login |

American Horror Story: kezdett a 6. évad (American Horror Story: Roanoke)

2016. 09. 15. 21:12 - Írta: winnie

104 hozzászólás | kategória: antológia, kritika, pilot-mustra,

My Roanoke Nightmare: A True American Horror Story – ez a címe a 6. évad történetének keretet adó tévéműsornak, az évadnak pedig American Horror Story: Roanoke. És ezzel le is lőttem a szezon keretét adó gimmick-et, cserébe a fő témáról nem írok, az maradjon meglepetés. Már persze annak, akinek a cím nem mond semmit.

Szóval úgy néz ki, hogy a 6. szezon egy true crime-sorozat adása lesz (jó hosszú adása) – tudjátok, olyanra kell gondolni, ami az Investigation Discovery-n és a társain fut: való életben történt (bűn)eseteket mesélnek bele a kamerába a résztvevők, s a szavaikat a történtek rekonstruálásával illusztrálják.

american-horror-story-6x01-01

A 6. évadban Lily Rabe és Andre Holland meséli el Shelby-ként és Matt-ként, hogy miféle szörnyűség esett meg velük. A rekonstruált eseményekben őket Sarah Paulson és Cuba Gooding Jr. alakítja (később majd bővül az elbeszélők és “alteregóik” köre) – amint kiderült ez a fura szerkezet, azt kell, hogy mondjam, a szezonnyitóra én már meg is voltam véve, hiszen nagyon kíváncsi voltam, hogy mi a céljuk ezzel Ryan Murphy-éknek.

Az ifjú pár vesz egy nagy házat (már-már túl olcsón), s idővel, ahogy azt kell, a háztartásbeli feleség elkezd furcsaságokat hallani, majd pedig tapasztalni. A férj persze aggódik, a hatóságok tehetetlenek, az események pedig beindulnak. Semmi eredetiség, még egy múltbéli vonal is előkerül – de hogy mire megy ki a játék, azt nem tudni.

american-horror-story-6x01-08

Engem a tévés, elbeszélős aspektus kellőképpen megfogott és vártam, hogy mi fog történni, és vártam, és vártam, s bár nem lehet azt mondani, hogy semmi sem történt, valójában nem válik világossá az irány, a rész végét elnyisszantják, nincs komolyabb payoff. Arról nem is szólva, hogy nekem hiába tartotta meg erre a 40 percre a figyelmemet a nyitány, biztos vagyok benne, hogy ezt a részt látva bőven lesznek olyanok, akik beintenek, hogy velük ne szórakozzanak.

Még véletlenül sem volt lehengerlő vagy túl meglepő a nyitány, sőt, talán az eddigi legvisszafogottabb volt. Ijesztgetés persze akad, némelyik jobb fajta is, a hangulat is úgy ahogy jelen van, de komolyabb vizuális orgiára nem kell számítani. Egyelőre?

american-horror-story-6x01-07

Ha a múltból indulok ki, akkor sajnos teljességgel nélkülöz minden alapot a reménykedésem, de persze a logika valahol azt diktálná, hogy ez a szezon végre jó lesz az ígéretesnek tűnő kezdést követően. Tim Minear-t mindig is kedveltem, jó showrunner ő, csak nem biztos, hogy horroros.

Igazából, ha valami maradásra bírhat, akkor az a tévésorozatos szerkezet, azzal, hogy látjuk a szereplőket, tudjuk, hogy életben maradnak. Ami…, nos, fura lépés. De ki tudja, lehet, hogy csak ebbe a hitbe akarnak ringatni minket és tartogatnak valami csavart. Nem akarom elhinni, hogy nincs funkciója ennek a körítésnek, hogy csak puszta gimmick-nek szánták.

american-horror-story-6x01-06

Számomra összességében elfogadható volt a nyitány, nem több. Valamilyen szinten kíváncsi is vagyok, de csak azért, mert az első rész vége nem adott nagy megelégedettségre okot, még véletlenül sem a belengetett, látszólag több korábbi évadból összefércelt sztori fogott meg.

104 hozzászólás Ne habozz!

Cholesky - 2016. 09. 15. 21:25

Számomra elég félelmetes volt ez, évadok óta először. Úgyhogy örvendezem, ígéretes.

Shyllard - 2016. 09. 15. 21:26

Maga az ötlet nekem is tetszett, kis friss vért visz a sorozatba, viszont az első részben felvázolt sztori egyelőre borzalmasan unalmas. Voltak jó pillanatok, főleg a házban, éjszaka, de az nagyon kevésre sikeredett. Mondhatnám, hogy az újdonság varázsa reménykedéssel tölt el, és hogy talán ez lesz az az évad, ami ismét igazán ütni fog, mert hangulat ismét csak meg van. De már nem tudok reménykedni, az Asylum és annak zseniális évada szerencsére mindig meg fog nekünk maradni, de már így első rész után szinte látom lelki szemeim előtt mikbe fog ismét csak belebukni az évad. De hátha nem, meg őszintén szólva még mindig szódával elmegy, nekem ez már nagyon guilty pleasure sorozat, de legalább már nincsenek hiú ábrándjaim.

Marci - 2016. 09. 15. 21:32

Nézhető volt és ha nem is zseniális ez a “doku”-keret, szerintem már az megfogja az embert, hogy eddig ilyen nem volt és ÍGY még egy évadot se csűrtek el. Persze ami késik, nem biztos, hogy múlik. Én hűséges vagyok, szóval folytatom, de remélem, többet kapok, mint tavaly. Vagy tavalyelőtt. Vagy azelőtt. Bár a Coven, a FreakShow és még a Hotel nyitánya is valamivel megfogott, most pont az tetszik, hogy még nem fogtak meg, de kíváncsi vagyok. Hiába fogtak meg 2013 óta az elején, a végére mind kínos lett, mert lebegett az egész felett a “mire várunk, mi lesz még, idén is egy nagy semmi?” kérdés. Hátha idén nem.
Vagy csak túlságosan szeretem Sarah Paulsont. :D

FrankLuck - 2016. 09. 15. 21:41

Csatlakoznék, nagyon jó az alapötlet, a ‘kamerába beszélős’ részek is tökjók voltak.
Mindennek ellenére (mielőtt megjelent a testvér) percenként nézegettem az órát, hogy még mennyi az annyi – aztán néhány kellemesebb perc után átcsaptunk az általam látott egyik legnagyobb ostobaságtornádóba: hagyjuk rezgőn a telefonunkat, mert egy tanyán nyilván sokakat zavar, ha csörög; nézzük meg (fegyver nélkül), hogy kik vannak a házban; ne szóljunk a telefonba, amikor a férjünk végighallgatta, hogy balesetünk volt; rohanjunk be a vaksötét erdőbe, stb. Wow. Paródiának gyenge volt, de más meg nem nagyon lehet. Kasza, természetesen, még csak meg se fontolom a második részt.

Ayrons - 2016. 09. 15. 21:49

Szörny az van benne ?

Kai - 2016. 09. 15. 21:52

Fura volt, nem a megszokott AHS, de tetszett. Érdekes volt és kíváncsi vagyok, mi lesz belőle, de túl rövidnek éreztem a nyitányt. Legalább egy dupla résszel kellett volna indítaniuk. Mindenesetre maradok, aztán meglátjuk. Ja, azért meg pipa vagyok, hogy idén nincs főcím. WTF?!

Stefan - 2016. 09. 15. 21:59

Érdekes, hogy tényleg ahány ember annyi vélemény. Nekem például bejött a kezdés úgy ahogy van. A 2. évad óta nem éreztem ilyen jónak a kezdést és ez a dokumentumos vonal is bejövős illetve én nem tudtam, hogy ez kajak igaz story.. úgyhogy plusz izgalom :)

Jah amúgy Marcia Clark és O.J nem is rossz páros ;) :D

Silver-sama - 2016. 09. 15. 22:02

De akkor ez olyan, mint a Crime Story, nem?

Szaby59 - 2016. 09. 15. 22:03

Olyan mintha rebootolták volna a sorozatot, ami mondjuk egy antológiával elég nehéz lenne talán meg sem történhetne :D
Nem tűnt fel, hogy AHS-t néztem volna. Van azért humoruk Sarah Paulsont és Cuba Gooding Jr.-t egy pár ként szerepeltetni az ACS után :D

Lemoni - 2016. 09. 15. 22:06

Egyelőre érdekes, bírom az ilyen “benn a bárány, kinn a farkas” (vagy fordítva?) sztorikat. Sarah Paulsont, ahogy korábban Jessica Lange-t, eléggé túlhasználja már Murphy, de még ezután jönnek a többiek, lehet, ők majd kicsit kompenzálnak. Az új szerzeményeknek (Cuba Gooding, Andre Holland) örülök, a korábbi kedvenceket (Wes Bentley, Cheyenne Jackson) pedig nagyon várom.

LaCRossE - 2016. 09. 15. 22:08

“Nem tűnt fel, hogy AHS-t néztem volna. Van azért humoruk Sarah Paulsont és Cuba Gooding Jr.-t egy pár ként szerepeltetni az ACS után :D”

Na igen, ezen én is jól szórakoztam.

Risi92 - 2016. 09. 15. 22:08

nekem nagyon tetszett. minden évad más és más, és szerintem ez végre megint “horroros” volt, tele volt ijesztegetéssel és feszültséggel. :D az alapsztori is tetszik, van benne kellő misztérium és a karakterek sem rosszak, maga a dokus szerkezet meg teljesen új szóval azért is pirospont. egyébként a Hotel évad szerintem egész korrekt volt, és ezt annó írtam a finálénál is, hogyha egy hasonló színtet tudnak hozni, akkor én elégedett leszek (nekem eddig csak a Freakshow nem jött be.)

Risi92 - 2016. 09. 15. 22:13

bocsi az új kommentért, egyedüli negatívumom a nyitánynál az opening hiánya. sajnálnám ha idén nem lenne :(

vhooper - 2016. 09. 15. 22:21

Megtudnátok nekem mondani,hogy ez az éved kevésbé lesz olyan,mint az 5.évad?Sok felesleges szexjelenetekre és vérre gondolok ezalatt.Még nem láttam az első részt.

LaCRossE - 2016. 09. 15. 23:13

Hát, szexjelenet csak egy volt, az sem mutatott kb semmit, vér pedig csak egy alkalommal volt, de az meg elég érthető.

Hádész - 2016. 09. 15. 23:20

Már első promóknál jól betippeltem, hogy biza farmon lesznek :D
Amúgy nekem is bejött a rész az ijesztgetős, keveset adó mivolta miatt. Mint ahogy az ilyen műsorokban, gondolom majd itt is szépen kapjuk a morzsákat, eljutunk a lényegig. Remélem végig ilyen lesz. Érdekes lenne látni, hogy a “mesélőket” részről részre hogyan kapják el az érzelmek, és a felelevenített traumák mit hoznak ki belőlük, ebben nagy potenciál van, ajánlom, hogy kihasználják!
A dobáljunk be mindent az első részbe, aztán majd lesz belőlük valami felállás már nagyon fárasztó volt.

sepörd - 2016. 09. 15. 23:38

meglepne ha ebben van 10 rész, lehet több család sztorija is lesz, arra is gondoltunk először hogy minden részben másé, aztán elvágták.

patrickburnsred - 2016. 09. 15. 23:52

kíváncsian figyelem ezt az évadot és a véleményeket róla, mert ha csak fele annyira képes megközelíteni azt a szintet, amit egykor az Asylum hozott, akkor visszatérek erre az évadra. (Asylum-óta nem néztem AHS-t)

Casey Novak - 2016. 09. 16. 00:33

Wow. Még nem voltam hajlandó megnézni a promót, és a cím sem segít, de ez a tévéműsoros móka begyün. Nagyon nem tudom hova tenni még az évadot, de valami azt súgja, hogy jó lesz.

Bianka - 2016. 09. 16. 00:47

Mikor elkezdtem nézni nagyon furcsa volt, de nekem nagyon tetszett a nyitány. Hiányoznak még a jól bevált szereplők, de hamarosan felbukkanak remélem.
Ami a trailert illeti, szerintem Kathy Bates fogja vinni nálam az évadot, hiszen az eddigi másodpercek alapján nagyon erős karaktere lesz :) Kíváncsi vagyok mit hoznak ki az egészből

Lantaar - 2016. 09. 16. 01:12

Hát a kommentek alapján úgy néz ki, hogy én leszek az akinek nem igazán jött be ez a rész. Engem valahogy végig az az érzés kerülgetett, hogy Murphy meg a gárdája végleg fealdták a próbálkozást így a 6. évaddal és csak egy kifogást akartak, hogy minden gagyi horrorklisét ellőhessenek mindenféle irónia nélkül. Erre tökéletes ez az áldokus stílus, de másra nagyon nem. Legalábbis nem hiszem, hogy ezt valami nagy csattanó alapjaként csinálnak, vagy ha igen, akkor az az előző évadok tapasztalata alapján valószínűleg nem fog nagyot szólni. Bár remélem nem lesz igazam. Mondjuk az előzetesek alapján arra még kíváncsi vagyok, hogy idén milyen történetet és karaktert írtak Kathy Bates-nek, de másra nagyon nem.

sepörd - 2016. 09. 16. 01:40

Paulsont én már nagyon unom, meg is örültem hogy végre Rabe, aztán ő keveset szerepel.. én megcseréltem volna a 2-t.

winnie - 2016. 09. 16. 04:30

“ok felesleges szexjelenetekre és vérre gondolok ezalatt.”

mivel ez egy doku tévéműsor, így nem nagyon fognak ilyesmit mutatni szerintem.

winnie - 2016. 09. 16. 04:33

“De akkor ez olyan, mint a Crime Story, nem?”

nem, egyáltalán nem. ez olyan, mint… mondom, az investigation discovery vagy az LMN van tele ilyen műsorokkal. itthon ID extra a csatorna: http://port.hu/tv/pls/tv/oldtv.channel?i_ch=279&i_date=2016-09-16&i_where=1

tény, hogy az egy valós eseményt (kvázi) dramatizált, ez meg egy kamu valós eseményt dolgoz fel, de ez nem dramatizál, csak elmesél.

JH94 - 2016. 09. 16. 08:06

Nekem nem igazán jött be a kezdés. Az összes AHS nyitórésznél volt valami hangulat, ami beszippantott, hogy nézzem tovább. Ennél a résznél semmi. Ellenben jó pár horror klisét eljátszottak, ami siralmas volt. 5 percenként nézegettem, hogy mikor lesz vége. Az évad témája viszont telitalálat. Roanoke meg az elveszett telepesek, ebből lehet jó dolgokat kihozni.

len90 - 2016. 09. 16. 09:23

Engem megfogott a titkolózás a témát követően, úgyhogy nem bírtam ki, hogy ne spoilerezzem el magam, csütörtök reggel amint kipattant a szemem első dolgom volt “lewikipédiázni” hogy mi is lett a story. Ekkor még csak annyit olvastam el, hogy Roanoke meg az elveszett telepesek és nagyon megörültem, azt hittem olyan lesz, mint az a teaser volt, amiben a kislány telepes ruhában állt a búzatárba közepén és a sarlóját fenegette…hát nem. Csalódni csalódtam, de nem akkorát mint anno a Hotel nyitányánál, amiről már akkor ordított, hogy igazi koncepció nincs, tényleg csak sok erőszakot, szexet, vért és vámpírokat akarnak letolni a torkunkon, de a sok összezsúfolt dolog nem fog egy kerek egésszé összeállni, hanem végig csak bolyongani fog. Szerintem itt még meg lehet a lehetőség, hogy ebből valami jó süljön ki. Az egyedüli dolog ami engem ZAVAR, hogy egyelőre nem látom, hogy mitől számít ez egy teljesen külön témának, eddig tök ugyanaz, mint az első évad volt: egy MURDER HOUSE, az hogy most a korábbi lakók vagy az elveszett telepesek akarják visszaszerezni a területüket a mi szempontunkból már teljesen lényegtelen…

a_n_d_r_e_w - 2016. 09. 16. 09:23

Az alapfelallas tetszene, de Lily Rabe-ek, mint atlagemberek nagyon nem jonnek at. Lehet hogy mert profi szineszek, vagy a megvalositas tul profi, de hianyzik belole a doku erzes, csak a setting adott.
A tortenet eddig meg egy borzaszto klisehalom, nem is ertem, azert remelem ennel tobb kreativitast visznek bele, mert ez igy semmi, fercmunka.
De a celjukat elertek, mert mig a 3. 4. evadot vegigagonizaltam, az 5.-et gyorsan kilottem, erre azert meg visszatertem, szoval optimistan varom a folytatast.

vhooper - 2016. 09. 16. 13:18

@winnie, ennek örülök,mert az 5.évad nekem már túl sok volt az én ízlésemnek :D

Edinburgh - 2016. 09. 16. 15:20

Végre előálltak vmi koncepcióval, történet vezetéssel és ugyan nem első osztályú, de kellemes ijesztgetéssel.
Úgy tűnik, h ebből lehet valami végre nem csak mézesmadzag treaser és jól eltalált hangulat lesz hanem valami mást felmutatni is képes évad.

kiete - 2016. 09. 16. 16:42

De ezeknél a doku sorozatoknál nem ugyan a mesélő és a színész aki újra játssza a történetet. Itt meg igen ez elég furcsán hat.

Hádész - 2016. 09. 16. 16:45

kiete: te mit néztél?

Vielon - 2016. 09. 16. 17:21

Az “áldoku” tálalás nekem nagyon bejött, ahogyan Sara Paulson, Cuba Gooding Jr és Angela Bassett is remek élmény együtt …de az, hogy mit faragnak ki a sztoriból a végére / következő részre..egy elég nagy kérdőjel számomra…

Az első részben kb. csak azoknak nem lőtték le a poént, akik még soha nem hallottak Roanoke-ról….akik pedig igen, nos azok számára jóval kevesebb mentális rágóznivaló maradt a továbbiakra…amennyiben tényleg “ennyi” a fő történetszál.

bízom benne, hogy nem…és ez a “sztori” csak egy felvezetése volt a többinek / nagyobbnak / ötletem sincs minek :)

Összességében amúgy tetszett :)

Dave - 2016. 09. 16. 18:16

Khmm. Nagyon finoman fogalmazva: ez meg mégis mi a fészkes francos franc volt?

Mikilós - 2016. 09. 16. 23:42

Lily Rabe is back. Végre. Én is csodálkozva néztem hogy mi az f. Nagyon tetszett nekem is ez az áldoku felállás. Szerintem is jobb lett volna ha Sarah Paulson a mesélő és Lily Rabe a rekonstruált színész, de így is korrekt. A lényeg, hogy Lily Rabe visszatért. Talán Kathy Batesnek ezaz a karakter amit Murphy megálmodott a harmadik évadban. Őrült és félelmetes. Kicsit olyan volt mint Blair Witch azokkal a fabábukkal. Ezaz évad inkább megy a félelem és ijesztgetés, mint sem hogy a vér a sex meg a cigi. Olyan mint az első. Apropó első. Nem ez a terv lett volna az első évad koncepciója?

Mikilós - 2016. 09. 16. 23:57

Ó és még annyi, hogy csak nekem tűnt fel Sarah Paulsonnak a szeme? Ennyire komolyra csinálták hogy hasonlítson Lily Rabe szemére.

chros69 - 2016. 09. 17. 12:57

@Mikilós: a Blair Witch nekem is eszembe jutott.
Talan ujra lesz egy elvezheto evad (amit nem lesz kasza ido elott) a sok vacak utan :)

VarMar - 2016. 09. 17. 14:24

Valahol régebben azt olvastam, hogy a 6. évad alapötlete lett volna a mostani első évad helyett, ami szerintem erősen meg is látszik. De azon felül élvezetes nyitány volt. 10/7

gyerecske - 2016. 09. 21. 10:21

Nekem is tetszett, az utóbbi pár évad már elég gyenge volt.Jó hogy mernek elmenni valami teljesen új irányba.

patocsviktor - 2016. 09. 22. 23:30

Második részről lesz kritika?!

Eléggé adta, engem megvettek most kilóra vele!

winnie - 2016. 09. 23. 06:57

nem tudom. én nem fogok hetiket írni, szóval vagy superpityu, vagy casey novak, ha nézik és megihleti őket, vagy pedig vendégírást rakunk ki, ha jön.

Iceman - 2016. 09. 23. 11:29

AZ első részben is kék szeme volt már Sarah Paulsonnak vagy így a semmiből jött az? 100%-ig biztos vagyok hogy barna szemű:D

slushyberry - 2016. 09. 25. 15:02

Juhú, végre nem mondhatom azt rá, hogy nem is horror story. Eddig ez a 2. kedvenc évadom,mondjuk még nem kiabálom el, mert az előző évadok is jó gyorsan kezdtek lefele csúszni. Állítólag a 6. résztől valami teljesen más irányt vesz a történet, ha tovább nem is, addig tuti nézős nálam.

n5wrr7 - 2016. 09. 27. 19:35

Nagyon tetszik az évad! Nekem a horrorhoz hozzátartozik a ijesztgetés, borzongás, eddig maximálisan kielégítették az igényeimet. Az 1. évad óta nem éreztem ezt a fajta félelemkeltést, és az volt a kedvenc évadom. A többi évad is többnyire tetszett, de számomra az az igazi horror, ami besz.ratja az embert! Ízlések és pofonok :)
A stílustól kicsit féltem, nem igazán kedvelem az ilyen dokus/áldokus műsorokat, de itt megvettek kilóra.

Dave - 2016. 09. 29. 09:11

Akkor ez a 2. rész után nekem ennyi is volt. Kliséhegyek hovamegyek? Hát el innen messzire. Majd valaki írja meg ,hogy mi lesz a 6. részben a beigért nagy csavar, arra hátha visszanézek.

LaCRossE - 2016. 09. 29. 20:38

Nekem abszolút visszahozta a hangulatot, mert a rész végén kb olyan voltam, hogy “még még még, többet!”. Számomra megvan az esély arra, hogy ez legyen a legjobb évad a második óta, ne csesszék el.

LaCRossE - 2016. 09. 29. 20:44

Ja, az új karakter, Cricket abszolút jó benyomást keltett nálam, és Lady Gaga is feltűnt.

Valaki - 2016. 09. 29. 23:01

Gaga a Wendigo?

LaCRossE - 2016. 09. 30. 00:13

Gaga az, akivel OJ az erdőben csúnyázott egyet.

Akinek eladta Kathy Bates a lelkét és megette a dobogó szívet.

huey. - 2016. 09. 30. 19:18

Sziasztok!
Valaki gondolt már arra, hogy Shelbyék a doku anyagba azért fiatalabbak, mert nem is ők beszélnek, hanem színészek. Lehet, hogy az igazi szereplők meghalnak a házban.
(Bocsi, ha valaki már írta.)

Dunna - 2016. 10. 01. 08:40

Eddig elég ígéretesnek tűnik az évad!

Candy - 2016. 10. 01. 16:40

Csak az első évadot láttam,és most ebből a hatodikból az első 3 részt,eddig bejött..talán azért mert kevésbé ‘beteg :) a többi évadba bele-bele nézegettem,de nekem az már sok volt. Illetve még a 3.évadba nem kukkantottam,lehet az is jó nekem.

Sasha86 - 2016. 10. 04. 20:18

Amúgy arra már én is gondoltam, hogy héj, ha a főhősök mesélik a sztorit (az alap hármas), akkor ez egy rohadt nagy spoiler, hogy mind túlélik nem? mondjuk kikerülhető, színészek mindkét szálon pl.
Amúgy mekkora, hogy Kathy Bates mennyire lubickol az igazán beteg karakterekben, mikor jött az ed meg a dobogó szívet rész, hangosan mondtam, hogy nyílván megnyalja mind a tíz ujját, annyira beteg. Lady Gaga nekem fel se tűnt, de alapvetően jól indul az évad, eddig nem esett a beharangozott hangulat, csak így tovább!

LaCRossE - 2016. 10. 06. 16:00

Sasha86: van egy olyan érzésem, hogy a dokumentumfilmet 2 rész alatt lerendezik, és azután mind az eredeti főhősök, mind a színészek, mind a stábtagok szereplők lesznek. Vagy valami ilyesmi.

Sasha86 - 2016. 10. 07. 22:14

LaCrosse: nem rossz ötlet

Steelwolf - 2016. 10. 09. 02:28

De hol van Evan Peters?

Törpilla - 2016. 10. 09. 08:03

Én úgy érzem az utolsó részben alig történt valami :S

blady - 2016. 10. 10. 22:51

waaaaoo ez vmi eszméletlen jó volt. Ez a hangulat a stílussal, a sztroival és minden klisével együtt. Kicsit “odaszúrtak” egy-két, talán klassziknak nem nevezhető, de nagyobb horrornak. óó én ezt már most mondom, h imádni fogom ezt az évadot. már most veri az előzőt :D

rol001 - 2016. 10. 13. 22:45

Ez az ötödik rész nagyon állat volt! Hatalmasan veri ez az évad az előzőket. Feszültséggel teli az évad, érdekes a történet és már alig várom hogy kiderüljön jövő héten hogy fog a lezártnak tűnő sztori csavarral továbbmenni. Jövő hetet most! :D

Candy - 2016. 10. 14. 14:00

Uh nagyon jó ez az évad..eddig látott 5 rész berántott..tényleg lezártnak tűnik ezzel az 5.résszel,kíváncsi vagyok mivel borzongatnak minket és tépik majd az idegeinket. :)

LaCRossE - 2016. 10. 16. 16:21
chros69 - 2016. 10. 17. 20:30

:D

LaCRossE - 2016. 10. 20. 12:10

IMÁDTAM EZT A RÉSZT.

Lesz róla írás, winnie?

kiete - 2016. 10. 20. 16:38

Kéne szavazni, ki lesz az az egy aki életben marad.

Lemoni - 2016. 10. 20. 20:46

“The Blood Moon is coming” – hát ezen felröhögtem, már csak a “you know nothing” hiányzott :D Amúgy roppantul tetszett a 6×06, zseniálisan megcsavarták, ahogy ígérték, emellett jó kis fricskákat osztottak ki, főleg napjaink legfelkapottabb tévés műfajának. Kathy Bates pillanatai aranyat értek. Nagyon jó ez az évad, akarom mondani malaca van……

sherlock20 - 2016. 10. 20. 21:08

Na, végre tényleg egy zseniális évad! Bár sajnálom Evan Peters karakterét, nem sok lehetőséget adtak neki idén…

Szaby59 - 2016. 10. 20. 21:56

Amennyire nem tetszett eleinte, annyira bejön ez az évad. Ez a 6. rész valami zseniálisra sikerült, rég volt ennyire jó AHS epizód.

Dave - 2016. 10. 21. 14:06

Még csak a 6 rész felénél tartok, de ez igen. Ez az írói húzás tetszik. Zseniális. Pedig utáltam eddig az évadot.

Born2pizza - 2016. 10. 21. 17:02

Taissa Farmiga visszatér a 6. évadban!

Timi - 2016. 10. 23. 15:30

Zseniális volt ez a rész.

Mordekai - 2016. 10. 24. 00:13

Huhh, nagyon jó volt ez a csavar. :) Na most aztán brillírozhattak a színészek. Jelentem, visszatért az AHS.

Gumbo - 2016. 10. 24. 11:54

@Born2pizza: szerintem Ő lesz az eredeti boszorka

Sasha86 - 2016. 10. 24. 13:30

Húúúúúúúúúúú, gyerekek, én azt hittem, hogy a 6×05 rész a best eddig, ez a nagyon beteg család (és Frances Conroy is back o yeah), a sztori ütős, akciódús lezárása, Kathy Bates meg ugye – szavak nincs enek rá – olyan jó. Mondom, kaptunk egy fél évaot, egy remek alapötlettel meg ugyanilyen jó kivitelezéssel, ja és Eva Peters szellem alakítása – az elsuhanó feje zseniális -, erre jött a hatodik rész.
Hol is kezdjem, azért valahol sejthető volt, hogy a színészeket is bevonják, de ez a csavar nagyon ütött. Nekem pl. le sem esett, amíg nem mondták a színészek, hogy az ő forgatásuk alatt semmi gyanús nem történt, naná, hogy nem, mert ők csak a munkájukat végezték, nem akarták előhívni a rossz szellemeket, most viszont mintha még kötözködnének velük, naná hogy visszaütnek. SPOILER: Azért Evan Peterst még elnéztem volna egy ideig, nade sose tudni, valós szellemként még visszatérhet. MURDER, és az írók annyira figyelnek most minden szálra, ahogy évek óta nem, ez bíztató a második félidőre úgy, hogy még most jön a Halloween-event.
Sok infót csepegtettek, akár egy új évadot is be lehet indítani ennyi szállal, nagyon váróssá vált az évad, őszintén örülök, hogy visszatért az AHS!

winnie - 2016. 10. 26. 13:09

“Lesz róla írás, winnie?”

lesz. csak fel akartam hozni magam vele.

10/10.

gyerecske - 2016. 10. 26. 14:30

Legjobb évad , nekem még a 2.-nál is jobban bejön idáig.

LaCRossE - 2016. 10. 26. 16:14

winnie: nem hiszek a szememnek!

De amúgy egyetértek, és egyébként bitang erős az évad, nagyon kiemelkedik az idei sorozatévadok közül.

castorp - 2016. 10. 27. 20:29

Háát, ez a mostani rész visszaesés volt.

LaCRossE - 2016. 10. 28. 10:15

Amúgy csak nekem kicsit “gyors” (nem negatív értelemben) az összes történés? Van egy érzésem, hogy ezt az egész vérfürdőt még a 10. rész előtt lerendezik (vagy még előbb), és még egy csavart kapunk.

c.mac - 2016. 10. 28. 18:57

Elvileg a 10. – rész megint teljesen más hangulatú lesz szóval a következő 2 részben lemegy a belezés.

LaCRossE - 2016. 10. 28. 21:06

Na ezt mondjuk nem tudtam, de totál sejthető egyébként.

mrfaktor - 2016. 10. 30. 01:09

A 6X7 elég keményre sikeredett,talán az egész évad alatt most paráztam a legjobban, ráadásul volt egy két gyomorforgató jelenet. Csak néztem néhány történésnél, hogy meg merték lépni az írók, de nagyon jó rész volt, visszaesésről szó sincs..

mrfaktor - 2016. 10. 30. 01:11

6X7 Elég kemény rész volt, egy két gyomorforgató jelenettel. Talán a legparásabb epizód volt az évadból. Nem egyszer lepődtem meg az írói húzásokon, de nagyon jo rész volt.

Marcsi88 - 2016. 10. 31. 20:22

A 4. és 5. évadhoz képest felüdülés az eddigi 6. évad…

Sasha86 - 2016. 11. 01. 21:52

mrfaktor:íeglepődés, mondjuk pl és igyekszem nem spoilerezni, de OriginalShelby szó szerint szétveri a házasságát? Csak mert én ott hangosan kimondtam, hogy Úristen, ritkán lepődöm meg így sorozatokon…
Most jöhetne itt is a haláltotó, csak itt úgy, hogy ki marad? Én Shelbyre fogadnék vagyegy csavarra, hogy egyikőjük terhes vagy ilyenek, mindenesetre nagyon dübörög ez az évad, és az original Médzáros, kiszámítható volt, mégis zseniálisan kivitelezték, brávó!!!!

Tr7 - 2016. 11. 03. 17:10

Nos a 8dik resz sem volt semmit, ez mar igazi horror volt, nem egy guztustalan, hajtoepos, WTF jelenettel.
Nagyon kivancsi vagyok most merre. Ez az evad k*rva jo lett meg kell hagyni.

Iceman - 2016. 11. 03. 18:44

Úgy néz ki a kevesekhez tartozom, de nekem nem igazán jön be ez az évad. Elnézegetem a részeket de az előző rész óta teljesen alábbhagyott az érdeklődésem, a mai meg egyenesen unalmas volt. Tippre Lee marad életben de ő meg megy a sittre a férje meggyilkolásáért.

stEXXon - 2016. 11. 03. 21:52

A hatodik epizódbeli csavar nagyon jó volt, de a 7. és 8. rész tömény belezése teljesen hidegen hagy. Illetve azt érzem, hogy nekem ezt marhára nem kellene néznem, mert ez nem más, mint vérben tobzódás..

Tr7 - 2016. 11. 04. 11:24

Amugy a sorozat cimeben benne van az a szo, hogy “horror”. Sokan eddig azert panaszkodtak mert nem kapunk eleg horrort…

winnie - 2016. 11. 04. 16:40

“Sokan eddig azert panaszkodtak mert nem kapunk eleg horrort…”

ne viccelj…, vagyis másképp fogalmazok: kérdés, hogy milyen horrort. azt hiszem, hogy a twd topikban írtam múlt héten, hogy mennyivel brutálisabb az ahs. csak az első pár részben kalapáccsal vertek szét fejeket, emberek karjait tépték ki, kampóval húzták ki élő ember beleit és kisgyerekek fejét zúzták be kővel.

de ez az ahs, a túlzásokkal eddig sem fogták vissza magukat, ráadásul nagyon jól illett ebbe a ponyvás, dokus stílusba, ami pont ezeket a média által alkalmazott megoldásokat nagyította fel, illetve kritizálta, ha akarom.

a mostani két részt ugyan még nem láttam, de ha valaki panaszkodott, akkor az biztos, hogy nem a brutalitás vagy a vér miatt:)

a horroros hangulat már más kérdés, azt mindenki megítéli.

Zoli - 2016. 11. 04. 21:12

A második évad után évről-évre megszállottan mondtam mindig, hogy az Asylumnál sosem lesz jobb évad, nem fogják tudni überelni. 3. évad elment, 4. elég nyögvenyelős volt, az 5.-et már végig sem néztem. Azonban ez az évad rácáfolt, pláne most a 8. rész… egyszerűen velőtrázó, zseniális! Bízok benne, hogy a maradék két részben még rá tudnak tenni egy lapáttal, és majd megkoronázzák az évadot egy jó fináléval.

Sasha86 - 2016. 11. 05. 11:59

Már csak hárman maradtak, az én jelöltem is kiesett. Hajrá Lee! Nálam minden héten nézős. Rég volt ilyen.

Timi - 2016. 11. 06. 00:46

Spoiler

Azt hittem Shelby fogja túlélni a végét, de mostantól ő is offos. :) Én is Leenek drukkolok!

chipesz - 2016. 11. 06. 20:05

*SPOILER*

Én Audrey-ra tippelek, ha már visszatér a 2. évadból Lana Winters karaktere is, lehet, hogy “önmagával” fog valami riportot készíteni az öregasszonyverzió.

Sasha86 - 2016. 11. 07. 21:38

Amúgy nekem az juott eszembe, hogy mi van, ha nem gondolunk valakire, pedig aktívan ott van minden részben?: Szóval mi van, ha mondjuk az imádott FlorA éli túl, és miután megtudja, h Spoiler anyuci finoman kinyírta apucit, kb örül, ha meghal, megörökli a házat valahogy, és azzal szórakozik felnőttként, hogy mindenféle idióta gyanútlan turistát cipel oda, majd rábízza őket a szellemekre – beleértve anyucit is-. Csak egy ötlet.

Rixu - 2016. 11. 08. 00:16

egyébként arra gondolt valaki, hogy az eddig meghalt szereplők miért nem tértek vissza még szellemként? lehet azért, mert egymást intézték el, nem pedig a Butcher áldozatai voltak? bár Roryt és Dominicot az ő áldozatai intézték el.. vagy csak szimplán egy év múlva, az új vérholdnál hat majd az átok.. azért ez érdekelne, remélem majd kitérnek rá a maradék két részben..vagy hátha van valakinek valami elmélete erről.

s lehet elslisszantam az információ fölött, de miért kell az áldozatoknak is gyilkolászni, miután szellem lett belőlük? ez a doolog már a Hoteles évadnál is zavart.. hogy a teljesen normális (értsd: nem gyilkosok) áldozatoknak is kedve támadt lemészárolni másokat.. vagy lehet ez ilyen túlvilági dolog Murphy-éknél? :D

Iceman - 2016. 11. 10. 15:12

Csak ismételni tudom önmagam. A 6. részig úgy ahogy tetszett de azóta totál elcsúszott nálam ez az évad. Viszont az évadzáró előzetese érdekesen néz ki.

G4briel - 2016. 11. 11. 22:03

Na hát ez érdekes kis évadzáró lesz az biztos :D mi mivel kapcsolódhat még … :D valaki egyszer össze szedhetné ezeket :)

[Spoiler]It’s Lana Banana
Lana, Lana bo Bana
Banana Fana Fo Fana
Fi Fy Mo Mana, Lana

sherlock20 - 2016. 11. 17. 14:57

Na ez végre értékelhető évad volt újfent az Asylum óta.

Dave - 2016. 11. 19. 12:26

Ez így túl sűrű lett a végére

bélabá - 2016. 11. 19. 16:05

Annyiszor vége akart lenni és sosem bírták elengedni, folytatták tovább.

Azért persze jó évad volt, végre egy ami a 2. évadhoz mérhető.

maszatoid - 2016. 11. 22. 22:07

Én csak egyet nem értek… Ashley mi a fenéért ment vissza ha egyszer tudta mi vár rá miután a többieket kinyírták? Aztán csodálkozik… baromság.

Amúgy jó évad volt, tetszett.
Még több Evan Peters vörösen évadot.

bélabá - 2016. 12. 01. 22:46

Furcsa, hogy amilyen sűrűn írt ide mindenki a sorozat eleje felé, az utolsó részről 3 komment volt összesen?

Mi történt? Elpártolt mindenki?

tomex - 2016. 12. 02. 07:21

Nagyon jól indult, de a végére azért sikerült szánalmassá tenni ezt az évadot is. A 2. évad óta ez volt az 1. amit végig néztem, de csak a kezdeti lendület miatt. Az utolsó pár rész az már a saját paródiája volt…

G4briel - 2016. 12. 02. 14:44

Vagy lehet sokan várják az évadkritikát, ahol tovább lehet kommentölgetni :D

bélabá - 2016. 12. 02. 22:45

Évadkritika valóban jó lenne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz