login |

Hard Knocks: vége a 11. évadnak

2016. 09. 08. 18:21 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: doku, kritika, ,

I’m cut, bro.

Hát, ööö, izé. Ez bizony olyan évad volt, amilyennek érezni lehetett a premier utánEnnyire homályt lőni rég láttam a Hard Knocks-ot. Még szerencse, hogy a műfaja doku és így nem csak a szórakoztatás a célja, hanem az informálás is, mert így fel sem merül bennem a kasza. De ez egy gyenge szezon volt.

Lehet, hogy ha nem “élőben” szerkesztenék meg az anyagot, hanem az edzőtábor végén alaposan megtervezve állítanák össze az évadot, akkor jobban sült volna el a Los Angeles Rams-ről szóló idei kiadás, de még ebben sem vagyok biztos.

hard-knocks-11x05-02

Mondom ezt annak ellenére, hogy az utolsó részben volt talán a legtöbb jó pillanat (ld. a Joyner-es kezdés). Persze ez adja magát, hiszen ekkor került sor a végleges keret meghatározására, az érzelmes pillanatokra. De még ezek a részek sem voltak annyira jók, mint egy éve Texans, vagy két éve a Falcons esetében.

I’ve just had a lot of fun here. I’ve had a lot of fun here, and that’s what hurts the most.

De még így is elég beszédes volt, hogy a 11×05-re jutott két zenés montázs (oké, én szeretem az ilyeneket), sőt, a hableányos/dinós átívelő szál is újabb fejezetet kapott. Utóbbi nyilván aranyos és jópofa, de még az is lehet, hogy minden másnál több képernyőidőt kapott, aminél komolyabb kritikára nincs is szükség.

hard-knocks-11x05-03

Az irányítópárharc valamilyen szinten azért érdekes volt, de a költözés és Los Angeles végül nem kapott sok fókuszt, mint ahogy Goff-on kívül a többi draftolt játékosra sem emlékszem. Összességében talán ez is jelentette a legnagyobb gondot, hogy hiányoztak a jó karakterek. Akadt egy-két free agent, aki emlékezetes maradt (nyilván Kush – a hepiendjének szívből örültem), de ennyi.

Mintha mindenki visszafogta volna magát. Oké, Jeff Fisher alapból ilyen lehet (vele nincs bajom), őt kompenzálták az edzőkollégák, de mondjuk velük is az volt a helyzet, mint a veteránokkal: a többség kapott egy részben egy sztorit, vagy valami vicces szegmenst, utána pedig szinte teljesen eltűnt, vagy csak a háttérben bukkant fel. Pedig azt gondoltuk idény elején, hogy ebben a csapatban van potenciál. De Aaron Donald sem egy J.J. Watt.

hard-knocks-11x05-04

A végén a beintéseket látva eszembe jutott, hogy az HBO-sok így köszönik meg Jeff Fisher-éknek azt, hogy ennyire nehezen feldolgozható anyagot produkáltak.

2 hozzászólás Ne habozz!

baggio - 2016. 09. 09. 00:24

Az eddigi (messze) leggyengébb HK, ebben nem lehet vita.

Riggins - 2016. 09. 14. 23:36

A HK minden évben ugyanolyan. Ha két évadot láttál előtte, akkor közepesen unod, ha hármat akkor kicsit jobban, ha mindet, akkor meg tudod előre, hogy ez is ugyanolyan lesz.
A kritikában említett Texans és főleg a Falcons is unalmas volt szerintem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz