login |

Gotham: kezdett a 3. évad

2016. 09. 21. 22:30 - Írta: superpityu

199 hozzászólás | kategória: kritika,

– And you’re James Gordon. Son of a respected Gotham D.A. Former war hero. Former white knight cop. Now bounty hunter. You know, someone should do a story on you.
– Eh, not interested.
– Yeah, me neither, actually.

A Gotham nem semmi változáson esett a tavalyi évadban, meg is emlékeztünk róla párszor, hogy a Gotham is egy olyan képregénysorozat, ami a folytatásra javulni tudott. Idén pedig megtudjuk, hogy sikerülni fog-e az újabb szintlépés (mint tavaly az Agents of SHIELD esetében), vagy csak szinten marad, ne adj isten, lejtmenet lesz az évad.

bscap0235

A szezonpremier alapján nagyon nehéz lenne megmondani, hogy merre is fog elindulni a történet. Rengeteg potenciál van a sztoriban, akárcsak karakter, akik mégsem nyomják el egymást a képernyőn.

A sok szereplő miatt egy kicsit kötelező körös lett a kezdés, szépen végigvettük, hogy ki hol tart a finálé óta. Sok meglepetést ugyan nem kaptunk, és a kiszivárgott infók miatt kicsit kiszámítható volt, hogy egyes figurák milyen utat fognak bejárni az epizód alatt.

bscap0234

Jöjjenek a spoilerek a tovább után. 

Jim fejvadászként tengeti a mindennapjait, Lee új életet kezdett, amit valószínűleg csak pár epizódig fog élvezni, hiszen ránézésre az új fickója kiköpött Jim. Szóval főhősünk szerelmi bánattól ittasan immár szabadúszóként próbálja begyűjteni az Indian Hillből elszabadult szörnyeket, elég nagy sikerrel.

bscap0244

Pingvin minden létező lehetőséget próbál kihasználni, hogy eltegye láb alól Fish-t, mielőtt még Ő tenné ezt vele. Eközben Fish és csapata egyre több gondot okoz Gotham lakóinak. Ráadásul egy nem várt genetikai buktató is megnehezíti a kísérletek életét, így pedig egyre nagyobb veszélyt fognak jelenteni, amíg el nem érik a céljukat és nem sikerül Strange közelébe férkőzniük.

Egyelőre úgy tűnik, hogy két fontosabb szál lesz, az egyik az elszabadult szörnyekre és a Fish/Pingvin-ellentétre fog épülni, a másik pedig a titkos tanácsra, amit Bruce az előző évad végén fedezett fel. Egyelőre ez van háttérben, de nem csodálkoznék ha az évad közepén (vagy végén) ennek a legyűrése lenne a cél, amit együttes erővel tudnának véghez vinni.

bscap0241

Persze akadtak meglepetések is a részben. Az egyik Valerie Vale karaktere. Kellően cserfes és elszánt ahhoz, hogy passzoljon a Gotham kissé komor világába. A belépője is tetszett, igaz, szinte mindig bejönnek az ilyen végletekig elmenő újságíró karakterek. Ráadásul egészen jól működött a dinamika Jim és közte. Gondolom, lesz némi affér a két szereplő között pár részen belül, hogy szövevényesebb legyen a magánéleti vonal.

Ami abszolút meglepetés, az Barbara. Tavaly rengeteg fejlődött a karakter, a sorozat legfeleslegesebb szereplőjéből sikerült egy elvetemült állatot kihozni, ami egészen jól állt karakternek. Továbbra is ezen az úton haladnak vele és közben még Pingvin bárját is megörökölte, ami gondolom központi helyszíne lesz a szezonnak. Érdekes látni, ahogyan egyre nagyobb hatalom kerül a kezébe, és talán idővel rá is fog nőni a többiek fejére, ha túl nagy teret hagynak neki.

bscap0248

Nyáron már tudtuk, hogy Ivy szerepére egy idősebb színésznőt castingoltak (Maggie Geha), így nem igazán volt súlya annak a szálnak, amiben a kislány találkozik a szörnyekkel és az egyik elkezdi megöregíteni. Igaz, látnunk kellett, hogy mi lesz vele, de szinte semmi meglepetést nem tartogatott ez a szál.

Selina továbbra is több vasat tart a tűzbe, de szinte biztos vagyok benne, hogy az Ivy-s eset miatt meginogott a bizalma Fish iránt. Ráadásul a Bruce-klón is a nyomában van, amivel igazából nem is tudom, mit szeretnének elérni.

bscap0253

Kellemes bemelegítés volt ez az epizód, a következő részben kicsit konkrétabban kirajzolódhat, hogy merre is fog tartani a szezon. Legyen a kezdés 7/10, jó volt látni ismét a sorozatot.

199 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2016. 09. 21. 22:55

Abszolút jó kezdés volt szerintem, remekül megalapoztak a továbbiaknak. Fish szereplésének továbbra sem örülök annyira, de túltettem magam rajta.

És egyetértek, Barbara abszolút meglepetés. Nem mondom, hogy a legjobb karakter, de nagyon tetszik, amit csinálnak vele. (mondjuk nekem az a nevetés egy kicsit túl Jokeres volt, de eh, egye fene)

(Nem lepődnék meg, ha valahogy Barbarából egy Harley Quinnt faragnának egyébként)

“az új fickója kiköpött Jim.”

Vicces, hogy ezt írod. Én először azt hittem, tényleg Jim, és az egész egy álomjelenet.

heidfeld - 2016. 09. 21. 23:19

Nekem nagyon tetszett. Talán túl sok a karakter, de meg fogják oldani. Fish kicsit felesleges, de egy kollégámnak tetszik az őt játszó színésznő. Nagyokat nevetek, ha meglátom:D
Barbara nagyon kellemes meglepetés. Nem néztem ki az őt játszó csajból még a felét sem, hát ideje elnézést kérnem, kifejezni elismerésem.
Jamie Chung külön említést érdemel. Egyből megtalálta a helyét, remek a karaktere. Jamie nagyon jó színésznő. Igazán megérdemelte, hogy egy jó sorozatban komoly szerepe legyen. Mekkora butaság, ahogy Mulan karakterével bánnak azok a trehány kópék!
7.5/10 Nagyon várós a következő rész.

Edrick - 2016. 09. 22. 03:51

Barbara tényleg jó volt, Butch meg mint a hősszerelmes, hát.. :D
Fish meglepően nem zavart, bár nagyon azt érzem, hogy itt valaki már pedig meg fog halni ebben az évadban. Vagy Fish, mert beteg, vagy Barnes, mert ott a helyzet képletesen és szó szerint is sántít nekem. Tehát szerintem valakitől el kell majd búcsúzni. Nem tudom, miért érzem így, csak olyan volt a légkör.
Riddlerre kíváncsi leszek, hogy meddig lesz bezárva. A “Penguins eat fish” ütött rendesen.

A Court of Owls bérgyilkosa megtámadja Alfredot c. jelenetnél én komolyan azt éreztem, hogy ez tavaly már egy az egyben lement, csak egy másik bérgyilkossal, aki ugyanúgy Bruce-t kereste, és ugyanúgy összetűzésbe keveredett Alfred 007-essel. És annak is valami hasonló lett a vége. Szóval szerintem azt már láttuk korábban :)

Amúgy a Jim – Lee jelenetről csak én gondolom, hogy a benti Jim az Karlo volt? Őszintén szólva nem emlékszem, mi lett vele az évadzáróban, miután lebukott. De ha mondjuk megszökött valahogy, akkor simán lehetne szerintem ő Jim.

Jó kezdés volt, de lehet, hogy azért tetszett ennyire, mert tűkön ülve vártam, és megkaptam a kellő adagomat, és most boldog vagyok? De ha annyira vártam, akkor meg miért felejtettem el majdnem kedden, hogy már kijött? :) Mindegy is, tetszett, na :D Már hiányzott.

Wall-E - 2016. 09. 25. 23:26

Jó volt az epizód, kedvelem a karaktereket, különösen Bruce-t és Selina-t, a képi világ továbbra is az egyik nagyon kiemelkedő elem, jól néz ki “Gotham”, viszont a nyitójelenet nagyon ügyetlen volt, amikor Jim harcol a hatalmas “szörny” ellen, ez az a fajta Gotham-es írás volt, amelyiket mondhatni könnyű kritizálni.

Enzo - 2016. 09. 26. 17:26

3×01
Gotham iz bekk! Mennyi új freak, csak úgy tobzódunk bennük, remek! Úgy egyébként korrekt évadnyitó volt, felvázolta a főbb szálakat, cliff is volt, stb.

-Gyorsan elintézték ezt a “megkeresem Lee-t” szálat :D
-A benti Jim nemhiszem, hogy az alakváltó lett volna, Barbarának is azonnal feltűnt, hogy nem Jimként viselkedik, hát még Lee-nek hogy feltűnt volna :D
-Mibe, hogy lesz Jim és Valerie Vale között románc? (amúgy eddig bejön az újságírócsaj karaktere, kell egy kis vérfrissítés, ha már alig halnak meg a szereplők)
-Na, csak túlélte Barnes és Tabby is.
-Barbara valóban jól nyomja :)
-Szép intro Selinától, ellopta Butch pénztárcáját :D
-Bruce beszéde a tanácsnak király volt (csak a következményeit szívta meg)
-Már most látom, hogy lesz egy “Emo Bruce átveszi Bruce személyazonosságát” szál valamikor (csak még nem mostanában, mert egyelőre azt se tudja, ki az :D)
-RIP Peabody :/
-A “Penguins eat fish” kifejezés tuti hogy volt már az első évadban, ha más nem, a kommentek között.

Először nagy szemeket meresztettem, hogy még mindig a fiatal Ivy van képernyőn, de amint a Marv nevű fószer képességét másodszor bemutatták, leesett, hogy hogyan lesz belőle nagylány – rögtön be is hozták Ivyt :D Hát, stílusosabb mint a Barátok közt-féle színésznőcserék, az tuti :D

#hétidézete
“I don’t think Gotham’s running out of monsters anytime soon.”

DarkEagle - 2016. 09. 26. 21:15

Jó kis nyitány volt, tipikus Gotham. :D

Engem ami nagyon érdekel, hogy ki is lesz igazából Bruce klón. A többi szál ilyen jó-jó de nem tudom nagyot fog-e szólni vagy csak dísznek vannak.

VISZONT megkaptuk a sorozat ELSŐ “BATMAN”-jét. :D
Megvolt az első “Batman” vs Gordon harc is. Azért ez eléggé jó kis kikacsintás volt. Csodálom hogy ezt meg sem említetted Pityu. :P

Egyébként a rész elején totál azt hittem hogy Gordon álmodik. SŐT nekem az az érzésem hogy Lee pasija tényleg egy Gordon klón. Erre rájön és ezért fog visszatérni és ő fogja vezetni majd Arkhamot. Ha jól rémlik tavaly volt egy Gordon klón csak nem tudom hogy megölték vagy mi volt vele. Ha nem halt meg akkor lehet hogy ő kavar Lee-vel. :P

Pipacs - 2016. 09. 27. 00:42

Valaki tudja esetleg, hogy Ivy szála a színésznő muszájcseréje miatt alakult-e így, vagy volt eredetileg is valami ilyesmi terv? Mondjuk, nekem mindig “gyanúsan” túl kislányos, túl esetlen volt pl Cat-hez, vagy akár Bruce-hoz képest is…

Amúgy tetszett nekem is a kezdés, de hogy ez a k*b*szott hal nem akar már végre tényleg megpurcanni, azt sehogy se értem, az írók legnagyobb melléfogása volt, hogy behozták ezt a karaktert, sosem működött, szuperképesség ide vagy oda egyszerűen béna az egész, bár lehet, sőt, tuti sok múlik a színésznőn is.

Enzo - 2016. 09. 27. 01:05

tééényleg, én is akartam írni, hogy volt egy kvázi-Batmanünk :D

Edrick - 2016. 09. 27. 02:18

Amúgy a “kvázi-Batman” az nem Man-Bat volt? Nekem ő ugrott be elsőre, amikor megláttam a szárnyait

Ugye? - 2016. 09. 27. 14:36

Szerintem Talonra gondoltak Batmanként.

Ugye? - 2016. 09. 27. 14:36

De nekem inkább Éjszárny ugrott be elsőként róla.

DarkEagle - 2016. 09. 27. 16:27

Egyébként igen ha szigorúan akarjuk venni akkor az a denevér csóka Man-Bat volt. :D

LaCRossE - 2016. 09. 27. 18:26

“Valaki tudja esetleg, hogy Ivy szála a színésznő muszájcseréje miatt alakult-e így, vagy volt eredetileg is valami ilyesmi terv?”

Komolyabban is akartak foglalkozni ebben az évadban Poison Ivyvel, és mivel a karakternek elég szerves része, hogy gyönyörű és könnyedén elcsábít másokat (mondhatni a vonzerejét kihasználja rendesen), ezért döntöttek, hogy egy kicsit öregítenek rajta. Nyilván kissé furcsa lett volna a fiatal Ivyt látni, ahogy férfiakkal flörtöl.

3×02

Azért volt egy-két fordulat, ami meglepett a részben. Először is, hogy Bruce feladta azt, hogy nyomozzon a szülei halála miatt. Érthető, de nyilván nem fog ez örökké így maradni.

Reménykedtem, hogy a pingvin felfalja a halat, de még mindig nem történt meg. Picsába.

Ja és emo!Bruce megjelenése a Wayne házban nagyon-nagyon meglepő volt, erre nem számítottam.

Összességében még jobb rész volt, mint az évadnyitó.

MP - 2016. 09. 27. 23:58

ez a rohadt durcimurci Gordon minden évadban fog kapni magának egy finom kis nőcskét?

Pipacs - 2016. 09. 28. 11:08

LaCRossE:

Köszi. Milyen vicces, hogy ilyen simán el tudják ezeket intézni…:)

heidfeld - 2016. 09. 28. 20:34

Ez a Gotham egyre jobb lesz. Pingvin és Fish találkozásának “eredménye” nem tetszett. Többi nagyon rendben volt.

Edrick - 2016. 09. 29. 01:03

“Dancing lessons” :D Kész vagyok.

Az a Fish/Penguin-jelenet 10/10. Jó, valószínűleg azért mondta csak, hogy elfusson, de baromira hatásos volt, és át is jött rendesen. Szegény Cobblepot – minden tekintetben. Egyrészt mert (nyilván?) bepalizták, másrészt mert tényleg volt valami szomorú abban a jelenetben.

Harvey Harvey maradt, Bruce pedig még inkább Bruce, jó lesz ez, na :) A néha rossz, első évados gothames pillanatok azért még megvoltak benne khm, de azt leszámítva öröm volt nézni ezt a részt is. :) (Csak aztán nehogy egyszer túl magasra tegyék a lécet.. !)

Koklászbóklász - 2016. 09. 29. 20:16

Jobbak a szereplők, mint bármelyik batman filmben,(ööö Gordont kivéve), selinából látszik, h macskanő lesz, nem tudom a srácnak a nevét aki Bruce, de róla elhiszem, h ő lesz batman pedig az első évadban ő volt a gyengepont. spolier Nem tudom, h lesz gordon lánya Barbara, pedig az lesz. Szóval már most van tippem 2 eltávozó szereplőre.

Edrick - 2016. 10. 04. 15:47

Yehah! :D Igen! Imádom! :D

Bocsássátok meg lelkesedésemet, de egyszerűen nem tudok betelni ezzel a sorozattal. Megy, és teszi a dolgát, ahogy azt kell. Sőt még kicsit jobban is. Mintha csak az előző évadot néztem volna, olyan érzés kapott el.

Thatch jó – nagyon jó, és szerintem nem stimmel vele minden, van egy olyan érzésem (a tavalyi “We’re all mad here” mondat miatt), hogy ő is szabadulhatott akár Arkhamból. Vagy ha nem is, akkor a családi kötelékben kételkedek kicsit; lehet, hogy tényleg testvérek, de a képregényes alapsztori kapcsán ez nem olyan biztos. Majd meglátjuk, csak tippelek úgy is.

Pingvinnel egy kicsit bajban vagyok. Amikor jött a polgármesteres dolog, gondoltam jó, legyen, de tényleg csak ilyen sztorit kap a karakter? Mármint imádom azért, amilyen, de ez a szál valahogy nem mozgat meg, talán a legkevésbé érdekel az összes közül. Aztán a végére valahogy megenyhültem, mert örömmel láttam, hogy egy alapból nem tetsző szálból is ki tudnak jönni jól: nevesen, hogy Nigma szabad! Éljen! :) Kellett már, ezt a haverkodást közte és Pingvin között meg egyenesen imádom.

Meg alapvetően a sorozatot is egyre jobban. Azt érzem, hogy azt csinálják, mint tavaly: ha van egy lehetőség, akkor nem húzzák-halasztják a végtelenségig, vagy egy (fél)évadzáróig, nem tökölnek vele, hanem képesek hamar lépni (pl. tavaly Ed játéka Jimmel nekem akkor váratlanul hamar jött) – és lehetőleg okosan. És most is ezt látom: Homeless Bruce máris akcióba lendült. Végtelenül kíváncsi vagyok, mi a terve, meg hogy ki küldte, de mondjuk amíg tűkön ülve azt várom, hogy ez kiderüljön, ő addig is megy, és teszi a dolgát. Én meg élvezem minden percét.

Ja, és még valami: Falcone. Eléggé meglepett, érzem is, hogy lesz valami gebanc a szerelmi háromszöggel meg vele. Bakker, de jó volt látni, örültem neki nagyon :)

Gotham, csak így tovább!

Enzo - 2016. 10. 07. 17:00

3×02
Hú, rohadt gyorsan behoztak minden olyan szálat/történést, amire úgy az egész évad során elszórtan számítottam, de legalábbis nem a második részben:
-Fish Mooney szálon valami tetőpont (és talán ideiglenes szüneteltetés is)
-Ivy előkerülése idősebben
-Vale és Jim összejönnek (ez tényleg túl gyors volt talán)

A Jim-Vale-Barbara beszélgetés hatalmas volt, tetszett, hogy bemutatták további szörnyek képességeit (bár a bőrrucis csajról nem sok derült ki), illetve Jim terve is remek volt a túszhelyzet feloldására, kár, hogy Pingvin elcseszte. Jó, Fishnek jár a keksz a szövegéért, meglepően jó volt a jelenet, ahogy fentebb is írtátok, de akkor is, írják már ki :D

-Kicsit évadzáró feeling volt, ahogy mindenki összegyűlt egy helyre.
-FelnőttIvy mennyire dögös, wow! Azt hittem, van vmi képessége, hogy feléleszti a növényeket, vagy valami.
-Az Ivy-t megmentő csávó polcán egy “REY MIDAS” feliratú rendszám volt, ez utalhat valamire (mármint az univerzumon belül)?

A Bruce-EmoBruce találkozáson meglepődtem, teljesen azt hittem hogy Selina jött be az ablakon megint. Na ebből mi lesz…
A Jim-Vale csók utáni váltás viszont annnnnnnyira mocskosul kiszámítható volt: nahát, pont visszajön Lee a városba, és szerelmi konfliktus lesz…ne már -.-

A következő rész ígéretesnek tűnik ;)

Enzo - 2016. 10. 09. 17:39

(Marha kevesen írunk ide, hol van a többi néző??)

3×03
Yay, Mad Hatter! Elröppent a rész, Alice képessége is marha érdekes volt :)

EmoBruce mikor bemutatkozott, hogy “Öt” a neve, akkor egyszerre jutott eszembe a Stranger Things és a Schimán “A lány, kinek neve öt” című videója :D
Hú micsoda bonyodalmak lesznek itt, ha Emo Dark Bruce (merugye hajat vágatott) megtanul kevésbé furán viselkedni… (Amúgy hogyhogy tud autót vezetni?)

A szerelmi szál még mindig meh, de most legalább tettek bele egy kis pluszt. Már a rész közben felírtam hogy “tuti lesz vmi csavar Marioval”, erre kiderül hogy Falcone fia, wow. Jó volt látni az öreget :)

Nygma kiszabadulásának meg örülök, a Pingvinnel való bromance-ük az egyik kedvenc szálam :D

Pipacs - 2016. 10. 10. 16:27

Hát nekem az Alice szál (és gondolom a hipnotizőr az őrült kalapos) fölösleges volt. Az eredeti képregényben is belekeverték? Nekem olyan OUAT fílíngem lett, ott még értem többé-kevésbé ezt az “innen is, onnan is” kutyulást, itt kevésbé. De ha volt ilyen az eredetiben is, akkor bocsi.

Edrick - 2016. 10. 10. 20:15

Enzo: “(Marha kevesen írunk ide, hol van a többi néző??)”

Én is azért írok ide minden héten, mert úgy talán nem kerül le az oldalsávból. De beállni érzem a tavalyi helyzetet, akkor is ugyanez volt. Mondjuk azt is hozzá kell venni, hogy nézni nézik többen is, nem csak mi, de nem kommentelnek annyian, mint ahányan nézik. Ettől függetlenül tényleg szomorú egy picit, amikor azt látom, hogy minden 3-4. hozzászólás az enyém, pedig én is (majdnem mindig) csak hetente írok.

Edrick - 2016. 10. 10. 20:25

Áh, ez lemaradt:

Pipacs: igen, ez a képregényekben is így van, Mad Hatter (és az általa már-már idealizált és állandóan hajkurászott Alice) gyakran felbukkant. És szerintem nem meglepő az OUAT kötődés, elvégre mindkettő a meséből jött elő, csak Batmannél nyilván egy kicsavart és még torzabb formában – Gotham gonoszaihoz híven, hogy megfelelő gonosz legyen belőle

Pipacs - 2016. 10. 11. 11:48

Edrick:

Ok, így már értem. Attól még nem hiányzott annyira… Mint ahogy a hasonmás Bruce se. Vhogy nekem is tényleg az az érzésem, hogy már túl sok szálon fut a sztori.

Edrick - 2016. 10. 11. 21:13

Hát egy picit tényleg sok a szál. De szerintem azért igyekeznek beosztani őket, nem mindenből egy kicsit belepakolni egy részbe, hanem valamelyeket kihagyják néha, és helyette rámennek egy másikra jobban kibontva azt.
Most is félig-meddig ez volt. Például külön öröm, hogy Fish-t tartaléklángra vették, és 2 rész óta nem is láttuk. De gondolom, ez nem marad így sokáig.
Pingvin és Nygma brománca hihetetlenül élvezetes, jó volt ez a kis karaktermotiválás, meg hogy az emberek tényleg szeretik, de azért azt is látjuk, hogy (még) mennyire manipulálható. Butch lépése meg érik, szerintem nem fog sokáig egy helyben maradni.
Selina és ál-Bruce története filler-szerű volt, de erről a “People are overrated”-en túl tényleg nem lehet sokat beszélni; nem sok vizet zavart. Mondjuk a szerelmes Bruce a végén megmosolyogtató volt, de tényleg semmi több.

Meg úgy magára a részre is igaz, hogy most tényleg nem volt sok. Volt ez a burceos szál, Jervis Jimmel szórakozott, és amúgy még biztos látjuk érzéseim szerint, Harvey Harvey volt, Jim meg békült Lee-vel, Oswald nyert és közben Butch jön. Kész, ennyi.

Na, de kit hagytam ki, akinek még külön bekezdést is csinálok? Barbarát!! Az a nő.. Sose gondoltam volna az első évad után, hogy sajnálni fogom, hogy _csak_ mellékszereplő. Pedig ő annyira adja, hogy saját szálat kapjon, és ne csak 5 percet. De majd remélem erre is sor kerül, ez kifejezetten jó lenne a többi szál mellett, nem érdekelne, hogy annyi van így is.

Azért a sok szálon futtatás mentségére szóljon, hogy már elkezdték összekötni Fake-Bruce-t és a Court-ot; remélem, nem is hagyják annyiban. De amúgy tényleg érződik, hogy sok dologgal kell foglalkozniuk.

Ja, még csak annyit, hogy a vége olcsó húzás volt. Ez így elsőre nem is tetszett, de majd meglátjuk, mit hoznak ki belőle.

Kicsit lassabb rész volt; de attól még persze jó. Apró lépésekben megyünk, de nem is kell mindig rohanni. Majd jövő héten.

noodles - 2016. 10. 12. 12:54

ál-Bruce gondolom onnan tud vezetni ahonnan verekedni is, bár nekem se hiányzott annyira ez a szál azért érdekel mi a célja ezzel. Tervezte már ezt vagy csak spontán jött neki ahogy meglátta Selinát?
A mágus így elsőre jó volt, Pingvinnek kicsit hirtelen jött ez a polgármester dolog. Jó lesz ez.

Enzo - 2016. 10. 12. 18:22

3×04
Választási szál:
Tetszett Nygma trükkje, egyrészt a kislánnyal, másrészt hogy tisztességesen megnyerette Pingvinnel a választást – bromance upgrade, Butch meg tuti nem fogja ezt sokáig hagyni. Amúgy Pingvin egész normálisan nézett ki az esemény kedvéért, a plakátos verziója nem is hasonlít korábbi önmagára. Véletlen lehet vajon, hogy kb az amerikai elnökválasztásosdi idejére időzítették ezt a szálat? :) (James=Hillary, Pingvin=Trump?)

Mad Hatter szál:
Hehe, bővült az Alice-univerzum, Tweedledee és Tweedledum helyett 5 Tweed fivér, ötletes, már csak egy nyúl kéne.
Szegény Alice (who the fuck is Alice?), elég furán zárták le a részt. A cliffhanger mondjuk felemás Barnes-szal, egyrészt kíváncsi vagyok, mivé válik, másrészt nem tudta, hogy fertőző? Hát csak jobban kéne már vigyázni…

DarkBruce szál:
Na ennek is érdekesen lett vége, gyanús is volt, hogy csak így lelép, de talán a legizgalmasabb irányba csavarták így, hogy a Court of Owls vette szárnyai alá (haha szóvicc!). Szerelmes Bruce meg tényleg megmosolyogtató volt :)

-Barbara mennyire remekül játszott abban az egy jelenetében! Tényleg több kéne belőle :)
-Nem volt Valerie ebben a részben :O Mondjuk annyira nem hiányzott, hát még Mooney!
-Hohó, úgy látom, a következő részben több olyan szereplő is visszatér, akit régen láttunk/több képernyőidőt érdemelne! ;)

Bazalt98 - 2016. 10. 12. 18:49

3×04

Jó rész volt!
Aliceért kár, cuki volt..de tipikus kiírható karakter volt.
A Terrible Tweed Twinek is jók voltak, bár én valamiért azthittem csajok lesznek o.O.
A Nygma-Butch ellentét is jó volt. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz Butch következő lépése.
Éreztem, hogy a Court of Owlsnak köze lest Klón Brucehoz. Remélem ő lesz Owlman! :D
Barnes is kapott egy érdekes szálat.
Várom a következő részben Fisht és Ivyt! :)

sunny - 2016. 10. 13. 18:36

Jim mennyivel jobb ilyen, kicsit lazább szerepben. Sokkal élvezhetőbb, nem tűnik unalmasnak.
Pingvin és Nygma páros jó ötlet volt. Kíváncsi leszek, Nygma hogyan fogja Butch-ot szívatni, kivonni a forgalomból. :)

DarkEagle - 2016. 10. 14. 19:36

Na végre én is beértem. Eddig baromi jó az évad. Kalaposunk nagyon jó volt.

De szerintem a rész fénypontja Hush-Bruce. :D
Szerintem nem lehet azzal vitázni hogy ő lesz Hush.
Mindenki hogy nézett ahogy elkente Alfred száját, Selina meg annyira ráizgult hogy hagyta hogy lesmárolja. XD Érdekes csevejek lesznek ezek után kettejük közt az igazi Bruce-szal. :P

Barbi még mindig remekel. Pingvin mint polgármester agyhalál de királyság. :D

És ahogy sejthető volt Jim és kedvenc riporternőnk is kavart egyet. Naná hogy rám hozták a frászt mikor megjelent Lee. :D hál Isten egyik fronton se volt dráma, szegény Jim hogy meglepte hogy Valerie-nak csak egy újabb jó kis este volt. Pedig szerencsétlen már randira akarta hívni. XD

Barnes meg totál idióta de nagyon érdekel mi lesz vele ezek után. Ja és Fish remélem nem jön vissza de sajnos ez lehetetlen nem hiába engedte el Pingvin, ha nem terveznének vele semmit megölték volna. De én komolyan nem értem mit látnak ebben a nőben. Irritál minden megmozdulása.

heidfeld - 2016. 10. 16. 09:32

Aliceért nagy kár… Tudom, milyen kegyetlen Gotham világa, de ez az egy gondom van a sorozattal: Remek karaktereket ölnek meg túl korán.
Barbara nagyon jó, lehetne többet. Valerie kifejezetten hiányzott. Oké, én elfogult vagyok Jamie Chung irányában…

Neoprimitiv - 2016. 10. 16. 21:51

+1 Barbara

Nem tudom, mennyire van Erin Richardsnak beleszólása, hogyan játssza el a zakkant, életveszélyes nőt, de évadról évadra nagyságrendet javul. az a pár sor a nyuszifarmmal és a teával olyan messze volt a korábbi, zs kategóriás szemmeregetés-fogcsikorgatástól, hogy élmény volt nézni.

yooha - 2016. 10. 19. 12:23

Hú, hát kezdtem elhinni, hogy Pingvin meg Nigma túlmegy a barátságon, de aztán nem.

LaCRossE - 2016. 10. 19. 21:00

yooha: még van rá ráció, egyelőre nagyon erős bromance van, de nem csodálkoznék, ha több lenne belőle.

Edrick - 2016. 10. 20. 02:43

Hú, az jó életbe, én meg a Flasht néztem meg előbb, nem pedig ezt. Öreg hiba.

Alakulnak a dolgok szépen :)

A brománc tényleg adja, hogy több legyen belőle. De én azért egy kicsit félek ettől, mert a karakterek különlegessége ugyan megmaradna, de nem tudom, egy ilyen dráma (azért nem lenne minden happy, pláne nem Gothamben) hogyan hatna rájuk. De ha jön mégis, én érdeklődve várom.

Mert ugye Ed ezen kívül fergeteges volt, most hogy kicsit kívül jutott a komfort zónáján. Oswaldnak (még?) jó ez a polgármesteres dolog. Reméltem, hogy Ed nem fordul ellene, és csak játszik Butch-csal, szerencsére igazam is volt.

Bruce is egyre jobb, de ugye már magasztaltam elégszer most is meg még tavaly is. Valahogy ez a selinás dolog is tetszik, pláne, mikor Jim még szórakozott is Bruce-szal :D

A kapitányból még egész érdekes dolgok jöhetnek ki, ahogyan nyilván Thatch nem ül ölbe tett kézzel. Ennél jobban már csak Ed bosszúját várnám Jimen, amiért börtönbe juttatta.

Huhú, mik lesznek itt még.

DarkEagle - 2016. 10. 23. 21:10

Érdekes egy rész volt. Ezt a bromance-et nem kéne erőltetni abban a formában mert néha még így is zavaró, nem vagyok homofób de azért akkor se tudom elviselni az ilyet. :D Pláne két ILYEN karakternél. Amúgy is unom már a PC-zést.

Jim meg Bruce pajtizása poén volt. Két kis detektív csajozásról dumál hát mit ne mondjak megmosolyogtató. :D Ivy úgy látom szeretné még húzni kicsit Selina agyát ami szintén poén. Selina is csigázza Bruce-t amitől nem olyan gyerekes ez az egész de ők tényleg jó párost alkotnak.

És hát Jim és Valerie is jók együtt de a kövi rész előzetese remélem nem úgy végződik amitől félek.

Barbie baba még mindig baba. :D Egyelőre nagyon jó évad és a kapitányra is kíváncsi vagyok mi lesz vele de tippre ő lesz az első aki nem kattan be.

Blobov - 2016. 10. 24. 12:29

Fura ez a harmadik évad azért, ahogy most már teljesen eltűnt a heti szörny, de az egész is kezd átmenni lassan egy timburtonös mesélgetős évadba. Egyre több a vicces/groteszk díszletes helyen zajló indoor jelenet, egyre inkább folyik össze két rész (azaz az egyik vége átnyúl a másikba, de abban meg kezdődik egy új, etc.), szóval érdekes ez a sorozati metamorfózis.

Edrick - 2016. 10. 25. 14:55

Oké. Úgy érzem, beszélnünk kell.

Nem tudom, hogy örüljek-e annak, hogy Oswald és Nygma kapcsolata (most ugye minden lehetséges értelemben) kritikus ponthoz lépett. Komolyan nem tudom, hogy mi lesz. Meg hogy mi legyen. Ha össze akarják őket hozni, hozzák össze őket, de ne menjünk át ilyesfajta drámába, szappanba meg pláne ne, amiatt, hogy (még) nem jönnek össze. Bár iszonyatosan kíváncsi vagyok, ki az a nő (meg olyan érzésem is volt, hogy nem véletlen találkozás történt), azért itt nem kéne ezt játszani. Jó, tudom, klisé, kvázi már kötelező kör (nem), de ez nagyon nem tetszik most.

De azért nézzük meg a másik oldalt is. Ha összejönnek (azt hiszem, velük kapcsolatban egyre biztosabban használhatom ezt a szót), az mit adna? Lehetséges, hogy ők ketten lennének azok, akik Gothamben kvázi a boldogságot jelentenék a sok szörnyűség közepette? Vagy pont mivel Gothamről beszélünk, nem is lehetnének boldogok? Mert a karakterek megmaradnának olyannak, amilyenek eddig is voltak (lásd: Ed most is küldött valakinek egy bombát csak úgy lazán :D), csak egy ilyen kapcsolattal csavarnának rajtuk? Vagy tényleg nem tudnak most mást Pingvinnek kitalálni? Mert utóbbin azért elgondolkoztam, hogy oké, polgármester lett. És? What now? Hogyan tovább? Mert itt érzésem szerint megint megálltunk Pingvinnel, és lehet, hogy ami van, az azért van, hogy legyen valami, mert mást nem tudnak kitalálni?
Bocsássatok meg, de kong a fejem ezektől a kérdésektől, és komolyan nem tudom, hogy most mi van. Egy dologban vagyok biztos, hogy kettejük között nem szeretnék szerelmi drámát, féltékenységet meg pláne nem – arra úgy is ott van Butch.

Szóval ezt most nem rossz vagy jó dologként mondtam, csak egyelőre abszolút nem tudom belőni, hogy milyen kicsengése lesz ennek.
De a többi dolog szépen menetel előre. Olyan szinten, hogy megint öröm volt nézni. Thatch egyre jobban kezd hasonlítani a képregényes Mad Hatterre, és jól hozza a karakterét, bár nem gondoltam, hogy ennyi ideig marad, de üsse kő, rosszabb nem lett tőle a sorozat. A kapitány vonalát is szépen csepegtetik (lassan, de úgy, hogy ne legyen unalmas) Barbara csillagos ötös, és mostanában se Court, se Fish, se fake Bruce. És még ezek nélkül is össze tudtak hozni egy baromi jó részt. Bravó! Hát még mi lesz, ha azokat is folytatják.

Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, csak döntsék el a készítők, hogy mit is szeretnének Oswalddal meg Eddel, és akkor rendben leszünk.

Wall-E - 2016. 10. 25. 15:06

Edrick:

Én úgy értelmeztem a szőke nő felbukkanását, hogy ezzel akarták érzékeltetni, hogy Ed a nők iránt érdeklődik, annak ellenére, hogy látjuk, milyen szoros kötelék alakult ki közte és Pingvin közt. És akkor lehet valami olyan jelenet, hogy a vacsoránál Pingvin már épp bevallja az érzelmeit, amikor megkérdezi Ed-től, hogy mi újság és akkor Ed felemlegeti a csajt, ez is teljesen tipikus lenne ugyebár, de akkor ez megalapozhatna mondjuk egy kezdődő konfliktust kettejük közt, ami nagyon erős lenne Pingvin érzései miatt. Ez hihetőbb történetszálnak tűnik nekem, minthogy köztük tényleg kialakul valami, legalábbis egyből semmiképp.

Pipacs - 2016. 10. 25. 23:22

3×06 (spoileres lesz):

Most komolyan, ha el akarta volna intézni a kalapos a csajt, akkor simán fejbe lövi. Vicces, erre kár volt ennyi játékidőt elpazarolni, meg építeni szépen fel, növelni a feszkót, ha nyuszik meghúzni, hogy tényleg meghaljon.

Amúgy persze, tetszett, még mindig durván jó ez a sorozat.

Bár még egy negatívum azért akadt ebben a részben, és ez Pingvin, mint szerelmes meleg férfi. Eszembe nem jutott volna, nyilván illik vmilyen szinten a karakterhez ennyi “másság”, de vhogy olyan feleslegesnek érzem, ennél egyszerűbben is egymásnak ugraszthatták volna őket, mert felteszem, most majd ez lesz.

Pipacs - 2016. 10. 25. 23:27

Ja, és Jim meg egy húgyagyú, hogy nem gondolt rá, hogy neki kell majd választania, és akár a ravaszt is meghúznia, vagy egy dugi stukker kellett volna, vagy vaktöltény a szem előtt lévőbe, vagy igazából k*vára mindkettő… Ha jól meggondolom, ez a rész nem is tetszett!:)

Enzo - 2016. 10. 26. 02:28

3×05 pótlás
Hú, micsoda hatalmi cicaharcot nyomtak le ebben a részben. Már elsőre is úgy éreztem, hogy ez kezdő húzásnak elég erős terv Butch-tól, de aztán majdnem bejött neki. És utána Nygma amit leművelt…már majdnem elhittem, hogy tényleg Pingvin ellen fordul, de aztán sokszorosan átvágta Butch-ot, a báros jelenetet vissza kellett néznem, mert nehezen tudtam követni. Tabitha meg végül egyértelműen Butch melléállt, az se semmi, így most a mentőeltérítéssel kicsit félbevágták ezt a szálat…
Robin Lord Taylor és Cory Michael Smith is remekül játszott, az egyszer biztos!

#hétidézete 1.: Barbarától a “Best party ever!”
#hétidézete 2.:
“-So you do have feelings for me? I’m confused.
–Good.”
#hétidézete 3., ami szerintem senki másnak nem tűnt fel, de nekem nagyon tetszett: Jim belépője Valerie Vale vérvizsgálatos vacsijába (alliteráció rulz!), annyira megalázta a másik csávót azzal a rendeléssel, ananászlé bázzeg, ananászlé :DDD ráadásul elvitelre, qrvanagy!
“Two whiskeys and a pineapple juice for this guy. […] To go.”

Darabkák meg a többi szál:
-Victor Zsasz, yay! Kaphatna kicsit több műsoridőt.
-Bruce és Selina, awww.
-Na ez vidám lesz, ha még egy darabig nem ismerik fel Ivy-t. Valaki összeköthetné nekik a pontokat Marv képességét, Peabody megöregedett hulláját, stb. felhasználva.
-A Pingvin-Nygma bromance most már kezd túlmenni egy határon, komolyan azt hittem, hogy lesmárolják egymást :D
-Barnes marha nagy volt, ahogy észrevette, hogy mankó nélkül állt fel, még a végén megtetszik neki az új énje.
-A legvégén meg a Tetch cliffhanger totál WTF…

DarkEagle - 2016. 10. 28. 02:01

Eléggé WTF rész volt. Jó is volt meg nem is. És most már tényleg imádkozom hogy ne legyen szerelmi szál Nygma és Pingvin közt mert baromira erőltetett ez a shit PC-ség. Még szerencse hogy kevés idő jut erre és a sorozat továbbra is abban jó amiben szokott. Bár Jim talán most felébredt kicsit mert nagyon hülye volt.

Mindenesetre nem panaszkodhatok mert azt hittem kliséznek egyet és belép valaki az ajtón és megmenti a csajokat és Jimnek nem kell nevet mondania így egyik se tudja meg kit szeret. Szóval azért pacsi hogy az egyik golyót kapott. Bár én inkább Lee-nek adtam volna szóval Jim jól választott. :D Egyébként röhej de tetszett hogy a készítők Valerie szájába adták a jogos kérdést. MI AZ ÖRDÖGÉRT JÖTT VISSZA GOTHAMBE LEE? De most komolyan mi oka volt rá? Aki elhitte neki hogy nem Jim miatt az nagyon bolond lehet. Jim meg itt van 3 nővel maga körül és ebből az egyik a felesége lesz legalábbis ha követik a képregényt. Elvégre Barbi még kijöhet jól innen is.

No mindegy. Egyelőre jó az évad. Egyébként most hogy belegondolok fel se tűnt hogy nem volt benne Bruce és Alfred sőt Selina és Ivy sem. :D

Enzo - 2016. 10. 28. 18:07

3×06
Kicsit Kilgrave feelingem van ezen a Mad Háttér szálon, én se számítottam rá, hogy ilyen sokáig marad, de jól nyomja. Arra vártam, hogy nem lesz lövés, valahogy megússzák, úgyhogy meglepett a sorozat tökössége. Jim pedig milyen szöveget lezavart Tetch-nek a húgáról, majdnem bejött…

Pingvin és Nygma homoerotikus száláról meg nemtom mit gondoljak, elég fura. Ez a Miss Kringle-utánzat, aki még a rejtvényeket is szereti, annyira tökéletes pár Ednek, hogy nem lehet véletlen a felbukkanása.

Egyszóval a csomó másik szál nélkül is remekül megvoltunk a részben.

Wall-E - 2016. 10. 30. 02:01

Enzo:

A Miss Kringle-utánzat természetesen Miss Kringle iktertestvére, aki úgy akar bosszút állni Ed-en, hogy elcsábítja, s aztán végez vele. :)

A 3×06 egyébként a szokatlanabb felépítésű epizódok közé tartozik a sorozatban, szinte teljesen egészében Jim-re koncentráltak, a többi szereplő vagy hiányzott, vagy nagyon minimálisan volt jelen, elég jól működött, hogy ilyen sok időt szántak erre a szálra.

Edrick - 2016. 11. 01. 15:36

Nofene. Pedig már éppen azon gondolkoztam el, hogy a tavaly folyamatosan az arcunkba csapódó WTF-ek után most mennyire tud működni a sorozat azok nélkül is, csak úgy simán, egyszerűen. Halál nyugodtnak érzem a történetvezetést, mármint hogy olyan, mintha odafent a készítők nem paráznának amiatt, hogy mindig kell valami váratlant húzni, mintha csak azt mondanák, hogy hagyni kell a dolgokat szépen menni. És így is teszik.
Annyi szállal nem foglalkoztak már egy ideje, hogy te jó ég. Fish konkrétan eltűnt. Pedig azt hittem, hogy komolyabban, közvetlenebbül is részt vesz majd a történetben, de nem, semmi már vagy 5 rész óta. Vele együtt eltűntek a szörnyek is (Alice volt eddig csak, akivel komolyabban foglalkoztak, illetve az ő utóhatása), Strange is.
Court of Owls-t csak csepegtetik még csak, most volt igazából az egyetlen nagyobb fordulat velük kapcsolatban. Bár nem tudom, nevezzem-e fordulatnak, mert azért valljuk be, elég klisés ez az “apa mégis életben van, sőt, ő a szervezet feje” dolog, de teljesen nem tudok haragudni rájuk, mert őrülten érdekel, mit hoznak ki ebből. Mondjuk vajon Falcone is tudta, hogy Peter él? Simán benne lehet érzésem szerint, és ha igen, akkor ezzel simán borulhat a szerelmi három-négy?-szög is egy olyan módon, amit abszolúte nem vártam volna. Szóval klisé, de azért érdekel, mi sül ki belőle – a családi drámán kívül, persze.

Aztán ott Barnes, akiből előbb-utóbb azért ki fog törni a dolog, egy újabb érdekes lehetőség.
Aztán Pingvinék. Talán ez érdekel a legkevésbé (és Pingvin esetében szerintem ez nagy szó), de ebből is annyi dolgot kihozhatnak, mint a nyűg. Ráadásul (újabb elmélet) Kringle nekem egyre valószínűbb, hogy nem véletlen, vagy Butch, vagy tán Fish és Strange keze is lehet a dologban, akárhogy is, valahogy Pingvin lesz ott a célszemély, aki miatt ez van most. Adná, hiszen nem egy ellensége van, plusz még ő is a polgármester. Még a Courtot is el tudom képzelni; ha volt egy fake Bruce, miért ne lehetne egy Kringle hasonmás is?

És igazából Ivy sincs sehol :D Bruce és Selina aranyosak nagyon, meg persze Alfred örök kedvenc, de most még ők is jól elvannak.

És valójában miről szólt a rész? Mad Hatterről, meg Jimről :D A dream sequence tetszett, a hab már csak az lett volna, ha a kislányát Barbarának hívják, de ezt nem sütötték el. :) Tényleg annyira jó látni, hogy minimális dolgokkal is simán jó részeket tudnak hozni hétről hétre. Mondjuk szerintem Jervis most már pihen egy kicsit, de rá is fér, bármennyire is jól sikerült, azért nem kell mindig ő :)
Annyi lehetőséggel dolgozhatnak most, hogy az valami hihetetlen. Szépen fejlődik a sorozat :) Nagyon várom, mi sül ki belőle.

U.i.: Több képernyőidőt Barbarának! :D

heidfeld - 2016. 11. 01. 20:45

Nem csoda, ha háborognak az Istenek. Chelsea Spack szőke hajjal?? Nagyon örülök, hogy visszatért, de pont szőkén?? No, ez legyen a legnagyobb baj. Majd valami bizarr dolog miatt lehet még vörös hajú. Lényeg a zöld szem…
A 7. rész is hozta a magas szintet. Benedict Samuel játéka ismét jó volt, aztán jött Erin Richards… A szavak ereje kevés, hogy mennyire jó volt ismét, sokadjára. Fel van adva a lecke Balsai Móninak, aki szinkronizálja. Nagyon kíváncsi leszek, hogy oldja meg, de én bízom benne.
Egyébként az a bámulatos, hogy Erin minden megerőltetés nélkül hoz ki hihetetlen jó játékot, és láthatóan élvezi. Élmény őt nézni.
Nagyon remélem, hogy ez a Jim-Valerie dolog még működhet! Amúgy Jamie Chung nekem nagyon tetszik, de jó a karakter, és jól is játszik.

LaCRossE - 2016. 11. 01. 21:09

Milyen őrült és bátor fordulat lenne egy női Joker a Gothambe. Barbara Jokerként érdekes lenne, és Erin Richards színészi képességeiben már nem is kételkednék.

Pipacs - 2016. 11. 02. 00:26

Edrick:

Nem azért, de 2 egyforma gyűrűje is volt apucinak? Jim megtalálta az apjáét a dobozban, akkor gondolod, hogy az árnyékban fotelező csóka egy és ugyanaz vele? Nyilván vki az ügyészségről, de kétlem, hogy az öreg Gordon.

Pipacs - 2016. 11. 02. 05:20

Amúgy csak nekem jutott eszembe, hogy Barnes kitűnő Bane lehetne? Ezzel az új cuccal a vérében…

Edrick - 2016. 11. 02. 18:26

Jogos, jogos, kicsit előreszaladtam. Bár szerintem benne van, hogy anno a balesetben nem halt meg, el lehetett kendőzni. Viszont azért ha nem is biztos, hogy ő a foteles fazon, az azért jelenhet valamit, hogy ugyanolyan a két gyűrű, tehát apuci lehetett mondjuk Court of Owls tag? Vagy ne is próbáljak meg ilyen elméleteket gyártani? :D

Pipacs - 2016. 11. 02. 21:11

Edrick:

Szerintem itt arról van szó, hogy a korrupció, és a mindenkin átgázoló hataloméhség egész magas szintekre, a legfelsőbb körökre is régóta beette magát, ahogy az Gotham-hez illik. És ez a gyűrű az ügyészség vagy mindenesetre vmely, az igazságszolgáltatáshoz tartozó szervezet “jelvénye” lehet, és az egész haluzás arra ment ki, hogy Jim levonja a következtetést, hogy ez egy jó kiindulási alap egyrészt számára is (ergo visszament a rendőrséghez), másrészt ha vmikor, vmilyen formában esetleg találkozik ezzel a foteles mukival (vagy Bruce, aki elmeséli neki élményeit), akkor be fog neki villanni a gyűrű, és hogy a tudatalattijában felbukkant apja talán ezért mondott neki olyasmit, hogy ez a kulcs, erre koncentráljon.

Szerintem amúgy ha egy átlagos sorozatról beszélnénk, elvethető lenne, hogy még él apuci, de egy Strange dokival még akár azt is el lehet képzelni, hogy visszajött. Bár hozzá teszem, ez is soványka elmélet, mert itt eléggé úgy tűnt, hogy Mr. Főg*ci a gyűrűvel régóta nyűvi azt a fotelt, nem hiszem, hogy az elmúlt hónapok “terméke” lenne, márpedig Fish volt az első jól sikerült remekmű, előtte nem valószínű, hogy bárki is sikeresen “feltámadt” volna. És továbbra sem hiszem, hogy 2 gyűrűje volt az öreg Gordinak, vagy hogy szentimentális okokból szerzett egyet, mert a másikat “meggondolatlanul” a fiának adta. Hiszen, ha tényleg ő a legaljasabb szervezet (egyik) góréja, akkor mi a bánatért ragaszkodna egy ilyen szimbólumhoz? Nyilván “hétköznap”, az “ál-életében” viseli, mint köztiszteletben álló valaki (bíró, tudomisén), és ebben a jelenetben meg az alvilági énje ült, és rajta volt, mert mindig viseli.

Nekem ez a teóriám, de lehet, hogy tévedek.

Enzo - 2016. 11. 03. 15:15

3×07
– Most látszik csak igazán, mekkora fordulópont volt az előző rész végén a döntés, lesznek még gubancok ebből.
– Oké, Tetch arcát hogy nem ismeri még _mindenki_ a városban??? (Gondolok itt Pingvinre, aki nem ismerte fel pl.)
– Isabella valahogy gyanúsan túl tökéletes, még Ed múltja se tántoríthatja el, nagyon fura ez.
– Jim látomásai érdekesek voltak, Barbara kitett magáért, plusz bejött ez a gyűrűs szál. (A fickó a végén nyilván nem Jim apja, miért lenne 2 gyűrűje?)
– Miért volt megszúrva vajon Mario nyaka?
– Jim megint nyomozó, eh, lassan nem tudom fejben tartani, hányadszorra :D Vajon meddig marad így?
– Miért érzem úgy, hogy hiba volt Tetch-et (és csatlósait) csak simán bezárni? :D
– @Edrick:
“a tavaly folyamatosan az arcunkba csapódó WTF-ek után most mennyire tud működni a sorozat azok nélkül is, csak úgy simán, egyszerűen. Halál nyugodtnak érzem a történetvezetést, mármint hogy olyan, mintha odafent a készítők nem paráznának amiatt, hogy mindig kell valami váratlant húzni, mintha csak azt mondanák, hogy hagyni kell a dolgokat szépen menni. És így is teszik.” <- és mennyire igaz, ugyanez fogalmazódott meg bennem.

Pipacs - 2016. 11. 03. 21:17

Enzo:

“Miért volt megszúrva vajon Mario nyaka?”

Nekem elsőre az ugrott be, hogy a kalapos elkapta, és kapott egy löketet a hugi véréből. De lehet, ez így nem “életszerű”, mert ugye azt italba is csempészhette volna. Talán apuciék oltották be valamivel (esetleg igazságszérummal?)… Vagy Strange keze van a dologban? Igazából elég sok lehetőség van, lehet, hogy ezek közül egyik sincs a közelében az “igazságnak”. Viszont az majdnem biztos, hogy 1-2 részen belül kiderül, mert annál tovább úgysem tart ki egy átlag néző memóriája, amikor az egészet csak 10 mp-ig mutatták. :)

Diana - 2016. 11. 03. 22:15

Enzo, Pipacs:
Nem azért volt valami Mario nyakán, mert amikor a “teaparti” közben próbált segíteni Jimnek Tetchék lefogták/megverték?

steelwolf - 2016. 11. 04. 21:54

Most komolyan Pingvinből meleget csináltak? Vagy meleg a képregényben is?

Pipacs - 2016. 11. 04. 23:26

Diana:

Azért nem hiszem, mert ahhoz túl pici volt az a tapasz, viszont Jim meg annyira bámulta nagy csodálkozva-elgondolkozva, hogy tutira vmi ennél huncutabb ok lesz itt a háttérben. :D

steelwolf:

Láttam egy youtube videót (meg nem mondom, melyiket), amiben Pingvin és Nygma beszéltek erről a “fordulatról” és ott vmi olyasmit mond (én ezt hámoztam ki belőle) Robin Lord Taylor, hogy Pingvin kicsit összekeveri a szezont a fazonnal, nem a klasszikus (és ezzel együtt nem is a szexuális) értelemben “esett bele” Nygmába, hanem egyszerűen most ő az, akire igazán támaszkodhat, segíti, sikeressé tette, stb… A múltban folyamatosan elhullott mindenkije, akit szeretett, az anyja, az apja (vhol Fish is sztem), most meg itt van egy “igaz barát” és emiatt hiszi azt, hogy szerelmes, szó sincs homokos hajlamokról. (Legalábbis nem komolyakról…;):D)

Pipacs - 2016. 11. 04. 23:35
Isaac - 2016. 11. 05. 11:00

Lehet Nygma Isabellája (Bella) valójában ,Kristen akinek a könyvimádó “szörnyeteghez” vonzódó eredet-könyvet olvasta fel Strange (reanimáció után),mert ha jól emlékszem mindig valamilyen fiktív személyiséget kaptak meg.Szóval,ha ezt a gondolatmenetet tovább pörgetve a Once upon-ben is könyvtáros Bell ;)

dAve - 2016. 11. 05. 12:53

És én meg azt hittem Fishnél idegesítőbb karakter nem lesz, erre jött Galavan majd most ez a Tetch aki mindenkin túltesz. Ha nem nyírják ki nagyon gyorsan enyi volt számomra. És még pingvint is ki akarják teljesen herélni. Jó lenne a sorozat de ezek a dolgok most nálam nagyon lehúzzák. Nem igaz hogy nem tudnak elővenni egy olyan főgonoszt akit komolyan tudok venni es legalább elviselhető…

Pipacs - 2016. 11. 05. 12:59

Isaac:

Most ezt úgy érted, hogy Strange kiásta és feltámasztotta? Nekem az rémlik, hogy Ed vmi bőröndbe tuszkolta be, valszeg fel is darabolhatta. De ha nem, ez akkor is szerintem kicsit túlzó elmélet, mert a többieket nem x napnyi rohadás után tették jégre, hogy kísérletezhessenek velük. Persze, megint csak az van, hogy ez egy Gotham esetében még mindig nem a “teljesen elképzelhetetlen” kategória. :)

Edrick - 2016. 11. 05. 13:39

Isaac: én úgy emlékszem, hogy a könyv, amit Strange olvasott fel, az az Alice Csodaországban volt. Vagy csak erre emlékszem, de volt más is?

Isaac - 2016. 11. 05. 13:51

Igazatok van pontosan nem emlékszem,de szerintem nem darabolt,mivel több filmben is láttunk már “kis” hölgyet
utazótáskában és Kristen nem egy Brienne of Tarth ;)
Strange több halott testtel is kísérletezett talán az övével is.Arra gondoltam,hogy az asszisztenssel beszélték, amelyiknek nem volt éntudata (mint Fish) annak be kellett adni ki is ő.Erre használta Strange az Alice könyvet (Edrick :) ) ,talán másnál másikat vett le a polcról.Egy biztos ez a hasonlóság véletlenül elég fura lenne…főleg egy Gothamben ;) Itt külsőre értettem :)

Pipacs - 2016. 11. 05. 15:24

Isaac:

Okés, játszunk, vegyük úgy, hogy így volt. :) Akkor honnan tudott enniymindent Edről Strange és miért áll érdekében ez a játszmázás? Vagy Izabella tudat alatt tárolt emlékei (magától) késztették arra, hogy Ed nyomába eredjen, bepalizza, stb.? Mert az kevéssé lehetséges, hogy tényleg bejön neki Nygma, az “eredeti személyisége” sokáig egyenesen ignorálta is őt. Gondolod, hogy a többi szörnyecskével együtt szabadult ki ő is? És ha igen, simán kapott állást, normálisnak tűnő ént fenntartva a városi közkönyvtárban?

Edrick - 2016. 11. 05. 15:48

2×07: Momm’s Little Monster: a rész végén Nygma behódol a gonosz énjének, megfogja a vágóeszközt, és vihogva Kringle holtteste felé közelít. Nyilván nem látjuk a konkrét jelenetet, de feltételezhetjük, mit csinált Ed, szóval szerintem kijelenthetjük, hogy feldarabolta. :) (lehet, hogy ide pont nem kéne mosolygós smiley)

Enzo - 2016. 11. 07. 23:55

FYI: ha jól látom, a sorozat a 3×10 után, azaz november 21.-től megy midseason szünetre.

Edrick - 2016. 11. 08. 03:24

Bakker, tényleg. Mondjuk le is ment már 7 rész, ha így nézem, akkor nem meglepő, hogy már csak három van a hetivel együtt, de azért eléggé pörgött, talán azért nem tűnt fel.

Wall-E - 2016. 11. 08. 18:57

Nekem kicsit sok ez a Pingvin-Ed szál most, túl sok képernyőidőt kapott az egész a mostani részben, számomra nem elég érdekes, úgy érzem, eredetibben is elő lehetne ezt adni. Az összkép viszont nagyon jó, ütős eddig az évad.

Blobov - 2016. 11. 09. 10:05

Engem is untatott a Pingvin-Ed szál és Isabella kicsinálása se izgatott fel túlzottan, annyira irreál volt Pingvin egész viselkedése.
Viszont Barnesból nagyon jó főgonosz lehet még, tippem szerint ő lesz az ultimate evil a második félévadra(tavaszra).

LaCRossE - 2016. 11. 09. 14:40

Barnes simán lehet Judge (az animált sorozatból).

Edrick - 2016. 11. 09. 19:57

Az összkép még mindig tényleg nagyon nagyon jó, de Pingvinnél azt érzem, hogy vele egyszerűen nem tudnak mit kezdeni. Most ez nyilván nem Robin Lord Taylor hibája, hanem csak egyszerűen nem adnak normális szerepet a karakterének. A polgármesteres dolognál éreztem először ezt, de végül viszonylag jól sült el, úgy értve, hogy amíg azzal foglalkoztak, az megmentette kicsit a karaktert. De most megint egy súlyos visszaesést érzek vele kapcsolatban. Annyira többre lehetne képes, ehelyett nem csinálnak vele semmit sem, még a bromance-szál is kezd érdektelenségbe fulladni. Vagy csak ennyire nem illik bele a mostani történésekbe, ezért van ilyen értelemben hanyagolva a nagyobb szálakból? De hisz ő a polgármester, lehetne mondani, és még úgy se.. Fáj kimondani, de jelenleg őt érzem a legnagyobb negatívumnak. (Meg ebben a részben még a fojtogatós jelenetet, nekem baromira erőltetett volt.)

De mint mondtam, azért az összkép még mindig pozitív, nem is kicsit. Barnes karakterébe is kezdenek életet lehelni, és jól áll neki. Egy darabig én is azt mondtam volna, hogy Bane-nek beillik, de most már én is a Judge-ot támogatom.

Viszont eddig bármilyen nyugalommal is töltött el, hogy Fish-ék és még nagyon sok mindenki hanyagolva van, mert hogy maajd behozzák őket, de most már kezdek kicsit félni amiatt, hogy a következő két részbe tuszakolnak bele mindent és mindenkit, avagy hagyják a következő félévadra. Előbbitől érthető okok miatt tartok, utóbbi meg azért nem, mert akkor tulajdonképpen elment egy fél évad Mad Hatterre, az ő következményeire és így egy picit Barnes-ra? Élvezetes volt, oké, szó se róla, de ha így nézem, akkor tartalmilag és a történések szempontjából meg elég soványka lett.
Jó, tudom, van még két rész, de nagyon érdekel, hogy mit hoznak ki ebből; hogy szárnyalnak, vagy mondjuk összehoznak egy tavalyi évadzáró szintű dolgot.
Meglátjuk.

Wall-E - 2016. 11. 09. 22:44

Edrick:

Szerintem pont amiatt volt ennyi jó epizód, hogy nem kapkodtak sok felé, hanem fókuszáltabb történetek voltak, az utóbbi 3 részből Bruce és Selina csak egyben szerepelt és abban is csak néhány percig. Tehát ennek az előnye is meglehet, amikor jön Fish és a többiek, az ugyanígy megoldva ígéretes lehet majd.

Pingvinnel tényleg gond van, bár felfogható úgy, hogy most a háttérben van és majd azzal indítják el megint a komolyabb történéseket körülötte, hogy méltó ellenfele lesz Fish-ék személyében, meg ugye a Court of Owls is megkörnyékezte. Igen, most is sokat szerepel, de ez az Ed-féle szál nagoyn hamar kifáradt, amikor belebegtették pár résszel ezelőtt, nagyon érdekesnek tűnt, de elképesztően klisés és olyan semmilyen lett. Viszont ezt se rovom fel akkora hibának, mivel úgy tűnik vége is az autóbaleset után, most jöhet az érdekes része, ahogy Nygma felfedezi az igazságot.

Edrick - 2016. 11. 10. 01:17

Wall-E: Igen, szerintem is azért voltak jó részek, mert nem kapkodtak, és mint azt korábban írtam, nem kellett nekik se Strange se Ivy se más nagyobb durranás ahhoz, hogy jó részeket tudjanak produkálni. Míg tavaly csak úgy röpködtek az arcunkba a WTF-ek, most tök jól elvoltak Mad Hatterrel. Ez nem is baj, mondom, jól csinálták baromira, de gyanúsan hanyagolva van a többi szál, és félek, hogy vagy most akarják behozni őket ebben a 2 részben durrbele módon, vagy meghagyják őket tavaszra, amiből tök jól kijöhetnek, – ahogy te is mondtad – ha úgy csinálják meg, mint ezt a félévadot. De olyan nagyon csönd van a többi dolog körül, és az évad elején azért nem ezt vártam. Szóval csak picit fura, ha így visszanézek, hogy mire készültem anno, és teljesen mást kaptam, de abszolút nem baj.
Kíváncsi leszek, mi lesz. De azért megjegyzem, egy kicsit óvatos vagyok, nehogy megint túl közel repüljenek a Naphoz, mert még a végén belebuknak itt nekem.

Edrick - 2016. 11. 10. 01:20

Wall-E: Igen, szerintem is azért voltak jó részek, mert nem kapkodtak, és mint azt korábban írtam, nem kellett nekik se Strange se Ivy se más nagyobb durranás ahhoz, hogy jó részeket tudjanak produkálni. Míg tavaly csak úgy röpködtek az arcunkba a WTF-ek, most tök jól elvoltak Mad Hatterrel. Ez nem is baj, mondom, jól csinálták baromira, de gyanúsan hanyagolva van a többi szál, és félek, hogy vagy most akarják behozni őket ebben a 2 részben durrbele módon, vagy meghagyják őket tavaszra, amiből tök jól kijöhetnek, – ahogy te is mondtad – ha úgy csinálják meg, mint ezt a félévadot. De olyan nagyon csönd van a többi dolog körül, és az évad elején azért nem ezt vártam. Szóval csak picit fura, ha így visszanézek, hogy mire készültem anno, és teljesen mást kaptam, de abszolút nem baj.
Kíváncsi leszek, mi lesz. De azért megjegyzem, egy kicsit óvatos vagyok, nehogy megint túl közel repüljenek a Naphoz, mert még a végén belebuknak itt nekem. Mármint hogy azzal, hogy ilyen lassan és nem mellesleg látszólag okosan, szépen építgetik a dolgokat csak úgy, mint tavaly, csak hát láttuk, hogy mi volt akkor is az utolsó részben.

heidfeld - 2016. 11. 11. 20:01

Az egy dolog, hogy Chelsea Spack nagyon bejön nekem, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen jól tud játszani is. Nagy kár lenne, ha ismét elveszítenénk!
Talán ez volt az évad leggyengébb része, de igazán a karaktere jelen helyzete nem érdekel annyira. Másokat szívesebben néznék! Egy erős 6/10 azért jár neki.

steelwolf - 2016. 11. 12. 20:34

Végre Michael Chiklis több teret kap(hat)! Nagyon badass volt az öreg Vic Mackey!!

Enzo - 2016. 11. 13. 23:58

3×08
Random észrevételek:
– Hát ez a “szakítás” nem igazán volt “gentle” Pingvintől :D de nem is jött össze…Isabella jól nyomta a Kristen-terápiát, kár hogy Püngvin kicsinálta. Na de ha Ed megtudja, hú milyen rage lesz ott.
– Lee-nek csak szerintem állt hülyén a ruha és főleg ez a frizura a partin?
– Nafene, Falcone-Barnes találkozó, ilyen se volt még, kellett.
– Érdekes lesz a Barnes-szál, főleg rá hegyezték ki ezt a részt. Engem se zavar, hogy epizódokon át hanyagolunk szálakat, majd lesz valahogy. Amúgy nem olyan biztos az a szünet nov21 után, most nov28-nak látom, tehát még 3 rész.

Edrick - 2016. 11. 15. 20:33

Hát most megmondom őszintén, hogy bajba vagyok ezzel a sorozattal. Vagy legalábbis ezzel a résszel.

Mert persze egyrészt jó, hogy kaptunk egy Ivy-t, sőt a szoknyája nem is lehetett volna ennél rövidebb, másfelől viszont olyan, mint valami túlkoros tinilány, aki lopkodik, amikor meg bajba kerül, rögtön megy Selinához, és nem mellesleg “ja, amúgy én vagyok Ivy”. Az a meglátásom, hogy Ivy-t nem így kellett volna behozni, mert ez így gyakorlatilag csak egy alibi volt ahhoz, hogy végérvényesen is megjelenjen a Court. Mert amúgy tök véletlenül lopott el Ivy egy olyan kulcsot, amihez közük van. Imádom az ilyen véletleneket :D (nem).

A másik dolog a történetvezetés. Vannak olyan dolgok, amiket szépen lassan építgetnek részeken keresztül, majd egy részben lerendezik, és van az, amiben két rész alatt rohamtempóval viszik előre az adott szálat, és ott meg hiányzik az alapozás. Még Pingvin is megjegyezte, hogy “Even if you’ve only known them for, like… a week. BUT!..”

Érthető, mire szeretnék kilyukadni? Kb. arra, hogy felemás a megvalósítás. Mármint nekem, személy szerint. Élvezem ugyan a részeket, és még pozitívumnak is felróható, hogy nem tökölnek sokat a dolgok nagy részével, hanem pikk-pakk lerendeznek egy konfliktust (ebben eléggé élen jár a sorozat), de megvalósítás szintjén nem műkszik mégsem, mert mondjuk Barnes-t már most gyorsan egy rész alatt elkapták, hogy jövő héten foglalkozhassunk a Court-tal, pedig szerintem egy rész alatt ez gyors volt. Meg ugye az előző évadból kiindulva ilyenkor van az, hogy az elkapott személyt nem látjuk egy jó darabig, vagy csak nagyon minimálisan, és gyakorlatilag kispadra van ültetve.

Hogy ne szaporítsam tovább a szót, csak annyit még, hogy továbbra is hozza az elvárt szintet, és élvezem, de félek attól, hogy el fog mozdulni egy olyan irányba a sorozat, ahol a készítők össze-vissza dobálóznak az újabb meg újabb ötletekkel, és átesve a ló túlsó oldalára valami teljesen szürreális dologba fullad az egész. De lehet, hogy csak nagyon paranoiás vagyok. Viszont valami tagadhatatlan ellentmondást érzek a sorozattal kapcsolatban.

superpityu - 2016. 11. 15. 21:21

“másfelől viszont olyan, mint valami túlkoros tinilány”

hát de az is :D tetszettek a jelenetei, nem csak kimondottan a szoknyája miatt. a parfümös rész bejött, viszont tényleg ezeknek a szálaknak az összefésülése volt fura. hogy pont ez a kulcs lesz jó bruce-nak valamire.

Pipacs - 2016. 11. 18. 00:42

3×10 rész promo-ja sokat elárul a szála összefésüléséről sztem.

Bruce egyre tökösebb, kezd belejönni a szerepébe a kissrác is, jó jeleneteket is írnak neki.

Ivy eredendően egyébként ha jól gondolom, Selina-nál fiatalabb volt, nem is csoda, hogy ilyen agyatlanságokat csinál, rájött, hogyan használja az új testét, de a felelősségérzet meg az ésszerű cselekvés még várat magára… (És ha jól sejtem, nem is jön el. :D)

Pipacs - 2016. 11. 18. 00:43

Benyelt a szűrő..:(

Enzo - 2016. 11. 18. 02:22

3×09
Hát ez a rész most nekem se jött be annyira. A nyakláncos-kulcsos szál legalább érdekes volt, de nem tudom, hogy a következő rész előzetesén kívül annak honnan kellett volna leesnie, hogy a kulcsnak a Court of Owls-hoz van köze.
Ivy figurája meg kb ugrál a veszélyes csábító nőci és a kislány között, ez nekem nagyon fura. Meg hát eleve, Marv képessége csak a testét teszi idősebbé? Mert ha nem, akkor egy kb 10éves csitri agya lakozik most egy ilyen bombanő testben, de annak meg nem így kéne kinéznie, vagy csak a jelenetek egy részében. Edrick is tökéletesen leírta a “túlkoros tinilány” kifejezéssel :D
Nygma szála meg ugyan kecsegtet egy nagyon durva háborúval Pingvin és őközte, de a mostani történések rém kiszámíthatóak voltak: nyilván odamegy a helyszínre, és talál valami nyomot, ami alapján gyanakodni kezd … és utána nyilván más jut eszébe, mint lehetséges gyanúsított (hacsak nem duplacsavar, és Pingvint veri át). (Youtube komment: Isabellának az arca fele volt leégve, mintegy Kétarc utalásként :))
A Jim-Barnes szál se mozgatott meg különösen, egyfajta kötelező kör volt, Barnes meg egyébként egy Sith nagyúr, hogyaszongya “I deal in absolutes” ;)

Pipacs - 2016. 11. 18. 12:54

Enzo:

Szerintem csak testi öregedés, egyértelműen. (Vmi életenergia elvétel szerű kamutudományos elméletem van erről..:D) Az észbeli és személyiségfejlődéshez idő kell, ez megkerülhetetlen, szóval igen, kiskamasz lány szexi felnőtt nő testében.

Ami Izabellát illeti, mentek itt a találgatások, de egyikünk se számolt az arccserélős plasztikai sebésszel, szerintem ez a válasz a múltkori kérdésre ezzel kapcsolatban. Kérdés: ki és milyen céllal varrta rá a halott csaj arcát.

heidfeld - 2016. 11. 19. 14:23

Legnagyobb gondom a sorozattal, hogy érdekes karakterektől nagyon hamar megszabadulnak. Izabella maradhatott volna még pár részig. Legalább kiderült, hogy Chelsea Spack nagyon jól néz ki, és játszani is tud. Ivy szoknyája tényleg rövid volt. Nagyon kíváncsi leszek, hogy szellemi fejlődése milyen gyors lesz?
Jövő héten lesz Barbara is. Élmény őt nézni.

Pipacs - 2016. 11. 19. 15:35

“Nagyon kíváncsi leszek, hogy szellemi fejlődése milyen gyors lesz?”

heidfeld:

Szerintem nem (csak) a gyorsaság, hanem az irány a kérdés, mármint ez az egész “hoppá, felnőttem” dolog – az eddigi életvitelével, a növényb*ziságával és azzal együtt, hogy már eleve kicsit fura, stikkes kiscsaj volt – tereli majd afelé, hogy végül az a bizonyos Poison Ivy legyen belőle. (És a szexi külső, meg az extrém, zöld ruhák iránti rajongása is adott, persze. :)) Már most látszik például, hogy nyoma sincs benne semmi empátiának, vagy lelkiismeret furdalásnak, erkölcsi érzéknek. Cserébe kapzsi és számító, hidegvérrel használja az embereket ugyanúgy, mint a külsejét (tehát eszközként) céljai eléréséhez.

Edrick - 2016. 11. 22. 14:49

Na, ez most betett. Ez valami gyönyörű volt. Az elején kicsit pörgősebbre számítottam, de ez így, ahogy volt, tökéletes volt.

Örülök, hogy a múltkori Ivy-s szálon csavartak egyet a Whisper Ganggel, jó meglepi volt, kár, hogy ilyen hamar ki is iktatták őket, bár amennyi karakterrel foglalkoznak, lehet, jobb is, hogy nem hagyták őket.

Nygma-vonalon szintén örülök, hogy nem az utolsó előtti pillanatban lépett be Barbara, hanem az utolsó utániban, és ugyanúgy megléptek egy fenyegetést, mint múltkor a Lee-Vicky választásnál. Bár szerintem nagyobb súlya lenne, ha nem sikerülne visszavarrni Tabitha kezét, de üsse kő, elnézem.

Barbara meg (most már szokás szerint) rohadt jó volt; a fenekelős jelenete aranyat ért. Meg a többi is, jó lesz ez a szítsunk háborút dolog, pláne, ha még hozzávesszük a Court-ot is.

Ahol egyébként eléggé érdekel, hogy Falcone milyen körökben mozog/mozgott a Court-on belül, meg hogy miért akarták megölni a fiát, és akkor az ominózus kérdés: hogy került kapcsolatba Alice vérével Mario, és lehet-e köze a nyakán lévő sebhez, amit a múltkor láttunk?

Ezzel a résszel most nagyon felpörgettek, kifejezetten tetszett. Ja, és még bónuszként Harv megint ontotta magából az egysorosokat :D Én teljesen kész vagyok.

Blobov - 2016. 11. 23. 09:59

Kissé zavarban vagyok a félévad után: az eleje valami fenséges volt (Fish-t leszámítva), a hangulat zseniális, ami Tetch-csel tetőzött be… hogy aztán határozottan zuhanjon.

Olyan az egész, mintha össze-visszadobnának szálakat, az egyiket felveszik, csócsálják, ledobják, másikat vesznek elő, közben az egyik valahol eltűnik, de majd visszajön, mert az újat néha túl hirtelen dobják el.

Pl.: Jól indult a gonoszBruce, erre elveszett az egészben, pedig nagy lehetőségek lenne benne, de erre a félévadra félre lett téve. Akkor minek lett elővéve?

Isabella: Lehetett volna ezt rágni még, lehetett volna valami rejtélyesebb eredete (bár végülis poén volt így is, hogy eredet nélkül passzolt Nygmához), erre hirtelen el lett dobva az amúgy is nevetséges bromance miatt.

Barnes: építgetjük, oszt egy rész alatt kiszedjük… mi ez már? Ráadásul egy olyan fightban, ahol a hipererős Barnest Gordon falhoz tudja vágni? Ugyanmár…

A záró rész ezekhez képest volt csak jó (megint: eldobott karakterek, pl. a Whisper Gang), Nygma/Barnes/Tabitha/Barbara viszont zseniális volt.

Edrick - 2016. 11. 23. 14:37

Blobov: a kommentedből azt veszem ki, hogy szerinted ez a félévad zárása volt, pedig van még egy rész jövő héten :)

Edrick - 2016. 11. 23. 14:40

Amúgy a többi részével majdnem teljesen egyetértek, mert vannak olyan szálak történetvezetés terén, amiket szépen lassan építgetnek részeken keresztül, majd egy részben lerendezik, és van az, amiben két rész alatt rohamtempóval viszik előre az adott szálat, és ott meg hiányzik az alapozás. Nekem felemás a megvalósítás

Blobov - 2016. 11. 23. 15:35

Edrick: basszus, tényleg :) Pedig azért vettem előre (és tettem hátra a Frontier-t), mert mondván félévzáró :)

Enzo - 2016. 11. 28. 16:58

3×10
Ez a rész határozottan jobb volt! Ennyi leleplezést egy epizódban, wow:
-Bruce-ékat nem az Owls üldözi, hanem az ellenfeleik. (ügyes!)
-Mario is megfertőződött a vírussal…téééényleg, akkor ezért volt a nyakán tapasz múltkor! Amúgy már az elején gyanús volt, amikor az étteremben beszélgettek róla, de az jó kérdés, hogy milyen körülmények között fertőzödött meg? (vagy ő is foglalkozott vele? nem emlékszem)
-És hát a legjobb szál, ahogy Barbara összerakta a nagy képet az Isabella-gyilkossággal kapcsolatban, a vége félelmetesen jó volt, Erin Richards továbbra is marhanagyot játszik (a boltos fenekelős jelenet is zseni). Amikor meg Pingvinnek leesett, hogy tényleg nem Butch a gyilkos, arra a jelenetre már előre dörzsöltem a tenyerem, és nem okozott csalódást.

Azért néhány negatívum is volt:
-Tegye fel a kezét, aki meglepődött, hogy Mario elment Harvey felügyelete alól :D
-Barbara milyen adat alapján találta meg, hogy hol van Nygma? Mármint milyen címet tároltak ott a boltban, ami alapján rájött?

Darabkák:
-Olga beszél angolul, wow!
-Tabby és Butch szép pár lesznek, összesen 2 kézfejjel :D
-Jó volt látni egy(?) rész erejéig a “régi” Falconét :)
-Na, ezen a szálon is bejön a Court of Owls, úgy érzem, az évad végére ők lesznek az igazi központi szál/főgonoszok.

A félévadzáró trailere elég király, és nem lő le sokmindent :)

wondorog - 2016. 11. 29. 11:12

Na ez kemény volt, mondjuk én azt vártam, hogy Lee fog meghalni és Mario megszökik, Jim meg majd rá fog vadászni ezek után, hálistennek ez a sorozat még mindig képes meglepni. Bár a Lee drámázást annyira nem várom, ezért is reméltem, hogy inkább ő fog elhullani.

Slorem - 2016. 11. 29. 11:49

@Enzo: “Barbara milyen adat alapján találta meg, hogy hol van Nygma?”
Szerintem szállítási cím. Én úgy értelmeztem, hogy házhoz szállították a “kellékeket”.

Tabitha karakterét szerintem elég rendesen leépítették, az előző évadban sokkal badassebb volt. Most meg gyakorlatilag egy biodíszlet. A love story-val nincs bajom, vagyok elég romantikus ahhoz, hogy szurkoljak nekik. De ennyire nem kellene leépíteni egyiküket sem…

Marióval kapcsolatban én arra gyanakszom, hogy a Court of Owls tagja (volt) vagy a Whisper Gangé. Előbbinél arra a férfira gyanakszom, aki megölte Oleget (@The Americans :D). Az ő arcát szerintem még nem láttuk, de lehet, hogy csak én nem emlékszem rá. Az utóbbi meg ugye magyarázatot adna arra, hogy miért akarták megölni.

Egyébként az évad nekem egyre jobban tetszik, bár tényleg zavaró, amit Blobov írt. De néhány esetben viszont pozitívum (pl. engem nem nagyon érdekelt emó-Bruce, vagy ugye a “közönség kedvenc” Fish…).

LaCRossE - 2016. 11. 29. 12:49

Hát ez egy nagyon jó félévadfináléra sikeredett. Barbara még mindig eszméletlen jó, bár nem csak a színésznőn múlik, szerintem az írók nagyon vágják, hogy kell neki jó jeleneteket írni.
Megnéztem a következő rész promóját és HATALMAS hype. Nem hiszem el, hogy pont a születésnapomon tér vissza Ő.

Edrick - 2016. 11. 29. 14:12

Hát, ez bitang jó kis félévadzárás volt. Viszont azért nem vagyok maradéktalanul elégedett, mert ahogy beharangoztak szereplőket még az évad előtt, mint pl. Fake Bruce, Ivy, vagy Vale, úgy alig voltak használva, most meg konkrétan sehol sem voltak. Jó, mondjuk inkább ne legyenek, ha nem használják őket, minthogy a háttérben legyenek biodíszletként, de azért egy picit hiányoztak nekem.

Ugyanakkor nézhetem úgy is, hogy egy teljesen más irányba ment el a félévad, mint ahogy azt alapból várni lehetett, és elég szépen megleptek, még Strange se kellett, és milyen jó részeket tudtak hozni. Legalábbis nagyrészt, mert volt néhány gyengébb hetünk is, de azért még így is elég pozitív az összkép.

Selina és Bruce között nagyon jó a kémia, Alfred még mindig a nyugdíjazott 007-es, és azért elég badass volt, hogy csak meg tudta ölni a Talont :)

Carrie Hopewell izé Selina anyu meg olyan kellemes meglepetés volt, hogy letettem a hajamat. És még azt is hajlandó vagyok nekik elnézni, hogy megint egy előbukkanó családtagról van szó (mint tavaly Paul Reubens), mert ez egyszerűen hihetetlenül jól esett. És ha hozzávesszük, hogy ő is tolvaj (mondjuk? egy macskanő “béta verzió”? eléggé olyan volt az a szemüveg :D), akkor meg pláne.

Jimnél ez a tőr eltűnik a vízben annyira mesterkélt volt, hogy az már fájt, de oké, elnézem nekik, mert mégis kíváncsi vagyok, mit reagál erre Falcone. Meg hogy tényleg miért volt baj az a Court-nak, hogy Mario vírusos volt? De valahogy csak összekötik a szálakat majd.

Szóval nálam egy erős 8/10 a félévad, a végét kihegyezték a katartikus pontokra, és nem is buktak bele, megint változik majd a tábla, és hogy Barbara hogy tör hatalomra, azt meg öröm lesz nézni :) (Meg hogy aztán hogy esik le onnan.. ;))

LaCRossE - 2016. 11. 29. 16:12

Carrie Hopewellt el is felejtettem. Kicsit gondolkodnom kellett, honnan ismerős, de szerintem érdekes dolgokat várhatunk Selina anyutól és Selinától is.

wondorog - 2016. 11. 29. 16:14

Én olvastam pár hete, hogy Ivana-t becastingolták, mint Selina anyja, az elején ki is szúrtam azonnal a Guest star-oknál, de nem gondoltam, hogy Selina ismeri is őt.

Blobov - 2016. 11. 30. 10:48

Wow, a félévadzáró jó volt: Jim végre tökös volt, meglepően tökös.

winnie - 2016. 11. 30. 11:36

szerintem ez nem a félévadzáró, az a 3×14 lesz, ha abból indulok ki, hogy utána több hónapra lepihen a sorozat.

Edrick - 2016. 11. 30. 14:25

Mondjuk még logikus is lenne, hiszen azért elég hülyén lett elvágva az utolsó jelenet, így meg nem volt annyira félévadzáró-jellegű. Meg logikus is lenne, hogy 1 hónap szünet még nem feltétlenül jelent zárást, bár már előfordult olyan is.
Én itt ezzel most egy picit meg vagyok zavarodva. Mennyi lenne az a több hónap? Az előző évadban úgy volt, hogy nov. 30. volt a zárás, és február 29-én tért vissza. Akkor most még minek az egy hónap, és utána szünet? Mondjuk ezt a kérdést már tavaly is feltettem, és meg is kaptam rá válaszként, hogy

“hehe, régen mindig így volt, most nagyobb blokkokban mennek a dolgok, de gondolom nem akartak 5 hónap szünetet, hiszen az adott, hogy májusban van vége. és még így is októberben, szóval később kezdenek.”

Ez oké, de az, hogy most mikor-hogy van félévadzárás azt végképp nem értem :D

Blobov - 2016. 11. 30. 15:00

Egy csomó külföldi oldal mid season finale-nak hívja a tegnapi részt.

winnie - 2016. 11. 30. 20:25

Blobov: ezért jó, hogy itt vagyunk mi:) viccen kívül, nyilván ahogy más nem tudja, úgy nekik sem kötelező tudniuk. de ha most lenne a félévadzáró, akkor a 01.30-it másképp kéne hívni. mondjuk az elnevezés másodlagos, de ha író lennék, én a 3×14-re készülnék kettőzött figyelemmel, ott zárnám le a sztorit, vagy léptetném következő szintre.

LaCRossE - 2016. 12. 01. 15:00

Mondjuk a promók szokták mondani, ha midseason finale, de itt szó sem volt erről bennük.

chester - 2016. 12. 06. 20:55

Ezt találtam, nem tudom mennyire hivatalos (és mivel még nem láttam fenn a neten a részt, valszeg igaz):

Gotham 3×12 Season 3 Episode 12 Promo – This January, *** . . . ###. *** . . . ### when Gotham returns with all-new episodes! (nem akarok spoilerezni)

Alexejevic - 2016. 12. 06. 20:56

Nagyon tetszik ez az évad is! Remekül mutatják be Gotham-et, mondom ezt úgy, hogy a sorozat berendelésénél nagyon féltem, hogy bohócot csinálnak majd egy csomó ikonikus karakterből, mint például Pingvin vagy Nygma. De erről szó sincs…Gyakorlatilag Bruce kora és a szabad kéz miatt akármeddig húzható a sorozat, simán benne lehet akár 7-8 évad is. Mivel tudjuk, hogy ezek a karakterek hova fognak kilyukadni, mi/ki lesz belőlük, csak az odáig vezető út a kérdéses. De a készítők nagyon odafigyelnek a részletekre. Tökéletesen játszanak a karakterre jellemző színekkel, tulajdonságokkal, jellemfejlődéssel.
Például Bruce az első évadban egy hisztis ficsur volt, a mostani évadban pedig kiemelik a nyomozó készségét, gondolom ezeket tovább építgetik majd, míg nem ő lesz Batman. Azért az nagyon érdekel, hogy a Selina-val való kapcsolata után képben lesz-e Macskanő azzal, hogy gyerekkori szerelme ki is:) Ezek érdekes dolgok, még így képregény rajongóként is:)

Enzo - 2016. 12. 08. 02:17

3×11
Hmm. Megvolt a megfelelő félévadzárós hangulat, de ugyanakkor a rész bizonyos fontosabb pontjai nem a legjobban sültek el.
Apropó félévadzáró vagy nem, mindegy hogy minek hívjuk, a lényeg, hogy viszonylag hosszú szünet jön. Mindenesetre elég érdekes megoldás, hogy január 16.-23.-30.-án még visszatér 3 résszel a sorozat, aztán megint szünet.

Szóval, pozitív oldal:
– Amikor Pingvinnek leesik az elején, hogy mire céloz Barbara (“And the penny drops.”), az a jelenet libabőr, az arckifejezésekkel, a szövegekkel, a kameramozgással, mindennel.
– Tetch is stílusos volt a száján kicsúszó versikével, jó volt újra látni.
– Ed behúzta a csőbe Pingvint szépen. A kicsinálását viszont tudni lehetett, hogy szép alaposan megtervezi, ergó a késsel hátbavágós jelenetről ordított, hogy csak elképzelt.
– Victor Zsasz, yay! Igazán kaphatna már valami fontosabb szálat, de azért jó volt látni őt is, marha elmebeteg feje van a színésznek (Anthony Carrigan) így haj nélkül – a hajas képei meg meglepően normálisak.
– Selina anyukája a végén, na WTF, erre nem számítottam. Mibe, hogy lesz valami flört közte és Alfred közt? :D

Negatívabb oldal:
– Az Owls-épületbe való bejutáson olyan marha sokat nem gondolkoztak az írók, eléggé le volt egyszerűsítve, Alfed simán kiiktatja a 2 őrt, közben Bruce-ék átrepülnek az utca fölött a kötélen, bent az égvilágon senki, Bruce tudja a kódot, mindenki tudja az utat…
– A vége pedig naaaaaagyon összecsapott lett szerintem, folyton a hátralévő időre pillantgattam, hogy hogy fog ez beleférni…és végül ugyan értem, hogy miért csinálták ilyenre (leeső-elúszó kés, Lee nem látott semmit), de valahogy akkor is olyan klisés és hirtelen lett az egész. A Mario vérében használt anyagot meg Lucius már az alap vizsgálatkor észrevehette volna, erre csak több jelenettel utána került szóba, akkor viszont mint mindent megrengető, mindenkit meggyőző, döntő fontosságú bizonyíték. Eh.
(Na jó, annyiból várós lesz a folytatás mindenképp, hogy Falcone marha pipa lesz Jimre, az igaz.)

Az előzetes meg…nem mondok semmit inkább :D

Pipacs - 2016. 12. 08. 20:20

chester – 2016. 12. 06. 20:55

Én is megtaláltam ezeket a promókat és csak ezeket, szóval sztem nem kamu… Vagy de?

winnie - 2016. 12. 08. 20:36

ha előzetes, akkor nem kamu, he will return.

majd kirakom, a kritikánk után, ha lesz.

heidfeld - 2016. 12. 09. 17:17

Nagyon jó volt. Amit Erin Richards művel nincsenek szavak.

Enzo - 2016. 12. 11. 23:29

Filmes testvérblogon egy MoB MoB, azaz egy Morena Baccarin Moment of Beauty poszt! :)
https://filmbuzi.hu/archives/2016/12/10/moment-of-beauty-13/

Blobov - 2017. 01. 18. 12:48

Jó kis kezdés volt ez, bedobott jópár szálat, amiből majd megint csemegézhetnek, hogy akkor melyik lesz 2 rész alatt kivégezve és melyik az, amelyik az évad végéig kitart. Jerome Rajongók Klubja, ez meg zseniális :)

Bazalt98 - 2017. 01. 18. 15:19

Jó rész volt.
Gordon vs Zsazs 2.forduló :D
Bejött amit tippeltem, hogy csak az utolsó pillanatban látjuk Jerome-t.
Jerit is láthatnánk valamikor :D
Alfred és Maria tuti összejönnek.
Pingvin viszont egy idegesítőbb. Kifulladt a 3.évadra? :/
Basil jó kis meglepetés volt. De miután megtévesztette a rendőrséget nem zárták be? Kiengedték, vagy megszökött? Bár az utóbbi könnyű lenne neki.

DarkEagle - 2017. 01. 20. 20:04

A liliputi Bat csapat nagyon kedvemre való. Eddig nagyon jó az évad és egyre jobb lesz. Így hogy Jerome is visszatér meg pláne. Nygma vs Pingvin nagyon brutális harc lesz. :D

Mondjuk én továbbra is tartom hogy Selina anyja tervez valamit, nem tetszik a képe. Tuti hogy nem a lánya miatt jött vissza. Az viszont poén hogy csóri Alfred megint rossz nőbe habarodik bele. Eleinte féltem hogy mi lesz ha összehozzák Brucet meg Selinát de baromi jók együtt.

Jim vs Falcone érdekes lezárást kapott már ha le lett zárva tényleg. Nem igazán értem miért meg hogyan tudta meggyőzni őt Lee. Azzal hogy Lee még mindig szereti Jimet még több okot kéne adnia arra hogy legyilkolja. Szóval nekem ez picit fura.

És akkor itt van még a Court of Owls, nem, nem fogom őket Baglyok Udvarának hívni mert baromi cinkes fordítás, nem is értem mit gondolt a fordító mikor ők egy bíróság lényegében. Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok hogy le lesznek-e szerelve idén van hosszabb ideig megmaradnak. Talán miattuk még Falcone is képbe kerülhet újra.

DarkEagle - 2017. 01. 20. 20:05

Megint benn maradt a kommentem. Csináljatok valamit az oldallal mert megint kezdi a hülyeségeit. :D

Enzo - 2017. 01. 23. 18:13

3×12
Hát a finálénál jobb volt a visszatérés, az tuti.

-Érdekes ez a szellemes szál, bár egy idő után elég egyértelmű volt, hogy Tarquint besározták, meg az is, hogy Nygma áll mögötte. Azt meg észre se vettem, hogy az arcváltó fickó ugyanaz, amelyik anno a fakeGordon volt.
-A Jerome-szekta egész para, jó sokan vannak. Ahhoz képest, hogy “Jerome returns” címszóval harangozták be a részt, csak a végén mutatták … de végülis így is áll a kijelentés.
-A Jim elleni bosszúhadjáratot elég gyorsan lerendezték (megint egy ilyen szál…eh), de legalább Zsasz többet szerepelt.
-Selinanyuék szála mérsékelten érdekes, de legalább megláttuk, hogy mire jó az üvegbagoly.

#hétidézetei:
A “Doesn’t anyone die in Gotham anymore?” Harveytól, meg utána nem sokkal a “It’s not a morgue, it’s a motel.” :D

LaCRossE - 2017. 01. 24. 12:21

2×13
– Lehet, hogy Bruce és Selina most fog eltávolodni egymástól véglegesen, nem hiszem, hogy Selina meg tudná bocsátani Bruce-nak a hazugságot.
– A Jerome utánzatok nagyon bénák voltak, a nevetés pedig szánalmasan szar volt, főleg Dwight-é. De azt hiszem, pont ez volt a lényeg, hogy ők csak olcsó utánzatok.
– Jerome végre visszatért! :) Van egy olyan érzésem, hogy a következő részben már le is rendezik, de megölni ezúttal nem fogják tutira, hanem megy Arkhamba.
– Lee kezd az idegeimre menni
– Kíváncsi leszek jövő héten Nygma és Pingvin végső összecsapására.

Nem mondom, hogy kiváló rész volt, mert Dwight és a követői még mindig pocsék szarok maradnak, de Jerome visszatérése bőven kárpótolt. Mondhatni bombasztikus volt.

Viszont jövő héten tuti nem fogunk kapni Poison Ivyt vagy Fish Mooneyt, és kicsit zavaró, hogy ennyire hanyagolják a szálukat.

LaCRossE - 2017. 01. 24. 13:48

Ja, és úristen, az előzetese a következő résznek! Csak nem…?

Diapolo - 2017. 01. 24. 17:07

Nagyon jó ez az évad is, Jerome visszatérése hab a tortán. A Pingvin – Nygma szálat pedig szerintem kicsit túltolják már. A következő rész előzetese pedig… Nagyon megy a szekér Gothamben.

korum - 2017. 01. 24. 22:14

Ne, ez volt az utolsó Gotham rész, amit megnéztem… legalábbis egy darabig biztosan, lehet hogy valamikor még megjön hozzá a kedvem, de az biztos nem mostanában lesz.
Illetve nem néztem meg, meg kb. 10 perc után lekapcsoltam :{

DarkEagle - 2017. 01. 25. 20:04

Hát ez rohadt jó rész volt. Oké a csatlósok bénák de pont ettől lett jó az egész. És igen elég valószínű hogy Selina most lelépett egy időre Bruce mellől.

Nygma vs Pingvin jó kis harc lesz és úgy fest le is zárják szünet előtt.

Jerome, na rá nincsenek szavak. Egyetlen színész olyan élettel megtölti ezt a sorozatot ami egyébként sem egy szar sorozat hogy hihetetlen. Cameron nagyon jó színész. És TE JÓ ÚR ISTEN az a 3 perces előzetes a fináléhoz. Eldobtam az agyamat. Rohadtul EPIC!

Amúgy ja Fisht meg Ivyt hanyagolják de most komolyan Fisht van olyan aki hiányolja? Ő csak egy ripacs, mind a nő mind a színésznő. Remélem nem is veszik elő többet. Bár erre elég pici az esély. Tuti hogy akkor fogják elővenni ha Pingvin kiszedték a képből.

Ivy meg nem olyan fontos igazából. Számomra már az is hihetetlen hogy meglépték a “Death of the family” féle Joker arc leszedős dolgot. :D

Ritkán nézek meg előzetest egynél többször de ezt a 3 percest ronggyá néztem már. NAGYON SPOILERES csak az nézze meg akit nem zavar az ilyen.

https://www.youtube.com/watch?v=PgNMM_dpZRE

LaCRossE - 2017. 01. 25. 20:18

Én a három percest nem néztem meg, mert nem akarom rommá spoilerezni magam, de egyet megjegyeznék.

SPOILER

A rövid előzetes bennem nagyon Killer Joke érzést keltett.

Ayrons - 2017. 01. 25. 20:28

Hivatalosan is elismerték a készítők ,hogy Jerome Joker ? Mert a fordítók is azt írták ,hogy Joker visszatér.

Nekem Jerome a kedvenc amúgy is a játéka wááááá Letho Jokerét lemossa simán.

LaCRossE - 2017. 01. 25. 21:47

Jerome első tíz másodperce számomra többet adott, mint Jared Letho Jokere.

“de most komolyan Fisht van olyan aki hiányolja? Ő csak egy ripacs, mind a nő mind a színésznő.”

Nem kifejezetten őt hiányolom, inkább a sok levegőben lógó szál zavar.

DarkEagle - 2017. 01. 25. 22:23

Szerintem itt a JOKER maga nem arra utal hogy ő lenne a joker ez inkább jelzés mint ahogy a pókerben van a kártya. :D Aztán ki tudja.

Egyébként ja Killing Joke (nem Killer Joke amúgy :P) dologgal egyet értek és szerintem nem véletlen ez a hasonlóság.

Ezt a Leto dolgot meg hanyagoljuk már kérem szépen. Nem volt vele semmi gond, a film volt gáz nem Leto Jokere. Ha ti kaptatok volna 5 percet úgy hogy értelme sincs a szerepeteknek akkor ti se tudtátok volna jobban. Cameron “Jokere” itt pl azért jobb mert van ÉRTELME a szerepének. Leto zseniális színész és már a készítők is elismerték hogy inkább neki kellett volna a fő ellenségnek lennie. :D

Halkan megjegyzem Leto Jokere az igazán Jokeres ha a KÉPREGÉNYEKET nézzük. Ugyanis eddig igazi gengszter Jokert még sehol se láttunk. Még a régi Batman filmekben sem. Mármint VEZÉR jellegűt nem olyat aki egy bandából vergődik át Jokerré.

LaCRossE - 2017. 01. 25. 23:08

Bwáhá, le is adom a képregényfanatikus igazolványom. Killer Joke… -.-”

Nem is igazán arról van szó, hogy Leto Jokere nem Jokeres, de nekem valahogy a srác alakítása nem jön be, sokkal több karizma van Cameronban, és ez valahol jó (és szomorú is). És igen, lehet a későbbi filmekben jobban ki fog bontakozni, de a dolog, hogy Cameron már a legelején nagyon meggyőző volt, amikor még csak mindenki szerette volna, hogy Joker legyen.

Szóval nálam, ha jelenlegi rangsort nézünk, akkor Cameron > Leto.

Egyébként én most már egy picit hamarabbra látom Bruce Batmanné válását. Persze nem mostani évad vége, de nem is a sorozat végére. A Gotham az elég erős nézettségével szerintem még be van biztosítva jó néhány évre.

Edrick - 2017. 01. 26. 23:07

Azt hiszem, egy nyugodtnak tettetett “hm” nem elég ahhoz, hogy kifejezzem, mennyire jól jönnek ki abból a 2. évad eleji Jerome halála dologból, hogy egyesek mániákusan kezdik követni őt.

Az, hogy ennyi szál lóg a levegőben engem is zavar. Az elején még úgy voltam vele, hogy ez király; hogy milyen halál nyugodt a történetvezetés, olyan szempontból, hogy kevés dologból is kihoznak egy félévadot, miközben mennyi minden van még a tarsolyukban, amiket nem használtak fel. Az utóbbi része még mindig él, mert tényleg lenne egy csomó minden, csak a “takaréklángon vannak” szerkezet már enyhe kifejezés. Szóval én is azt érzem, hogy nem kezdenek velük semmit, de ezt most már nem a jó értelemben van. Aztán majd meglátjuk, mi lesz végül.

LaCRossE - 2017. 01. 27. 11:58

Igen, amellett, hogy jó a sorozat, ez egy durván nagy hiba szerintem, ami bár nem ront le az értékéből számomra egy cseppet sem, de mindig ott van a kérdés bennem, hogy “na és mi van ezzel meg azzal?”

A Court of Owls, amivel belengették az évadot (még poszter is volt), nem sokat szerepelt, bár van egy érzésem, hogy az áprilisban visszatérő sorozat végre őket fogja elővenni újfent.

DarkEagle - 2017. 01. 29. 14:54

Szerintem a Baglyok maradnak a fináléra, végjátékra mert ők túl nagy falat. Csak azt remélem hogy Fish nem jön már idén mert nem hiányzik. Vagy jöjjön de akkor hamar tegyék el láb alól. :D

Enzo - 2017. 01. 30. 19:14

3×13
Még az előző részhez: tuti jobban ütött volna Jerome visszatérése, ha nem tolják bele mindenki arcába a rész legnagyobb “spoilerét” az egész előzetesben, hogy “JEROME RETURNS!!4!”. Na mindegy, így meg reklám/hype szempontból volt jó.
Ez a nagy “I am Jerome”/”We are Jerome”-ozás kicsit egyszerre emlékeztetett Spartacusra, Neganre és Grootra :D Dwight amúgy egész elfogadható volt, amíg önmagát adta, Jerome-ként már kevésbé, de elérte a végzete. Jim a telefonon mondjuk jól felidegesítette, azért jár a pluszpont. Meg Jerome-ért is, ahogy visszakapcsozta az arcát, marha parán néz ki :D

Pingvin szála is érdekesen alakult, de kicsit lógva hagyták, Selináék száláról nem tudok mit írni, ugyan nem számítottam a csavarra, de nem vágott földhöz.

Viszont volt egy-két kifejezetten bután elintézett momentum a részben:
-Jim blöffje a rendőrségen. De komolyan, a tégla csávó mire számított? Hogy nem fogják el, ha elkezd menekülni? Ha a helyén marad, sokkal több esélye lett volna, még úgy is, hogy nem tudta, hogy Jim csak blöfföl.
-A város naaagy bandavezérei ilyen könnyen kinyírhatóak, na ne röhögtessetek már, beszélgetnek ott békésen hárman semmiféle védelem nélkül, Tabitha meg jól rákészülve legéppuskázza őket, nevetséges…
-Joker hogy sétált ki a rendőrségről? Kicsit feltűnő ábrázata van ehhez. Azt meg nem hiszem, hogy szó szerint minden egyes rendőrt (felfegyverzett egyént) a tévéstúdióhoz vezényeltek.
-Jim nem is értem, hogy gondolta a végén, hogy odaér, ha élőben látta, ahogy meggyújtják a kanócot…

A végén az elsötétülő város király, mondanám hogy új fejezet kezdődik, de van még egy finálé, mielőtt alcímet változtat a sorozat Mad City-ről Fallen City-re. A trailert meg a fentiek alapján nem nézem meg, ha ennyire spoileres.

#hétidézetei:
“So get up, take a shower, do that disco vampire thing with your hair.”

“-Theo Galavan’s dead.
-Oh… Who beat me to it?
-W-Which time?” ezt a fajta poént már annyiszor elsütötték, de még mindig nagyon tudok röhögni rajta :D

heidfeld - 2017. 01. 30. 20:40

Remek rész volt ez a 3×13. Erin Richards nem csak gyönyörű, de az egyik legjobb színésznő, akit valaha láttam. Hihetetlen lazán, elegánsan játszik.
Cameron Monoghan talán még tőle is jobb volt most, bár nehéz ezt megítélni, mert nem mindegy ki, mennyi időt kap a részben. Jerome visszatérése zseniálisra sikerült. Cameron tényleg nagyon jó, de nézzem a másik sorozatát is, így nem lepett meg.
Igazán az az egy gondom van a sorozattal, hogy túl sok a szereplő, az érdekesnek tűnő száll, de ez 22 részbe egyszerűen nem fér bele. Talán már másnak is eszébe juthatott, hogy itt lenne az ideje egy testvér-szériának, de Barbara és Tabitha feltétlen legyen benne, és Jamie Chang is. Tetszik a karaktere, Jamie meg nagyon dögös…
Nagyon jó egyébként a sorozat castingja is. Dwight is teljesen rendben volt.
Annyit még, hogy nagyon ritkán nézek színészekkel interjúkat, de Erin Richards esetében már háromszor is kivételt lettem. Egyszerűen csodálatos nő. Amikor szüleivel a limuzinban voltak, az különösen tetszett.

Diapolo - 2017. 01. 31. 11:02

Azt a mindenit! Ez a 3×14 nagyon ott volt! Ahogy gondoltam, Jerome megy pihenni, jegelik kicsit a szálát. Pingvinre kíváncsi vagyok, hogy ússza meg. Ezek után jöhet Poison Ivy. Továbbra is nagyon magasan van a léc a Gothamnél!

Diapolo - 2017. 01. 31. 11:05

Hoppá! Ha megnéztem volna a következő rész előzetesét, akkor nem írtam volna ekkora hülyeséget… Jó lesz a következő rész is!

Peti1899 - 2017. 01. 31. 11:30

3×14
Ismét egy eszméletlenül jó rész (már a sokadik), az első évad után nem hittem volna, hogy ilyen magasra tudják emelni a lécet. De már a második évadban is sikerült, és itt a harmadikban még inkább! David Mazouz és Cameron Monaghan nagyot játszottak ismét, de simán mondhatnám a többieket is, mind-mind kiemelkedőt nyújtanak.
Amit viszont nem értek, mi a rákért tértek vissza 3 részre november után, januárban.. amikor újra téli szünetre mennek egészen április 24-ig(!!). Mintha direkt az lenne a cél, hogy húzzák az időt.. félek, hogy leng a kasza a fox részéről a sorozat felé, mert ezt a hülyeséget semmivel se lehet megmagyarázni. Bár még a jövőbeli kaszálás se indok erre.. Az előző évadokban, kivétel nélkül visszatudtak térni februárban, ahogy a többi sorozat is a téli szünetről. Komolyan nem értem miért van szükség erre..

nzoli17 - 2017. 01. 31. 12:02

nem lehet hogy azért hogy kitolják május végéig a műsoridőt? nem emlékszem tavaly pontosan mikor volt az évadzáró rész

winnie - 2017. 01. 31. 12:13

a gothamhez a döntésnek semmi köze, egész egyszerűen nem akarják szétszedni a két sorozatot, és mivel a 24: legacyt most indítják a super bowl mögött és hétfőn akarják adni, ezért az másik párt kap.

LaCRossE - 2017. 01. 31. 13:36

Következő rész előzetese után:

Naneeeeeeeeeeeeeee :D Ez iszonyat jó lesz.

A részről később írok.

DarkEagle - 2017. 01. 31. 16:59

Hát öhm ez egy 10/10-es rész volt, akárki akármit mond!
Jerome továbbra is zseniális és ahogy Bruce kezelte a szitut az brutális volt. Ahhoz képest milyen volt az 1. évadban David kölök fényévekkel jobb most, néha azon agyalok mikor veszi már fel a ruhát mert lassan tényleg olyan mint Batman. Az a beszélgetés az asztalnál Alfreddel meg a szabályok. Hideg is kirázott. A tükrös jelenet meg instant megy a kedvencek közé.

És ahogy sejteni lehetett. Court of Owls és mozgásba lendült. Gondoltam hogy az évad 2. felére hozzák be őket. Kíváncsi vagyok mit akarnak Jimtől remélem nem csak annyit hogy lépjen be közéjük. Az viszont eléggé egyértelmű hogy Bruce élete veszélyben mert Hush, akarom mondani kamu Bruce átveszi a helyét. :D

Ed vs Pingvin és jó volt bár néha soknak éreztem. De legalább nem az lett a vége hogy életben hagyta.

És igen, a következő rész előzetese! TE JÓ ISTEN! Legyen már Április. :D

Baromi kíváncsi vagyok mit terveznek a jövőben a sorozattal mert elég gyorsan haladnak ami a gonoszokat illeti és Bruce is egyre közelebb kerül Batman szerepéhez.

superpityu - 2017. 01. 31. 18:31

@Peti1899: plusz ez a 3 rész inkább volt egy kisebb trilógia jerome felemelkedésével, valamint pingvin bukásával. plusz a nézettség még mindig inkább jó. főleg elbézve, hogy mennyire rosszul teljesít más napokon a csatorna. plusz nem feledni, hogy országos csatornán szinte minden esetben 3. évad után a 4. szezon berendelése meg szokott történni a kábeles utósugárzás miatt, ami hozza a pénzt.

Edrick - 2017. 01. 31. 19:06

Egyben néztem ezt a három részt, mert nem akartam 3 rész miatt 1-1 hetet várni a folytatásra, és meg kell mondjam, hogy baromi jó lett. Jerome még mindig – bocs, már megint :D – hozza a szerepet, és volt egy ütős visszatérése, és a cirkusz valami bődületesre sikerült. Ahogy szembeállították Bruce-szal, és ahogy aztán kimondattak a szabályok, az tökéletes volt.
A selinás dolognak a végére én sem vártam csavart, meg nem is ütött akkorát, de elment.
Pingvin és Ed története jó menetet kapott, külön örültem én is egyrészt, hogy Pingvinnel végre történtek érdemi dolgok, mert nem tudtam egy ideje nem úgy nézni őt, hogy a Taylor remek, de mintha nem tudnának semmit sem kezdeni a karakterével. Most ez 3 rész alatt eltűnt, pipa. Másrészt pedig örültem, hogy Ed lelőtte, és nem állt meg. Nyilván tudjuk, hogy vissza fog térni, és a kérdés majd az lesz, hogy mégis ki és hogyan menti meg, de örülnék, ha kivételesen most jegelnék egy kicsit. Lehet, hogy neki is jót tenne egy kis távollét.

Ha már távollét, megint meg kell említenem a többi szálat. Úgy érzem, hogy erre az évadra a sorozat elérte azt a szintet, hogy egy rakás ötletük van, a jó megvalósítás kis szépséghibákkal ugyan, de megvan, viszont (lehet, hogy csak én vagyok ezzel így, de) el kéne engednem a többi szálat, amelyekkel nem foglalkoznak. Mert ugye az a helyzet, hogy van egy csomó minden, amit még évadkezdés előtt belengettek, aztán csak 5 percig foglalkoztak velük, és persze, történnek közbe dolgok, de nem tudok nem arra gondolni, hogy van Fish, Strange, a szörnyek, Court, és sehol senki. Jó, most jön egyre jobban az utóbbi, de a többiről semmi hír. Mondjuk Poison Ivy se kapott végül több szerepet, mint amennyit volt az első két évadban, de ahhoz képest, hogy őt is, meg mondjuk Vale-t is hogy lebegtették, semmi nincs velük. Szóval majd egyszer foglalkoznak velük megint, de alapjáraton nagyon erőlködnöm kell, hogy ne jussanak 5 percenként az eszembe. Még Barbara se tudja mindig feledtetni, pedig ő igazán jó.

Szépen megy egyébként előre a sorozat, szó se róla, viszont ha április közepén-végén térnek vissza, akkor egy elég tömény és intenzív második félidőre számítok, mert feltételezem (és remélem), hogy a maradék 8 részt szünet nélkül adják majd le.

Blobov - 2017. 02. 02. 10:13

1., A rész zseniális volt, úgy tökéletes, ahogy kell.
2., Viszont a hosszú távú történetmesélés megint adhoc jellegekről árulkodik: a bagolyszobor összetörése anélkül, hogy Bruce-ék megértenék, mire jó; Jerome kevés ideje; megint elővesszük Árnyék-Bruce-t, aki gondolom két rész után kiesik; stb.
3., Pingvin meg gondolom most költözik a csatornákba pingvinkedni :)

DarkEagle - 2017. 02. 03. 11:34

Kétlem hogy a kamu-Bruce két rész után kiesik főleg mivel a Baglyok irányítják. :D

Blobov - 2017. 02. 06. 09:37

@Dark Eagle: köthetünk rá fogadásokat, én nem adok neki többet esetleg három résznél.

nzoli17 - 2017. 03. 11. 20:12

Felraktak egy kepet forgatasrol ahol bruce wayne,alfred szek mellett van egy ra’s ha ghul szek is. Valaki tud errol valamit? 😀😀

Gothamitee - 2017. 03. 16. 19:57

Castingolták Ra’s-t. A Baglyokhoz lesz köze.

Edrick - 2017. 04. 25. 14:00

Cory Michael Smith mint Riddler tökéletes. Nygma kicsit még adja az esetlent, de az nem baj még így az elején; szépen jött ki, hogy hogy lesz/lett belőle most már ténylegesen Riddler.

Pingvinnek viszont nem örülök. Örültem volna egy hosszabb szünetnek vele kapcsolatban, esetleg haluként még maradhatott volna, de már rögtön visszahozni.. oké, az ivys helyzetre kíváncsi vagyok, mert őket eddig nem láttuk együtt, de én hajlandó lennék beáldozni ezt a helyzetet Pingvin átmeneti szüneteltetéséért.

A Court of Owls-t még annyira nem érzem érdekesnek, de majd nyilván foglalkoznak velük még jobban. Fox-nak örültem, jó volt, hogy egy kicsit rá is koncentráltak Ed mellett, úgy se szoktunk belőle sokat kapni. Harvey meg megint az egysorosaival szintén adta :D

Erős 7/10, de megadom neki a bizalmat, hogy meg ez még feljebb is.

Balumedve - 2017. 04. 25. 19:17

Pingvint leszámítva, tökéletes folytatás. Egyet értek az előttem szólóval, ráértek volna visszahozni a
finálés végjátékra.

DarkEagle - 2017. 04. 25. 19:38

Pingvinnek én se örültem annyira, mert vár nyilvánvaló, hogy visszatér, hiszen gondolom fontos karaktert nem akarnak megölni a készítők sem, mármint úgy értem akiknek komoly múltja van a képregényekben is de azért visszatérhetett volna később is. Bár ez az párosítás Ivy-val érdekes lehet. Újabb “zöldet” kapott maga mellé. Végén még ő lesz a gonoszok kinevelője. :D

Baglyok végre akcióba léptek és hát megérkeztünk Rhas Al Ghulhoz is. Ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy így akarják meglépni, hogy David srác maradjon a sorozatban de közben kapja a komoly kis kiképzést Rhas-tól is és pár évaddal később akár visszatérne Batmanként. Aztán meglátjuk. Amíg ilyen fiatal úgysem fognak belőle Batmant csinálni amit még el tudok képzelni hogy félbeszakad talán pont Selina miatt a kiképzés és évadokkal később visszatér majd az öreghez. Meglátjuk.

A következő szakasz egészen az évad végéig a “Hősök felemelkedése” ahogy anno volt a Gonoszoké ugye szóval gondolom most akkor rágyúrnak a jókra.

Messze a legjobb DC sorozat a Gotham még mindig.

Enzo - 2017. 05. 01. 01:29

3×15
Egész jó kis visszatérés volt.
Furcsa, hogy ezt Pingvinnel kapcsolatban mondom, aki az egyik legjobb karakter, de MIÉÉÉÉRT nem hal meg senki ebben a sorozatban?? De komolyan, ez már nevetséges kicsit, hogy mindenkit visszahoznak. Persze, Ivy miatt érdekes lesz, de gyakorlatilag azonnal bedobni, hogy él, az szerintem volt jó húzás. Akartam írni, hogy így haluPingvinként hozták csak vissza, ami ügyes húzás, még egyszer utoljára tündökölt a szerepben (az éneklős-táncos snitt enyhe Legion-feeling amúgy), de…nem.

Ami viszont kifejezetten tetszett: Lucius Fox nagyobb szerepe, nagyon kellett már, eléggé háttérbe volt szorítva. És hogy átlátott azonnal mindent, meg halálnyugodt volt a stresszes helyzetekben is… több ilyet! A rész méltó volt a nevéhez, CMS mint Nygmából teljesen kifejlődő Riddler: remek. Egy kicsit korábban is rájöhettek volna, hogy ő az, a sok rejtvényből, de így is oké.

Darabkák:
-Uncle Frank-es meg fakeBruce szálról nem tudok mit írni…szépen folyik a behálózás mindkét részről.
-Amikor Harvey leesett és Fox elkapta, hát az úgy fizikailag nemtom mennyire kivitelezhető…:D
-Pluszpont: a “tükörkép” mint a harmadik Nygma-rejtvény megoldása, és rögtön utána fakeBruce megjelenése a tükörben, majd ki is mondta hogy “mintha tükörbe néznél”…ügyesen kijátszott motívum!
-A sirályok nagyon furán mozogtak Riddler mólós jeleneténél, vagy csak nekem tűnt furának?
-A 2 résszel ezelőtti hatalmas elsötétülésnek és áramkimaradásnak a hatásait kicsit többet érzékeltethették volna, most úgy néztem, hogy visszajött az áram (ilyen gyorsan??)
-A zárójelenet, wow…”This ain’t Gotham”

#hétidézete Harvey-é:
“GCPD! Everybody out! […] Don’t move! Freeze! Forget what I just said. Freeze.” :D

Edrick - 2017. 05. 02. 15:49

3×16

Bevallom, az elejét kicsit szétesettnek találtam, sőt úgy voltam vele, hogy mintha kezdene kicsit széthullani a történet a jövőre nézve is, és se Pingvin szála nem dobott fel, se Gordoné. Aztán jött Barbara. Ó, Erin Richardsot miért bújtatják a nézők elől? Annyira megy neki ez a szerep, hogy az valami hihetetlen. A belépőjén meghaltam :’D
Szóval attól a ponttól kezdve valahogy jobban mentek a dolgok, és bár Gordon történetét továbbra is egy kicsit esetlenül összerakottnak érzem, a mézesmadzag, amit elhúztak előttem, iszonyatosan berántott.
Egyrészt Bruce taníttatása és annak az oka, másrészt az army of freaks is olyan volt, hogy úgy éreztem magam, mintha csak tavaly lennénk valamikor ilyenkor. Eszméletlen.

Bár továbbra is tartom, hogy Pingvin visszahozása korai volt, ezzel az army of freaks-szel talán jóváteszik egy picit. Ivy meg nem rossz, viszont annyira nekem valahogy nem is jön át; de most úgy érzem, meglesznek ők Pingvinnel.
Az eleje nem ment, viszont a második felét jól meghúzták, és így tulajdonképpen McKenzie (első?) rendezése sem hagy rossz szájízt maga után.

heidfeld - 2017. 05. 04. 21:22

Hát, Maggie Geha előtt nagy feladat áll. Ugye el kell játszania az őrültet, meg a benne élő gyereket is. Későbbiekben a szuper dögös végzet asszonyát. No, utóbbival nem lesz gond.
Sajnos egyre jobban kijön, hogy túl sok a szereplő. Egyszerűen nincs idő foglalkozni érdekes karakterekkel, kihasználni a lehetőségeket. Ugye itt volt Barbara, de meddig? Egyszerűen hihetetlen Erin Richards színészi teljesítménye. Jövőre feltétlen jelölöm is Eyecandy kategóriában.
McKenzie legfeljebb közepes színész, de rendezőnek még jó lehet. Tetszett, ahogy Barbara csajának arcát mutatta többször is, amíg ő beszélgetett.
Szóval jó rész volt ez is, de érdemes lenne gondolkodni egy rokon sorozaton is, mert lehetőség, érdekes szereplő lenne bőven.

Enzo - 2017. 05. 09. 02:09

3×16
Nemsokmindent tudtam felírni a részről. Az Ivy-Pingvin-Gabe szál tetszett, van benne potenciál, főleg Ivy-t volt jó nagyobb szerepben látni, illetve az “army of freaks” jól hangzik. Bruce kitanítása is érdekes volt, ez egy fontos állomás a Batman sztoriban, a körbe-körbe rohangálás meg poén :D

Darabkák:
– Erin Richards abban a kevés jelenetében rendesen ott volt a szeren.
– Eddig azt hittem, Frank csak megvezeti Jimet, és valójában nem a Court ellen játszik… :O
– Megvan, miből volt ismerős a Bruce-t tanítgató sámán fickó: a The 100-ban ő volt a Mt.Weather-beli elnök (Wallace)

#hétidézete most nincs.

Neoprimitiv - 2017. 05. 10. 15:26

Enzo: volt ő már sok minden, csak tulipános láda nem :) Pl. a Justified-ban Arlo, Raylan papája vagy a Ray Donovan legutóbbi évadában az orosz maffiózó.

Enzo - 2017. 05. 10. 16:14

3 perces YouTube videó a Jerome arcát készítő maszkmesterről, érdekes.
https://www.youtube.com/watch?v=RakaGB3Ph2E

Neoprimitiv - 2017. 05. 10. 16:27

heidfeld: Erin Richards tényleg nagyon jó volt most is – kialakított egy saját “Barbara” hanghordozást és az nagyon sokat hozzátesz a játékához.

Ha viszont már eyecandy, akkor én maradok Jessica Lucasnál…

heidfeld - 2017. 05. 10. 20:23

@Neoprimitív: Volt egy elég hosszú, közös interjú velük pár hónapja.:D
Bár túl sok a szereplő, sokat tompít a drámákon, hogy halottak életre kelnek, de egy karakter nekem rettenetesen hiányzik: Sal Maroni. David Zamas eszméletlen nagyot játszott.
És ha eyecandy. Jamie Chung is volt a szezon elején…

Dober - 2017. 05. 12. 09:38

3×17
Nem csodálom, hogy kell Batman a korrupt rendőrség helyére.
Szó nélkül tolják tovább, hogy Frank meghalt, meg, hogy Nygma leszúrt egy színészt mindenki előtt. Az sem zavar senkit, hogy ki kell üríteni a rendőrséget. Mintha Gordon irányítaná a törvényt, és minden eszköz adott. Bullock meg asszisztál neki. Az, hogy mi törvényes nem nagyon zavar senkit. Lee még talán valamit próbál elérni, de ez elég vékony.

Ez nagyon zsúfolt rész volt, és a mindenkinek mindent lehet elég fura. Kíváncsi leszek mikor érik utol Gordont megint és csukják börtönbe.

Enzo - 2017. 05. 13. 19:04

3×17
Érdekes volt az események mozgásba lendülése: Frank infója -> Jim kíváncsisága -> Barbara kíváncsisága -> Nygma kíváncsisága -> Nygma vs Court (amit egyébként a rendőrség hátradőlve nézhetett volna, hogy “én már csak egy kávét kérek” :D)

Ivy-ék freak körtúrája is tetszetős volt, mondom én, hogy mindenkit visszahoznak, remélem nem csak ez a 4 ember lesz az “army”…

Selina ablakon kilökésén eléggé meglepődtem, de aztán jöttek az aranyos cücák, és mostantól ténylegesen van Macskanőnk. Amúgy rájöttem, nem is teljesen vágom, hogy mi a képessége, vagy hogy élesztik fel…

A zárójelenet meg epic, szépen kifuttatták ide.

#hétidézetei, hát olyanok, amilyenek… meg lehet volt még pár, amit pont nem írtam fel:

“[…]Also, I found your performance to be wooden and unrealistic.” *leszúrja*
->
“Uh, is this Hamlet? I guess he wasn’t meant.._to be_.” :D (Harvey)

“I’ve seen mass graves more inviting than this place.” (Pingvin)

heidfeld - 2017. 05. 13. 22:52

Remek volt ez a 3×18. Jó lesz ez a Pingvin-csapat.

Alexejevic - 2017. 05. 15. 09:26

Ahogy látom, Selina esetében totálisan lemásolják majd a Keaton féle Batman “eredettörténetet”. Tetszik a sorozat:) Nem hanyatlik.

DarkEagle - 2017. 05. 15. 20:59

A Selinás jelenetet én is megborzongtam kicsit. Alapból is jó az egész de így hogy Camren ennyire hasonlít Michelle-re még jobbá teszi az egészen. :D

DarkEagle - 2017. 05. 16. 16:52

Na végre, a cicus visszatért. Szép kis esőerdőt kapott oda a kórházba. Bár kicsit csalódtam azt hittem, teljesen lecopyzzák a Batman filmet de nem tették, bár talán így jobb is. :D

Batman továbbra is edz, nagyon jók voltak megint Bruce jelenetei.

Lee viszont egyre idegesítőbb. És az öreg kapitányból lassan Bane válik ha jól sejtem. :D

Rohadtul epic eddig az évad, kár, hogy már csak 4 rész van hátra.

heidfeld - 2017. 05. 21. 23:06

Múltkor a 3×17-ben építették a Pingvin-csapatot, de tényleg jó volt.
3×18-ban Maggie Geha megnyugtatott. Jó választás volt a szerepre.
Gordon eddig bírta, de jól oldotta meg a helyzetet. Tetszik Bruce kiképzése is, de el nem tudom képzelni, hogy mi a céljuk vele.
És Pingvin akkor a legjobb, ha bosszút akar állni, de a hatalmat nem bírja megtartani.

LaCRossE - 2017. 05. 23. 14:01

Valaki most már ölje meg ezt a hülye picsa Lee-t.

wondorog - 2017. 05. 23. 15:59

Nagyon remélem nem belőle akarnak Harley Quinn-t csinálni…

Neoprimitiv - 2017. 05. 23. 16:42

wondorog: ha jól emlékszem szó volt róla, hogy az évadban még bemutatkozik, de nagyon nem örülnék neki, ha Lee változna át. Nem csak a haj miatt, de valahogy nagyon nem tudom Morena Baccarint Harleynak elképzelni.

Edrick - 2017. 05. 23. 18:07

Nekem is Harley jutott eszembe, szerintem simán meglépik. Nem tudom, milyen lenne, de Lee szempontjából talán még működne is, csak az a kérdés, hogy ezt a mostani állapotát mennyire fogja ez eltüntetni vagy éppen megerősíteni. Majd meglátjuk.

Kathryn-t megölni viszont bátor húzás volt, pláne így. Lehet, hogy végre lesz még valaki Maroni mellett valaki, aki nem támad fel?

Apropó, feltámadás: Pingvin és Nygma jelenetei, és a végén a teljesen egyenlő felekként való elválás tökéletes volt. “We help each other escape, together, so that we may be free to murder each other outside.”
Harvey meg megint brillírozott :D

Szépen építkeztek, 3 rész, ebből az utolsó kettő dupla zárás, érdeklődve várom, mit hoznak ki belőle.

Wall-E - 2017. 05. 23. 22:59

Az írással azért igen csak volt probléma a mostani részben, bemegy Barnes a rendőrségre, valaki megkérdezi, hogy ki ez, mintha nem tudná mindenki, hogy szökött fegyenc, vírus, szupererő, és nincs nála fegyver, ott van egy háznyi rendőr és senki nem lőtte fejbe. Catherine fejét egyből levágja, de a főszereplők csak elrepülnek párszor. Ez a mindenki folyton kiszabadul dolog sem az igazi. Hogy van egyáltalán még ember, aki vállalja, hogy rendőr, vagy bármi lesz, mikor folyton hármasával, meg hatosával hullanak. Na de most elkalandoztam, a lényegi dolog a Barnes a rendőrségen részre vonatkozik. Az is ott van kérdésnek, hogy Barnes Catherine-t miért nem akarta elintézni, láttuk, hogy be van kattanva és mindenkit bűnösnek ítél, pont őt nem? Meg mi volt ez az eljátssza a tárgyalást dolog, meg tököl ezer évig, csak hogy odaérhessenek Harvey-ék kiszabadítani Jim-et. Úgy tűnik Catherine-nek nem járt tárgyalás, meg a korábbi áldozatainak. Csak azért volt ez így, hogy lehessen egy ilyen épp befutnak megmenteni jelenet. Ezeket teljesen feleslegesnek találom, ha nem tennék ebben a formában bele a részbe, semmilyen hiányt nem szenvedne vele az epizód. Élvezem összességében eddig nagyon az évadot, de ebben a részben sok dolog zavart a forgatókönyvben, korai részekre emlékeztető izék voltak. Bár hogy Penguin még mindig él, már ez is ilyen.

DarkEagle - 2017. 05. 25. 19:22

Hát nagyon remélem hogy Lee-ből nem lesz Harley az nagy csalódás lenne mert nagyon nem neki való a szerep. Barbaránál amúgy is nagyon jól felépítették ezt már.

Barnes szerintem sokat rontott a részen. Pont ezért nem szeretem az ilyet amit Wall-E is írt, hogy aki nem kell azt azonnal megölik de a főszereplőkkel szarakodnak. Ha úgysem ölik meg őket akkor hagyják az egészet mert csak zavaró időhúzás.

Nygma és Pingvin nagyon jók voltak szokás szerint. Jó kis háború lehet még köztük.

És a lényeg. Bruceból az öreg csinált egy érzések nélküli bábut, lényegében olyan mint a klón csak ő nem haldoklik. Remélem kiderül hogy ki az öreg csóka mert egyre biztosabb vagyok abban hogy ő nem R’as Al Ghul. De mintha valami rokoni szál fűzné Brucehoz mert nagyon védelmezte a családot abban a jelenetben amiben megölte a gyilkost. Mondjuk szerintem a fele kamu annak amit mond pláne hogy a Baglyok ellen van mert az eléggé egyértelmű hogy ő a vezér. :D

Már csak 1 rész aztán jöhet a dupla finálé. Kíváncsi leszek mi lesz itt a végére.

Edrick - 2017. 05. 25. 19:53

“Remélem kiderül hogy ki az öreg csóka mert egyre biztosabb vagyok abban hogy ő nem R’as Al Ghul.”

Lehetséges SPOILER:

Ra’s-ről tudjuk, hogy Alexander Siddig fogja játszani, a mostani öreg (egyelőre?) a Shaman fedőnevet viseli, de simán lehet még valami csavar a történetben ezzel kapcsolatban.

SPOILER vége.

Az, hogy az öreg nagyon védelmezte a családot nekem is gyanús, nem lehet, hogy a nem valódi emléket mutatott Bruce-nak, csak valami kreáltat, hogy higgyen neki?

Enzo - 2017. 05. 29. 16:56

3×18
Jim beépülése nem tartott sokáig :D Pingvin felhívása a végén ügyes húzás volt, most meg megint kapni fog valakit a nyakába, aki le akarja vadászni.
Barnes kicsit felvezetetlen volt az elején, a végére meg tényleg Bane lett belőle.
Jót nevettem, mikor Ivy igazságszéruma visszafele sült el (“tell me she’s gonna be okay” :D), Bruce Jedi-kiképzése mérsékelten érdekes volt, úgyhogy örülök hogy visszatér, és a Pingvin-Nygma faceoff is tetszett a végén.

Gothamite - 2017. 05. 30. 10:17

Úgy nevetek azokon akik azt hiszil hogy Barnesből Bane lesz. :D
Közük sincs egymáshoz. :)

LaCRossE - 2017. 05. 30. 13:18

Hmm, talán a Heroes Go Nuts jobb cím lehetett volna a Heroes Rise helyett. :D

Neoprimitiv - 2017. 05. 30. 15:08

Ezen meglepődtem, hogy nem sikerült a bombát hatástalanítani – váratlan húzás volt.

Morena Baccarin most sokkal jobban nézett ki, mint eddig, de sajnos a karakterével nem nagyon tudnak mit kezdeni, nem érdekel, hogy mi lesz vele. (Jim elég peches, két csaja is pszichopata lett. Vagy a csajok pechesek vele.)

Nem vagyok türelmetlen, de remélem a dupla évadzáróban lezárják ezt a hamleti Bruce vonalat. Egy részben kétszer elsütni, hogy neki köszönhetően meghal egy csomó ember, miközben ő de facto ártatlan marad a tépelődésével, elég volt.

Jó volt látni megint Barbaráékat, de kezd fárasztani ez a “bandavezér folyamatosan oltja a beosztottját, aki ezért bosszút forral” helyzet. Már meg sem tudom számolni, hányszor játszották el különböző felállásokban, ki kellene valami újat találni.

Fish – honnan, minek?

Edrick - 2017. 05. 30. 23:02

Fish egyetlen jelenete szerintem most nem volt rossz, de annyi éppen elég is volt. Viszont tényleg ez a “Heroes Rise” valahogy nekem sem jön ki :D Bruce: agymosott. Alfred gyilkol, Jim pedig vírusos lett. Más olyan ember van még egyáltalán, aki beillene hősnek? :D
Barnes-nál értem, hogy az emberek miért mondják Bane-nek, de szerintem ő az, akinek folyamatosan mondja magát: egyszemélyi judge-jury-executioner :)

Viszont nagyon alaposan megkavarták a szálakat, remélem, jobban jönnek ki belőle, mint a tavalyi évadzáróban. Mármint Court kvázi már nincs, de már jön helyette Ra’s, Lee továbbra is őrült, csak most már igazolhatóan, ráadásul van neki Jim is, a Bruce Wayne-féle királydrámát is vissza kell állítani valahogy. Mármint: kell? Értem, hogy dráma, de ha így hagyják, és nem állítják vissza 5 perc alatt a jó oldalra (bár a gombot már most sem nyomta meg ugye), hanem jól és átgondoltan fordítják vissza, akkor állok elébe. Jimre ugyanez igaz. Barbaráéknál meg áll a bál. Vagy legalábbis nagyon érik, hogy ott is legyen valami. Szóval nem tudom, mit akarnak meg fognak végül ebből kihozni, de kíváncsian várom.

Wall-E - 2017. 05. 31. 07:48

Megint ez a Lee és a kulcs jelenet, végtelenül ügyetlen, ez tipikusan az, amikor nem tudták úgy vezetni a történetet organikusan, hogy Lee ott lehessen az óratoronynál, de ott kellett lennie, mert ez az elképzelés, ezért megoldják három másodpercben, egy száz százalékban nem hihető megoldással. Nem jó, hogy ilyenekkel rontják a szériát, mert annyi tök jó dolog is van benne.

DarkEagle - 2017. 06. 01. 03:15

@Gothamite: Ugye tudod, hogy ez nem jelent semmit? Mutass már valakit aki úgy született meg mint a képregényben van. :D Simán lehet egyszer Barnsból Bane. Barbara se ilyen lenne alapból szóval. Eléggé helytálló azt hinni hogy lényegében bármi lehetséges már.

Ami a részt illeti engem nem lepett meg hogy elsütötték a bombát ugyanis kellenek az új ellenségek és ez a legjobb módja hogy gyárthassák őket. Nem lepne meg ha Harley ezért tűnne fel az évad fináléban. A többi Gothames gonoszról nem is beszélve.

Egyébként az hogy Heroes Rise az alcím nem jelent semmit. Batman világában nincsenek hősök, Batman maga is egy antihős igazából. Ahogyan sokan mások is. Jimre leszek még kíváncsi nagyon mi lesz vele mert sokan tippelgetnek már a neten hogy ez nem is Batman lesz hanem a Föld 3-ról származó Owlman alapjait fektetik le és nem lepne meg ha őt Jim alakítaná már ha ez a tipp bejön. :D

Egyébként a finálé promo baromi badass. R’as, Ostor, “Batman”, szóval durva finálénk lesz itt!

Gothamite - 2017. 06. 02. 08:38

Én nem tartom valószínűnek. Igaz, hogy Barbarából hasonló karakter lett, mint Harley, de azért mégsem Harley.
Barnes, a Hóhér a legtöbb hasonlóságot a Bíróval mutat az animációs sorozatból. A tárgyalás, meg hasonlók. Megnéznék egy olyan történetszálat a 4.évadban, hogy elkapja a híres rosszfiúkat, Pingvint, Nygmát, Jeromeot stb, mint a rajzfilmben :D

Banenek a képregényekben volt ilyen motivációja, hogy kiírtsa a bűnösöket? Ennyire szerintem nem.

és emlékeztek, mikor az 1x05ben bevezették a venomot?

Enzo - 2017. 06. 03. 17:35

3×19
Egy-két baromságtól eltekintve ütős volt ez a rész. Barnes szálán volt némi bugyuta írás: Alfred simán fejbelőhette volna, de a páncélt lövi… Jimnek percekig tárgyalást tart, hogy odaérjen a felmentő sereg, Kathryn-t meg az első rossz szóra lefejezi, nevetséges, miért kell ilyenekkel elrontani egy amúgy jó részt?

Riddler és Pingvin vetélkedése, majd megegyezése és kiszabadulása remek szál volt, ahogy időlegesen szövetséget kötöttek. Érdekes szál lesz, ha az utolsó 3 részben egymásra fognak vadászni.

Darabkák:
-Selina és Pingvin “halál utáni” felébredése mennyire hasonló volt már, mindegyik úgy kelt fel, hogy meg kell ölnie valakit :D
-Örülök, hogy a kristálybagoly-szál újra előkerült.
-Barnes úgy nézett ki, mintha szétsírta volna a sminkjét :D
-Jervis rímekben beszéléséről el is feledkeztem, hogy milyen ötletes.
-Bruce és az öreg fószer jeleneteiről kicsit Az emlékek őre jutott eszembe … de most nem tök olyan? :D
-Alfred belépője a kihallgatószobába talán a legjobb jelenet volt az egészben (“Yeah, but I’m not a cop. Am I? I’m a butler.”)
-Na jó, ezt a Barnes-Bane dolgot visszavonom, így “beöltözve” már nem nézett ki annyira Bane-nek.
-A rész vége Lee-vel elég erős volt, kíváncsi vagyok mi lesz a nőből :O (de végre legalább kezdtek valamit vele)

#hétidézetei:
“-What is your issue with him?
-He’s smarter than me.” :D (Harvey Luciusról)

“What is this, an exit interview?” :D (Jim)

“There’s a nutjob running around in a leather jumpsuit with an axe for an arm! Now I know this is Gotham, but come on, people, do something!” :D (Harvey)

“-Your death scene was quite convincing.
-Well. I’ve had some practice, haven’t I?” :D (Riddler+Pingvin)

“-You know what, Captain? This place is a church. Mine.” (Jim)

Enzo - 2017. 06. 05. 18:04

3×20
Na, egész évadzárós lett ez a rész is, durván besűrűsödtek az események. A múlt részben Kathryn-t, most meg az öreg fószert nyírták ki hirtelen, de így mindig egy lépéssel feljebb kerülünk a ranglétrán. Az engem is meglepett, hogy a vírust nem sikerült leállítani, meg hogy ráadásul Gordon is beadta magának… tuti lesz valami ellenszeresdi így.

Fish belépője meg…woah, na erre nem számítottam, remek volt, meg hát amúgy is micsoda illusztris társaság gyűlt össze ott. Nygma meg csak néz hülyén, ahogy elviszik előle Pingvint, hatalmas jelenet volt :D Azt kell mondjam, talán Fish egyik legjobb jelenete jó ideje.

Darabkák:
-Ugyanabba a hibába estem bele másodszor a félszezon folyamán, ugyanis eddig tökre azt hittem, hogy az öreg fószer csak megvezeti Bruce-t, és valójában nem a Court ellen játszik. (Uncle Frank és Jim szálán ugyanezt eljátszottam :D)
-Lee karaktere végre kapott valami értelmet a sok nyafogás után (és mennyivel eyecandy-bb is lett)
-Már éreztem, amikor Jim elküldte a járőröket Lee háza elől, hogy ez rossz ötlet lesz…
-Alfred kihallgatási módszerei tetszenek, remek bad cop lenne belőle :D
-Lee megjelenése az óratoronynál, na az tényleg teljesen indokolatlanul bedobott jelenet volt…
-Az operatőri munka remek volt, főleg ahogy amolyan Harcosok Klubja-pózban nézik Bruce-ék a várost, meg a záró képsorok a lelőtt öreg fickóval és a gomolygó vörös vírussal…

#hétidézetei:
“We got to find that friggin’ bomb. Let’s go see Baldilocks and see what he can tell us.”
(Harvey Strangeről :D)

“-It was a setup!
-No. No way. Selina would never do that… well, unless they offered her money.” :DDD

Edrick - 2017. 06. 06. 13:06

Legjobb évadzáró. Mondjuk ez csak a harmadik volt, az előző kettő meg nem rakta magasra a lécet, de akkor is. Nem volt rövid, de valahogy érződött, hogy igen, ezt a 2 részt teljes mértékig kihasználták, és mindent beleraktak. Mondjuk arra kíváncsi leszek, hogy a meglépett halálok közül mennyi marad végleges. Tippre nem sok, egy részét ugye már el is lőtték, viszont Fish ezzel kiszállhatna végleg, Barbarából meg tippre Harley lesz. Ha már utóbbit nem láttuk, pedig nagyon ígérték :D Még az utolsó pillanatban is reménykedtem, de azért szép volt ez így is.
A végén az Iceberg Lounge, Selina az ostorral vagy Butch mint Cyrus Gold, bakker, nagyon adta mind. Még akkor is, ha egy részük feltámasztással kapcsolatos, valahogy most el tudom nézni nekik, mert van értelme. Mondjuk Alfred halálánál is lehetett tudni, hogy rögtön fel fog támadni, azért előtte a leszúráson megakadtam egy kicsit. Siddig meg ennyi alapján jó Ra’s lesz. Basszus, annyi mindent elvarrtak, és lezártak, vagy éppen nem, de annyira kereknek tűnik most az, ahol állunk, hogy leírni nem tudom.
Zárás (dupla): 8/10.
Évad: eh, legyen ez is 8/10, szeretetből hozzáadtam egyet a valódihoz. Stabil volt nagyjából végig, és nem blamázták el a legvégén, mint a múltkor. Érdeklődve várom a folytatást.

DarkEagle - 2017. 06. 06. 16:05

Rohadtul jó finálé volt! :D

Először is, Fish végleg halott, ezt már a készítők is kijelentették, ahogy olvastam de aztán ki tudja. Nyilván végleg mert nagy baromság lenne ha most megint visszahoznák harmadjára is.

Nygma vs Pingvin baromi epic lett. Vártam a fordulatot mondtam is magamban, hogy: “Komolyan Ed, már megint?” Erre Pingvin kimondta helyettem. Az Iceberg Lounge-nak nagyon örültem.

Selina úgy látszik megkapja jövőre a mentort, az ostorát már megkapta. Remélhetőleg jövőre rendesen kibontják, hogy most már 9 élete van. :D Rendesen megborzongtam mikor használta az ostort.

Bár sejthető volt, hogy Alfred fel fog támadni, attól még baromira sokkoló jelenet volt. Talán az ő jeleneteik tetszettek a legjobban. R’as Al Ghul is fain volt és még látni fogjuk egyszer, kíváncsi vagyok, mikor.

A legnagyobb meglepetés hogy Butch igazából Cyrus Gold. Na, az ő feltámadása most már egyértelmű viszont vele azért nem akármilyen Batman ellenséget hoztak. Nagyon kíváncsi vagyok vele mit fognak kezdeni.

Barbara szerintem nem Harley, sőt, szerintem most kapja vissza az alap állapotát, úgymond sokkterápiával végre kigyógyul a maffia létből. :D Harley-hoz túl öreg lenne. És ha már Harley. Ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy a rész végén megmentett lány és családja lesz Harley. Ugyanis róla még a képregényekben sem tudni semmit. Mármint a családjáról. Csak annyit, hogy nagy az IQ-ja és magán iskolába járt és hát a csajszi a rész végén magán sulis ruciban volt és korban pont illene is Joker mellé, már ha Jerome lesz egyszer Joker. :D

A végére pedig a legjobban várt jelenet amit sajna a net elspoilerezett nekem. Hatalmas pacsi ezért a készítőknek mert nem vártam, hogy mostanában meglépik “Batmant”. Viszont így akkor szép lassan fel fogják építeni őt is. Várható volt, hogy lépnek ez ügyben hiszen a város most van talán a legrosszabb helyzetben, még ha a vírus ellenszere meg is van tuti, hogy maradt pár ellenség a háttérben. És igen, oké, Bruce még fiatal, mennyi is, 15-16 kb? De mivel már elég jól kioktatták bunyózás terén kisebb bűnözőkön gyakorolhat majd. 2-3 évad múlva pedig már akár jöhet az igazi Batman is. David srác is addigra már 19-20 éves lesz ami azért egy fiatalabb Batmanre már elég lehet.

Finálé 8/10 nálam is, ahogy az egész évad is. Még ilyet ha kérhetem! :D

LaCRossE - 2017. 06. 06. 16:06

Fináléról később majd kommentelek, de egy dolog: David Mazouz azzal “teaselt” minket, hogy látni fogjuk Harley Quinnt ebbe ebben a fináléban.

Na most, semmi kézzel foghatót nem kaptunk. És kábé az egyetlen esélyes jelenleg Barbara, akit ugye kinyírt Tabitha.

Már a második évad óta annak drukkolok, hogy őt tegyék meg Harley Quinnek, de csalódott vagyok, hogy nem kaptunk valami nyilvánvalóbbat.

DarkEagle - 2017. 06. 06. 16:10

JA egyébként már teaselnek minket a készítők és pár szereplő, hogy a 4. évadban megjelenhet Madárijesztő. :D Bár őt már láttuk ugye de az csak úgymond a születése volt.

DarkEagle - 2017. 06. 06. 16:12

LaCRossE: Szerintem Barbi nem halt meg ahhoz túl jó szereplő. De az fix, hogy belőle nem lesz Harley. Joker nélkül Harley olyan mint csoki édes íz nélkül. :D

LaCRossE - 2017. 06. 06. 16:13

Hmm, de a neten sokan hajszálakba kapaszkodnak Harley kapcsán.

– Lee piros és kék kendőt hordott a végén, ezek a színek Harleyra jellemzőek
– A tévében szereplő lány (aki amúgy szerintem fiú, de mindegy, egyáltalán nem tűnik lánynak)
– Barbara arca nagyon sápadt lett (mondjuk agyonb*szta az áram, szóval nem csoda)
– DarkEagle teóriája: a kiscsaj, akit megmentett Bruce a családjával együtt.

A lényeg: rohadtul kevés infót kaptunk, pedig már tökre beleéltem magam, hogy valami konkrétat látunk :(

LaCRossE - 2017. 06. 06. 16:15

DarkEagle: azt tudom, hogy Barb nem halt meg, vagyis nem fogják kinyírni (egyébként simán lehet, hogy rövidebb időre, néhány percre beállt nála a halál állapota)

DarkEagle - 2017. 06. 06. 17:09

Én is csak tippelek de amúgy igazad, van kicsit csalódtam én is, hogy nem mondták ki konkrétan ki is Harley de ugye ez nem az első alkalom. Jokerrel is ezt csinálták. :D Mondjuk a találgatás még érdekesebbé teszi. Egy dologban biztos vagyok, Lee nem lesz valószínűleg soha Harley, pláne így, hogy már normális, ELVILEG! :D

A tévés gyerek tuti, hogy fiú és tuti, hogy nem Harley. Ennyire azért nem fogják őt elbújtatni. Számomra két lehetőség van, vagy Barbi vagy a lány a végén. Azt kétlem, hogy a készítők trollkodtak volna. Ők is csak annyit mondtak, hogy benne lesz a részben de azt nem mondták, hogyan. :D

sunny97 - 2017. 06. 06. 18:11

Csak én éreztem kicsit túl soknak Bruce utolsó jelenetét? Értem én, hogy ezzel akarják a nézők tudtára adni, hogy itt tényleg elkezdődött valami…de pont egy ilyen jelenettel? Túlságosan erőltetik Bruce szüleinek megolését.

Annak ellenére, hogy nekem nagy kedvencem Nygma, Pingvinnek jár egy pacsi. Szépen túl járt Nygma eszén. Kíváncsi leszek mi lesz a folytatás az ő történetüknek.

Az ellenszer beadása túl kiszámítható volt. Sajnálom, hogy nem csavartak egyet rajta.

LaCRossE - 2017. 06. 06. 18:39

Szerintem pedig pont szép megoldás volt párhuzamot vonni. Főleg, ha esetleg tényleg az ottani kis csaj lesz Harley (kétlem, de hát ki tudja), akkor aztán még inkább odatették.

Bruce hőssé válása azzal kezdődik, hogy megölték a szeme láttára a szüleit.

Harley gonosszá válása pedig azzal, hogy valaki megakadályozta, hogy megöljék őt vagy a szüleit.

DarkEagle - 2017. 06. 07. 00:33

Pontosan, mekkora csavar lenne, ha Harley így születne meg egyszer. Megint felveti a kérdést, hogy visszamennél az időbe megölni Hitlert? :D

Egyébként a szülei halála dolgot már lezárták idén ezzel a fináléval, hisz az utolsó jelenetnek pont az volt a lényege hogy Bruce megtalálta az útját és tovább lépett.

chester - 2017. 06. 07. 11:15

ugy tunik csak badass-e kell tenni az asszonykakat, es egybol feljavul a szerepuk, na meg megszepulnek. :D

Blobov - 2017. 06. 10. 09:54

Kegyetlenül jó évadzáró lett ez, de olyan szinten lekerítették, hogy akár itt vége is lehetne.

Enzo - 2017. 06. 13. 19:47

3×21-22
Hű, állat volt ez a finálé, szépen összehozták ezt a duplarészt, mindenki szerepelt benne, csak úgy tobzódtunk a különböző szembenálló érdekcsoportok és érdekszövetségek forgatagában. Még akár sorozatzárónak is elmehetett volna Bruce utolsó (és mondhatni “Batman első”) jelenetével, meg annyiból a Gyűrűk Ura 3-ra hasonlított, hogy az epizódnak legalább 5 vége volt :D

1. Az elején a vírusos montázs mekkora volt már, főleg a creepy nyugger nénivel :D
2. Ja hogy Fries és Bridgit átállt Fishhez! Apropó jégember, Jimnek hogy nem jutott előbb eszébe áttörni a jeget az alagútban?
3. Ebből a “Lee becélozza Barbarát” szálból kár, hogy nem lett semmi, pedig megnéztem volna. Azért a Barb-Tabby fight se volt rossz, pláne a csókjelenet :P
4. Na végre volt véletlen ölés, remélem akkor Fishnek tényleg ennyi, és nem hozzák vissza sokadszorra.
5. Strange-nek remekül áll ez a simulékony, nyugodt szerep!
6. Ra’s Al Ghul nevének kiejtésére valahogy nagyon máshogy emlékeztem :O meg mondjuk az is fura felvezetés volt, hogy a freakcsapat lazán leverte a kardos harcosait…
7. Pont gondolkodtam, hogy Alfred vajon hogy fogja megúszni a szitut, hogy Bruce-nak meg kell ölnie, úgyhogy k*rvára szembecsodálkoztam a laptopot, mikor leszúrta az inast :OOO
8. Morena Baccarin a finálé második részében talán minden eddiginél szexibb volt, az a dekoltázs, yum :P
9. Riddler és Nygma tényleg annyiszor csak simán megölhették volna egymást, de mindegyik stílusosan és lassan akar végezni a másikkal. Pingvin ki is mondta a kulcsmondatot: “I may be driven by my emotions, but you are driven by something much more predictable: a desperate, compulsive need to complete what you’ve started in exacting fashion.” Jó csavaros volt a macska-egér harcuk, tetszett, főleg a végén Püngvin döntő húzása (gyanús is volt a nyakkendőtű…). A megfagyasztás (és dísztárgyként használás) pedig egy kreatív feloldása a “hogyan nyerjen úgy valamelyikük, hogy egyik se hal meg” dilemmának.
10. Erős párhuzamot éreztem az agymosott Bruce Alfred általi megmentése és a vírus hatása alatt álló Jim Harvey általi “visszahozatala” közt… csak Harvey-nak valahogy sokkal kevesebb dumával sikerült.
11. Butch lelövéséig én azt hittem, hogy az egész jelenet egy átverés, és megérkezik Tabitha valahonnan, de nem… ez a Cyrus Gold nekem nem mond semmit, de most komolyan visszahoznak egy halottat megint?
12. Selina ruhája a végén elég furán nézett ki, de szexi. Tabbyvel meg jó páros lesznek, már látom lelki szemeim előtt a kiscica-nagycica témára felhúzott fanartokat :P (amúgy kicsit megvezetés volt így a trailer az ostorral, mert csak kipróbálta végül :D)
13. Harley Quinn-t én is vártam, de ezek szerint csak eldugva volt a részben…vagy Barbara lesz az (Harley Kean?). Mondjuk ha őt hozzák vissza, az még okébb, mint Fish/Butch újraélesztése. A végén a sikátoros-rablós jelenetnél meg azt hittem, egy Batwoman story születésének szemtanúi leszünk :D de a kislány is jelölt, mint leendő Harley.
14. Egész szépen elvarrtak minden szálat, vagy legalább nem durván hagyták félbe, Tetch is visszakerült Arkhambe, még előhúzható valamikor.

#hétidézetei:
“You all right, mate? What you come as?” :D (Alfred Ra’s Al Ghul-nak)

“-What? It’s gonna be fine.
-Yeah…Penguin, Nygma, Tetch all in the same place for a high-stakes hostage swap. What could possibly go wrong?” :DDDD (Harvey)

“What? You’ve never seen a mason jar filled with blood before? Go! Back to work!” :D

Edrick - 2017. 06. 14. 11:04

” ez a Cyrus Gold nekem nem mond semmit, de most komolyan visszahoznak egy halottat megint?”

Igen, és alapból irritáló, hogy megint visszahoznak valakit, de ezzel a felfedéssel valahogy félig megbocsátható, mert hogy Cyrus Gold valójában Solomon Grundy, a zombi :) Sőt, ez nem is pontos kifejezés rá, de most maradjunk ennél.

Alexejevic - 2017. 06. 20. 08:17

Nagyon korrekt évad volt. Le a kalappal… Pingvin és Nygma stílusát szépen építik a szupergonoszság felé:) Bár Ed még nagyon szétszórt, messze van Rébusztól. De Pingvin már nagyon szépen fel van építve és be van mutatva.
Végre Fishnek annyi…Örülök, hogy lezárták a szálát. Nem kell ő ebbe a sorozatba.
Selina is nagyon tetszik. Szépen bemutatják, hogy mennyire kötődik Bruce-hoz, de igazából sosincsenek együtt.
Lesz Solomon Grundy, valószínű lest Árnyak Ligája, és ideje rendesen felépíteni Jokert, Harley-t…
Én még maximum 3 jó évadot látok ebben a sorozatban.

Az utolsó jelenet…Számomra kicsit gagyi volt, hogy Bruce tiszta feketében az épület tetején állva pont megment egy ugyanolyan bajban lévő családot, mint amilyenben ő volt… Szerintem ezt elsiették. De annyi baj legyen. Akkor a 4. évadra marad a denevér:P Remélem azért a sorozat végén felkapja azért a Batman cuccot.

Árpád - 2017. 11. 15. 19:23

Én most nézem a sorozatot, de nem értem a kommentárokat. Miért jó az, hogy egy figyelmes, intelligens nő átalakul egy szadista állattá? Barbara ilyen, de lehetet volna másképp is fontossá tenni a karaktert. Valóban az első évadban elég feleslegesnek tűnt, de valahogy nekem nem tetszik az ilyesmi, mert megint csak a mai világnézet érhető tetten, még a gonosz is szerethető. Elnézést talán Hitlert vagy Sztálint is szeretni kellene?

Neoprimitiv - 2017. 11. 15. 20:12

Árpád: érdemes lenne eljutni oda, hogy a gonoszság, mint olyan és egy gonosz karakter két teljesen különböző dolog. Én semmilyen mai világnézetben nem látom azt, hogy a gonoszságot szeretni kellene, viszont egy jól megírt antagonista nélkül tömény unalom lenne egy fiktív “hős történet”.

Hogy a példánál maradjunk: abból, hogy Bruno Ganz-ot öröm nézni Hitlerként és a Bukást egy jó filmnek tartom, nem következik, hogy Hitlert is szeretem.

Árpád - 2017. 11. 15. 20:39

Neoprimitiv: Persze egy történetnek kell a fordulat sokszor, mert ha mindenki jó lenne dög unalom lenne és ez érthető is. Nekem Barbarának fordulata kicsit sok, de pl Pinguint azért szeretem, mert olyan, amilyen, de ehhez nem kellett átalakítani a karakterét és feldobja a filmet. Megértem amit mond és azt is tudom, hogy ilyen filmben gyakran az évadokban az antagonisták adják a film értelmét, bár gyakori az olyan, hogy egy-egy évadban új antagonista jön és az évad végén meghal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz