login |

Pretty Little Liars: vége a 7. évad első felének – írta Tomi

2016. 09. 01. 14:50 - Írta: vendegblogger

14 hozzászólás | kategória: kritika,

Az évadnyitós írásomban említettem, hogy a készítők a válaszok évadjaként emlegetik ezt a szezont, és egészen mostanáig elég szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban. Ugyanis hiába kaptunk válaszokat, ha mindig valahogy úgy csavarták a dolgokat, hogy egy válaszra legalább 4 kérdés jutott. Ebben a félévadzáróban viszont tényleg volt részünk válaszokban, amiknek volt is értelmük.

PLL-7x10-6.

Remélhetőleg, ez így is fog folytatódni, mivel már hivatalosan is kiderült, hogy ez a hetedik az utolsó évad.

Rátérve a részre, egyáltalán nem gondolom, hogy hibátlan lett volna, sőt, akadtak benne elég nagy agyatlanságok, de mégis izgalmas volt, és VÉGRE sikerült belőni valamiféle irányt, amit már egy ideje hiányoltam. Spoilerekkel folytatom a tovább mögött.

Az előző részben Hanna elszabadult és úgy döntött, hogy  megpróbálja egyedül bebizonyítani, hogy Noel A.D., de szerintem mindenki tudta, hogy ez kacsa lesz, mert annyira erőltetetten tolták az arcunkba. Viszont nem értem, hogy ha Noel-nek semmi köze nincs Charlotte-hoz, akkor miért volt ott a babaházban, és miért segített neki a hazugok kínzásában?!

PLL-7x10-7.

Hanna elkapta a fiút és megpróbált kikényszeríteni tőle valami vallomást, hogy végre pontot tehessen a dolgok végére. A lányok Caleb-bel és Mona-val kiegészülve próbálták őket megtalálni, de mivel nem volt semmi hír róluk, ezért kénytelenek voltak bevonni a rendőrséget.

Muszáj leírnom, hogy mennyire dühös vagyok a készítőkre, amiért már lábé két éve ennyire hanyagul bánnak Mona karakterével. Ebben a tíz részben talán háromszor szerepelt mindössze, és mindig csak akkor, amikor a lányoknak éppen szükségük volt rá, egy eszköz lett belőle. Értem én, hogy a sorozat nagyon sok szereplővel dolgozik, de akkor sem kellene ennyire elhanyagolni egy erős és összetett karaktert.

PLL-7x10-4.

Szerelmi téren is ment a kavarás, szinte az összes kapcsolatot megmozgatták. Alison féltékenykedett Paige-re és Emily-re. Emily még mindig vívódik Sabrina, Paige és Alison között (eddig sem volt könnyű a szerelmi élete, hát akkor miért pont most legyen az?), de a szíve szerintem az utóbbihoz húz, főleg, hogy Ali-ről kiderült, hogy terhes a halott férjétől.

Hanna és Caleb pedig végre összejöttek. Azért írom, hogy “végre”, mert már részek óta szenvednek. Spencer és Toby elbúcsúztak egymástól, de a vak is látja, hogy szeretik egymást. Viszont Spencer jelenleg az új nyomozóval „romantikázik”.

PLL-7x10-3.

Aria nagyon várta haza Ezrát, de közben megtudta a tévéből, hogy a halottnak hitt Nicole mégis él, és Ezrával van. Mi minden lesz itt a következő részekben?!

Közben kiderült, hogy Hanna tévúton járt, mert Noel nem Mary Drake gyereke. De a srác megszökött a fogságából, és Jennával a hazugokra vártak egy elhagyatott házban. Na és itt szabadult el a pokol. Olyan dolgok történtek, amire szerintem nem sokan számítottunk.

PLL-7x10-1.

A VAK Jenna fegyverrel fenyegetőzött. Ismétlem, a vak(!!) Jenna. Elképzelni se tudom, hogy ezt a készítők komolyan gondolták-e vagy csak egy rossz vicc volt… És míg ő sarokba szorította Alit, Ariát és Spencert, addig Noel Hannát és Emilyt hajkurászta (fejvesztve). És a végén szó szerint el is vesztette a fejét.

Rajtuk kívül még voltak a házban néhányan ugyanis hiába volt Jenna kezében a pisztoly, valaki más lőtte meg Spencert. Mary Drake-től pedig megtudtuk (ő is ott volt), hogy ő Spencer anyja. Még egy Hasting titok, amit nem tudtunk, csak sejthettük. Komolyan, hogy lehet egy családnak ennyi titka, hogy minden évadban minimum kettő akad.

PLL-7x10-10.

De legalább ebből kiderült, hogy miért volt olyan érzése a lánynak a babaházban, hogy ismeri az akkor még álarcos Charlotte-ot.

Ezzel még nem volt vége az őrültségnek, mert A.D. magával vitte Jennát, és az éppen a várost elhagyó Toby és menyasszonya pedig autóbalesetet szenvedtek. Róluk nem tudunk semmit, de szerintem az egyik tuti, meghalt. Na, vajon melyik?

PLL-7x10-9.

Összegezve, a rész magában nem volt rossz. Kaptunk már jobb finálét is, de innen lehet építkezni és végre arra koncentrálni, hogy a megfelelő módon zárják le a sorozatot. A következő részekig egészen áprilisig várnunk kell, remélem, hogy megéri. Ha pontozni szeretném, akkor egy erős 5/10-et adnék a részre.

14 hozzászólás Ne habozz!

tobias - 2016. 09. 01. 15:25

Szerintem sem volt rossz rész.. A “fenthagytam a mobilomat, visszamegyek”-fordulat viszont iszonyat erőltetett volt.. Ez az írók részéről egy nagyon igénytelen megoldás volt! Én azért remélem, hogy a végén nem lesz full happy end, és nem mindenki lesz azzal, akivel több évadon át “szenvedett”.. Konkrétan én Ezrát és Ariát nem akarnám együtt látni.. De igazából mindegy, nem is ezért néztem a sorozatot..

LaCRossE - 2016. 09. 01. 15:32

Hát ez így olvasva elég nagy maszlagnak tűnik még mindig. És utólag visszagondolva az első 2 évad, amit néztem és szerettem, sem volt nagy szám.

Tomi - 2016. 09. 01. 16:13

tobias: Igen, az tényleg gáz volt… Először nekem fel sem tűnt, hogy Emily kezében volt mobil.
Amúgy én sem tudok elképzelni happy endet mindenki számára. Remélem, hogy mernek valami merészet lépni a végére a készítők.

tobias - 2016. 09. 01. 16:51

Tomi: de egyébként a legnagyobb fail tényleg az volt, hogy Jenna ott flangált a pisztollyal.. Ha egy vak lány kezéből ezek a harcedzett, mindent-megélt hazugok nem tudták kiszedni a pisztolyt, akkor tényleg megértek a pusztulásra. De készítők védelmükre szóljon, hogy az utolsó két részt elég jól megcsinálták, az első évadra emlékeztetett. Ja, meg visszahozták Sydneyt is 20 másodpercre.. Ez is kérdés, hogy miért, azonfelül, hogy “season of homecoming”..

MD14 - 2016. 09. 01. 18:08

Egyébként azt nem mondták hogy Noelnek nem volt köze Charlottehoz, mondott valami olyasmit hogy Jenna tanította őket hogyan szagolják ki a félelmet.. szóval lehetett a segédje a babaházban.

sinyster - 2016. 09. 01. 19:23

Lehetett volna ez jó is, de nem volt az igazán.
1: attól a snittől, mikor belépnek a jányok a házba, azt Mary ott lapul, majd hátra estem. Most ő mit képviselt ott? Vagy csak szeret patkányos, elhagyatott házakban lazulni?
2: Mi hajtotta Jennát? Noel oké, Charlotte spanja volt már a babaházaskodáskor is. De Jenna miért durrant be annyira? Mert kb. megint a vaksággal jött, de hogy mindig ide lyukad ki, már eléggé unalmas.
3: Emily elhagyta a telefont. Egyáltalán minek vette elő? Selfizett párat a kivégző helyükön vagy mifene?
4: Leütik Jennát, és elhúzza A úgy, hogy mellette ott van Spencer meg Mary. Lassan kezd gyanús lenni, hogy nem csak Marshallék lánya vak.
De ezek mellett ott van még Sidney indokolatlan megjelenése, aki úgy nézett ki, mintha valami bitang vörös rúzs reklám spotként üzemelt volna az epizód megszakításaként.
Szóval szerintem gázos volt, nem kicsit de a maradék 10 részre már csak maradok. Kíváncsi vagyok, hogy milyen szappanopera szálakat hoznak majd be. Mert lehet, hogy Ali gyerekéhez Emily petéinek is volt egy két szava…

Tomi - 2016. 09. 01. 20:49

tobias: A Sydney dologra kíváncsi vagyok, hogy mi céljuk van vele. Remélem, nem derül ki róla, hogy Jenna ikertestvére…az már sok lenne.

MD14: Igen, Noel valóban mondta, de arra értettem, a semmi köze dolgot, hogy képernyőn talán egyszer láttunk köztük közös jelenetet, amikor segített Ali-nek útlevelet szerezni. Szóval lehet, hogy jóban voltak, de akkor miért most kezdett el durvulni? Mi volt az indok? Hiszen a babaház és az időugrás előtt elvileg Jenna még félt Cece-től/Charlotte-tól. Nem áll össze a dolog számomra.

sinyster: Igazad van azokban amiket felsoroltál, de ezek az “agyatlanságok” már a korábbi évadokban is megvoltak, csak szerintem akkor még elnézőbbek voltunk.

Lizi - 2016. 09. 01. 21:31

Hűűű hát rég voltam ilyen ideges és kritikus egy sorozat nézése közben :D Emily telefonja a párok erőltetett összehozása na meg mikor a rendőröket becsapják, hogy beszélgetnek a nappaliban ( a reszkessetek betörőkben Kevin legalább bábukat mozgatott xD ) nah ezekből elegem van már. De a fene vigye el már akkor is maradok a végére ha eddig néztem és az elején szerettem. Továbbra is tartom, hogy Wren lesz a fő gonosz.. pedig de ütne a végére ha mondjuk Caleb lenne :D

checkmate - 2016. 09. 04. 19:10

A rész első háromnegyede valami borzasztó volt. A végére csak elérték, hogy várjam a folytatást. Még teóriákat is gyártok, hogy ki lehet AD…

Kakadu - 2016. 09. 10. 12:06

Utálom, hogy áprilisig kell várni plusz öt részre. Ez valami nagyon hülye marketing, addigra el is felejtem, hogy mire várok.

Szani10 - 2016. 09. 11. 19:04

Nekem tetszett a rész,elég izgalmasra sikerült.Mondjuk amikor Jenna hadonászott a fegyverrel ott én is felnevettem.Kiváncsi vagyok,hogy Spencerrel mi lesz! :)

Silver-sama - 2016. 09. 11. 19:30

Ez hihetetlen… Sok mindent elnéztem a sorozatnak, még ezt a Mary-t is, akiről valahogy soha nem tudott senki semmit, nem is látta senki, és az aktáira is valahogy csak most bukkantak rá (H-HOGY NEM? HOGY NEM TALÁLTAK RÓLA VALAMIT EDDIG MÉG CSAK VÉLETLENÜL IS?), de hogy még neki is legyen mégegy gyereke, az pedig végül Spencer legyen???! -_-” Na ez már sok…
És az a telefonos jelenet, könyörgöm… Ki a fenének jutna eszébe ott elővenni a telefonját, ráadásul majd le is rakni valahova???? Hogy lehet valaki ennyire hülye???? -_-” XD
A többit ne is említsük.. (csak annyi, hogy nekem spec nem volt problémám azzal, hogy Jenna pisztollyal hadonászott. látni nem lát, de a hallása és egyéb érzékei attól még kitűnőek, na mind1)
Am én is abban reménykedek, hogy Wren lesz a fő :3. Mellette még – mióta elkezdtem nézni -, végig az járt a fejemben, hogy Aria az, de mostmár csak nem lehet… Bár mindezek után mi meglepő lenne benne…

winnie - 2016. 09. 14. 07:30

“Utálom, hogy áprilisig kell várni plusz öt részre. ”

nem 5 részre kell várni.

Kakadu - 2016. 10. 12. 15:56

winnie, akkor 10-re. Na, de érted, áprilisig???? Mert még ha január lenne, azt mondanám, oké, addig a Suits-ra is várni kell. Baromság ez az április. Bár lehet, hogy épp azért csinálják, hogy a rajongók kicsit távolabb kerüljenek a sorozattól, elengedjék. Ahhoz viszont meg sok a 10 rész, hogy ne jöjjön vissza a ragaszkodás.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz