login |

Fear The Walking Dead – 2×09: Los muertos

2016. 08. 29. 19:43 - Írta: winnie

50 hozzászólás | kategória: kritika,

This is a test.

Facsarok még egyet a Fear-en, ha már láttam a részt, nyilatkozom erről is, hogy legyen kibeszélő, de legközelebb mi már csak a finálé vagy a következő premier idején fogunk jelentkezni – ha akad vendégblogger, akkor persze lesz poszt.

Szóval a második évad folytatása egy Nick-epizód volt, most mellé behozták a 3 lányt és Strand-et egy külön szálon, Travis-ék gondolom, jövő héten érkeznek. De minek?, kérdem én. Sokkal jobb poén lenne, ha szezon végén egy fura szituációban találnának rájuk, és kapnának utána egy flashback-epizódot. Mindegy, ez csak egy ötlet, mint ahogy az is, hogy induljanak vissza Amerikába, hogy találkozzanak a zombivadász Tobias-szal.

Fear The Walking Dead - 2x09-02

Azért is akartam írni erről a részről (egyébként vicces volt, hogy a 2×08 előtt néztem meg véletlenül…), mert bár múlt héten utaltam rá, de most konkrétan rákérdezhetek arra, hogy ti nem éreztétek úgy, hogy több párbeszédnek egyszerűen semmi értelme nem volt? Mármint semmi érdekesről vagy lényegesről nem beszéltek. A szituáció, amiben vannak, lehet, hogy érdekes, de ahelyett, hogy azzal foglalkoznának, ketten leülnek és beszélnek… valamiről.

Igen, a készítők szerint az egész mondjuk azt hivatott jelezni, hogy hirtelen köznapivá lényegültek a karakterek, már-már az apokalipszisről is elfeledkeznek, ön- és zombifeledten dorbézolni kezdenek, de egyszerűen semmi pluszt nem adott a jelenetek többsége. Pedig nem fáj elismernem azt, hogy a repülő zombik vagy a gyógyszerész sztorija, sőt, még a “vallási fanatikusok” is érdekes sztoriszeletet jelentettek.

Fear The Walking Dead - 2x09-03

Azonban hiába érdekes helyenként a Fear, a jó pillanatokat mindig agyoncsapja két gáz. És mi lesz akkor, ha három külön szál között fognak ugrálni?

Egyelőre még mindig szétesik a sorozat, látni, hogy az írók milyen építőkockákból építkeznek, hogy az egyik részben ezt, a másikban pedig azt a témát akarják feldolgozni pár jelenetben, így pipálgatva ki dolgokat, ahelyett, hogy valami koherens és lenyűgöző sztorit raknának össze számunkra. Mert gondolom a végével nem azt akarták jelezni, hogy amit eddig hittünk erről a világról, az nem igaz.

50 hozzászólás Ne habozz!

Bence - 2016. 08. 29. 19:57

A nyolcadik rész és a kilencedik rész még mindig nem fogott meg. A IMDb 8/4-re értékelte a részt de miért? Nem volt olyan jó..

hummel - 2016. 08. 29. 20:17

„a jó pillanatokat mindig agyoncsapja két gáz”
Szerintem elég pozitívan látod az arányokat.

Ebben a részben az egyetlen jelenet, ami elfogadható volt, az Alicia és a hulla eső. Persze ezt is sikerült közepesen kivitelezniük.

Elég sok potenciál volt a sorozatban, de azóta sem sikerült élni vele.

Rezsidémon - 2016. 08. 29. 20:37

-Anyu, kaphatok egy csokit?
-Nem kisfiam, tedd vissza szépen.

Ezt a jelenetet még nem láttuk elégszer a közértben. Legalább már tudjuk miért nem kaphat csokit a gyerek. Más sokszor látott nagy tanulság is volt ebben a részben: a Barney Stinson-féle őrült nő/dögös nő elmélet. Egyedül álló, vagány, fiatal, szép lány. Hát persze hogy szektás fanatikus.

A sorozat meg tényleg felemás. Megpróbál mélyen szántást, emberi drámát imitálni, de a végeredmény sose olyan értelemben tragikus, mint amilyennek szánták. Következetlen, véletlenszerű zagyvaság az egész, ami kínosan próbál megrendítő lenni. A készítők úgy látszik még a zombiktól elvonatkoztatható szegmenseket sem a való életből merítik, hanem ismert mozgóképes toposzokból.

Főleg érthetetlen, hogy miért extra szerencsétlen itt mindenki (ez amolyan verseny az anyasorozat szereplőivel?). Egyszer olvasnának el egy kommentszekciót a készítők, tudnák, hogy mennyire irritálja a nézőket a bénázás. De nem. 6 évad TWD-es üres úton felborulás és nyitva hagyott kapu után kapunk egy idegesítően aggódó anyát, aki leáll piálni a hotel bárjában.

winnie - 2016. 08. 29. 20:45

a csokit múlt héten írtam kifehérítve: remélem, hogy én néztem el valamit, mert ha tele lehet rakni egy kocsit, akkor abba elfér egy csoki is.

én a csokiban egy iszonyatosan béna “valahogy konfliktust kell kreálni”-lépést láttam, de rég utáltam valamit ennyire.

(oké, a 2×08-ban a szerencsétlen bandita, aki megvárta, míg felzabálják, na, az is rémisztő volt.)

Csilla0422 - 2016. 08. 29. 21:24

Winnie, csak csodálni tudom az optimizmusodat. Ha a jó pillanatokat csak 2 gáz jelenet csapta volna agyon, elégedett lennék.

Talán az egyetlen pozitív dolog, hogy Nick félpucér felsőtestét nem láttuk.

Alicia “királysága” ebben a részben nem nagy dicsőség, hiszen hülyék között volt az. A két felnőtt leitta magát, míg Ofélia megbuggyant és Nick – na inkább no comment. Ennek ellenére még Alicia érdekes volt, de őt is a háttérbe szorította a gyógyszerész és Luciana.

Az erkélyen kint álló zombik hol a bánatban voltak, amikor megérkeztek a hotel elé és csekkolták, hogy minden oké? Ez merült fel bennem a lépcsőháznál is. Bejártuk, minden oké, de amikor a két csaj egyedül megy, előkerülnek a zombik is. Lehet itt is tudnak teleportálni.

Rezsidémon - 2016. 08. 29. 21:30

Ha mindenáron a készítők és a csoki védelmére akarnék kelni, akkor azzal érvelnék, hogy a banda amúgy is kötekedő, suttyó bűnözőkből áll, akik csak az ürügyet keresik a befenyítésre/lehuzásra.
De az, ahogy a lány kérlelhetetlen anyai szigorral visszarakatta a csokit, mert “nem ezért jöttünk”, majd kitolta a bevásárlókocsit, amibe egy csomó szar belefért még volna, egyszerűen érthetetlen. Ennek csak akkor lenne értelme, ha a bűnözők kimondatlan fenyegetéssel kényszerítenék, hogy ne vigyen el annyi cuccot. De akkor eleve nem 1 egység “all you can pack” bevásárlókocsi lenne az üzletalap.
Ráadásul a készítők azzal a blődséggel akarták illusztrálni a bűnözőbanda galádságát, hogy azok aljas módon kettőről egyre csökkentették a megpakolható kocsik számát. Galád bűnözőknek eléggé pancserek. Továbbra is egy árban tartanak mindent, amit válogatás és pontosan definiált limit nélkül ki lehet talicskázni tőlük, de immár csak egy taligával. A szemetek!

sledge - 2016. 08. 29. 21:32

Jól leellenőrizték a hotelt. A sok Darwin-díjas. Alicia az egyetlen, akinek ott van az esze. Azért ez nagyságrendekkel jobb rész volt az előzőnél érdekesség szempontjából, de a csokis konfliktus és a zongorázós zombicsalogatás ismét agyonvágta a részt. Értem én, hogy kell az izgalom és a feszültség, de nem lehetne ezt anélkül elérni, hogy a szereplők baromságok sorát csinálják?

Hegedda - 2016. 08. 29. 22:07

Nick-kel monodrámában évekig elnézném, de ez a család hipergáz, már-már Lori szint.

Hegedda - 2016. 08. 29. 22:07

Ja még Strand maradhat, de csak mert tök jó hangja van. /eredetiben/

Geza Kovacs - 2016. 08. 29. 22:31

Megint trágya lett, mint régebben is volt végig. A legjobban azért drukkoltam, hogy a panamai kínzómester lánya (1-2 név megy csak sajnos az egész sorozatból, az övé nincs közte) öngyilkos legyen a hotelban. Akkor egy nyamvadt szereplőt nem kellene nézni. De a végén is felzabálhatták volna a 2 részeget.

Orni - 2016. 08. 29. 22:42

Hogy lehet egy ilyen jó alapból ekkora szart összehozni… Érthetetlen.

_Peter - 2016. 08. 30. 00:11

Szektások megint, hurrá! Csoki erőltetett konfliktus teremtés, bevásárlás menete írtátok. A drogos banda üzleti modellje is érdekes volt. Aztán a fél városon keresztül gond nélkül hazatolták az ajándék kocsikat, ha ez eddig mindig így ment sok kocsi sokra megy alapon klassz barikádot lehet csinálni. :)

A hotelt viccesen fedezték fel, teljesen biztos a vírus az IQ-ra is hat: Nézzétek mennyire lezárták, tök jó hely. Hagyjunk akkor tárva-nyitva mindent magunk mögött. Gagyi nélkül is meg lehetne teremteni ugyanazt a veszélyhelyzetet amit a sztori kíván. Helyszínnek persze ijesztő a hotel, mert jó csapda.

Alycia mint egyetlen értékelhető a részben. Nem is eyecandy miatt, felelősen viselkedett, egyedül neki nem ment el az esze: Ofelia befordult, anyuék berúgtak és zajt csaptak ellenőrzés helyett.

Quantumleap - 2016. 08. 30. 03:38

Amit furcsállok, hogy senki nem ír:

Járkálók, miután lezuhannak 8-10 emelet magasról, egyszerűen talpra állnak?

Mark Bolt - 2016. 08. 30. 04:00

Isten látja lelkem ma belekezdtem. Elszántam magam, hogy a 2. évadot szinkronosan megnézem, mert ha kikapcsolom az agyam, akkor biztosan menni fog, és nekem ezt kötelező, mert túlélés meg zombik, nekem ezt meg kell néznem. Hát nem sikerül. Olyan istentelenül bárgyú szituációk, magyarázatok, konfliktusok vannak, hogy ezt képtelenség. Hogy bírjátok?
Szinte minden párbeszédnél idegrángásaim vannak.

Olyan konfliktushelyzetek vannak, hogy elrabolják a fiatal széplányt, érte jön a családja, és akkor az elrablója olyan választás elé állítja, hogy vagy őt választja, akit már 1 napja ismer, vagy a családját, és megsértődik, hogy mért a családját. HÁT ŐKET VÁLASZTOD?? :( Nem bakker, majd téged! :D

Mexikóba természetesen csak tengeren lehet bejutni, majd miután leölik az őröket, az őrjárat többi tagja nem üldözi őket. Magyarázat: mert azt gondolják a parton úgy is meghalnak. Na oké, de akkor azért a partért kellett két aranytömbbel fizetniük, ahová az őrjárat se üldözi őket, mert úgy is meghalnak? :DD

A barna képű fiatal tesó meg nem tud színészkedni. Ahogy azzal a dühös arckifejezésével mered előre, rohamaim vannak tőle.

3 jó arc van az egészben, Strand, a drogos gyerek, meg a szépség. A szép kislányért olyan szívesen nézném még, de hát ilyen orbitális baromságot akkor se nézek, ha Jennifer Lawrence játszana benne. Na jó, miatta nézném. :P

Yooha - 2016. 08. 30. 06:18

Érdekes, egy csomó helyen írták, hogy Salazar-ék túlélték, én mondom magamban, hogy szerintem az öreg meghalt, erre kiderül hogy tényleg.

dexike3 - 2016. 08. 30. 06:22

nagyon “suta” megoldások voltak.
SPOILER
lerészegedni meg klimpírozni nem valami jó ötlet.
tényleg egy 20-50 méteres zuhanás után császkálnak tovább, de ha pulthoz érnek azon nem jutnak át…
a karakterek reakcióit betudhatnám annak, hogy nem volt még nagy zombiharcuk (kivéve a part, templom).
ez a Z nation féle immunitás már jóval korábban kellett volna a twd-ben.
maradok mert érdekel a Dead Island sorozatos feldolgozása, de kapják össze magukat az évad 2. felére.

winnie - 2016. 08. 30. 07:44

Yooha: salazar túlélhette, nem mutatták, hogy meghalt. a készítők is ezt mondták, hogy lehet, hogy túlélte. majd kiderül, hogy a színész ráér-e még.

winnie - 2016. 08. 30. 07:44

“ez a Z nation féle immunitás már jóval korábban kellett volna a twd-ben.”

nem hiszem, hogy ilyesmiről lenne szó. bár nyilván hisznek ebben.

winnie - 2016. 08. 30. 07:46

” A IMDb 8/4-re értékelte a részt de miért? Nem volt olyan jó..”

egyrészt a 8.4 nem jó osztályzat, másrészt a rajongók értékelték ennyire, és sokaknak a legtöbb rész 10/10-es.

Bagosz - 2016. 08. 30. 08:12

Ha van immunitás,akkor megoldás is van.Ha megoldás van,akkor befejezés is.Pedig a testvérrész szerint ez egy végtelenített sorozat,kifulladásig.
A sok logikai bukfenc és jogos kritika ellenére szerintem jobb, látványosabb részek vannak.Tetszenek az új helyszínek,mexikói maffia dolog.így teljesen más perspektívából láthatjuk az apokalipszist a TWD-hez képest.
Hát még ha más kontinensekre,Európába betekinthetnénk. Az is egy érdekes spinoff lenne.De hát amerikai sorozat…

NoFearthewalkingdead - 2016. 08. 30. 11:23

A kulcsszó amit kerestek, a víz. Vízért mentek, az volt a csere tárgya, nem más, mindegy mi férne bele .ég a kocsiba. Az erkélyes zombik meg a zajra mentek ki az erkélyre/en, az h 3 emberke begyalogol, még nem csap akkora zajt. Amúgy ilyen h szavidő nincs? Vicces lenne, ha a kiscsajnak most gyomorfájdalmak miatt kéne átmennie a buszon :D Apropó a busszal elválasztott kerítés, átjáró nagyon ötletes. Viszont érdekes, h a zozók nem tapadnak a kerítésre, mint a nagy testvér sorozatban. :)

NoFearthewalkingdead - 2016. 08. 30. 11:32

Ja és tekintve, hogy a Tesco parkolóból is kész procedúra betolni a kocsit a betonon, hát még ha tele van kifele jövet, le a kalappal elöttük tényleg, hogy átolták a dimbes-dombos környéken. :D

winnie - 2016. 08. 30. 12:41

NoFearthewalkingdead: régen láttam, de a feliratban van egy ilyen részlet. nem erre vonatkozik?

– So what are we looking for?
– Water, gauze, vitamins, anything we can use in the infirmary. Stop. Only what we need. Nick. Just fill it up, okay?

ezek szerint “hasznos” dolgokat akartak

Elis - 2016. 08. 30. 14:41

nem, nem, nem és még mindig nem. és még mindig nem értem, hogy miért nem. néha nagyon megvan a hangulat, vannak érdekes helyzetek… aztán jön a sutaság. a hibákat nem fogom már sorolni, mert többen megtették fölöttem, szóval csak pár gondolat: ami pozitív, hogy Aliciából is végre többet láttunk és érdekes kis párhuzam volt, hogy ő mennyivel másabb, mint Nick. apropó Nick…ebben a részben valami iszonyatosan gyengén játszott, a rész végén az a bamba fej, amikor a gyógyszerésszel beszélt. és izé, a repülő zombikhoz… az anyasorozatban, azért nem pattantak így lábra sok emeletnyi zuhanás után, vagy csak én emlékszem rosszul?

(ezt pedig ugyan csak zárójelben, de muszáj kiadnom magamból: EZÉRT? EZÉRT, kellett otthagynia/hagyta ott a the 100-at Alycia Debnam-Carey? morgás vége)

Rezsidémon - 2016. 08. 30. 16:13

Nincs itt semmiféle immunitás emberek, ez feltehetőleg valami szektavezéres öncsonkító szemfényvesztés lesz.
A World War Z-ben volt egy csávó, aki immunisnak hitte magát, miután megharapták és nem lett semmi baja. Később kiderült, hogy feltehetőleg egy magát zombinak képzelő, zombit imitáló, de még élő őrült harapta meg.
De ha ez nem elég cookie, akkor emlékezzünk csak vissza az előző részre, ahol Johnny Depp-et elvadult kutyák harapták meg…

Thunder - 2016. 08. 30. 16:54

igen, egyetértek az előttem szólókkal – sajnos gyenge a 2. felvonás is, sok butasággal fűszerezve :(
pár dolog:
buszon átmenő fószer, aki feláldozta magát: ha valóban megharapták és tagja volt addig a kis közösségnek –> mi értelme van ilyen fájdalmasan kimúlni – széttépés??? Eddig azért szempont volt korábban, hogy aki a bandához tartozott, azt fájdalommmentesen átsegíteni a nagy manituhoz … mondjuk egy tarkólövéssel

másik: latin lófarkas kis bomba csaj majd egyedül megy dealelni a törvényen kívüli világban a ganxtabandához. Korrektül. Aha.
1., kapásból ottartanák szexrabszolgának
2., minimum lekövetnék, hogy honnan jött és nem üzletelnének velük gyógyszerrel, hanem szimplán kifosztanák őket, aki meg ellenáll, az dózer
egy ilyen posztap világban a gyógyszer az egyik legértéksebb árucikk

Egyébként eddig is voltak csini lányok – talán kicsit túl sok is és ezzel elvitték klisés irányba /az anyasorozattal ellentétben :)/ – de ez a latin kis dög visz mindent :)

Rezsidémon - 2016. 08. 30. 18:51

Ja, én is elgondolkodtam azon, hogy Dél-Amerika legjobb bukszáját miért nem einstandolták még le a fegyveres bandák, de aztán rájöttem, hogy a saját szégyenletes tudatalattimból indulok ki.
A sorozat világa viszont egyelőre még nem tart a Mad Max-szintű poszt-apokaliptikus káosznál, lám a kartell sem fogta még fel, hogy mi lesz nemsokára a legnagyobb érték.

Rezsidémon - 2016. 08. 30. 18:52

pardon, Mexico még nem Dél-Amerika

Bazsi - 2016. 08. 30. 21:13

fú de rossz volt már megint!

noodles - 2016. 08. 31. 10:51

szerintem nem egy ember van aki ugyanígy bepiálna, zongorázna és hasonlók. a baj az, hogy a sorozatba is ezeket írták bele :D a másik amit nem értek, hogy Madison nem megy a lányával átnézni a hotelt! ez mennyire életszerű? ja és a másik csaj hova tűnt amíg Alicia zuhanyzott? leugrott Ő is?
legalább nemsokára indul a z nation

Agigi - 2016. 08. 31. 14:03

Ez a vallási fanatizmus vonal tök jó lenne, de a kivitelezés pocsék. Először is… apuka besétál a járkálók közé, persze, had tépjék szét, gyönyörű halál, a kislányát meg hagyják, hogy tök egyedül végignézze. GI Jane elmegy tárgyalni a komoly dílerbácsikkal, hiszen kell a víz a közösségnek, nem kevés a tét. És viszi magával azt a srácot, akit alig ismer. Érte nem kár. De kérdem én… miért is volt rá szüksége? Arról nem is beszélve, hogy az elején még sántított Nick, mikor kiment nézni a járkáló látványetetést, a végén meg bevásárlókocsin rollerezett… Amit mosolyogva hazatoltak.
A hoteles rész pedig elég hogyismondjam. Ha anya lennék én is elengedném a tizenakárhány éves lányomat egy zombiapokalipszis kellős közepén egy másik fiatal lánnyal bőröndökbe matatni kettesben, mert az bevágta a tinihisztit, hogy “de anyaaa”.
Annyival többet ki lehetne ebből hozni, sajnálom, hogy ennyire futja.

Divexa - 2016. 08. 31. 21:00

Ez a rész csöppet pörgősebb volt mint a 8as, de ahogy noodles is írta, kár, hogy a lehető legrosszabb reakciókat írják bele a sorozatba. Nem értem miért, hiszen így csak jól felhúzza magát a néző és 1 idő után kaszál. Vagy az amcsi nézőknek ez kell?????

Agigi, az a tini már nem is olyan tini. Anyu meg épp befordult, szóval ezen még nem is akadtam fenn. Voltak ennél sokkal súlyosabb jelenetek.

Agigi - 2016. 08. 31. 21:59

Ha jól emlékszem, amikor kitört a járvány, akkor Alicia még gimibe járt. És az nekem tini kategória. ADC természetesen már más tészta.

ixub - 2016. 09. 01. 09:59

És az a két kocsinyi víz is mire elég? Láthattuk, hogy mennyi vizes tartály volt ott. Szó szerint köbméteres tartályok. Mikor kell elmenni vizet keresni? Amikor a szutykos edény mosásánál (sic!) elfogy az utolsó korty is.

mulholland2 - 2016. 09. 01. 12:09

Szerintem az egész TWD spin-off-ást abba kéne hagyni. Nem mond újat a sorozat és önismétlő az egész. Baromi unalmassá kezd válni. A megyünk megyünk mendegélünk. Az az érzésem, hogy ez a lufi is most már ki fog pukkanni.

Enzo - 2016. 09. 03. 01:33

2×09
Megnéztem a részt, és az volt bennem, hogy tetszett nagyrészt. Aztán elolvastam a kommenteket, és igazából tök jogos, hogy baromságok (is) történtek benne.
Na mindegy, a hotel, mint helyszín, nekem bejött (mint egy L4D pálya), a Do Not Disturb táblával jelzés is ötletes volt, a hulló zombik meg pláne (Monty Python? valaki?). A tequilázós traccspartiból felkúszó paráztatás az odagyűlő zombikkal is jóra sikerült, meg végül is még úgyse volt olyan, hogy részegen kellett volna valakinek zombikkal harcolnia. (Amúgy tényleg a semmiről beszélgetnek nagyon sokszor, ez már sok más sorozatban is feltűnt.)
Alicia meg végre egyedül van, csak magára számíthat, ezt asszem ki is emelték a készítők a z évad előtt valai interjúban.
De ez milyen zárás már, hogy lehet így félbehagyni? És hova tűnt Ofelia? (Egyébként sztem Papa Salazar simán élhet.)

Nick szála: hm, ez a csaj tényleg gyönyörű (Danay Garcia, hogy ne kelljen megkeresnetek), és így könnyebb volt az írók dolga is, hogy beszél angolul, nem lehet mindenhol ott a doki, hogy fordítson. A kosaras shoppingolás elsőre jó ötletnek tűnt, másodikra azért vannak benne logikátlanságok. Nicknek meg van pofája átfordítani a majdnem kézlevágást plusz egy kosárnyi vízzel jutalmazott zsarolásba, hát ez egy kicsit lájtos volt a gengszterektől (pláne, hogyha nem is követték őket). Amúgy oké hogy be vannak kenve zombivérrel, de két bevásárlókocsit toló zombi nem gyanús a többinek?
A doki állítólagos túlélése még lehet egy érdekes szál, de ordas kamu is. Következő részben jönnek Travisék…ööö yay.

winnie - 2016. 09. 05. 17:59

“Szerintem az egész TWD spin-off-ást abba kéne hagyni.”

a sorozatokat a nézőknek kell abbahagyni. hagyd abba. én megtettem. de a csatorna nem fogja abbahagyni. a fear az egyik legnézettebb kábeles sorozat. a nézők szeretik, érdeklik őket.

és épp ezért borítékolható a következő spinoff is.

“Nem mond újat a sorozat és önismétlő az egész.”

nem jó a sorozat. de sok újat mond. legalábbis hasonló sorozat biztos, hogy nincs.

“A megyünk megyünk mendegélünk.”

??? mit lehet mást csinálni? menni vagy állni. megjegyzem, ha valami új, akkor a menés. mert az elején los angelesben voltak, aztán egy hajón, utána egy nagy házban. ha mennének, akkor az új lenne. de nem mennek. nick tijuánában van, strandék meg egy hotelben szálltak meg. állnak.

“Az az érzésem, hogy ez a lufi is most már ki fog pukkanni.”

ha a walking deadre célzol, akkor per definitionem ez nem lufi, hanem egy popkultúrát meghatározó mammutjelenség, ami 7 évad óta uralkodik. és az ilyen nem pukkanhat, max idővel leereszt,

ha csak a fearre célzol, akkor valószínűleg azért rendelték be már jó régen a 3. évadot, mert pukkanni fog:)

bences - 2016. 09. 05. 22:51

Szeretném jelezni, hogy a 2×10 nem volt szar :)
Mondom ezt úgy, hogy az előző kettő majdnem elkergetett a folytatástól.

Talán van még remény.

Kicsidelfin - 2016. 09. 06. 10:48

A 2X10 tényleg jó volt. Az előzőeknél vánszorogtak a percek, netezés-olvasás; most meg hopp, véget ért a rész. Nem volt ilyen a FTWD történetében, de néztem volna még tovább.

Enzo - 2016. 09. 07. 01:26

2×10
Az elején elgondolkoztam, hogy vajon jó sorozatot nézek-e, de aztán később világos lett, hogy miért volt ez a felvezetés. Viszonylag érdekes ez az Elena-szál, Alicia meg egész kis talpraesett lett. A “csavarok” messziről kitalálhatóak voltak: a túszos jelenetnél rájuk nyitja a zombiajtót, nyilván, a bezárt ajtó mögött Madisonék vannak, nyilván. Az ő cliffhangerüket mondjuk mutathatták volna onnan, ahol abbahagyták, de ha jól látom az előzetesből, flashbackként megkapjuk.

Travis&Chris szál: elég meh szálnak indult, a vezetni tanulás mondjuk vicces (emlékszünk az anyasorozatból Lorira, aki forgalom nélkül is képes volt autóbalesetet szenvedni?), a 3 random srácot meg elsőre gyanúsnak néztem, de szerintem csak a 6 évad TWD mondatta ezt velem. Aztán már egész megkedveltem őket, ja és jegyezzük fel az újabb zombi-szinonimát: “wasted”. Kicsi Rick Grimes utánérzésem volt az egyik beszélgetésnél, mikor megkérdezte a csávó, hogy “hányat öltél meg?” :D Travis/Chris közt egyre mélyebb szakadék, még a végén valamelyik otthagyja a másikat.

Szóval egy egész korrekt rész volt szerintem, kirívóbb butaságok nélkül, néhol kiszámíthatóan, de legalább messze nem volt olyan vontatott. Nick szála viszont abszolút nem hiányzott.

mulholland2 - 2016. 09. 07. 16:41

Kedves winnie. Nagyon úgy fest, hogy nekem lesz igazam és Fear ki fog pukkanni :) Hála. Tehát az állításaid zöme nem helytálló. Nézd meg a nézettségi adatait a sorozatnak.

chulo21 - 2016. 09. 13. 15:08

Nossss ez egész jó volt ismét….meglepő de mintha kezdene magához térni a sorozat. Kaszálni akartam ám maradok egyelőre

irgum76 - 2016. 09. 20. 20:03

érdekes hogy egy esküvői torta a legnagyobb túlélő mind közül
több héttel a zombi apokalipszist átvészelve ott áll sértetlenül penész nélkül a pódium közepén ehhh…
a másik észrevétel, hogy meg kéne szüntetni a detoxikálókat mert egy zombinak öltözött hivatásos riogató bármikor kijózanít mindenkit
mint ahogy a mata részeg anyut és zenész kollégáját
konkrétan felröhögtem azon a jeleneten egyik pillanatban még szédölögnek a másikban meg átmennek GI. Joe-ba :D

irgum76 - 2016. 09. 20. 21:31

#10

irodalomtanár apu viszont bebizonyította, hogy ha valaki képes egy konyhai lefolyót megszerelni akkor MacGyver-ként képes komputerízalt hajót elindítani és most már telepátiával autót feltörni is
kénytelen voltam visszatekerni mer mondom WTF? betöri az ablakot majd kívülről izibe ki is nyitja az ajtót
nem hogy a gombot nem húzza fel be se nyúl…
azon már nem is csodálkozom, hogy persze a kocsit is 5 másodperc alatt el is indítja
az az ember aki kézikönyvből egy napon keresztül tisztította ki a vízszűrőt amit feltételezem úgy terveztek meg, hogy a hülye is megtudja csinálni ha eldugul

zero - 2016. 09. 21. 09:55

Kész, én befejeztem ezt a sorozatot.:-(
Nem bírom tovább hallgatni a “you just have to trust me on this” típusú érveléseket.
Hetente 40 perccel több időm lett, éljen!

chulo - 2016. 09. 24. 15:23

isten bizony ez jó … :D
guilty plezsörbe átment ugyan, de mintha lennének normális dolgok, itt-ott alakul a sztori is. Lehet csak a hozzáállásom lett másabb, de most nem cseszem fel annyira magam a dolgokon.
Ami pozitív talán, hogy bár most is megvannak a hülye húzások, de a többi szereplő legalább egyből szól, hogy hülyeségről van szó.
maradok…aki kaszálta szerintem egy darát érdemes bepróbálni

bences - 2016. 10. 04. 20:38

Sikerült megint hozni a szintet. Azt a szép alsó már-már röhejes szintet amit a 208-09.

Most az komoly, hogy egy faajtó aminek a fele üveg tart vissza két férfi embert attól, hogy bemenjen egy szobába? Úgy, hogy a szoba szinte minden falán üveg van, hogy lássuk az asszonyt amint le akarja beszélni az urát arról amit készül tenni?
Na ne mááár. De most komolyan: ez mi? Ez történet írás? A durva annyi, hogy annyit kellett volna beletenni a történetbe, hogy egy szekrényt ráhúz az ajtóra. Az is sablon, de legalább egy fokkal hihetőbb. Áhhh, tényleg csak azért nézem ezt, hogy legyen mint szentségelni :D Meg hogy kivárjam az anya sorozatot, hogy meg tudjam melyik szereplő nem fog hiányozni számomra :D
Mindegy abban legalább folyamat érezni a potenciált, de ebben nem nagyon van.

chulo - 2016. 10. 05. 19:41

én is azt mondom, hogy megint sikerült hozniuk a szintet
ami jelen esetben JÓ :D

nem tudom, de mostanság sokkal-sokkal jobban bejön ez, mint a TWD. Igen, vannak benne hülyeségek itt-ott, de hol nincsenek? (úristen, erről volt régen még poszt is, hogy most épp milyen érvelési hibát követtem el :D)

sokáig húztam a számat én is, főleg a vírus kitörésének első napjainál az időugrás miatt és a sok-sok kihagyott ziccer miatt, de ez a fél évad engem megfogott teljes mértékben. Jól volt adagolva mindenki szála, senki nem volt se túl sok, se túl kevés. A sztori is pörgött rendesen, és szép lassan elkezdte megmutatni mindenki, hogy ott van azért benne az állat.

bejött na… :) remélem lesz poszt a záró epizódról, kíváncsi vagyok rá, hogy más is így látta-e

Sydneyke - 2016. 10. 05. 23:19

Ofelia szálát jól annyiban hagyták.
Elkapta a fegyveres és aztán?

winnie - 2016. 10. 06. 05:01

és aztán jön a 3. évad.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz