login |

Rush Hour: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2016. 09. 02. 14:52 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

Ez a sorozat újabb bizonyítéka annak, hogy baromi nehéz a buddy cop témát tévére vinni. Pedig a Rush Hour nem is volt igazi klasszikus, szóval még javítani is lehetett volna rajta, na de nem tették.

rushhourfin1

A sorozat alapja a “távolkeleti rendőr nyugaton”, avagy besegít a los angeles-i rendőrségnek, ahogy egy nagydumás fekete kopó mellé kerül. Közösen oldanak meg ügyeket, meg egy siralmas átívelő szál is van. (Korábban írtunk a kezdésről, én is, winnie is.)

Ne is kérdezzétek, hogy miért néztem majdnem végig (3 részt kihagytam végül, de a finálét azért letoltam), miközben kellő rákészüléssel órákon át lehetne dumálni arról, hogy mi mindent rontottak el benne. Az egész ugye már ott vérzett, hogy az ügyek iszonyat egyszerűek voltak.

Nyilván egy ilyen sorozatnál a karaktereken lenne a hangsúly, de… Vagyis most inkább csak azt akartam mondani, hogy tényleg voltak jó pillanatai a csapatnak, sőt, még meghatók is, de azért minden részben 35 perc az ügy, így legalább Limitless vagy Forever kaliberű bonyolítást várnék esetükben ahelyett, amit itt kaptunk. Arról már ne is beszéljünk, hogy akciósorozatnak is képzelték magukat, de ez többnyire ásításba ment át, mégha Jon Foo egész jól is bunyózott.

rushhourfin2

A legdurvább mégis az volt, hogy elvileg a szereplők a fontosak, nem az ügyek, viszont ebbe durván belenyúltak azzal, hogy cserélgették az epizódok sorrendjét. Ezt így 2016-ban nem is értem, főleg, amikor láthatóan a páros dinamikájára alapozva rendelték be a Rush Hour-t, ez volt a fő csapás, erre egyik részben már szinte haverok, következőben meg teljesen hűvösek egymással, mert az volt a hivatalos 2. rész, amit hetediknek adtak le.

A pozitívumok közé tényleg azokat tudom csak mondani, amikor befogadták Lee-t és közösen vacsoráztak. Vagy Gerald összes feltűnését – remélem Page Kennedy feltűnik még valahol hasonló szerepben. Na jó, néha még a főzsaruk is viccesen ugratták egymást.

rushhourfin3

Azt viszont el kell ismernem, hogy a finálé lezárta a ttörténetszálakat. Amikor felvették szerintem már tudták, hogy kasza, annyira elvarrtak mindent, méghozzá eléggé kapkodva. Az évad? 5/10, de csak jó szívvel, sajnos nagyon kevés jó pillanata volt.

12 hozzászólás Ne habozz!

energy - 2016. 09. 02. 15:00

Nekem kifejezetten tetszett, hogy a szereplők a fontosak, nem az ügyek. A hangulat nagyon bejött, a karakterek nagyon klisések voltak, de még ez sem zavart. Nagyon sajnálom, hogy elkaszálták.

winnie - 2016. 09. 02. 15:06

energy: abbol a par reszbol, amit lattam, plusz amit human is ir, eppen, hogy annyira nem a szereplok voltak a fontosak. akkor lehetett volna jobb a sorozat, ha a nyomozasbol tobb idot kapnak a karakterek, nem?

mondjuk az idealis az, es nyilvan az irok is arra torekszenek, hogy a nyomozas folyamaa soran gazdagodjanak a karakterek.

ALDO - 2016. 09. 02. 15:09

Nekem anno az alapul szolgáló mozifilm-trilógia tetszett, bár ma szerintem már nem nézném meg. A 90-es évek végén bemutatott Harc törvénye is hasonló volt (nyugisabb, bunyós távol-keleti, nagy pofájú fekete), az is viszonylag korrekt volt.
Ennél csak a pilotot néztem meg, ami egész kikapcsolt, viszonylag hamar el is telt a játékidő, viszont a fekete zsarut le tudtam volna csapni, így nem folytattam. Még.

human - 2016. 09. 02. 15:38

energy: viszont ha a karakterek a fontosak, akkor feleslegesen cserélgették a részeket, amit fenn írok. pont a megkedvelésük folyamatával szórakoznak így.

Kisvesza - 2016. 09. 02. 16:36

Ha meg sikerül, kaszát kap *merengés a The Good Guysról*

Stewie - 2016. 09. 02. 16:38

én szinkronosan követem,de remélem sorrendben fognak végig lemenni a részek

abelh - 2016. 09. 02. 18:04

“Ez a sorozat újabb bizonyítéka annak, hogy baromi nehéz a buddy cop témát tévére vinni.”

pedig azt mondanám látatlanban, hogy Bill Lawrence alapján ez match made in heaven, miatta sajnálom.

Tyberius06 - 2016. 09. 02. 20:30

Igazából zavaró volt az epizód cserélgetés. Anno az Almost Humannél csináltam, hogy inkább megvártam kasza után az évadot és átcserélgettem magamnak a részeket és úgy néztem meg. Itt nem volt türelmem ezzel varriálni, főleg, hogy a 8-dik rész után hónapokra szünetre küldték meghalni a sorozatot. Nem biztos, hogy többet hozzáadott volna, de rontani nem rontott volna rajta az biztos. Az átívelés totál fölösleges volt, de mondjuk sokat nem rontott a dolgon. Voltak nagyon szórakoztató részei, a Carter engem is idegesített, a “Jackie Chan” jó volt benne, a legtöbb vicces szitu neki meg a nagydarabnak volt köszönhető.
Az utolsó részekben volt egy Die Hardos kikacsintás (mármint kb az egész rész), ami szerintem nagyon gyenge lett, leginkább az Expendables 2-höz tudnám hasonlítani, a különbség, hogy az EXP-ben akik önmagukat és egymás figurázták, igazából megmentették a dolgot, itt nem volt ilyen.
Tényleg a The Good Guys volt az utóbbi évekből az etalon. Ott kb. minden klappolt és kellően agyament is volt. :)
(jah ezekkel az epizódcserékkel a hokim tele van egyébként. Évekkel ezelőtt fordítottam a K-Ville-t – az utcsó rész még mindig félig elkészítve porosodik valahol a vinyón – és ott is feszt össze-vissza voltak a részek.)

dragon1986 - 2016. 09. 02. 22:39

a vegere nekem is megtetszett, bar utolso reszt a bortonbol megszokos resz volt, de a maradekot majd daralom :D

Riggins - 2016. 09. 08. 18:47

Gerald tényleg jó volt, de Didi meg a főnökasszony borzasztóan túltolta a keménykedést. Lee huga lehetett volna több részben is.
Engem Hires is irritált, de a verekedések és az üldözések nem voltak rosszak. Ezek szerint nekem ennyi is elég.

Jin_Ke - 2016. 09. 23. 00:10

Sokkal több lehetett volna ebben a sorozatban, elképesztő ziccereket hagytak ki. Ami nekem legjobban fájt, azok pont az akciójelenetek voltak. Jon Foo-ban ennél sokkal több van :(

Killjoy - 2016. 11. 14. 19:48

Jól indult, egész jókat vihogtam az első pár rész alatt, aztán valami elveszett. Nem tudnám megmondani, hogy mi, de leült az egész. És amikor a 7-8. rész körül jött a “két hete vannak együtt” rész, akkor végleg feladtam a reményt. Végignéztem, mert azért voltak jobb pillanatai a sorozatnak és tudtam, hogy 13 rész és kalap-kabát, meg azért mégiscsak kíváncsi voltam, hogy mit hoznak ki a kínai vonalból Lee húgával, de összességében egy egyszernézős kicsit itt-ott vicces sorozat lett rengeteg elpuskázott lehetőséggel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz