login |

Borderline: vége a 1. évadnak

2016. 09. 16. 20:02 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Visszatekintve a Borderline teljes első szezonjára, nem sok újdonságot tudok írni, a lényeget tartalmazza a pilotkritika, a minőség eléggé konstans volt, egy The Office-szerű áldokus, helyenként kínos humorral operáló komédiát kaptunk, amely egy isten háta mögötti reptér határőrei között játszódik. Azt viszont a legelején még nem tudtam, hogy a teljes sorozat improvizált.

borderline-2

Persze az, hogy minden párbeszéd vagy megszólalás impró, a végeredményen nem változtat, csak én bólogatok elismerőbben, de ennek fényében még érdekesebb volt nézni a Borderline-t, ami mindössze a fináléra botlott meg egy kicsit, egyébként az 5 tagú munkahelyi kompánia megbízhatóan szállította a politikailag nem mindig korrekt poénokat.

Egyébként utólag visszagondolva, magán a sorozat szerkezetén is érződött az improvizációra való törekvés, ugyanis általában két vagy három kisebb történetet meséltek el egy részben, a karakterek között váltogatva, mondhatni afféle helyzetgyakorlatokat láthattunk, amik révén feldolgoznak egy ötletet – mint amikor Mark Addy-t kikérdezik, és előbújik az egyik főszereplőből a Game of Thrones-rajongó.

borderline-1

Amin egyébként meglepődtem, hogy az Andy/Tariq-kapcsolat mellett (lehet idézőjelben is, hiszen ennyi idő alatt nem nagyon fejthették ki kettejük viszonyát) a Borderline legjobb része a narráció volt. Nem azért, mert szövegében annyira vicces lett volna, egyszerűen csak poén volt hallani egy olyan, tárgyilagos és kimért mesélési stílust, amivel az állatos dokusorozatokat szokták aláfesteni a képernyőn látott események leírásával.

Mivel az áldokus műfaj a gyengém, így annak ellenére, hogy nem volt kiemelkedő a végeredmény, mindenképp a nyár egyik meglepetése volt a sorozat, egy ilyet szívesen elnéznék 22 epizódon keresztül. Sebaj lesz legalább 12, mivel a második évad be lett rendelve – igaz, azokra még egy évet várnunk kell.

2 hozzászólás Ne habozz!

Csigusz - 2016. 09. 16. 23:27

Én csak miattad tudtam, hogy van egy ilyen, szóval köszi a tippet :)
A felénél vagyok, eddig nekem tetszik, csak kevésnek találom az öt szereplőt (ezért volt a zsaru a harmadik részben üde folt) – nomeg a “fura srác” sokszor fárasztó. De hat részben elférnek ezek a dolgok.

chros69 - 2016. 09. 17. 12:43

En is csak toled tudtam a letezeserol, koszi erte! Ugyan meg nem kezdtem el, de mar a varolista elejen van :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz