login |

Emlékeztető: Gotham 1. évad

2016. 09. 08. 19:50 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: ajánló,

Ma. 22:00. Prime. Gotham – 1×01 (pilotkritika: winnie – 5,5/10, human – 6/10 + magyar promó + szinkronhangok)

Talán az egyik legrégebb óta várt országos sorozat magyar bemutatójára kerül sor. Túl sokat lehetne írni a Gotham-ről, nagyon megoszlanak a vélemények, és szerintem nem azért, mert olyan sokan pocséknak találnák, egész egyszerűen vannak, akik más elvárásokat támasztottak iránta. A Gotham nem CW-s képregény-sorozat.

Szóval inkább csak a pilotkritikákat linkelem (főleg, hogy nálam szerintem a pilotnál jobban sikerült 2. rész óta parkol – nagy darálás van kilátásban!), a címkén mindenki talál egyéb írásokat és kommenteket arról, hogy milyen zseniális, vagy éppenséggel gáz a sorozat. Itt a legegyszerűbb a bepróbálás alapján dönteni. (Na jó, van egy superpityu- és CyClotroniC-kritikánk is a kezdésről.)

gotham-villains

Ja, egy érdekes statisztika. A szavazásunk alapján az olvasók 49%-a kezdte el nézni, a megoszlások alapján: 29% kitartott, 20% kaszálta.

7 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2016. 09. 08. 20:09

Nagyon várom a harmadik évadot. Jim Gordon alakítója közepes, de sok jó színész van. Szépen építik fel a karaktereket, pár sorozat készítői /pl. Supergirl/ sokat tanulhatnának. 8.5/10

Egyesület a Magyar Szinkronért - 2016. 09. 08. 20:31

Videók a sorozat szinkronizálásáról:
https://www.youtube.com/watch?v=BFNX9QU7bso (Bruce és Alfred)
https://www.youtube.com/watch?v=h7lrsv5aaZ0 (Pingvin)
https://www.youtube.com/watch?v=So1efXo_hzM (Pingvin és az anyja)

Edrick - 2016. 09. 08. 22:35

Hűha. Így első blikkre nem rossz, de… azért hiába a jó szinkronszínészek, nem mindenhol érzem helyénvalónak a választást.

Mondjuk Barbarát és Butch-t szerintem baromi jól eltalálták. Meg hát Csőre Gábor mint Nygma nagyon adja valamiért, pedig ott se tökéletes a dolog.

Jim és Harvey ‘Bulllok’ (ettől a kiejtéstől a hidegrázás kerülget) még elmennek, utóbbi talán egy fokkal jobban. Meg Mooney is, de valamiért azt érzem, hogy vele eleve csak egy évadra terveztek.

De Pingvin Karácsonyi Zoltánnal? Ez nem áll össze, meg Kőszegi Ákos se Alfréddal. Ne értsetek félre, imádom mindkettőt (karakterrel már mind a négyet), de Kőszegi nekem túl udvarias meg modoros Alfrédnak. Jó, persze, Alfréd olyan is, de valahogy mégse jön át nekem.

A második évados hangokra leszek majd kíváncsi, főleg Hugo Strange-re. De az még egy kicsit odébb van.

nfsu17 - 2016. 09. 08. 22:42

Barbara nekem is feltűnt, hogy nagyon passzol.
De Jimnél nem tudok elvonatkoztatni, hogy a hang Bear Grylls a discovery-ről. :D

olcsojanos92 - 2016. 09. 08. 22:53

Bullock jobb lett volna Csuja Imrével, de Besenczi sem rossz egyébként. Falcona Barbinek Péterrel lett volna az igazi, de összességében szerintem rendben van a dolog.

Enzo - 2016. 09. 09. 00:00

Pingvin meg az anyja szerintem teljesen jó, Alfred nekem se adja.

Bart - 2016. 09. 09. 08:15

Én az első rész után nem akartam megnézni, aztán unalmamban elkezdtem nézni, az első évad második felétől zsneiálisra váltott a sorozat. Második évad meg imádtam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz