login |

Emmy 2016 – A díjazottak

2016. 09. 19. 05:10 - Írta: winnie

47 hozzászólás | kategória: díjátadó, hírek,

Na, én gyorsan felhozom magamat azzal, hogy Jimmy Kimmel művelt-e valami jóságot. (Ha van kötelező videó, amit ki kéne raknunk, szóljatok.)

De addig is megírom, hogy a Game of Thrones tovább gyarapította a rekordját Emmy-díjak terén, hogy a két legjobb sorozatot duplázni tudott a tavalyi év után, a két legjobb drámai főszereplő két fanfavoritból érkezett (Malek és Maslany), hogy a Saturday Night Live legjobb színészi Emmy-t kapott (McKinnon!) nemvendég kategóriában. Hogy a kritizált Sherlock-epizód nyert, és a limitált sorozatok között az American Crime Story aratott.

Tavaly volt egy kis országos fény az alagút végén, de idén egy, azaz 1 országos sorozat csípett el a sok-sok díjból szobrot, mégpedig az American Crime 2. szezonja. (Oké, nyert egyet az SNL és a The Voice, de azok nem sorozat-sorozatok.) Nyert a Netflix, nyert az Amazon, nyert a USA, az AMC és a BBC America, sőt, a Comedy Central is kiemelt díjat, az FX pedig Fargo ide, The Americans oda, erről az estéről a Baskets-ért kapott díjat, amiben egy férfi alakítja Zach Galifianakis főhősének anyukáját.

A tippversenyünket jolly911 nyerte 11 találattal.

Legjobb dráma: Game of Thrones

Legjobb komédia: Veep

Legjobb színész (dráma): Rami Malek (Mr. Robot)

Legjobb színésznő (dráma): Tatiana Maslany (Orphan Black)

Legjobb színész (komédia): Jeffrey Tambor (Transparent)

Legjobb színésznő (komédia): Julia Louis-Dreyfus (Veep)

Legjobb mellékszereplő (dráma): Ben Mendelsohn (Bloodline)

Legjobb mellékszereplőnő (dráma): Maggie Smith (Downton Abbey)

Legjobb mellékszereplő (komédia): Louie Anderson (Baskets)

Legjobb mellékszereplőnő (komédia): Kate McKinnon (Saturday Night Live)

Legjobb reality-verseny: The Voice

Legjobb talkshow-szerűség: Last Week Tonight with John Oliver

Legjobb szkeccskomédia: Key & Peele

Legjobb limitált sorozat: The People v. O.J. Simpson: American Crime Story

Legjobb tévéfilm: Sherlock: The Abominable Bride

A legjobban megírt epizódok (dráma/komédia) a Game of Thrones – 6×09 és a Master of None – 1×02 voltak, rendezésben a Game of Thrones – 6×09 és a Transparent – 2×09 vitte el a pálmát.

A limitált sorozat kategóriában a legjobb férfi főszereplő Courtney B. Vance (The People v. O.J. Simpson: American Crime Story) lett, míg a legjobb női főszereplő Sarah Paulson (The People v. O.J. Simpson: American Crime Story). A mellékszereplő díjakat Sterling K. Brown (The People v. O.J. Simpson: American Crime Story ) és Regina King (American Crime) kapta, az írói Emmy-t a The People v. O.J. Simpson: American Crime Story, a rendezői Emmy-t pedig The Night Manager.

Ezek voltak az idei jelöltek, itt és itt pedig megtekinthetőek a múlt heti “kreatív Emmy-győztesek” a vendégszereplőkkel, animációs sorozatokkal és egyéb díjakkal. A hivatalos oldalon pedig az összes győztes.

47 hozzászólás Ne habozz!

beforesunset - 2016. 09. 19. 05:48

Akadtak megérdemelt díjak, de a The Leftovers teljes ignorálása még most is megmagyarázhatatlan. Minden idők egyik legjobb sorozatévadja volt, nem hogy a tavalyi évé…

rapguruz - 2016. 09. 19. 06:47

Ez az Emmy hasonló mint az Oscar kár is róla beszélni.. .

winnie - 2016. 09. 19. 06:58

rapguruz: azért, mert nem a te jelöltjeid nyernek?:)

akkor meg más nem akarna beszélni róla, de legalább te megtennéd. de tényleg, beszéljünk, mert így lehet, hogy rossz elképzelésem támad arról, hogy miért nem érdemes beszélni. a sok tévés író, rendező, színész vagyis a szakma ennyire hülye lenne, hogy nem tudja, mi a jó, szemben a rajongóval, aki nem is látta a jelöltek felét? csak mert az oscarral szemben az emmy ellen azért nem érdemes “kikelni”, mert míg 5-10 filmet meg lehet nézni, itt a díjat kritizálók zöme (nagy, nagy tisztelet a kivételnek) a jelölt sorozatok éppen aktuális szezonjaiból biztosan nem látta mindet. tippre kevesen vannak, akik got, downton abbey, house of cards, transparent, master of none, veep, american crime és american crime story nézők egyszerre.-

(mondjuk az oscar említése nem túl érthető, mert szemben az emmy-vel, aminek nincs előzménye, az oscar előtt van 50-80 másik filmes díj, és kábé minden oscar-nyertes előtte megnyer több tucat filmes díjat, szóval azok már papírforma sikerek, amiket egy csomó másik szervezet is leokézott. az emmy viszont trendet kezdeményezhet, mert ezt csak 1-2 díjátadó előzi meg.)

összességében azt kéne mondani, hogy az emmy-ről, mint bármelyik filmes vagy tévés díjátadóról, legyen az szakmai, rajongói vagy kritikusi, nem érdemes beszélni. nincs olyan díj, amivel mindenki feltétel nélkül pacsizna.

egyébként szokás szerint vicces ilyet olvasni, és nem azért, mert bármi az eredmény, lesznek olyanok, akik inkább nem beszélnek róla, mert az egyszerű menekvés, ahelyett, hogy beszélnének. inkább azért, mert kábé minden kategóriában van 8-10 olyan cím vagy ember, aki abszolút megérdemelné a győzelmet, így nagyon nehéz rosszul dönteni.

az, hogy némelyikben meglepő a győztes, előfordul, de ennek sok oka van – ugye a nézők többségének fogalma sincs arról, hogy folyik a szavazás, hogy nem az nyer, aki a legtöbb “ez a legjobb”-szavazatot kapja.

winnie - 2016. 09. 19. 07:04

de hogy ne csak a szám legyen nagy, én beszélek.

drámában a homelandet speciel jobban szerettem, mint a got-ot (itt nem sok “jó” győztes lehetett volna, mert a homeland lejárt, a house of cards és a downton abbey nem kapott túl jó véleményeket, a better call saul sok kaszáló szerint túlértékelt, vagy egyszerűen csak nem no. 1.), de a veep nálam is egyértelmű. főszereplőknél a két fanfavorit győzelmét nem hiszem, hogy sok olvasó megkérdőjelezné, tambor és jld is abszolút támogatott a részemről. mendelsohn no komment, naná. maggie smith…, nyilván nagyon jó, de ezt passzolom, mert őt nem láttam és látatlanban nyilván mást mondanák. mckinnon zseniális, anderson is nagyon jó, de nem őt mondtam volna. a voice-t nem nézem, de legalább nem az amazing race nyert. last week tonight, sima ügy. az összes american crime story megérdemelt, de persze ezt mondanám a fargóra vagy az american crime-re is (ld. még egy csomóan megérdemelnék), a key & peele-be sem sokan kötnének bele, a sherlock-ba annál inkább, bár kíváncsi vagyok, hogy akinek nem tetszik, az látta-e a very murray christmast, az all the wayt vagy a confirmationt:)

cserébe viszont sem az írói, sem a rendezői epizódokkal nem értek egyet. a gotnál még mindig nem tudom, mi sokat írtak, a master of none-t kábé azzal a résszel kaszáltam, a rendezéshez pedig annyira nem értek, így passz.

winnie - 2016. 09. 19. 07:06

összességében a fenti véleménnyel ellentétben szerintem érdemes beszélni róla.

igaz, hogy nem nyert semmit a the americans (csak a vendégszereplői viccdíjat – na, igen, az ellen én is harcba szállnék, de persze nem lennék őszinte, mert nem láttam a 4. évadot), de a legtöbb díj szerintem nagyon, nagyon megérdemelt, és még meglepetések is akadtak, ld. mr. robot és orphan black díj.

basszus, az orphan black! sosem hittem volna.

Ayrons - 2016. 09. 19. 07:06

Miguel Sapochnik örülök hogy megkapta bitang jó rendező ^^

lostfanka - 2016. 09. 19. 07:17

Ramy Malek nagyon megerdemelte, es a masodik evadban sokkal jobb mint az elsoben.

Ray Donovan is kaphatna egy sorozatot, es amit nem ertek hogy pl a kingdom miert van ennyire elfelejtve mindenhol?

szerintem - 2016. 09. 19. 08:08

maggie smith es a downton abbey….
nem ertem, miert nem adnak maggie smith-nek inkabb egy eletmudijat. maggie smith nagyon jo szineszno, de a sorozatbeli karakterenek epizodonkent adott 3-4 egysoros nagyjabol egy melysegben van a szomszedek etusanak egysorosaival. egyszeruen nincs mit eljatszania, ez az igazsag.
a better call sault nagyon sajnalom, hogy nem nyert, szerintem bob odenkirk siman megerdemelte volna, bar az a mezony mindig nagyon eros. rami malek dija szerintem nagy tevedes, elliot karaktere erdekesen van megirva, de a szinesz nem sokat tesz hozza. nala csak jobbak voltak a kategoriaban.
sajnalom tovabba a ray donovant, en meg mindig azt gondolom, hogy iden veget er (bar az evadzarot nem lattam meg, lehet, hogy oriasit tevedek), belefert volna egy-ket dij, irto eros az iras es a szineszek is.
ben mendelsohnt nem tudom, az elso evad felenel tartok es egyelore nem ertem, mi a nagy hype korulotte, az egyik nagy negativa a sorozatnak a szememben eppen o, nem ertem, nem latom, hogy kicsoda-micsoda a karaktere. de talan kesobb rajovok, hogy tevedtem.

szerintem - 2016. 09. 19. 08:14

ja, aziz ansari. bar en nem lattam ot masban, csak a master of none-ban, ugy veszem eszre, hogy ot valahogy illik szeretni es elismerni. szerintem total szintelen-szagtalan a master of none es a humora sem jon be egyaltalan.

Ghost - 2016. 09. 19. 08:28

Fargo-t sajnálom, nem hittem volna, de szerintem a 2. évaddal még rátettek egy lapáttal az elsőre, kár hogy nem díjazták. Ugyanígy Better Call Saul vagy Leftovers. (előbbi sajnos szerintem a BB árnyékában ragad, mindig ahhoz van hasonlítva és sajnos a történet nem annyira izgalmas a nagytömeg számára, pedig egészében szerintem van annyira zseniális sorozat)

GoT számomra rejtély… totál kifújt lufi, önismétlő, sehová se vezet, fárasztó már az egész. Az egy dolog, hogy a tömeg még mindig imádja, de ezeket a szakmai sikereket, díjakat se tudom hová tenni. Szerintem ezeknél a díjazásoknál nagyon-nagyon hiányzik egy rövid véleményezés, hogy az adott kategória nevezettjeiről mind gondol a zsűri. Persze szubjektív az egész, béna magyarázkodás sülhetne ki belőle hogy miért szereti az adott sorozatot, mért rá szavazot, illetve a szavazás névtelensége is eltűnne, így ez egy naív elképzelés… de olykor kiváncsi lennék mégis mit gondolnak ilyen helyzetekben, hátha tágítják a látókörömet és olyan pontokra mutatnak rá, amire nem gondoltam volna és akár meg is győznek. Mert momentán a GoT rekord számomra nevetséges.

Ghost - 2016. 09. 19. 08:30

Egyébként a show-t magát nem láttam, de reggel már belefutottam egy Matt Damon osztja Jimmy Kimmel-t videóba, mint kiemelt jelenség, úgyhogy azt majd érdemes lehet posztolni. :)

Szula 25 - 2016. 09. 19. 08:30

Akinek nagyon örülök az Tatiana Maslany díja nagyon megérdemelte már!!! :)

Nem emlékszem de Liev Schreiber és Jon Voight még nem kapott a Ray Donovan miatt ugye? Pedig nekik is kijárna már szerintem.

Szaby59 - 2016. 09. 19. 09:10

Tatiana Maslany végre megkapta, már csak Eva Green sajnálom, hogy semmit nem kapott a Penny Dreadfulért…

orseeter - 2016. 09. 19. 09:20

Korrekt lista, Tatiana győzelmének NAGYON örülök, csakúgy mint a Transparent vagy Rami sikerének. Legjobb drámánál szívesebben láttam volna a Homelandet. Tényleg lehet, hogy az már “lejárt”, mindenesetre sokkal érdekesebb nekem, mint pl. a győztes GOT. Ízlések és pofonok. Olyan sosem lesz, hogy mindenki minden győztessel egyetért :) Mindenesetre idén meglepően sok olyan győztes volt, akiknek kifejezetten drukkoltam, így összességében elégedett vagyok.

Peter_Wiggin - 2016. 09. 19. 10:05

@szerintem: Ray Donovan S5 már be van rendelve!

De hogy ontopic is legyek, igen, mondjuk a Ray Donovan simán beférne mondjuk a Downton Abbey helyére…

A Veep-et nézem, de a Silicon Valley a jelöltek közül egyértelműen lenyomja.

Malek díjával sem értek egyet, a férfiaknál Odenkirk és Spacey ebédre megeszi őt.

CyClotroniC - 2016. 09. 19. 10:20

Azért ez egy szuper jó Emmy így összességében, hiányérzet most is van, mint mindig, de jóval kevesebb, mint egy díjátadótól megszokhattuk.

A legjobb, hogy a komédia kategória végre gatyába rázódott (bár ezt már tavaly elkezdte) és tényleg a legjobb sorozatok közül kerülnek ki a győztesek. Az hogy a Veep, a Transparent és a Master of None van tűzközelben szemben országos sorozatokkal hatalmas előrelépés. Tavaly a Master of None volt nálam az év komédiája, idén eddig ez a Veep S5, a sorozat legjobb szezonja, szóval nehezen tudtam volna közülük dönteni. A Master of None írói Emmy-jének mindenesetre rohadtul örülök, ahogy JLD vagy Tambor se lehet kérdés.

A limitált szériákat pedig talán az első év hogy jobban vártam, mint a dráma kategóriát. Nem titok, hogy nálam eddig az American Crime Story az év sorozata és mint azt írtam a finálénál is, én bizony a Brown-Paulson-Vance trió kezébe lazán odanyomtam volna a szobrot, így abszolút öröm, hogy meg is kapták mind. Sőt a részemről kapott volna még Schwimmer és Travolta is, csak hát egy kategóriában egyet osztanak ugye. Szerettem én nagyon a Fargo S2-t, ha nem is annyira, mint az első szezont, de az American Crime Story tökéletes, aki pedig eddig nem kezdte el, remélem ezzel kapott egy lökést.

Drámáknál még nem tudok felülni a The Americans hype-vonatra, mert még nem kezdtem el darálni, így itt talán a Better Call Saul-ért szorítottam, kiváltképp Odenkirk és Banks díjáért, mert szerintem extrát hoztak. Persze Rami Malek és Tatiana Maslany is nagyon öröm, nem lehet beléjük kötni és elég fiatalon, nulla csatornákról húzták be egy konzervatív díjátadó elismerését, ami extra teljesítmény. A GoT díjazása borítékolható volt és pár nincs semmi bajom a sorozattal, a technikai dolgokon túl én nem érzem ekkora kategóriakirálynak. Ennek ellenére, ha valaki megérdemelne egy Emmy-t, aki még nem kapott a sorozattal, az Lena Headey és vele azért talán ki is szúrt, hogy kapott maga mellé két abszolút töltelék jelöltet, akik aligha tettek le bármi izgit az asztalra, így pedig ment Maggie Smith-hez. Az más kérdés, hogy ez a túljelölés az ACS esetében is megvolt és ott mégis tudtak nyerni.

Mindenesetre az American Crime Story, a Master of None, a Veep és a Transparent díjaknak nagyon örülök, illetve Malek-nek és Maslany-nak is. Hiányérzet meg talán csak a Better Call Saul miatt van, ha a jelölteket nézem. Azon túl meg persze a The Leftovers komplett mellőzését mondanám, de az reálisan sosem lesz díjátadó kedvenc.

kiskiraly - 2016. 09. 19. 10:43
Edrick - 2016. 09. 19. 10:50

Én kapásból ezt tudnám mondani, de nem kimondottan kötelező:
https://www.youtube.com/watch?v=bOJndrIrMQY

Eny - 2016. 09. 19. 10:51

ami engem érdekelt, megvolt : Végre Tatiana megnyerte az Emmyt :)

yuppi!

Hanadi - 2016. 09. 19. 11:06

Tatiana véééégre megkapta, ennek nagyon örülök :)

lindello - 2016. 09. 19. 11:21

Ray Donovan mellőzése számomra is teljesen érthetetlen!
Liev Schreiber, Jon Voight és szerintem Dash Mihok is díjat érdemelne!!

Ancsa - 2016. 09. 19. 11:29

Pont akartam kérni, hogy tegyétek be a Matt Damon-os jelenetet, de látom van aki már belinkelte, köszi!

A díjakról: szerintem is kijárt volna Liev Schreibernek azért az alakításért, plusz Maura Tierney-nek is – amit az Affairban hozott, az hatalmas!

Lalolib - 2016. 09. 19. 11:30

@Ghost: Az rendben van, hogy neked a GoT kifújt lufi. Másoknak meg más fújt ki (mellesleg nekem a Veep-ből lett elegem, az American Crime Story-t meg mesterkéltnek találtam Cube Gooding-től meg kirázott a hideg), ezzel nincs is baj, talán csak akkor ha azt hisszük, hogy ami nekünk tetszik, az másoknak is “kötelező” darab.
És mivel a döntés nem a mi kezünkbe van (Antall József után szabadon: tetszettek volna bekerülni a szavazók közé), így nincs más választásunk, mint tudomásul venni.
Ettől még lehet más a véleményünk, legfeljebb “béna magyarázkodás sülhetne ki belőle hogy miért szereti az adott sorozatot, mért rá szavazot…”
Nekik ezek tetszettek, nekünk meg mások. Ők szavaznak, mi meg nem. :)

lucas - 2016. 09. 19. 11:55

Ray Donovan +1.
Jon Voight abszolút díjat érdemelne. Nagyon jól megírt karaktere van, az öreg meg egyszerűen zseniálisan játssza el.

Örülök, hogy Tatiana Maslany, Rami Malek és Ben Mendelsohn is nyert, nagy kedvencek.

A Leftovers mellőzése szerintem is meglepő. Illetve a Fargot is ide lehetne még sorolni.

P.S.: A GoT tarolása szerintem is unalmas már. Nagyon szeretem, de sok ennél jobb sorozatot lehet találni.

Lemoni - 2016. 09. 19. 12:31

Két emberért szorítottam nagyon (Rami Malek és Ben Mendelsohn), megkapták, nagyon örülök. Szeretem Ryan Murphy munkásságát, biztos vagyok benne, hogy az O.J. Simpson sztori maximálisan megérdemelte az elismerést, én köszönettel kihagyom ez a történetet, viszont a Katrinás évadot már várom. Maslany-tól nem sajnálom a díjat, de hogy Eva Green még csak jelölést sem kapott, érthetetlen számomra. Bár a GoT nincs a legnagyobb kedvenceim között, de nem akadok ki a díjain, egyrészt elég jól összefogják benne a szanaszét ágazó történetszálakat, másrészt meg a forgatási körülmények talán itt állítják a legnagyobb megpróbáltatás elé az alkotókat, színészeket.

DonMaros - 2016. 09. 19. 12:42

Meg szerettem volna nézni a gálát, majd hajnali 1 körül rájöttem, hogy úgyis a GoT meg a Veep fog nyerni és inkább lefeküdtem. A komédia részleg még annyira nem is hat meg, mert alig nézek 3-at, de én is ott tartok, hogy a GoT nyerése unalmas. Még mindig jó a sorozat, de nem érzem már annyira mindenek felett állónak, hogy minden évben nyerjen. Egy csomó más sorozat produkál kiváló évadokat, amik jobban megérdemelnék az elismerést. Tatiana Maslany győzelme az, amitől ki tudnék bújni a bőrömből, nagyon megérdemelte. Raimi Malek- nek is örülök, de abban a kategóriában kb mindenki megérdemelte volna. Jeffrey Tambor díja viszont kicsit érdekes nekem. A Transparent nálam egyáltalán nem komédia, de megértem, drámák között kb esélye sem lett volna. A People vs O.J. Simpson győzelmeinek pedig nagyon örülök, de azért kicsit fáj a szívem a Fargo-ért.

Szula 25 - 2016. 09. 19. 13:14

Kétségtelen hogy Julia Louis-Dreyfus jó színésznő de az 5 év alatt 5-ször is megkapja ezt a díjat számomra kicsit fura. Tracee Ellis Ross vagy Amy Schumer simán kaphatott volna helyette idén.

Vielon - 2016. 09. 19. 13:47

Rami Malek, és Tatiana Maslany :):) nagyon örülök nekik..utóbbinak főleg. Végre :)

Ahogyan az American Crime Story-nak is :)

Sherlock: The Abominable Bride. Talán nem a legjobb epizód volt az évadok során, de nekem amúgy a negatívabb vélemények dacára tetszett. Hogy Emmy díjra érdemes volt-e..nehéz megmondani…ebbe talán nem mennék bele.

Amúgy, ha tehetek egy kis kitérőt (talán nem is akkora, hiszen egy adott epizódról van szó)…. eddig el sem gondolkoztam rajta (pedig képben vagyok Sherlock történeteivel kapcsolatban), hogy milyen elegáns párhuzam húzódik Sherlock-Moriarty, és Hannibal -Will nagyjelenete között…”Reichenbach”…zuhanás..üldöző-üldözött zseni karöltve tart a mélybe…hozzátenném, hogy az Abominable Bride epizód ezen kikacsintása…és az álom-megoldás kimondottan tetszett..utaltak is rá, mégsem volt valóságos.

CyClotroniC - 2016. 09. 19. 14:00

Szula 25: Alapjáraton én sem szoktam örülni, ha valaki kisajátít magának egy kategóriát, de ha minden évben ugyanolyan jó, akkor miért értékeljük egy idő után kevésbé? Ráadásul JLD esetében az a fura helyzet állt elő, hogy idén kapott drámaibb epizódot is, a Mothert, így még extrát is hozott a korábbi évekhez képest.

Leonie - 2016. 09. 19. 14:06

nagyon örülök Mendelsohn díjának, bár kicsit korrektúra-szagú, az előző évadért kellett volna nyernie…

winnie - 2016. 09. 19. 14:20

“Kétségtelen hogy Julia Louis-Dreyfus jó színésznő de az 5 év alatt 5-ször is megkapja ezt a díjat számomra kicsit fura”

a komédiákban elég nagy különbség, hogy míg például jim parsonsnak mindig ugyanazt a karaktert kell hoznia, hiszen egy többkamerás szitkom minden rész elején rebootolja a karaktereket, addig egy veep esetében teljesen dinamikus a karakter, nem mindig ugyanolyan, így szerintem kevésbé vonható kétségbe. ha jól teljesít a színész.

Ghost - 2016. 09. 19. 14:28

@Lalolib
Nyilván csak a saját véleményemet mondtam és tisztában vagyok vele, hogy más még mindig odáig van ezért a sorozatért. Én sem utálom, csak semmi újdonságot nem találok benne.
De ezért is tértem inkább arra, hogy mégis mi lehet ebben még, ami szakmailag is ennyire elismert? Ebben az évadban én például semmi olyat nem találtam, ami a korábbiakban ne lett volna, nem hozott senki olyan különleges alakítást, amiért letettem volna a hajam, semmi olyan drámai témához nem nyúltak hozzá, ami kiemelte volna más sorozatok közül. Most amellett, hogy szerintem ugyanazt hozza, mint eddig, nem látok benne semmi olyat, amiért megérdemelte volna mondjuk a legjobb dráma díját.

CyClotroniC - 2016. 09. 19. 14:42

A GoT rekorjda nagyon egyszerű, iszonyatosan sok “technikai” díjat kap, azaz kapott már egy raklap díjat a sorozat a legjobb dráma, írás, rendezés és Dinklage mellett. Ilyen például a főcím az első évből, a casting, az operatőri munka, a vágás, a hangvágás, a hangkeverés, a smink, a prosthetic smink, a jelmez, a díszlet, a kaszkadőrök és a CGI is. Ráadásul ezekből van amiket évről évre stabilan ők visznek.

Iszonyú Emmy-esélyes sorozat eleve a jellege miatt rengeteg ilyen kategóriában nem tud indulni, míg a GoT minden ilyenben érintett és tényleg hatalmas pénzt, időt és energiát emészt fel egy ilyen. Hihetetlen munka, koordináció, logisztika és szervezés van amögött, hogy le tudjanak tenni 10 részt egy év alatt, amit már az utolsó két évben nem is tudnak tartani, ezért jönnek a kurtább szezonok.

Ennek ellenére a “legjobb dráma”, mint “fődíj” nálam is inkább más erényeket fed le, de kétségtelen, hogy a GoT egy olyan egyedien epikus produkció jelenleg a TV-ben, aminek nem igen van párja és ha sok dolgot vitatunk is, de a technikai oldalát nagyon nehéz lenne.

Adam9456 - 2016. 09. 19. 15:17

Érdekes Emmy volt.

Összességében tetszett Kimmel, vicces volt, néha viszont már kicsit sok volt nekem a sok politikai vicc nem csak tőle hanem a díjazottaktól is. Persze a PC-ből sem volt hiány de ez már megszokható az ilyen díjátadókon.
A Matt Damon-os jelenet zseniális volt mint mindig.
A Maggie Smith-es beszólások is nagyon jók voltak.
Számomra a legvicessebb poént azután mondta miután Jill Soloway nyert. Topple the patriarchy? – I don’t know if that’s a good thing for me or not. Ezen szakadtam XD

Örülök Rami Malenek és Tatiana Maslany-nak is nagyon megérdemelték mindketten nagyon erős kategóriákban. Főleg Tatiana aki vagy 8 karaktert játszik és mindegyiket fantasztikusan.
Nekem tetszik a Mr. Robot második évada is mégha kicsit más mint az első.
A Veep és Julia is (már ötödször) nagypn jók. Itt nem volt meglepetés, mint ahogy sok kategóriában igen.
A Game of Thrones győzelme is várható volt, de szerintem összességében a The Americans vagy a Better Call SAul jobban megérdemelték volna. A rendezésért viszont nagyon megérdemelte Sapochnik.

American Crime Story minden díja abszolút kiérdemelt az év sorozata volt nálam. Sarah Paulson már annyiszor vesztett végre megnyerte, nagyon örültem. Remélem hogy a második évadban tudni fogják tartani ezt a magas színvonalat.
A Night Managert még nem láttam, de a rendezői kategóriában nagyon meglepődtem hogy pont az nyert és nem a Fargo vagy az ACS.
Fargo-t sajnálom, legalább 1 díjat kaphattak volna. Mondjuk az első évadért már nyertek.

Milo_C - 2016. 09. 19. 17:38

Én nagyjából meg voltam elégedve idén. A Veep-es és a Transparent-es győzelmek érthetők, akár megérdemeltek is; Rami Maleknek, Tatiana Maslany-nak és Ben Mendelsohnnak nagyon örültem; a Basketset bírtam, mehet neki; a Last Week Tonight-ban nagyon bíztam, hogy elhozza (nekem egyértelmű volt hogy neki jár). Szerettem volna, ha Constance Zimmer elviszi az UnReal-ért, nálam nagy kedvenc, bár a Downton Abbey-t nem nézem, szóval lehet hogy Maggie Smithnek jobban járt. Amit nem értek az a Game of Thrones, mert a rendezésért, amiért elvitte az még oké, tényleg szépen volt összerakva, ráadásul én nem tudom megkülönböztetni a jó rendezést a legjobbtól, de a többit nem értem. Nekem a GoT csak egy drága szappanopera cifra ruhákkal. Megnézem én, szó se róla, de nálam semmiképp sem a legjobb. A legjobb drámát bőven a Mr Robotnak adtam volna, de el lettem volna a Homelanddel is, viszont a GoT-nak semmiképp. A többi kategória vagy nem érdekelt, vagy olyanok indultak, akik közül nekem mindegy volt. Mindegy, azért bőven volt minek örülnöm, szóval felőlem maradhat ez a kiosztás :)

Szula 25 - 2016. 09. 19. 17:45

JLD jól hozza a karaktert nincs is vele gondom de most úgy néz ki a dolog hogy amíg menni fog a Veep addig akkor minden évben ő kapja meg ezt a díjat. Nem tudom az utóbbi 5 évben kik voltak az ellenfelei de hogy senkit nem láttak úgy hogy az adott évben jobb volt nála engem zavar kicsit. Még Meryl Streep is csak 3 Oscart kapott a 17 jelöléséből míg JLD 17 Emmy jelölésből(producerit most nem számítom) behúzott már 7-et és ebből 5 az utóbbi 5 évben. :)

Szula 25 - 2016. 09. 19. 17:50

Winnie: Esetleg egy olyan posztot nem csinálnál amiben listázva van hogy melyik színésznek/színésznőnek van eddig a legtöbb Emmy díja? Engem érdekelne de lehet másokat is. :)

Brynden Rivers - 2016. 09. 19. 17:55

Tatiana Maslany! :)

Trónok Harca rajongóként simán fel tudnék sorolni 3 másik sorozatot ami jobban megérdemelte volna a díjakat.

Különösen a forgatókönyvért kapott díjat nem tudom hova tenni – egy nagyon kiszámítható részért kapták, amiben nem is volt túl sok párbeszéd.

Ha valakit díjazni kellett volna az Iwan Rheon.

Brynden Rivers - 2016. 09. 19. 17:59

Ja és John Oliver győzelme hatalmas fegyvertény! Remélhetőleg a talkshow-szerűségek elmozdulnak a mennyiségtől a minőség felé.

zsu93 - 2016. 09. 19. 18:31

Tatianának nagyon örülök. Megérdemelte már.

zolkó - 2016. 09. 19. 19:33

“May i be very honest about something? There is no BEST actor.”

Jeffrey Tambor

Maslany, Malek és Mendelsohn is megérdemelte, nekik igazán örültem. És a legjobb dráma bizony a Leftovers, ahogy Mike Schur is mondta/írta. Hiába hagyták ki teljesen a jelöltek közül.

Ayrons - 2016. 09. 19. 19:46

A Got okosan a 9.részét vitte a partyba és ezzel nyert.
Aki azt állítja ,hogy nem volt nagy szám technikailag a 9.rész és nem volt történelmi mérföldkő az hazudik már elnézést.

Phoe - 2016. 09. 19. 20:32

Tatiana Maslany megérdemlte, amit az a nő csinál, valami hihetetlen. Ha nem láttam volna egy werkfilmet az olvasópróbáról, el se hinném hogy ő játsza mindegyik klónt. Csak így tovább, sestra :)

A The Americansért a főszereplő kategóriában remélem jövőre megkapja mindkét színész, megérdemelnék.

Bár az Outlander teljes hanyagolása még mindig fájó. A “Faith” című epizódért Catriona Balfe is minimum jelölésig kellett volna vigye.

Rey523 - 2016. 09. 19. 21:38

Az megvan, hogy Rami Malek hozza Elliot-t egy mondat erejéig, mielőtt átvenné a jól megérdemelt díját? Hatalmas, csekkoljátok ytb-n!

Zizi - 2016. 09. 19. 21:51

ahogy Kimmel már az elején odaadta a díjat Jeffrey Tambor-nak, én ugyanígy tettem volna a People vs. OJ Simpsonnal… nálam simán a legjobb

Ezenkívül nagyon örülök még

VEEP mind1ik díjának és Kate McKinnon győzelmének.

BotondB - 2016. 09. 19. 23:49

Érdekes hogy bár idén is jópár kedvencem lemaradt a díjról, néha a jelölésről is, mégis objektíven nézve jó irányba haladnak a dolgok szerintem.
A GoT győzelme szerintem annyira nem felháborító, unalmasnak meg azért nem nevezhető mert mindössze másodjára nyert. Ennek ellenére én sem nekik adtam volna a díjat. De a színészeknél mindenki abszolút megérdemelte. Legjobb férfi színész kategóriában mindegy volt nekem ki nyer mert mindenki megérdemelte volna, talán csak Justin Theroux-t hiányoltam nagyon a jelöltek közül.
Maslany sikerét csak egy hülye vitatná szerintem, de reméltem Robin Wright győz, ennek ellenére nem vagyok csalódott. Mendelsohn győzelme az este legnagyobb pozitív meglepetése volt számomra, Maggie Smith is nagy kedvenc, hatalmas színésznő, bár én Maura Tierney-t díjaztam volna.
Komédiák között a Veep, és JLF sikere birítékolható volt, Tambor sem lepett meg bár idén Aziz Ansarinak vagy Gael Garcia Bernalnak jobban örültem volna (bár mintha utóbbit nem is jelölték volna). Anderson győzelme nagyon meglepett, nem nézem a sorozatot így csak annyit mondhatok, Tony Hale is megérdemelte volna. Női mellékszereplőknél pedig kb mindegy volt ki nyer, hiába kedvenc a Veep, Anna Chlumsky karaktere számomra nem akkora favorit a sorozatban.
A minisorozatoknál az ACS tarolása abszolút megérdemelt volt, külön öröm hogy férfi mellékszereplőknél Brown nyert (bár Schwimmer sem volt kevésbé zseniális). A Fargo nekem A SOROZAT így csalódótt vagyok, hogy egy Emmyt sem nyert, de valóban az ACS volt most a nagyobb durranás, még ha a szívemhez a Fargo is áll közelebb. Legalább Jean Smartnak sok esélyt adtam, és bár jól alakított, itt sem érzem igazságtalannak King sikerét.
Szóval csak így tovább, ennek már abszolút van “értelme” pár évvel ezelőtti döntésekhez képest.

winnie - 2016. 09. 20. 08:51

“A Got okosan a 9.részét vitte a partyba és ezzel nyert.”

író és rendezői díjra azt jelölték, de a sorozat kategóriában nem csak egy rész dönt.

“Aki azt állítja ,hogy nem volt nagy szám technikailag a 9.rész és nem volt történelmi mérföldkő az hazudik már elnézést.”

vagy pedig az hazudik, aki azt állítja, hogy mindenki képes ugyanúgy értékelni a részt, mint ő. a többségnek, elhiheted, fel sem tűnik, hogy mi volt ebben az extra. az nem fog feltűnni egy random nézőnek, hogy nem egy, hanem harmincegy napon át forgatták.

egyébként valóban korrekt rész volt (mérföldkő? wtf?:), de én már akkor meglepődtem, hogy írói szempontból zseniálisnak tartották. de nekik volt igazuk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz