login |

Pilot-mustra: Loosely Exactly Nicole – 1×01

2016. 09. 14. 16:32 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra,

Death by beej… You know, all that being said, I’ve never had any complaints. And I do have a 100% success rate. So I’ll take the title, I’m the BJ Queen. Ooh, no, could I be the Duchess of Blowchester?

Múlt héten két komédiája is indult az MTV-nek. A Mary + Jane teljesen vállalható lett, simán lehet, hogy akinek nem jön be a Broad City, annak jobban fog tetszeni. Emellé érkezett a Loosely Exactly Nicole, amire ugyan nem használnám azt a szót, hogy “vállalhatatlan”, de semmiképp sem vállalható. Pedig a huszonéves, állástalan női komikus élete még akár vicces is lehetne.

LOOSELY EXACTLY NICOLE – 1×01 – 2/10

 loosely-exactly-nicole-1x01-01

A sorozat az elmúlt egy-két évben a sokadik olyan komédia, amiben egy standup komikus kvázi sajátmagát, vagy némiképp eltúlzott énjét alakítja. Ezúttal Nicole Byer az alany, aki meglepő módon nem készítő, és az ő los angeles-i kalandozásait látjuk – meleg lakótárssal, jófej barátnővel, bébiszitterkedéssel és castingra járással.

Byer alapvetően vicces jelenség (itt van egy standupja a This Is Not Happening-ből, nyilván nem mindenkinek fog bejönni), a gond az a sorozatbéli karakterével, hogy totál kiszámítható pár másodperc után, és nem is feltétlenül érdekes – a lakótárs és a barátnő sokkal izgalmasabb.

loosely-exactly-nicole-1x01-02

Ami viszont még nagyobb probléma volt, hogy már az első jelenet totál hiteltelen, a szereplők abszolút tévésen beszélnek, még véletlenül sem úgy, ahogy az életben. És ha valaki magát adva a való életet akarja megmutatni, akkor nem lenne hülyeség, ha bele tudná élni magát az ember, és nem eltúlzott gesztusokat és totál megírtnak tűnő szövegeket látna/hallana. (Persze lehet, hogy csak rosszul improvizálnak.)

A sztori természetesen eléggé szex-, illetve párkapcsolat-központú, ezen a megközelítésen át próbálnak karakterizálni, hiszen így derül ki leginkább, hogy a főhős mennyire jó az ágyban, és hogy tipikusan belevalónak képzeli magát, és rohadtul nem érdeklik a társadalmi normák.

loosely-exactly-nicole-1x01-03

Ebben a pilotban nem sok értékelhetőt találtam, egy deka röhögés nem jött elő belőlem. A poénok teljesen gyermetegek voltak, a kínosabb szituációk pedig nem elég kínosak, sokkal jobban is meg lehetett volna játszani őket.

Az insider aspektus (állást kereső színész), ami nyilván saját tapasztalatokból is fakadhat, persze mindig vonz, de a Loosely Exactly Nicole-ben tényleg csak a főhős barátnője volt pozitívum, de teljesen megfejthetetlen karakter, akiről örültem volna, ha kiderül még ez-az azon kívül, hogy BJ-királynő.

– If you could take a trip around the world with one guy, who would it be?
– Mmm, Channing Pa-tay-tum.
– Pa-tay-tum?
– Yeah, he looks like a sexy potato. So I’m gonna call him Channing Pa-tay-tum.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz