login |

Pilot: The Good Place

2016. 09. 22. 21:00 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Azt mindenképp el kell ismernem, hogy legalább próbálkoznak valami újdonsággal, és nem a tipikus témákat melegített fel az NBC új komédiája.

goodplace-h1

A történet röviden ugye annyi, hogy a főszereplő a mennybe, vagyis izé, A jó helyre kerül, mert az emberek nem nagyon találták el, hogy mi van a halál után (és így legalább bármilyen vallású ember nézheti a sorozatot). A konfliktus pedig az, hogy valamit elrontottak a jó hely vezetői, hiszen a földi viselkedése alapján semmi keresnivalója odafenn.

Technikailag jó sorozat, egész érdekesek a díszletek, a rendezés elmegy, Ted Dansont és Kristen Bellt is bírom, a többi szereplővel sincs komolyabb gond. Némelyik poén még valamennyire kreatív is, van ritmusa az egésznek, és tényleg kompetensen van összerakva.

goodplace-h2

A gond az, hogy valahogy mégis semmilyen a végeredmény, hiába különleges az alapötlet és korrekt a kidolgozása. Vagy csak engem hagy hidegen ez az “önző ember jobbá akar válni”-téma? A főszereplő régi életére való flashbackeket rossz volt nézni, és igazából a dupla részes pilotban végig idegesített.

Egyszerűen nem mutatták be, miért ilyen önző Kristen Bell karaktere. Bőven van olyan sorozat, amiben borzasztó embereket nézünk, de azért mert érdekesek, vagy mert át lehet érezni a helyzetüket. Itt egyik sem áll. Lehet, később változtatnak ezen, és nem a “valaki tudja, hogy jogtalanul van A Helyen”-rejtélyre gyúrnak, de ez eléggé aláásta a pilotot számomra.

goodplace-h3

Nem is tudom, mennyit adjak, de mivel jól van megcsinálva, így gondolom egy közepes 5/10 azért elfér a sorozatra, de javasolni nem igazán tudnám egyelőre.

10 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 09. 22. 21:04

“Vagy csak engem hagy hidegen ez az “önző ember jobbá akar válni”-téma? ”

egyelőre nem látom, hogy annyira jobbá akarna válni:)

human - 2016. 09. 22. 21:16

de de, már volt bűntudata, bár csak önzés miatt győzte meg a srácot abban, h segítsen neki.

Drebil hadnagy - 2016. 09. 22. 21:19

Nekem tetszett, de innen bármi lehet belőle.
(Kicsit a Tranzit a mindenhatóhoz című filmre emlékeztetett. De tényleg csak egy kicsit.)

heidfeld - 2016. 09. 22. 21:51

Nekem tetszett az első két rész. Érdekes dolgokkal próbálkoznak, jók a színészek, van dinamikája. Apró részleteken jót nevettem, mint a bohócos képek, és a csávó, aki 93%-ban eltalálta a helyet..
Szomszéd lány nagyon ki van találva, meg a lelki társa is. Nekem bejöttek a régi életét bemutató jelenetek is. Hát, tényleg nem a jó helyen van a “hölgy”:D
Egy igen nagy gondom van: Kristen Bell finoman kifejezve sem csinos, nem helyes, szóval mint nő nagyon nem jön be… Viszont tud játszani, a karakter szuper, így 7/10 nálam a kezdés.

sehrezad - 2016. 09. 22. 22:00

Ha már összevetünk, nekem a Selfie mintájára emlékeztet, ahogy a srác igyekszik megváltoztatni a hölgyet :)

spamdog - 2016. 09. 23. 12:38

Végre sikerült megnéznem, van benne lehetőség, csak nagyon kellene a sorozat mellé egy “túlvilágban járatos rendező/producer” mint pl Brian Fuller vagy Alan Ball.

Marla - 2016. 09. 25. 16:27

@Drebil hadnagy: ezer hála és köszönet, mióta kijött a pilot azon gondolkoztam mi volt annak a régi-régi filmnek a címe amit eszembe juttatott mivel a szerelőkre is halványan emlékeztem nem találtam meg, de végre megvan!Tranzit a mindenhatóhoz :)

Marla - 2016. 09. 25. 16:29

ja szereplőkre akart lenni

harmundo - 2016. 09. 26. 17:38

Engem teljesen elkapott, úgy nagyjából bejön minden. Sajnálom, hogy nem Netflixes, akkor jó eséllyel már rég ledaráltam volna.

Részemről 8/10.

winnie - 2016. 09. 28. 13:33

az 1×03 után hard kasza, émelyítő is és totál érdektelen, négyszer kellett megállítanom, annyira unalmas volt. tahaninál idegesítőbb szitkomkarakter nem sok van, janet viszont még mindig rohadt jó. ja, és a cliff remek volt, a high concept működik a sorozatban, kár, hogy kábé 10 másodpercet foglakoztak vele. viszont a flashbackek rettenetesen feleslegesek.

“Bad Moms-t nem vagyok hajlando megnezni.”

rém gáz volt az előzetese, előre köpködtem, majd megnéztem, és teljesen jópofa volt, abszolút vállalható.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz