login |

Pilot-mustra: This Is Us – 1×01

2016. 09. 21. 19:30 - Írta: winnie

92 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

According to Wikipedia, the average human being shares his or her birthday with over 18 million other human beings. There is no evidence that sharing the same birthday creates any type of behavioral link between those people. If there is…Wikipedia hasn’t discovered it for us yet.

Az a nagy helyzet, hogy ez a sorozat lehet, hogy sokkal jobban fog tetszeni, mint ahogy a pilot tetszett. Félreértés ne essék, az NBC új drámájának pilotja elég jó volt, a papírformának megfelelően meg is könnyeztem, de bizonyos okok miatt, csak a legvégén lelkesültem be igazán és mondtam, hogy ide nekem a következő részt.

THIS IS US – 1×01 – 7/10

 this-is-us-1x01-03

A This Us négy történetet mesél el nekünk párhuzamosan: kapunk egy férjet, akinek a felesége gyereket vár, egy vezető beosztásban lévő, családos cégvezetőt, aki az őt lepasszoló apját keresi, egy túlsúlyos nőt, akiben már a támogatói csoportja ellenére is csak pislákol a remény, valamint egy menő sorozatsztárt, akinek elege van abból, hogy csak egy szép arcnak látják. Ja, és mindnyájan ugyanazon a napon ünneplik a 36. születésnapjukat.

Nyilván a négy szál kereszteződni fog, de jó eséllyel nem lesz belőlük egy, közös sztori, szóval aki belevág a sorozatba, annak érdemes ezzel tisztában lennie. Valamikor ez, valamikor az lesz hangsúlyos, máskor egyenlő időt kapnak, bár azt is biztosra lehet majd venni, hogy lesz valami motívum, ami azért valamennyire egy kalap alá tereli az epizódokat.

this-is-us-1x01-01

Ez a szerkezet magában rejti a tipikus buktatót, miszerint, ha az embernek egy vagy két karakter nem jön be, az az egész sorozat sorsát veszélyeztetheti. Azonban szerintem nagyon jól sikerült az alapozás, mindenki abszolút szimpatikus és kedvelhető figura – ahhoz képest, hogy ilyen kevés idő volt rájuk, a többség már most lélegző, hús-vér karakter, aminek a megvalósítása marhára nem egyszerű feladat.

Lehet Parenthood-ozni, hiszen NBC-s a sorozat, sok benne a szereplő, olykor könnyezni fogunk és nyilván lesz szappanos komponense is, én azonban egy másik címet dobnék be a közösbe, a Crazy, Stupid, Love. című filmét. Nem tökéletes a párhuzam, de mivel a pilotot ugyanúgy Glenn Ficarra és John Requa rendezte és Dan Fogelman írta (aki a The Neighbors-t és a Galavant-ot is), ezért szerintem nem meglepő, ha az a hangulat jött át.

this-is-us-1x01-04

A Crazy, Stupid, Love.-ot  (itthon: Őrült, dilis, szerelem.) nagyon, nagyon szerettem. A This Is Us pilotját szerettem nézni, kellemesnek találtam, de nem csápoltam közben. Ennek csupán az az oka, hogy sokáig nem tudni, hogy mire is megy ki a játék, hiányzott valami érzelmi kötődés.

Viszont a végén…, nos, a végén, mint írtam, kifejezetten lázba jöttem. Akkor összeállt a kép. Nemcsak a csavar mivolta miatt (bár az meg egy másik kedvelt sorozatos szerkezetemet idézi meg), hanem az azzal kialakított új dinamika ígérete is nagyon izgalmas. Nagyon szurkolok, hogy ne rontsák el.

92 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2016. 09. 21. 20:24

A rész végi csavar annyira eszméletlenül “aranyos” volt, hogy muszáj maradnom.

Nagyon bejön az egész, a karakterek, a feelgood hangulat, minden. Egyetértek a pontszámmal.

Alcrow - 2016. 09. 21. 20:25

Úgy döntöttem, hogy idén ezt az egy új sorozatot próbálom csak be (egyszerűen az eddigi sorozataimmal sem tudok lépést tartani, felesleges lenne még többet nézni hetiben), de már a 10. percnél úgy éreztem, hogy valószínűleg sikerült kiválasztanom azt a sorozatot, amelyik a legközelebb áll az ízlésemhez. Egyszerűen tényleg jó volt nézni, még akkor is, ha az első rész kb. a trailer 40 perces változata volt. A doki hihetetlenül jó figura volt, már az első jelenetét megkönnyeztem, és arra gondoltam, hogy remélem, tényleg vannak ilyen orvosok, mert ez az ember aranyat ér. De igazából tényleg mindenki nagyon szimpatikus volt, a csavar is szuper volt, vigyorogtam utána, mint a tejbetök, pedig láthattunk már hasonlót, csak sit-comnál. És igazából végig az volt az érzésem, hogy ez a rész egyszerűen nem mutat semmi újat, semmi olyat, amit ne láthattunk volna már valahol, de olyan jól ad el mindent, olyan jó a hangulat, olyan bájos és szerethető az egész, hogy egyáltalán nem tűnik klisésnek. Szóval, ha ilyen lesz végig, akkor nekem valszeg lesz egy új kedvencem. Csak aztán nehogy koppanjak. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ez lesz-e nálam a hét legjobb epizódja, vagy a HTGAWM. A Gothamnél, a SHIELD-nél és a TBBT-nél biztos, hogy jobb volt.

Deny - 2016. 09. 21. 20:27

Nagyon bejött, pedig tényleg nem mondható túl izgalmasnak. Viszont mindegyik karaktert szimpatikusnak találtam, és már rögtön szurkolni kezdtem nekik, hogy sikerüljön, amit szeretnének. A csavart félig sikerült ellőnöm, de nem teljes mértékben szerencsére. A “második fele” akkorát ütött, hogy leesett az állam.

Megkönnyeznem még nem sikerült, de azért jó kis érzelmi hullámvasút volt. Nagyon bízok a folytatás sikerében. 8/10 (a csavar 10-es)

winnie - 2016. 09. 21. 20:30

“Megkönnyeznem még nem sikerült,”

nekem a testvéri kötelékek mindig is a gyengéim voltak, már a kezdeti kevin/kate is nagyon bejött, de a végén, uhh, kész voltam:)

jessm - 2016. 09. 21. 21:00

Én szerencsére nem tudtam , hogy van csavar a részben. Aki tudta az valószinüleg a csavar egyik felét kitalálhatta. nekem tüzoltónál esett le az egész csavar, így viszont nagyon kellemes volt az egész.

A csavar előtt is nagyon élveztem, mindenkit azonnal megszerettem és szurkoltam értük. Ja és Kate és Toby között nagyon jól müködött a kémia, amit első ránézésre nem hittem volna. És nagyon kiváncsi vagyok a folytatásra.

Eni - 2016. 09. 21. 21:08

Nagyon tetszett. Eddig minden karakter nagyon szimpatikus. A végén pedig a csavar… Jöhet a következő rész.

AJ - 2016. 09. 21. 21:13

Az utóbbi időben mindenen sírtam, és itt egyelőre csak a határán billegtem, de még várat magára. A pilotról annyit lehet tényleg csak elmondani, hogy “nem történt semmi”, de mégis remekül felvázolták számomra az alapot.

Nem is igazán tudom, mit lehetne elmondani az első rész történetéről. Nem volt nagy íve, bár kétségtelen hogy eljutottunk A-ból B-be, de egy film első 40 percének tűnt ez, mintsem sorozatepizódnak. A rész végi csavar pedig az egyik legjobb, amit mostanában, valaha láttam. Nem hatalmas dolog, de annyira jól és váratlanul esett, hogy nem tudtam nem imádni.

Az apró kis poénok is nagyon jók voltak és kellettek is bele. A kedvencem, mikor a duci hapsi fotózkodni szeretne The Man-nyvel, a csávó pedig egyből felveszi a tipikus, fotós pózt.

Batistuta - 2016. 09. 21. 21:16

Rész közben azon gondolkodtam, hogy hogy is lesz ebből egy teljes évad? Aztán jött a csavar :) Maradok természetesen, egy erős 7-es.

Bogyó - 2016. 09. 21. 21:41

Engem is a csavar fogott meg a végén. Maradok :) Ugyan az NBC nagyon próbálta Parenthooddal párhuzamba állítani, én ezt a pilot alatt nem igazán éreztem, de így, a csavar után már lehet láthatóbb lesz, majd meglátjuk :) Várom a folytatást!

rol001 - 2016. 09. 21. 23:39

Nagyon bejött ez a pilot! A hangulat valami fantasztikus. Már a rész elején mindenkit megkedveltem, a rész végére a csavarral meg teljesen levettek a lábamról. Nevettem is néhányszor egy jót rész alatt, és érzelmileg is be tudott szippantani, úgyhogy a komédia és dráma oldalát is ügyesen kijátszották.
Így belegondolva nem is volt hatalmas meglepetés a vége, akár kitalálható is lett volna, de olyan jól megoldották, mint nagyon kevés filmben/sorozatban. Maradok, és még nagy kedvenc is lehet!

Deny - 2016. 09. 22. 00:58

rol001: “Így belegondolva nem is volt hatalmas meglepetés a vége, akár kitalálható is lett volna”

Ugye? :D ezen el is mosolyodtam, mert tényleg annyira nyílvánvalónak tűnt így visszagondolva, de meg sem fordult a fejemben. Mindenesetre ez nekem nagyon tetszik, mert bizonyítja, hogy apró dolgokból is lehet zseniális csattanót írni.

Thomas - 2016. 09. 22. 03:20

Mi volt a csavar?:) Most már komolyan érdekel:)

Shannen - 2016. 09. 22. 03:53

Mostanában nagyon nem sok időm van sorozatozni, de úgy voltam vele, hogy ezt muszáj bepróbálnom, annyira bejött anno az előzetese, plusz mindig is szerettem az ilyen egyszerű hétköznapi kapcsolatokat bemutató sorozatokat, főleg, ha a szereplők is jók.
Itt pedig szinte minden klappolt végig. Bár az előzetesben szinte minden olyan dolgot ellőttek, amit megkönnyeztem volna, de a rész végi csavar szerencsére megmaradt meglepetésnek.
Tényleg nem tudom mikor láttam utoljára ilyen remek csavart egy sorozatban, ráadásul olyan szépen és alamuszin építették fel, hogy meg se fordult a fejemben, hogy ide lyukadunk ki. Pedig azért sok mindent láttam már az évek alatt. Le a kalappal a készítők előtt, tényleg csodás utolsó perc volt ez. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, remélem fogják tudni tartani a színvonalat. 8/10.

A Crazy,Stupid,Love mondjuk eszembe se jutott volna, de igaz, hogy hangulatában hasonló a kettő, de azért itt valószínűleg több lesz a dráma része.

winnie - 2016. 09. 22. 05:00

thomas: “Mi volt a csavar?:) Most már komolyan érdekel:)”

SPOILER (nem kell ideírnom, de mégiscsak pilotkritika) (ennek a kéknek nem tudom, hogy mi a kódja, de így sem lehet elolvasni könnyen, szóval szerintem nem gond):

az egyik szál (a milo ventimigliás, terhes feleséges – tudjuk, hogy hármas ikrekkel terhes) a múltban játszódik, és a végén kiderül, hogy a másik három 36 évesnek ők a szülei. röviden ennyi. persze még van plusz réteg is. a sorozat így arról fog szólni, hogy látjuk a jelenben a három testvért, illetve külön szálként gyerekként is, hol ennyi, hol annyi évesként.

Thomas - 2016. 09. 22. 08:52

winnie: köszi, ez tényleg érdekes koncepció:)

Tomi - 2016. 09. 22. 08:55

Én is csak jókat tudok mondani az egészről. Annyira életszerű volt, hogy egyből megfogott. Nagyon, nagyon szerettem!

Amúgy a rész végi csavar nekem sem esett le rögtön, csak a 2. újranézéskor. Nagyot ütött, és ettől csak még jobban várom a folytatást.

Freckles - 2016. 09. 22. 10:45

Kellemes kis szórakozásnak tűnik eddig. aztán meglátjuk mit tudnak belőle kihozni, hogy heti szinten várós legyen :)
Nekem tetszett, hogy a dráma ellenére azért van humor is benne. Jók a párbeszédek, meg a karakterek érdekesnek tűnnek.
Ja, és amikor kiderült a csavar, a homlokomra csaptam. Kicsit bosszantott is, hogy nem esett le előbb…vagy legalább nem gyanakodtam.

Eny - 2016. 09. 22. 13:40

nálam nem volt az csavar,mivel már a feltárás előtt gondoltam rá, de ettől függetlenül bejött a sori, ha időm engedi folytatni fogom, lehet megvárom míg leadják az egészet,s egybe darálom,de az is lehet,h heti nézős lesz..

DarkEagle - 2016. 09. 22. 14:45

Előzetes meg a képek alapján annyira hatásvadásznak tűnik de ha már ennyire ajnározzák belenézek én is. Szeretem a drámát de nagyon hepciás is vagyok rá mert ha klisés meg hatásvadász akkor kuka 1 perc után.

Enci - 2016. 09. 22. 18:16

ennyi ajánlás alapján asszem, én is belenézek, mert igazán érdekesnek ígérkezik. Aztán majd referálok, nekem hogy tetszett :)

abba - 2016. 09. 22. 20:37

Én is megkönnyeztem, a vége azzal a dallal nagyon jó volt, és szép keretbe foglalja az egészet, így már egészen másképp gondolok az elmúlt 40 percre.

Mindegyik szereplő nagyon szimpatikus, és nem gondolom, hogy nap mint nap látnánk ilyen karaktereket – egy kövér nő, akit nem csúfolódásból szerepeltetnek, hanem mélysége, karaktere, humora van. A szépfiú színész már gyakoribb, mégis szimpatikus volt, a Challengeres sztorija elég vicces volt, meg ahogy azok a lányok táncoltak körülötte, az hozzáadott.

Fekete szereplők, családok pedig még mindig ritkaszámba mennek a tévében, ez a csávó pedig nagyon aranyos volt, főleg a biológiai apjával való jelenetekben.

Milyen érdekes egyébként, hogy Milo Ventimiglia arcára így rá lehet bízni egy jelenetet, nem gondoltam volna ezt a Gilmore Girlsből. :)
Biztosan maradok.

sehrezad - 2016. 09. 22. 22:02

Hú, ez baromi jó volt, mintha egy kisfilmet néztem volna, igazából folytatás nélkül is szinte kerek egészként működne – de azért várom a következőt!

kiete - 2016. 09. 22. 22:06

Én meg biztos vagyok benne, hogy a következő részek nem fognak annyira tetszeni, mint ez az első. Teljesen lezártnak érzem így.

sehrezad - 2016. 09. 22. 22:09

Hát igen, megvan rá az esély, de mivel csavar nélkül is nagyon tetszett, hátha működni fog a dolog.

winnie - 2016. 09. 22. 23:18

kiete: pedig most tárul ki a világ. én legalábbis mindig határtalanul izgalmasnak találtam, ha egy olyan történetet kapok, amiben látok egy gyereket, és azt is látom, hogy milyen felnőtt lett belőle. vagy fordítva: ha megismerek (és megszeretek) egy felnőtt karaktert, akkor nagyon érdekes lehet megismerni a gyerekkorát. az efféle megoldások annyi, de annyi lehetőséget adnak, hogy szíven üssék az ember – nyilván a hatásvadászat is kínálja magát. nem sorolok filmcímeket, már csak a spoiler miatt sem, de valahol döbbenetes érzelmi hullámvasút látni, hogy egy aranyos gyerekből hogy lesz sorzatgyilkos vagy épp ellenkezőleg, egy nagyon jó, tisztességes ember.

való igaz, lezárt, de azért lett így megírva, mert tudták, hogy akarják folytatni, mindig is folytatásra volt tervezve.

Wall-E - 2016. 09. 23. 00:00

Meglepett ez a pilot, simán nézős a sorozat, rendkívül szórakoztató, ahogy többen is írták, mindenki szimpatikus, nagyon lekötött az egész.

(Parenthood-ot fel lehet hozni néhány szempontból, de szerintem felesleges, nem hiszem, hogy ez a sorozat valaha akár csak meg is közelíti majd azt, az egyszerűen sokkal jobb volt annál, mint amilyen “státusza” volt úgymond, én tartom, hogy amíg futott, az egyik legjobb sorozat volt még ebben a felfoghatatlan felhozatalban is.)

De valami elképesztően élvezetes volt ez az első rész, azonnal nézőssé vált nálam.

Enci - 2016. 09. 23. 08:29

Tényleg nagyon aranyos volt, de egy dolgot nagyon abszurdnak éreztem.
ÉS akkor most SPOILER!!!!

Ha valaki elveszít egy ikergyereket, ráadásul a születésénél egy (jelen esetben két) életben maradt testvérrel, és még a hormonjait sem tudja uralni, az semmiképp sem fog egyik pillanatról a másikra abszolút boldog arcot vágni egy kvázi idegen gyerek gondolatára. Még a sajátja(i)ban is azt a gyereket keresi ilyenkor a kismama, amelyiket elveszítette.
Oké, hogy csak egy rövid, aprócska kis jelenet volt, és könnyen lehet, hogy ezt ki is fogják bontani a továbbiakban, de… nekem ez picit abszurd. Meg az is, hogy a doktorbácsi nem ragaszkodott a császárhoz. Három gyerek igencsak megterheli a szervezetet. És ez még 1980-ban sem volt másképp.

SPOILER VÉGE

De attól még nagyon tetszett. Meg az is igazán tetszik, hogy végre nem a világ legszebb/legcsinosabb/legdögösebb nője a főhősnő. Hanem egy igazi kövér hölgyemény, aki a boldogságát keresi. Jók a karakterek, tetszenek, remélem, hogy a szülőket is beépítik majd “napjaink” részeibe, mert kíváncsi lennék, hogy ők hogy élik meg a gyerekeik élethelyzeteit – mert mind nagyon, nagyon különbözik egymástól. Várós.

Dalmayr - 2016. 09. 23. 12:34

Ohh ez nagyon tetszett. Eddigi kedvenc újoncom. Természetesen sírtam is picit :) Nagyon érdekes koncepció, jó karakterek és jó színészek. Egyelőre nem is kell több.

casi - 2016. 09. 23. 22:39

Na ez kellemes volt. Nem is tűnt fel, hogy 40 perces volt, azt hittem csak vicceltek, amikor azt írjátok, hogy olyan volt, mint egy film első 40 perce, vissza kellett néznem, hogy elhiggyem :)
Biztos, hogy maradok, főként a kövér nős téma érdekel, de ha a sorozat maga unalmas lesz, lehet, hogy akkor is maradok zöld íjász miatt, azt hiszem nagy verseny lesz a jaws eyecandy szavazáson.

Snoopyzit30 - 2016. 09. 24. 08:17

Én nem könnyeztem sehol, még a határán sem voltam, de nekem is tetszett az 1. rész. Az orvos által kicsit erős rávezetés volt az, amikor mondta, hogy 3 gyerekkel fognak hazamenni, szóval ott lehetett sejteni valami csavart, de egyértelműen persze nekem is a tűzoltó beszólásával esett le :) Az összes közül eddig a kövér lány storyja tetszik a legjobban, főleg amikor a fürdőszobakövön ülve beszélt az álmairól az nagyon bejött. 36 év az pont az a kor, ami körül az embernek vannak ilyen gondolatai, lehet hogy van akinél már a 30, de 35 körül már tuti. A másik, hogy az is tetszik, hogy nem 25 és nem is 45 éves színészekkel próbálnak eljátszatni 36 éveseket, hanem a színészek tényleg 36 körüliek.
Várom a folytatást!

DarkEagle - 2016. 09. 26. 00:34

Ez életem legnagyobb tévedése eddig. SZÓ SZERINT SEMMIT nem tudtam a sorozatról, csak képeket láttam róla és talán egy előzetest. Baromi azt hittem hogy egy tipikus klisé cucc, tele hatásvadász dolgokkal. DE BAROMIRA NEM!

Nem sokszor szórtam el sorozatokra a zseniális jelzőt de szerintem ez a PILOT megérdemli. Az hogy ezek után mi lesz azt nem tudom de az fix hogy évad végéig maradok (vagy amíg nem kaszálja a kocsog NBC, if you know what I mean) mert ezt nagyon el kell cseszni, hogy idő előtt kukázzam.

A csavar végén nagyon meglepett, mert nekem egyáltalán nem tűnt fel addig amíg meg nem jelent a tűzoltó. Pedig általában elsőre leesnek az ilyenek de annyira koncentráltam a szereplőkre hogy elvesztem benne teljesen. :D Innentől jön a reménykedés hogy kitart a sorozat és az NBC sem dobja ezt is idő előtt kukába.

8/10 – Simán az eddig legjobb Pilot eddig azokból amit láttam eddig.

Reeka - 2016. 09. 26. 12:31

Nagyon tetszett, cuki volt, mindegyik vonal érdekel, nézős marad továbbra is, várom a folytatást!

ananiila - 2016. 09. 27. 15:00

Mivel tudtam, hogy lesz a végén valami csavar eleve úgy néztem, de hát gyök2 vagyok és nem jöttem rá. :) Ez így jó volt, de szerintem sok múlik a 2. részen, hogy maradok e.

MetaLika - 2016. 09. 28. 02:19

A mocskos mindenit! Nagyon ritkán tudnak meglepni ilyesfajta csavarokkal, de a sorozat olyan jól hatott a lelkemre, hogy eszembe se jutott a csavar gondolata. Na így kell bealtatni a gyanakvást zseniális hangulattal! Zseni!

LaCRossE - 2016. 09. 28. 15:24

1×02

Ez is mosolygós kis rész volt. Sokat nem igazán lehet róla írni, egyszerűen csak feelgood, jók a karakterek és öröm nézni.

Mondjuk a rész utolsó perce alapján lesz itt még dráma is.

-Tomi - 2016. 09. 28. 20:02

Ez a második rész is jó volt. Nagyon sok szép jelenet volt benne és jól eltalálták a humor és a komolyság arányát. Viszont, én még kicsit elnéztem volna, hogy hogy boldogulnak az újdonsült szülők a három babával. Nem kellett volna ilyen gyorsan megnőniük.

ravengirl - 2016. 09. 28. 22:01

Én még most néztem meg az első részt, és szerencsére nem olvastam a kommenteket, de mekkora volt már a végén ez a fordulat :) Meg se fordult a fejemben, hogy ezek a szálak összejönnek a végén, szuper volt!!

Enci - 2016. 09. 28. 22:02

Promo szerint jönnek a babák a következő részben.

De a rész végi utsó perc? Hehh????

barátfüle - 2016. 09. 29. 00:22

Meg van az idei kedvencem! :) Én bevallom, megkönnyeztem… Nagyon várós!

-Tomi - 2016. 09. 29. 10:44

Enci: Igen, aztán megnéztem a promót és nagyon megörültem neki.
A rész végi csavar megint ütött.

winnie - 2016. 09. 29. 12:42

“Nem kellett volna ilyen gyorsan megnőniük.”

igen, ide-oda fognak ugrálni az időben, szóval lesz még bőven babázás is.

winnie - 2016. 09. 29. 12:44

1×02: jó volt, nagyon érzékeny sorozat, egyelőre nagyon jó aranyérzékkel írják.

annyira más úgy nézni a jeleneteket, hogy tudjuk, hogy mi lesz a gyerekekből, hogy milyen a kapcsolatuk, hogy tudjuk, hogy mi történik a házassággal (akár válás, akár halál).

egyedül azért nem voltam úgy oda, hogy nagyon keveset láttunk anyu-apu kapcsolatából, hogy az 1×02-es “hullámvasút” igazán üssön. talán, ha előtte lett volna tényleg egy rész idill, és utána látni, hogy 8 év múlva mi a helyzet.

Eni - 2016. 09. 29. 17:20

Nagyon jó volt a második rész is. Most először tényleg minden karakter érdekel egy sorozatban. Eddig Toby szolgáltatja a humort. Nagyon bírom. A Bruce Benner féle beszólásán sírtam.

ayren - 2016. 09. 29. 17:55

Nekem is nagyon bejött! Első részben épp annyi fanyarság volt, amennyi kellett. Eltalálták a megfelelő arányt, hogy tökéletesen fogyasztható legyen, hogy érzelmileg megfogják a nézőt, ugyanakkor mégsem túl cukrozott az egész. A csavar meg nagyon jól működött a végén, profin elhelyezett horog, ami beleakad a nézőbe és nem ereszti.
Enélkül is kellemesen nézhető kis sorozat lett volna, de ez a megoldás hajszálnyival többet ígér, remélem beváltja majd a reményeimet.

heidfeld - 2016. 09. 30. 05:22

Tegnap este megnéztük az első részt. Kivételesen ez olyan sorozat, amit egy család, pár együtt tud nézni. Nagyon belekötni nem lehet.
Jók a színészek, tetszik ez a szerkezet, a csavar is egészen váratlan volt. Talán az a helyes kifejezés, hogy nagyon emberi a széria.
Nagyon jó, így már 4 sorit tudunk együtt nézni. Sajnos szinte teljesen más az ízlésünk. Évi kedvence a Lost, aminek annyi értelme volt, mint jégkockákat dobálni egy működő vulkánba..Viszont jól lehordja az én sorozataim, pl. a Lucifert.. De Wr..utolsó négy része neki is nagyon tetszett.

Snoopyzit30 - 2016. 10. 01. 21:54

1×02

Ami a pilotban működött, az itt nekem már nem. Elszállt az újdonság varázsa. Mindegyik történet már csak egy közepes családi dráma, vagy még az sem. Sajnálom egyébként, mert az első rész nagyon tetszett.
Most azonban nem tudom elképzelni,hogy én ezt 18 héten át nézzem. Kasza.

Kukabúvár - 2016. 10. 02. 08:40

Az utóbbi idők egyik legjobb sorozata!!!

DarkEagle - 2016. 10. 08. 21:33

Ez a 2. rész megint nagyon jó volt. Sok jó poén és ahogy írtátok a drámát is jól adagolják. Tényleg 100% feelgood sorozat. A legjobb talán benne, hogy nem akar több lenni mint ami. Nem szájbarágós klisé halmaz hanem VALÓDI! Ezt nagyon kevés sorozatról lehet elmondani.

Az kicsit meglepett, hogy a jelenben is élnek a szülők. Legalábbis az anyut láttuk ugye. És hát az öregítős sminkek furák mert a szemük semmit sem öregedett, de ettől eltekintek. :D Viszont a fordulat, már megint azzal adták a nagy pofont. A kérdés már csak az, hogy lett ez? 1 snittel előtte ott a szép családi idill utána meg beállít a cimborával? Nice. Ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy nem azért van a Javier nyomozóval (muhahaha :D ) mert nem jöttek ki jól Jack-el, hanem azért mert halott. De aztán ki tudja.

Nagyon várom mindig az új részt pedig csak 2 ment le. :D Csak Isten tartsa meg jó szokásukat az íróknak és mindig maradjon ilyen jó.

-Tomi - 2016. 10. 19. 18:57

Nekem továbbra is ez a legjobb újonc!!! Nagyon magas színvonalúak a részek, és még a “drámázós” szálak is inkább életszerűek, aranyosak, nem idegesítőek.
Valahogy minden nagyon jól működik a sorozatban és minden szál érdekel. A jelenbeli és a múltbeli is.
Ez az első 4 rész tökéletes kikapcsolódás volt.
(Az az egyetlen problémám, hogy kicsit lassan bontakozik ki a cselekmény.)

zedtheant - 2016. 10. 23. 00:41

új kedvenc a westworld mellett!
eddig mind a négy rész megríkatott. mindegyikben voltak olyan remekül megrt és őszinte pillanatok, amiket ritkán látni manapság sorozatokban.
most vagy nagyon profik az írók és ezeket kisujjból kirázzák vagy tényleg szívüket-lelküket beleadják, hogy a legjobbat tegyék le az asztalra.
az írók szerelemgyereke ez a sorozat.

Cathy07 - 2016. 10. 26. 22:46

Most olvasom csak a kommenteket, az kérdés volt a második rész után, hogy Jack halott? Senki nem hordaná a volt férjétől kapott nyakláncot, ha elváltak volna :) Meg hát nem is illene a sorozathoz egy válás, az egész sztori vált volna értelmetlenné. Sajnos ez tök egyértelmű volt, bizonyos szempontból ez egy nagyon fájdalmas sorozat. És nem csak Jack halála miatt.

FrankLuck - 2016. 11. 02. 13:56

1×05 – hú, azért zuhanunk ám gyorsan… ami pár hete még újszerű és érdekes volt, az már inkább unalmas és idegesítő. A rész felénél tartok és eddig kb. mindent utálok benne – még a következő résznek adok esélyt, hátha csak ezzel a résszel/a hangulatommal van gond, de nagyon vissza kellene mászni a pilot szintjére, mert eddig minden rész kb. egy ponttal gyengébb.

-Tomi - 2016. 11. 02. 18:01

FrankLuck: Részben sajnos egyet kell értenem veled. Én most láttam a 6. részt és kb. ugyanez jutott az eszembe: “eddig minden rész kb. egy ponttal gyengébb”, de főleg az utóbbi két rész alatt gondolkodtam el, hogy vajon mi történt?!
Aztán arra jöttem rá, hogy nagyon látszott rajtuk, hogy nem Dan Fogelman írta őket.
Voltak bennük szép pillanatok: Kate szála nagyon jól megírt, a gyerekszínészekért nagy pacsi jár, valamint az is tetszik, ahogy Jack törődik a gyerekekkel, de kezd előjönni a felnőttek szálában a drámázás idegesítő része is.
Nagyon remélem, hogy ez csak egy kis átmeneti “hanyatlás”, és nem kell csalódnom ebben a sorozatban, mert nagy KEDVENC lett.

Zora - 2016. 11. 06. 19:33

1×02

Nagyon jó volt, Tobyt nagyon bírom.

Viszont Rebecának és Miguelnek kellett volna két valódi 60-70 éves ember. A Cold Case-ben is nagyon jó párosításokat találtak, biztos itt is meg lehett volna oldani.
Csak emiatt nem tudtam átérezni a helyzetet.

Zora - 2016. 11. 13. 10:46

1×04

Ez is jó volt.
Fura volt, amit Randall mondott a feketékkel szemben iviselkedésről, de valóban, ez még mindig nem múlt el.
Talán 100 év múlva…

szepi06 - 2016. 11. 13. 20:29

Nekem is tetszett a 4. rész, épp ma néztem meg. Aranyos ez a sorozat, de ennek a résznek komoly mondanivalója is volt szerintem:)

winnie - 2016. 11. 15. 10:28

“Aztán arra jöttem rá, hogy nagyon látszott rajtuk, hogy nem Dan Fogelman írta őket.”

nem, ez nem így működik. mondhatni minden részt ő ír. vagy az általa vezetett írószoba. egy hét alatt az elejétől a végéig, jelentről jelenetre megtervezik a részt, aztán valakinek kiadják megírásra. de a végeredményt fogelman ugyanúgy átírja, hogy egyezzen azzal, amit ő akar.

egy showrunner országos sorozatoknál nem nagyon tud epizódokat írni, csak ritka alkalmakkor, hiszen minden mást csinál.

szóval minden rész közös munka, és minden sztorit a showrunner hagy jóvá, és végig az általa belőtt karakterirányokat és szerkezetet követik. az, hogy ki kapja a párbeszédeket, már nem oszt, nem szoroz.

az, hogy éppen ki kapja a kreditet, a normál írószobás sorozatoknál nem sokat számít. (szoktak lenni olyan megjegyzések, hogy a készítő írta az ütős epizódokat, de ez is fordítva működik, általában a készítő “lenyúlja” magának az ütős, fontos részeket, premiert vagy finálét.)

ettől persze még nem azt mondom, hogy ezek a részek nem gyengébbek. mármint a fentiekkel nem ezt mondom, én egyre jobban szeretem azt, amit látok.

-Tomi - 2016. 11. 15. 16:44

Köszi winnie a felvilágosítást! Nem tudtam, hogy ez így megy! Azt hittem, hogy van egy alap vonal, amit a showrunner kitalál, pl. hogy honnan hova akarnak eljutni a szereplők esetében, de az út, ahogy ez megvalósul már teljesen az íróra/írócsapatra van bízva.
De így már világos!! :)

-Tomi - 2016. 11. 17. 11:02

1×07 Megint magas színvonalú rész volt! Izgalmas, vicces, érzelmes, egyszerűen szuper jó!! Jót tett az 1 hetes kihagyás!! Így tovább!!
Randall és Kevin jelenetei nagyon jók voltak.

Wall-E - 2016. 11. 23. 18:46

1×08… fantasztikus volt, rendben van ez a sorozat, remélhetőleg a következő néhány évre stabil szórakozás.

Zora - 2016. 12. 19. 17:59

1×05

Hát, ez valami fantasztikus volt ezzel a festmény magyarázattal!

Gevin - 2016. 12. 27. 13:53

Valaki tudja, hogy most miért van több, mint egy hónapos szünet?

Deny - 2016. 12. 28. 17:28

Gevin: Ünnepek vannak, decemberben a legtöbb sorozat szünetre vonul hosszabb-rövidebb időre :)

gevin - 2016. 12. 29. 13:58

Deny: Az oke, de tobb, mint egy honapos kiadas az nekem kicsit soknak tunik. Vagy lehet csak azert furcsallom, mert altalaban nem nezek orszagos sorozatokat.

Csak furcsa, hogy Dec elejen volt az uccso resz.

Deny - 2016. 12. 30. 18:36

gevin: Az egy hónap még elég gyakorinak számít országoson. Van olyan sorozat is, ami 3 hónapos szünetre ment, és majd csak márciusban tér vissza.

A This Is Us mindenesetre január 10-én folytatódik.

winnie - 2017. 01. 18. 22:38

be lett rendelve a 2. és 3. évad.

Enci - 2017. 01. 19. 08:00

Az első két rész óta nem néztem többet belőle. Lassan ideje lenne pótolnom, ha tényleg ennyire szipi-szuper :D A promókat szoktam nézni, meg a sneak peekeket. Azokat mondjuk szeretem :D

LaCRossE - 2017. 01. 25. 20:26

1×12

Kaptunk megint egy gyönyörű csavart, ami még ha nem is volt arcleszedős, mint a pilotban lévő de meglepett.

– Kicsit konkrétabb tippünk is lehet arra, hogy mikor halt meg (valamikor az ikrek diplomaosztója körül).
– Bár néha volt bajom Tobyval, de ő és Kate továbbra is aranyosak együtt, így remélem, hogy Kate nem csalja meg – nekem amúgy ez az egész szál kicsit (negatív) wtf.
– És akkor a csavar: eddig is többször volt szó Sophie-ról, mint Kate (legjobb) barátnője, de most megtudni, hogy Kevin ex-felesége – hát engem megdöbbentett.
– A három kisgyerek még mindig nagyon cuki, főleg Kevin és Randall.
– Azt hiszem, hogy Randall és az apja között ez volt az utolsó felhőtlen pillanatok egyike, nem fog sokáig tartani, amíg romlik a férfi állapota.

Összességében a This Is Us még mindig egy nagyon bájos sorozat, amit imádok nézni.

Cathy07 - 2017. 02. 01. 18:54

SPOILER

Legalábbis spoiler-féle :D Egyes vélemények szerint Jack a 9/11-es terrortámadáskor halt meg. Na lett ebből egy félig vicces hardcore ötletem, majd valamikorra az 5. évadra időzítve. Jack mégis él, csak eddig kómában volt John Doeként feküdt egy kórházban, mondjuk Dr. K. lesz véletlen a szobatársa, akit meglátogat Rebecca és bumm. :D

jessm - 2017. 02. 01. 23:37

A terror támadás nem lehet hiszen az ikrek 20-21 évesek voltak, és itt meg tinédszerek, kb 16-18 köztt vannak

Cathy07 - 2017. 02. 02. 09:27

jessm: Szerintem a 20-21 még belefér a legutóbbi részek alapján.

Viszont rájöttem, hogy Dr. K szegény már sehogyse élhet a jelenben… Ezt a részét kihagyhatjuk az elméletemnek ;)

bkrisz - 2017. 02. 12. 15:31

Azta micsoda fordulat az első rész végén azt hittem leesik az arcom, tényleg. :)
SPOILER
Észre se vettem pedig a ruhák, a díszletek, a kórház, a bútorok minden sugallhatta volna hogy 36 évvel korábban járunk de mégsem esett le a tűzoltó megjelenéséig. Az utolsó egy perc, minden más értelmet nyert, a citromos idézet, a testvérek fényképe, a fekete srác és az apja beszélgetése a nevelőszüleiről,a közös születésnapok. Rég láttam ilyen szépen felépített és mégis láthatatlanul becsempészett ütős csavart egy sorozatban.
Nagyon várom a többi részt, bár egyet értek némileg azokkal akik szerint ez egy kisfilmként is megállta volna a helyét.

DarkEagle - 2017. 02. 14. 17:23

Na végre én is beértem a sorozatot. Bár valahogy nem bánom hogy hanyagoltam kicsit mert így egyszerre több mint 10 rész azért nem semmi lelki fröccs volt. Azért durva hogy még az átlagosnak mondható részei is nagyon jók. Láttam már családi drámát de azokat szappanoperáknak hívják de ez a sorozat ez valami hihetetlen jól ábrázolja az érzelmeket meg úgy mindent. Eddig tényleg nem tudok semmi rosszat mondani rá.

Oké sokan panaszkodnak a netsztyeppenében hogy Beca összeházasodott a Jack legjobb haverjával de hát ilyen az élet. Főleg ha a férjed fiatalon hal meg akkor nem kívánhatja tőled senki hogy egyedül öregedj meg és akkor már egy olyannal teszed akit ismersz is.

Az öregítő maszkok meglepően jól szuperálnak egyébként bár Mandy Moore szépségét nem igazán tudják elrejteni vele. :D Számomra eddig 10/10 a sorozat!

Marcipánmacska - 2017. 02. 14. 20:13

Ez az a sorozat aminek szerintem minden részén könnybe lábadt a szemem. Egyszerűen csodálatos. Nagy kár hogy a magyar vetítési időpontra egyszerűen szinte egy ismerősömet sem tudtam rávenni hogy nézze… :((

abba - 2017. 02. 16. 15:35

Az eheti részen úgy zokogtam, mint még soha. Nem is tudom, mi váltotta ki – vagy mégis. Az egész részben nagyon aggódtam Sterlin K Brown karakteréért, és a telefonhívás közte és Kevin között ezt csak tovább fokozta. Annyira örülök, hogy elment a testvéréért.

Elképesztően erős jelenet volt szerintem, és mindenfajta szavak nélkül olyan érzelmi tetőpont, amit kevés sorozatnál tapasztaltam.

Kevin a leginkább problematikus a testvérek között, sok hibát vétett az életben, egészen furcsán gyermeki figura, és a közte és Randall közti feszültségek és ellentétek gyönyörű feloldása volt ez a rész.

Zora - 2017. 02. 18. 11:51

1×12

Hát, én bőgtem a végén.
Pedig elég sok volt benne az ismert jelenet.
:-)

Wall-E - 2017. 03. 01. 19:08

1×16 emberek… elképesztő volt, nem tudok mást mondani.

Yooha - 2017. 03. 04. 17:10

Na jó, valaki magyarázza el kérem, hogy mitől van, az hogy ebben a sorozatban az égegyadta világon semmi, de _semmi_ különös nincs, annyi hogy emberek élik az életüket, és _mégis_ nézem! 5 résznél tartok, és érdekel hogy mi lesz – meg, hogy mi volt :)

Ezt így hogy?

Wall-E - 2017. 03. 06. 07:53

Yooha: pont ez benne a különös. Könnyen lehet hozzá kötődni. Megfelelő alkotói tevékenység esetén bármilyen témából lehet potenciálisan valami remek dolog. A karakterek a lényeg, ha megnyer magának egy sorozat a karaktereivel (vagy könyv, vagy bármilyen történet), akkor élvezni fogod.

Freckles - 2017. 03. 08. 15:45

Nna. Megnéztem a 17. részt és ebben kezd körvonalazódni, hogy mi történt Jackkel.
Csak arra gondoltam a végén , hogy mi lesz a következő évadban.
Ez így egy szépen összerakott kis történet. Minden részre elegendő sírással és a kérdéssel, hogy mi történt a családfovel.
Nekem ez így most kerek egyelore.

rapguruz - 2017. 03. 08. 19:09

Sajnos valószínűleg Jack sosem látja már többé a feleségét… Én is autobalesetre gondoltam.. . :(
AMi kérdés hogy vajon a második évad is velük fog e foglalkozni??

Gevin - 2017. 03. 08. 21:04

Megnéztem a 17. részt, és így egy epizóddal a vége előtt el kell mondanom, hogy nem tudom mikor szerettem ennyire kimondhatatlanul egy újonc sorozatot.

Gyakorlatilag tanítani kellene tévés íróknak ebből a sorozatból, hogy hogyan kell nem szentimentális, klisés, szirupos, hanem valósághű drámát írni törékeny, ugyanakkor megkapó és inspiráló karakterekkel.

Gyönyörű sorozat.

rapguruz - 2017. 03. 08. 22:06

Csodálom hogy kevesen nézik nemis értem miért nem kap nagyobb hypeot pedig a valaha volt legjobb sorozatok egyike!!

Annatar - 2017. 03. 09. 20:45

rapguruz:
Hol nézik kevesen? OK, mondjuk itthon tévében, de amúgy itt a kommentek száma nem jelent semmit, nem feltétlenül tükrözi a nézők számát. Nekem pl. valahogy ez nem az a sorozat, aminél igénylem a kibeszélést, csendben elzokogok-vigyorgok rajta magamban :)

tzs - 2017. 03. 12. 06:50

@rapguruz

szerintem vannak annyira “gonoszak” az írók, hogy Jack látja a feleségét, és történik is ott valami, és hazafelé balesetezik (gondolom van oka annak, hogy Rebecca ennyire mosolytalan, még így 20 évvel később is)

rapguruz - 2017. 03. 13. 16:35

Állítólag még a színészek sem tudják hogy halt meg Jack úgyhogy valószínűleg csak a második évadban derül majd ki pontosan minden..

Bookworm - 2017. 03. 15. 18:14

Ma befejeztem a sorozatot, összeségében nagyon tetszett. A pilot nagyon erős volt, rögtön berántott.
Az egész sorozat nagyon életszerű, köszönhetően a karaktereknek, dialógusnak és a jó színész gárdának. Tetszett az is, hogy múlt és jelen összefonódása, illetve a karakterfejlődések. A kedvenceim: Randall és családja, Jack és Rebecca (fiatalon), valamint Will. Összeségében ez egy nagyon jó sorozat, ami gyakran egyszerre megríkatott és megnevetetett. A pontszámom a sorozatra: 10/9.

Néhány problémám volt a sorozattal: az egyik Kate és Toby se veled-se nélküled kapcsolata; a másik, hogy helyenként vagy giccses vagy szappanos volt néhány jelenet, illetve néhol kiszámítható; harmadrészt Kevin és Sophie kapcsolata nekem nem volt életszerű. Ha Kevin annyira szerette volna Sophie-t egyrészt nem csalta volna meg, de ha már ez megtörtént, akkor sem 12 év után kellett volna visszemennie azzal a szöveggel, hogy ő élete szerelme, szerintem 1-2 év után kellett volna ezt megtennie, nem bő 1 évtizeddel később. Valamint Rebecca és Miguel öregítése nagyon furára sikerült, nem tudtam őket így megszokni. Fura mód nekem az öreg Rebecca nem lett szimpatikus, míg a fiatalkori énjét megkedveltem.

rapguruz - 2017. 03. 15. 21:31

Persze az öreg Rebecca súlyos teherrel él együtt amit még mi sem tudunk hogy mi…
Meglepő volt hogy Jack monologja utan sem mondta neki azt hogy maradjon inkább vele…. .
Egészen Hihetetlen első évad volt… Nekem a közepe tájékán Volt a csúcspont nagyon nagyon tetszett!!

Gevin - 2017. 03. 21. 20:40

A finálé nem ütött akkorát, mint vártam, de mindenképpen 9/10-es első évad volt nálam. Imádtam minden percét, bazijók a karakterek, Milo Ventimiglia pedig a legjobb alakítását nyújtja (pedig messze nem olyan jó színész, de itt totálisan passzol hozzá a karakter).

Edina - 2017. 03. 22. 00:08

Nekem nagyon tetszik a sorozat! Nem bántam meg, hogy el kezdtem nézni, még ha eddig minden részt meg is könnyeztem. :)

Zora - 2017. 03. 25. 20:14

1×16

Hát, én William halálánál sírtam.

:-((((

helcsi - 2017. 07. 18. 20:39

Ha egy szóval kellene jellemeznem ezt a sorozatot: bájos. A 4.résznél járok és nagyon várom a többit. Tetszik az egész hangulat, az izgalmas, de mégis nyugodt történet-futás. Sokszor megsirat, megnevettet. Remélem sokáig élvezhetjük még. ♡

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz