login |

The Night Shift: vége a 3. évadnak – írta Delilah

2016. 09. 06. 17:58 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Az NBC kórházas sorozata idén darálásban részesült nálam, és nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, de úgy éreztem, hogy a mostani szezon drasztikusan más stílusú volt, mint az első kettő. És nem arra gondolok, hogy máshogy írják ki az időt, nem mindig viszik végig az éjszakát, vagy egy teljesen más hangulatú intrómontázst kapott.

Már a sorozat legelején egyértelmű volt, hogy sokat fognak romantikázni az orvoslás mellett, de idén feltekerték a szerelmi vívódásokat. A betegek számát is megvágták, hogy több idő maradjon az érzelmi kötődésekre, és ezzel együtt sokkal mélyebbek, sőt jobbak lettek a dialógusok. A készítők nagyon ráfeküdtek a karakterekre, kicsit átvettek a Grey’s Anatomy felépítésből.

nshift-s3-finale-1

A könnyedebb részeket pedig szinte teljesen leépítettek – azokra gondolok, amik esetében elfért itt-ott egy kis poénkodás és komolytalanság. Cserébe olyan komoly témákhoz nyúltak, mint a feketékkel szembeni igazságtalanság és rendőri brutalitás, illetve a durva erdőtüzek, no meg persze a szíriai menekülthelyzet. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Idén mindenki elég sokat lelkizett, és néha be is dobtak pár kőkemény morális vívódást a közösbe. Például, hogy kit szállítsanak először a kórházba, a fekete ártatlan fiatalt vagy a fehér rendőrt, vagy csak azért, mert valaki embereket csempész be az országba, megérdemli-e, hogy megmentsék?

nshift-s3-finale-5

A költségvetéssel is varázsolhattak valamit, mert többször is kimozdultak a kórházból – ezek a kiruccanások amúgy nagyon jól sikerültek –, viszont egyes szereplők kevesebb időt kaptak. TC például néha feltűnően mellékágra volt terelve, láthatóan inkább fektettek hangsúlyt mindenki másra, és nem emeltek ki egy konkrét karaktert.

Szokás szerint mindenki kapott az évadon átívelő személyes történetet, ennek megfelelően nem egy, hanem több cliffhangert is kaptunk, ebből nyilván mégis azért a TC-s a legfrusztrálóbb, de nehezen tudom elképzelni, hogy Dr. Szexit csak úgy kiírnák a sztoriból.

nshift-s3-finale-2

Akárhogy is nézem, hiába volt Drew sztorija a legmeghatóbb, engem akkor is Topher sorsa vágott a legjobban hasba, mert erre tényleg nem számítottam, még akkor sem ha jogos volt az idősebb Dr. Cummings érvelése. Talán ez volt a legszebb az évadban, mindenki találhatott magának legalább egy figurát, akiért úgy igazán izgulhatott, és minden részben megkapta a maga kis szeletét.

Az idei évadra is eltűntek páran a sorozatból, bár míg mondjuk Krista és Joey hiánya annyira nem tűnt fel, addig Ragosa kifejezetten hiányzott, főleg mert olyan helyzetbe hozták a második évadban, hogy tényleg érdekelt, mi történik vele. Az új gyakornok, akinek a nevét sem jegyeztem meg, viszont…, hagyjuk. Értem, miért hozták be, de engem sajnos inkább idegesített. (Annie pedig kiérdemelte a legjobban utált karaktert az össze általam nézett sorozatból.)

nshift-s3-finale-4

Összességében ez a mostani, új irány egyelőre sokkal átgondoltabbnak és összeszedettebbnek tűnik, de közel sem vagyok biztos abban, hogy mindenkinek elnyeri-e a tetszését.

A The Night Shift természetesen soha nem lesz egy korszakalkotó sorozat, de nyári limonádénak abszolút megfelel, és ha továbbra is bátran nyúlnak komoly témákhoz, miközben szórakoztatni is fognak, akkor még képernyőn lehet egy darabig (a nézettsége jó a nyárhoz képest, de még nem kapott berendelést).

2 hozzászólás Ne habozz!

Tibi - 2016. 09. 06. 22:27

Fel nem fogom, hogy miért nem vették ezt még meg itthonra… Azt hiszem, ez a legjobban várt sorozatom.
De nekem az is ok, ha a Netflixre kerül fel, csak legyen hozzá magyar felirat :)

Thorongil - 2016. 09. 07. 12:00

Nekem hiányoznak a vicces részek.
Érdekes az új irány, de azért 1-2 viccesebb jelenet nem ártott volna. Kicsit enyhítené az érzelgős-drámai hangulatot. A “kit szállítsanak először a kórházba” rész szerintem kifejezetten jó lett. Kicsit nagyobb mélységet ad a történetnek,hogy ilyen témához hozzányúlnak.

De szerelmi szálból kicsit túl sok lett :(
Elég sok időt elvittek az évad során.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz