login |

Pilot: Better Things

2016. 09. 17. 20:20 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Megérkezett a női Louie az FX-re? Mármint túlegyszerűsítve a dolgot mégiscsak erről van szó. Az biztos, hogy az őszinteség, és a mindennapi helyzetekben lévő, néha elég sötét humor stimmel.

betterthings2

Nyilván az előbbiekhez annak is köze van, hogy Louis CK az egyik producer, sőt, a pilotot ő rendezte. De basszus, ne kenjük már egy férfira Pamela Adlon kreativitását. Pedig onnan érkezem, hogy nem nagy színésznőről van szó, viszont van pár szerep, ami zseniálisan megy neki, na egy ilyet csinált itt magának CK-jel közösen.

A sorozat középpontjában egy 3 lányát egyedül nevelő anya áll, aki nem mellesleg színészként próbál boldogulni Hollywoodban és környékén. Nőként szerepet kapni elég nehéz egy bizonyos kor fölött, így természetesen a szakmáról is van némi keserédes humor a részekben, de egyelőre egyáltalán nem ez a lényeg.

betterthings3

Az előtérbe tényleg az anyaság kerül. Mind a három lánya más-más korban van, és azoknak megfelelő problémákkal rendelkezik, ő pedig egyedül tartja a frontot… ellenük?? Nyilván szereti őket, ezt jó pár jelenettel alátámasztják, de valami eszméletlen mennyiségű nehézséggel járnak a lányok.

Természetesen nem feminista propagandáról van szó, egyszerűen csak egy őszinte képet kaptunk egy ember mindennapi nehézségeiről. És tényleg olyasmi humora is, mint a Louie-nak, Adlon a hétköznapi helyzetekben, kapcsolatokban látja meg az abszurditást, és mutatja meg nekünk egész szórakoztatóan.

betterthings1

Külön kiemelném a kezdőjelenetet, ami tökéletes alapozás: sír a főszereplő lánya, ő pedig közömbösen nyomkodja a telefonját. Rossz anya? A mellette ülő szemlélődő szerint igen, de aztán jön az igazságadag, és kiderül, hogy miért sír a gyerek, az anyát elítélő nő pedig zavartan elfordul.

Basszus, most indul az országos évad, erre még egy csomó kábeles sorozatot is kell majd nézni közben? Persze ez csak amolyan kamu panaszkodás, de az utóbbi két hétben már leragadtam vagy négy új sorozatnál. 7/10-es kezdés és mindenképp érdekel a folytatás.

7 hozzászólás Ne habozz!

Scott21 - 2016. 09. 17. 21:06

Az 1.resz nekem nagyon tetszett de a 2.resz valahogy elegge semmilyen lett… remelem nem lesz tartos a minősegcsökkenes

monti - 2016. 09. 17. 21:16

ja az első részt láttam zseniális, én is remélem hozza majd ezt a szintet végig azért

Lemoni - 2016. 09. 17. 23:20

Amikor az elején hisztizett a kiscsaj, már éreztem, ez nem lesz az én sorozatom, aztán még kb. 10 percet unatkoztam és kinyomtam. Nem jön be ez a stílus, na.

CyClotroniC - 2016. 09. 18. 00:26

A cold opennél én dörzsöltem a kezem, hogy ez jó lesz, mert amúgy szeretem az ilyen rossz beidegződésekre való rávilágítós jeleneteket, aztán később azért alább fagyott a lelkesedés és döntően csak a casting jött be, bár máshol se tudnám azt mondani, hogy gond lett volna vele.

Egymás után teszteltem a pilotot az Atlantával és a One Mississippi-vel közösen, és ebben a csokorban ez nekem egy fokkal sótlanabb volt, itt éreztem azt a legkevésbé, hogy kb tudom, hogy merre fog ez tartani és a karaktereknek sem sikerült megfogni igazán.

Mindezek ellenére nálam is kijött olyan 7 körülire és két rész esélyt még biztosan kap, de manapság sajnos idő szűkében gyakran dobok olyan sorozatokat, amiknek csak az a bűne, hogy nem vettek le valami aprósággal a lábamról már az elején. Itt ez egyelőre hiányzik a legtöbb reményem meg a középső és az idősebb lányban van.

garcon - 2016. 10. 22. 01:06

Nekem bejön, csak nagyon rövid ! (..)
Simán tudnám egy órát nézni

Aleysa - 2016. 10. 23. 12:34

Nekem nagyon bejön, vannak benne kifejezetten őszinte pillanatok. Èn se bánnam ha picit hosszabb lenne egy-egy rèsz

k.dave - 2016. 11. 09. 18:59

5. rész! Az 5. rész végre több volt mint jó. Mázli, hogy nem hagytam abba az első után ami szerintem elég gyengus volt. Itt végre helyén voltak a poénok és a komoly jelenetek is. Közelíti a Louie színvonalat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz