login |

Roadies: vége az 1. évadnak

2016. 09. 13. 21:40 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Az “Érdemes-e visszanézni?”-kérdésre sajnos nagyon könnyű válaszolni: ha nem tetszett a pilot, akkor semmiképp sem. Pedig Cameron Crowe… Jó, persze már nem akkora név egy Aloha meg a Matt Damonös valami után, de azért régen oda tudott csapni. Sajnos már nem.

roadies11

Egyszerűen el sem hiszem, hogy mennyire mesterkélt az egész a sorozat.

Nagyon kevés őszinte, jó karakterpillanat van benne, helyette inkább a felesleges művészieskedés megy. Értem én, hogy egy zenekarról szól, és azokat is lenyelte már a gépezet, akik mellettük dolgoznak, de hogy mind álomvilágban él, az kicsit sok.

roadies14

Ha a fenti nem lenne elég, akkor még arról sem szabad megfeledkezni, hogy mind rendezésileg, mind technikailag borzasztóak a részek. Szinte látom a vágókat, akik napokig izzadnak, hogy valami koherenset hozzanak ki az egészből, de eközben rengeteg hibát ejtenek.

Részenként alig van olyan jelenet, amin nem érződik, hogy mennyi felvételből van összevágva. Mármint persze, ez teljesen normális lenne egy mozgóképnél, a jól sikerült reakciót teszik be, a probléma tényleg az, hogy érezni. A párbeszédek többsége teljesen darabos, mert sokszor nincs két mondat egy felvételből. Teljesen ritmustalan a végeredmény.

roadies12

Most persze jöhet a kérdés, hogy akkor miért néztem végig, nem?

Mert a sok elrontott dolog mellett szinte minden részben volt egy-két olyan pillanat, ami betalált. Alapból érdekes az alapfelállás, hogy egy zenekar mögött álló csapatról szól a sorozat, de ez megfejelték pár olyan jelenettel, amik mindig elkaptak, átvittek a folytatásra.

roadies15

Az előbbi pozitívumok a finálén érhetőek tetten a legjobban. Cameron Crowe rendezte az utolsó részt, valami iszonyat gagyi az egész, olyan zenei betétekkel, amiktől teljesen leül az epizód, erre az “újra beszélnek”-pillanat, valamint az utolsó percek montázsa olyan, hogy szinte ülnék is a premier elé.

roadies13

Az biztos, hogy a Showtime nem talált aranyat az HBO és a többiek elleni harcába, de valahogy mégis kilógott a sorozata az átlagból – főleg lefelé, de felfelé is. Részemről 6/10, de mégis simán végignéztem.

3 hozzászólás Ne habozz!

pody - 2016. 09. 13. 21:54

6/10 nalam is. Volt 1-2 jobb resz, de osszesegeben csalodas volt ez Crowe-tol. Raadasul pont nala kell azt irnom, hogy a zenei betetek, reszek borzasztoak voltak (tisztelet par kivetelnek) az mindent elmond errol a sorozatrol.
Es szerintem Luke Wilson rossz valasztas volt

human - 2016. 09. 13. 22:58

Luke szerintem is, bár a többiek nem, de ő kilógott.

Tyberius06 - 2016. 11. 07. 01:47

Huh 2 kemény komment! :(
Nemtom én nem éreztem azt a töredezettséget, amit te írtál, de nem is vitatom. Engem valahogy magával ragadott a sorozat hangulata. Nem ismerem Crowe munkásságát, hallottam a nevét, lehet láttam is filmjét, de a híresebbeket biztos nem, szóval én nem miatta kezdtem el nézni, engem maga ez a világ érdekelt. Voltak jó zenék a 10 rész alatt.
Viszont, ami baromi nagy csalódás volt az az utolsó rész. Nálam az totál szét esett, egyet értek azzal, hogy a zenei betétek teljesen lehúzták a zárást, ugyanakkor simán nézném a folytatást, ha berendelték volna.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz