login |

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D: kezdett a 4. évad

2016. 09. 22. 16:20 - Írta: superpityu

388 hozzászólás | kategória: kritika,

So, you got the devil inside you too?

Az Agents of SHIELD 4. évadja egy új világot fog felvezetni, egy másfajta természetfelettit, mint amilyet eddig a Marvel-filmekben és -sorozatokban láttunk. Bevallom, kicsit én is idegenkedve tekintek most az AoS-re, hiszen elmondhatatlanul szokatlan látni egy szellemet(?) ebben az univerzumban. Igaz, még ősszel jön a Doctor Strange is a mozikba, ami ehhez a témához kapcsolódik.

bscap0260

A történetet ott hagytuk abba, hogy nagy veszteségek árán sikerült legyűrni Hive-ot, Daisy kivett egy kis “szabadságot”, hogy feldolgozza a történteket, Coulson pedig átadta az igazgatói széket valaki másnak.

El is ment alapozásra a rész, de egyelőre a SHIELD új igazgatójáról semmit sem tudunk. Cserébe megkaptuk Ghost Rider belépőjét, ami igazából főleg vizuálisan, elég impozáns lett.

bscap0266

Spoilerekkel folytatom a tovább után. 

A SHIELD az új igazgató keze alatt nem semmi változáson esett át. Igaz, egyelőre nem ismerjük a fickót, de a SHIELD működését nem az érzelmek, hanem a szabályok befolyásolják. Ezek közül a legfontosabb a szokóviai egyezmény betartása és azt ezt megszegők elkapása, így kerül Daisy, vagyis Quake a szervezet legkeresettebb emberei közé.

bscap0271

Daisy kiesése a csapatból csak a kezdet volt, hiszen Jemma az igazgató egyik legfőbb bizalmasává vált. Miközben Fitz a laborban marad, May egy saját csapatot kapott, Coulson és Mack pedig küldetésekre mennek, hogy elkapják Daisy-t.

Egyelőre Jemma helyzete a legstabilabb, de ugyanakkor a legkellemetlenebb is, hiszen a régi társai felett áll a SHIELD új rendszerében. Ezzel pedig ismét kicsit karót nyelt lett a karaktere és a többiek sem bíznak benne annyira. Teljesen jogosan.

bscap0259

Dr. Radcliffe sikeresen létrehozott egy robotot, ami lényegében változtathatja meg csapat működését. Bár simán benne van a pakliban, hogy rossz kezekbe kerülve egy Ultron-szerű szörnnyé váljon ez a kísérlet, de ha Aida tökéletesítése után tényleg öngyilkos küldetésekre küldenének hasonló robotokat, akkor jó eséllyel összecsomagolhat pár felesleges ügynök a bázison.

bscap0257

A kezdés nagy része arról szólt, hogy Daisy, hogyan próbál rosszfiúkat elintézni egymaga, minden segítség nélkül. Igaz egy nagyon kicsi támaszt kap Elena személyében, de mivel az ő kezei is meg vannak kötve, így csak némi fájdalomcsillapítóra és infóra futja tőle.

Teljesen véletlennek tűnik, hogy Daisy és Ghost Rider pont ugyanarra a csapatra pályáztak. Persze gyorsan össze kellett engedni ezt a két karaktert, hiszen mindketten törvényen kívüliek, de még egyelőre nem sejtik, hogy hiába mások az eszközeik a céljaik egy cseppet sem különbözőek.

bscap0289

Mivel Daisy-ék pont egymás püfölésével voltak elfoglalva így az általuk keresett doboz a SHIELD kezébe került. A doboz tartalma pedig egy szellem-szerűség lehetett. Mondom, hogy furcsa itt ilyen dolgokról beszélni. Szóval akármi is volt a ládában, úgy tűnik, képes őrültbe kergetni az embereket.

Bár nem igazán értem, hogy miféle koncepció alapján fertőz ez a dolog, de furcsa húzás volt, hogy May is elkezdett látni minenfélét, miközben ő majdnem utoljára ért a helyszínre.

bscap0277

Ennyi változtatás után kíváncsi vagyok, milyen is az igazgató. Megvallom, kicsit langyos volt maga a kezdés, de eddig sem igazán éltek vissza a bizalmammal, szóval tuti, hogy van puskapor ebben a paranormális témában is. 

388 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2016. 09. 22. 17:03

Első évad 4 része után kiszálltam. Most láttam a harmadik évad első 8 részét. Az idegen bolygón játszódó piszok jó volt, a többi nem győzött meg. Majd talán egyszer, a nagyon távoli jövőben ismét megpróbálom.

Wall-E - 2016. 09. 22. 17:17

Szerintem ütős volt a nyitány, az első jelenet különösen, egyből gondoltam is, így kell egy show-t elkezdeni. Egyelőre lehet, hogy szokatlan az új vonal, de az egész remekül össze van rakva, feszes tempójú, végig pörgős, szórakoztató. Nagyon megszerettem az évek alatt.

Nekem az nem tiszta, hogy Daisy keze miért romlik az ereje használatától? Amikor először megkapta az erejét, akkor ugye nem tudta használni és azért volt neki baja, de miután megtanulta, azóta ez nem volt téma nem? Vagy mivel nincsa SHIELD-nél, így nem fér hozzá valami kütyühöz, ami segít rajta? Nekem ez a szál most nem volt ismerős, hogy ha túl sokat használja az erejét, akkor baja lesz.

z - 2016. 09. 22. 17:35

“They say when the Rider burns you, he burns your soul. And a soul can never heal.”

Wall-E: Jóval többet és nagyobb mértékben használja az erejét, mint eddig valaha és az elején is az volt a para, hogy szétrezegtette a saját csontjait…

Silver-sama - 2016. 09. 22. 17:46

Csalódtam, de méghozzá: megbántott.
Unalmas szar – Így tudnám kifejezni a kezdést… Nem tudok szebbet mondani rá. Az biztos, hogy engem nem nyert meg hetiben.

z - 2016. 09. 22. 17:58

Ne aggódj hamarosan kezdődik az Arrow az majd megvigasztal, vagy élveboncol… valamelyik :D

Zuzu - 2016. 09. 22. 18:16

Maria Hill director?

mse - 2016. 09. 22. 18:33

Nekem egyelőre bejött az irány, látszik a 10 órás műsorsávváltás is a vérhasználatnál pl, de a zenén is érződik, hogy tényleg egy kis atmoszféraváltásra törekednek idén. Ahol pl. nem értek egyet az “karót nyelt Simmons”. Jemma szála számomra kifejezetten érdekes lehet, hisz neki minden egyes ilyen döntésnél mérlegelnie kell, hogy megéri-e a hosszú játszmát játszani, vagy itt kell kihasználni azt a megszerzett befolyást… Bár félek hogy ezt az írók nem fogják kihasználni, és pár rész után egyik vagy másik extrémbe rántják. Majd kiderül.

Egyelőre örülök, hogy behoztam magam még a premier előtt. Tartottam egy hosszú szünetet még a tavalyi premier után nem sokkal, mert már nagyon ütögette a biztosítékot, de úgy tűnik egy kis távolság és idő kellett csak, hogy ismét értékelni tudjam a SHIELD-et. Talán Daisy-nek is ez lesz a gyógyír. :)

JH94 - 2016. 09. 22. 18:39

Vegyesek az érzelmeim. Egyfelől kiváncsi vagyok az új S.H.I.E.L.D. directorra meg az új rend boncolgatására, kellett már a frissítés a sorozatba. Viszont ez a Ghost Rider téma túl misztikusnak hat ebbe a világba.
Még mindig úgy hiszem, hogy Daisy jobban működne egy spin-off sorozatban a többi inhumans-el.
Amúgy sokkal több easter egg volt ebben a részben, mint szokott. Legalább is említés szintjén. Pl:Ultron, Sokovia accord stb. Remélem ez azt jelenti, hogy közelebb hozzák a filmes dolgokat és így nagyobb hatása lenne a sorozatra, mint eddig.

Dober - 2016. 09. 22. 18:49

Az igazgató gondolom valamelyik film főszereplő (vagy mellékszereplő). Egy részre bedobják majd, hogy kicsit felpörgesse a sorozatot.

A Ghost rider elég badass lett. Nekem kellemes csalódás.

energy - 2016. 09. 22. 19:00

SHIELD nem érdekel, de a szellemlovas jó volt! Kár, hogy nem kapott saját sorozatot!

Papama - 2016. 09. 22. 19:12

A marvel cinametic universe wikia-ján meg lehet nézni az új igazgatót. A neve nincs meg, de egy kép van már róla.

emese - 2016. 09. 22. 19:21

Hát, még adok neki 1-2 részt, de ha így marad, akkor megint nem heti nézős lesz, hanem dara.

Semmi értelme nincs, hogy Daisy saját magára káros, korábban csak akkor repedeztek a csontjai, amikor a Jemmától kapott tompító kesztyűben próbálta visszafogni az erejét. Most épp kiengedi, tehát fizikailag ez épp nem kéne, hogy megviselje.

Jemma. Ő nekem első évadban semleges, második évadban inkább ellenszenves, harmadik évadban semleges, kicsit idegesítő, most megint ellenszenveske. Nem lehetne kiírni?

Ghost Rider: vizuálisan badass, de a színész kicsit sem győzött meg. A kocsi tetszik.

Szétdarabolt csapat: gáz, remélem, nem maradnak így.

Összességében a tempó kicsit lassú volt, hiányzik a komplex főellenség, amit tavaly Hive jelentett. Nem tudom, most egyáltalán lesz-e ilyen.

winnie - 2016. 09. 22. 19:53

SHIELD nem érdekel, de a szellemlovas jó volt! Kár, hogy nem kapott saját sorozatot!

egy spinoff megalapozásának ez tökéletes lehet:)

Silver-sama - 2016. 09. 22. 21:10

z: attól félek még csak xD

Amúgy ahogy itt olvasom a kommenteket (meg magát a posztot), én vagyok az egyetlen, akit teljesen hidegen hagy az új igazgató? XD

energy: cinikusan megjegyezném, ez a saját sorozata :P

Cardas - 2016. 09. 22. 22:17

az igazgatót megpróbálják érdekessé tenni, hogy furdaljon bennünket a kíváncsiság, de ennél jobban nem is tudok rá tenni.
az, hogy nem Johnny a szellemlovas most tiszta hülyeség, mert ennek az új arcnak az volt a lényege, hogy igazából nem is szellemlovas, csak egy ember szelleme megszállta és manipulálta: nyilván a sorozatban egybeolvasztják kettejüket, mert a régi az túl menő, az új meg nem fehér bőrű és van egy béna tesója is, tökéletes a tolerancia kampányba amit a marvel nyomat. az ötlet kaki, a színész egy háttérszereplőnek elmenne, semmi karakteresség nincs benne. max egy részes gonoszként elnéztem volna.
maga a rész közepes, nem volt rossz, jó se, csak.. volt.
a csapat így szétszedve nem igazán működik, és totál hiteltelen ez a sok szokóvia szöveg úgy, hogy közben vasember elvileg gond nélkül megúszott mindent a filmben. látszik hogy filmbe nem mertek semmit meglépni a pénz miatt, de itt a sorozatban bemutathatják a tényleges hatást – egy univerzum, két végkifejlet, WTF.
5,5/10, ennél csak jobb legyen:D

PuMa - 2016. 09. 22. 22:21

Hűha, lehet, hogy túl nagy Marvel fan vagyok, de nekem továbbra is nagyon bejön ez a sorozat. Örülök, hogy elkezdődött :) bár egy kicsit vissza kéne hozni az emlékeket, mert nekem az maradt meg, hogy Coulson Mack-nek adja az igazgatóságot. Na mindegy, Trónok harca után ezzel a résszel továbbra is második helyen maradt a sorozat :)

Silver-sama
annyira engem sem izgat, inkább a ládára vagyok kíváncsi. Tavaly tetszett az, hogy folyton változott, ki a főellenség (elején még azt hittük az állami szerv, aztán Lash, aztán kiderült, hogy Hive), remélem idén is ez lesz :)

Shiwo - 2016. 09. 23. 09:01

nekem úgy rémlik, eleinte nem igazán tudta kontrollálni a hullámait, de nem is sérült.. kapott hát egy kesztyűt, ami segített neki fókuszálni az erejét, de a fúkuszált rezgésektől sérült a keze.. így kapott egy új kesztyűt, amiben a koncentrált rezgések nem okoztak kárt a csontjaiban..
úgy tűnik, hogy ez a kesztyű már nincs nála

már képes kesztyű nélkül kontroll alatt tartani a képességét, de ez a saját testi épségének kárára megy
(szóval most ott tart kesztyű nélkül, mint korábban az első kesztyűvel)

szóval nekem nem tűnt érthetetlennek, hogy miért is fáj a keze..

wouhn - 2016. 09. 23. 09:51

Azért volt csak May ügynökre hatással a láda, mert ő is ázsiai, mint az összes többi emberke, aki látta a szellemet. Tök logikus :)

drusilla - 2016. 09. 23. 16:29

“Azért volt csak May ügynökre hatással a láda, mert ő is ázsiai, mint az összes többi emberke, aki látta a szellemet. Tök logikus :)”
Milyen igaz :D Csak mi az oka annak, hogy nem hat rá olyan durván?

Ez a szellem úgy néz ki, mint egy unatkozó háziasszony a Desperate Housewives sorozatból. :o

A mesterséges intelligenciával játszadozás eddig nem sok jóra vezetett (The 100, PoI, stb..)

Enzo - 2016. 09. 23. 18:11

4×01
Végre új évad! Érdekes az új felállás, kíváncsi vagyok, meddig lesz így (tippre nem sokáig). A szétdarabolt csapat nekem se tetszik jobban, mint magának a csapatnak, most számok helyett színek vannak, és May-hez hasonlóan nekem is az lenne logikus, hogy a vörös a narancssárga felett áll. :D

Meglátszik a 10 órás slot is, az elején szépen fröcsögött a vér, meg talán nem csak sötétebb, de pöttyet szexibb is lesz a sorozat (talán? légyszi?), erre utalt Skye kezdő öltözős jelenete (yummy!), meg AIDA behozása is.

Apropó AIDA…erősen Ex Machina feelingem volt a rész közben :D
A színésznő eddig jól nyomja a szerepet ezzel a robotos mozgással, és az alig észrevehetően android beszéddel. A Mr.Robotból mondjuk Stephanie Corneliussen nagyon megnézném ebben a szerepben. Amit már előre látok, hogy Fitz-Simmons vonalon nagy összeveszés lesz a titkolózás miatt, és azt nem akarom :(

Szóval masszívan látványos volt a rész, gyorsan behozták Ghost Ridert is, mindkét megjelenési formájában (hé, a tesója az Chris a FearTWD-ből), és rögtön össze is eresztették Skye-jal (én akkor is így hívom, nem Daisy nem Quake), erre nem számítottam volna. Jó volt látni Elenát is, és jé, Skye meg ő összedolgoznak, ez aranyos :)

Talán a legjobb szál viszont a titokzatos szellemláda volt, erre nagyon kíváncsi vagyok. A vége adta :O
Ja és válaszok a “miért csak Mayre volt hatással” kérdésre @superpityu, @wouhn, @drusilla:
Ti nem láttátok a jelenetet, amikor May sétált, és a háta mögött (vagy félig rajta) átment a szellem? A kínai fő fickót is “megérintette”, azért kezdte el a társait olyan fekete szeműen látni.

#hétidézetei (végre újra beindulhat ez a rovat is):

“Yeah, Special Advisor to the Director in Science and Technology. Or ‘SADIST.'” […] “Calls it his Widespread Infiltration Monitoring Program. Or ‘WIMP.'”

“She. It’s a … It’s definitely a ‘she’ cause I saw …”

“You want tech like this, you should’ve cut off your own hand.”
(Coulson röntgenkéz FTW!)

superpityu - 2016. 09. 23. 20:25

Enzo: persze láttam, hogy átment ott a szellem, de végülis azt sem mutatták, hogy az összes ázsia muksónak megcirógatta a fülét. szóval csak ezért furcsa, hogy miért éppen ő lett a “szerencsés”.

Enzo - 2016. 09. 23. 23:30

@superpityu: most így visszanézve eddig úgy tűnik, hogy akit konkrétan megcirógat a szellem, az látja a többieket ilyen feketén kifolyós szeműnek – a kínai főmuksó kezdett el lövöldözni, aztán láttunk egy jelenetet ahogy 2 figura elfut a helyszínről, és May csapata lőtte le a többit elvileg. Szóval zavaros, de egyébként meg az se kizárt, hogy valaki még a csapatából is megfertőződött.

Vielon - 2016. 09. 24. 13:45

A kezdés kicsit elment az alapozásra, szépen egyenként megtudtuk, hogy kivel mi történt / történik azóta…ezzel mondjuk nincs bajom..a Szellemlovast viszont pillanatnyilag még súlytalannak érzem…bár a belépője (ahol még alig mutattak belőle valamit) tetszett…de valami nagyon hiányzik ..karizma?…talán..vagy a kevesebb több / jobb lenne…túl nagy volt a hype, és talán többet vártam?…nem tudom.

…persze ez változhat…amúgy érdekes, hogy pl. a Megtorló már az első pillanatban vitte a hátán a jeleneteket a Daredevilben, lángoló CGI kobak nélkül is…ez a Szellemlovasnak most sajnos nem jött össze…bár az előzetes reményre ad okot…bizakodom, hogy nem lesz ez rossz, és Ő is megérkezik lassan, mint erős / hatásos karakter..csak kell neki egy kis idő, mire ráeszmél, hogy hol van :)

Szula 25 - 2016. 09. 24. 18:37

Jó volt a kezdés és a szellemlovas is tetszett. Tartani fogják ezt a szintet nem lesz vele gond idén sem.

Jason O’Mara mint igazgató hát kiváncsi vagyok rá. :)

John Doe - 2016. 09. 25. 00:22

Most volt időm megnézni az epizódot, hát érdekes volt.

Az még rendben van hogy Skye elment és külön nyomja a csapattól, és hogy azóta sem tudta őt elkapni Coulson, viszont ez az egész csapat szétkapása, nekem nem jött be. Pont ez volt az egyik legnagyobb pozitívuma számomra a sorozatnak.

A Szellemlovas dolog meg… na mindegy, majd meglátjuk mi sűl ki belőle. Szerintem ez a szellemes sztori nem igazán illik ide, előbb gondolnám egy SupNat-ba mint sem a Shield-be.

Ez így max. 5/10, többre nem futja. Valamelyest érdekel ki az Igazgató, (Más-e az igazgató?) Ja, és ez a színrendszer… na ne. :)

DarkEagle - 2016. 09. 25. 22:08

Egynek elment. Felvezették a szálakat azt jó napot.
Az új igazgató engem se érdekel, hiába próbálják ennyire erőltetni de maga a feszkó amit okoz az jó is lehet. Jemma pedig királyság mint góré. :D

Ghos Rider viszont adja rendes, a srác is telitalálat és jól passzolnak Daisy-vel. Mondjuk a csajszinak nem kéne erőltetni a bunyót mert esélye sincs. De szerintem ők most szépen összefognak és lerendezik az ellenségeket. Más szálat nem igazán tudok nekik elképzelni. De az is lehet hogy GR csak pár rész erejéig ugrik be.

Ez a szellemes izé May-jel még érdekes lehet de egyelőre fogalmam sincs mit akarnak vele és tippem sincs. Mindenesetre a kezdés biztató.

ItsmeeMartina - 2016. 09. 26. 21:06

Mit tudni a nézettségről? Mennyire volt magas? Én bevallom, minden héten felkeltem tavaly, hogy élőben nézzem az epizódokat, de most az évadnyitónál pont elszállt az internet szóval nem tudtam rendesen végignézni.
Nekem kicsit uncsi volt, mondjuk lehet azért mert utálom Daisyt és az írók mégis rendesen nyomatják, ami szerintem nagyon idegesítő.
Mondjuk engem nem is a szellem lovas rész érdekel, hanem, amit Fitz/Radcliffe fog művelni A.I.D.A.val.
Sokkal izgalmasabbnak tűnik az a történetszál.

DarkEagle - 2016. 09. 26. 21:17

A nézettség elmegy kategória. Se rossz se jó. Azt mondanám szokásos. Nem hiszem hogy van félnivalója a sorozatnak ha ennyin marad és nem csökken.

energy - 2016. 09. 28. 12:50

A szellemek nagyon bénák voltak!
Mikor megláttam Jason O’Mara nevét, már tudtam kit fog alakítani.
Nem fogom nézni a sorozatot, csak a szellemlovas miatt.

LaCRossE - 2016. 09. 28. 15:32

4×02

Szóval az új igazgató egyben Enhanced is? Egyébként kedvelem Jason O’Marát, de valamiért állandóan összekeverem Matt Passmore-ral, pedig annyira nem hasonlítanak.

Egyébként kíváncsivá tett a figura.

Az sejthető volt, hogy Quake és Ghost Rider egy idő után együtt fognak dolgozni, és GR végre a SHIELD számára is ismert lett.

Mit lehetne még mondani? Nem volt Batiatus, pedig őt imádom (most nem jut eszembe még az itteni neve). Pedig az ő szála is érdekes nekem.

emese - 2016. 09. 28. 16:01

4X02
Nekem jobban adta, mint az első rész. A szellemes story érdekel. A Ghost Rider civilben most már sokkal hitelesebb lett. Coulson és az új igazgató történetszála is érdekes, és szerintem valamelyest igaza is van a pasasnak. Az AIDA-szál hiánya nem tűnt fel most, szerintem jó, hogy nem zsúfolták ide, nem fért volna el a részben.

Szerintem ha a gyerekes rinyagép durca-borca Daisy-től megszabadulna végre a sorozat, akkor sokkal jobb lenne. Egy érzelmileg teljesen éretlen karakter.

arcfej - 2016. 09. 29. 02:59

4×2
Ki ez az igazgató? Luke Cage fehérben? A szellem a családnál igen rémisztőre sikeredett. El is gondolkoztam, hogy át fog-e menni lassan horrorba a sorozat. Várom a folytatást! És még jobban holnap Luke Cage-et holnap :D

Succ - 2016. 09. 29. 12:08

Szerintem az új igazgató Patriot, legalábbis az ő polgári neve is Jeffrey.

LaCRossE - 2016. 09. 29. 20:45

Igen, az új igazgató Patriot.

lacus - 2016. 09. 29. 23:47

kár ezért a sorozatért, lehetne sokkal jobb is, legalábbis amikor indult reménykedtem hogy ténylegesen lesz köze az MCU-hoz, de csak említés szintjén jönnek elő az ottani történetek, az itteni történetek pedig említés szintjén sem jönnek elő a Marvel Cinematic Univers-ban, ide csak azok a sztorik jutnak amik nem kapnak külön filmet az MCU-ban: lásd Inhumans végül törölték a 2019-re tervezett filmet ugyanez a a helyzet a szellemlovassal, a N.C. filmek buktája után nem kap saját új filmet a karakter, ide pont jó volt a PC verziója kitöltő storynak

LaCRossE - 2016. 09. 30. 00:17

Persze jó lenne nagyobb összeköttetés a filmek és a sorozat között, én is rendkívül örülnék neki, de sajnos nem reális elvárás.

Az egyetlen, amit el tudnék képzelni, hogy esetleg meg fog történni, hogy Daisy valahogyan bekerül a filmekbe. (esetleg Caulson) Bár akkor már inkább a The Defenders kerülne be a filmekbe.

drusilla - 2016. 09. 30. 13:49

Második rész nekem csalódás volt, a nyáron daráltam az első három évadot és most nem érzem a sorozat hangulatát.
Szellem dologtól is vártam valamit, de nagyon gyengék.
Nincs csapategység.
Fitz agykárosodása is “elmúlt”, újra egy lángelme :)
Az új igazgatónak semmi funciója, hűűű ő is egy embertelen, meg volt a rácsodálkozás, tessék visszaállítani a hangulatot. Talbot – Coulson egyezkedéseket szeretnék :)

e-batta - 2016. 09. 30. 19:40

Jól láttam, May-t ugyanazzal a repülővel vitték el, amin a szenátorok és képviselők is utaztak? Milyen kettős játékot űz az új igazgató?

MT90 - 2016. 10. 01. 19:20
emese - 2016. 10. 02. 14:28

Végre megvan honnan olyan ismerősek a szellemek. Tavaly a Doctor Who-ban a víz alatti részben kb ugyanez volt a szellemkoncepció. Mondjuk azok talán kissé rémisztőbbek voltak.

Enzo - 2016. 10. 02. 21:14

4×02
AZ elején elbizonytalanodtam, hogy a SHIELD-et nézem-e, vagy véletlenül a The Exorcist/Outcast új részét szedtem le. Örülök, hogy a szellemes szállal foglalkoztak, ez érdekelt a legjobban, és néhol megfelelően para is lett. És szerencsére nincs is vége, ugye 5-en maradtak még.

Skye ügyesen közelített GR-hez, mondjuk kicsit túltolta :D de a végén meglett az eredménye…kíváncsi leszek a kapcsolatra a Momentum Labs-Pasadena-szellemek-GR szálon.

Új diri: először csak rémlett, hogy ismerős, aztán rájöttem hogy a Terra Nova főszereplője is ő volt (amit meg most nézek újra épp :D)
Pont gondolkodtam rajta, hogy vmelyik részben majd kaphatna valami szupererőt, erre…ő is inhuman :D király arc eddig, csak azt nem értem, hova viszi Mayt? (és én is úgy láttam, hogy a szenátoros járatra rakta fel…)

Darabkák:
-Skye álneve az útlevélen vagy min, amit GR nézegetett, Jacqueline Rippon volt. Ha ez vmi MCU inside joke, szóljatok :)
-Mack-től kicsit 4th wall breaking volt ez a “miért nem nyomozunk sose napfényben, barátságos emberekkel?” kiszólás :D
-Fura volt Mayt ilyen zavartnak látni, ritkán fordul elő ez a sorozatban :D
-Mack hogy összerakta, hogy miért hiányoznak gyógyszerek a leltárból, jó jelenet volt.

LaCRossE - 2016. 10. 03. 11:38

“-Skye álneve az útlevélen vagy min, amit GR nézegetett, Jacqueline Rippon volt. Ha ez vmi MCU inside joke, szóljatok :)”

Ennek a névnek csupán annyi a jelentősége, hogy Daisy már a 3. évadban is használta álnévként, amikor Bogotába mennek és először találkoznak Yo-Yo-val.

Enzo - 2016. 10. 05. 13:32

FYI: ezen a héten nincs új rész, majd jövő héten lesz.

bobi64 - 2016. 10. 07. 11:08

Részemről vége a sorozatnak.

emese - 2016. 10. 12. 21:39

4X03:
Tetszett, sőt, talán nekem eddigiek alapján ez az évad fog legjobban bejönni.
Kifejezetten bírom a dirit, jól voltak Yo-Yo effektjei. Sajnálom, hogy most nem kaptunk egy kis GR-kodást.

Wall-E - 2016. 10. 13. 20:26

Nagyon jó. Valahogy egyszerűen rosszul jöttek ki a dolgok ennek a sorozatnak, és nem lehet visszacsinálni, papíron szerintem korrekt nézettséget kellene hoznia egy ilyen szériának. Tele olyan karakterrel, akinek lehet szurkolni, aki mögé oda lehet állni, ütős a csapatdinamika, pörgős folyamatosan. Kár, hogy alacsony a nézettsége.

VvD - 2016. 10. 14. 18:36

Na most fejeztem be a 4×03-t. Kurva jó kis sorozat. A karakterek sokkal emberibbek és szerethetőbben mint a CW sorozatoknál. Remélem nem kaszálják el.

(A CW-s sorozatokat is szeretem, de vhogy más a stílusok. Ez sokkal emberközelibb sztem.)

Enzo - 2016. 10. 16. 01:19

4×03
Jó kis rész volt. Ügyes húzás a megváltoztatott főcím, az “Embertelen Ellenállás” videoközleményénél kicsit a Mr.Robot világába csöppenve éreztem magam, és hát persze hogy a Watchdogs állt a háttérben. De ki áll az ő hátterükben? És mit kavar ez a Nadeer szenátornő? És ki a tesója? Marhára gondolkoztam, hogy ki volt az a karbonitba fagyasztott (jó, nyilván nem :D) ember a végén, de nem ugrik be.

A hoteles harcjelenet Coulsonék megérkezésekor rohadt menő volt, vetekedett a korábbi egysnittes Skye-verekedésekkel, meg utána a villódzó fényben játszódó másik bunyó is hatalmas volt, Jojó jutalomjátéka.

Darabkák:
-May-ről már-már majdnem ügyesen elhitették, hogy meghalt, egy fél pillanatra kezdtem elhinni, de szerencsére nem, meg hát azért ő dicsőbb kiírást érdemelne.
-Mondjuk felöltött bennem már korábban is, hogy AIDÁnak valahogy köze lesz a megmentéséhez, csak nem tudtam hogyan…remélem ettől nem lesz semmi baja az AI-nak.
-Gabe még szép, hogy kilogikázta Skye embertelenségét, elég feltűnő volt a képességhasználat, nem is értem, hogy akarta eltitkolni a csaj :D
-Coulson keze az EMP-től odaszorul a kormányhoz, zseniális :D
-A végén a SHIELD rollout egy elég nagy gamechanger… (hű, ezt a magyaros mondatot!)

#hétidézete:
“Please don’t tell me you’re vegan too” :DDD

Enzo - 2016. 10. 16. 22:49

úúúúú, Robbie Reyes ha meglovagolja az egyik szellemnőt, akkor lesz csak igazán Ghost Rider! ;)

*ba dum tss*

PuMa - 2016. 10. 17. 23:58

ENZO :DDDDD

LaCRossE - 2016. 10. 19. 18:35

Azért általában a lovaglás fordítva szokott lenni.

DJackson - 2016. 10. 19. 21:09

4×04
Na ez király volt! Imádom ezt a sorozatot, nincs benne semmi tökölés. Más sorozatban negyed évad alatt kaptuk volna ennyit. Bárcsak az első évad is így kezdett volna, most nem itt tartana a nézettség.

Hellfire vs Ghost Rider nagyon ott volt, és ahogy nézem a láncot is megtartotta.
Nem hittem volna, hogy jól be lehet hozni ebbe a világba a szellemlovast és elsőre a szereposztás sem tűnt túl meggyőzőnek, de úgy néz ki tévedtem! Marvelék tényleg nem tudnak semmit elcseszni.

Kicsit nosztalgikus volt Coulsont újra hivatalos SHIELD ügynökként látni.
Jól összeállít a csapat a végére, lesz itt még durvulás idén!

emese - 2016. 10. 20. 00:46

4X04: woow, az év pozitív csalódása nekem eddig a SHIELD.
Két dolgot emelnék ki: Phil a kis piros kocsiban nyakiban, oh jeee, régi szép idők.

És GR vs Hellfire! Igaz, a GR égő koponya közeli nem a legmeggyőzőbb volt, de az egész ahogyan ki volt találva az nagyon bejött!

Malachi - 2016. 10. 20. 17:09

tényleg nagyon jó az évad eddig, megkockáztatom, hogy a legjobb kezdés az összes közül. a második rész óta pörög és nincs megállás, jó a Szellemlovas, jó az új prof a robotcsajjal, jó az új diri, most végre Daisy is talán visszakerül a csapatba – egy rossz szavam nincs.

DarkEagle - 2016. 10. 21. 19:06

Eddig jó ez az évad nagyon. GR bejön szóval remélem tényleg lesz saját sorozata. A kocsiján én is mindig elcsöppenek nem csak Mack. :D Tuti ellopta Toretto-tól. XD

Valahogy sejtettem hogy nem lesz sokáig távol Daisy a SHIELD-től, az új górét meg tudtam hogy ki is ő úgy hogy nem volt nagy meglepi. Annyira nem is érdekel totál érdektelen karakter hiába erős meg Kapitány v2.0.

Viszont nem tudom ki hogy van vele de az idei évad legjobb karaktere MEGINT Simmons. Ha róla lenne egy külön sorozat tuti hogy nézném. :D Daisy köpni nyelni nem tudott mikor oda ment hogy átadja a pendrive-ot és benyögte hogy ő a góré. :D ÉS mily’ meglepő hogy ő az egyetlen akinek leesett hogy a csaj egy android.

GR vs Hellfire harc jó volt bár szívesen láttam volna többet is belőle. Az a könyv meg hozni fog még pár érdekes dolgot. :P

Mimi - 2016. 10. 21. 21:19

Tetszik az új évad és a részek is egyre jobbak. Azt szeretem ebben a sorozatban, hogy mindig képes megújulni és többet produkálni. Egy dolog van ami idegesít az pedig Daisy. Annyira irritál és szerintem erőltetett az egész. Én már rég kiírtam volna, egyáltalán nem hiányozna. De ami még jobban idegesít, hogy amikor róla van szó mindenki ész nélkül rohan hogy segítsen neki pedig rohadtul nem érdemli meg. Jó lenne ha valaki picit helyretenné már.

Fakocka - 2016. 10. 22. 15:13

“Annyira irritál és szerintem erőltetett az egész”
Vegyük sorjában::)
Daisy megtudja, hogy az apja egy gyilkos, aki átváltozva darabokra tud tépni egy embert. Az anyja kurva sok embert ki akar irtani, csak, hogy inhuman legyen mindenkiből aki képes átváltozni, aztán meghal a szeme láttára.
Jön Hive, aki gyakorlatilag függővé teszi, s bár sikerül “kiszabadítani, mégis vissza akar menni hozzá, egyszóval totális bukás, ráadásul a szerelme is meghal. Egyébként egy teljesen szerethető karakter, igazi csapatjátékos, aki világ életében szerette volna megtalálni a családját, csak hát ez nem sült el túl jól és akkor még finoman fogalmaztam. :)
Minden lépése teljesen érthető ezek után. Szerintem. :)

Llew - 2016. 10. 23. 11:24

Az évad nyitó annyira nem jött be, de most felhoztam magam és ugyan azt gondolom amit tavaly is. Nem kiemelkedő a sorozat, nem kihagyhatatlan, de van pár jó karakter, hol jobb, hol rosszabb sztori, jó beszólások és így összességében egy nagyon jó kikapcsolódást biztosító, szórakoztató kis sorozat.

emese - 2016. 10. 23. 15:44

@Mimi: én veled vagyok Daisy ügyben, a leggázabb karakter az egészben. Amit Fakocka leírt, csak azt bizonyítja, hogy az írók oda-vissza vannak ezzel a karakterrel, Skye, Daisy, Quake… mikor lesz belőle Thanos vagy Gamora?
Mondjuk a sminkesek idén elbánnak vele, egy darab faszénnel nyomnak neki két monoklit és csá, ettől badasssssass. :D

Enzo - 2016. 10. 24. 15:17

4×04
-Hű, az elején meglepődtem, hogy Skye hívta oda Simmonst, jó kis cold open volt a vérnyommal.
-A 2 ikonikus kocsi, GR járgánya és Lola között nagyon kellett ez a jó kis üldözés, a csavarral a végén, szerintem ezt már akkor kitalálták, amikor behozták a GR szálat.
-Vicces volt, hogy May-t használták Aida Turing-tesztjének :D Ezek szerint sikeres volt…Fitz azért rendesen leizzadt közben, pláne a végén, amikor mindenki megérkezett :D Simmonst meg nem sikerült átvernie, de örülök, hogy nem vesztek össze ezen az eltitkoláson *fingers crossed*
-Van egy olyan érzésem, hogy Aida valamikor hazudni fog, mivel most Radcliffe elmesélte neki a kegyes hazugság fogalmát.
-Ghost Rider mindig jókor jön, már másodszor menti meg Skye-ék seggét, harmadszor azért ne játsszák már el.
-A GR vs James tűzharc szintúgy egy olyan momentum volt, amit el kellett sütni, jól nézett ki, jár a keksz!

És…te jó ég, rég volt ennyi #hétidézete egy részben, párszor megállítottam, annyira kellett röhögnöm :D

“Well, in order to quell the hyperactivity in your reticular activating system, we had to… very carefully, gently… kill you.” /Radcliffe/

Coulson sok GTA-t nézett:
“I get his car now, right? Isn’t that how this works?” :D

Simmons mennyire badass volt már:
“Well, technically, as S.H.I.E.L.D.’s Special Advisor in Science and Technology, she works for me. I’m the boss.”

GR beoltotta Jamest, hatalmas :D
“Funny. I was gonna say the same thing… without the accent.”

Ez meg kicsit 4th wall break volt Coulsontól:
“-Did two fire dudes just drop into a warehouse full of fireworks?
-You had to see that coming.”

PuMa - 2016. 10. 25. 02:09

DJackson
+1

az első évad egy-két döcögését leszámítva nem untam egy darab részt sem, mindig pörög mint az állat. Úgy örülök, hogy létezik ez a sorozat, ez a sötétebb tónus is szerintem nagyon jól áll neki, és adja ég, hogy ne kaszálják el a rossz nézettség miatt

PK - 2016. 10. 25. 12:43

Tudja valaki, hogy a Doctor Strange melyik S.H.I.E.L.D. epizód után lesz/van kronológiailag?
Csak mert össze-vissza vannak a premier időpontok.
Nekem az Amerikai premier (November 4-e) tűnik a leglogikusabbnak, ami a 6.-7. duplaepizód utánra tenné a filmet

winnie - 2016. 10. 25. 12:51

a 4×06 után, nem?
11/1/16 (Tu.) 10:00 PM ABC (#406) The Good Samaritan
10/25/16 (Tu.) 10:00 PM ABC (#405) Lockup

ezek a dátumok a biztosak, és az is, hogy 11.15-én nem lesz rész. azt nem tudom, hogy 11.08-án lesz-e.

Ayrons - 2016. 10. 26. 16:31

Jövőheti rész fog foglalkozni Stranger. Abba fog kiderül ,hogy GR honnan származik stb.

emese - 2016. 10. 27. 01:17

Jó kis rész volt az 5-ös. GR nagy kedvencemmé nőtte ki magát, Phil meg megunhatatlan a kis szövegeivel, és a pajzs is jól áll neki. Cant help himself with the cool! :)

Patriotnak végre elhangzott a neve is. Nem tudom, mit hazudhatott, amire Jemma rájött, mindenesetre az a húzás tetszett. De nem hinném, hogy az új diri alapvetően rossz volna, pozitív vibe-ot ad le. Évad végére biztosan ez is tiszta lesz.

Ami nem hiányzik ide, az Skye lelki nyomora, ami így 5 résszel az évadban már tényleg uncsi, meg ez a politikai szál a nőcivel, akinek olyan tenyérbe mászó vigyora van, hogy szívem szerint egyenként húznám ki a fogait egy harapófogóval, csak hogy leradírozzam a fejéről.

“Ghost, busted!”

Ayrons - 2016. 10. 27. 13:42

Mivé vált ez a sorozat :O Eddigi részek mind ütöttek. Jó tett a sorinak az időpont változás. És hát GR a legjobb az egészben. Casting is betalált.
Minden szálon érdekesek a történések és a karakterek is jók.
Am Daisy tényleg idegesítő egy kicsit de ez kell neki hogy ismét fejlődjön. És hát ő a főszereplő.

Mimi - 2016. 10. 28. 23:05

Én nem gondolom hogy Daisy lenne itt a főszereplő. Szerintem ha kiírnák a sorozatből akkor is simán elmenne. A felesleges mártírkodása már az agyamra megy. Jó lenne ha csapat is kigyógyulna már ebből a mentsük meg Daisyst, meg falazzunk neki és pátyolgassuk a pici lelkét dologból. Ha nem kér belőle minek erőltetik.

PuMa - 2016. 10. 29. 00:14

Ayrons

Ugyanez, hétről-hétre nézem, és nem hiszem el, hogy már kb 1,5-2 éve nincs olyan rész, ahol ne rágnám szét a körmeimet. És tényleg borzalmas abban a tudatban élni, hogy fejünk fölött lebeg a kasza az alacsony nézettség miatt. Pedig minőségben mennyire felülmúlja bármelyik másik képregénysorozatot… Pont most az 5-ös résznél, amikor Daisy szétverte a Wacthdogokat gondolkodtam el azon, hogy mennyire kiválóan megkoreografált a bunyózás! Mi ehhez képest az Arrow bénázása…

Enzo - 2016. 10. 29. 01:21

4×05
Menő volt, pláne a két szál párhuzamos ellentéte (“They have everything completely under control” :D). Na meg a sok akció is remek volt – ez az évad sem okoz csalódást eddig, valaki szóljon rá a sok hülye amerikaira, hogy nézzék má’!

– Micsoda szép ambigramma a Darkhold borítója :)
– Na, elkiabáltam ezt a FitzSimmons nemösszeveszést az előző részes kommentemben :/
– Ghost Ridernek nagyon megtetszett ez a lánc dolog, úgy látom.
– #hétidézete1 Macktől: “Ghost, busted.” :DD
– Hogy bemenekült mindenki a cellájába, amikor GR végigment köztük égő fejjel :DD
– Simmons érve a végén mire vonatkozott? Vajon miről hazudhatott az igazgató?
– Amúgy Simmons most egyszer így megmentette magát, de a következő poligráfozásnál ugyanúgy bajban lehet…
– hétidézete#2 Maytől: “I invented that move.” :D
– Az utolsó jelenet, ááá…szemét Nadeer :@ Ebből elég nagy balhé lesz, marha sokmindenből hagyták ki Jeffrey-t…

PuMa - 2016. 10. 29. 10:41

Enzo

Kis javítás. Ha jól értettem Simmonst teljesen felmentették a további tesztelés alól, úgyhogy nem nagyon keveredhet bajba Aida miatt

Enzo - 2016. 10. 29. 13:31

@PuMa: akkor viszont valami nagyon durva hazugság lehet a bécsi események mögött, hogy Jeffrey ekkora szívességet tett neki…

Ayrons - 2016. 10. 29. 22:58

Szerintem egyértelműen látszik ,hogy Daisy ( ha nem is van a képünkbe tolva)a főszereplő. Minden karakternek fontos kapcsolata van vele. Történéseknek is legtöbbször hozzá voltak kötve. Nevének a változása mindig.
Nem lepnék meglepve ,ha később őt emelnék át a filmekben mint a Shield igazgatója.

Elnöknél valami nagy sunnyogós van szerintem valamit elmismásoltak a háttérben.
Am az is érdekes volt ,hogy GR lakhelyén az előző lovas cuccai voltak.
Én reménykedek egy évadban még pedig ezelőtt két évvel azt mondtam hogy kasza lesz a sorozatnak de most már nem akarom.

Bender - 2016. 11. 02. 09:36

Hát ez nagyon genya rész volt, főleg a vége. És az új rész 4 hét múlva (november 29) jön csak. Bár jó volt az összekötés a Carter ügynök 2.évadjával is.

emese - 2016. 11. 03. 01:13

Nem volt ez a rész rossz, csak félbe van vágva. és persze, hogy ilyenkor jön egy hónapos szünet.
Azért Phil szövegei:

“Geese? I have zero geese. We are goose-free.”

“The skull on fire presents a pretty compelling argument for “Hail Satan.”

Malachi - 2016. 11. 03. 09:07

Mack, Mack!

“Who names these? Are there focus groups for evil things?”

:D azonnali hét dumája győztes.

Enzo - 2016. 11. 04. 18:28

4×06
Hú, érdekes volt, Ghost Rider teljes eredettörténet, Isodyne utalás, látványos égő koponyák és múltbeli autós ütközés! Az mondjuk meglepő adalék volt, hogy Joseph Bauer bérelte fel a locókat Eli kocsijának szétlövésére, mint ahogy a nagy csavaron is meglepődtem. Na de ilyen cliffhangerrel zárni egy négyhetes szünet előtt, ááááá… most akkor Fitz, Coulson és GR is szellemek lettek? :D
És marha jó, hogy Simmons szálát csak elindították az elején, aztán nem mutattak belőle semmit…

A dumák viszont jók voltak, párat fel se írtam (a goosechase-es szövegek pl), nálam ez nyert:
“-Just get in the damn box. You, too, Ironside!
-Hey, screw you, Black Kojak! No one moves this thing except for me!” :DDD

andus - 2016. 11. 17. 09:53

Fiúk/Lányok!

Vannak itt olyanok, akik már csak Ghost Rider miatt nézik a sorozatot? Volt egy ilyen feltevés, és kíváncsi vagyok, hogy hány ilyen néző van.

Ayrons - 2016. 11. 23. 15:40

Én Daisy és Rider miatt nézzem :D Megérdekel mit hoznak ki a sztoriból.

LaCRossE - 2016. 11. 30. 14:02

Na hát akkor jövő héten félévadfinálé, amiben legyőzik Uncle akárkit, közben pedig… Aida Ultron útjára lépett?

Legalábbis szerintem rendkívül veszélyes, hogy elolvasta azt a könyvet, és ennek még lesznek súlyos implikációi. Ahogy Ultront is azért teremtette Stark, hogy az emberiséget segítse, Aida is hasonló gondolatok alapján született meg. És láttuk, hogy mi történt a filmben. Itt is valami hasonlót látok, hogy Aida ötlete az emberiség megmentésére nem lesz közkedvelt.

Szaby59 - 2016. 11. 30. 14:13

Az is lehet, hogy saját magának csinál egy “upgrade”-et. Nem bánnám, ha nem lenne gonosz, érdekes karakter lehetne belőle…

LaCRossE - 2016. 11. 30. 14:34

Szerintem nem lesz gonosz, még ha ellenség is lesz belőle, inkább a tipikus “én csak segíteni akarok rajtatok” figura, aki jót akar, de rossz meggondolással.

emese - 2016. 11. 30. 20:40

Remek résszel jött vissza a SHIELD. Szerintem eddig messze ez a legjobb évad. Már kezdtem attól tartani, hogy Robbie-t elveszítjük, pedig nagyon megkedveltem.
Remélem, az évad másik fele felfedezi majd az android-problematikát is, az irány, amelyre elvitték AIDA-t, tetszik.

DarkEagle - 2016. 12. 01. 22:54

Alapjáraton Ultron sem volt gonosz csak mivel az is egy gép volt máshogy látta a világot ahogy mi. Ráadásul neki volt igaza. Ahhoz, hogy a világot jobbá tegyük az embereket meg kell ölni. :D Igaza van nincs más megoldás, azt úgysem fogjuk megérni, hogy utópia legyen ahol mindenki boldog.

Mondjuk szerintem is csak upgradeli magát Aida. :D
Túl sablonos lenne ha most ő is ellenséggé válna ráadásul mit tudna tenni? Fogják aztán lekapcsolják és vége is az akciójának. Attól, hogy okos még nem lesz mindenható szóval belenőnek egy sorozatot aztán csóközön.

Ami engem jobban érdekelne hogy ki az az Inhuman akivel Jemma pajtizott mert nagyon titkolóznak. Egy pillanatra azt hittem hogy a új sorozathoz lesz felvezetés de azt már elmondták hogy nem fog kapcsolódni egymáshoz a két sori. Ráadásul ennyi hónapig abban a stádiumban volt akkor tuti, hogy nem gyenge csávó lesz.

Egyébként jó rész volt de nem jönnek be az ilyen nézzük meg kb ugyan azt a jelenetet duplán csak mindkét fél szemszögéből. Néha már majdnem elpörgettem mert Coulsonék jelenetei igazából semmi lényegeset nem tettek hozzá.

Ja és igen Mack azzal a dátummal még talán érdekes lesz. Remélem valami komolyabb dolog és nem egy régi random családi dráma amit most előkaptak a semmiből.

Enzo - 2016. 12. 02. 01:55

4×07
Egy kicsi átpörgetés kellett, hogy mi is történt, de szó szerint ott folytattuk, ahol abbahagyták, szóval nem volt gond. Érdekes volt ennyi jelenetet 2 szemszögből látni, mondjuk a sorozat “fizikája”, márhogy a dimenziók között mely tárgyakat tudják megérinteni Coulsonék, az elég szabadon volt kezelve :D Kicsit húztam a szám, hogy ilyen gyorsan feloldották ezt a helyzetet, én legalább egy részig még bennhagytam volna őket – ugyanez volt akkor is, mikor Simmons a Maveth-re került.
Tetszett a dilemma, hogy hogyan hozzák ki őket, és igazánból nem volt más feloldása, mint ez – cserébe az AI+Darkhold kombóból még nagyon veszélyes dolgok születhetnek, Ultronnál csak sima mindenféle elérhető tudásból is mi lett ugye…

1. Áh, hogy Simmonst Nadeer tesójához hívták! Na ez egy érdekes szál lehet még, főleg hogy mi lesz a fickóból.
2. Hah, éreztem, hogy Ghost Rider máshogy fog reagálni a dimenziók közé rekedésre, és tényleg!
3. Fitz kifakadása Coulsonra kicsit váratlan volt, Coulsonnak meg főleg, hiszen ő nem volt ott, amikor kihallgatták, hogy Mace elküldte Simmonst. De abszolút érthető a skót idegessége :)
4. Lol, Aidának 1-esek és 0-k voltak a könyvben, ez elsőre fura volt, de igazából tök jogos :D
5. Enyhe Doctor Strange feelingem volt a dimenziókapu-nyitásnál, nem tudom mit csinált Aida (még Fitz se tudja), de marha látványosan csinálta.
6. Pont felírtam a jegyzeteim közé, hogy “Robbie még bármikor előhúzható így”, erre rögtön átjött a kapun és becsatlakozott Mackhez :D Apropó szegény Macknek kijut a jóból, már mindenféle megszállta :D És az a dátum, amit tartott, na arról fogalmam sincs, hogy mi volt.

#hétidézetei:
“My ax is plenty sharp… And a shotgun.”

“-Uh, you… What’s your name?
-Nathanson, ma’am. What can I do?
-Get lost, Nathanson.” :DDD ez nyert nálam :D

“Shush! You’re developing a catchphrase.”

Enzo - 2016. 12. 02. 02:08

Még valami: szerintem nagyon ügyesen játszanak a történetszálakkal a készítők, pont úgy építik a mellékszálakat, hogy amikor a főszál elfogy, ne legyen üresjárat, hanem egyből már egy részben felépített addigi mellékszál válhat az új fenyegetéssé/problémává, stb.

e-batta - 2016. 12. 03. 18:41

Akárki olvasott a Darkholdból, idáig mindenkit rabul ejtett. Radcliffe-et miért nem? Mi jelenhetett meg neki, hogy halálra rémült és becsapta?

PuMa - 2016. 12. 03. 23:20

Továbbra is részről-részre lenyűgöz ez a sorozat. Nálam abszolút favorittá lépett elő, nem tudok körömrágás nélkül végnézni egy részt se, gyakorlatilag 3/4 óra garantáltan önfeledt szórakozás minden alkalommal

arcfej - 2016. 12. 05. 08:51

Valóban nagyon jó a történetvezetés :)
És ez a rendezés is nagyon tetszett, hogy újra láthattuk a történéseket a “szellemvilágból”. Szellemlovast pedig nem ismerem a képregényekből, úgyhogy igen csak kíváncsi vagyok, mi a múltja.

arcfej - 2016. 12. 05. 10:07

Tényleg, hol van jojó? Ez a másik dimenzió meg a negatív zóna lesz? Mi az a hely, ahonnan az ördög is menekül? (Vagy egy démon)

Kriszta - 2016. 12. 07. 10:29

Szegény May!Ezt már komolyan nem hiszem el :D
Határozottan kijárna neki egy hosszabb szabi….valahol nagyon messze a shieldtől….

LaCRossE - 2016. 12. 07. 13:40

Tudtam! Úgy tudtam, hogy ez lesz. :)

Kíváncsi vagyok, mi Aida célja az egésszel.

torjack - 2016. 12. 07. 16:00

Oh, Melinda…May the Force be with you!

:D

Előbb a 33-as ügynök, most egy LMD…már csak a Skrullok hiányoznak :D

MT90 - 2016. 12. 07. 17:10

6 részes websorozatot kap YoYo.

zolij - 2016. 12. 07. 20:53

– I thought the new face of S.H.I.E.L.D. should be an Inhuman … didn’t mean him, though.
– Yeah, right. Maybe in the comic-book version.

Enzo - 2016. 12. 09. 18:57

4×08
Ebből a részből több idézetet írtam fel, mint egyéb történést. Maga a fő konfliktus nem volt olyan húdenagyon, inkább gamechanger jellege volt a résznek, Skye visszahozatalával, és a végével pláne.

-Eh, Robbie komolyan még egyszer visszatérhet? Most vagy írják ki vagy maradjon, de ez a visszarángatás…
-Jó volt újra együtt látni az egész csapatot a társalgóban :) (persze akkor még nem tudtam, hogy ez nem egészen igaz)

A végén Nathanson “végzete” sejthető volt, a May-es csavar viszont nem, azon eléggé néztem :O Szerencsétlennek tényleg kijut a jóból, valahogy olyan déjá vu érzésem volt a fakeMay láttan, aztán rájöttem hogy miért :D Januárban folytatás…

És akkor a legjobb #hétidézetei:

“Okay. I mean, forget about the fact that I was mildly attracted to her. That totally goes against the Sokovia Accords.” /Mace/

“-It’s not a mask … it’s a balaclava.
-Thought that was a dessert.
-What? No, ma… Never mind.” /az baklava, kedves Robbie/

“-[…]it’s the next step in the evolution of my power … creating life.
-You know, you might want to get a girlfriend first.” /mekkora oltás Coulsontól :D/

“Yeah, right. Maybe in the comic-book version.” /ééés 4th wall breaking!/

“-Level blue.
-Thrilling, isn’t it?
-What does that mean?
-We have no idea.” :D

DarkEagle - 2016. 12. 09. 23:44

Elmennek a jó édes, pont oda! Eddig tök jó évad volt erre jön a szexi Ultron? Amilyen a nézettsége a sorozatnak jobb ha most kaszálom mert önmaga paródiája.
Megint betelne a lap mire leírnám minden gondomat szóval inkább ezúttal megkímélek mindenkit. De azért röhej hogy a Marvel nem tud újat nyújtani. Azt hittem végre kapunk egy normális androidot, hát nem. Mert az Age of Ultron olyan jól sikerült kapunk egy új női verziót is belőle. Most komolyan nincs más ötletük?

Eddig nem értettem miért nem nézem meg rögtön a részeket most már végképp tudatosult bennem, azért mert egyszerűen szar lett a sorozat. És számomra tényleg csak Fitz-Simmons páros, Daisy meg GR adták el ezt az új évadot.

emese - 2016. 12. 10. 19:16

DarkEgale:
Don’t let the door hit you on your way out! :D

VvD - 2016. 12. 12. 20:00

Szerintem sokkal jobb a sorozat, mint bármelyik CW-s képregényes szappanopera. Természetesen a mostani helyzetre utalok, perpillre. Érdekes, izgalmas és misztikus az egész + nincs benne felesleges szappanopera.

De komolyan. Miért ilyen szar a nézettsége ennek a sorozatnak?

arcfej - 2016. 12. 14. 03:00

valóban sokkal jobb mint a cw-s sorozatok :D
De ez az Aidás változás nekem se tetszik.
A legjobb sorozat most akkoris a a Lucifer!

wondorog - 2017. 01. 11. 09:46

Na most megleptek erősen, viszont örülök, mert így megmaradt az esélye, hogy Aida megmaradhat.

LaCRossE - 2017. 01. 11. 14:52

Szóval… elég meglepő csavarral álltak elő, pedig valahol lehetett volna sejteni. Így, hogy nem csak Aida a gonosz, hanem Radcliffe is, valamivel másabb a helyzet, szóval egyelőre nem Ultron 2.0 a 4. évad második fele. Ellenben van egy olyan érzésem, hogy a tudós nem fog sokáig életben maradni.

Szaby59 - 2017. 01. 11. 16:24

Mesterien keverik a szálakat komolyan mondom. Amikor már azt hitted, hogy Aidat lerendezték, kiderül, hogy nem és nem is ő volt a főkolompos. A háttérben pedig már alakul a következő: feltehetőleg az elárult és óceán mélyén hagyott inhumanunk nem lesz valami békés miután befejezi a második átalakulását…

Martialis - 2017. 01. 11. 18:22

Az én értelmezésem szerint Radcliffe nem gonosz, vagy legalábbis nem olyan egysíkú-ős-gonosz értelemben, hanem csak nagyon kíváncsi a Darkholdra. De senkit sem akar bántani, ezért tartja May-t is életben. Viszont nekem tetszik, amikor ilyen összetett karakterekkel dolgoznak, és remélem nem fogják kiírni Radcliffe-t.

z - 2017. 01. 12. 11:47

Nekem az L.M.D. reklámkampány tetszett, hogy orrba-szájba nyomták a sztori fő csavarját XDD

Enzo - 2017. 01. 13. 00:32

4×09
Végre visszatért a SHIELD! Gyanús is volt, hogy ilyen gyorsan lerendezték volna az Aida szálat (nem ez lett volna az első eset khm khm), de szerencsére nem. A Radcliffe-csavaron őszintén meglepődtem, a fene gondolta, hogy ő is benne van.
Az eszmecsere érdekes volt Fitzcel, hogy végülis Aida ilyen módosításokkal (tapasztalat, gondolat, szabad akarat) akkor miért is nem számít embernek?

Darabkák:
-Évad elején Skye öltözésével indítottunk, most Aidáéval, remek, yumyum :P
-Hm, ki lehet ez az Elöljáró, akit a Watchkutyák emlegetnek?
-Ez amúgy normális, hogy megölnek egy inhumant és begubózódik még egyszer? Elég fura…

#hétidézetei:
“-I think Simmons has been kidnapped like three times since I’ve known her.
-Really?
-Yeah, well, only twice on this planet.” :D (és utána Mace amilyen fejet vágott, hatalmas :D)

“Roll credits.” (meg Mack többi szövegei is jó volt, ebben az egy részben szerintem több filmes utalást tett, mint DiNozzo az NCIS-ben legjobb napjai során.)

superpityu - 2017. 01. 13. 17:43

“-Ez amúgy normális, hogy megölnek egy inhumant és begubózódik még egyszer? Elég fura…”

szerintem is furcsa. de lehet, hogy ez is valami spéci plusz képesség, vagy ahhoz lehet köze, hogy a terrigen kristályok közelébe dobták le a srácot. az pedig puszta véletlen lehet.

z - 2017. 01. 13. 20:27

Vagy, hogy nem természetes módon bújt ki a bábból mármint kvázi leszedték róla, lehet, hogy még átalakulás közben volt és a tengerben lévő terrigen elég volt, hogy újra begyorsítsa a folyamatot… Lash sem azonnal változott hanem elég hosszasan, de nem érintkezett utána terrigennel így nem gubózódott be újra…

F.Enci - 2017. 01. 15. 01:09

Nekem ez a May vs. RobotMay dolog fura. Meghozza nagyon. Ha egyszer o egy elektronikus tortenet, akkor az hogy a piklibe nem tunik fel senkinek? Simmons Aidarol a pillanat tortresze alatt megmondta. Mayt ismeri hosszu evrk ota, o a kikepzoje, es akkor nala nem jon ra? Es az EMP hogy nem hat ra? (Bar lehet, itt most keverem egy kicsit a sorrendet). Na es ez a dupla gubozas… ez is rettento fura.
Daraltam az egesz sorozatot a heten, es meg kell mondjam, Bobbi es Hunter nagyon hianyzik. A kemek bucsujat en megsirattam. Es most fura, h nincs tobb resz…

Enzo - 2017. 01. 15. 11:10

@F.Enci: szerintem 2 dolog játszhat közre abban, hogy Simmons nem ismeri fel Mayt:
-egyrészt Aidánál ugye még sose találkozott vele, nem volt mire építenie, “új szereplőként” felismerte hogy mi a fura benne, Mayt viszont ismeri évek óta, így ott semmi alapja nincs azt gondolni, hogy kicserélődött
-másrészt lehet, hogy a Darkhold alapján még élethűbb androidot tudott kreálni mint saját maga – őróla meg ugye tudják, hogy android, még akkor is ha magát is felfejleszti.

MT90 - 2017. 01. 17. 15:24

“megölnek egy inhumant és begubózódik még egyszer?”

Vagy így vezetik fel az Inhumans-sorozat egyik szereplőjét. (Triton) Haha.

Szaby59 - 2017. 01. 18. 14:52

Ez az új Aida eléggé potenciális Ultron utódnak néz ki. Nem lennék meglepődve ha végül önállósodna és a “régi” Aida segítene nekik legyőzni, főleg a Fitzes jelenet után.

LaCRossE - 2017. 01. 18. 19:22

A nézettség újabb mélységekben.

Ayrons - 2017. 01. 19. 20:36

5. évad lesz az utolsó itt !

MT90 - 2017. 01. 20. 07:56

Már az se kellene.

winnie - 2017. 01. 20. 08:01

“5. évad lesz az utolsó itt !”

egyelőre csoda lenne, ha lenne. még akkor is, ha minden logika ellenére berendelik, amit továbbra sem tartok kizártnak.

viszont:

“Már az se kellene.”

mindenki be tudja fejezni, ha akarja, nem kell megvárni, hogy a csatorna tegye:)

Enzo - 2017. 01. 23. 15:53

Először érjük meg, hogy lesz 5.évad…

Szóval, 4×10:
Na, végre kiderült a bécsi sztori meg Mace valódi énje … várható volt, hogy valami hasonló lesz a csavar, de jól oldották meg. Amúgy Simmons a múltkor pont a bécsi hazugságra hivatkozva kapott felmentést a poligráfos vizsgálat alól, akkor most miért volt meglepődve a sztorin? (Vagy csak Talbot előtt játszotta meg, hogy nem tudja?)

– Hé, ez a robbanó töltet amit kilőttek az emelvényre, az nem az a Stryker-féle technológia, amit a Luke Cage-ben is használtak?
– Simmons kihallgatási módszere tetszett, bár nemtom mennyire hihető, hogy egy ilyen keménycsávó ennyire berezel egy levágott fejtől :D
– May görbíti a fűrészt, nagy show lett volna, ha Mack észreveszi…a vége meg így kicsit Westworldösre sikerült, ahogy (fake)May felfedezi hogy micsoda is ő.
– Fitz letölti Aida adatait, lesznek még ebből bajok…
– Örülök hogy a tényleges bécsi eseményeket is megmutatták, zavart volna ha kihagyják ezt a jelenetet.

#hétidézetei:
“Burrows isn’t helping, either. If he gets any further up Talbot’s ass, he’ll need a snorkel.”

“I’ll make you… DayGlo pink, or whatever’s high enough.”

“-We’re not idiots. We took the bad stuff out. Most of it, anyway.
-Oh, oh, okay. So you’re just… You’re just mostly idiots.”

bad boomer - 2017. 01. 24. 16:16

Talbot amúgy is hasít: Agent May, with the possible exception of my mother, you are the single most intimidating woman I have ever met.

Neoprimitiv - 2017. 01. 25. 10:32

valahogy nekem sokká vált ez a robot klón robot klón hátán sztori. Olyan “van mááásiiik!” érzésem lett tőle, pláne, hogy úgy tűnik, még nincs vége és tényleg van még belőlük.

LaCRossE - 2017. 01. 25. 21:45

4×11
– Valahogy lehetett sejteni, hogy az elkapott Radcliffe csak egy L.M.D. lesz.
– Kaptunk egy újabb szeletet Mack múltjából, ami mondjuk nekem egy kicsit a semmiből jött, de ettől függetlenül örülök neki.
– Nem számítottam arra, hogy May harca Aidával csak szimuláció lesz, pedig egész nyilvánvaló volt.
– Viszont Radcliffe és Nadeer kooperálása kicsit meglepett. Miért pont a szenátorhoz ment oda a férfi? Remélem, ezt még kifejtik később.
– Egyre jobban bírom Mace-t.
– Ming-Na Wen szerintem ebben az epizódban lenyűgözőt alakított.
– Ne hozzák már össze Coulsont és Mayt. Az ő kapcsolatuk plátóinak pont tökéletes.
– Összességében számomra May volt a rész csúcspontja, a többi szál most egy picit unalmas volt.

DarkEagle - 2017. 01. 28. 19:20

Na, végre én is beértem a sorozatot. Anno ott hagytam abba mikor úgy volt hogy Aida az új Ultron. Ott elegem lett aztán belefutottam pár spoilerbe így folytattam. Nem bántam mert megnyugtató hogy az egész Radcliffe ötlete.

Először is May-coulson szál. NEM, NEM, NEM és NEM! SOHA! Nincs az az Isten hogy én ezt benyeljem. Egyik jobban robot mint a másik.

Mace dolga engem is meglepett de jól jöttek ki belőle, tetszik.

Nadeer bitch remélem hamar fűbe harap mert nagyon unom a képmutató ocsmány képét. Nekem olyan “ember” ne ossza az észt erkölcsről meg a világmegváltásról aki lelövi a saját testvérét csak mert más. Egyébként nem lepne meg az egész Nadeer-Radcliff társulás kamu lenne és végső soron ezért vitték magukkal Mayt is mert kelleni fog nekik. Nagyon elcsépelt lenne ha a doki megint átállna a rosszakhoz. Szerintem csak tudni akarja, ki van a háttérben mert ez a csóka/nő franc tudja akit Nadeer emleget állandóan pl most hogy találkozni fog vele. Nagyon érdekel hogy ki lesz az. Ha tippelnem kellene azt mondanám hogy a Hidra megint él és virul és a könyv kell nekik.

Nadeer tesója meg újra bebábozódott, ebben semmi különös nincs, nyilván azért mert meghalt vagy halálán volt és így védekezik. Ráadásul ahogy írtátok az se biztos hogy befejeződött az átalakulás. De azért durva ereje lehet ha 7 hónapon keresztül benne volt a cuccban és akkor is csak erőszakkal szedték ki.

Az mondjuk nekem se esett le elsőre hogy May csak képzeli a harcot a robot chickennel. :D Az utolsó percig azt hittem valós dolog. Ming-Na tényleg nagyon jól alkotott.

Egyébként a legröhejesebb az egészben, hogy mennyire megvezethetőek az emberek. Eleinte mindenki utálta Daisy-t mert azt hitték gonosz és terrorista, majd Patrióta barátunk kiáll, kikiáltja hősnek és minden hülye elkezdi imádni. Most meg Nadeer a tárgyaláson elkezdi sarazni erre megint utálják. Komolyan mondom, az emberi fajnál nincs szánalmasabb. Birkáknál is rosszabbak vagyunk. :D

DarkEagle - 2017. 01. 28. 19:22

Egyébként ha lesz 5. évad nézni fogom én is de ha nem akkor sem fog hiányozni a sorozat mert már rég nem ad annyi pluszt amennyit anno. És igen, tudom @Winnie bármikor lehet kaszálni egy sorozatot de én és szerintem sokan mások nem úgy néznek sorikat mint te hogy bármikor beugranak 1-1 részre vagy féltávon kaszálják. Nálam nagyon ritka hogy kaszálok valamit ha már éveket beleöltem, ahhoz kb olyan trágyának kell lennie mint a TVD-nek. :D

Enzo - 2017. 01. 29. 03:13

4×11
Ááá, de kis csavaros rész volt ez.
Ahogy az elején mondta Radcliffe, hogy van egy második LMD, rögtön mindenki gyanús lett … Skye (bár inhumant nem biztos hogy le tudnának másolni, nem?), Simmons, Fitz, Mack (ő éppen eleget volt megszállva) … végül Fitzre tettem volna a voksom, de aztán jött az egészen nyilvánvaló opció, amire nem is gondoltam, hogy magából Radcliffe-ből van kettő. És ki más fedezné fel, mint Fitz :) Korábban felmerült bennem, hogy a tégla és a second LMD összefügg, de elvetettem, mondván Radcliffe miért dolgozna együtt Nadeer-rel – hát akkor ez a kérdés most ugyanúgy fennáll.

May szimulációs csavarján is meglepődtem rendesen, maga az elmélet mondjuk ügyes, hogy a relax nem való neki, hanem harcolnia kell, ezért teremtették neki a pályát. A végén meg Bahreint berakni, wow, nem semmi.

Mack háttérsztorija ha nem ennyire random és a többi száltól különállóan jön, akkor még megindítóbb lett volna, de így se volt semmi. Egy YouTube-komment alapján pedig utaltak már erre a szálra: a 4×07 végén a papírra, amit Mack a kezében tart, “Hope” volt írva és a dátum. :)

#hétidézete:
“-Today wasn’t great.
-Cauliflower isn’t great. Today was a kick in the balls.” :D

Következő rész epizódcím és vendégszereplő for the win! :)

Bender - 2017. 02. 04. 00:43

4×12: Nem tudom, ki hogy van vele, de engem az utolsó jelenet eléggé felcsigázott. Koeinigék kocka poénjai a szokásosak voltak, a hugin nem lepődtem meg, a 2×21-ben már volt rá utalás.

Bence - 2017. 02. 04. 18:15

4×12 is jó volt. Bár szúrta a szemem, hogy milyen bugyuta mód került a Darkhold Radcliffe-hez.

Összességében meg kellemes heti 40 perces kikapcsolódást nyújt, még ha nem is ez a legerősebb évad.

MT90 - 2017. 02. 04. 18:41

Egy orosz fickó egy tengerbenjáróban tudja, hogy Coulson él, de a Bosszúállók még mindig nem?

Enzo - 2017. 02. 05. 02:20

4×12
Koenigék feldobták ezt az epizódot :D Valamiért az rémlett egy régebbi részből, hogy 12-en vannak, de a 4+1 is éppen elég. A lánytesón mondjuk meglepődtem, na :D

És végre eljutottunk az epifániáig is, amikor May lelepleződik … hát gyorsan rájöttek a “brains” szó használatából, és Coulson is kitalálta magától (de legalább nem sütötték el a “pont időben rácsörögnek Philre, hogy mi van” klisét). Izgalmas volt a tetőpont, bár nem értem, miért nem lett volna egyszerűbb bennhagyni a Darkholdot a helyén, és úgy várni a rosszfiúkat. Továbbá én Coulson helyében tuti kicseréltem volna egy másik könyvre, és azt rakom bele a táskába, vártam ezt a csavart, és nem jött :(

Az utolsó jelenet tényleg érdekes, Ivanov megszállottsága miatt főleg, hát kicsit furán gondolkodik, na.

Darabkák:
-Néztem, hogy ez az Ivanov miért olyan ismerős, mintha tegnap láttam volna… aztán rájöttem hogy tényleg tegnap láttam, mert ugyanez a színész játssza Roant a The 100-ban :D
-Úúúú, Coulson-May csók! :)

#hétidézetei:
“The only thing worse than a robot is a possessed one.” -> amúgy Radcliffe remekül játszott ebben a jelenetben :D

Az abszolút nyertes az Sam Koenig kínos monológja :D
“-Did you know that online, there’s a library of fan fiction about Quake?
-Did not need to know that.
-Oh, well, you should Google it. Because it’s … it’s… Actually, no, you shouldn’t. You shouldn’t. Forget I said that.” :DD (meg még ami utána volt, csak nem akartam az egészet bemásolni…:D)

“My brother? What, are you kidding? I’ve never seen this guy before in my life.” :DD

DarkEagle - 2017. 02. 06. 17:03

Őszintén szólva elég kínos egy rész volt. Próbálják lenyomni a torkunkon hogy May és Coulson szerelmes holott SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN nem volt erre máskor utalás.

Egyébként nem volt rossz rész de ez nálam nagyon rányomta a bélyegét a dologra. A tesók jók voltak már hiányoztak mert ők legalább tényleg poénosak.

Én hülye amúgy kezdtem elhinni hogy ez a tipikus agyhalott orosz majom tud valami komolyat erre kiderül hogy csak Coulsont akarja. MOST KOMOLYAN, ez a nagy dobásuk a készítőknek? Coulson tehet mindenről? :D Ha legalább bedobták volna mondjuk Thanost vagy legalább valami komolyabb ellenséget mondjuk az Inhumansből Black Boltot vagy mit tudom én de Coulsont? Ez már nagyon unalmas mintha ez a csávó végig aludta volna az elmúlt 10 évet ami a Marvel univerzumban történt volna. :D

Legalább Jemma meg Fitz jók együtt, őket MÉG nem rontották el.

DarkEagle - 2017. 02. 06. 17:04

Benn maradt egy kommentem!

tuning7 - 2017. 02. 07. 12:05

DarkEagle
Nagyon sok utalás volt, mindig is rra, hogy coulson és may között van szikra! Elég, csak az egymáshoz vló viszonyukat nézni, vagy, hogy mindig ők voltak a legfontosabbak egymásnak, mindig egymás mellett voltak! Igen, nem mondták ki, de voltak jelek, meg ebben az évadban kidolgozták ezt! Figyelni kéne a részletekre, nem csak nézni! ;)

DarkEagle - 2017. 02. 07. 14:08

Mikor is volt utalás? Amikor összejött Warddal az elején vagy mikor az ex-férjével kavart? Mert konkrétan akkor kezdték el ezt felépíteni mikor bejött a képbe Aida. Előtte egy komoly barátság volt csak köztük. Lényegében ők a csapat vezetői ennyi van köztük.

tuning7 - 2017. 02. 07. 14:55

DarkEagle
Azóta, mióta andrew végleg lash lett, azóta lehetett érezni, de ebben az évadban kezdték el, éreztetni, már az 1.részben is!

Bender - 2017. 02. 08. 12:09

4×13 ez az új rész tetszett, az új embertelen egész érdekes lett. Na meg Radcliffeék totálban elkezdik építeni a Mátrixot. Vagyis engem nagyon arra emlékeztetett.

Szaby59 - 2017. 02. 08. 15:23

Látom a készítők is nézik a The 100-at, ez a “Framework” gyakorlatilag a City of Life itteni megfelelője.
Mallory Jansen már a Galavantban is kedvenc volt, itt is nagyon jól alakítja Aidat. Főleg ezt az újat(?) frászt hozza rám a merev testtartásával meg azokkal a nézésekkel :D Ha lesz még egy évad remélem benne lesz ő is.

Szaby59 - 2017. 02. 08. 15:23

*City of light

rodosto13 - 2017. 02. 08. 18:30

Érdekes, kicsit olyan érzésem van, mintha a sorozat nem tudná, hogy merre felé tart… ez az utóbbi két rész amolyan erre is tart arra is tart.
Viszont a szenátor kiírása meglepett, nem hittem volna, hogy megtörténne ilyen hamar.

superpityu - 2017. 02. 08. 20:26

@darkeagle: már a sorozat legelején is volt köztük szikra, de akkor bejött a képbe ward, majd andrew. coulson pedig rosalinddal kavart egy sort. de mindig is volt köztük valamiféle mélyebb kapocs. az, hogy most ebből csinálnak is valamit, hát üsse kő, nem hiszem, hogy ez olyan dolog, amire nem lehetett számítani idővel.

egyébként ha nem írnál egy csomó kommentedbe nagybetűkkel talán, mondom talán, nem hinné azt a rendszer, hogy spam vagy.

superpityu - 2017. 02. 08. 20:35

amúgy a szenátor kinyírása elég meglepő volt. nem számítottam rá azelőtt, hogy öcsi újra megjelent volna.

ezen kívül szerintem kicsit céltalanul halad a sztori. nem olyan átütő, mint korábban. ráadásul radcliff elég szimpatikus figura így nehezen tudom ellenségnek nézni. aida viszont egyre jobb. viszont ez a superior tök wtf. kevés, nagyon kevés olyan színész van, akitől konstans hányingerem van, de zach mcgowan majom feje ilyen. a shamelessben még csak-csak elviseltem, de a black sails miatta van parkolópályán, ahogyan a the 100 darámat is pont akkor hagytam abba, amikor megjelent ott is. ja, szóval itt is tökre idegesít és szívesen áttekerném a jelneteit, de hátha nem lesz itt sokáig.

Hardy - 2017. 02. 09. 21:20

Darkeagle te eddig mit néztél? 1. pillanattól kezdve kerülgetik egymást, rengeteg apró utalás, félmondat volt már erre vonatkozólag. Néha laza flört is.

István - 2017. 02. 10. 13:33

Szaby: A The 100-ben nem találták ki nagyon újat a City of Lightal, szimplán lekopizták a Mátrixot.

Neoprimitiv - 2017. 02. 11. 22:55

Nagyon ritkán értek egyet DarkEagle-lel, de most kivételesen igen: a Coulson-May románc nagyon erősen sorozatzáró “adjunk valamit a nézőknek” ízű.

Azzal, amit mindenki leírt, hogy nagyon szoros kapocs volt köztük, teljesen egyetértek. De ezt pont az tette lehetővé, hogy ebben nem volt szerelem. A szerelem mindig a másik birtoklását (annak az igényét) is jelenti. A második évadban, amikor Coulson azt hitte, meg fog őrülni és veszélyt jelenthet majd a SHIELD-re, akkor May pont azért lehetett az az ember, aki akár le is lőtte volna, mert Coulson volt fontos neki, nem az, hogy mi lesz vele (velük) nélküle.

Persze nem ez lenne az első eset, amikor egy kapcsolat átlép egy másik színtérre és itt mindkét félnél lehet príma magyarázatot is találni. (Andrew illetve Rosalind elvesztése utáni űr.) De ettől még ennek előszele valóban nem volt eddig az évadig és őszintén szólva most is meg lettem volna nélküle. Úgy érzem, ez egy kötelező kűr a készítőktől, hogy ha már (szinte biztosan) vége lesz ezzel az évaddal, akkor gyorsan csinálnak valami “shipelhető” párt. Yoyo alig szerepel és Mack sem központi figura, Daisy mellől rossz tempóérzékkel kinyírtak mindenkit, Fitzék pedig egy külön műsor. Szerintem az ABC fejesei úgy gondolták, hogy egy pár nem pár, ezért tolták most be ezt.

Brynden Rivers - 2017. 02. 12. 22:55

“Daisy mellől rossz tempóérzékkel kinyírtak mindenkit”

Mivel ez az utolsó évad, akkor simán visszahozhatják a k Ghost Ridert – problem solved.

Tényleg csapongó a sorozat, de hát sose szánták valódi átívelés drámának, csak két Marvel film közötti BR-extrának. Az hogy a 2. évad jó volt kész szerencse

Dodge77 - 2017. 02. 13. 00:27

Brynden Rivers
Miről beszélsz, ez a legjobb képregény sorozat, a 3. Évada meg a legjobb volt, minden téren! Tutu nem ezt nézted!

Enzo - 2017. 02. 13. 01:04

4×13
A rész eleje abszolút flashback feeling volt, de aztán mégsem. Az Agnes szál érdekes volt, meg a fordulat a végén… Aida érzelemrepertoárja a féltékenységgel bővült :)

Vajon szándékos volt az “Earth is round” kiszólás a laposföldes idiótáknak, akik egyre jobban elharapóznak? Meg szerintem az se véletlen, hogy pont a SuperBowl utáni részben volt ennyi amerikaifocis utalás (Mace-től főleg).

A robbanásos részen meglepődtem, nem mondom hogy RIP Nadeer, mert egy liba volt. Érdekes amúgy, hogy 4 áldozatról beszéltek, amikor Shockley kiszökött, de Nadeer-on kívül 2 embere volt benne a szobában, persze a robbanás simán megölhetett más közelben levőt is. Shockley képessége amúgy menő, ezt nevezem, főleg az első bemutatását, ahogy a porból CGI segítségével összeáll. A ruhanélküliség meg kicsit Terminátor utánérzés :D

Jó kis cserebere volt a végén, Ivanovék meg elkapták Mace-t, összességében 2:1 a rossz oldalnak, mert Agnest is elvesztettük. Fitzék amúgy most építették azt a Pokélabdát, amibe Shockleyt bezárták?

LaCRossE - 2017. 02. 15. 13:47

4×14
– Oké, kezd az egész félévad rendkívül baljós lenni. Imádtam a rész végső csavarját.
– Kicserélték Coulsont, Daisyt, Mace-t és Macket is L.M.D.-re. Ami azért nem lehetett kis feladat, kíváncsi lennék, hogy oldották meg. Hacsak nem Aidát küldték mindenki ellen…
– Egyébként nem is tudom, mikor volt olyan küldetése a csapatnak, ami ennyire félrement volna. Nemcsak, hogy nem sikerült kiszabadítani Mace-t és Mayt, de még meg is szállták az L.M.D.-k a bázist.
– Kíváncsi vagyok, a következő részben Fitz és Simmons hogyan fognak szembeszállni az L.M.D.-kel.
– Mack beszélgetése Fitz-el egy kicsit idegesített
– Kíváncsi vagyok, mi Aida terve Ivanovval. Valószínű őt sem hús és vérként látjuk viszont.
– Ha már Ivanov: eddig elég unalmas ellenség ő.
– Egyébként szépen rotálja ez a félévad a villaineket: Aida, Radcliffe, Ivanov, és most úgy tűnik, megint csak Aida az, akire figyelni kell. Radcliffe szándékai, bár el vannak tévedve, és rossz eszközöket használ, mégis csak jó, nem akar ártani senkinek.
– Vajon mit csinálhat Radcliffe a frameworkben?
– Nekem valahogy a flashbackek egyáltalán nem jöttek be. Talán csak furcsa volt Mayt és Coulsont így látni.

DarkEagle - 2017. 02. 15. 18:10

“Nagyon ritkán értek egyet DarkEagle-lel, de most kivételesen igen: a Coulson-May románc nagyon erősen sorozatzáró “adjunk valamit a nézőknek” ízű.”

És milyen jól bizonyítja a mai rész az állításom, miszerint eddig nem volt tervezve semmi szerelmi szál Coulson és May közt. És talán a legfelháborítóbb a részben az, hogy úgy próbálták beadagolni a nézőnek, hogy évek óta ezt tervezték és a flashback lényege igazából nem is Coulson-May szerelmi szál hanem az hogy végre megtudtuk miért is mérges Coulsonra Ivanov, vagy mi a neve a csókának. Pedig igazából a szerelmi szálat akarták belemagyarázni, hogy azt higgyék évtizedek óta kerülgetik egymást. Sajnos nem ez az első sorozat ami ezt meglépi és az ilyen húzásokat baromira utálom. Nem is az a gond hogy őket össze akarják hozni, tegyék, kit érdekel, még akkor se zavar ha semmi kémia nincs köztük, mármint szerelmi téren, de legalább ne legyenek tipikus Marvel megint és próbálják beadni hogy évek óta terveznek, mert EZ tipikus Marvel.

Egyébként nem véletlen hogy erről írtam inkább mert a részről magáról konkrétan semmit se tudnék mondani a rész végi csavaron kívül ami már kezd az agyamra menni, hogy komolytalan feszültséget próbálnak teremteni azzal hogy lassan mindenki robot lesz. Nem tudom ki hogy van vele de Coulson már baromi unalmas, May nem is hiányzik igazából, Mack mindig is idegesítő volt, főleg most, hogy szerencsétlen Fitzt hibáztatja konkrétan a történtekért. De örülök hogy Fitz legalább jól kiosztotta. Utálom a képmutató embereket. Mack egy kigyúrt agyhalott fegyverrel a kezében de arról fröcsög, hogy milyen rossz dolog olyan dolgokat feltalálni amit rosszra is használhatnak. Nem is értem az írók mit gondoltak mikor ezt a mondatot a szájába adták.

Ami még zavar, hogy Daisyvel konkrétan nem kezdtek semmit, az évad elején történt rajta némi változás most meg konkrétan mintha mi se történt volna ugyan ott van ahol kezdte. Az a harc is Ivanovval milyen röhejes volt már? Inhuman a csaj de nekiáll boxolni vele ahelyett hogy eltörné a csontjait. Nem tudom mikor lettek ennyire hülyék a karakterek de nem igazán fogom hiányolni a sorozatot ha kaszálják, pedig az elején még nagyon bejött az évad.

Szóval összességében ez volt talán az évad legröhejesebb és legunalmasabb része. A kövi rész előzetese meg mindent elmond arról hogy mennyire hatásvadász az egész.

winnie - 2017. 02. 15. 18:35

” a Coulson-May románc nagyon erősen sorozatzáró “adjunk valamit a nézőknek” ízű.””

http://ew.com/article/2016/10/26/agents-shield-philinda-may-coulson-romance/

csak hogy ne annak tűnjön, itt egy októberi interjú, amiben clark gregg beszél arról, hogy a 4. évad első pár szkriptjében mintha a karakterek viselkedése azt jelezte volna előre, hogy van vagy lehet köztük valami. szóval, ha van, akkor nem azért, mert sorozatzárásra készülnek.

nyilván korábban is téma volt, de szerintem csak rajongói téren, persze kérdésre beszéltek róla a szereplők is: http://www.cbr.com/fan-expo-ming-na-wen-addresses-agents-of-shield-secrets-and-civil-war-tie-ins/

viszont ezt nem nagyon lehet értelmezni, hogy “eddig nem volt tervezve semmi szerelmi szál”

nyilván a romantikus szálak nagy részét nem tervezik, hiszen az a legnagyobb marhaság lenne, ha nem alakíthatnák szabadon a karaktereket. épp fordítva, ahogy formálják a karaktereket és kitalálják a történéseket, úgy alakulhat ki esetleg románc karakterek között (plusz még ide bele lehet venni a színészek közti összhangot, ami legtöbbször indukálja ezt), ahogy látják, hogy mely karakterek viszonyulnak “úgy” egymáshoz.

természetesen gőzöm sincs, hogy itt mi a helyzet, de akármi is, másképp nem alakulhat ki két karakter között szorosabb kapcsolat, csak úgy, hogy az egyik író azt mondja, hogy legyen. olykor az írókat is meglepi az, hogy a karakterek milyen utat futnak be, hogy kivel kerülnek össze.

(a fenti persze állandó és régi szereplőkre vonatkozik. amikor valakinek eleve tervezett romantikus szálat írnak be egy új karakter képébe, az más kategória.)

superpityu - 2017. 02. 15. 19:27

“Kicserélték Coulsont, Daisyt, Mace-t és Macket is L.M.D.-re. Ami azért nem lehetett kis feladat, kíváncsi lennék, hogy oldották meg. Hacsak nem Aidát küldték mindenki ellen…”

azért itt várok még csavart. simán várok egy olyat, hogy fitz is lmd. viszont a fenti 4 közül nem mindenki az.

a rész maga meh. aida jó. viszont a flashback rossz volt.

tuning7 - 2017. 02. 15. 20:02

superpityu
De mindegyik az, ki írta a gép, hogy amikor átmentek 4en az ajtón, hogy 4 LMD! Szóval, mindegyik az!

Brynden Rivers - 2017. 02. 15. 22:57

+1 “a rész maga meh”

Láthatóan elfogyott a pénz meg az energia, rengeteg a kis szobában kevés statisztával felvett jelenet. Ráadásul Ward halála és újrafelhasználása óta nincs értelmes főgonosz.

Őszintén lehet nem nézem végig a 4. évadot. :(

Brynden Rivers - 2017. 02. 15. 23:02

@Dodge77:

Szerinted a legjobb, szerintem meg messze Netflix-Marvel sorozatok mögött van. :)

De amúgy írtam hogy 2. évad jó volt. és a 3. évad se volt rossz, csak már látszottak a fáradság és a költségcsökkentés a sorozaton.

rodosto13 - 2017. 02. 16. 01:18

Azért a kutyaszán + jet alaszkai jelenet szép volt :)

Viszont tényleg érződik az ötlettelenség(?) vagy nem tudom megfogalmazni; ez az elmúlt pár rész elég legalja a sorozatnak eddig talán. Tényleg azt számolgatom, hogyan fogják kitölteni a maradék nyolc részt. Egy epizód tuti lesz nagyrészt a frameworkben, mert az ilyen témaköröknél mindig kell, a végén meg majd akik benn vannak, egységes akaraterővel kitörnek a FW-ből (esetleg kívülről Fitz vagy Simmons utolsó pillanatban átkapcsol valamit, hogy lehetséges legyen), valaki megküzd a saját LDM-vel, esetleg valaki meghal, de a tudatát utolsó pillanatban áttöltik egy LMD-be, hogy utána az egyre kevésbé valószínű ötödik szezonra legyen egy robotunk is… – másik szezonban nem mertem volna ilyen kijelentéseket tenni, és nagyon remélem, hogy nem válnak be és meglepnek még valamivel.

(Továbbra is szeretem a sorozatot, csak így ezek a gyengébb részek elkedvtelenítenek).

rodosto13 - 2017. 02. 16. 01:32

Plusz még olyan apróságok zavarnak, mint például a SHIELD Director elrablása. CA2-ben Nick Fury-t nem bírta leszedni egy rakás képzett specialista, itt pedig öten körbevették és ketten lesokkolták. (Értem én, hogy sorozat, és más kategória a költségkeret na de akkor is eléggé rombolja a Shield profizmusáról alkotott képemet :D )

Ayrons - 2017. 02. 16. 07:48

Sikerült felhoznom magam a sorozattal !
Kezdeném azzal ,hogy nekem az évad első fele nagyon bejött a Szellemlovas miatt ,de aztán a végére az is kipukkant és nagyobb lett a füstje mint a lángja…Nagyon sajnáltam ahova kifutott a félévadzáró sokkal jobb lehetett volna.
Na de a mostani részek. Kínszenvedés volt őket végig nézni, de ha már eddig néztem ezután is fogom.
4. évadban nincs egy értelmes jó fő gonosz. Emiatt ahogy már fentebb is írták a sorozat sehová se tart. Céltalanul megy előre. Egy pár jó jelenet és beszólás van ennyi.
Ruszki barátunk és motivációja teljesen mehhh kategória. Én valami mást vártam mikor behozták a szenátort és a kutyusokat újra de hát semmi. A doki és Aida is sehová se tartanak. Ennél már az is jobb lett volna ,ha Aida egy Ultron kettő lesz vagy mondjuk a Darkhold miatt démonokat idézget. Ott lett volna a lehetőség ,hogy Dr. Strange világát vigyék tovább itt és valami ősi dimenziós démon lett volna a gonosz és Strangek egyik iskolája is szerepet kapott volna. Ehelyett a céltalan és súlytalan gonoszokat és történetek kapjuk.

Karakterek meg… Maxknél már túltolják ezt a minden újhoz való negatív hozzáállását. Ennyi év után hozzászokhatott volna a dolgokhoz. De legalább jó beszólásai vannak. Simmons -Fitz felőlem meg is halhatnak annyira érdektelenek lettek. Coulson-May hidegen hagy. Daisey jó lenne mondjuk ő az egyik főszereplő és központi figura de egy mellékszereplő szintjén van most. Yoyo és a kis csapat meg eltűnt az éterbe. Nincs pénz nagyon…
Daisey kívül már senki nem érdekel a csapat egyedül az igazgatót bírom még (akinél ellőtték a klisét ,hogy csak a szer a segítségével erős). Legutóbbi rész meg jesus ekkora balfácánok hogy lehettek ? És akkor most mindenki robot wwáááá de izgalmas lesz ja nem. Időhúzásnak tökéletes lesz. Ennél a pszichopata Ward is jobb volt. Hive meg a top 3 Shield gonoszok között van. Nagyon leépült a sorozat pedig a 2-3 évad nagyon jó volt. Ha pedig az lesz a vége ,hogy Coulson-May elmennek együtt nyugdíjba és Daisey most lesz igazgató én lefejelem a gépet. Daisey jelenleg nem igazgató szinten van. Kellene egy félévados 5.évad aminek a vége Daisey igazgató lesz.

Neoprimitiv - 2017. 02. 16. 10:35

winnie: a valóságban is könnyen előfordulhat, hogy ha két ember állandóan együtt dolgozik, szabadok és fizikailag nem taszítóak egymás számára, akkor összejönnek. Egy SHIELD jellegű sorozatban, ahol ráadásul nincs is a karaktereknek munkán kívüli élete, ez még könnyebb. Nem ezzel van a baj. (Már akinek ez baj, nekem igen.)

Azt hiszem lip service-nek mondják a sorozatokban, amikor a karakterek mondanak valamit, de a (korábbi) tetteik ehhez semmi alapot nem szolgáltatnak. Ez ugyan inkább konfliktus építésnél szokott előfordulni, hiszen összehozni két embert kevésbé trükkös, mint összeugrasztani, a képernyőn legalább is. Ezzel együtt is a számomra a Phil-May románc ha nem is a nonszensz kategória, de egyértelműen a fantáziátlanság jele. A kettejük közti bizalmi viszonyhoz képest a szerelmi szál nem ad újat.

Az meg, hogy egyes rajongók kit kivel boronálnak össze had ne legyen hivatkozási alap. A Philinda (Caskett, Clexa, Lyatt, Esplanie, stb., stb.) shipperek aktív része nagyjából egy három éves gyerek érzelmi érettségét produkálja, Barbie és Ken helyett sorozatszereplőkkel babázik.

DarkEagle - 2017. 02. 16. 14:28

“shipperek aktív része nagyjából egy három éves gyerek érzelmi érettségét produkálja, Barbie és Ken helyett sorozatszereplőkkel babázik.”

Ezt én se mondhattam volna szebben. :D

Wall-E - 2017. 02. 18. 00:35

Én úgy érzem, hogy a May-Coulson szál abszolút megalapozott, én mindig éreztem köztük, de főleg a második évadtól, hogy mennyire fontosak egymásnak, abszolút ott voltak az ilyen irányú érzelmeknek a jelei, csak az életük egész máshogy alakult, de így, hogy Andrew is gyakorlatilag kiesett a képből, előjöhetnek ezek a dolgok. Hozzátéve, hogy May ugye elég hamar lecserélődött androidra, szóval ezeknek a dolgoknak May nem is volt részese, csak az agylemásolásból tudjuk, amit addig ugye inkább csak levonhattunk, mint következtetést, hogy mennyit jelent neki Coulson. Az sem hátrány, hogy a két színész és karakter igen igen jó együtt a képernyőn. Ha jól vitelezik ki és viszik végig, nekem kifejezetten szimpatikus ez a szál.

jesustomer - 2017. 02. 18. 16:05

nekem nagyon tetszett ez a rész is, pláne a vége. De Mace elvileg nem lehetne android.. vagy Fitz vagy Simmons az.
Kár, hogy sokan úgy gondolják ennek nincs értelme de éppen most jó ez a sorozat. És a may-phil románc szerintem meg van alapozva kellőképp bár kit érdekel, nagyon jól hozták be. Ha lesz még 1 évad annak még jobban örülnék de sanszos az ellentéte.. pedig tényleg minőségi lett.

e-batta - 2017. 02. 18. 22:14

csak egy költői kérdés: az LMD az inhuman-ek szuperképességeit is képes lemásolni?

korum - 2017. 02. 19. 11:36

Képességtől függ, pl. szupererőt minden probléma nélkül.

Szula 25 - 2017. 02. 19. 13:26

A tavalyi évad és az idei évad első fele nagyon jó volt, de az LMD-és szál számomra nagyon gyenge. Nekem egyértelmű visszaesés megint a sorozat ezzel a szálal.Most én is ott tartok hogy Daisyn kívül már senki nem érdekel, Coulson meg tényleg kezd unalmas lenni. A számomra kedvelhető karaktereket vagy kiírják mint Bobby és Hunter akikben bíztam hogy láthatom még őket vagy Ghost Ridert aki bejövős volt vagy szépen leépítették őket mint Fizt-Simmons páros akik teljesen érdektelenek már, talán Fitz aki még valamit próbálkozik.

andus - 2017. 02. 19. 23:46

@Ayrons tökéletesen leírta az első bekezdésében, amit gondolok a mostani részekről.

Súlytalan, unalmas, érdektelen, semerre nem haladó sztoriszál, amikben az a nagy csavar, hogy ki a robot és ki nem.
És akkor most magamnak mondok ellent, amikor azt írom, hogy addig volt jó az évad, amíg Ghost Rider is benne volt.

Minden rész végén azt várom, hogy na most van vége ennek a robot szálnak, de nem, még tovább nyújtják a semmibe. Nagyon sajnálom, pedig a 2-3. évadot imádtam.

Enzo - 2017. 02. 20. 02:29

4×14
Jó kis rész volt. Ivanov megszállottsága Coulsonnal furának hatott már elsőre is, de a “xenofób” hozzáállása szerintem egy újszerű motiváció a főgonoszok terén. A flashback se volt rossz, bár tényleg érezni lehetett benn egy kis utólagos-visszamenőleges romantika-beiktatási szándékot Coulson és May közé.

A végén a csavar elsőre abszolút hidegrázós, ahogy FitzSimmons rájött, másodszorra már kicsit fura, hogy ezt egyrészt hogy hozták össze Radcliffe-ék, másrészt lassan eljutunk arra a pontra, hogy ne csavarjuk tovább ezeket az “XY valójában LMD” meglepetéseket, mert egy idő után már unalmas. Hogy ebből hogy fognak kimászni Fitzék, nem tudom… de nagyon ajánlom hogy élve történjen.

Darabkák:
-“There’s a… biohazard contamination. Bio always works.” micsoda kis visszatérő poén, na kinek esett le hogy ez a duma volt régebben is? :D
-Érdekes volt, hogy Mack most mennyire “nekiment” Fitznek, pedig legjobb spanok voltak. Simmons vigasztaló beszéde meg annyira kedves volt :)
-Mintha előrevetítettek volna némi Aida-Ivanov összetűzést, reméltem hogy lesz valami törés a gonoszok oldalán.
-Apropó…Skye most komolyan le se csekkolja hogy Ivanov meghalt-e, hanem csak simán otthagyja, mint akinek megy a busza? Há’persze hogy nem halt meg… (Az “Even filth has a purpose.” beszólás Aidától meg kilométerekről várható volt, de azért tetszett :D)
-Amúgy ötletesebb lett volna a végére, hogy a 4 emberből csak 3 LMD, és akkor ott a plusz bizonytalanság, hogy melyik 3 :D

#hétidézetei:
“This is why I don’t have Facebook.” :D

“And since we know Ivanov has a submarine, like all good Bond villains…” :D

“We may face strong opposition … trap doors, sharks with lasers … who knows?” :DD (kész, ez nyert :D)

“Cool origin story, bro, but this means nothing to me.” :D (meg Coulson egész beszéde előtte)

Senki - 2017. 02. 22. 06:04

Ha minden igaz, visszatér hamarosan egy régi szereplő, egy levakarhatatlan szereplő…

tuning7 - 2017. 02. 22. 07:27

Senki
De nem úgy mint más sorozatban, itt mindig jól oldották meg. Meg ő a legösszetettebb karakter, és ő lejátszik mindenkit itt!

jesustomer - 2017. 02. 22. 08:35

Remélem visszatér :DDD
Nagyon adja perpill a Shield, rohadtul sejtettem, hogy ki az LMD, de nagyon szépen oldották meg. Ivanov mottója lehet az Ép testben ép lélek csak már egyik se az. Még egyszer meg kell néznem felirattal mert a Radcliffe-es részeket nem értettem de tényleg minőségi lett és a végén May meg a “SHIELD”. Hah

rodosto13 - 2017. 02. 22. 08:48

Ez a rész tényleg színvonalas volt, az utolsó negyed óra pedig tényleg kiváló volt :)
Az meg kifejezetten tetszik, hogy pár statisztát jobban megismerünk (leginkább Davis-t)

(Áprilisig nem lesz új rész? Miért bontják fel ennyire az évadot kisebb blokkokra?)

winnie - 2017. 02. 22. 09:44

“Áprilisig nem lesz új rész? Miért bontják fel ennyire az évadot kisebb blokkokra?”

télen és tavasszal sok sorozatnál van szünet, hogy májusban tudják befejezni őket.

jesustomer - 2017. 02. 22. 10:57

Mintha tavaly is így lett volna, hogy áprilisig nem volt új rész. De ez akkor se jó, pont amikor király a sorozat.

z - 2017. 02. 22. 15:11

Tavaly márciusig tartott a téli szünet… most azért csinálták így mert 1, nincs Agent Carter, ami befoltozná a január környékét 2, hogy ne legyenek 1-1 hetes elmaradások itt-ott, hanem a 3 sztori kb egyben lemehessen megszakítások nélkül :)

Dave - 2017. 02. 22. 15:37

Ühümm értem az omázst a Terminator 1 rendőrörsös jelenete felé valahogy. De könyörgöm MIÉRT VEREKSZEL EGY FÉM VÁZZAL Daisy nyalom a szájadat? MI értelme van az ilyen jeleneteknek?

Neoprimitiv - 2017. 02. 22. 15:51

A Mace-Daisy bunyó nekem is hosszadalmas volt, különös tekintettel arra, hogy tudta, egy gépet csépel, de egyébként rendben volt a rész. A záró képsor meg különösen ütött, de nekem is meg kell néznem még egyszer, hogy minden a helyére kerüljön.

LaCRossE - 2017. 02. 22. 15:53

Bizton állíthatom, hogy számomra ez a rész nem csak az évad, de a sorozat egyik legjobb, ha nem A LEGJOBB epizódja volt.

LaCRossE - 2017. 02. 22. 16:21

Nem csak, hogy a sorozat legjobb epizódja, de ha év végén lesz Az év legjobb epizódja szavazás, meg lehet rá az esély, hogy ezt a részt fogom jelölni.

4×15
– Holy SHIT, Jemma és Fitz jelenete, amikor kiderült, hogy az egyikük egy L.M.D., félelmetesen jó volt. Amikor Fitz elkeseredettsége pillanatok alatt átcsapott a hideg, Terminator üzemmódba, az szerintem simán díjat érdemelne Iain De Caesteckernek. Ő és Elizabeth Henstridge szerintem messze a sorozat két legjobb színésze, pedig mások is elég jót alakítanak azért.
– Egyébként hihetetlen, mennyire természetesek és jók együtt Fitz és Simmons a 2. évad óta, számomra az egyik legtökéletesebb sorozatos pár.
– A rész elején lévő paranoia, hogy ki is L.M.D., ki nem, nagyon zseniálisan volt ábrázolva. Sikerült egy ideig húzni az idegeinket ezzel.
– Daisy/Jemma jelenete is profi volt, megszakadt a szívem, ahogy mind a ketten attól rettegtek, hogy a másik is robot. Átéreztem mindkettejük rettegését.
– A kis Daisy hadsereg fergeteges volt. :D De ami még jobban tetszett, az annak a gondolata, hogy a csaj melltartót váltott gyorsan, hogy le ne bukjon.
– Sajnálom, hogy Aida megölte Radcliffe-t. Bírom az őt játszó csávót, de még nem írom le, szerintem a Frameworkben szerepelni fog.
– Kitűnő effekteket láthattunk a részben, Mack “elpusztulását” különösen szerettem.
– Yo-Yo!
– Végre May is szerepet kapott kicsit. Vagyis L.M.D. May. Ming-Na Wen is jót alakított, ahogy gyötrődött azon, mit is kellene tennie. Ugye az ő programozása még kezdetlegesebb volt, szóval érthető.

És akkor térjünk rá a rész végi cliffhanger lehetséges implikációira:
– Először is, ez valami brutálisan jó cliffhanger volt.
– Ward is back! Kicsit vicces, hogy a csávótól nem lehet megszabadulni teljesen, de úgysem fog sokáig szerepelni, mert ő csak a Frameworkben létezik.
– Daisy és Ward együtt? Ez egy kicsit meglepett, én is Luke-ra számítottam inkább.
– WTF, Jemma a Frameworkben már halott? Akkor ő vele most mi is lesz, hogy belépett oda?
– Ha Jemma halott, ki a tököm az a csaj Fitz oldalán? Nem lennék meglepve, ha Aida lenne az.
– May a HYDRA vezetője! Ez nekem nagyon durván odatett.
– Mack és Coulson átlagos élete viszont egyelőre egyáltalán nem hozott lázba.

wondorog - 2017. 02. 22. 16:25

Nekem van egy olyan érzésem, hogy valaki a Frameworkban marad, és ha igen akkor Mack lesz az. Úgy vettem le, hogy itt él a lánya, és mivel Yo-Yo nem ment be (legalábbis egyelőre), nem tudom Daisy elég-e, hogy kihozza az idillből.

tuning7 - 2017. 02. 22. 17:55

Szeritnem itt jó wardot fogjuk meg kapni! :D SZóval 4 évad alatt eljátszik 45 karkatert! :D Volt uygebár a szigorú jó ward, volt a pszichóward, a gonosz ward, hiveward, és msot lehet normál jó ward aki lett volna, ha nincs iylen ygerekkora! :D

LaCRossE - 2017. 02. 22. 18:20
tuning7 - 2017. 02. 22. 18:25

Elírtam nem 45 karkatert, hanem 5 karkatert! :D

tuning7 - 2017. 02. 22. 19:23

Nagyon sjnálnám, ha nem lenne 5.évada, a legszínvonalasabb képregéyn sorozat, és a legjobb! Jó a története, kreatív, és színvonalas!

harmundo - 2017. 02. 22. 19:59

Gyerekek, ez egészen király rész volt (s04e15). Fantasztikus, amit néha ez a sorozat le tud tenni az asztalra. Kiváló szórakozás hétről-hétre, és mindig rá tudnak tenni egy lapáttal.

Pedig még csak nem is szeretem a Marvel univerzumot! :-D

z - 2017. 02. 22. 20:02

LaCRossE: Azon én is agyaltam, de szerintem mivel Daisy és Jemma kívülről csatlakoztak fel a frameworkbe így Aida nem kalibrálta a vágyaikhoz azt, így Ward van Daisy helyén… szerintem Jemma él, csak kérdés, hogy hova került elvégre Daisy valahogy a ‘helyére’… illetve, hogy a framework mióta létezik, hogy ilyen erős a Hydrás ráhatás vagy tényleg May álma a Hydra?

DJackson - 2017. 02. 22. 20:37

Ez durva volt! Messze az évad legjobbja! A vége a frameworkel és a zenével egész dollhouse-osra sikerült.
Nagyon remélem, hogy lesz 5. évad. Ha valami, ez a sorozat megérdemelné!

LaCRossE - 2017. 02. 22. 20:48

z: a Framework lényege nem az, hogy mindenkinek idillikus életet ad, hanem az, hogy egy olyan világot alakított, ahol a legnagyobb hibájuk, az az egy dolog, amit bánnak az életükben, nem történt meg. És így változott meg sok-sok dolog.

tuning7 - 2017. 02. 22. 20:56

Igen, Daisy mindig is kötődött wardhoz, még akkor is ha gonosz volt! Szeritnem mindig is az volt a vágay,a hogy mi lett volna, ha… nincs ez az egész, és boldogak lehetnek!

noxwill - 2017. 02. 22. 21:44

Agents of HYDRA.
Hmmm, nyami :D

Amúgy valóban kiváló rész, nem mellesleg ez volt Jed Whedon első rendezése (Josh Whedon testvéréé). Hát nem mondom hogy elég kicsire rakta a lécet :D

tuning7 - 2017. 02. 22. 21:58

noxwill
Hát, jed tehetséges, a végén a montázs a zenével. :O Na jövője lehet neki! :D

tuning7 - 2017. 02. 22. 22:00

noxwill
Nagyon jók voltak a kameraállások a részben, a fények, a színek használata! Még azt is kijelentem, hogy joshnál is jobb! :D

Aredhel - 2017. 02. 22. 23:46

Wow. Azt hiszem ez volt a sorozat legjobb része. Akció is, rejtély is, érzelmi hullámvasút is kipipálva. Nem tudom mi lesz a sorozataimmal a héten, de ez valszeg fut a heti legjobb epizód címért.

Neoprimitiv - 2017. 02. 23. 08:50

Az epizód végi zenés montázs amolyan “családban marad” koppintás, a Person of Interest-ben Josh többször is elsütötte és akkor is mindig ütött.

hummel - 2017. 02. 23. 09:29

Az évad legjobb része. Az epizód végi cliffhanger meg roppant hatásos volt. Érdekes lesz ez a kusza világ, amibe Jemma és Daisy pottyant.

LaCRossE - 2017. 02. 23. 10:20

“Az epizód végi zenés montázs amolyan “családban marad” koppintás, a Person of Interest-ben Josh többször is elsütötte és akkor is mindig ütött.”

Josh rendezett Person of Interest részt? Imdb adatlapon nyomát sem látom, hogy köze lenne a PoI-hoz bármilyen szinten. Meg a wikipedia oldalán sem. Meg úgy sehol. :D

Cheese - 2017. 02. 23. 11:39

Most raktam össze, hogy az Agents of Hydra azt jelenti hogy az évad hátralévő része már a Framework-ben fog játszódni. Bár addig jó hosszú szünet lesz. (Ápr. 4-én jön majd vissza.)

Bízom azért, hogy az 5. évadot még megéri és eljutunk valahogy az Infinity War-ig.

LaCRossE - 2017. 02. 23. 22:33

“Most raktam össze, hogy az Agents of Hydra azt jelenti hogy az évad hátralévő része már a Framework-ben fog játszódni. Bár addig jó hosszú szünet lesz. (Ápr. 4-én jön majd vissza.)”

Ez így nem teljesen fedi a valóságot. Fognak ott eltölteni időt, de azt nem tudni, mennyit. Abban biztos vagyok, hogy nem ezzel fogják kitölteni a maradék részeket.

Wall-E - 2017. 02. 23. 22:41

Én arra számítok, hogy a következő részben ki is hozzák őket, a Shield nagyon pörgős 40 perceket tesz össze, elég csak a mostani részre gondolnunk, feloldották az egészet, szerintem a következő, vagy maximum az azutáni részben ki is hozzák őket, hosszú távon abszolút nem működne, ha nem lennének meg a főszereplőink ugye, így egy részre oké volt, meg úgy, amikor csak egyikük hiányzott ugye, de ebben a formában szerintem eleve nem fenntartható.

DarkEagle - 2017. 02. 24. 01:02

“Iain és Elizabeth Henstridge szerintem messze a sorozat két legjobb színésze”

Ezzel 100%-ig egyet értek! Ha ők nem lennének benne szerintem már réges-rég kaszáltam volna a sorozatot. Tényleg ők az egyetlenek akik életet visznek a sorozatba, talán még Chloe meg Ming-Na ugye de ők inkább a hivatalos badass ügynökök. :D

Egyébként látom nagy az egyetértés, hogy ez a sorozat legjobb része. Nos nem mondom, hogy nem értek egyet de nálam csak a 2. helyen van ugyanis a 3×05 szerintem a legjobb rész az egész sorozatban. Az az amelyikben Jemma ugye a másik bolygón ragadt.

Maga a rész viszont simán behatárolható egy komolyan vehető thriller-drámába és nyilván annak is szánták. Igazából 4 szereplőt emelnék ki, akiket megtettem már fentebb. Ők 4-en elvitték az egész részt. Sokan írtátok és nekem is egyértelműen 4 jelenet a kedvencem a részből. Fitz-Simmonsból kettő, egy az elején 1 a közepén ugye. Egy amikor Jamma és Daisy találkozik. A másik pedig egyértelműen a vége.

És igen a harc Daisy és Mace közt tényleg totál fölösleges volt viszont legalább frankó volt. :D És ahogy elintézte Mack-et hát az valami hihetetlen mód epic lett.

Nagyon remélem Jemmával minden rendben lesz mert mintha az rémlene, hogy ha valaki meghal a kitalált világban akkor az meghal a valóságban is és hát Jemma halott, Fitz meg nyilván lecserélte a robot bigére. Szóval nagyon ajánlom hogy amit Daisy mondott, hogy Jemma és Fitz mindig is összetartozott nem változik meg mert nagyon mérges leszek!

Wardon meg se lepődök igazából, olyan mint a csótányok, mindent túlélnek. :D Ez a Hydra fordulat meg nekem nagyon fura mert a képzelt világban elvileg azt mondta Redcliffe hogy olyan világot adnak amiben jól érzik magukat. Ezért sikerült először kijutnia Maynek mert túl nyugodt volt de most hogy Hydra ügynök lett hát nem tudom, neki ez lenne a jó élet? :D

Mindenesetre most várhatunk 2 hónapot, talán nem a szünet miatt nem fog hatalmasat csökkenni már a nézettség és esetleg kap egy befejező évadot.

DarkEagle - 2017. 02. 24. 01:04

Ja igen egy dolog viszont szemet szúrt. Daisyt miért titulálták múltkor LMD-nek, mert ugye a képernyőn 4 ember volt és 4 LMD-nek volt jelölve amibe őt is beleszámoltuk. Erre most kiderült hogy ő nem az. Akkor most hogy is van ez? Oké volt egy 20 másik Daisy robot de mikor volt idejük kicserélni egy LMD-re?

LaCRossE - 2017. 02. 24. 01:26

superpityu, fogsz-e írni a részről?

z - 2017. 02. 24. 08:34

DarkEagle: LMDFitz találta meg a riasztást… megoldotta :D

Malachi - 2017. 02. 24. 14:54

Idén szerintem még nem írtam ide, de hetiben nézem a sorozat és hát… Ez szerintem is az egész Agents of SHIELD legjobb része volt. Egészen kiemelkedő az első percről, Fitz&Simmonsnál már borzongtam, Wardnál meg felüvöltöttem annyira nem számítottam rá. Hát ha ezek után nem lesz 5. évad azt nagyon sajnálni fogom. Amúgy én tudtam rosszul, hogy ez az évad csak 16 részes? Ha tévedek az király, mert a frameworkben tuti nem csak egy részt töltenek majd el, és akkor le tudják zárni még idén a szálat. Jemma halott, May meg a Hydra élén? Hát, ez nem lesz könnyű menet. Szeretem ezt a sorozatot, komolyan.

hummel - 2017. 02. 24. 16:43

Malachi: Ez az évad is 22 részes.

Agents of Hydra a harmadik etap címe. Gyanítom az évad hátralévő része a framework-ben fog játszódni, ahogy írta valaki fenn, max néha kitekintenek, illetve az utolsó részben elvarrják az Aida szálat.

tuning7 - 2017. 02. 24. 16:43

Akákrki akármit mond, ez a legkiemelkedőbb tvs szuperhős sorozat! A legminőségibb, mind harcban, színészi játékban, történetben, de mégis ennek a legkevesebb a nézettsége, na ezt soha nem értem meg! Daisy és ward tlálkozására kíváncsi lsze! :D

tuning7 - 2017. 02. 24. 17:44

Szeritnem valaki bent fog maradni a frameworkban! Vagy coulson vagy mack!

tuning7 - 2017. 02. 24. 17:45

Most akkor Sky és ward is hydra tag, mert szeritnem nem!

Neoprimitiv - 2017. 02. 24. 18:01

LaCrossE: jaj, persze, én vagyok a hülye, nem tudom miért kevertem össze Nolanékkal. Testvér, testvér, gondolom.

Bence - 2017. 02. 24. 19:13

Agents of Hydra?
Hát ez mekkora húzás volt már, végre, valami.. :-))

superpityu - 2017. 02. 24. 20:41

lacrosse: írok

sdfsdf - 2017. 02. 24. 22:47

ez elég sötét és out of character lehet, de:

Simmons lehet azért halott a Frameworkben, mert Fitz azt bánta meg, hogy neki adta az oxigént (és ő emiatt agykárosodást szenvedett, amit elég jól kiehevert), amikor Ward megúsztatta őket?

LaCRossE - 2017. 02. 24. 23:58

sdfsdf: annyiban kiegészíteném a dolgot, hogy Fitz inkább az egész agykárosodást bánja. Ezt meg csak úgy lehet abban az esetben “megelőzni”, ha Simmonsnak nem adta oda az oxigént.

Ez Fitz részéről nem tudatos egyáltalán, és sosem gondol arra, hogy ha Jemmát nem menti meg, akkor ő nem szenvedett volna agykárosodást.

(ha egyáltalán emiatt nem él Jemma)

Mert nem hiába lengették be Fitz apját néhány résszel ezelőtt, a nyakamat tenném rá, hogy vele kapcsolatos a megbánás.

emese - 2017. 02. 25. 04:11

Az egész LMD-t egy hét alatt pörgettem le, januárban nem tértem vissza hozzá hetiben, mert a téma nem igazán vonzott előzetesen.

Ehhez képest vegyes a kép, a 4X15-ös zárórász nagyon erős és fordulatos. Az alakíítások, a fényképezés, Fitz és Simmons iszonyat meghatóv volt.
Remek volt a nyitóepizód is, a 4X09. De azért néhány agyatlan baromság a kettő között felbukkant:
– miért kellett Patriot-ból (Mace) egy bábut csinálni, milyen remek lett volna, ha van Quake-en kívül is valami kiemelkedőbb inhuman, telejsen feleslegesnek éreztem ezt a vakcinás történetszálat;
– majd ezt követően egy résszel miért kellett behozni egy egész családnny (!) comic relief Koenig-et. Az egyik leggagyibb ötlet az a família a SHIELD-történetben, miért kellettek ide?
– egy orosz egy tengeralattjárón tud Coulson-ról, de Stark-nak még nem tűnt fel, hogy él, se Romanoff-nak, és persze az Avenger-ek 3-as szintű albeosztott ügynökökkel kooperálnak (akiket pl Martin Freeman játszik), míg a nagyfőnök egy hibbant tudóst, annak a robot-csajutánzatát, meg egy orosz zsoldost üldöz.

Tippek a jövőre: szerintem itt a Hydra lesz a hivatalos ügynökség, egy valóban rossz és elnyomó SHIELD, Skye meg Ward meg valami underground ellenzéki szerveződésben lesznek. Nagyon érdekel, hogy Fitz kit segített ki a kocsiból a végén, és ha Simmons itt halott, akkor mi van vele a való világban?
Ez sokkal jobb sorozat, mint az Arrow-Flash-LOT, kár, hogy ennyire nem nézik és így kevés az esélye a túlélésre… :(

emese - 2017. 02. 25. 04:13

Ui.: gépelési hibákért elnézést, így hajnal felé már előfordul. :)

andus - 2017. 02. 28. 00:20

A 4×15 miatt visszatért a hitem. Köszönöm! :D

tuning7 - 2017. 04. 02. 10:04

“I finally get to have the hero arc that Grant Ward deserves.” – Brett Dalton

tuning7 - 2017. 04. 05. 11:54

Megint bebizonyította, hogy a legminőségibb sorozat a TVben képregények erén! Visszatért végre! Az első fele visszaesés volt nálam,d e ez nagyon jó volt! :D

hummel - 2017. 04. 05. 12:32

Ez nagyon jól sikerült. Piszok jó ötlet volt egy alternatív világba helyezni hőseinket. Ward szerepeltetéséről már nem is szólva.

tuning7 - 2017. 04. 05. 13:25

hummel
Meg megkaptuk a jó wardot! :D

LaCRossE - 2017. 04. 05. 15:19

Nagyon bejött a folytatás, Ward, mint jófiú, bár meglepett, de őszintén szólva várható volt. :) Tahiti még mindig egy magical place, Radcliffe csaja Madame Hydra, Fitz-nek szerintem nagyon jól áll ez a szerep.

Jemmának mindig is ilyen erős volt a brit akcentusa? :D

hummel - 2017. 04. 05. 16:09

Na igen, Ward, mint jó fiú, mindenképpen jó húzás volt a készítőktől.

Egyébként Ward szegény kapkodta a fejét, hogy most mi van. Érdekes lesz, amikor a lányok magyarázkodni próbálnak majd.

Egy Daisy – Simmons szösszenet:
– I saw that you were dead. Wait. Are you still dead?
– No, I’m feeling much better.

Dave - 2017. 04. 05. 16:50

Ez tetszik. Ez nagyon tetszik .

jesustomer - 2017. 04. 05. 19:19

Tyüü de jó rész volt.

Malachi - 2017. 04. 06. 01:50

szerelmes vagyok a reszelős hangú élőholt Simmonsba. hát, és az új Hydra vezérbe, te jó ég. o.O

emese - 2017. 04. 06. 02:00

“I finally get to have the hero arc that Grant Ward deserves.” – Brett Dalton
Oh yesss, és le merem fogadni, hogy a szezonzáróban siratni fogjuk a mi hős Wardunkat! :)))
Imádom rosszfiú Fitzet, remekül áll neki a szerep.
Viper – még női szemmel is tyűűűha, micsoda nő!
A 4. évad piszok jó lett, kár a borzasztó nézettségért. Ráadásul midnen subplot jobb mint az előző, már az LMD is nagy ride volt, ez meg…!
9/10 ez a rész!

emese - 2017. 04. 06. 02:02

+1: Tehát Daisy legnagyobb megbánása az, hogy nem jött össze Ward-dal? Őszintén… megértem! :)))

Chiplecsap - 2017. 04. 06. 08:30

ezt benéztétek, mert az nem az igazi Daisy megbánása hanem csak Radcliffe – kreálmánya vagy Aida-é, de semmi kép nem Daisy-é . Nem ugy mint May esetében akit letapogattak elemztek, és megtalálták neki az élete álmát, Simonst és Daisyt-t nem másolták le.

hummel - 2017. 04. 06. 11:51

Az világos, hogy Simmons és Daisy esetén nem történt a Radcliffe féle ’életpálya korrekció’. Az is világos Mack esetén miért a kishúga, míg May esetén miért Bahrein a fordulópont. Talán még a Dr. Garner féle kapcsolat átírása is magyarázható. May inhumans irányában tanúsított ellenszenve is érthető, viszont a Hydra vonal akkor sem tiszta. Miért csatlakozott volna May hozzájuk? Coulson sem tiszta, ha nincs Shield-es emléke, akkor vagy nem csatlakozott a szervezethez, vagy Tahiti-től kiindulva módosult az életpályája. Azt meg végképp magyarázza el valaki Fitz esetén mi az a fájdalmas meghatározó emlék, amit módosítva ott kötött ki ahol.

harmundo - 2017. 04. 06. 12:06

Jemma meg volt fázva, mikor ezt forgatták? Nagyon rekedtes volt a hangja.

tuning7 - 2017. 04. 06. 12:32

hummel
Miylen kishúga? Az a lánya!

hummel - 2017. 04. 06. 14:34

tuning7: Jogos. Valóban a lánya és nem a kishúga.

LaCRossE - 2017. 04. 06. 16:26

hummel: szerintem Fitz alternatív énje majd valahogy az apjához lesz köthető.

hummel - 2017. 04. 06. 17:07

A Garner-es vonalat is benéztem. Még a 4.14-ben, a Coulson féle visszatekintésben volt egy említés, amit tévesen a Framework-hoz asszociáltam.

e-batta - 2017. 04. 06. 22:37

Engem az utolsó felirat ütött szíven. Bill Paxton emlékének ajánlották a részt. Egyből beugrott, hogy milyen fantasztikusan alakította John Garrett SHIELD-ügynököt.

Sigmar - 2017. 04. 06. 23:49

Nagyon állatt egy rész volt! Ismét. Mikor Wardról kiderült, h resistance, felröhögtem, jó húzás volt. Így tovább Agents!

Enzo - 2017. 04. 07. 01:09

4×16
Erős visszatérés volt, ijesztően jóra sikerült az alterworld.

Megoldották ezt a “Simmons hova kerül, ha ott meghalt” dolgot, elég egyszerűen :D Érdekes volt rekedt zombiként látni :D Jól jött a magyarázás, hogy a Bahrein-incidens volt a fordulópont a történésekben. Most úgy néz ki, Coulson az egyetlen esély, nála mutatkoznak jelek, hogy repedezik a Váz. A Tahiti remek 5let volt Jemmától, féltem hogy nem működik az se, de aztán valami elkezdett beindulni… Fitznél pedig szerintem Simmons arca lenne egy ugyanilyen trigger, azért nem mutatta meg neki Madame Hydra – AIDA ugye tudja, hogy ez egy alternatív világ, belehelyezte magát is. A “jó Ward” pedig egy nagyon érdekes szál, ötletes így visszahozni :D

Darabkák:
-Aranyos volt az elején, ahogy Daisy próbálta használni az erejét, Ward meg utánozta :D
-Megint öltözködéssel indul a “harmadévad”, harmadszor is.
-Skye hogy letakarta az ujjával a vezetéknevet a hidrás belépőkártyán.
-A Hidra szobor elég királyul nézett ki az előcsarnokban.
-Nadeer tesóját fel se ismertem, amíg Daisy nem mondta a nevét.
-Fura volt May-t Fitz alá rendelt szerepben látni.
-Szintén fura Mallory Jansen-t nem androidként látni :O (A Fitz-AIDA csók meg….no comment)

#hétidézetei, igazából szinte mind ugyanazon téma körül forogtak:
“-Skye, there are things about me that you wouldn’t like if you knew.
-Trust me. I know.” :D

“-I saw that you were dead. Wait. Are you still dead?
-No, I’m feeling much better.” :DD

“It sounds bad, but wait till you hear how I woke up.” :D (Daisy)

“Oh, always the double agent. And this is who you woke up with? You two were together? Oh, this isn’t the Framework. This is Hell.” (Simmons)

LaCRossE - 2017. 04. 07. 11:10

Enzo:
“AIDA ugye tudja, hogy ez egy alternatív világ, belehelyezte magát is.”

Szerintem Madame Hydra az Agnes, nem Aida.

Enzo - 2017. 04. 07. 13:21

Hát, nemtom, nekem a viselkedésből inkább Aida jött le. Vagy csinált magának egy “emberi” verziót, vagy Agnest megcsinálta, és feltöltötte a saját tudatával.

LaCRossE - 2017. 04. 07. 19:03

Mindenesetre, szerintem majd kiderül. Közben olvastam, hogy Madame Hydra inkább úgy beszél, mint Aida (Agnesnek van akcentusa például), szóval most már én is valószínűbbnek tartom Aidát. :D

Schnt - 2017. 04. 07. 20:13

Uh, nagyon vagány volt ez a kezdés, szerintem zseniális ez a Hydra fèle világ. Fitz és Simmons ismét hatalmasat alakított – legalábbis nekem ők az abszolút kedvenceim, pedig a sorozat elején agyfaszt kaptam tőlük. Fitz, mint főgonosz… Nagyon tetszik!
Ward olyan mint Chuck Norris, elpusztíthatatlan :’DDD Már hiányzott az “örök kettős ügynök”:D
Nagyon kíváncsi vagyok , hogy mi lesz ebből.
Apropó, egy nagyon hülye kérdés… Az èvad elején kissé elvesztettem a fonalat, és nem értem, hogy vègül Ghost Rider hova tűnik?

korum - 2017. 04. 08. 21:42

Kicsit féltem, hogy egy alternatív világnak nem lesz súlya, de végül egész jót lett + ahogy erre Simmons is rájött, és lecseszte az autóját összefirkáló gyereket, hogy úgy sem igazi :)

Szula 25 - 2017. 04. 09. 08:15

Amúgy nem azt mondták hogy 5 részes lesz ez a szál?

Ahogy látom akkor csak nekem nem jön be ez az irányvonal. Még négy részig azt kell figyelnünk hogy minden részben valakinek az igazi tudatát vissza segítsék? Most Coulson, de itt van még Mack,Fitz,May és akkor vissza is térhetnek a valóságba.
Az meg hogy Wardot nem tudják elfelejteni a készítők nevetséges. Merem állítani hogy az ő személyének is nagy köze van hozzá hogy évről évre csökkent a sorozat nézettsége. Imádtam a 2. de főleg a 3. évadot és még a 4. évadot is addig míg nem jött az Aida szál. Számomra onnantól csalódás az évad.

Lenne egy tippem az évad végére mégpedig hogy Ghost Rider vissza fog térni és ő fogja végleg kinyírni Aidát, valahogy el fogja égetni, elolvasztja majd.

Sancho Pansa - 2017. 04. 09. 10:30

Ja, Ward volt a SHIELD Katie Cassidyje. Szinte mindenki utálta, kiírták, erre visszahozták, de csak nem tudják elfelejteni. Nyilván ezért is írták ki őt az írók, vagy, mert rájönnek, hogy agyon durván nem tudnak vele mit kezdeni (a színész nem sokra volt képes), ezért adtak neki egy ilyen típusú szerepet, amiben, ismerjük el, még mindig jobb, mintha folyton jelen lenne és lehúzna mindent.

winnie - 2017. 04. 09. 19:40

amikor meg történt az elozo resz vegi csavar, akkor inkabb megoszto volt. kabe annyian anyaztak, hogy nem kepesek elfelejteni, mint ahanyan orultek, hogy visszatert. en anno szerintem irtam is kritikaban vagy kommentben, hogy tobbek kozott miatta is kaszaltam, annyira homaly volt a figura. mondjuk engem a ket geek is idegesitett:) (ahogy nezem, az s1 evadzaros irasban superpityu is wardot emelte ki negativumkent. nem veletlen, hogy nem nagyon akpkodnak a szineszert mashol:)

Szula 25 - 2017. 04. 09. 22:07

Nekem Katie Cassidyvel soha nem volt bajom az Arrowban de a Wardot játszó színész valami rém gyenge az biztos.

Titan - 2017. 04. 09. 23:51

Zombi Jemma rekedtes hangja sokkal jobb volt, mint az eredeti.

LaCRossE - 2017. 04. 12. 10:59

Hát ez a rész is félelmetesen jó volt, de Frameworld Fitz még félelmetesebb.

LaCRossE - 2017. 04. 12. 11:04

És már most biztos vagyok, hogy good!Ward is meg fog halni, valószínű valahogy fel fogja magát áldozni Daisy-ért, ahogy mondta.

hummel - 2017. 04. 12. 12:38

LaCRossE: Szerintem is ez lesz a dolgok kifutása. Ward ott van a dolgok sűrűjében, csak idő kérdése mikor szembesül az igazsággal. Azzal, hogy ő nem ’valós’, viszont a személy, akit szeret igen, és őt megmentheti.

Daisy többet is mondhatott volna Jemma-nak Fitz-ről, akkor a lány nem a kivégzésnél szembesül azzal mennyire más lett a szerelme.

Skirm - 2017. 04. 12. 18:06

Azt hiszem megvan a hét idézete “Let’s make society great again”” :D

Neoprimitiv - 2017. 04. 12. 22:22

Na, sikerült bepótolni a két részt (addig direkt nem olvastam a kommenteket se).

A alter-Fitz témához: nála szerintem nem arról szól, a dolog, hogy ő mit szeretett volna, hanem csak Aidáról. Fitz volt az, aki az LMD etapban nem gépként kezelte. Most ebben a részben többször is előhozta, hogy mások, pl. Radcliff is kevesebbnek tekintették, mint egy embert – miközben ő egyre több emberi tulajdonságra tett szert. Szerintem a maga módján Aida szerelmes Fitzbe és ezért az ő esetében az alter változat csak arról szól, hogy minél tökéletesebb párt alkosson vele.

Apropó: az előző etap végén ott váltunk el Aidától, hogy “majd ha érezni tud” – mi lett Ivanovval? Átültette Fitzbe a személyiségét?

Ward: nekem sem a kedvencem Brett Dalton, de szerintem a készítők érzik a kést a sorozat nyakán és akartak egy kis fanservice-t adni a Skyward rajongóknak. A plotba ráadásul teljesen jól beleillik, hiszen ő feláldozható, nem valós.

A Ghost Rider szakasz nekem felejthető volt, az LMD már jobb volt, de a végén azt hittem, csak nem tudnak mit kezdeni az ötlettel, de ez a kifordított alternatív világ kifejezetten bejön. Valóban sejthető, hogy mire fog kifutni, de ettől még egy jó ötlet. Arról nem beszélve, hogy Ian de Carstecker baromi jó gonoszként. Mallory Jensennek kicsit typecast a szerep a Galavant után, de ettől még nagyon dögös.

Neoprimitiv - 2017. 04. 12. 22:26

Hülye, aki én vagyok.. Carstecker => Caestecker :)

Malachi - 2017. 04. 13. 13:05

én azt nem értem, miért sulykolják ennyire, hogy Fitz ilyen übergonosz. remélem, nem akarják elrontani azzal a karakterét, hogy megtévedt (vagy éppen igazán öntudatra ébredt) gonosz karaktert faragnak belőle, aki tudja, hogy ez nem a valóság éppen ezért végre őszintén szabadjára engedi az elfojtott aljasságát. valahol azért mindenkiben megvannak a valódi világra jellemző vonásai is, csak Fitz az, aki teljesen kifordult magából. ezt Mae-re is értem, mert mindkét világban maximálisan szabálykövető, kemény karakter, azt teszi amit parancsolnak neki. Fitz viszont… szóval nem tudom.

e-batta - 2017. 04. 13. 21:13

Fitz gonoszságán tűnődöm. Szerintem ő nem igazán Fitz. Hanem az orosz. Végül is Aida levágta a fejét, és rákapcsolta a Frame-re. Én úgy hiszem, az orosz tulajdonságaival ruházta fel Fitz-t, meghagyva a briliáns elméjét.

Janka - 2017. 04. 13. 21:29

Fitz Aida miatt lett ilyen szerintem. Mindig embernek tekintette meg Simmons parancsa ellenére bekapcsolta a másolatát. Így Aida megtette a Framework fejének. (Persze egy kis memória manipulációval) Az apjáról is ejtettek pár info morzsát, szóval akár elfojtott harag is közrejátszhat. Ez az elméletem róla.

emese - 2017. 04. 14. 03:22

4X17
Az előzőtől valmivel elmaradt nálam, de biztos innen jelölök majd valami szappanosat hét idézetének. :)
Ami engem is zavar valahol, az Fitz. De végülis, AIDA szempontjából logikus, hogy szüksége van a segítségére, ha végleg le akarja zárni a framework-öt, hiszen Fitz a másik, aki ezt Radcliffe-el kidolgozta eredetileg. Radcliffe-re pedig nem számíthat.
Másrészről onnan is egy érdekes, kifordított helyzet ez, hogy az első évadban Fitz volt az, aki kész volt meghalni a szerelméért, és Ward majdnem ki is nyírta – el is vette tőle egy időre a zsenialitását. Gondolom ezt majd oda futtatják ki, hogy itt Ward hal meg a szerelméért. Ez ilyen szempontból is egy kifordított világ.
Egy szempontból nem okés Fitz helyzete – hogy ő az egyetlen, akinek az alteregója semmilyen kapcsolatban nincs a valódi énjével. Számomra így még az is kétséges, hoyg valaha visszakapjuk-e az igazi Fitz-et.

Ami a többi történetszálat illet, lassan építkeznek, és akármilyen érdekes is ez az “upside down”, már most érezhető a lassulás, nem vagyok benne biztos, hogy ebből még 5 teljes rész kifér. Max. a 20. környékén ki kell jönniük a frameworkb-ől, felgöngyölíteni az AIDA-szálat, sőt, talán visszaköszönni a Ghostrider-szálhoz is.

“- Apparently, in the real world, I have a robot hand.
Pretty cool, right?
– And here, he makes his own soap. How about that.”

“The soap made me do it.”

“- For the longest time, I just wanted someone nto believe me and tell me I wasn’t crazy.
– You are not crazy.
– I live alone and make my own soap.”

Mimi - 2017. 04. 14. 10:38

Nekem az egész évadnagyon tetszik, szépen felépítették. Szerintem jó framework szál is érdekesnek találom, és egyáltalán nem unom. De ez a Fitz dolog nagyon fura. Mikor lelőtte Agnest és aztán meglátta Simonst azt hittem dereng neki valami. Erre a következő jelenetben kegyetlenkedik tovább. Rettenetesen jól csinálja a színész, rendesen kiráz tőle a hideg. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. Remélem nem ilyen jó évad után kaszálják el a sorozatot.

Neoprimitiv - 2017. 04. 14. 12:08

Fitz = Ivanov: nem hiszem, bár bennem is felmerült, azért is vetettem fel, hogy hová lett? Pontosítok: nem hiszem, hogy Ivanovot látjuk Fitz testében.

Egyrészt Fitz műszaki zsenialitása továbbra is megvan. Másrészt Fitzet éppen az érzelmei, az Aidával való törődése miatt “emelte ki” Aida, ez Ivanovban nem volt meg. Azt el tudom képzelni – bár erről eddig így nem volt szó -, hogy Ivanov viselkedésmintájával írta felül Fitz egyéniségének azt a részét, amire nem volt szüksége, bár ez kicsit erőltetettnek tűnik.

Úgy értem az előző etap írásának a végén már nagyjából tudniuk kellett, kire számíthatnak az utolsó részekben. Nem sok értelme volt Zach McGowan-t teljes valójában életben tartani, ha végül nem is kerül majd elő.

Bence - 2017. 04. 14. 15:57

“Suprise!” LOL

rodosto13 - 2017. 04. 19. 09:35

Mostmár érthető miért van Fitz ennyire kifordulva önmagából. Gondolom ha lesz következő évad, akkor behozzák az apját a valódi életben is.
SPOILER a 18. részre:
Viszont Jeff halála – egyenlőre nem akarom elhinni, hogy tényleg kiírták. Nem mondom, bárki hiányozna a csapatból, és gyönyörűen oldották meg, hogy a valódi életének eseményével párhuzamban volt a történés, de végig azt vártam, hogy lesz valami más megoldás, vagy kimászik a romok alól. Tényleg hiányozni fog.

hummel - 2017. 04. 19. 13:13

rodosto13: Vijay Nadeer óta fenntartással kell kezelni egy inhuman karakter halálát, ugyanakkor szerintem Jeffrey Mace ténylegesen halott.

May erkölcsi megvilágosodása szépen fel volt építve. Az utolsó jelenet Daisy és közte pedig megható volt.

LaCRossE - 2017. 04. 19. 15:29

Hát én az évad során rendkívül megkedveltem Mace-t, szóval nagyon szomorú vagyok a halála miatt, még ha szép, hősi halált is halt.

Neoprimitiv - 2017. 04. 19. 18:46

Nekem ez a mostani rész nem jött be. A vége, May húzásával jó volt, váratlan, de a többinél inkább a fejemet vakartam.

Arra van valami épkézláb magyarázat, hogy Fitz (és talán még May) kivételével miért dédelgeti Aida a többieket? Mi szüksége volt Coulsonra, Mackre vagy éppen Mace-re? A Fitz szálnál én egy kicsit csalódott voltam. Ennyi, volt egy rossz apuci, akinek imponálni akart és ettől lett belőle szadista? Jemmánál pedig hiába stressz, meg minden, azért kicsit többet vártam volna annál, hogy de muszáj elhinned, légyszi-légyszi! Tudós, vagy mi a fene. A Ward-os jelenetük viszont ezzel együtt is jó volt, őszintén kezdem megsajnálni szegény pasit.

nextday - 2017. 04. 19. 21:26

Nekem tetszett a rész, csak egy dolog van, ami zavar, de az nagyon, ez pedig Jemma.
Értem, hogy nehéz feldogoznia, ami jelenleg zajlik körülötte, de tekintettel arra, hogy ő egy tudós, ráadásul jó ember is, észrevehetné végre, hogy ez a világ rajtuk kívül mindenkinek valósnak tűnik. Már szinte mindenki rámutatott, hogy nekik ez az egész életük (főleg az a jelentet tetszett, amikor Ward Mack és a lánya közötti szeretetről beszélt), ő viszont mégis csak hisztizik, hogy ez az egész hamis és stb. Hiába igaz, amit mond, egy kis empátia lehetne benne.
Mondjuk most, hogy már látta, hogy Mack milyen életet él itt, úgy tűnik kezdi átérezni a súlyát, kíváncsi leszek, hogy végül milyen módon fogja kezelni a helyzetet.
Meg arra, hogy hogy zárják le ezt az egész Framework szálat, és miképp kezelik a következményeit (pl Fitz esetében).

Enzo - 2017. 04. 19. 23:21

4×17 pótlás
Tartják a színvonalat szépen, ez a rész is egész jó volt.
Örültem, hogy Macket láthattuk, érdekes csavar, hogy a lánya inhuman, meg a Skye-t feldobós hangfelvevősdi is ügyes volt, utána meg mégiscsak a jó oldalra állt.
FrameworkFitz nagyon félelmetes, pedig azt hittem hogy Simmons mint trigger valamennyire hatni fog rá, de eddig semmi. Az “I’d cross the universe for you” jelenet Aidával, vagyis Opheliával, vagyis Madame Hydrával, hát hogy mondjam…hülyén hangzik, de gusztustalanul alterworldös volt. A vége, Agnes lelövése…erős, nagyon erős. Szegény Jemma.

Darabkák:
-Ez az esős belépési jelszó (“For the season, it’s been unusually rainy”) ismerősen hangzott, mintha használták volna valahol már a sorozatban.
-Két badass belépő is volt a sorozatban: egyik Mace-é, a másik meg amikor Aida és Fitz leszálltak a Zefírről(?), hát az durván Star Wars-feeling volt :D
-Skye liftes verekedése elég gagyira sikerült, amíg az első 2 katonát leverte, a 3.vagy hatszor belelőhetett volna…

#hétidézetei:
“And believe me, we will defeat these terrorists, and we will make our society great again.” (lol, némi Trump fricska)

“-I am fresh out of sympathy for liars who kidnap my friends and replace them with killer androids.
-Don’t forget about implanting bogus memories and letting me think I’m off my gourd. Not cool, bro.” :DD (Simmons & Coulson)

“If I weren’t dead already, I’d be impressed.” :DD (Radcliffe)

emese - 2017. 04. 20. 01:48

4X18: B………
Mace-t tényleg kiírták. Nagyon szép volt, de, hát én megkedveltem.
És szegény Ward, rohadt jó volt a beszélgetése Jemma-val. Nagyon rossz lesz, amikor majd tőle is búcsút kell venni.
May vonalát jól végigvitték.
Ugye, korábbi részekben úgy volt, hogy amikor valaki kijött a framework-ből, emlékezett az ott történtekre. Na most, Fitz hogy fogja magát érezni ezek után?

Én Jemma-t is megértem, neki ez maga a pokol. A pasija egy pszichopata lett, helyette bájologhat az őket majdnem kinyíró korábbi pszichopatával, aki most jófiú. Nem könnyű helyzet, lássuk be,

emese - 2017. 04. 20. 02:08

még 2 megjegyzés:
1. a terrigen kristálynak nem kellett volna halálosnak lennie May-re, amikor eltörte?
2. nehéz a sok korábban már elbúcsúztatott karakter visszanozatalát (most ugye Trip) nem úgy értékelni, mint egy utolsó nagy seregszemlét egy elköszönü sorozatnál. Szval szerintem az írók felkészültek a kaszára.

hummel - 2017. 04. 20. 08:20

Tényleg érdekes kérdés, vajon a teljes megváltozott életpályára emlékeznek majd a Framework-ból? És ha igen mennyire lesz az hatással rájuk?

Neoprimitiv - 2017. 04. 20. 09:23

emese: már nem emlékszem pontosan a terrigen hatásmechanizmusára, de mivel a fertőzött halolajból is evett egy csomó nem inhuman is és nem pusztult ki a Föld, valószínűleg nem.

Radcliff minden alkalommal emlékezett rá, mit csinált éppen a frameworkben, amikor visszatért, de ő “változatlanul” volt bent. Coulsonnak és maynek is vannak framework előtti emlékei és náluk az egyéniségük sem változott meg, csak más irányba mozogtak. Ha “felébrednek”, szerintem meg fognak maradni a frameworkos emlékek, ahogy az ember egy álomra is vissza tud emlékezni. Ennek alapján viszont Fitznél is.

Ami így már nagyon meta, mert ha azt veszem, hogy annak a pár embernek a kivételével, akiket Aida áthozott mindenki csak illúzió, emlékekből megteremtett virtuális avatar, akkor megölni sem lehet őket. Radcliff-et is megölte Aida a realworldben, Agnes is meghalt már előtte. Ha én erősen bedrogozva (mert Fitznél azért többről van szó, mint egyszerű apakomplexusról) azt álmodom, hogy lelövök valakit, az lehet egy nyomasztó álom, de attól még nem leszek gyilkos.

Az viszont egy érdekes (bár a rajongók által valószínűleg kétezer fokon utált) fordulat lenne, ha Fitznek jobban tetszene határozott, uralni képes énje mint a korábbi segítőkész, és ő lenne egy esetleges 5. évad főgonosza. Caestecker megmutatta, hogy színészileg alkalmas lenne rá, de szerintem belebukna a sorozat.

Dave - 2017. 04. 20. 11:26

Mehet a tippelgetősdi, hogy ki marad bent önszántából a frameworkben. Én Mack-re tippelnék.

emese - 2017. 04. 20. 12:49

@Neoprimitiv: itt Tripen meg tudod figyelni a kristály hatását oylanokon, akikben nincsen meg az inhuman gén: https://www.youtube.com/watch?v=gOjmQyTQQTg

Szóval ez elég nagy baki, a magyarázat max az lehet, hogy nade a frameworkben máshogy műkszik…

Neoprimitiv - 2017. 04. 20. 13:33

emese: Trip halálára természetesen emlékszem, de arra is, hogy a harmadik évadban volt valami magyarázat, miért nem pusztult bele mindenki, aki nem inhumanként érintkezett vele.

PS: megtaláltam közben. A terrigen kristálynak nincs hatása az emberekre, csak az inhuman gént hozza ki. A Diviner fémjével “fertőzött” terrigen kritály az, ami halálos. Ezért halt meg Trip, akinek egészen addig semmi baja nem volt, amíg szét nem rúgta a Diviner-t. (Skye és Raina is már teljesen “bebábozódtak”, de neki semmi baja nem volt.)

Mimi - 2017. 04. 20. 15:18

Az előző rész ütősebb volt de ez is nagyon tetszett. Végre May is észhez tért. Fitz apjáról már korábban is volt szó de nem emlékszem. Valaki esetleg tudja mi volt vele?

emese - 2017. 04. 20. 17:11

@Neoprimitiv: oh, így már világos. Tényleg minden apróságra emlékezni kell, hogy értelme legyen.

hummel - 2017. 04. 20. 19:24

„Tényleg minden apróságra emlékezni kell”

Kenneth Turgeon, a Hydra tudós aki May-nek adta az erőnövelő szérumot, ugyanaz, akit Jemma bemártott, mikor a Hydra-nál volt beépülve. Maga az erőnövelő szérum pedig megegyezik azzal, amit Cal fejlesztett ki.

tuning7 - 2017. 04. 20. 21:25

Dave
Túl nyilvánvaló lenne Mack! Vagy Jemma vagy Fitz marad ott!

rodosto13 - 2017. 04. 20. 22:36

@Neoprimitiv

Én azért gyilkosságnak venném Agnes lelövését, mégha testileg halott is volt. Legalábbis ha amiatt lenne bűntudata későbbiekben, nekem egy pillanatig sem lenne mesterkélt.
Azon filózom, hogy ahogy AIDA/Radcliff May esetén is lemásolta a tudatát (és módosította pár helyen), a Frameworkbe feltöltött emberek “agyáról” is lehet biztonsági mentése (minden jó IT ember szabálya a több biztonsági mentés :D ), a valódi bázison pedig ott kószál néhány LMD, így ha az írók nagyon akarják, elvileg LMD formában bárkit megtarthatnak.

“Fitznek jobban tetszene határozott, uralni képes énje mint a korábbi segítőkész, és ő lenne egy esetleges 5. évad főgonosza.” – ugyanez jutott eszembe, de nagyon remélem, hogy nem lépik meg. Még arra is húznám a szájamat, ha a saját apjával kellene szembe néznie (aki mondjuk vmiért a Hydra-t akarja feltámasztani)

Neoprimitiv - 2017. 04. 20. 23:27

rodosto13: ha visszajön (szinte biztos) és ha lesz következő évad (tudja a fene), akkor nyilván nem fogják annyival lerendezni, hogy rá se ránts kölyök, csak rosszat álmodtál.

Csak nem túl biztató az a kilátás, hogy akkor most legalább az évad első harmada azzal menne el, hogy jaj, megbocsájtást kell nyernem magammal szemben, kiegészítve Jemma részéről a szerethetek-e egy gyilkost nyöszörgéssel. Én soha nem voltam nagy shipper, gondolom főleg azért, mert az első pillanattól látszott, hogy összejönnek, de a mostani évad közepének határozottan jót tett, hogy végre túl voltunk ezen a WTWT fázison. Kár lenne, ha visszahoznák.

Fitz mint főgonosz jobban működne a mostaniak alapján, de a rajongók szerintem porig égetnék az ABC székházat, ha ezt meglépnék.

LaCRossE - 2017. 04. 21. 22:17

Lehetett volna Daisynek ez is a Framework :)

https://www.youtube.com/watch?v=S96Yqzg6JHU

Neoprimitiv - 2017. 04. 22. 08:25

LaCrossE: amikor tavaly nyáron volt a dubsmash párbaj az Agent Carter stábjával, akkor először nem tudtam, mi ez? De az a videó amikor megmutatják neki, hogy mit posztoltak ki, az baromi aranyos. Igazából azért a hülyéskedésért adtam még egy esélyt a Carternek, mert úgy voltam vele, egy ennyire jó fej csapat megérdemli.

Jence4 - 2017. 04. 22. 17:13

SPOILERES !

Azon agyaltatok már, hogy a Frameworkban másképpen telhet az idő ?(szerintem az eredetből ismert álom szintekhez hasonlóan ) Hiszen a a karaktereknek nem(szerintem nem) beépített emlékei vannak hanem a belépéskor és után megélt élményeik, amik alapján élik tovább az életüket és alakul a virtuális világ, és szerintem az az idő amíg bent vannak csak pár óra esetleg nap lesz a végén , Madame Hydra ha folyamatos kontrollal lehetne a bentlévőkre nem hagyná hogy veszélyeztessék a terveit, szerintem csak a körülményekre volt bizonyos hatással,a kezdetekben, de azóta is küzd hogy egyben tartsa azt a világot ami a céljait szolgálják.

hummel - 2017. 04. 22. 18:02

„a karaktereknek nem(szerintem nem) beépített emlékei vannak hanem a belépéskor és után megélt élményeik”
Az ’emlékeik’ egy része biztosan beépített. Coulson például nem lépett be a Shield-be, ami azt jelenti, hogy legalább 25 év módosított életpálya van mögötte. A többieknél szintén jó pár év az eltérés kiindulópontja. Láttuk, Coulson kívételével mennyire nem vevők arra, hogy egy virtuális hamis világban élnének, vagyis ezek a hamis emlékek elég megyőzőek lehetnek, vagyis nincsenek üresjáratok, ellentmondások bennük.

„szerintem az az idő amíg bent vannak csak pár óra esetleg nap lesz a végén”
A 4.01-ben Fitz és Simmons tesztelte a Framework egy még kiforratlan változatát. Ott a kint lévő Fitz minden torzítás nélkül tudott beszélni a bent lévő Simmons-al, vagyis szinkronban voltak. Persze ettől még a végleges verzió eltérhet.

KingThanos - 2017. 04. 24. 15:13

Pár AoS részt rendező Kevin Tancharoent Hawaii-n látták. Lehet, hogy Inhumans-epizódot is fog rendezni?

Enzo - 2017. 04. 24. 22:16

4×18
Nem volt rossz rész ez se, kicsit haladtunk a dolgokkal. Most már tényleg érdekelne, hogy pontosan mi volt Fitz döntése. Apucit meg 5 másodperccel azelőtt találtam ki, hogy kimondták.
RIP Mace… de hülye vagyok, csak az utolsó jelenetnél esett le, hogy aki bent meghal, az a valóságban is meghal :O …ezért nem volt annyira sokkoló a zárás :D

Darabkák:
-Coulson hogy lő ilyen jól? Hát kb 2 napja lett tanárból ellenálló, aztán úgy nyomja az akcióhőst, mint a valóságban.
-Milyen érdekes volt, hogy Fitz és Simmons is kijavította a saját megszólítását Dr.-ra egyszer-egyszer a részben, de mennyire más hangulata volt a két jelenetnek.
-Jé, Trip, na ez kellemes meglepi volt :)
-Hát, érdekes a terrigenes zárás. May átfordulását valóban jól felvezették, és még ott lóg a levegőben a Radcliffe által elmondott kiskapu is…

#hétidézete:
“-Okay, I got to ask. What is it about that guy? Every time I see him, I get this weird itch, like…hives. Did we get along?
-Well, you crushed his chest with your cybernetic arm and left him for dead on an alien planet, so…no.
-Wh…?”

Yamagato - 2017. 04. 25. 01:22

Amikor May megkapta a Patriot szérumot csak egy jófajta csihipuhira számítottam, de a készítők jól megleptek, nem gondoltam volna, hogy kiírják Mace-t. Sosem volt egy szimpatikus karakter, de a Frameworkben badass ellenálló vezérként nagyon működött. Jó párhuzam volt, hogy úgy távozhatott, mint egy valódi hős és kimentett valakit a leomló épületből, megváltást kapva az őt híressé tevő színlelt “mentés” alól, azzá válva aki mindig is szeretett volna lenni.

tuning7 - 2017. 04. 25. 10:11

Enzo
Azért lő jól Coulson, mert foylamatosan jönnek elő az emlékei, és a fegyver használat is, de ő is meglepődött rajta, hogy így lő!

tuning7 - 2017. 04. 25. 10:12

Yamagato
Egy képregény sorozatban sem fiygelnek ennyire apró dolgokra mint ebben, na jó a légióban is, de az más műfaj :D ! Ezért is az egyik legminőségibb a TVben!

Jence4 - 2017. 04. 25. 15:57

hummel , de akkor AIDA miért nem babrál úgy bele a világba ahogy neki tetszik , ezt nem értem

hummel - 2017. 04. 25. 16:28

„akkor AIDA miért nem babrál úgy bele a világba ahogy neki tetszik , ezt nem értem”
Talán Radcliffe úgy készítette a Framework-ot, hogy még AIDA sem tud istent játszani benne, bizonyos szintig kötik a szabályok. Radcliffe említette, hogy van kijárat és azt AIDA nem tudja eltörölni, így paraméterrel is így lehet. De ez csak tipp. Mondjuk Lincoln visszahozatalát AIDA belebegtette Daisy számára, szóval a határok nem olyan egyértelműek.

hummel - 2017. 04. 25. 16:29

lemaradt egy szó: … így több paraméterrel is így lehet…

Neoprimitiv - 2017. 04. 25. 18:52

Jence4: azért is lehet, mert bár Aidának megvan a maga célja, a frameworköt radcliff kifejezetten azért hozta létre, hogy ott akik oda kerülnek, megkapják azt az egy dolgot, amit életükben legjobban bántak. Ez lehet egy olyan programozási zár, amit Aida sem tud megváltoztatni. Mondta is, hogy az, hogy kiből mi lett, az attól függ, mire vágytak, nem ő alakította közvetlenül a sorsukat.

Az, hogy ki mennyire ment vissza az időben, az attól függ, hogy ennek a vágynak a teljesüléséhez mennyire volt szükség. May pl. csak Bahrein-ig, Coulson egészen odáig, hogy ne is csatlakozzon a SHIELD-hez.

Neoprimitiv - 2017. 04. 25. 18:59

kapcsolódó gondolat:

Ha viszont ez így van, akkor Ward ki miatt van jelen? Daisy-t nem Aida “telepítette”, kinek volt fontos Ward feltámadása ebben a világban? Ráadásul megint kettős játékot játszó figuraként, csak aki most a jó oldalon áll? Tripnél szintén ugyan ez a kérdés.

Attól tartok, az ő megjelenésük inkább glitch marad majd, “azért mert csak”.

hummel - 2017. 04. 25. 21:32

Neo: Trip pályaválasztására nem voltak hatással Coulson-ék. Ő csak követte a nagyapja példáját, mikor összeakadt Coulson-ékkal már Shield ügynök volt. Nem meglepő, hogy a jó fiúk oldalán kötött ki. Ward-ra meg választ kapunk a mostani részben.

Neoprimitiv - 2017. 04. 25. 23:08

hummel: nem úgy értettem, hanem, hogy miért pont ő került elő? Nem hiszem, hogy értelme lenne ilyen mélységű átgondoltságot számon kérni a sorozaton, szóval nem piszkálódásnak írtam, csak egy nyitott kérdésként.

Akiket Aida áthozott a realworldből, azoknál megjelentek azok a karakterek is, akik a vágyuk valóra válásához szükségesek voltak. ld. Fitz apja, May-nél a bahreini kislány, stb. Ezen kívül viszont van egy jó pár olyan, mostanra halott karakter (Ward, Trip, vagy akár Bakshi a következő rész promójában), akiknek a léte – legjobb tudomásunk szerint – nem kellett egyik importált avatar “önmegvalósításához” sem.

Ha a Lincolnra vonatkozó ajánlata igaz volt (úgy gondolom igen), akkor Aida az emlékekben szereplő bármelyik halottat “vissza tudja hozni” olyan formában, ahogy emlékeztek rájuk. Wardnál a fő kérdés az (nekem, nem biztos, hogy választ kapunk rá), hogy ki az, aki egy pozitív Ward-ra emlékezett vissza? Daisy nem lehetett (még ha tudat alatt esteleg volt is benne ilyen), hiszen őt nem Aida ültette át. Tripnél pedig az, hogy kinek volt annyira fontos a vágyához, hogy megjelenjen a frameworkben? Miért nem mondjuk Victoria Hand vagy valamelyik Koenig, stb.

Tényleg meg lennék lepve, ha erre kapnánk valami épkézláb magyarázatot, mert szerintem ez most inkább csak fanservice, a bizonytalan jövő előtt egy kis ajándék az eddig kitartó nézőknek.

Mimi - 2017. 04. 25. 23:23

Daisy behozatala is tervben volt csak nem jött össze. Illetve előbb helyezte be magát mint ahogy AIDA tervezte. Gondolom mindenkép ugy akarták behelyezni hogy még ne legyen embertelen és ezért kapta párnak Wardot mert volt köztük valami. Így most jobb ötletem nincs erre.

Neoprimitiv - 2017. 04. 26. 09:18

Mimi: A framework egy, a legnagyobb “bárcsak” vágyukat valósítja meg. Akárhonnan nézem, ennek alapján – elvileg – Daisynek jobban fáj az, hogy Ward szemétláda lett, mint Lincoln elvesztése. Ez nekem azért elég meredek karakter retcon lenne.

hummel - 2017. 04. 26. 09:26

Neo: Én a ’visszatérő’ karakterek megjelenését nem – ahogy fogalmaztad – az importált avatarok önmegvalósításához csatolnám. Inkább szó szerint venném, amit korábban mondtak, a Darkhold segítségével lemásolták a világot és a benne szereplőket. Ha ebben a másolt világban az egyes karakterek életét módosítjuk, az a változások egész láncolatát indítja el.
Persze a fő szempont gondolom ezen karakterek újra felhasználásában a fan szervice volt, így a stabil logikus láncolat könnyedén sérülhetett.

“Daisynek jobban fáj az, hogy Ward szemétláda lett, mint Lincoln elvesztése”
Daisy és Simmons függetlenek a Radcliffe féle narratívától.

tuning7 - 2017. 04. 26. 09:31

Sajnálom Wardot! Bírtam gonoszként, de így jóként, rohadt jó! Szegény, teljesen meg leeht érteni, és sjanálni őt! Nem csodálkoznék, ha azzal a 3D nyomtatásal, áthoznák a való világba! Én örülnék neki! :D

Ayrons - 2017. 04. 26. 10:12

Aida azt mondta ,hogy ők csak egy fájó pontot javítottak ki mindenki életébe és utána nem nyúltak bele. Ezek a javítások generáltak egy új világát. Egy alternatív univerzum jött létre.
Coulson nem lett ügynök. Valahol mindig fájt neki , hogy nem élhetett egy normális életet. Ennek egyik következménye az lett ,hogy a Bosszúállók sosem álltak össze.
Maynél a kislány megölése. Ami végül odavezetett ,hogy a Hydra leleplezte magát előbb. Ők találták meg Amcsit is stb stb. És ami fontos legális szervezet lett. Így ők toborozták be Skyet is.
Ward is így került jó oldalra. Nem a bent lévő emberek emlékei miatt lett az hanem mert a világ másképp alakult.Alternatív univerzum lett. Mondjuk sajnálom ,hogy nincsenek utalások Capton of Hydrara vagy Iron Hydrara. Hamar azt a világot veszik valahol alapul.

Neoprimitiv - 2017. 04. 26. 11:10

hummel: ezért is kezdtem azzal, hogy nincs értelme ilyen mélységű átgondoltságot keresni a sztoriban, ahhoz túl sok pillangó hatást kellett volna figyelembe venniük.

Az is pozitívum, hogy az egyik korábbi kérdésemre (miért nem kapcsolja le Aida a többieket a gépről), most választ kaptunk. Tényleg igyekeznek odafigyelni a koherenciára, értékelem.

Az minden esetre a készítők visszafogottságát dicséri, hogy a mostani részben megoldották a Daisy-Ward elválást búcsúcsók nélkül. Tényleg megható volt, ahogy Ward reménykedett, hogy legalább a korábbi Skye-t visszakaphatja-e, majd rádöbbent, hogy az viszont egy valódi Hydra ügynök Skye lenne.

Szaby59 - 2017. 04. 26. 17:36

+1 nagyon remélem, hogy a gépből annyi fog kisülni, hogy az itteni Wardot átviszik.

tuning7 - 2017. 04. 26. 20:44

Szaby59
Na ja, én nem szeretem, ha valakit visszahoznak, de Ward az akinek örülnék, szegényt, annyira meg lehet érteni és sajnálni lehet! :/

hummel - 2017. 04. 26. 21:59

Ward mellett Hope is egy lehetőség, hamár valaki átjönne a géppel.

Neoprimitiv - 2017. 04. 26. 22:24

hummel: szerintem ha már, akkor inkább Hope. Ward sztorijának és karakterének is egy kerek lezárása lenne, ha elnyerné a megváltást, segítene a többieknek kijutni, de azért rá senki nem tudna őszinte örömmel nézni. Hope viszont egy jó ötlet, mert Mack-et kár lenne kiírni, viszont a számára a való életbe visszatérés egyáltalán nem biztos, hogy vonzó lenne a gyerek nélkül.

Ha abból a szempontból is nézem, hogy egy 5. évadnak csak vélhetően csökkentett költségvetéssel lehet majd nekifutni, akkor a Daisy-Jemma-Fitz-Coulson négyesen kívül szerintem vagy Mack vagy May is távozni fog, én inkább Mayre fogadnék. Ő is kapott ebben az évadban egy nagyon szépen kibontott szálat, de igazából amióta Daisy full badass lett, rá kevésbé van szükség. És az ő karakteréhez passzolna is, ha mondjuk az ő élete árán lehetne Hope-ot áthozni.

rodosto13 - 2017. 04. 26. 23:30

Nagyon tetszik, hogy mennyi mindent ki tudnak hozni ebből a Frameworkből, álmomba sem gondoltam volna, hogy ennyire jó lesz.

Viszont ha már testépítősdi, akkor a Patriotot is visszahozhatják elvileg, Fitz mondta Ophelia előtt, hogy a géppel erősebb testet tud építeni – a Patriot megkaphatja az erejét (feltéve ha van az agyáról biztonsági másolat…) – de igazság szerint ez is csak egy opció, ezzel a géppel tulajdonképpen korlátlan variációjuk van az íróknak arra, hogy kit hogy hogyan akarnak visszahozni.

Neoprimitiv - 2017. 04. 27. 06:16

rodosto13: nem a forgatókönyvi lehetőségről van szó, hanem inkább a korlátokról.

A SHIELD nézettsége nem túl jó (a mostani rész megint csökkent), az állandó stáb nagy, elég masszív VFX igénye van. Ráadásul ott van még a csipet csapat is, akikkel olyan nagyon nem tudtak mit kezdeni az évadban, kivéve a félgőzön futó Mack-Yoyo románcot. Ehhez még vedd hozzá, hogy készül a külön Inhumans sorozat is. (Bár tavaly is készült a Bobby-Hunter spinoff, aztán végül nem rendelték be)

Nem az a kérdés, nézők kit hoznának vissza, hanem az, hogy a meglévő stábot hogyan lehet a legkisebb felháborodás mellett csökkenteni.

rodosto13 - 2017. 04. 27. 07:22

Neoprimitiv: a kettő talán nem zárja ki annyira egymást, én sem tagadom a szereplőgárda csökkenését, csak talán valószínűbbnek tartok egy Bobby-Hunter féle kiírás(okat) mint hogy a fél csipet-csapat ott hagyja a fogát.

Neoprimitiv - 2017. 04. 27. 07:54

rodosto13: pedig vagy a kisegítőket irtják ki, vagy nem lesz hely egy már kiírt szereplő visszahozására. Túl sok a szereplő, egy részükkel semmi kapcsolata nem tudott a nézőnek kialakulni, akkor meg lehetne akár sima statiszta is.

hummel - 2017. 04. 27. 11:41

A virtuális világ, az abban lévő karakterek, akik nem tudják, hogy ők nem valósak, na meg a lehetőség, hogy valaki onnan átlép a valós világba a The Thirteenth Floor című filmre emlékeztet. Ott valakinek sikerült a végén átjutnia.

Ayrons - 2017. 04. 27. 15:26

Azért az Inhumans sorozatot nem lehet egy lapon venni a Bobby és Hunter sorozattal. Inhumansek forgatása lassan kész , Imaxbe megy az első két rész aminek a dátumai már ki is vannak tűzve. Ott ugye elsőnek film lett volna de valamiért az borult és sorozat lett a vége. Kérdés ,hogy kikkel lesznek kapcsolatba a filmes brigáddal vagy a sorozatossal. Tippre előbbivel.
Amúgy nagyon érződik a sorozatzárás. Amúgy a Darkhold segítségével hozták ugye létre ezt a világot ?

Mimi - 2017. 04. 28. 22:47

Azon gondolkodtam, hogy Fitz és Ward lényegében nagyon hasonlítanak. Fitz a való életben jó ember, mert az anyja nevelte, majd találkozott Simmonsal és ezek voltak hatással az életére és döntéseire. Ha Wardot nem Garrett keresi fel akkor, hanem Hand (mint a Frameworkben) és nem ő “neveli” valószínűleg soha nem lesz belőle Hidrás és ő is jó emberré vált vona. Azért kíváncsi vagyok Fitznek megbocsájtanak-e, ha Wardnak nem tudtak. ÉS ami még lényeges vajon Fitz kit fog választani. Mert most ugyanúgy szereti Ophéliát mit egykor Jemmát és csak mert kikerülnek innen nem hiszem, hogy mindent elfelejt, és folytatja az életét.

Neoprimitiv - 2017. 04. 28. 23:46

Mimi: eddig csak Radcliff járkált ki-be a frameworkbe, de ő pontosan emlékezett rá, hogy ott mit csinált, szóval Fitz esete egyáltalán nem lesz egyszerű.

A kiszámítható kimenet az lenne, hogy a többiek megbocsátanak neki, de ő magának nem tud – ez viszont tényleg annyira kiszámítható, hogy lehet, hogy valami mást találnak ki. Azt kétlem, hogy meg merjék lépni, hogy belőle csináljanak főgonoszt a következő évadra, a rajongók felkoncolnák az írókat. (ráadásul Ward után ismétlés szaga is lenne: megint egy szerelmespár, ahol a pasiból csinálnak szörnyet.)

tuning7 - 2017. 04. 29. 09:09

Neoprimitiv
HA LESZ 5.ÉVAD! Amúgy, szeritnem fitz benne marad a vázban! Arra elszek kíváncsi, hogy meglépik e, hogy wardot áthozzák a való életbe!

Enzo - 2017. 04. 29. 12:22

4×19
Hű, de hirtelen lett vége ennek a résznek, elnéztem volna még a történet alakulását egy darabig.
Ebben a emberré alakítós-kivivős(-3Dnyomtatós :D) dologban van potenciál, lehet majd találgatni, hogy kivel kapcsolatban élnek a lehetőséggel. Az elég rosszat sejtető opció, hogy badFitz-et is átviszik a való világba, de amúgy az szóba se jöhet, hogy valahogy felébresztik hőseinket és visszakapják a régi énjüket/tudatukat?
JóWard egyébként tényleg nagyon szürreális, de tetszik. Ugyanakkor nem lenne értelme áthozni, hiszen kvázi harmadszor térne vissza a karaktere. Akkor tényleg inkább Hope.

Darabkák:
-Nagyon sorozatzárós ez a karaktervisszahozósdi, most az elején a Bakshi Hírügynökség apropója miatt jutott eszembe…
-May átállása nekem még mindig kicsit gyors, bár az is igaz, hogy a Patriot gyerekmentő akciója azért erősen közrejátszott.
-FitzApunak erősen félelmetes jelenetei is voltak a részben :O
-Nagy pluszpont, nagyon tetszett, hogy külön figyeltek arra, hogy Skye milyen infókról tud, és melyekről nem (Patriot halála, Trip visszajött) – ezt sokszor hiányolom sorozatokban.
-Coulson beszéde, főleg a vége mennyire ütős volt már!

#hétidézetei:
“Still feeling the after-effects of the Terrigen. It’s like a hangover made of bees.” :D

“-You see that look?
-Maybe she’s just racist.” :DD

meg az “alternative facts” kiszólás Coulson beszédében is vicces volt, a második Trump-fricska 3 részen belül :D

e-batta - 2017. 04. 29. 20:21

Nem értem, hogyha Aida programozása megakadályozza őt abban, hogy megölje a foglyul ejtett ügynököket (és ezért akar valódi testet és szabad akaratot), akkor hogyan volt képes megölni Radcliffe-et?

zolij - 2017. 04. 29. 21:13

e-batta: a framework védelme nagyobb prioritással rendelkezik, mint a “ne ölj meg senkit” és amikor megölte Radcliffe-t, akkor le is vezette hogy előbb-utóbb Radcliffe a framework ellen fordulna. Ugyanezért tudná megölni Daisy-t és Jemma-t.

emese - 2017. 05. 02. 02:12

Nagyon későn jutottam el a 4X19 megnézéséig, így már kb minden elhangzott. De azt megjegyezném, hogy hűha! Iszonyat jó ez a záró framework-ös sztori.
Én most éreztem azt, hogy a régi Fitz-et már soha nem kapjuk vissza, főleg ha még az apját is kinyírja… Azon gondolkoztam, hogy vajon AIDA/Ophelia megmutatta-e neki a Darkhold-ot? Mert akkor az szerintem jobb magyarázat lennne a személyisége ilyen fokú korrumpálódására, mint az, hogy az apja nevelte fel. És persze abból már visszaút sem volna.

Számomra is sorozatzáró szaga van egyébként, egy szép, elnyújtott búcsú. Még Victoria Hand (neve) is előkerült. Már csak Raina hiányzik.

hummel - 2017. 05. 02. 07:32

„Számomra is sorozatzáró szaga van egyébként”
Szerintem a készítők felkészültek a legrosszabbra, de nyilván lenne mit átvinni a következő évadra, ha mégsem kellene befejezni: Fitz féle ’utóhatás’, Vijay Nadeer szintén függőben maradt, és Daisy sem vált még azzá a vezetővé, amit sugalmaztak nekünk az évadok alatt.

zolij - 2017. 05. 02. 21:00

emese: ez egy jó kérdés, eddig bele se gondoltam. Viszont így belegondolva simán elképzelhető, mert nem hiszem hogy a Project Looking Glass lehetséges lenne a Darkhold nélkül.

impish - 2017. 05. 03. 14:19

Jó volt a 20. rész, nagyon sok választ kaptunk. És remélem Hope-ot is kihozzák :)

Dave - 2017. 05. 03. 15:14

NA akkor igazam lett SPOILER Mack maradt bent. Fitz elméje erre nagyon rá fog zakkanni.

tuning7 - 2017. 05. 03. 16:12

Hát Ward meg hova tűnt? Szerepelhetett volna még!

Martialis - 2017. 05. 03. 16:32

Nagyon jó volt a 20. részt nézni. Volt mélysége, de pörgős, izgalmas is volt. Értettem Macket, még ha a döntésével nem is értek egyet. Remélem berendelik a következő évad, bár a nézettség miatt sokan temetni kezdték :/

rodosto13 - 2017. 05. 03. 19:21

Wow, annyira tetszik, hogy a sorozatkészítők gondolkodnak és mennyi mindent ki tudnak hozni ebből a helyzetből. Ahogy fenn is írták, Macket megértem, még ha a döntésével nem is értek egyet. Tényleg, lassan arra is kíváncsi lennék, hogy a robotmásolatok miket tevékenykedtek a bázison közben.

Martialis - 2017. 05. 03. 23:32

Én úgy emlékszem, hogy az LMD-ket leszedték, mielőtt Daisyék elmentek a Frameworkbe. May-LMD magára robbantotta Coulson-LMD-t, meg másokat is, nem? Az LMD-s szálat lezárták, csak az orosz kyborg (?) maradt (Charles Vane).

Malachi - 2017. 05. 04. 07:45

Jó erős rész volt megint. És a vége szerintem még erősebb lesz, hová tűnt Aida/Fitz? Ha ilyenekre képes mostantól, akkor…

Mondjuk Ward szerintem is furán tűnt el, se bú, se bá, csak kimaradt a részből és ennyi.

Class - 2017. 05. 04. 20:58

Malachi – Szerintem Ward még a következő részben felfog tűnni…

emese - 2017. 05. 05. 02:02

Tyűha! Én Ward szálát úgy értelmeztem, hogy lezárták: ottmaradt a tv-nél, hogy a várhatóan az adást leállítani törekvő Hydra ügynököktől védje az állomást és a közben segítségükre sietett embereket. Szerintem ezt nem élhette túl.

Sok erős szál volt, Mack-et sajnálom, de még ne “temessük” szerintem. Aki nekem megint vitte a pálmát, az Fitz. Mind a frameworkben, és főleg utána, amikor kijött és szembesült mindazzal amit tett. 15 mp lehetett csak, de egészen elképesztő színészi teljesítményt hozott. (majd be is írom hét alakításának) Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer az egyik legizgalmasabb szereplővé lép elő, remélem, ezzel kezdenek még majd valamit. Mondjuk következő évadban. Bízom, hogy nem lesz kacsa (bár akkor a csúcson búcsúzna a sorozat).
A még hátralévő két rész is piszok erősnek ígérkezik!

Említlésre érdemes még: Trip. Atyám, de jófej!

Enzo - 2017. 05. 07. 02:15

4×20
Erős volt ez is, igazi érzelmi hullámvasút. Na menjünk sorban.

1. Ideje volt már IRL snitteknek, mármint a Zefír fedélzetéről, Jojóval meg Piperrel, reméltem, hogy nem a kijutás lesz a nagy évadzáró téma.
2. Apropó Zefír, tetriseztek itt az energiával, de nem tudtak volna leszállni álcázva a pusztába, vagy valami? És akkor nem kell annyi energia, meg védve is vannak.
3. Skye hogy örült Tripnek, de aranyos :) “Hey, person I don’t know.” :D
4. Mekkora jelenet volt, mikor Simmons tudomást szerzett FitzApu létezéséről…
5. Ó, bárcsak eyecandy-szempontból merészebb sorozat lenne a SHIELD…gondolok itt Aida “teremtésére” :P
6. Skye-nak szerintem nem Mack Mózes-idézete miatt jutott eszébe, hogy lehet kinyitni az átjárót, hanem mert tökre hasonlított a Maveth-átjáróra, amit ugye ugyanígy kellett nyitvatartani.
7. Ezt a CGI-world effektet kicsit erőltetettnek éreztem, mintha csak azért dobták volna be, hogy Mack is meggyőződhessen, hogy ez nem igazi világ.
8. Mack döntése eléggé várható volt, de így is szívszorító lett a jelenet közte és Skye között, majdnem megkönnyeztem.

A Fitz-Simmons letérdeltetős jelenet, az is, te jó ég, de örülök hogy nem G.R.R.Martin írja a sorozatot…:D Meleg volt a pite, marha mák, hogy Radcliffe végül mégis segített. Megkönnyebbültem azon is, hogy csak simán visszatér a tudatuk, amikor átlépnek. Mondjuk szegény Fitzre rázuhant az összes hidrásként elkövetett bűne, Iain de Caestecker hatalmasat játszott a részben, az a kontraszt a 2 Fitz között, wow! És Aida a végén, hát csak pislogtam, ez milyen képesség?? Nem is sima emberré nyomtatta magát :O

+1: nem volt “We’ll return in a moment”-es stáblista utáni jelenet :O

#hétidézetei:

Burrows esete a dögös Madame Hidrával :D
“Yeah, just look at her uniform. It’s so crazy hot. I…I mean, if you’re into the whole “bad girl” vibe. Not…not me. I’m just making an observation.”

Hope, Skye, és a popsi-szinonimák :D
“-You’re just saying that because you escaped – and kicked Madame Hydra’s…
-Don’t you dare say it.
-Butt.
-Rear.
-Pooper.
-Salt shaker.
-Money maker.
-Ass.” :D :3

Skye Coulsonhoz: “How does the existence of an alternate reality come up in…in casual conversation?” :D

payskin - 2017. 05. 07. 08:36

Sacc/kb. 30 éve, a Star Trek TNG-ben volt egy rész, amiben a legénység Sherlock Holmest játszik a Holodecken, és a deck által szimulált Moriarty rájön, hogy van az övén kívül egy másik világ, ahova ki akart volna jutni. Kölyökként láttam, de megmaradt, annyira izgalmas volt a témafelvetés.

A 4×20-ban Mack maradása pengetett most hasonló húrokat bennem, csak a másik irányból. Eszméletlen erős volt ez az utolsó pár rész.

e-batta - 2017. 05. 07. 12:37

Ha meg akarják tartani a sorozatban Mack-et, akkor csak egyféleképpen lehet: ha “megcsinálják” Hope-ot neki itt a való világban. De ez már tényleg übergiccses lenne.

emese - 2017. 05. 07. 13:29

“És Aida a végén, hát csak pislogtam, ez milyen képesség??” –> hoppanálás? ;) :D

Neoprimitiv - 2017. 05. 07. 19:41

Az Aida-Fitz eltűnésen én is meglepődtem, igazából nem értem, hogy most hova lettek.

Nekem Simmons nyivákolása már idegesítő volt, vele igazából nem tudtak mit kezdeni. Úgy értem az első meglepetés után leragadtak ennél az “én egyetlen imádott Fitzem nem lehet ilyen” mantránál és állandóan ezt ismételgette, mint egy beragadt lemezjátszó – vártam volna tőle valami ötletet. Caestecker viszont valóban nagyot játszott, örülök, hogy színészként megkapta ezt a lehetőséget.

Minden esetre eddig ez a harmad a legjobb az évadból, remélem a befejezést, a hátra lévő két részt is jól csinálják meg.

Llew - 2017. 05. 07. 22:46

A végén ez a teleportálás Aidától nem kicsit meglepő volt. Semmi nem utalt arra, hogy a frameworkben foglalkoznának az inhumanek képességeivel, főleg nem azoknak a reprodukálásával. Meg ez kicsit szembe megy azzal, hogy ő csak ember akart lenni.

Bigmonster - 2017. 05. 08. 12:24

AIDA Inhumenné válását megértem. Ha csak sima ember lett volna, akkor egy percig élt volna, hiszen May lelövi őt. Gondolom nehezen fogja viselni, ha Fitz elutasítja. Vagy nem fogja?
Remélem lesz ötödik évad, hisz annyi a lehetőség, most, hogy itt van ez az új masina.

Mimi - 2017. 05. 08. 12:49

Ismételten egy igencsak jó részt kaptunk. A sorozat rengeteget fejlődött és sikerült az is hogy nem vittek mindent túlzásba. Mindenből annyit kaptunk amennyit kellett. Az évad elején nem gobdoltam volna hogy ez lesz belőle, de örülök hogy így akakult mert nekem a szellemlovas dolog annyira nem jött be.

Radcliffben kellemeen csalódtam. Tényleg elhitten hogy a saját érdekében megint elárul mindenkit. Ami viszont még érdekes lesz, hogy Fitznek nem közönbös Ophelia. Az a szerelem nem múlt el teljesen mégha nem is volt valós. És Opheliának miért kell még mindig annyira Fitz?

Remélem nem ez lesz az utolsó évad, de ha mégis akkor talán egy méltó befejezést kapunk.

Ayrons - 2017. 05. 08. 20:27

Aida nem Inhumans lett. Hanem a Darkhold erejét használja, emberként már nincs bekorlátozva neki.

hummel - 2017. 05. 10. 11:57

Az egy dolog, hogy Aida inhumans képességeket birtokol, de miként sajátította el őket ilyen gyorsan?

Neoprimitiv - 2017. 05. 10. 12:11

Hűha, Mallory Jansen, ez szép teljesítmény volt. 40 perc alatt kijátszatta egy teljes évad érzelmi skáláját.

Azt nem egészen értettem, hogy a végén miért rágott be mindenki Fitzre, Aida szerelme nem az ő hibája volt és a kiszabadulásáról sem tehetett.

Mack megmentése elég méretes cápaugrás volt – az rendben, hogy a kütyük a fején maradtak, de azoknak csatlakozniuk is kellett volna valamihez, nem?

Mimi: Fitz volt az, aki Aidát az első pillanattól kezdve nem csak szimplán egy kikapcsolható robotként kezelte. Ráadásul még szüksége is volt rá. Mivel Fitz még genyóként is megőrizte a romantikus oldalát, magát helyettesítette Simmons helyére és az emberré válni akarásnak az egyik oka is az volt, hogy ő is érezze azt, amit Fitz.

rodosto13 - 2017. 05. 10. 16:29

Az epizód közepén olyan volt, mintha filmet néznék, továbbra is nagyon minőségi ez az évad.
Mallory Jansen színészi teljesítményére itt minden elismerésem.

Egyedül a legvégén a visszatérés volt egy random nekem, de biztosan lesz rá magyarázat miért éppen most.

Mack megmentése: mivel a framework decentralizált, simán el tudom képzelni, hogy elég egy kisebb eszköz ami belépést nyújt a rendszerbe.

Szívesen megnéznék még egy évadot, így most reménykedem a következő napokban… :)

Neoprimitiv - 2017. 05. 10. 16:49

rodosto13: a Zephyr rendszereit éppen azért kellett lekapcsolni, mert Daisyék “odaát” tartásához az ő gépeiket nem lehetett (illetve őket nem lehetett lekapcsolni a gépről). Ehhez képest Mack-et simán kikapták a gépből és nyilván nem egy töredék másodperc alatt kapcsolták rá a másikra.

hummel - 2017. 05. 10. 17:12

“Egyedül a legvégén a visszatérés volt egy random nekem, de biztosan lesz rá magyarázat miért éppen most.”
Jemma szerint Aida testépítős masinája, valamilyen szinten hasonlít Eli Morrow dimenzió megcsapolós gépére. Ez esetben a gép műkődése lehet, hogy jelzőfény volt GR számára. Csak egy tipp.

Bender - 2017. 05. 10. 18:38

Igazából Aida csak éhes volt, és csak be kellett volna dobnia egy Snickerst! Na de a viccet félretéve, komoly rész volt, gondolom (remélem) az évadzáró nagyot fog szólni. Főleg Talbot dumáin szakadtam a nevetéstől.

rodosto13 - 2017. 05. 10. 19:02

Neoprimitiv: jogos, ezt én is benéztem.

zolij - 2017. 05. 10. 19:27

szerintem GR visszatérésének oka az orosz mondatában keresendő:
“We both know there are things beyond this universe. And you may, in fact, be one of them.”
Ophelia (nevezzük így, ha már egyszer ember) olyan erők birtokában van, amiknek nem szabadna ezen a világon létezniük és GR ezekre vadászik.

Skirm - 2017. 05. 10. 20:58

Nagyon tetszett ez a rész, nagy királyság volt :) Nem gondoltam hogy ennyi mindent kihoznak az LMD szálból, kb mikor olvastam róla először akkor azt gondoltam, nah Ultron 1.5 szerencsére ettől sokkal sokkal jobb lett, egyszerűen jó érzés nézni ezt a sorozatot mostanában :) GR-nek is örülök hogy visszatért

Mimi - 2017. 05. 10. 22:37

Ó te jó ég!! :) Micsoda egy rész volt. Komolyan mondom ezek a részek simán kenterbe vernek néhány Marvel mozifilmet.

Engem csak Jojó idegesített. Értem, hogy szereti Macket, de annyira friss volt még ez a kapcsolat, felesleges volt a drámázása.
Fitzet nagyon sajnálom, nehéz lesz ezt megemésztenie. Nem ártott volna egy kis együttérzés a többiek részéről. Korábban már írtam, hogy Ward és Fitz mennyére hasonlítanak. Jó érzés, hogy nem csak én gondolom így. Másokkal ellentétben nekem soha nem volt vele bajom, mert mindig úgy gondoltam valamilyen szinten ő csak a körülmények áldozata, mint most Fitz.

impish - 2017. 05. 11. 14:30

Eszméletlen jó rész volt.
Jojo teljesen jogosan “nyafogott”, hiszen ha a szeretett személy ( és régóta szeretik egymást, csak nincsenek együtt), nem jön vissza nem legyintünk, hogy jó hagyjuk a fenébe…

És Aidát is megértem, miért lett ennyire dühös. Szegényre az igazi emberi érzelmek tuti durván hathatnak, így a csalódottság, féltékenység tuti elöntötte az agyát. Még emberek a való életbe is képesek megölni a 3. felet, nem hogy egy frissen “készült” ember, aki nem tudja még magát kontrollálni. Hiszen a gyerekek azért hisztiznek, mert még nem tudják az érzelmeiket “kordában” tartani, meg kell nekik tanítani. Ez Aidának kimaradt. Nekem ez így volt “normális”, hogy ennyire szélsőségesen reagál….

Annyi minden történt ebben a részben, ha lenne egy olyan kérdés, hogy a valaha volt “legsűrűbb” sorozatepizód, evvel a 4x21et írnám :)

Én annyira nem voltam oda a GR-ért, de akkora WTF, hogy visszajött. :D
Ja és a GR a Shield bázison jött elő, amikor Talboték épp mennek el. Abból a cuccból, amiben anno eltűnt, valószínűleg a robbantás bekapcsolta vagy ilyesmi
….

Egyébként android van még?

Skirm - 2017. 05. 11. 20:27

Azt hiszem megvan a hét idézete is

“There’s only room in your heart for”
“for her”
“WHAT ?”

:DDD

Enzo - 2017. 05. 12. 02:07

4×21
Hát ez tényleg az egyik legsűrűbb rész volt a sorozatban, a Frameworkből éppen csak átjutott mindenki, és már fel kellett építeni a finálé szálait. Egyébként kiváló minőséget hoz a sorozat, sose szurkoltam még ennyire évadberendelésnek… *fingers crossed*

Mallory f*cking Jansen, te jó isten, mit játszott ez a nő!!
Kijárna már neki valami díj, vagy legalább nagyobb figyelem, eddig az évadban mondhatni 4-5 különböző karaktert játszott el tökéletesen és megkülönböztethetően (LMD-Aida, Madame Hydra, Agnes, emberi Aida/Ophelia, féltékeny őrült Aida/Ophelia)… Az első féltékenységi reakciója konkrétan félelmetes volt, és aztán a képességei demonstrálása… hát nemhogy egyszerűbb lett volna a helyzet az évad közepéhez képest, hanem az LMD-Aida helyett kaptunk egy érzelmileg dühöngő szuper-inhumant. Egyébként annyira megszoktam a rossz Aidát, hogy az elején le se esett, hogy most akkor ő ezeket tényleg komolyan mondja, de remek kis csavar volt az emberré válás minden aspektusát bemutatni.
Hell hath no fury like an android scorned.
Az Ivanov-os jelenetek is a végén, wow! Tudnám sorolni a színészi játék csúcspontjait az epizódban, az biztos…

Fitznek azért örülök, hogy Simmons maradt a szívében, már egy kis időre megijedtem, hogy lesz valami elhidegülés, de a legutóbbi közös jelenetük alapján… ha nincs is minden rendben, de féltékenységre semmi ok. Ahogy Jemma nézte a beszélgetést a kamerán keresztül, az nagyon meghatóra sikerült :'(

Ghost Rider visszatérés… hát, tudtam előre, de szerencsére mire megnéztem a részt, már pont elfelejtettem, úgyhogy legalább egy pici meglepődés megvolt. Az animáció nem lett a legjobb, de azért maga a jelenet elég menő. (Habár a portálszövő masina hogy maradt ennyire épen?) Na, tuti GR vs Aida lesz a nagy zárócsata… Jövő héten évadzáró, és reméljük, hogy nem sorozatzáró is egyben!

További darabkák viszonylag időrendben:
¤ Coulson pajzsos kill az elején mennyire menő volt!
¤ Az hogy May mire nem emlészik, az egyrészt egy jó kis recap-re nyújtott alkalmat a nézők számára is, másrészt pluszpont a készítőknek, hogy figyelnek az ilyenekre megint.
¤ Skye-Jojó veszekedés: Skye szépen a végére hagyta az ütőkártyát, Hope megemlítését, hogy Jojó elszégyellje magát…
¤ Megpróbálták megválaszolni a múltkori kérdésem, hogy Piperék miért nem szálltak le a Zefírrel, de igazából nem vagyok meggyőzve.
¤ Mack kihozása meglepett, ez a lassú vízzel elárasztás egy szép karakterbúcsú lett volna. Maga a kimentés mondjuk tényleg felvet néhány technikai kérdést. (hogy kötötték át hordozhatóra, vissza lehet-e valahogy hozni onnan…)
¤ Érdekes ez a lerombolt bázis-közvélemény-üldözés-Talbot szál is, bár háttérbe szorult a sok egyéb miatt. A finálé ha dupla lenne, biztos jutna elég idő mindenre, de nem az lesz, na mindegy.
¤ Jojó eléggé felszállt a sz0pórollerre ezzel a bemenéssel. Hogy lesz még erre is idő a fináléban?

#hétidézetei, valahogy csak Coulson&May dumákat sikerült felírnom:

“-Who the hell is this guy?
-Well, you missed a fair amount, May, but the quick version is, you can go ahead and shoot him.” :D

“-So, how did things end with Robbie Reyes? Last I remember, we were chasing down his uncle.
-Oh, you know, guy tried to become a God, so we opened up a portal beneath his quantum-power cube, then Ghost Rider dragged him to another dimension with his hellfire chain.
-So, things ended well, then.” :D

“-You’ll be useless afterwards, unconscious or unresponsive.
-Well, so you give me mouth-to-mouth.” :D

Enzo - 2017. 05. 12. 02:33

És megvan az az ötödik évad! Hivatalosan berendelve, HELL YEAH! :)

emese - 2017. 05. 12. 03:57

Ep. 21.: istenkirály jó volt!
Aida… azt kicsit sajnálom, hogy nem volt legalább egy részen át végig ember, mert eszméletlen jó volt a gondolat, de nagyon élveztem az érzelmi hullámvasútat. Remek színész a csaj is. Kövezzetek meg, de én sajnálni fogom, ha visszatérünk a Fitzm-Simmonshoz. Tudom, gonosz vagyok.

Ebben a részben anyni minden történt, hogy végigsorolni is nehéz volna, az írók előtt le a kalappal, ahhoz képest még nagyon is logikus, nagyon lendületes, érzelmi húrokon is játszik. Szval remek lett ez a 3. történetszál az évadban.

Hét idézetébe szerintem is jelölős a
“There’s only room in your heart for…”
“…for her.”
“WHAT ?”

emese - 2017. 05. 12. 04:04

Megint benyelte… besides úgyis be akartam idézni Talbot-ot – aki próbálja megérteni:

“Unless you can explain
to me in 50 words or less
why I found Jeffrey Mace’s
body washed up on the beach
with his bones quaked apart,
days after I found this base in flames,
flesh melting off of robot bodies,
12 S.H.I.E.L.D. agents in critical
with burns or broken bones.
Three dead… Double hits to the heart
and crushed frickin’ skulls!
Can you explain that?

I can try.”

karit - 2017. 05. 12. 09:07

Jessz. Lesz ötödik.

Cheese - 2017. 05. 12. 10:46

Mack-hez van egy elméletem: miszerint csak akkor kell hálózat ha több ember van becsatlakozva, ha csak egy embernek fut a Framework akkor lehet hogy egy kisebb eszköz is elég fenntartani a szimulációt.

Cheese - 2017. 05. 12. 10:53

Egy kis filózófiai vitára invitálnám a csapatot. Ugye Aida eredetileg egy HW és SW kettőse. A SW határozza meg a korlátait ezt elvileg a HW nem befolyásolja.

A SW ugye fel lett töltve a framework-be majd le lett töltve emberi testbe de ebből nekem nem világos hogy ezzel hogyan születnének érzelmei.

Ajánlott irodalom: Battlestar Galactica (robotok emberi testben, szimulált viselkedéssel), Scalzi: Szellemhadtest (idegen faj érzelmek nélkül)

Ayrons - 2017. 05. 12. 11:02

GR szerintem azért tért vissza ,mert Ruszki haverunk és Aida a Darkholdal akarnak rossz dolgokat csinálni. És ugye az évad elején is a Darkholdot kereste GR és annak hatásait eltüntetni.

Freamwork világa azt hiszem kilép a virtuális térből és a Darkhold segítségével alternatív világgá válik vagy a két világot egyesíteni akarják majd. Amúgy Strangeknek nem kellene lépni valamit :D Csak mágikus veszély van.

Amúgy lehet megtenni a téteket ,hogy kit hoznak vissza a Darkholdon keresztül:
1. Hope
2. Trippe
3. Ward

Titan - 2017. 05. 12. 12:43

Szegény Aida elvesztette a fejét.:D

https://www.instagram.com/p/BPY0Wg8j3XM/

Amúgy rohadt jó nő…

Neoprimitiv - 2017. 05. 12. 13:10
Bence - 2017. 05. 12. 15:46

@Cheese

A “való világban” nem tudta módosítani a szoftverét, viszont a frameworkben igen. De még ha a framework nélkül is tudta volna, Radcliffe mindent, tényleg mindent nem programozhatott bele. Ilyen volt pl. a szerelem is (vagy egy hasmenés). Valamelyik részben asszem pont ezt mondta el, hogy nagyjából tudja mi a szeretet, de érzései nincsenek erről.

Tehát a framework volt a szoftveres kiskapu. Örülök hogy nem akartak ennél komolyabb vizekre evezni, pont jól áll a sorozatnak ez a fajta lazaság.

zolij - 2017. 05. 12. 16:21

Cheese: az érzelmek alapja az agy biológiája. Aida-nak szintetikus agya van, csak szimulálni tudja. Ophelia meg emberi, ugyanazokkal a kémiai reakciókkal rendelkezik mint egy felnőtt nő, csak mivel nem élte át a felnőtté válás érzelmi folyamatát, így nem igazán tudja kontrollálni, no meg minden új neki.

Mimi - 2017. 05. 12. 20:42

Egy nő akit nem szeretnek viszont a legveszélyesebb 😁 Szóval Ophélia olyan mint egy felnőtt testbe zárt gyerek aki nem kapja meg amit akar és nem ehhez van hozzászokva. Éppen ezért félelmetesebb ellenfél bárki másnál.

DJackson - 2017. 05. 13. 20:57

Oh yesss! Annyira reménykedtem az 5. évadban! Komolyan egy csoda ez a sorozat, minden résszel csak jobb lesz. Kissé én is féltem ettől az LMD száltól, de álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyi mindent hoznak ki belőle. Minden tiszteletem a készítőké amiért töltelék részek nélkül, folyamatosan képesek növelni a fordulatszámot és tartani az átívelést az előző szálakkal. Ezt tanítani kellene!

A résszel kapcsolatban meg: úristen mi volt ez! Eddig is jó alakítások voltak, de most aztán tényleg kellene nekik valami komolyabb díj. Főleg Mallory Jensennek! Komolyan elfelejtettem, hogy egy sorozatot nézek. És még most jön csak az évadzáró! Mi lessz itt még!

Nagyon valószínű, hogy az 5. lesz az utolsó évad. Szerintem a készítőket is meglepte a berendelés. Elég full circlet tett a sorozat a frameworkös történésekkel. Lehet sorozatzárónak is szánták az évadzárót.

Neoprimitiv - 2017. 05. 13. 21:33

DJackson: ha nem áll meg a csökkenés, akkor elég sanszos, hogy az 5. évad lesz a vége, de reménykedjünk. Nekem az új Inhumans sorozatról kiszivárgott anyagok inkább elrettentőek, mint kedvcsinálók és az eddig bejelentett újdonságok között sem láttam nagyon ígéretes anyagot, de lehet, hogy valamin átsiklottam.

Ayrons - 2017. 05. 16. 21:28

MidSeason lesz az 5.évad. Csak tavasszal fog visszatér.

Ayrons - 2017. 05. 17. 08:35

Hát ez csalódás volt….Senkit se írtak ki. Szent lett a béke a végére….
Vége meg nagy wtf. Titkos háború vagy mi az isten lesz ? Galaxis Shield lesz ?
Jobbra számítottam.

Cheese - 2017. 05. 17. 10:16

Valaki okosabb kisegítene? Az hogy néz ki ha valami mid-season indul de 22 részes az évad?

rodosto13 - 2017. 05. 17. 10:22

Hát, lezárásnak korrekt volt, de nem sok extra volt benne. A beugró Ghost Rider ötletes volt, illetve Radcliffe halála szépre sikerült, számomra pozitív emlékként marad meg a karaktere.
Érdekes, hogy se nem írtak ki senkit a csipet csapatból, nem is hoztak vissza senkit, annak pedig örülök, hogy Fitzet úgy tűnik, nem használják fel dráma forrásként azokért amit tett és most lezárták.
Amit az MCU szempontjából sajnálok, hogy a SHIELD-ből kb. csak ennyi maradt, és megint ott tartunk, mint két évaddal ezelőtt, hogy üldözik(?) őket, ezt a mostmár 7 embert.

A vége pedig érdekes, az alapfelállás nekem jobban tetszik, mint a tavalyi, a kérdés, hogy ebből is ki tudnak-e hozni egy jó évadot, mint a mostani volt.

Neoprimitiv - 2017. 05. 17. 10:33

Cheese: úgy, hogy nem jön utána más és nem tart évad közben hosszabb szüneteket. Mondjuk január 5-én kezd és május végén fejezik be.

hummel - 2017. 05. 17. 11:35

Talbot is tudott róla, meg nyilván mindenki aki hozzá tartozott, hogy LMD-k is játékban vannak. Miért volt ennyire hihetetlen Evans hadnagy számára, hogy aki rálőtt Talbot-ra az nem Daisy volt?

Aida szépen csőbe lett húzva, de azért ezt a befejezést egyrészt gyorsnak, másrészt túl kényelmesnek éreztem. Aida visszatért a Framework-ből, több inhuman képesség birtokában, erre megjelent az is, aki képes volt őt elpusztítani, és seperc alatt vége is lett.

Jó pár szál a levegőben maradt: Ivanov, Talbot féle merénylet utóélete, Vijay Nadeer (habár lehet, hogy róla ugyanúgy megfeledkeznek majd, mint Dr. Franklin Hall-ról). Plusz hőseink úgy tűnik űrsétára indultak. Az biztos, hogy van alapanyag a következő évadhoz.

Összességében nekem az első két harmad olyan átlagos volt, a Framework-os viszont bejött, a befejezésről meg írtam odafenn.

LaCRossE - 2017. 05. 17. 15:12

A cliffhanger után egy jó ideig csak ültem és tátott szájjal bámultam a képernyőt.

Ez egy fergeteges finálé volt.

LaCRossE - 2017. 05. 17. 15:19

Következő évad Agents of S.W.O.R.D.? :D

KingThanos - 2017. 05. 17. 15:25

A S.W.O.R.D. elvileg a Foxnál van. Mondjuk sokat nem érnek vele, mert úgy is ugyanazt a pár karaktert (Magneto, X Prof., Logan stb.) használják…

Ayrons - 2017. 05. 17. 15:45

Lehet megszerezték a jogokat. Valamit adtak cserébe.

DarkEagle - 2017. 05. 17. 23:33

Atya Úr Isten! Áldom az eszem, hogy az utolsó pár részt egyben néztem meg, ahogy bekerültek a kamu világba. És milyen jól tettem. Egyben nézve kicseszettül EPIC volt minden. Bár az ottani May annyira idegesítő volt, hogy fájt tőle mindenem. Nagyon nem szeretem mikor ilyen morgós fejt vág mert szar színésznőnek tűnik tőle pedig Ming-Na Wen egyáltalán nem az.

Nagyon sok dolgot tudnék most írni, de egy kérdés felmerült fentebb és nem olvastam el minden kommentet, szóval lehet jött rá válasz. Aida elmondta, hogy kapta a képességeket, vagyis pontosabban Fitz mondta el. több 100 emberrel kísérletezett akikből párat ugye láttunk is mikor azzal a robot karos géppel cirógatta őket. :D Ahogy fentebb is írták nyilvánvaló, hogy Aida nem hülye mert ezt még robotként tervezte el és tudta, hogy Fitz nem fog csak úgy a karjaiba rohanni és gondolt minden eshetőségre. Arról nem beszélve, hogy az új teste a Darkholddal lett készítve ezért is tanulta meg gondolom gyorsan a képességeket.

Nagyon sok dolog tetszett és a drámai jelenetek nagyon brutálisra sikerültek. Ritkán látni ennyire jól kivitelezett drámát országoson, pláne képregény sorozatban. Emiatt az évad miatt picit sajnálom is, hogy csökkent a nézettség mert többet érdemelt volna de legalább jön az 5. évad!

Finálé fénypontja egyértelműen GR és Daisy közös harca. Mikor Coulson mondja hogy a francba lemaradt róla, rögtön rávágtam hogy ja én meg örülök hogy nem mert rohadtul epic volt. :D Nagyon kijáran GR-nek egy spinoff. Amúgy sincs normális Marvel sorozat országoson. Sok tini nyál helyett inkább róla kéne sorozatot csinálni és akkor Marvel is crossoverezhetne mint a DC. Arra viszont nagyon kíváncsi vagyok milyen egyezséget kötött GR-el Coulson mert tuti hogy nem jót. De azért badass volt a GR Coulson. :D

Jemmánál levert a víz mert olvastam véletlen spoilereket hogy valaki meghal és hát nekem 1. perctől ő és Daisy a kedvencem, szóval ja. De hál’ Isten nem írták ki. :D A jeleneteik Fitz-el mindig aranyat érnek de idén új szintre emelték pedig kicsit féltem még én is hogy gázos lesz mivel összehozták őket de nem épp ellenkezőleg. Nagyon jók együtt továbbra is.

Azért meg külön pacsi a készítőknek, hogy ennyi jó és főleg poénos egysorost dobálnak szinte minden részben.

A finálé utolsó perce meg nem tudom mi de olvastam olyanokat, hogy Infinity War felvezetés vagy Doctor Strange utalás esetleg mindkettő.

No, mindegy, csak reménykedni tudok hogy ősszel hasonlóan jó évadot kapunk és több GR-t a népnek!

DarkEagle - 2017. 05. 17. 23:37

Ha tényleg az általatok említett S.W.O.R.D.-öt hozzák bej övőre akkor lemegyek nekik Margit hídba. :D

Dave - 2017. 05. 18. 11:18

Wow. Ez az évad jó volt. Az utolsó jeletet nem értem viszont.

Malachi - 2017. 05. 18. 11:43

Dave, teszek linket, hátha megjelenik:

http://comicbook.com/marvel/2017/05/16/agents-of-shield-sword/

DJackson - 2017. 05. 18. 18:05

Hát ez érdekes volt. Nagyon tetszett, de valahogy másra számítottam. Ettől függetlenül 10 percnek érződött a rész.
Ghost Rider kissé a semmiből jött vissza és AIDA-t is elég hamar lerendezték. Coulson Ghost Riderként baromi jó húzás volt, ahogy a Simmons LMD is! Fitzel megint lejátszották magukat a képernyőről. Radcliff halála is meghatóra sikerült. Szerintem ő a Marvel univerzum egyik legjobb “gonosza”. Nem akarja indok nélkül leigázni a világot, hanem meg akarja menteni bármi áron, és ehhez minden eszközt felhasznál, úgy hogy közben az összes döntésével egyet tudok érteni. Ehez bizony teljesítmény kell!

A Talbot – Daisybot incidenst elég könnyű lenne kimagyarázni, ennyi leamortizált LMD-vel az épületben. Azt hittem végleg kiírják Talbotot, de a jelek szerint annyira kőfejű, hogy még a headshotot is túléli! :D

A vége elég nagy WTF volt. Jön a (z)űr a következő évadra. Remélem tényleg a SWORD-öt hozzák be, de még az ARMOR (Altered-Reality Monitoring and Operational Response) is simán elképzelhető. A készítők szerint több mint egy éves időugrás volt a végén. Sajnos nekünk is majdnem ennyi lesz!

Mimi - 2017. 05. 18. 18:24

Annyira nem volt ütős ez az utolsó rész, de nem is kellett hogy az legyen. Pont megfelelő lezárása volt egy remek évadnak. A következő évadot meg már epekedve várom mert igazán érdekel mit hoznak ki belőle. Talán lesz kapcsolódás az Infinity warral.

Egy valami van ami nem tetszik az pedig Jojo. Hihetetlenűl irritál (komolyan viszket tőle a tenyerem) és a Mackel való kapcsolata is idegesítő. Meglettem volna nélkülük.

Enzo - 2017. 05. 19. 15:31

4×22
Remek finálé volt, rendesen belecsaptak a lecsóba, már rögtön az elején megvolt az első GR vs Aida faceoff. Egyrészt imádtam a harcjeleneteket, mert rohadt látványosak voltak (meg néhol bizarr, kifúrt szemgolyó, WTF), másrészt viszont kicsit Aida elintézésével kapcsolatban úgy érzem, hogy túl gyorsra és kényelmesre sikerült, gyakorlatilag 30 percnél már vége volt a nagy szálnak.

Mondjuk az tény, hogy három abszolút falhozvágós jelenetet sikerült belerakni, elsőként Talbot (hehe, BOT) fejlövése Skyebot által, még úgy is ütős lett, hogy tudtuk hogy nem Skye az. (De Talbot hogy élte túl??) A második természetesen amikor Aida hirtelen megjelent, majd megkínozta Simmons-t és a végén megölte a nagyfeszültséggel, hát egy pillanatra megvolt a miniszívroham és beszartam hogy meg merték húzni ezt… de aztán jött az igazi badass géppisztolyos Jemma, és fellélegeztem. Utólag az mondjuk fura, hogy maga Aida is mintha ellőtte volna a csavart, mert mondta, hogy “So it’s Jemma now? Trying to humanize her…”
A harmadik pedig természetesen amikor Coulsonból előjött a Rider, aztaqrva az mekkora jelenet volt! Kíváncsi leszek, hogy mi volt a deal, amit titkolnak… meg így érthető, hogy előtte miért “búcsúzott” annyira May-től, hátha valami félremegy…

Apropó búcsúzás, Mack szála…hááát, meglettem volna kevesebbel is, akkor talán egy hosszabban kifejtett Aida-ellenes hadműveletet is kaphattunk volna. A búcsúja Hope-tól viszont nagyon érzelmesre sikeredett, bevallom megkönnyeztem. Jojó motivációja egy picit lett szájbarágós, alapvetően érthető, és végül csak célba ért, pedig azt hittem, egyedül tér vissza. Mack már kb 2 évaddal ezelőtt le akart lépni, mikor a hajón voltak, aztán azóta is már minimum 2x volt olyan jelenete, amikor el lehetett volna búcsúztatni, és megint visszahozzák. Semmi bajom vele, de ez így már kezd fura lenni, na. Legalább szépen zárult közte és Jojó között a történet, reméljük Fitz és Simmons is megjavították a kapcsolatukat.

Szóval na, vacsora közben néztem meg, és volt, hogy 10 percig nem tudtam folytatni a kajacsinálást, mert annyira folyamatosan történt minden a képernyőn :D
De mennyivel jobb volt úgy nézni ezt a részt, hogy nem ez lesz a sorozat utolsó epizódja!

Darabkák:
-Ez ügyes, hogy Radcliffe útjába jojókat kódolt Skye, hogy rátaláljon Jojóra, ha (jo)jól értettem :D (ez a mondat…)
-Ghost Rider is milyen Dr.Strange-ből ismerős portált nyitott, hoppácska, kapcsolódunk szépen a filmes-inhumans vonalhoz, kell is :)
-Skye megbocsátó üzenete a végén Fitznek, óó de kellett :)
-Radcliffe zárójelenete is remekül lett megvalósítva audiovizuálisan.
-A rész legvégén egy tisztelgés a nemrég elhunyt Powers Boothe (Malick) előtt…szép. :(

VégeWTF#1: mi az isten ez a megfagyasztós masina, amivel elkapták őket?
VégeWTF#2: űrhajó, aszteroidák, Coulson munkába indul, mi van itt, reboot? a csapat átkerült a The Expanse-be, mindenki beltalowda lett? :D
Persze valamire fel kell használni a Ghost Rider távozásával felszabadult CGI-pénzt… :DDD

#hétidézetei:
“-[…]The short answer is they were murdered by a vanishing banshee made of matter from another dimension.
-You expect me to put that in my report?
-I have a cybernetic hand. I’ve been to an another planet. This stuff happens in SHIELD.” :D (Coulson Talbotnak)

“Aida, seriously, therapy. Just consider it.” :DD (Skye is my spirit animal)

“I missed it, didn’t I? You two together, and we missed it. Damn.” :D (Coulson – ééés jogos)

“-Your trap failed. Your weapon can’t stop me.
-I know. I just really wanted to do that.” (Jemma)

“This is the way the world ends. Not with a bang, but a…”

Dave - 2017. 05. 19. 16:27

MOndjuk igen. Talbotnak én is úgy láttam, hogy kemény fejlővést kapott, de mégis túlélte. MIlyen protézist kap majd a homlokára a következő évadban? :)

Neoprimitiv - 2017. 05. 19. 20:44

A Coulson-Jemma-Aida jelenet csak nekem idézte az első évad fináléját? Coulson szövege a csapatmunkáról (vs. “being part of a something bigger”), badass Jemma az “I just really want to do that” hét idézetével?

Végül is én azt hiszem, ha nem is többet, de talán máshogy összerakottat vártam. A Mack-YoYo rész egy kicsit hosszú volt, láthatóan most akarták bepótolni, hogy az évad során csak jelzés szinten foglalkoztak ezzel. (Nem magával a románccal, hanem hogy ez mennyire fontos nekik.)

Üvegfejű Ivanovval mi lett most, hogy nincs se Aida se Darkhold?

A végén az űrbéli jelenetet, meg azt, hogy Coulson láthatóan teljesen természetesnek vette és a szobája sem volt zárva nem tudtam hova tenni. OK, most már elolvastam kommenteket, lehet, hogy ez tényleg a SWORD lesz (akármi is az), de ez annyira kilógott az eddigi történetből, hogy nekem egy kicsit túl nagy WTF volt. Nem csak képregénybuzik nézik a sorozatot.

Dixon - 2017. 05. 19. 21:21

Kicsit úgy érzem nagyobbat szólt a következő évad felvezetése, mint ennek az évadnak a lezárása.
Az utolsó részhez közeledve egyre kíváncsibb lettem vajon hogyan fogják lenyomni Aidát/Opheliát, hiszen olyan skilljei lettek hirtelen, ami még néhány Bosszúállónak is feladná a leckét. Ehhez képest nekem kicsit túl egyszerűre sikerült a vége.
Na meg engem is érdekelt volna, hogy mi történt Ivanovval mondjuk.

emese - 2017. 05. 20. 18:12

Az évadzáró szerintem hozta az elvárásokat, végülis mind a 3 alszálat összekötötte. Robbie Reyes nekem most badass-ebbnek tűnt, mint az első harmadban, remélem, még ezután is vissszatér. A másik remek karakter nekem most John Hannah Radcliffe-je volt. Remek lezárást kapott. Ő maga meg jön majd a Dirk Gently-re, szóval nagy hiányérzetem nem lesz. :)
És akkor az a pár apró, de valahogy mégis bosszantó negatívum:
– vártam volna egy final shotot Wardról, valami normális búcsú-félét, ha már ennyit időztünk az összeomló frameworkben;
– Ízlésemnek kicsit sok volt a framework-ben töltött idő, és jutottak eszembe badassebb megoldások is, mint hogy Hope egyszer csak eltűnik;
– ez az AIDA-val vívott harcok kárára ment, logikus volt hogy őt a Rider nyírja ki, de ezt jobban kijátszhatták volna;
– a Coulson-May egy lépést vissza megoldás hagy maga után némi kívánnivalót;
– a Fizt-Simmons szál is, valahogy kellene egy lélegzetvételnyi idő;
– legalább egy nagy character-death elkélt volna
– nekem úgy tűnt, a záró cliffhanger (hiányzott? szerintem nem) vagy az Inhumans-hoz lesz kapcsolódás, amit tagadnak, vagy valahogy a Ragnarök-höz.

Ezzel együtt is ez a rész 8/10, az évad meg simán legjobb a sorozat eddigi 4 szezonjából, a framework szál pedig egy élmény volt!
Amúgy remek visszatérő színészeik voltak az évadban: M. Jansen, John Hannah, Jason O’Mara. Ők emeltek sokat az összképen.

emese - 2017. 05. 20. 19:59

“Ghost Rider távozásával felszabadult CGI-pénzt”
Ohó, 5. évadra jóval kisebb költségvetés és péntek esti time slot lesz, szval nem várnék nagy látványt jövőre.

karit - 2017. 05. 20. 23:57

Vajon a záró cliffhanger ugyanez lett volna berendelés nélkül is?

Yamagato - 2017. 05. 21. 19:32

Az évad első harmada nagyon nem jött be, Ghost rider és a szellem ellenségek feelingje nagyon eltért az eddigi hangulattól. De az LMD- What if szálak nagyon erősek és pörgősek voltak, a fináléban pedig még GR is nagyon működött, végre tényleg badassnek éreztem. Az AIDA-val való harca lehetett volna kicsit hosszabb, de a Skye-al való akciója kárpótolt rendesen. Radcliff utolsó jelenete a parton nagyon szép volt. Mack és Yo-Yo maradhatott volna a virtuális világba, előbbi érdektelen, utóbbi pedig nagyon irritáló karakter.
Mallory Jansen hatalmas játszott az évad során, mint ahogy a Fitz-Simmons duó is, az LMD szál fináléja toronymagasan a legjobb epizód volt az évadban.
Az űrhajós/űrállomásos cliffhanger nagyon wtf volt, újabb drasztikus váltás lesz úgy tűnik, a következő évad az űroperák felé meg el. (bár csökkentett büdzsével kreatívnak kell majd legyenek)

Ennn - 2017. 05. 21. 23:42

Mallory Jansen felkerült a húzó nevek listámra. (ez annyit jelent, hogy innentől vadászom a munkáit) Ez a nő olyan sok oldalú színész, hogy az már gömb.
Nekem is hiányzott még legalább egy lezáró jelenet Warddal. Nagyon szerettem a karakterét anno, és hiányzik a jelenléte. Úgy érzem többet érdemelt volna.
Nagyon szépen megoldották, hogy miért nem “nyomtathatnak” több 3D-s embert a valóvilágba. Habár imádtam volna, ha visszakapunk pár karaktert, ez mégis talán jobb így.
Hope távozása szépen lett megoldva.

Bence - 2017. 05. 23. 15:50

@karit

Tudom, hogy költői a kérdés, de megválaszolom: nem :-)

winnie - 2017. 05. 26. 07:10

ugyanez lett volna természetesen. azért is írták többek között, hogy folytatódjon.

Dady - 2017. 10. 24. 23:14

Nem tudjátok mikor lesz szinkronizálva a 4. évad?

winnie - 2017. 10. 25. 04:58

jelen állás szerint nem lesz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz