login |

Finálé előtt: Mr. Robot – írta Marcello

2016. 09. 21. 18:16 - Írta: vendegblogger

32 hozzászólás | kategória: kritika,

Ha akaratlanul is, de a sorozatainkat többnyire megtiszteljük bizonyos mértékű bizalommal. Azért nézzük őket, mert bízunk benne, hogy képesek hétről hétre azt a minőséget szállítani, amelynek hatására teljesen ki tudunk kapcsolódni, és felhőtlenül élvezni az egymást követő jeleneteket.

Ennek a bizalomnak a megalapozására szolgál az első szezon, annak is különösen a pilotja (vagy ideális esetben az első néhány része). Abban az egynéhány órában lehetőségünk nyílik eldönteni, vajon érdemesnek találjuk-e a sorozatot megtisztelni a bizalmunkkal, egészen pontosan azzal, hogy hétről hétre (vagy utólag darálva) figyelemmel követjük majd.

mr-robot-15

A Mr. Robotnak az első évadjával olyannyira sikerült bizonyítania, hogy sokan – köztük én is – a tavalyi évad egyik legjobb újoncának tartották. A hacker-téma tévéképernyőn viszonylag ritkán látott jelenség, épp ezért az alapkoncepció rögtön érdekes lehet, mindezt pedig felturbózták egy igazán egyedi és kissé elvont főszereplővel, különleges képi világgal, nagyszerű zenékkel, és profi forgatókönyvvel.

Ha mindez nem lett volna elég, a szezon végi nagy fordulatnak sikerült végleg maradásra bírni a szimpatizáns többséget, és habár a nézettség nem mutat sok pozitívat, a magyar junkie-közönség jelentős része tűkön ülve várta a folytatást. Azt a folytatást, amelyet elnézve – és ezen én lepődtem meg a legjobban – a fentebb említett bizalmam számottevően megrendült.

mr-robot-11

Sokfajta felületen olvasgattam, de igazából elég volt rápillantanom a Twitterre, és akarva-akaratlanul is észrevettem, hogy a második szezon fogadtatása valóban rendkívül megosztó lett. Sokan egész egyszerűen zseniálisnak titulálták az idén megjelent epizódokat, míg mások néhány rész után szörnyülködve, hosszú szidalmakkal kísérve a kasza mellett döntöttek.

A kettő közötti halmazban pedig valahol ott vagyok én is, és nehezen tudom eldönteni, konkrétan mit is kaptam idén ettől a sorozattól. Ha pár szóval kellene válaszolnom erre a kérdésre, akkor azt felelném: rengeteg kérdőjelet.

mr-robot-1

Kétségtelen ugyanis, hogy a készítő, Sam Esmail tele van kreatív ötletekkel, amelyeket igyekszik minél fordulatosabban tálalni a nézőközönség felé. A tovább mögött folytatom, spoilerek nélkül.

Az előző évad végén ez közel tökéletesen sikerült is: bebizonyosodott, hogy Elliot valóban a szó legszélsőségesebb értelmében nem normális, és habár rengeteg előzetes jel utalt arra a bizonyos fordulatra, a többségünknek mégis sikerült meglepődnie rajta, és onnantól kezdve emelt szemöldökkel, döbbenten néztük végig a maradék képsorokat. A folytatás viszont akármennyire görcsösen próbálkozik is, ennek csak a halvány árnyéka tud lenni.

mr-robot-9

Az egész szezont áthatja a rejtélyesség, ami képes végig bizonytalanságban tartani minket. Sosem tudjuk egyértelműen eldönteni, hogy most éppen a valóságot látjuk, vagy Elliot képzelgéseinek egy új fejezetét szemlélhetjük végig. Egészen a 2×07-ig az ő jelenetei (amikből legnagyobb sajnálatomra idén jóval kevesebbet kaptunk, mint az első évadban) felfoghatóak egy hosszú, részletes, időnként önismétlő, filozofikus elmeutazásnak.

Az epizód végi fordulat viszont megváltoztat mindent, és noha könnyen lehet, hogy nem így van, én mégis úgy éreztem, voltaképp a showrunner ezzel próbálta megismételni azt az általam már igencsak túlságosan sokszor emlegetett csavart, de ez – számomra legalábbis – csak egy türelmetlen szemforgatásra volt elegendő.

mr-robot-8

A legnagyobb problémám talán az volt, hogy én őszintén bíztam benne, ez a 7 részes, hosszúra elnyújtott expozíció okkal történt, de ilyen formában abszolút hatásvadásznak érzem, ami csak azt kívánta újra bebizonyítani, hogy Elliot mennyire őrült is valójában (habár ugye állítása szerint csak előttünk, nézők előtt titkolózott, miközben tisztában volt a cselekedete helyszínével, de így viszont sajnos végképp érthetetlen számomra ez az egész).

Kár lenne véka alá rejtenem, hogy ő a kedvenc karakterem, ebből kifolyólag szomorúan tapasztaltam, hogy mennyire parkolópályára van helyezve, illetve hogy mennyire jelentéktelen képsorokat kap.

mr-robot-10

Ez azért is volt ennyire szembetűnő, mert a külvilágban történő események önmagukban korántsem voltak elég meggyőzőek. Habár ez egyéni ízlés kérdése, úgy éreztem, kissé sokat kapunk a politikai harcokból (ez viszont inkább észrevétel, mint negatívum, hiszen az előző szezon végén történt eseményeknek súlyos globális következményei voltak, amiket értelemszerűen kötelező volt bemutatni).

Ha ez nem lenne viszont elég, Darlene-ék is csak úgy elbohóckodták az évad felét, de szerencsére ez csak a kisebb gond volt.

mr-robot-12

Amit mindenképpen ki szeretnék emelni, az Angela karaktere, ami jelentős változásokon ment keresztül. Bevallom, kezdetben nem volt szimpatikus ez a kényszeres érzelemmentességi tréningje, de az utóbbi néhány részben világossá vált számomra, hogy mindez csupán megjátszott, és közel sem valódi (mint ahogy sok más ebben a sorozatban).

Idén talán ő kapta a legizgalmasabb jeleneteket: sokszor a sorozat régi feelingjét megidézve, feszülten ültem a székemben, amikor például az FBI ügynök meglátogatta őt a lakásán.

mr-robot-5

Ha már FBI ügynök, a Grace Gummer által játszott Dominique DiPierro is egy kellemes színfoltja az évadnak, egy jól kidolgozott, komplex női karakter. Talán az előző, 12. részben látható jelenete volt eddig a legnagyobb telitalálat: olyan gyönyörűen, természetes arcjátékkal és pusztán néhány szóval sikerült átadni a 21. század emberének magányát, ahogy még nagyon kevés helyen láttam.

A sorozat egyébként tömve van mesterien megírt és komponált jelenetekkel, és a legnagyobb baj talán innen eredeztethető: kétségbeesetten teszem fel magamban ilyenkor a kérdést, hogy miért nem kaphatunk mindig ilyeneket?

mr-robot-3

A Mr. Robot idei legnagyobb hibája (amelyre már korábban is próbáltam kitérni a kérdőjelek emlegetésével), hogy túlzásba akarja vinni a művészkedést, és ez habár sokszor elgondolkodtató és egyben gyönyörű tud lenni, legtöbbször mégis csak megválaszolatlan kérdéseket hagy maga után.

Rá lehet fogni arra, hogy nem figyelek oda eléggé – bár szerintem nem ez lehet a probléma forrása –, de rengeteg jelenet után az értetlen arckifejezésen kívül nem tudtam egyszerűen mást reagálni, épp ezért volt különösen nehéz eset számomra a második szezon. Sok részét szükségtelennek véltem, és továbbra is tartom a véleményemet, miszerint az első 7 epizódot sokkal rövidebb narratívával is el lehetett volna mesélni.

mr-robot-6

Az írásom elején azt fogalmaztam meg, hogy valahol a két szélsőséges tábor között helyezkedem el, ennek ellenére eddig többnyire csak a negatív észrevételeimet hangoztattam, éppen ezért fontosnak tartom kiemelni, hogy a 2×08 (de inkább a 2×09) óta már szemmel látható a fejlődés, viszont továbbra is minden egyes epizódnak egy bizonyos kétellyel kezdek neki, hiszen a kezdeti néhány rész óta sikerült megrendülnie a bizalmamnak.

(Kissé a Homelandre emlékeztet ez, ami a gyenge 3. évad után csak nehezen tudta ismét elővarázsolni belőlem a lelkes sorozatnézőt).

mr-robot-2

Különösen a finálé előtti rész tetszett, mert valóban érződik, hogy kezdenek összeérni a szálak, és őszintén bízom benne, hogy az évadzárónak sikerült majd azt a színvonalat hoznia, ami biztosan marasztalni tud a folytatásra.

32 hozzászólás Ne habozz!

Cazenova - 2016. 09. 21. 18:33

Ennek a második évadnak lehetne az is a címe, hogy egy skizofrén srác mindennapjai.. Az első évad nagyon tetszett (informatikusként is). A másodiknak vannak jó pillanatai, de elég nagy zagyvaságnak tűnik, Meryl Streep lányát már az Extantban megutáltam, nagy erőltetett amit csinál, nagyon nem bejövős nekem. Whiteroseról fájóan keveset tudunk, pedig nagyon érdekes karakternek tűnik.

s.cs. - 2016. 09. 21. 18:40

nekem tetszik ez az évad is, bár látom a hibáit. Számomra nagy pozitívum, hogy az első évadban szinte minden rész egy cliffhangerrel ért végett, ami a következő epizód kb első tíz másodpercében elég egyszerűen feloldanak. darálva néztem, így számomra ez idegesítő volt, ha hetiben nézem lehet még jobban feldühített volna. a “túlzásba vitt művészkedés” nekem nagyon bejön, de ez tényleg ízlés dolga.
Negatívum, hogy az egész évad egy nagy altatásnak tűnik. a történet lassan halad, az első hét rész (említett csavarral) tényleg csak egy felvezetésnek látszott. sok karaktert részekre eldugnak, ami nem tesz jót a történet folyásának. és az utolsó előtti részben feltűnt karakter (spoiler!! Tyrell) is kiszámítható volt, őt is annyira dugdosták egész évadban, várható volt, hogy az évad vége felé fog feltűnni.

Esmail nem régiben nyilatkozta, hogy 4-5. évaddal tervez, és ez is érződik a másodikon: lassú átvezetés, vagy sokkal inkább felvezetése a további – és várhatóan izgalmasabb, történet dúsabb – évadoknak.

Rubber Duck - 2016. 09. 21. 19:25

Néhány szereplőről fogalmam sem volt, hogy kicsoda, pl. összekevertem a Stephanie Corneliussen által játszott karaktert azzal a női karakterrel, akit Darlene eltett láb alól.Lehetne mondani, hogy ez az én hibám, csakhogy más sorozatok esetében nincsenek ilyen gondjaim, úgyhogy kénytelen vagyok ezt a Mr. Robotnak tulajdonítani.

Azt sem értem, hogy mi szükség volt arra, hogy Darlene és csapata azt a házat igénybe vegyék? Ki volt az a fickó, akit a S. Corneliussen által játszott karakter eltetetett láb alól? Miért nyíratta ki? Ez volt az, mikor panaszkodott, hogy elfogyott a pénz.

Mi volt a funkciója annak a fekete srácnak, akivel Eliott beszélt? Nem a börtönigazgató, hanem aki állandóan sorozatos idézeteket ismételgetett.

Az szintén egy logikai zavar számomra, hogy 1,5 évadon keresztül küzd azzal, hogy megszabaduljon az apja “szellemétől” majd azután a legutolsó részben gyakorlatilag 1 perc alatt kitalálja és megvalósítja, hogyan vegye át az uralmat felette. Most ezt így hogy???

Rubber Duck - 2016. 09. 21. 19:27

Egyetértek egyébként a Szerzővel abban, hogy Portia Doubleday és Grace Gummer nagyon jók. Meryl Streep büszke lehet a lányára.

G0thM4n - 2016. 09. 21. 19:41

Ahogy Rubber is írta előttem,hogy 1,5 évadon keresztül kínlódott az apja “szellemétől”stb… rengeteg energia,ötlet ment el ezekre!
Egyszerűen túlzásba vitték a művészkedést,belassult elég rendesen a sorozat,(annak ellenére,hogy a készítők az ellenkezőjéről bizonygattak) ami nem lenne gond,de egy ilyen témájú,ilyen első évaddal debütáló sorozattól nem ezt vártam. 5.rész után nálam kasza volt,nem mellesleg ennek az epizódnak a végén volt, hogy először leült egy gép elé asszem! Hát na… Ok,hogy állítólag beindul(t) de 10 rész össz. Ez nem valami jó arány én úgy gondolom! Nagyon szerettem volna szeretni de egy sablon,hatásvadász lett,egyszerűen elment mellettem! Első évad zseniális a mai napig,sokáig emlékezni fog(un)ok rá!

Sorozatgyilkos - 2016. 09. 21. 20:00

Nem rossz, de így hetiben tényleg zavaros követni. Ha lenne időm, karácsonykor letolnám egybe a 22 részt, és világos lenne minden. Remélem :)

Norbi - 2016. 09. 21. 20:01

Valóban másabb ez az évad, de szerintem a 7. rész után beindult és nagyon jó részeket kaptunk. Lehet csak az a baj, hogy az 1. évad nagyon magasra tette azt a bizonyos lécet és nehéz megugrani.
Nekem továbbra is tetszik egyébként, kíváncsi vagyok az évadzáróra, és talán az 1-2 hibából tanulva a 3. évad végig zseniális lesz ami ugye már be van rendelve.
Én maradok az biztos!

bojack23 - 2016. 09. 21. 20:11

azért ez a spoilerek nélkül folytatom a tovább mögött nem állja meg a helyét, inkább kisebb spoilerekkel…

LoGi - 2016. 09. 21. 20:36

Én nagyon nagy fináléra számítok. Hallgattam a héten a 2×12-höz egy 2+ órás podcast kibeszélőt, ahol rengeteg jó ötletet hallottam, hogy mi történhet majd a fináléban.
Az évad során rengeteg mindennel kapcsolatban a sötétben tartottak minket, szóval lesz miből bőven durrogtatniuk.
Remélem megtudjuk miről szól majd a Mr. Robot által kitervelt phase 2.

pytta - 2016. 09. 21. 21:12

Huh, de örülök, hogy nem csak nekem volt zavaros ez a második évad… Hetiben néztem az elsőt is, meg most a másodikat is, és az az igazság, hogy a 2. évad elejére rohadtul elfelejtettem egy csomó karakterről, hogy kicsoda, mi történt vele, és mi a motivációja. A szőke csajt (a nevét se tudom) például ezért utálom rohadtul, mert nem tudom, pontosan mit miért csinál… Tyrell feleségére meg mondjuk emlékszem (hát hogyne), de ő meg rohadtul irritál, mert eddig semmilyen szerepét nem látom az évadban, és ez így az utolsó része előtt elég kellemetlen.
Az engem is zavart, hogy rohadt lassan indult a szezon, meg az évadközepi csavar is kicsit a semmiből jött egyrészt, másrészt meg olyan… béna. Utána egyébként már beindult, meg a végére még durranhat nagyot, de sajnos tényleg nem lehet kárhoztatni a kaszálókat, és ezek a nézők már nemigen fognak visszatérni – és a többiek jó része is csak fogcsikorgatva húzta még ki :)
Ami nagyon pozitív volt nekem, az Dom karaktere, az elején őt se tudtam hova tenni, de aztán már minden jelenetét uralta, az ő szála a legélvezetesebb most számomra, Elliot skizofréniája, meg belső párbeszédei velünk viszont már kezdenek átcsapni idegesítőbe, és tényleg a ‘hatásvadász’ a legjobb szó rá, már csak olyan töltelék a sztoriban, de nincs igazán funkciója.
Na, kár, hogy így alakult a 2. évad, de talán a befejezés, meg a folytatás, én még bízom benne!

winnie - 2016. 09. 21. 21:15

bojack23: igen? én írtam oda, szóval passz, de azért tettem, mert még egy részt nem láttam a szezonból és nekem semmit sem lőtt el. vagy csak nem tudtam, hogy mi a spoiler kontextus nélkül. pedig nagyon paráztam, hogy most el fogom olvasni a teljes évad elemzését részletekkel és akkor lőttem a 100%-os műélvezetnek.

kiváncsi fáncsi - 2016. 09. 21. 23:02

ez a 2. éved egy tökéletes David Lynch Light lett… borzalmas… rengeteg gyönyörű képpel és beállítással, meg egy rakat történeti elemmel, ami csak önmutogatásra való

a sitcom tv shownál gyakorlatilag sírni tudtam volna, tekertem is bele ezerrel, mert már nézhetetlen volt – hiába volt képileg rettenetesen erős, azt már rég tudjuk, hogy itt nemhogy 4 kerék nincs ki, de 2 se

G0thM4n - 2016. 09. 22. 06:31

@kiváncsi fáncsi: Így van. Plusz még megemlíteném a szereplő gárdát,akiknek túlnyomó többsége nagyon faxa,hozza,amit kell. Igen erős karaktereket sikerült felsorakoztatni,a hangulat, “atmoszféra” is okés, csak a korábban említettek függvényében ez sajnos kevés.

lostfanka - 2016. 09. 22. 07:15

Szerintem nem volt parkolopalya az evad elso fele. Eliott kuzdelmet lattuk a masik enje ellen, akivel a harc utan rajottek hogy inkabb osszekellene dolgozniuk mert nem tudjak egymast legyozni, aztan Eliott rajott hogy az oszinteseg meg hianyzik, es ekkor kaptuk azt a csavart amit meg sehol nem lattam hogy most Eliott kemkedett a masik enje utan.

Tovabba latjuk hogy a f.society hova tart, mit csinalnak, hogyan vadasszak le oket. Illetve Angela harcat.

Nekem osszeall a sorozat, bar a sitcomos resznel en is feszengtem, bar igy utolag mar ertem miert volt ra szukseg.

A fenykepezes es Eliott gondolotai iszonyat jok, rengeteg mondanivaloval, nagyon jo kepi beallitasokkal. Az pedig hogy Eliott ugy beszel velunk hogy kozben parbeszed folyik nem csak kibeszeles az is tok egyedi.

Elismerem nehezen emesztheto sorozat es kicsit elvont itt ott, de en nqagyon szeretem az ilyen filmeket es sorozatokat, engem untatnak azok amik nagyon egyszeruek.

G0thM4n - 2016. 09. 22. 09:20

lostfanka: Nálam is összeáll,azzal nincs gond. Elvont,művészi,belassult,egyedi sorozatokat én is imádom,sőt csak azokat nézek/tem..keveset követek…megválogatom.
Itt sem a képi világgal,hangulattal,színészekkel volt/van gond,hanem egy ilyen fantasztikus,egyedi 1. évad után, számomra (is) teljesen más irányt vett! Túlzásba estek minden szempontból és itt pláne igaz,hogy sokkal többet,jobban ki kellett volna hozni!
Azért dühít,mert mint ez is, ami bejön,követném,azok legtöbbjét kaszálják vagy én kaszálom max 2-3 évad után. Amikor Eliot leül végre a gépe elé, most felnyomom az FBI-t vagy valami hasonlót mond, na végre belecsapnak…a vívódás,karakterfejlődés etc… ne húzzák már el ennyire! Ok,1-2 rész jobb esetben menjen el ,sőt kellenek a dráma,horror,thriller sorozatokba de itt már dühítő volt!

fm! - 2016. 09. 22. 15:14

Még most is felhúzom magam a kritikát olvasva, hogy egy jó sorozatot hogy lehet ennyire elb*****ni… 9/10-ről rögtön 0/10, ritkán látni ilyet. :\

Tatala77 - 2016. 09. 22. 16:59

Én már az első évad vége felé kezdtem unni a túlzásba vitt skizofrenitást, de az FBI csajszi ténykedése és a cliff továbbtolta a szekerét a sorozatnak. Aztán megnéztem az első 4 részt a 2. évadból, és konkrétan SEMMI sem történt (érdemi), no.. kasza… ennél sokkal jobb sorik is vannak számomra, amik megérdemlik kevés kis időmet.

IT-sként nézve, az első évadban volt egy jelet, mikor IPv4 címet adtak be, és az egyik tag 3százvalamennyi volt, onnantól vált számomra teljesen hiteltelenné… (bocs, aki nem érti, a lényeg, hogy az IPv4 címek csak 0-255 értéket vehetnek fel).

chros69 - 2016. 09. 22. 18:39

@s.cs.: “Negatívum, hogy az egész évad egy nagy altatásnak tűnik… Esmail nem régiben nyilatkozta, hogy 4-5. évaddal tervez, és ez is érződik a másodikon: lassú átvezetés…”
Jol latod te is, mar tobben emlitettek, de nem akartam elhinni.
Szept.7-8-an volt egy talk-show (Hacking Robot 102 neven kering), amiben Sam Esmail ugyan nem volt jelen, de Malik igen, s o mondta, hogy nincs tortenetuk 5 evadra, ezert masmilyen (totalisan visszafogott) ez az evad!!! WTF?!

@Cazenova: “Meryl Streep lányát már az Extantban megutáltam, nagy erőltetett amit csinál, nagyon nem bejövős nekem.”
Pont ugyanigy erzek :) Es meg nem is szep (finoman szolva), bar Darlene sem egy matyo-himzes! :D

@kiváncsi fáncsi: “a 2. éved egy tökéletes David Lynch Light lett… borzalmas…”
:D Tokeletes megfogalmazas!

@fm!: “egy jó sorozatot hogy lehet ennyire elb*****ni… 9/10-ről rögtön 0/10”
Sajna egyet ertek maximalis mertekben veled: 0.5/10. Szanalmas volt … :( Pedig mennyi minden masrol is szolhatott volna ez!

@Tatala77: “az első évadban volt egy jelet, mikor IPv4 címet adtak be…”
Ez melyik reszben volt? nem emlekszem … Kivancsiva tettel, mert hangoztattak mindig is, hogy mennyi energiat fecceltek/nek bele a technikai hatter reprezentalasaba.

@LoGi: “Én nagyon nagy fináléra számítok.”
Nos, hogy tetszett Neked?

Chros69 - 2016. 09. 22. 19:02

Nagyon merges lettem most (irtam masik commentet, az meg nem jelent meg) a keszito(k)re, szereplokre, csatornara, stb. :) , hogy egy eredeti otletet igy lebutitottak, s egy ertelmetlen zagyvasagga degradaltak.

kiváncsi fáncsi - 2016. 09. 22. 22:18

@Tatala77 : azért arra könnyen rá lehet jönni, hogy azért szerepeltetnek egy nem valós ip címet, mert ha igazi lenne, esetleg néhány sorozatnéző basztatná azt az ip-t…

te se örülnél, ha a te mobilszámod jelenne meg egy mozifilmben

Viszont - 2016. 09. 23. 11:44

@Tatala77 : Te vagy már technobarbár úristen.

chipesz - 2016. 09. 23. 14:56

Tatala77: “IT-sként nézve, az első évadban volt egy jelet, mikor IPv4 címet adtak be, és az egyik tag 3százvalamennyi volt, onnantól vált számomra teljesen hiteltelenné… ”

“IT-sként nézve” lehetne annyi sütnivalód, hogy ezt az óriási talányt megfejtsd. Pontosan azért van ez, amiért a telefonszámok is általában 555-tel kezdődnek.

Snoopyzit30 - 2016. 09. 24. 08:40

Szerintem semmilyen szinten nem lehet ezt az évadot egy lapon említeni a Homeland 3. évadával. A kritika (összefoglalás) amúgy tetszett.

bab1lon - 2016. 09. 24. 19:26

Borzalmas zárást kaptunk, tele erőltetett megoldásokkal, és olyan fordulatokkal, ami már 10 éve is gáz volt. A sztori olyan töredezett volt, mint egy plázapicsa vinyója, ráadásul nem volt megteremtve az a légkör, amitől átérezhettük a történések súlyát. A művészieskedésre meg nem igazán értem, hogy mi szükség volt. Valószínűleg ezzel akarták kompenzálni az előző évad fight club utánérzését. Gratulálok, ezzel a sorozat hangulatának, és tempójának is sikerült odabaszni. Nagyon dühítő, hogy ez már a 3. kedvenc sorozat idén, ami annyira görcsösen mást akart, hogy végül meghasonlott önmagával.

Enzo - 2016. 09. 25. 01:38

@Tatala77: istenem, ekkora öngólt ezzel az IP-s témával :D még nem tűnt fel, hogy a sorozatok/filmek döntő többségében fake IP-címeket/telefonszámokat használnak? majd biztos Kor Adana, az informatikailag leginkább legitim sorozat IT-felelőse benéz egy ilyet, hogy háromszázzal nem kezdünk IP-t :D

winnie - 2016. 09. 25. 08:44

Ezt érdemes elolvasni: Sam Esmail, a Mr. Robot készítője beszél többek között a 2. évadot ért kritikákról: http://www.vulture.com/2016/09/mr-robot-sam-esmail-on-how-he-takes-show-criticism.html

Bonus0817 - 2016. 09. 25. 11:55

Szerintem a második évad is zseniális volt. Az első 7 rész helyszíne, szerintem tök rendben van és azért mondom ezt, mert a néző nem egy átlag sorozatot néz, legalábbis akkor amikor Elliot van a jelenetben. Amikor Eliottal van jelenet, mi nem külső szemlélőként vagyunk jelen mint a sorozatok 99%ában, hanem a néző Elliot egy “képzeletbeli barátja”, és nekünk is elmagyarázza, miért ilyen volt az első 7 rész. Utána persze folyamatosan kezdik elvarrni a szálakat egy nagy csattanóhoz, ami azt eredményezi igazából, hogy a következő évad lesz a csattanója a most kikerekedett folyamatoknak. De ha csak azt nézzük, hogy évadonként 12 részről beszélünk, ennél többet nem tudtak belesűríteni.
SPOILER(ezt már valaki úgy ítéli meg): Az első 7 rész célja az volt, hogy minket bizonygasson Elliot betegségében, hogy az utolsó részre már mi is elbizonytalanodjunk Tyrellel kapcsolatban. Én már láttam a finálét, úgyhogy ezt úgy mondom, de komolyan kezdtem elhinni, hogy Tyrell halott, és hogy csak Elliot és mi látjuk őt. De szerintem nagy csavar lett a végére, hogy igenis él. Ezt meg az első 7 résznek köszönhetjük, mert képes volt elbizonytalanítani minket az Elliotot körülvevő világ valóságosságáról.

Draco44 - 2016. 09. 25. 19:18

Nekem alapvetően továbbra is tetszik a sorozat, bár tény, hogy sokkal többet vártam az évadzárótól. Inkább továbbra is az építkezés folyik, de kíváncsi vagyok, mi lesz a következő évadban.

Lapcsánka - 2016. 09. 26. 09:50

Nekem bejövős volt a második évad is, bár helyenként kicsit elnyújtott. Pl azt sem értem hogy mikor Tyrell felhívta Elliotot, mikor az “anyjánál lakott” akkor azután miért olyan hihetetlen hogy él, ráadásul csak Mr Robot mondta neki hogy meghalt. És mi van ha Tyrell csak egy másik kivetülése Elliotnak, hogy ő akkor létezik mikor nem Elliot és nem Mr Robot, hanem a kettő egyszerre és a felesége valójában az ő csaja, meg az ő gyereke, ráadásul a sofőr is mondta hogy félig akarja csak hogy megkerüljön Tyrell, mert hogy ő se normális és egy csomó ilyennel dolgozott már.

Hajnal_ka - 2016. 09. 27. 09:23

Igaz, hogy teljesen más volt, mint az első évad, de ez a sorozat minden ízében zseniális. Nem mindennapi rendezés, képi világ, szereplők. Imádom minden kockáját, persze bosszantó is lehet amikor egy-egy rész végén csak pislogsz, hogy most wtf?, de aztán belenyugszom, hogy igazából nem kell mindent megérteni, megmagyarázni. Így jó, ahogy van.
Nekem az “Alf”-os rész kifejezetten tetszett.
A 12. rész végén van egy plussz jelenet, kiváncsi leszek mit hoznak ki belőle a következő évadban.

Egy dolog azért nem hagy nyugodni: miért hívta Tyrell csaja Eliottot Olinak??? (Oli volt Angela barátja az első évadban, ha jól emlékszem.)

Diana - 2016. 09. 27. 21:44

Hajnal_ka: Tyrell csaja Joanna azért hívta Eliottot Ollinak, mert amikor az 1. évad végén Eliottól megkérdezte a nevét, azt mondta neki hogy Olli, gondolom azért hogy ne tudja ki ő. Bár szerintem Joanna már akkor is képben volt és pontosan tudta..
Egyébként teljesen egyetértek veled, minden pillanata tetszett!

Hajnal_ka - 2016. 09. 28. 08:45

Diana! Köszi! Tényleg, ezt tökre elfelejtettem! Úgyis meg akartam nézni az első évad első részétől az egészet, jönnek a hideg téli esték, úgyhogy gyorsan ledarálom újra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz