login |

Így kezdődött a Star Trek

2016. 09. 09. 15:10 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: video,

Most nem fogok nagy Star Trek-történelmet írni, hiszen én is csak a Wiki-n és egyéb helyeken tudok utánaolvasni a témának, de ha már 50 éves volt a Star Trek, akkor emlékezzünk meg az első Star Trek-epizódról, amiből érdekes módon kettő van: egy más szereplőkkel forgatott és elvetett 1964-es pilot, valamint az 1966-ban adásba került változat, immáron William Shatner Kirk kapitányával.

A tovább mögött megnézhető az 1×00 (The Cage / A kalitka) és az 1×01 (The Man Trap / Veszélyeztetett egyedek) szinkronos változata. Hmm, nem emlékszem, hogy láttam volna valamelyiket (hacsak nem a TV3-on), de ma pótolom ezt a hiányt. Az érdekelne viszont, hogy a rajongók hogy viszonyulnak az első pilothoz, az 1×00-hoz?

Van 3 bónusz videó is a tovább mögött: az 1×00 és az 1×01 eredeti, illetve felújított változatának összehasonlítása osztott képernyőn (érdekes látni a kettőt egymás mellett), valamint az 1×01 eredeti nyelvű kezdése. (A “hangi régiesség” (az meg mi?) miatt valahogy nehezemre esik eredetiben nézni a TOS-t.)

4 hozzászólás Ne habozz!

Ace - 2016. 09. 09. 15:37

Az első a the Cage sok szempontból kiforratlan volt amit késöbb jobban átdolgoztak női elsőtiszt volt benne Spock-nak meg voltak érzelmei nevetett az egyik jelenetben ha jól emlékszem. Pike kapitány is elég furcsa volt egy megfáradt katonaként volt bemutatva benne aki vágyik már egy kis békére. Szárnypróbálgatás volt ez még látszik rajta én nem csodálom hogy késöbb inkább a The Man Trap került adásba és megváltoztattak sok dolgot. A The Cage inkább csak egy kuriózum amit a rajongóknak érdemes megnézni hogy milyen volt a kezdet…

Tyberius06 - 2016. 09. 09. 15:38

Néhány éve láttam az egész TOS-t szigorúan eredeti nyelven (magyar felirattal és a felújított változatot) és nekem nagyon bejött. A The Cage-dzsel kezdtem még korábban, de annak nem láttam a felújított változatát, azt lehet most pótolom. A TOS nekem élvezhetetlen volt az eredeti állapotában, szóval örültem a HD-nek. (ezért is sajnálom, hogy a DS9-ból és Voyagerből nem készül(t) BD verzió soha).

Egyébként asszem az eredeti sorozat részei is eléggé meg lettek keverve, az most nincs meg, hogy a BD-re végül original sorrendbe kerültek, vagy a TV-ben leadott kevertben. Viszont a The Man Trap az csak a TV-ben leadott “pilot” (egyébként a 6-dik epizód), nem az első rész. Az első rész a harmadiknak leadott Where No Man Has Gone Before c. epizód. (http://www.ditl.org/episodes-page.php?Series=TOS&Sort=Episode&ListID=Ships)

Egyébként a The Cage később fel lett dolgozva és bele lett pakolva a sorozat első szezonjába egy dupla rész keretében (16-17. rész).

Ace - 2016. 09. 09. 15:46

Szerintem is a felújítottat érdemes nézni az eredetiben sajnos élvezhetetlen, értelmezhetettlen néhány jelenet pl Klingon űrhajó csak egy zöld pulzáló banán alaku valami meg ilyenek… ami a felújítotban már a jól ismert cirkálóra cseréltek szóval nézni azt érdemes.

Igen a The Menagerie, Part 1-2 a The Cage-re épül de nem szükséges látni hozzá a Pilot-ot minden kiderül a részből. De aki látta egyből tudja miről van szó.

tobias88 - 2016. 09. 09. 22:18

1966hoz képest ez a bevezető annyira nem is volt borzalmas.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz