login |

Junkie-k és a Star Trek

2016. 09. 09. 19:20 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: szavazás,

Pár sorral lejjebb írtam a Junkie-n megjelent Star Trek-tartalmakról, de a legérdekesebb szerintem ez a szavazás volt, aminek a tanulsága az, hogy nem érdemes külső segítséget igénybe venni az efféléknél. (A Freevlog megszűnéséért még mindig pipa vagyok, rengeteg régi videónk tűnt el így.)

Oké, azért a kommenteket szerintem érdekes olvasni, de mivel azóta eltelt már 6 év, szerintem érdemes megfuttatni ezt a kérdést.

Melyik a legjobb Star Trek-sorozat?

  • Voyager (35%, 372 Votes)
  • Deep Space Nine (25%, 262 Votes)
  • The Next Generation (17%, 178 Votes)
  • Enterprise (12%, 131 Votes)
  • The Original Series (11%, 118 Votes)

Total Voters: 1,061

Loading ... Loading ...

Ha nem gond, az animációs sorozat rajongói válasszanak második preferenciát. De ha már így összejöttünk, akkor szerintem adja magát az a kérdés, hogy ki mennyire Star Trek-profi. Mert nekem nincs mire felvágnom, hiszen csak az eredeti sorozatból láttam hébe-hóba egy-egy részt, szóval nekem mindegy, hogy 50 vagy 500 sorozat van a Netflix-en, az ST mindig is érdekelt, így lesz mit néznem egy ideig.

Hogy állsz a Star Trek-sorozatokkal?

  • Egyiket sem néztem, maximum véletlenül csíptem el pár részt. (45%, 633 Votes)
  • Láttam mindet. (19%, 269 Votes)
  • Két vagy három sorozat megvolt. (16%, 227 Votes)
  • A legtöbb részt láttam, kivéve az eredeti szériát. (13%, 186 Votes)
  • Csak az egyik sorozatot néztem végig. (6%, 89 Votes)

Total Voters: 1,404

Loading ... Loading ...

9 hozzászólás Ne habozz!

m76 - 2016. 09. 09. 19:36

A legjobb star trek a TNG, mégis a Voyager a kedvencem.
TOS-t csak a 2. évad közepéig láttam kb, azon kívül mindent láttam, beleértve a filmeket is. És míg sorozatban TNG a nyerő, addig filmben mindenképpen TOS.

Dark Energy - 2016. 09. 09. 21:38

Szerintem sokat számít, hogy ki, melyik generáció szülötte és melyik Star Trek sorozattal kezdte vagy melyik az, amelyiket először látta, melyik volt hatással rá. Nekem pl. a DS9 volt, ami pont akkor ment a SAT 1-en, amikor úgy igazán tv-t kezdtem nézni gyerekként és az szippantott be, pedig akkoriban a nálam idősebbek a TNG-ért rajongtak. Azóta iszonyat sok év eltelt, a Star Trek az életem részévé vált,ahogy más franchise is, azonban az ideológiájában sajnos már nem tudok hinni. Kíváncsi vagyok, hogy az új Discovery vissza tudja-e hozni azokat a régi elveszett érzéseket, mert jó lenne.

m76 - 2016. 09. 09. 22:19

Én TOS-t kezdtem TV3-on, sőt még régebben SAT1-en is abból láttam. A többit sose néztem TV-ben.

Aztán TNG, Voyager, Enterprise, DS9 sorrendben láttam a többi sorozatot.

korum - 2016. 09. 09. 22:28

Most, így visszanézve az Enterprise, közelebb áll a modern sorozatokhoz, amelyekre rászoktam, a maga idejében a TNG-t élveztem a legjobban. Legjobb részek a Voyagerben vannak, de sajnos a legrosszabbak is :)

zed - 2016. 09. 09. 23:26

Magam is a SAT 1 -nek köszönhetem, hogy Star Trek néző lettem.

Amikor lett parabola, akkor ment rajta az eredeti sorozat. Meg ismételték is.
Lehidalt tőle az ember a Derrick meg a béna orosz zagyvaságok után (ja akkoriban hétfőn még adásszünet volt a magyaron)

Aztán jöttek az első mozifilmek. Az is a SAT1-re. Szájtátva bámultuk.

Aztán talán a 3 vagy 4 már a moziba. Ahogy megláttuk, rohantunk jegyet venni.

5-6 egyértelmű volt, mozi azonnal (közbe persze adta előzőeket meg TOS-t a SAT1)

Aztán valami furát láttunk az újságba. A SAT1-en a szokott idősávba Star Trek, de valami Next Generation ?! Na lássuk.

És leesett az állunk, hogy ennek a mozissal azonos a színvonala.
Majd vége lett, jött a DS9, és a Voyager, meg közbe a további filmek.
Az Enterprise már a net korszakban érkezett (és akkor már kódolt volt SAT1).

Mindent láttam, sokszor, ezen nőttem fel.
Hogy melyik a kedvenc sorozatom? MIND !

Tyberius06 - 2016. 09. 10. 01:42

Anno láttam a Tos-ból egy-két részt nagyon gyerekként, aztán amikor a Viasat elkezdte adni a sorozatokat a Voyager volt az első amit adtak, aztán a DS9, majd a TNG (asszem volt a sorrendjük). De nálam a DS9 az örök kedvenc, az ihletett meg később, hogy fan fictionöket írjak. Szóval TV-ben a Voyagert és a DS9-t láttam végig, a TNG-t akkor csak az első évad végéig, aztán volt vmi változás az életemben és már nem követtem tovább. Később amikor egyetemre kerültem és beszippantott a torrent és ezzel együtt a sorozatjunkieság korszaka (Lost-PB-Heroes-24-BSG stb…), akkor elkezdtem darálni az Enterprise-t, ami elindított azon az úton, hogy időről időre elővegyek egy-egy klasszik sci-fit darálásra (asszem az Andromeda volt a következő a sorban, közben egy gyors Firefly, mivel akkor még aktívan ment a StarGate így azzal felhoztam magam, majd hetiben néztem azt követően az összes spin-offot, majd a Farscape, mely azóta is az egyik kedvencem mind közül.).
És az ENT után hosszú évekre elpakoltam a Star Treket, mint fentebb írtam volt mit darálni/nézni. Néhány éve elhatároztam, hogy belevágok a projectbe és kezdve a TOS-sal végig nézem a sorozatot. Nos a TOS-sal 7 rész után elakadtam majdnem egy évre, mivel akkor még csak az SD verzió volt meg és az élvezhetetlen volt mai szemmel. Aztán ráleltem HD verzióban és onnan beindult a dolog. Aztán jött a hír, hogy a TNG is megkapja a maga BD verzióját…
A TNG-t egyébként most fejeztem be alig egy hónapja, szóval igazából körbe értem. De valszeg folytatom (X-akták dara után) és jön második megnézésre a DS9 majd a Voyager…

Andro - 2016. 09. 10. 14:46

Nálam még most is a jó öreg TOS viszi a prímet a legendás Kirk kapitány vezette legénységgel.

DuracellTomi - 2016. 09. 11. 21:57

Nekem a Star Trek leges legelőször akkor jött be, amikor még anno a TV1 (mai M1) leadta a 4. mozifilmet. De ha jól emlékszem, nem adta le előtte az előző részeket és talán az utána következőket sem, csak ezt valamiért. De ekkor is még gyerek voltam.

Ahogy gyerek voltam akkor is, amikor az akkor még kábelen kódolatlanul nézhető Sky One csatornán voltak TNG előzetesek, de akkor még nem tudtam hova tenni a szereplőket, a Star Trek az nekem Kirk meg Spock volt és akkor valamiért úgy magyaráztam meg magamnak (akkor még angol tudás híján), hogy ez valamiféle remake és Data=Spock, Picard=Kirk

De ez csak pár trailer volt.

Az igazi áttörést nekem az ORF1 hozta, ahol szintén ment a TNG a Sat1-el párhuzamosan. Akkor is egyébként Knight Rider-t néztem az ORF1-en, csak mindig leültem előbb a TV elé, le ne maradjak az elejéről és előtte adták a TNG-t. Aztán egyre többet néztem meg az aktuális TNG epizód végéből, míg végül abból is már komplett részeket néztem meg.

Aztán persze áttértem a Sat1-re én is és jött a DS9, VOY és minden évben a várakozás a Star Trek maratonra, amikor is minden héten egymás után leadták az összes mozifilmet, kiegészítve az éppen újjal.

Még a VOY premierre is emlékszem, ami egy komplett ST nap katarzisa volt este, leadták egybe a pilot-ot és még tisztán emlékszem, hogy aznap teljes extázisban voltam :-)

Mondom mindezt úgy, hogy persze nem vagyok én olyan öreg, nemsoká töltöm a 35-öt :-)

Ace - 2016. 09. 12. 09:46

Nem tudok választani nekem az öszes nagyon tetszik mindegyikben vannak zseniális részek amiket kár kihagyni… gyerek korom óta rajongok az ST-ért elöször csak a filmeket láttam orvérzésig aztán a sorozatokat néztem meg újra és újra előkerülnek néhány évente. nagyon bízok az újban remélem mekér majd annyi évadot mint a nagyok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz