login |

Hírpéntek – The Last Ship 5. évad! X-Company-kasza!

2016. 09. 09. 09:25 - Írta: winnie

27 hozzászólás | kategória: hírek, , ,

 • Mai magyar premier: A célszemély 5. évad
 • Premier: Better Things S1, Sunday Night Football S30, Find Prince Charming S1, Haylie’s America S1 + Finálé: Beat Bobby Flay S9 + különkiadás-epizód: Hancock’s Half Hour
 • Teljes évados premier: One Mississipp S1
 • Az ABC elérhetővé tette a Speechless pilotját.
 • Magyar premier – FilmBox Premium: 10.15 Bűnök és előítéletek (American Crime) 2. évad
 • Magyar premier – FilmBox Premium: 10.15 Jericho (Jericho) 1. évad (az angol sorozat)
 • Elég nagy dobás lehet a Warner stúdió új sorozatos terve (licitálásra felkészül a Netflix és az HBO?), mely Nathan Hill The Nix című, most kiadott regényének adaptációja lenne Meryl Streep főszereplésével, és J.J. Abrams közreműködése mellett. (Nemcsak executive producer lenne, hanem rendezne is.) A történet egy hippikorszakbéli anyáról szólna, akiből a jelenben sajtószenzáció lesz, amikor kövekkel dobálja meg az egyik konzervatív kormányzót elnökjelölti kampánya során. Ezt használja ki tanár és író fia, hogy megírja tőle elhidegült anyja valódi történetét, így mászva ki adósságaiból.
 • Shailene Woodley megerősítette, hogy nem áll szándékában tévében szerepelni, így ha a The Divergent-sorozat negyedik része tévéfilmként fog elkészülni, akkor abban nem fog szerepelni. (Persze mindez azért vicces, mert az HBO-s Big Little Lies-hoz már korábban leszerződött Nicole Kidman és Reese Witherspoon mellé.)
 • Máris megvan a DC-s képregényes univerzumban játszódó Black Lightning otthona, ez pedig a FOX lesz. A csatorna nem vacakolt pilotszkript-berendeléssel, rögtön pilotot kért be (gondolom, ez is a feltétele volt, hogy megkapják a projektet). A történt tehát egy szuperhősről szól, aki visszavonult, de igazságot hajszoló lánya és egy helyi banda által behálózott sztártanulója miatt, ismét álarcot ölt. (Még mindig keresem a ‘vigilante’ szó magyar megfelelőjét. A lényeg, hogy afféle törvényenkívüli hősről van szó, akit a hatóságok is köröznek.) UPDATE: Mégsem pilotberendelést, csak pilotforgatási ígéret, ami mégsem ugyanaz.
 • A TNT berendelte a The Last Ship 5. évadját. (A 4. évadot pár hete már bekérték.)
 • A CBC elkaszálta az X-Company-t, vagyis a jelenleg forgó 3. évad lesz az utolsó.
 • Az EW arról számolt be, hogy a Westworld készítői nem tűzoltás miatt tartottak kényszerszünetet forgatás közben, hanem azért, hogy az utolsó 3 rész jól megágyazzon a folytatásnak. És ehhez arra volt szükség, hogy a szokottnál konkrétabban felvázolják a teljes szériát, vagyis a további 5-6 szezont.
 • Az ABC berendelte a The Great American Baking Show 2. évadját (előző szezonban még The Great Holiday Baking Show címen futott), a műsorvezető marad Nia Vardalos és Ian Gomez, a zsűri pedig Johnny Iuzzini és Mary Berry.
 • A The Simpsons 600. részére fel fog támadni Frank Grimes.
 • Kor Adana, a Mr. Robot legutóbbi epizódjának írója beszél a részről.
 • Pilotrendezés: David Mackenzie – Damnation (USA)
 • Interjú: Chelsea Handler (a Chelsea műsorvezetője), Greg Nicotero (a The Walking Dead executive producere), Greg Berlanti (a DC-s képregényes tévésorozatok executive producere),
 • Pilotszerep: Jessica Biel – The Sinner (USA), Aasif Mandvi, Maya Kazan, Robin Bartlett, Ajay Naidu, James Ortiz – World’s End (TBS)
 • Állandó szerep: O-T Fagbenle – The Handmaid’s Tale (Hulu), Sofia Wylie – Andi Mack (Disney Channel)
 • Újonnan érkezők a Stan Lee’s Lucky Man 2. évadjában: Conleth Hill, Jonathan Aris, Matthew McNulty, Thekla Reuten,
 • Vendégszerep: Jennifer Esposito, Brendan Fraser – The Affair (visszatérő), Josh Peck, Christian Ochoa, Kevin Connolly, Kelly Jenrette – Pitch (utóbbi három visszatérő), Lindsay Pulsipher, Elizabeth Marvel, Delaney Williams – Law & Order: SVU, Victor Ortiz, Jasmine Tooks – Life in Pieces,
 • Az MTV 09.15-től új élőben zenélős sorozatot indít Wonderland címmel, aminek erős közösségi komponense is lesz, ami révén a fellépések kulisszái mögé lehet benézni. 10 részes lesz az első szezon, műsorvezetők: Lizzo, Rachael Finley és Myke Wright. A premierben élőben fellép: Tinashe, Ty Dolla $ign, Broods (Előzetes.)
 • A Lifetime átnevezte Fashion Inc. címen berendelt, Shark Tank-szerű reality-jét Project Runway: Fashion Startup-ra, és 10.20-án indítja el.
 • Megvásárolták Chloe Benjamint The Immortalists című regényének tévés adaptációs jogait. (Mondjuk vicces ilyesmit leírni egy 2018-ra tervezett könyvről.) El is kezdődött a kábelre tervezett sorozat fejlesztése. A családi szerelmi történet 5 évtizedet ölel fel és négy testvér áll a középpontjában, akiknek gyerekként egy jósnő megjósolja haláluk pontos napját.

27 hozzászólás Ne habozz!

Egyesület a Magyar Szinkronért - 2016. 09. 09. 09:33

A szultána – Így szinkronizál Nagy Ervin:
https://www.youtube.com/watch?v=-4LvMkU_bh8

kri - 2016. 09. 09. 09:54

“It’s not tv, it’s HBO.”

csekov - 2016. 09. 09. 10:03

vigilante – igazságosztó-val mi a baj?

winnie - 2016. 09. 09. 10:08

csekov: az, hogy ha azt a szót használom, akkor nincs meg benne a negatív jelentésárnyalat, az, hogy a törvénnyel szembemegy, kvázi önbíráskodik. körbe lehet írni a figurát, de egyet szót nem nagyon találtam.

csekov - 2016. 09. 09. 10:17

Szerintem az igazságosztó/tevő magyar jelentésében is benne van az, hogy nem rendelkezik hivatalos felhatalmazással ilyen cselekmények “végzésére”, hiszen ilyen csak az ún. egyenruhás szervezeteknek van (a szuperhős hacuka nem ide értendő!), azokat meg nem illetik ezzel a szóval, max. pejoratív értelemben.
Jobbat nem nagyon fogsz találni…

zolkó - 2016. 09. 09. 10:44

Westworld
“További 5-6 szezon”

Na, akármennyire is jól néz ki az előzetes, kicsit most elment a kedvem tőle. Ha ennyire előre terveznek, akkor mennyire lesz biztonsági játék a 2.-3.-4. évad, igazi fontos történések nélkül, csak csordogálva a sztorival, mert úgyis a zsebünkben a berendelés. Nem tetszik ez a fajta “utazzunk a tutira” hozzáállás. Persze ne legyen igazam, és kapjunk iszonyatosan jó 6 évadot, én lennék a legboldogabb. De azért komolyan elszontyolodtam ez miatt.

winnie - 2016. 09. 09. 10:46

zolkó: nincs semmilyen berendelés a zsebükben. alapból minden sorozattal 5-7 évadra terveznek. ha nem lesz siker, akkor nem fog addig menni. az egész független a csatornától, az írók bíznak az alapanyagban, és azt akarják, hogy az összkép minél jobb legyen.

steelwolf - 2016. 09. 09. 11:03

Remélem nem azért rendelték be ilyen gyorsan az 5. évadot is, h kasza legyen!

zolkó - 2016. 09. 09. 11:09

Persze, és szerintem ez nem segíti elő (sőt) a kreativitást, merészséget feltétlenül. Izgalmasabb lehetne, ha megszűnne az 5-6-7 évadokban való gondolkodásmód. Úgy értem ha a kard/kasza a fejük felett lebegne a megszokottnál jobban, talán mernének bátrabbak, bevállalósabbak lenni bizonyos dolgokkal (forgatókönyvekből kihagyjuk a biztonsági játékot, vagy a filler részeket, régi szereplők kiírása, és újak behozása, helyszínváltás, stb) kapcsolatban a készítők. És itt nem csak a Westworld stábra gondolok, hanem több sorozatra is, ahol nagyjából azért látszik, hogy a “bekkeljük ki az évadot, aztán meglátjuk mi lesz” gondolkodásmód megy. (22 részes, évek óta már csak rétestészta módra húzódó sorozatok, rátok nézek.)

winnie - 2016. 09. 09. 11:24

zolkó: szerintem rég rossz, ha egy készítő attól függően dolgozik, hogy lebeg-e a kasza vagy sem. a csatorna egyébként is mindig a bizalmáról fogja biztosítani őket.

a bekkelés csak illúzió lehet, hiszen egy írónak mindig az a célja, hogy a legjobbját nyújtsa. aki showrunner, azért, hogy pozícióban maradjon mondjuk, aki alacsonyabb szintű, az azért, hogy feljebb léphessen. utóbbiaknak létkérdés, úgymond, a sorozatok túlélése, hiszen csak sorozaton belül tudnak egyre magasabbra kerülni a ranglétrán, így ők mindent meg fognak tenni, hogy a sorozat minél jobb legyen. (és, hogy a főnökök elégedettek legyenek velük, már csak azért is, hogy megújítsák a szerződésüket.)

érdemes meghallgatni mondjuk erica messnert, aki a 12. évados criminal minds showrunnerjeként képes lelkesedni a sorozatáért, vagy hogy miket nyilatkozott egy 18. évados law and order: svu új showrunnerje.

persze ezek epizodikus sorozatok, amik kábé minden héten megújulnak, szó sincs arról, hogy húznák őket.

heidfeld - 2016. 09. 09. 11:26

World’s End Tbs kik készítik?

winnie - 2016. 09. 09. 11:48

World’s End Tbs kik készítik?

mondanám, hogy ott a kereső, de valamiért nekem nem dobja ki. valaki meg tudja fejteni, hogy miért? vagy másnak a kereső ezz listázza?

itt írtunk a berendelésről: http://www.sorozatjunkie.hu/2016/08/15/hirhetfo-356/

heidfeld - 2016. 09. 09. 12:41

Mindent nem tudok követni, “lemaradtam” a berendelésről. Keresőn nem sokat találtam, de érdekes lehet, próbát megér majd.

juhaszvik - 2016. 09. 09. 12:52

az igazságosztó (szerintem) nem foglalja magában, hogy törvényen kívüli (különben nem lenne értelme a “törvényen kívüli igazságosztó” kifejezésnek). a szó, amit keresünk lehet nem is létezik, ezért érdemes lenne megalkotni. :)
lehetséges megoldások:
– felhasználni az angol szót, pl.: vigilantus, vigil
– megalkotni létező magyar szavakból: illegátor, vadrendőr, árnyékhekus
– megkérni az MTA nyelvtudományi Intézetét, hogy találjon ki valamit az ügyben

Roxi - 2016. 09. 09. 12:58

The Last Ship király! Akkor még minimum két év.

Thomas - 2016. 09. 09. 13:09

Nekem sem dobja ki a kereső a The World’s End-et, nem értem! Azt hittem, hogy az aposztróf miatt, de nem, más sorozatnál nincs ilyen gond.

gromit - 2016. 09. 09. 13:12

“a kereső, de valamiért nekem nem dobja ki”

hogyan kerestél rá? én a leghosszabb/legjellemzőbb sztringgel szoktam a keresőt használni, aztán persze lapozgatni kell, esetleg messzire, ha nem a címben van. arra keresve, hogy “world”, a 7. találatos oldalon lesz ama bizonyos hírhétfő

winnie - 2016. 09. 09. 13:35

gromit: a world’s, hogy ne legyen özöntalálat, de ha a world-re kidobja (mert ugye a motorfrissítés óta, már jó egy éve előre listázza a címben szereplő találatokat, f*ck), akkor nem tudom, mi más lehet a gond, mint az aposztróf. viszont, ha máshol nem gond, akkor nem tudom végképp.

azt tudom, hogy talán a vastagított ékezetes kezdőbetűket nem találja a kereső, meg a kötőjel és az “x” a “3×08”-ban gázos (a gondolatjel és a kétféle iksz miatt), de erről eddig nem volt tudomásom.

gromit - 2016. 09. 09. 13:39

az aposztróf tényleg be tud zavarni. a karaktertáblában több is van belőle (betűtípustól függően nem is mindig látszik a különbség), aztán attól is függ, a keresőrendszer maga hogyan kezeli a szimbólumokat, illetve melyik változatokat tudja ismert szimbólumként beazonosítani.

mondjuk ha nem magad pötyögted be a megszokott módon (szokásos gépen, szokásos editorban), hanem valahonnan máshonnan kopipésztelted ide, akkor lehet, h észre se veszed, de valami ismeretlen karaktert hoztál ide, amivel a kereső nem tud mit kezdeni indexálásnál, meghagyja sima sztringnek, aztán meg keresésnél nem fog illeszkedni

lusty - 2016. 09. 09. 13:55

Magyar premier – FilmBox Premium: 10.15 Bűnök és előítéletek (American Crime) 2. évad
Ennek a hírnek nagyon örülök. Szeretném azonban, ha jelentkezne valaki, aki látta az első évad s01e06-nál későbbi epizódjait szinkronosan.
Vagy esetleg nálunk másként tagolják a sorozatot, mint az IMDb-n?

asdf - 2016. 09. 09. 16:19

X Company :((
(utolagos jeloltem a par nappal ezelotti egyedul nezem post-hoz).

bikkbakk - 2016. 09. 10. 00:18

juhászvik,

hogy a fenébe ne létezne: önbíráskodó.

kiskiraly - 2016. 09. 10. 11:07

A Félvilágot nevezte a nemzetközi Emmy-re a köztévé

http://mediainfo.hu/hirek/article.php?id=43065

dragon1986 - 2016. 09. 10. 21:29

Shailene Woodley talan mert 5 evet sorozatban volt es megunta :D

Kis off: Sully-t néztem a moziban eleg sok sorozatarc van benne, THE OC, War At Home, és még vagy 5 arc akit hirtelen nem tudok sorozatba beazonositani, de eleg sok helyen lattam oket.

kiskiraly - 2016. 09. 11. 00:08
kiskiraly - 2016. 09. 11. 00:15

Az AMC Networks International itthon a Sport1/Sport2 mellett a Filmnániára is fog rakni BL meccseket.

http://www.borsonline.hu/sport/megsokszorozhatja-a-film-mania-nezettseget-a-bl/118675

kiskiraly - 2016. 09. 11. 00:15

*Filmmánia

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz