login |

Survivor: kezdett a 33. évad

2016. 09. 22. 19:40 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

The paranoia has begun.

Nem igazán tudom átérezni az új Survivor-szezon alapkoncepcióját, nekem ez a millennial és gen-x elválasztása az embereknek erőltetettnek tűnik, öregeknek és fiataloknak pedig nem nevezhetem a törzseket. De nem ezért nem éreztem túl erősnek a mostani kezdést, hanem azért, mert komoly gondban lennék, ha fel kéne idéznem 5-nél több karaktert.

survivor-33x01-01

Más kérdés, hogy akit fel tudok idézni, azt nagyon fel tudom, pár figura azonnal belém égett, mondhatni emlékezetes volt, de persze maga a rész nem is annyira a játékosokról szólt, hanem a körülményekről, ami korábban még sosem látott dolgokhoz vezetett. Nem lehetett semmi.

survivor-33x01-02

Muris volt látni, hogy még a 33. évadban is képesek a játékosok tipikus hibákat elkövetve magukra felhívni a figyelmet, egyszerűbb lenne “Szavazzatok ki!”-táblával rohangálniuk. Már csak ezért sem hiszem, hogy gond lesz a szezonnal, de majd meglátjuk. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Rachel esett ki. Na, igen. Ő annyit szerepelt, hogy nyilván emlékeztem rá, bár gőzöm sincs, hogy egyébként kicsoda volt. Az pedig őszintén meglepett, hogy a kiszavazásnál a másik többszavazatos nő nem sok képernyőidőt kapott, így annyira nem volt kérdés, hogy ki búcsúzik.

survivor-33x01-03

De persze nem meglepő, hiszen a lilák táborában (vajon a játékosok tényleg izgultak az elején, hogy ki kivel lesz egy törzsben, vagy ők is levágták, hogy szokás szerint az öltözékük árnyalata elárulta a törzsi határokat?) David vitte a show-t, aki tényleg tévés író, most lépett elő normális beosztásba.

David-ről az első megnyilatkozása után azt hittem, hogy íme az első favorit, hogy ő Survivor-szakértő, de amit utána művelt, csak néztem, hogy ez valóban komoly, vagy csak valami agyafúrt taktika része. A paranoiája egyébként egy dolog, de azt utána még mással is tetézte – nem is értem, hogy ki megy el egyedül látványosan idolt keresni.

survivor-33x01-04

A másik oldalon Zeke volt a legemlékezetesebb, belőle még valami nagyon jó is kisülhet. Először azt hittem, hogy klasszikus villain lehet belőle, de amikor kiderült, hogy milyen figura, már másképp gondolom. Majd kiderül. A különcök frakciója a menő gyerekek ellen klasszikus csapásvonal – utóbbiak megint sikeresen elidegenítik magukat négy emberrel? Ez olyan magas labda.

survivor-33x01-05

Ja, a csavarok. Egyrészt ezt a legacy advantage-et nem nagyon értem. Mármint, hogy oké, előny, ami átpasszolható, de miért más, mintha valaki akkor nyerné el, amikor fel lehet használni? Ide-oda fogják adogatni, de nem lesz sok jelentősége a dolognak, hiszen a legtöbb birtokosa ki fog esni. Vagy mindenki szeme láttára kell, és így lehet valakit fenyegetésként megbélyegezni?

survivor-33x01-08

A választási lehetőségek a challenge közben elsőre nagyon érdekesnek hangzottak, jóféle taktikai rétegnek, de a sorverseny közben rádöbbentem, hogy ez egyrészt nem ér sokat az ilyen feladatoknál, mert ha nehéz a puzzle, akkor nem oszt, nem szoroz, pár pár (tucat) másodpercet nyer valaki, hiszen a nehezítés rosszabb. De ami nagyobb gáz volt, nézői élményt vett el, hiszen így az egyik csapat így kvázi nem versenyzett, a fizikai feladat helyett csak kirakózott, nem láthattunk eksönt.

ui: Itt az idei hosszú főcím, majd kirakom. Erről jut eszembe, hogy meglepett, hogy mennyit változott a zene, és hogy mennyi vokálos track volt. Vagy csak úgy éreztem, hogy több?

13 hozzászólás Ne habozz!

Risi92 - 2016. 09. 22. 19:56

jaj de vártam már!!! :D az évadnyitó korrekt volt, semmi különleges. a téma szerintem is erőltetett, de hát valszeg a 2. vagy 4. tribal után lesz majd egy swap és akkor oda az egész.

most így nagy hírtelen elsőblokkra a millenials tribe sokkal szimpatikusabb, az ő dinamikájukat jobban is bemutatták, mint a gen x-ét. akik elsőre nagyon szimpatikusak: mari-hannah duó, zeke és talán michellle-t tenném ide, aki bár a 4 ‘beauty’-hez csatlakozott, de valahogy mindig úgy vágták, hogy ne legyen velük (gondolom szándékosan védték a szerkesztők, figyeljünk rá oda!), a gen-x oldalon meg Jessica játéka tetszett, picit csendes de ügyesen helyezkedett, plusz nála van az advantage. ja meg Rachel is vicces volt, sajnálom hogy kiesett.

ps.: az intro nagyon jó lett, nagyon ügyesen használták újra a korábbi évadok zenéjét, az utolsó 15-20 mp meg a legdinamikusabb :D

Diapolo - 2016. 09. 22. 21:32

Abszolút korrekt kezdés, én a témát annyira nem éreztem erőltetettnek (vagy csak túlságosan lefoglalt sokszor, hogy a tájat nézzem). David számomra végig a legzavaróbb jelenség volt, talán túl sokáig nem kell nézni… Viszont Zeke már előzetesen is nagy arcnak tűnt, a véleményem mit sem változott, megvan a favorit. Az meg nem akármilyen nehézség volt, hogy már a kezdetekkor ennyire megtréfálta őket az időjárás. Abban egyetértek winnievel, hogy nem túl sok mindenki maradt emlékezetes, az pedig ritka, hogy ne emlékezzem a nevekre, de ha újra nézném sem biztos, hogy megmaradnának, páran maximálisan érdektelenek egyelőre.

Natale - 2016. 09. 23. 11:37

A tema talalasa engem kicsit zavart, nagyjabol azt láttuk hogy van a léha, elore nem gondolkodó, dolgozni nem akaró millenial generáció, es a megfontolt, feleossegteljes gen x. Es nyilvan tudjuk, ki a CBS célközönsége. Ha ugyanezt a CW adja le, akkor a vágás es a narráció azt sugallja hogy van itt egy csomo lelkes, befogadó millenial akik próbálnak boldogulni az eletben de stabil munkat is nehezen találnak, mert a gen x felelőtlen dontesei es magasra húzott ingatlanarai miatt ellenük lejt a pálya. Mindegy, par epizód es ugyis lekopik ez a maz es a játékra fognak koncentrálni.

A narracio miatt természetesen a millenialoknak szurkolok, bar az valoban nagyon amatőr hogy 9-es törzsben látványos 4-es szovetseget kötnek.

Rodney - 2016. 09. 23. 15:51

A vihar, illetve David és a szörfös srác kicsit sok műsoridőt vett el a többiektől. Mari-ban, Zeke-ben meg még néhány játékosban látok fantáziát. Jó ötlet volt a chickens vs fishing gear és hasonló döntések, de jóval érdekesebb tárgypárokkal is meg lehetett volna valósítani.

Riggins - 2016. 09. 23. 20:49

Risi92 azonnal ausztrál spoiler, erre nem számítottam :D főleg, hogy egy résszel vagyok lemaradva.

A 33-ban én meg voltam győződve a David távozásról, most megvezettek a szerkesztők. Mivel n+1 preview-t láttam, hallottam így mindenkiről tudtam előre, hogy kicsoda, és a millenials eléggé fun csoportnak tűnik.

Riggins - 2016. 09. 23. 20:52

a generációs általánosítás meg azért vicces a survivorben mert a 3. évadban még a samburu genX négyesét (Lindsay, KimP, Silas, Brandon) vádolták azzal fogorvos Carlék, hogy lusta, semmirevaló brigád :D bezzeg a baby boomers.

nadivereb - 2016. 09. 25. 12:25

Engem is eléggé zavart ez az erőltetett generációzás. 2 év van a legidősebb “millennial” és a legfiatalabb “genXer” között, az istenért. Másrészt meg úgy castingoltak, hogy tulajdonképp lehetne ez egy blue collar – no collar téma is, a lényeg ez. Úgy tesznek, mintha a ’80-as években ne lettek volna szabadelvű hippik, ma meg ne lennének fiatal munkások.
Remélem, mielőbb jön a swap és lepattanunk erről a hülyeségről.

Enzo - 2016. 09. 25. 17:34

33×01
De hiányzott már ez :) Mindig beleborzongok az ikonikus kezdésbe: “39 days, 20 people – 1 survivor!”

Érdekes volt, hogy ennyire nem tudták a felosztást, én a kendők kiosztása után megkérdeztem volna tőlük, hogy szerintük mi alapján vannak felosztva. Mondjuk tényleg nincs nagy elválasztó határ (1982-84)…

Korosztályom miatt természetesen hajrá Millennials, egész sokan szimpatikusak onnan.
Zeke kicsit outcastnek tűnt az elején, de aztán jól magára talált a 2.építésnél. A “szépek” meg annyira magukra veszik a célkeresztet a hármas-négyes szövetséggel egy 10 fős törzsben, ugyanez már többször el lett játszva. Már a Taylor-Jay bromance-nél éreztem, hogy ennek nem lesz jó vége, mert biztos, hogy fel akarják majd bontani. Figgyből pedig többet néztem volna ki, remélem legalább Michelle meggondolja magát, és nem csatlakozik a bagázshoz. Hannah (szemüveges bongyi csaj) meg vajon a tavalyi Aubry-utat fogja bejárni, vagy gyorsabban kizúg?
Jó hülyék voltak, hogy elmentek vízpartizni az építés helyett, sikerült is a legszerencsétlenebb menedéket összehozniuk, amit Survivorben talán valaha láttam :D

GenX: Jessica első blikkre szimpatikus, nagyrészt mert megtalálta a Legacy Advantage-et, aminél volt már érdekesebb előny, de legalább ez is valami újfajta. A szemgyulladással mondjuk bajban lehet szegény…
David meg…te jó ég, a cast assessment videókból ő volt a legszimpibb, de az az öntökönszúrás, amit csinál, az egészen elképesztő. Először úgy voltam vele, hogy csak bírja ki a tényleges gameplay fázisig, de…nem jól csinálja. Szomorú szemű kiskutyaként odament a többiekhez az immunity után, hogy “I don’t wanna go home”, ez mi már? :D Meg a mindenki előtt idolkeresés, vagy épp még korábban az idolpara, hát érdekes lesz, meddig húzza.

Érdekes volt a tárgyszerzős játék az elején, a szupervihar meg…wow, meresztettem nagy szemeket, mikor Jeff bemondta az evakuációt. Egy operatőrt azért kinnhagytak, hogy felvegye a gyönyörű villámokat, meg ahogy rádől a fa a shelterre. (Így konkrétan életmentés jellegű volt a készítőktől az evakuáció…)
A dilemma tetszett az immunityben, én is tuti a középutat választottam volna (1 shortcut).

Az ilyen tematikus évadokban nemtom minek vannak törzsnevek (Vanua meg Takali idén), amíg még úgyis mindenki Millennialsnak, meg GenX-nek hívja őket, bőven ráérne a swap után (mert úgyis lesz swap).

Jó döntés volt Rachelt kiszavazni, egyrészt David még így is outcast marad (második kiszavazottnak jó lehet), másrészt meg hálás is lesz nekik, mint állat. Cece fogalma sincs hogy miért kapott ennyi szavazatot, simán a Rachellel való spanolás miatt?
Az gyönyörű volt, amikor Rachel a tribalon még véletlenül se hozta volna fel a “miért szavaznának ki téged?” kérdésre, hogy “mert elcsesztem a puzzlet” :D
Ja és figyeltétek, hogy amikor Jeff megkérdezte, hogy ki nem érezte magát iztonságban az elmúlt napokban, 1 kivételével (Lucy, az ázsiai nő) mindenki felemelte a kezét?

#hétidézete: “You know it’s bad when Jeff gives you a tarp” :D

posztreakció:
“[…]ezt a legacy advantage-et nem nagyon értem. […] Ide-oda fogják adogatni, de nem lesz sok jelentősége a dolognak, hiszen a legtöbb birtokosa ki fog esni. Vagy mindenki szeme láttára kell, és így lehet valakit fenyegetésként megbélyegezni?”
pont most írtad le, hogy miért lesz fun :)

Én megnéztem a cast assessment videókat, amik múltkor ki voltak rakva, úgyhogy szerintem a 20-ból olyan 17-18 embernek tudom a nevét. De mindjárt le is csekkolom a hosszú főcímmel.

Diapolo - 2016. 09. 29. 16:43

33×02

Jobb résznek éreztem, több játékosnak hagytak időt a képernyőn. A táj szépségével pedig nem lehet betelni. Várható volt melyik csapat fogja adni a kiesőt.

Ui: Nincs annál idegesítőbb számomra, amikor valaki olyan akar szervezkedni, szálakat mozgatni, aki az első komolyabb feladat során a csapata leggyengébb tagja volt látványosan. Fizikailag alkalmatlan bármilyen feladat teljesítésére, majdnem vízbe fulladt…

dragon1986 - 2016. 10. 03. 01:16

33×02

Mari wtf?

3-an ott pofoznak mellette Jeff 2x is felhívja rá a figyelmet erre azt mondja a szemüveges biztos kucsusokrol es fenekekrol cseveg ja persze pont ket heteropasival szavazasok elotti percekben

Az elsonel rogton figyelnie kellett volna es gyanakodni szajrol olvasni vagy mi mondjuk tok mindegy legalább nem érte volna váratlanul.

Mondjuk csak en vagyok igy vele ha egy szobababan velem suttogjak a nevemet en meghallom. Es senki sem keresett GEnXbol idolt?!

Risi92 - 2016. 11. 07. 09:19

na szóval, akit érdekel az S34 koncepciója és a szereplők, itt megnézheti azt: http://insidesurvivor.com/cast/season-34-cast

winnie - 2016. 11. 24. 14:48

10/10

Dregnarr1 - 2017. 09. 17. 06:50

Nekem nem jött be ez az évadnyitó.

Az ilyen öreg-fiatal elleni összecsapásokat -bár rendkívül érdekesnek találom- nem tudom élvezni, mert nyilván az erejük teljében lévő ifjak nyernek többször. Akkor lenne reális, ha GenX is abban a korában lenne bemutatva, mint a másik csapat, de nyilván itt téridőbeli korlátok akadnak :D

Az, hogy ki lettek menekítve, nekem olyan szinten megtörte a játékot, hogy az előtte lévő részt lényegében semmisnek számítom. Már a ponyvát is sokalltam, de reméltem, hogy szívnak majd miatta utólag valami kötelező áldozathozatallal, ám ez az evac… ha a kamerás ott tudott állni pár órán keresztül és felvenni, akkor ők is. Volt már hasonló, max. azt mondtam volna nekik, hogy “gyerekek, ne menjetek fák közé, menjetek a partra”. Szóval gáz volt.

Tökre szurkolnék Davidnek, de nagyon sokszor már nekem is sok volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz