login |

Pilot-mustra: Speechless – 1×01

2016. 09. 23. 14:00 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Vannak olyan komédiapilotok, amikről nem tudok sokat írni, hiszen annyival is helyettesíthető lenne a kritika, hogy “nem tetszett, mert nem röhögtem”. Ha nincs nevetés, akkor ugyanis elég nagy hátránnyal indul bármelyik szitkom. Hiába tisztességes benne minden más.

Az ABC-n most indult Speechless-szel ez a helyzet. Pedig teljesen jó és megsüvegelendő az alapötlet, hogy egy cerebrális parézisben szenvedő fiú (a színész is CP-s) köré írnak egy családi szitkomot.

SPEECHLESS – 1×01 – 2,5/10

speechless-1x01-04

A történet egy 5 tagú családról szól, akik sokadjára költöznek, ezúttal abban a reményben, hogy beszélni és járni képtelen fiuk jó környezetbe kerül, bár a valódi ok lehet, hogy az, hogy az igen Erélyes és Öntudatos Anyuka talán ezúttal nem fogja maga ellen fordítani a környezetét, miközben minden vélt és valós igazságtalanság ellen kikel.

Persze a valódi történet az lesz, ahogy Anyu rádöbben, hogy miközben nagyfiára szánta minden energiáját, a többieket elhanyagolta, illetve, hogy J.J. kap maga mellé egy új (és nem szakmabeli) tolmácsot, aki az általa lézerkütyüvel elmutogatott mondatokat ráereszti a nagyvilágra, mely nagyon cukinak, elesettnek és babusgatni valónak találja a kerekes székes srácot.

speechless-1x01-02

Vannak sorozatok, amik, ha nem is hangosan röhögősek, de legalább mosolygósak vagy feelgood-nak mondhatóak, azonban a Speechless, annak ellenére, hogy nem tolják túl benne az érzelmességet, nálam csak “hajtépés nélkül is nézhető”-kategória volt, minden bájtól mentes.

Hiába jó nagyon Minnie Driver ebben a szerepben, ha maga a karakter túl sok és lopja mások elől az értékes képernyőidőt, és hiába remek az apuka fanyar és totál visszafogott stílusa (tök eredeti ez a karakter), ha mindig rátelepedik a partnere, legyen bárkivel is az adott jelenetben.

speechless-1x01-01

Az mindenképp a Speechless javára írandó, hogy küldetése van, megmutatja, hogy az ilyen-olyan hátránnyal élők is teljesen normális emberek, és lehet, hogy arra vágynak, hogy ekképp is viszonyuljanak hozzájuk. J.J. jófej, egyedül az utolsó jelenetét éreztem feleslegesnek, de egyszerűen a köré írt sorozat egy percig sem fogott meg.

Azért egy nagyon halovány reményem van a második részben, hátha J.J. és az új “hangja” közötti haverkomédia kerül a középpontba, Anyu és a tesók pedig a háttérbe vonulnak. Persze erre nincs sok esély.

4 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2016. 09. 24. 17:19

Nem volt ez olyan rossz, a második részt még mindenképpen bepróbálom. Az mondjuk nem sokat segít, hogy Minnie Drivert utálom és egy olyan karaktert játszik, akit utálok.

winnie - 2016. 09. 29. 09:19

1×02: én komédiát akarok, ez nem komédia. fura egyébként, hogy a család direkt tahónak állítja be magát. érzelmes, jószándékú és tényleg nem tipikus sorozat, de rohadtul hidegen hagy.

viszont driver továbbra is nagyon elemében van.

3/10

FrankLuck - 2016. 10. 08. 21:16

1×02 – Driver határozottan jobban tolerálható volt, de a fiútestvér minden mozdulata siralom. Még a harmadik részt megnézem, aztán döntök.

winnie - 2016. 10. 12. 19:22

1×03: még mindig nem túl vicces és elég felejtős, de azt végképp nem értem (már megint), hogy miért ekkora igénytelen ez a család. ebben… semmi bájos vagy jópofa nincs.

3/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz