login |

Emlékeztető: Kártyavár 1. évad + A kenderfutár 1. évad

2016. 09. 18. 20:12 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: ajánló, antológia, ,

Ma. 21:30. Duna. House of Cards – 1×01 (pilotkritika + szinkronos promó + magyar plakát)
Ma. 23:00. HBO3. High Maintenance – 1×01 (pilotkritika)

Az HBO keserédes, karakterközpontú komédiája nekem nagy csalódás volt, de a kritikusok imádták – egyszerűbb, ha előre jelzem, hogy részenként két random, 10-15 perces sztorit mutatnak meg a kultikus websorozat alapján készített szériában, és az egész szezonban csak egy fűdíler a visszatérő szereplő. De nem ő van a középpontban, így a magyar cím nem igazán állja meg a helyét.

A másik premier sokkal izgalmasabb, hiszen végre tévében is láthatjuk magyarul a Netflix sorozatát. A szinkron talán új lesz (de a főszereplők hangjait biztos, hogy megtartják), és ez azért is fontos bemutató, mert az első Netflix-gyártású sorozat lesz itthon a tévében. (Oké, a The Killing 3-4. évad is volt már, de az átvett sorozat, és az nincs is benne a Netflix hazai kínálatában.)

Az egyik legtöbbet feltett kérdés az olvasók részéről egyébként a Netflix-sorozatok tévés premierjére vonatkozik, azonban a House of Cards alapján szerintem nem érdemes azt gondolni, hogy valaha lesz olyan sorozat itthon tévében, ami Netflix-tulajdon. Lehet, hogy lesz, de ez kivétel, hiszen még a Netflix hazai jelenléte előtt keltek el a jogok – fura is volt, hogy a szolgáltató itthoni indulásakor nem volt benne a HoC a kínálatban.

(A The Killing-ből kiindulva a nem 100%-ban Netflix-sorozatok jobb eséllyel fordulhatnak elő a tévében, ld. Gilmore Girls.)

1 hozzászólás Ne habozz!

AJ - 2016. 09. 18. 23:18

winnie

Az első két évad az AXN-es szinkronnal jön, a harmadikhoz forgat a köztévé sajátot a hangok megtartásával.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz