login |

Pilot: Four In The Morning

2016. 08. 30. 21:40 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

Így kell a semmiből lecsapni? Persze kiderült, hogy mindössze a trailer maradt ki valamiért, de csak a cím miatt belenéztem ebbe a kanadai sorozatba, és a főcím miatt pedig maradtam is. Később sem okozott csalódást.

fourinthemorning1

A történetről igazából nem tudnék sokat mondani. Két pár beszélget egy szórakozóhelyen, a lányok elrohannak, aztán a fiúk is elindulnak hazafelé. Az események katalizátora az, hogy az egyik fiú hangosan kinyilvánítja: szerelmes a másik barátnőjébe. Elsőre egy szellemi gyakorlatnak tűnik az unalom ellen, aztán jönnek a fordulatok.

Igazából nem a történet a lényeg a Four in The Morning-ban, hanem az előadás. Konkrétan végigbeszélik a 20 percet a szereplők, mintha a Gilmore lányokat vagy egy Sorkin-sorozatot néznék, és ez valahogy végig leköti az embert. Érdekes tud maradni.

fourinthemorning2

Mindez hajnali 4 körül történik, az éjszakában, innen a cím, ez pedig eléggé jó hangulati alap az eseményekhez. Kezdve a jó főcímmel, majd eljutva a szinte kihalt utcákig és az addigra már mindenkiben bujkáló fáradtságig. Nem tudom, mi lesz a folytatásban, de remélem vizuálisan marad ilyen finomság.

A komédia részről még nem is beszéltem, amiből nem sokat kapunk, viszont az nagyon jó vágással van megoldva, miközben klasszikus filmek előtt tiszteleg. Például a pilotban a When Harry Met Sally előtt.

fourinthemorning3

Nem is nézek utána, hogy még mi jön, az biztos, hogy a pilot magában legalább 8/10 volt, és kifejezetten érdekel, merre haladnak majd.

5 hozzászólás Ne habozz!

dragon1986 - 2016. 08. 31. 08:45

” Gilmore lányok” inkabb ez lett volna a magyar cim mint Szivek szallodaja :D

Meghoztad a kedvemet, en is megnezem majd.

Laci - 2016. 08. 31. 09:02

Az remélem megvan, hogy Daniel Maslany vezetékneve nem véletlenül az, ami! :)

human - 2016. 09. 01. 21:21

dragon1986: konkrétan a szereplők dumálására utaltam, nem akartam átnevezni, de igen, akkor még nem tudták mibe nyúlnak a címmel…

kruzo - 2016. 09. 02. 17:17

erdekes, par hete neztem egy TED Talks videot, Rives: The Museum of Four in the Morning:
https://youtu.be/C0byYFXjRJM?t=381

FrankLuck - 2016. 09. 12. 20:58

Nekem nem jött be a pilot. A végébe már csak belepörgettem és jó szokásomhoz híven végigpörgettem a második részt is, hogy igazoljam a kaszámat. Az viszont annyira jó volt, hogy megtartottam és megnéztem újra. Wow. Remélem inkább ez lesz a szint, pár rész esélyt még biztosan kap (már ha a harmadik részt nem fogom rühelleni).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz