login |

Pilot: Pitch

2016. 09. 23. 21:37 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Ilyen egy jó sportfilm, csak épp nem érdekes a folytatás? Legalábbis nem volt rendesen felvezetve, hogy mégis mi várható 13 vagy 22 részben, de a premier az ütött.

pitch1

Gondolom, mert sport-sport, de valamiért a Friday Night Lights ugrott be a nézése közben. Amúgy a történet elsőre nem bonyolult, még ha jelentőségteljesnek is hangzik: az első női baseball játékosról, dobóról szól, aki bekerült a major league-be. Persze ez még csak fikció, felvázolják, hogy szerintük manapság miképp reagálnának az emberek rá.

Mondjuk a FOX, ahol megy a sorozat, nem tökölt a reklámkampánnyal:a true story on the verge of happening“, szerintük közel van az, hogy a valóságban is megtörténik a dolog, és bekerül egy nő a profiligába – nyáron már voltak is erre utaló előjelek.

pitch2

Visszatérve a konkrét premierre, ismét csak azt tudom mondani, hogy nagyon profi anyag. De erről bővebben majd hétvégén írok egy posztot. A lényeg, hogy tényleg olyan, mint egy sportfilm, semmi “tévés” hatása nincs. A nagy meccs nagy meccsnek tűnik, az meg, hogy a színészek egész jók, kivéve a 2D Ali Larter, az nyilván nem meglepetés.

A rész a nő első két meccsét mutatta be. Felépítésileg egy második és egy harmadik felvonást kaptunk, az első, hogy miképp jutott el a “csúcsra” pedig flashback-ekben volt jelen. Ez utóbbiak voltak a legjobb pillanatok. Legalábbis ahogy néztem az jutott eszembe, hogy igazából az jobban is érdekelne, ahogy az apja baseball játékosnak neveli a lányát, és mondjuk az évad vége lehetett volna az első meccs. Persze ezt senki nem pénzelné.

pitch3

El is jutottunk a problémákhoz: a jelenben játszódó jelenetek iszonyat klisések. A sport-tetőpontok működnek, azt nem akarom elvenni a Pitch-től, viszont az összes hatalmi játszma a menedzser, a tulaj, és játékosok között unalmasnak tűnik.

pitch-ali

Nyilván belenézek a folytatásba, és csak maga a premier egy 7/10-es élmény volt simán, de amint jobban megtolják a magánéleti szálakat, esetleg klisés fordulatok jönnek a női baseball játékos témában, azonnal dobbantok majd. És hát, mivel mással töltenének ki egy teljes évadot? Majd meglátjuk.

11 hozzászólás Ne habozz!

Wall-E - 2016. 09. 24. 00:18

Megnéztem, kb. egyet is értek az itt leírtakkal. Tényleg nagyon jól össze volt rakva és szórakoztató is, a főszereplőnek abszolút lehet szurkolni, de tényleg érdekes kérdés, hogy miről is fog szólni egy teljes évad. Jó lenne minél inkább Ginny dolgaira koncentrálni, remélhetőleg az ő élete lesz a középpontban, itt annyiból azért más volt, mint a Friday Night Lights, hogy ott már a pilot is felvázolt magánéleti szálakat, megalapozott karaktereket, szerintem ez itt nem történt meg, a Flashbackek az apával megmutatták a lány múltját, motivációit, ez nagyszerű volt, de hogy a jelenben milyen kapcsolatok lesznek fontosak, az abszolút nem derült ki. Feltehetőleg a csapatkapitány pasas és Ginny viszonya ugye fontos lesz, ezen felül nekem nem egyértelmű egyelőre az sem, hogy kinek milyen szerepe lesz. Mindegy, ez egyetlen epizód volt, és nagyon jól össze volt rakva, remélhetőleg érdekes lesz a folytatás is, ha netán nem, ezt akkor is érdemes volt megnézni.

Ezek szerint akkor most teljes évados (22 epizód berendelése van, vagy úgy van, hogy 13 rész és hozzárendelhetik siker esetén a 9-et? Azon felül persze, hogy ha nincs nézettség, akkor gondolom pár rész után vége.)

human - 2016. 09. 24. 01:42

Wall-E: országosoknál 22 rész a terv általában, de nyilván óvatosak a berendeléssel. persze van ami kilóg, mert előre megkapja a 22 részt vagy szólnak h csak 13 lesz, de nem az az általános.

Thomas - 2016. 09. 24. 01:50

13 rész, mint általában az összes őszi újonc, ha nincs külön hír az epizódszámról. Automatikus 22 részt nem is emlékszem, hogy kapott-e már valami.

Thomas - 2016. 09. 24. 01:51

Ezek szerint volt már rá példa? Bocs, csak nyitva maradt az ablak, aztán nem láttam, hogy már válaszoltál:)

ALDO - 2016. 09. 24. 04:42

Thomas

Pár éve a Michael J. Fox Showt nem automatikusan 22 részre rendelték be?

winnie - 2016. 09. 24. 10:06

á, nekem nem jött be. semmi baj nem volt vele, inkább velem, de ez, hogy ennyire a médiacirkusz van a középpontban az első felében, nekem sok volt. pedig nyilván ez lenne, meg ezek a nagy szavak sem lenne szabad, hogy eltántorítsanak, de egyszerűen nem bírtam.

viszont a vége elég ütős lett, és nem látom, hogy milyen lenne, mint sorozat, viszont cserében sokkal jobban érdekel a folytatás. mondhatni this is us-hatása volt, csak éppen a felvezető út közel sem tetszett annyira.

ja, és ali larter teljesen rendben volt nálam, mármint a karaktere.

Tyberius06 - 2016. 09. 25. 02:06

A téma érdekelt, a vége baromi jó volt, viszont a közepe nálam majdnem egyből-kasza szintű törést okozott, ezzel a már ezerszer látott sportfilm/történet sablonnal, hogy úristen nagy a nyomás ezért baromira nem tudok koncentrálni és nem jön össze, de kapok még egy esélyt, majd egy hegyi beszédet és utána már kurva jó lesz minden… Ez nálam nem működött, abba a pillanatban ahogy éreztem, hogy az epizód ezen része következik kényszert éreztem, hogy hagyjam az egészet a francba. Az egyetlen dolog, ami visszatartott, hogy remélem csak egyszer játszák el ezt szarságot és így rámondhatom, hogy kibírtam azt a 10 perc töketlenkedést.
Egyébként a karakterekkel semmi bajom, azok úgy rendesen átjöttek :)

winnie - 2016. 09. 25. 07:29

Tyberius06: ezt tökéletesen megértem, de mi más lehetne? lehetne az, hogy rögtön mekkora király, illetve lehet az, ami egyébként legtöbbször megtörténik, hogy eleinte nem király. viszont szerintem a hegyibeszéddel nem volt gond, hiszen eleve kikacsintósan vezették fel.

Riggins - 2016. 09. 26. 21:05

Folytatni fogom mert érdekel a téma, és a színészek is bejöttek.

winnie - 2016. 10. 04. 14:08

1×02: ehh, pedig vártam, hogy lesz valami, de ebben alig volt érdekes. munkahelyi politika, a kevésbé érdekes karakterek előretolása, a cliffhangerrel nem foglalkoztak. ez nagyon langyos lett. 3/10.

winnie - 2016. 10. 07. 13:57

1×03: ez talán egy fokkal jobb volt, elég sokat baseballoztak benne, de már kezdődik a szappanozás is. pár jó pillanatért nem fogom nézni, ez is kasza. 4/10

a black violin-féle No Fear eddig minden rész végén ott volt, és marha jó, a számot meg kábé sehol nem lehet megtalálni. mindegy, abba a pár másodpercbe mindig beleborzongok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz