login |

Pilot: Speechless

2016. 09. 13. 14:50 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Triggered: The Series. Az ABC-nek ezt az alcímet kéne adnia az ősszel induló, de premier előtt a netre kirakott komédiának, és nem azért, mert engem húzott fel, hanem mert a főszereplő mindenen kiakad.

triggered1

A történet egy családról szól, ahol minden a cerebrális parézise miatt különleges gondoskodást igénylő fiuk körül forog. Az anyja abszolút csak az ő igényeire gondol, apja a nyugodt kőszikla, a testvérei viszont szintén igényelnének egy kis figyelmet, azt, hogy legalább az esetek bizonyos százalékában az ő vágyaikkal is törődjenek .

Mivel az anya minden vélt vagy valós igazságtalanságon kiakad, így gyakran váltanak lakhelyet és iskolát, de a pilot nyilván arról szól, hogy az aktuális helyen megpróbálnak majd rendesen élni. Ez pont egy olyan környéket jelent, ahol a politikai korrektségre való túlzott igyekvés mögött azért ott van a maradi gondolkodás, szóval bőven van min fennakadni az anyának, és jelenetet rendezni rajtuk.

triggered2

Az biztos, hogy Scott Silveri teljesen észrevehető a részen, hiszen hasonlóan operál ez is az érzelmekkel, mint például a Go On, amit szintén ő készített. Lehet, itt is igaz lesz az előző sorozatánál emlegetett “működni fog ez” kijelentés, de szerintem addig már nem jutok el.

Nem kerülgetem: az anya valami rohadt idegesítő. Mondjuk nekem rögtön duplázás, mivel Minnie Drivert sem kedvelem túlzottan, viszont ennek ellenére volt olyan sorozata, amit néztem egy darabig, például az About a Boy-t. Szóval az, hogy mindenen balhézik egy kicsit sok.

triggered3

Nyilván erről is szól az egész sorozat. Mármint azon kívül, hogy egy problémára felhívja a figyelmet, meg a nehézségek között is kitartó család meg a többi, de nagyjából látszó ívek alapján egyáltalán nem a gépe segítségével beszélő srác lesz előtérbe tolva, hanem például az, ahogy az anya végre jobban elfogadja a gyermeke helyzetét és észreveszi a saját képmutató viselkedését.

Amit mindenképp ki kell emelnem, hogy pont a főhős srác van a legjobban ábrázolva. Nem drámázik, csak tipikus tinédzserként viselkedik. Sőt, a két fiúgyerek telitalálat ebből a szempontból. A húguk és az apa viszont egyelőre teljesen semmilyen.

triggered4

A probléma: igazából egy poén nem volt a részben. Értem, hogy inkább valami enyhe feelgoodság, vagyis pozitív életérzés a cél, viszont ehhez meg túl sok agresszív pillanat volt a pilotban. Talán ez később változik majd, nem tudom, de részemről 4/10 a kezdés.

3 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 09. 13. 14:57

“Nem kerülgetem: az anya valami rohadt idegesítő. Mo”

minnie driver karaktere, mint a többi, nem jött be, viszont szerintem nagyon jól csinálja driver. engem nem idegesített, inkább lenyűgözött, hogy mekkora izé olykor:)

de maga a sorozat…, uhh, nagyon nem. pedig de jó, hogy van egy ilyen sorozat, ami marha jól ábrázolja ezt a betegséget/állapotot, de egyszerűen a feelgood nem jött át, márpedig, ha nincs poén, akkor másképp nem fogom szeretni.

ja, és az apa karaktere, bár csak nagyon halványan mutogatták, teljesen jó ezzel a hányaveti, fanyar, nem is tudom hirtelen leírni, milyen hozzállással.

de összességében rémisztően hidegen hagyott az egész. 2,5/10. talán. de szinte meg sem akarom nézni a 2-3. részt, pedig bíztam benne.

(viszont kábé minden, ami JJ-vel, a főhőssel volt kapcsolatos, bejött, egyedül a végén a színpadozás nem.)

winnie - 2016. 09. 29. 09:19

1×02: én komédiát akarok, ez nem komédia. fura egyébként, hogy a család direkt tahónak állítja be magát. érzelmes, jószándékú és tényleg nem tipikus sorozat, de rohadtul hidegen hagy.

viszont driver továbbra is elemében van.

3/10

winnie - 2016. 10. 12. 19:22

1×03: még mindig nem túl vicces és elég felejtős, de azt végképp nem értem (már megint), hogy miért ekkora igénytelen ez a család. ebben… semmi bájos vagy jópofa nincs.

3/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz