login |

Sex&Drugs&Rock&Roll: vége a 2. évadnak

2016. 09. 06. 14:50 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika,

A Sex&Drugs&Rock&Roll 2. évadja csak alátámasztotta azon elméletem helyességét, hogy ha egy sorozat kaszáján elgondolkodom, akkor azt a kaszát meg kell lépnem.

– I’m really glad I tried being with a girl. It was such an enlightening experience for me, you know, sexually and spiritually. I feel like I learned a lot about myself.
– What did you learn?
– I like a dick.

A remek első szezon után az idei kezdés nem jött be annyira, de utána a 2-3. rész visszarántott és lelkessé tett – nem azért, mert szexorientált volt, hanem mert nagyon feelgood-ra sikeredett. Azonban a 2×06-nál úgy éreztem, hogy eléggé leült mindent, és most, miután mégis maradtam és végeztem a 10 résszel, nem hiszem, hogy sokat vesztettem volna, ha akkor meglépem a kaszát. Így most fogom meglépni, lehet, hogy ezzel megelőzve az FX-et.

Sex Drugs and Rock and Roll-02

És a fenti elmélet még akkor is igaz, ha a Sex&Drugs&Rock&Roll helyenként zseniális dumákat és poénokat hoz. Halomra írtam ki a nagyszerű idézeteket, ráadásul, ha akkor kaszálok, akkor lemaradtam volna Rehab ír krumpliválságos darabjának premierjéről (Campbell Scott teljesen kész volt), de pár jó perc sosem vált ki többször annyi középszert vagy egyszerű korrektséget.

They’re like alt-rock surf-pop meets anthem dance-punk disco. They’re total chick magnets too.

Arról nem is beszélve, hogy az utolsó részekre, a szerelmi kalamajkának köszönhetően teljesen olyan irányba ment el a sorozat, ami nem túlságosan érdekelt. Oké, lehet, hogy mélyebb lett, és teljesen jogos a készítői szándék, hogy frissíteni akarták a dinamikát, de nekem egyszerűen így eltűnt a Sex&Drugs&Rock&Roll-ból a fun-faktor. (És nem a 2×09-re visszahozott slapstick-re célzok, az nagyon kilógott.)

Sex Drugs and Rock and Roll-04

A karakterek persze nem változtak, miattuk lehetett volna maradni, de az egymáshoz való viszonyuk kezelése számomra súlyos csalódás volt. Arról nem is beszélve, hogy idén a zenei komponens is kissé összefolyt nekem, a saját számok közül sok egykaptafának tűnt. (Mondjuk ez lehet, hogy direkt volt.)

– Willem Dafoe! Are you doing that… The faded rock star on that Scorsese HBO…
– The ’70s thing?
– Yes.
– That’s what I’m doing.

Az sem segített rajtam egyébként, hogy túlságosan két külön szálon futott a sztori, Bam Bam és Rehab kotlott a darabon, és nem sok közös jelenete volt a többiekkel, arról nem is beszélve, hogy nagyon sokáig csak szóban emlegették a rapmusicalt – az a két kis részlet (talán a 2×08-ban), plusz a háttérben hallható foszlányok közel sem jelentettek nagy payoff-ot. És, ha már a sztori, akkor Callie Thorne visszahozása az utolsó két részre, valamint az ő kavarása ugyancsak nem az én preferenciáimnak szólt.

Sex Drugs and Rock and Roll-01

Ez így maximum közepes, vagy annál egy hajszállal volt csak jobb. Az első szezont mindenesetre senki nem tudja elvenni tőlem, mint ahogy Denis Leary Johnny Rock-ját sem, amikor ő elemében van, akkor az egyik legjobb olyan komédiai figura, aki valójában nem bohóc. Kár, hogy második szezonra nemcsak a karakter vált háttéremberré, hanem a sorozatban is sokszor mellékvágányra került a nagy egója, és sok zenei utalgatás.

– I hope you learned a good lesson from all this.
– I did. Chainsaws are cool as shit.

7 hozzászólás Ne habozz!

ldani7492 - 2016. 09. 06. 15:16

Az egész évad alatt olyan érzésem volt, hogy mintha a Sex&Drugs&Rock&Roll-ból eltűnt volna a Drugs&Rock&Roll. Szinte végig az ment, hogy ki kavart kivel, de olyannyira, hogy ha rockzenészek helyett régészekkel csinálják meg az évadot, akkor se kellett volna túl sok változást eszközölni.

harmundo - 2016. 09. 06. 16:57

Hasonló érzéseim vannak, de én mindenképp bepróbálom a harmadik évadot, már ha lesz. Az utolsó rész nagyon tetszett.

pody - 2016. 09. 06. 17:14

en sem kaszalom, de teljesen egyetertek a fenti irassal. Elso evadhoz kepest hatalmas a visszaeses es en is azon kaptam mar magam, hogy annyira nem is erdekelt, hogy megnezzem az ujabb reszeket (utcsot meg nem is lattam). Igy is voltak hatalmas poenok, ami miatt megerte vegul maradni, de nagy csalodas volt az evad. Ja es Campbell Scott valoban hatalmas volt :)

wellwellwell - 2016. 09. 07. 11:27

nekem már az első évadban is rezgett a léc, és a kaszát meg is kapta a 2×01 után.

Riggins - 2016. 09. 10. 16:21

a rapmusical-szál teljes csőd volt

ElPadre - 2016. 09. 13. 14:51

néhány zseniális ötlettől eltekintve (EHETŐ ZSÍRKRÉTA!) totál katyvasz lett az egész. érhető, hogy kaszát kapott.

Thomas - 2017. 01. 23. 16:04

Nekem sem tetszett, pedig az első évad első fele még remek volt, aztán már ott éreztem a vége felé, hogy nem az én műfajom, a 2. évadban meg még hatványozottabban előjött. Úgy indult a sorozat, hogy egy rock zenekarról fog szólni, és egy tehetséges, fiatal énekesnő befutását nézhetjük, aztán ez az egész teljesen elfelejtődött, csak az utolsó két részre jött vissza újra. Amikor már Gigi lényegében kikerült az együttesről (tudom, hogy nem, de az Assasint alig említették az évad első 8 részében), és háttéremberré vált Ava és Flash románca mögött, ott már nagyon untam.

A krumpli musical meg még inkább fárasztott, azon az egész szálon egyszer sem tudtam elmosolyodni sem. Valóban kaszálni kellett volna, de azért annyira nem is bánom, hogy végignéztem, mert legalább az utolsó 2 részben sikerült visszahozni egy kicsit, amiért az elején szerettem. Újra Gigi került a középpontba, ő állt a színpadon, és hallhattunk némi rock zenét is, ha már ez van a címben.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz