login |

Pilot-mustra: Lethal Weapon – 1×01

2016. 09. 22. 17:50 - Írta: winnie

58 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

Romantikus, karakterizálós nyomozós sorozattal tele a padlás, de klasszikus, akciózós haverzsarus sorozat azért nincs sok. Persze ennél a műfajnál mindig a The Good Guys-ra fogok hivatkozni, hogy az milyen zseniális volt, de mondjuk nekem a Common Law is tetszett – az idei Rush Hour sajnos már kevésbé. És, hogy mi a közös ebben a három sorozatban? Az, hogy csak egy évadot éltek meg.

A Lethal Weapon (ami a Forever készítőjének, Matt Miller-nek az új próbálkozása) esetében a FOX nagyon bízik a hosszabb élettartamban, és erre meg is van az esély, mert a korrekt kezdés után azt éreztem, hogy 4-5 rész után már simán a sorozattal maradnék. Kérdés, hogy eljutok-e addig.

LETHAL WEAPON – 1×01 – 6/10

  lethal-weapon-1x01-05

A Lethal Weapon nem reformálja meg a műfajt. Egy szívrohama után saját napi stresszadagját visszafogni igyekvő veterán zsaru mellé a(z olykor) kiabálós főnöke beoszt egy Los Angeles-be frissen érkezett, egykori katona, egyébként komoly halálvággyal rendelkező, kamikáze fiatal zsarut, hogy aztán hadd szóljanak a dolgok.

A két rendőr eléggé tűz és víz jellemét tekintve, ez alapból meg is adja a humorforrást, és a nyomozásokhoz való hozzáállásuk még rá is tesz erre egy lapáttal. Az eleinte kissé ellenséges viszony persze már a pilotban átcsap haverságba, így a későbbi nyomozások és akciózások során a bratyizás és egymás szívatása lesz középpontban.

lethal-weapon-1x01-03

A Lethal Weapon tehát egy cseppet sem meglepő módon az akciós komponensre (inkább a lövöldözésekre és üldözésekre, mintsem a bunyókra) elég komoly hangsúlyt fektető vicces, epizodikus nyomozós sorozat (legalábbis eddig nem volt átívelés), ami már a pilotban hozott több érzelmesebb pillanatot főleg családi szinten, szerintem ez a vonal meg is fog maradni – már csak Riggs múltja miatt is. (Sőt, már egy romantikus szálat is látni vélek…)

Az a baj, hogy a tipikus fő karakterek mellett egyelőre csak egy mellékszereplő emelkedett ki (pacsi Scorsese karakteréért – ha már említésre került a Forever, egyszer össze kéne hozni egy all star halottkém-csapatos sorozatot), ami nem sok.  És az is meglepett, hogy egy ennyire egyszerűen dekódolható sorozatban nem egyszer túlmagyarázták a dolgokat.

lethal-weapon-1x01-06

Korrekt volt a kezdés, kellemes szórakozás, de nem több. A szereplők is abszolút szimpatikusak, bár Damon Wayans stílusát még szoknom kell (fura az időzítése, mindig kizökkent, és helyenként eléggé túl is játssza a szerepét), Clayne Crawford Riggs-ként jó választásnak tűnik.

A kérdés csak az, hogy a következő két részre meglesz-e köztük az a kémia, ami maradásra késztethet. Mert bár az akciójelenetek nem rosszak, de csak a krimiszál miatt nem hiszem, hogy maradnék.

58 hozzászólás Ne habozz!

JP - 2016. 09. 22. 18:05

Többre számította, mint 6 pont. Kár érte. Ha összegyűl pár rész, lehet teszek vele egy próbát, de a kritika alapján heti nézős biztos nem lesz.

Tomi - 2016. 09. 22. 18:40

Én bepróbáltam a részt és bevallom, hogy jobban tetszett, mint amire számítottam. Jó volt a dinamika a két zsaru között és bár jól eltalálták a humoros és a komolyabb jelenetek arányát, valami mégis hiányzik belőle (nem tudom megfogalmazni, hogy mi).
Azért még adok neki időt mielőtt kaszálnám.

kiskiraly - 2016. 09. 22. 19:19

Ez a kalap erőltetés valami stylist dolog lehet (1. kép).

serra - 2016. 09. 22. 19:38

Féltem, hogy nagyon le lesz húzva de örülök, hogy nem lett gagyi így a kritika alapján. Múlt hónapban mentem végig mind a 4 filmen újra. Remélem legalább kicsit visszaköszön a poénos de néhol sötét tónus.

sorozat/gyilkos - 2016. 09. 22. 20:08

A legendája miatt, ha a főszereplő páros eltalált, és el tudják kapni a filmek stílusát, akkor igazából már siker lehet. Mondjuk én nem tudok olyan filmből sorozatot, ahol ez sikerült volna, de nem is vagyok akkora junkie.

winnie - 2016. 09. 22. 20:15

sorozat/gyilkos: ne viccelj, fargo, ash vs evil dead, limitless, hannibal, vagy régről stargate, buffy – oké, nem mindegyik siker, nem mindegyik ugyanolyan, mint a film de mind elég jól fogadott, elismert. ez nem akadály.

DCI Luther fan - 2016. 09. 22. 20:32

félő, hogy ebben nem lesz klotyó bomba :)
a filmek kurvajók voltak. ráadásul a szinkron is nagyot ütött (leo getz, a minőség szupergeci).
félek belenézni, nehogy csalódás legyen.

Lemoni - 2016. 09. 22. 22:23

Átlagos, semmi extra, semmi egyediség. Nézhető…… lenne, ha nem lenne így is egy rakás, ennél jobban érdeklő sorozat a várólistámon. Clayne Crawford itt egy teljesen más figurát hoz, mint a Rectify-ban, ez is jól áll neki, Damon Wayans szerintem nem a tökéletes választás a szerepére, túl bárgyú a feje és a játéka is, a negatívum meg a pengeszájú nő, aki már az új Dallasban is rettentően irritált. A két zsaru egymás közti szövegelése jó, viszont a túlpörgetett akciódinamika nem tetszik. Meg a sok klisé sem. Nem készültem nagyon erre a sorozatra, így kábé azt kaptam, amire számítottam.

Quantumleap - 2016. 09. 22. 23:22

Gondolom, idővel Leo Getz karaktere is megjelenik benne. Csak a készítők előbb várnak, hogy lehet-e második évad. :)

Tyberius06 - 2016. 09. 23. 00:39

Nekem csontra bejött. Néhol kicsit szoknom kellett a Riggset játszó színészt, de egyébként kellemesen szórakoztató volt. Jobb, mint a Rush Hour, másabb mint a Good Guys (az nagyon elborult volt, amiatt is kedvenc). Idővel lehet kinövi magát, nálam nézős lett…

Daniba - 2016. 09. 23. 01:39

Nem gondoltam hogy így lesz de beszippantott. Alapból gyűlölöm az epizodikus sorozatokat, de hosszú idő óta ez lesz az amin tuti maradok. Nagyon jók a szereplők még akkor is ha a szokásos network tévés szerű elnagyolt szálllal bírnak is. This is us 9es akkor ez legyen egy 8-as.

serra - 2016. 09. 23. 09:05

Sajnos csalódás lett. Wayans nem volt jó választás, a poénok – egy-két kivétellel – nem ütnek egyáltalán. Talán ott csillant meg a remény amikor kicsit komolyabbra vették a figurát, pl: vacsorás jelenet.
Látom a potenciált és maradok még, inkább arra vagyok kíváncsi, hogy merre akar haladni a sorozat. A pilot csak egy – gyengébb minőségű – újramixelt változata volt az első filmnek, hátha javul még ha előjönnek a saját ötleteikkel.
Valószínűleg sokkal jobban bejött volna, ha nem láttam volna a filmeket egy hónappal ezelőtt. Vagy egyáltalán nem láttam volna őket. :)

anatomiainonszensz - 2016. 09. 23. 14:46

Először (s talán utoljára) írok ide, de én rosszra vártam és még így is csalódtam.

Nem tudom, hogy hogyan lett 6/10, szerintem 2/10 inkább. Persze biztos van akinek bejön, de lefele lóg ki inkább. Ha vicces zsarus sorozatot akarok akkor inkább a Brooklyn 99, ott legalább próbálkoznak is valami humorral.

A lényeg: a karakterek szétesnek, Wayans katasztrófa mint Murtaugh. A storyt egy faékre lecserélve is jobban szórakozna bárki. Kiszámítható az elejétől a végéig minden egyes párbeszéd. Az akciót hagyjuk, annyira rossz, hogy azt hittem szándékosan paródiasorozat akar lenni.

Fájó pont minden egyes hasonló sorozatnál (ahol minden epizód egy bűneset) hogy a setup egy részig tart és utána már csak ugyanaz megy az évad végéig.

Igazán nem vártam sokat, egyértelmű, hogy a filmeket nem lehet felülmúlni, de azért ez durva. Semmi szükség nem volt erre a sorozatra. VÁÁÁ!

Bocs, ki kellett írnom magamból.

Mardred - 2016. 09. 23. 23:08

Háh, ez nagyon könnyed, mégis szórakoztatóra sikerült, nekem teljesen bejött, pedig az epizódikus sorozatok nálam általában felejtősek, Murtaugh karaktere kicsit másabb, én így érzem, de egyébként az egész valahogy klappolt nálam, már az elején a bankos jelenetnél, amikor Riggs elindul befelé három pizzával “felfegyverkezve”, hangosan röhögtem és végig kitartott ez a feelgood érzés, vigyorogtam. Persze jöttek a nehezebb részek is és ugye a nyomozás, ami ennél a típusnál elég kurta szokott lenni, von le az értékből, égis szerettem, egy rész még tuti lemegy, kíváncsi vagyok, hogy esetleg kerítenek valami mélyebb szálat is, vagy ahogy minden ilyennél, majd félévad és évadfinálékként előkapnak gyorsan valami kitalált főbb konfliktust… bár remélem, hogy nem így lesz, mert hosszú távon az nyírta ki nálam a Criminal Mindsot is.

harmundo - 2016. 09. 24. 09:53

Nekem teljesen bejött, nagyjából minden működött, nem lesz a kedvenc sorozatom, de simán kellemes szórakozás volt részemről.

dragon1986 - 2016. 09. 24. 21:26

amikor a csajt mutatták a kocsiban belső nézetben, gondoltam ennek is neki fognak menni aztán jött is a kamion
pedig szimpi volt a színésznő

6 hónap felirat után feltűnő product placement
ezzel meg is volt a heti apple reklám :D

a rendőrfőnököt nem tudtam komolyan venni, túl sokat láttam könnyebb szerepekben. :D

érdekes hogy a legtöbb szereplő elégé ismert arcok.

Akció rendben volt, nyomozás rész tényleg gagyi de számomra a szereplők elviszik a hátukon.

gyerekszereplők sem idegesítőek :D

Rigg(in)s - 2016. 09. 26. 11:04

Jó volt, meg kell szokni a szereplők új arcát, de bíztató volt a kezdés.

Jin_Ke - 2016. 09. 27. 21:44

A Rush Hour után nagyon féltem tőle, de engem Clayne Crawford megvett kilóra :D Wayans-től kicsit többet vártam de még neki is szoknia kell a karaktert szerintem. Ha nem sablonos és unalomba fulladt heti ügyek lesznek, akkor én maradok az biztos…

MadWolf - 2016. 09. 28. 07:59

Nekem meg pont Wayans jött be jobban, pont a bárgyú arca miatt.

winnie - 2016. 09. 28. 13:56

“6 hónap felirat után feltűnő product placement
ezzel meg is volt a heti apple reklám :D”

ez nem magyarország, itt a legtöbb látható márkanév nem PP. egyszerűen csak valóságos, ha látszódik pár márkanév. persze mindig lehet PP is, de azt fel is kell tüntetni. itt a végén nem volt promotional consideration, ami szokott egyébként lenni.

(egyébként, hogy lenne PP? csak egy órát látunk, nulla márkajelzéssel, bármi lehet. és ugye funkciója van. másrészt, mivel fontos a szerepe, simán lehetne szponzoráltatni.)

winnie - 2016. 09. 29. 08:52

1×02: ebbe nehéz belekötni és még a krimiutálóknak is bejöhet. riggs még mindig nagyon jó, csak komédia és akció volt, semmi krimi, plusz egy csomó karakterizálás, ami meglepett.

más kérdés, hogy kevésbé jött be, mint a tipikus pilot. mert tipikus vagyok:)

5,5/10

Roxi - 2016. 09. 29. 20:53

Most néztem meg a pilotot.A Halálos fegyver filmek a kedvenceim,így fura érzésekkel kezdtem el.Már az első részben sok ismerős jelenet volt és azt kell,hogy mondjam mindez jól meg volt csinálva.Szerencsére nem csapott át rossz utánzatba. Azért még kell jó pár rész,hogy megszokjam az új Martint és Rogert.

bobi64 - 2016. 10. 07. 11:37

Nem tudok elvonatkoztatni a filmektől. Szereplők terén főleg nem. Szerintem ezek a mostaniak meg sem közelítik a filmbelieket. Riggs még csak elmegy, de a másik! Ez a Wayans egy kutyaütő szerintem. Persze nézem ezerrel azért :)

winnie - 2016. 10. 07. 15:06

1×03: teljesen korrekt ez a sorozat, jár a pacsi azért, hogy nem felületes lövöldét vagy krimit csinálnak belőle, hanem mélyebb és érzelmesebb akciókomédiát, ami abszolút törődik a karaktereivel.

én viszont rájöttem, hogy ez a műfaj hidegen hagy. mármint tök jó, hogy bésztorinak itt volt murtaugh és a feleség vacsorája, de nem érdekelt. a pszichológus sem. riggs depressziója sem. inkább örülnék a felületességnek:)

a lényeg, hogy ritka a karaktereivel ennyire törődő akciósorozat, remélem, lesz közönsége, és eljuthat odáig, ameddig a hawaii five-0,. én meg, akárcsak azt, ezt is kaszálom 3 rész után.

torjack - 2016. 10. 15. 20:18

Nem rossz ez…csak el kell felejteni a nagy elődöt. Wayans karaktere pl. nem igazán hasonlít Gloverére. Riggs nagyjából oké.

A filmekhez nem ér fel, de ha nem mint Halálos fegyvert nézem, hanem mint egy haverzsarus akciómókát némi drámával, akkor igazából nincs vele nagy gond.

Jesustomer - 2016. 10. 20. 15:19

Ez állati jó sorozat. Végre valami könnyű , vicces zsarus széria ami nem olyan mint a castle, nem megy át unalmasba mint az ncis és a 2 páros között is jó a kapcsolat mint a Hawaii Five O-bab, vagx az NCIS:LA-ben. Már az 5. részt is láttam felirat nélkül. Én magam se hittem volna, hogy ennyire érdekel pedig a filmeket milliószor láttam.

Tyberius06 - 2016. 10. 21. 23:54

Ez nekem is nagyon adta. Kifejezetten tetszik a rakat karakterizálás és hogy az ügyek csak egy köretet adnak, nem azon van a hangsúly. Mint ahogy az 5dikben is teljesen faszán fűzték össze a szálakata szereplők lelkivilágával.

muhaddib - 2016. 10. 22. 11:43

Nekem kifejezetten tetszik. Jól ültették át sorozatba, és a mostani időkbe.

Az első 5 részben nem volt unalmas, töltelék epizód. Ami azt jelentheti, hogy a készítők egy egész évadra való ötlettel vágtak neki, nem pedig 13 rész és amikor megkapták a büdzsét, akkor kellett felhígítani 22-24 részre.

Egyetlen negatívumnak érzem, vagy kicsit szúrja a begyem, hogy túl gyorsan össze szoknak, túl gyorsan nyílik meg Riggs.

Összességében egy nagyon élvezhető, és jól újranézhtő sorozat.

Desmond Wallace - 2016. 10. 22. 12:22

Nem is akartam belekezdeni, de már lecsúszott 3 rész, és nagyon élvezem.

bobi64 - 2016. 10. 23. 08:43

Sajnos újranéztem a filmeket, ezek után ezt a sorozatot nem bírom értékelni. A baj az, hogy a készítők viszont nem nézték újra mind a négy filmet, sokat okulhattak volna belőle. Legfőképpen a szereplőválasztás esetében…

mrmuu - 2016. 10. 26. 08:53

nehezen szántam rá magam mert a filmek nagy kedvencek, de nem bántam meg, az alap felállás, a karakterek nevei ugyanazok, de azért a sorozat sokkal lazább. én jó párszor elmosolyodtam ,de volt hogy hangosan felröhögtem, szóval nekem bejön. láttam az első évad összes rész berendelve, remélem lesz folytatás.

Roxi - 2016. 11. 03. 21:15

Kíváncsi vagyok,hogy később behoznak-e Rigssnek egy csajt,mondjuk Lorna karakterét? Illetve Leo Getz is jöhetne.

Tyberius06 - 2016. 11. 12. 01:40

Vannak nagyon eltalált részek és vannak kevésbé. Pl. a legutóbbi nekem totál nem jött be. Ugyanakkor semmi bajom a karakterekkel meg a színészekkel. Van egy hangulata a sorozata, van benne egy olyan lazaság, ami nem volt a filmben (pedig az is laza volt). Viszont egyelőre nem látok igazi menetet a sorozatban. Csak úgy jönnek a részek, történik valami, vagy csak karakterizálnak (ami egyébként nagyon jól tud neki állni), de valami hiányzik.

Hm… egyelőre leköt, szóval marad… :)

Quantumleap - 2016. 11. 16. 07:34

Roxi: Lornát játszhatná mondjuk Ivana Milicevic.

dragon1986 - 2016. 11. 17. 22:43

1×07

meglepett a vendégszereplő személye DEA-s ügynök, mindig is bírtam őt a WC-ben is, nem ugy a White Collar-ben :D

dokinenit jó volt többet képernyőn látni

Tyberius06 - 2016. 11. 18. 01:42

7-dik megint egy fasza rész volt, teli poénos helyzetekkel, egyébként kifejezetten üdítő volt, hogy a Murtaugh család nem szerepelt, Riggs meg hozta a formáját. DEA-s nő kellemes karakter volt, bírnám ha vissza-vissza térne még.
Az meg csak most esett le, hogy Riggs feleségét ugyanaz játsza, mint aki a Supergirlben az új nyomozónőt…

noodles - 2016. 12. 14. 08:16

egész jó a sorozat, vannak nagyon jól eltalált részek. a filmhez mondjuk semmi köze de szerintem jobb is így :)

winnie - 2016. 12. 14. 09:00

“a filmhez mondjuk semmi köze”

ezt nem értem. szerintem szinte mindenben egyeznek. ugyanaz a keret, a karakterek és a dinamika is – és persze a műfaj. aki megnézi a pilotot, rögtön levágja, hogy ez halálos fegyver, le sem tagadhatná. ilyen egy klasszikus filmes feldolgozás sorozat formájában.

noodles - 2016. 12. 14. 10:27

winnie: az első rész még akció, komolyabb darab. Riggs suicid hajlama sokkal jobban előtérben van, Murtagh is megfontoltabb, kiöregedett rendőr. A későbbi részekre lett már akció-vígjáték, a sorozat inkább ezt a vonalat vette át, jóval könnyedebb a légkör, lazább az egész. Mintha inkább folytatás lenne.

winnie - 2016. 12. 14. 10:39

noodles: én csak az elejét láttam a sorozatnak, de (most azt akartam írni, hogy írtam kritikában vagy komment, de nem nagyon találom, szóval lehet, hogy mégsem) ott én úgy éreztem, hogy akciókomédia ide vagy oda, azért eleve riggs terápiás szála és a murtough-val való kapcsolata is az őt ért traumára, a kvázi ptsd-re van kihegyezve. mármint nyilván vicces a halálvágy, ha felületesen nézzük, de valójában nagyon nem az. szóval az érzelmes és karakterizáló megközelítés szerintem megadja neki az eredeti film hangulatát – mintha szerepelne is később a meghalt felesége, ami ugyancsak ráerősíthet a komolyságra.

mármint az első 3 rész alapján. a folytatást passzolom.

Desmond Wallace - 2016. 12. 19. 10:45

“jóval könnyedebb a légkör, lazább az egész.”

Azért dráma is van itt rendesen. Riggs feleségének a halálát még mindig előkerül, és gyönyörűen kezeli a sorozat ezt a kettősséget. Ott van a humor, a poénok, az akciómóka, de közben mindig visszatér a gyász, az önmarcangolás.

9 rész után is nagyon élvezem.

noodles - 2017. 01. 06. 13:09

oké, visszavonok mindent :D tegnap néztem meg a karácsonyi részt és elég lehangoló volt na. még jó hogy nem ünnepek alatt néztem hehe
nagyon tetszik amúgy a sorozat

Tyberius06 - 2017. 01. 06. 19:24

Továbbra is az egyik kedvenc idei sorozatom. Az ügy picit suta volt ezúttal, de a dráma mögötte az ismét jól volt építve. Plusz egy pont a silent disco-nak. Imádom, örülök, hogy Hollywood is felfedezte, hogy van ilyen.
Úgy érzem, hogy lassan Riggs át fog lendülni a holtponton. Továbbra sincs igazi célja, de mintha a rész vége pici megnyugvást hozott volna neki.

Jah az autó tetején fleshelős részen jót röhögtem… :D

bobi64 - 2017. 01. 22. 15:18

Nincs a kis Leo Getz, nincs Lorna, nincs igazán átütő hangulat. A Trish karaktere túl erős, a gyerekek nem sok vizet zavarnak. Ez egy rendőrös vígjáték sorozat, ennyi. Láttam ennél rosszabbat is már persze…

Tyberius06 - 2017. 01. 22. 17:29

Azért annyira nem mindig vidám. Nekem csontra bejön. Leo Getz meg majd jön bár nekem nem hiányzik, a probléma hogy Joe Pesci annyira vitte a hátán a 2dik részt a szövegeivel, hogy azt nehez adaptálni egy Foxos (networkös) szintre. Riggsnél és Mortoughnál nem éreztem annyira a különbsèget, bar a Riggset játszó színészt szokni kellett.

Utcsó résznél a gyűrű túl hangsúlyos volt, de tetszett a nem annyira tipikus megoldás…

Desmond Wallace - 2017. 02. 05. 20:57

“Nincs a kis Leo Getz, nincs Lorna”

Leo hamarosan jön, “Lorna” meg lehet, hogy már volt is.

Tyberius06 - 2017. 02. 16. 23:20

Hát ez jó kis fun volt! Riggs és a DEA-s csaj nálam működnek. Leo Getz fura, szokni kell, de csak mert sokkal inkább Joe Pesci-vel azonosítom mint pl. Riggset Gibsonnal, viszont nem tűnt rossznak.

Nem volt doki néni, okés kaptunk helyette mást.

Idén ez a sorozat jött be leginkább eddig, szorosan mögötte a This is us-zal…

Desmond Wallace - 2017. 02. 22. 17:08

Az utóbbi három rész nálam 8/10 volt.

wellwellwell - 2017. 02. 23. 22:13

érdekes módon nekem leo getz nagyon riggses volt stílusában, ami kissé zavart. lehetett volna “őrültebb”.
de riggs és mertaugh működik, és nagyon jól adagolják riggs háttérsztoriját. nem semmi, hogy meg tudja oldani a szétcsúszott embert és a lazázó zsarut. szerintem nagyon jól összetartja a karaktert.
mindig várom az új részeket, és jó hír a 2. évados berendelés is.

hbal - 2017. 03. 09. 23:33

Én még csak most jutottam el az 1×15-ig, de ez nálam a csúcspont eddig, végig élveztem és mosolyogtam a részt, a DEA-s ügynök és Riggs marhajól működnek együtt.
Igazából kicsit fáradtan néztem a részt szóval csak az epizód végén tudatosult bennem hogy Leo Getz, várjunk csak… ja hogy az a Leo Getz! :D
Hiányzott már valami hasonló a heti nézős sorozataimból, az meg külön öröm, hogy itthon is szeretik – legalábbis a kommentek alapján. :)

Tyberius06 - 2017. 03. 10. 01:02

Nálam továbbra is telitalálat ez a sorozat, vagy egyre inkább. Riggs és Palmer baromi jól működnek (szerintem Palmerban megkaptuk Lornát, mármint nekem fura lenne, ha évadokkal később kapnánk egy tényleges Lornát hasonló tulajdonságokkal), és nagyon bejön, hogy Roger családi szála is szépen elvan a háttérben, nincs túltolva, csak épp annyira, hogy picit hatással legyen a részekre. A mellékszereplők közül bár a többség nincs annyira kibontva, de elvannak a háttérben, nem sok vizet zavarnak, de pont ez a lényeg, hogy nem zavaró a velük kapcsolatos infó hiány sem.

A csavaron a legutóbbi rész végén annyira nem lepődtem meg. Volt már rá utalás részekkel ezelőtt, így adta magát, amiért pedig külön pacsi az íróknak, hogy nem faszkodták el Palmer és Riggs utolsó jelenetét, nem ment a felesleges titkolózás. Nekem az jön le, hogy Palmer totál megérti és átlátja mennyire sérült Riggs, mennyire fontos neki a múlt tisztes lezárása, még akkor is ha ez rövid távon esetleg a kapcsolatukba ver egy nem pici éket.

Jövő héten évad záró, és újabb szériával bővült a megtartandó, egyszer újranézendő sorozataim listája (országosból legutóbb a Person of Interest került ide, illetve idénről elég erősen gondolkodom, hogy beemelem ebbe a pantheonba a Convictiont is, ami valami fura módon baromira elkapott)

Amerigo - 2017. 03. 12. 19:09

Hali
Tetszik a sori, sokkal jobb lett mint vártam.
Egyvalami azért zavar, az eredeti filmnek, könyvnek nem véletlenül Halálos fegyver a cime, itt viszont Riggs semmivel sem halálosabb mint Maurteugh…sőt.
Az eredeti film könyvváltozatában (vagy forditva ?)minden idők legbadassebb leirása, mikor a tábornok samesza árammal “halálra” kinozza Riggset, aki “magához tér” és csupaszon kirombolva a hullakemény zsoldosokhoz, puszta kézzel megöl x embert. Na ez hiányzik, ez az őrület a sorozatból.Kicsit olyan, mint egy elég jó szex, orgazmus nélkül. Mindig hiányérzetem van a végén.

Tyberius06 - 2017. 03. 13. 11:31

@Amerigo: amennyire emlékszem, azért az első rész messze keményebb volt, mint a folytatások, amikben már sokkal inkább a viccesebb haver-zsarus felállás dominált, Leo Getz-szel meg szinte már átment vígjátékba, és nekem pl. a 4-dik rész azért nem tetszett már igazán, mert nagyon átment komolytalanba.
Szóval szerintem a sorozat inkább követi a folytatások vonalát, mint a halálra kínzós első részt, ami azért durva is lenne picit. Mármint tudom, hogy pl. a 24-ben évadonként legalább egyszer oda-vissza halálra kínozták Jacket vagy épp ő valami terroristát, de az egy teljesen más stílusú sorozat.
Plusz ez a Riggs azért sokkal 21-dik századibb, és az igaz, hogy nem olyan “kemény” mint a Gibson féle, elég csak a sorozatbeli Riggs-pszichológus páros kapcsolatát és a Gibson féle Riggs-pszichológus kapcsolatát megnézni. Baromira ég és föld a különbség.
Nálam működik mindkettő, mert igazából két teljesen különböző időszakot dolgoznak fel, így nem is nagyon hasonlítgatom egymáshoz őket.

Thorongil - 2017. 03. 16. 19:31

remélem ezt az “it was a hit” szálat hamar lezárják. 01×18 az egyik legrosszabb rész volt szerintem. erőltetett, értelmetlen és eléggé klisés

Tyberius06 - 2017. 03. 18. 00:10

Az utcsó két rész eléggé “főszálazott”, már amennyire ez a szál jelen esetben annak számít, hiszen sose volt ennyire konkréta előtérben a feleség halála.
Az évadzáró nekem is kicsit felemás lett, a zárással egyébként semmi bajom és a pár poszttal fentebb tárgyalt kínzás-nem kínzás kérdéskört is kipipálhatjuk oda-vissza ráadásul :D :D :D, bár azért eléggé szolidan csinálták.
Az egyébként riasztó, hogy az Arrow óta divat túlélni a lőtt/szúrt sebbel geci magasról lezuhanunk dolgokat, mint itt Gideon, vagy a The 100-ban Octavia… izé ne már… Az egyébként zavaró vágói vagy rendezői koncepciós hiba volt, hogy amikor Gideon lezuhant egy deka szikla nem volt a környéken, láttuk ahogy a vízbe csapódik (szóval nem is lepett meg, hogy visszatért rendetlenkedni), de amikor Roger visszatartja Riggset és lenéznek egyébként kb ugyanazon a ponton, addigra már odavarázsolódott pár szikla, csak ha meg ezzel azt akarták szemléltetni, hogy azok összezúzták (Roger mondja is, hogy nem élhette túl), akkor picit pirosra kellett volna festeni őket, ahol becsapódott a test…

Well, se barátnő, se dokinő, ez a rész egy az egyben a feleségé volt. Ronnie, mint aki beáldozta a lányát, izé, nekem picit erőltetett (ennél az is jobb lett volna, ha tudják, Flores nyíratta ki, de élve többet ér az amcsiknak), a végén a jelenet Riggs hívásával meg nekem azért visszás, mert fasznak húzza a dolgot.

Ettől függetlenül szeretettel várom a második évadot! :)

Csypi - 2017. 03. 23. 06:00

A filmek nagy kedvenceim, úgyhogy nagyon örültem a sorozatnak, hogy kaphatok még a Riggs-Martaugh életérzésből. Bár kicsit féltem, hogy jó lesz e, de szerencsére nálam nagyon működik. A casting is szuper lett, Bár Getz egy picit fura, de nehéz is Pescit helyettesíteni. Igen, én is úgy gondolom, hogy Palmer lehet Lorna, de még az is lehet, hogy évadokkal később jelenik csak meg. Az évad nekem 9/10- es és nagyon várom a következő évadot.

bobi64 - 2017. 03. 23. 09:56

Van Leo Getz, talán Lorna is, de minek? Mit szeretnek ezen a sorozaton a népek? A filmekhez képest ez olyan kábé, mint egy finom délamerikai kávé után meginni egy Karavánt…

Roxi - 2017. 03. 26. 12:46

Nekem is az egyik kedvencem lett,pedig igencsak ellenérzésekkel vágtam bele a filmek rajongójaként.
Viszont örültem volna ha az évad végén lezárják ezt a feleséges sztorit.De nem,tolják tovább a következő évadra is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz