login |

Scream Queens: kezdett a 2. évad

2016. 09. 23. 16:50 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

Mint tavaly kiderül, a Scream Queens csak kvázi antológia, hiszen tovább viszi (túlélő) karaktereit is az új környezetbe, ahol új horrorszálat kapnak. De ez reboot (fogjuk rá) még véletlenül sem azt jelenti, hogy aki kiábrándult az előző szezonból, az most akár vissza is térhet, mert a sorozat hangvétele és (sajnos) inkonzisztenciája megmaradt.

scream-queens-2x01-01

A 2. évad helyszíne egy kórház, amiben akad pár idióta orvos, és ahol Munsch dékán a főnök, ráadásul valami random okból oda viszi a Chanel-eket, Zayday pedig magától csatlakozik nem minden hátsó szándék nélkül. Szóval akkor ők azok, akik biztonságban lesznek évad végéig? (Idén szerintem nem kell mentegetőznie emiatt Ryan Murphy-nek, minden héten kinyírják a hetibeteget és megvan a kvóta.)

Persze rejtély is kell a képbe, ezért a kórházas mitológia megalapozásaként megint megismerhetünk egy múltbéli “gyilkosságot”, hogy aztán a jelenben is történjen valami csúnya, ami persze kapcsolatban van a régi történésekkel.

scream-queens-2x01-06

Tehát még mindig kiemelt helyet tölt be a komolyan kezelt rejtély a sok idiotizmus mellett. Mint ahogy a felállás sem változott, a Chanel-ek Chanel-ek maradtak, nyilván, aki rajong, az el is várja ezt tőlük, és jó hír, hogy rajtuk kívül még jó pár első évados szereplő túlélő vissza fog térni rövidebb-hosszabb időre.

– At 23, I was the head surgeon on the operation that separated the Hemsworth brothers.
– W-Wait. They’re not even twins.
– Well, that’s what made the procedure so difficult.

Inkonzisztencia alatt feljebb azt értettem, hogy nem fullba’ nyomják a kretént, hanem továbbra is valamiféle hibrid a sorozat – erről írtam az első évados kritikában is. Egyértelmű, hogy inkább komédia, mint horror – most, pár horrorkelléken kívül szinte semmi horroros nem volt benne, még az ölések is nélkülöztek minden fantáziát (szia, 1×01! vagy ez direkt volt?), mutatni főleg nem mutattak semmit.

scream-queens-2x01-02

És mivel ennyire egyívású a második évados kezdés az első szezonnal, így mint sokaknak, nekem sem változott a végkövetkeztetésem – csak épp én a negatív oldalon maradtam, továbbra is csak egy jó sorozat ígérete a Scream Queens, köszönhetően annak, hogy a készítők sem tudják, hogy mi legyen. De legalább következetesen inkonzisztensek, és nem vesződtek az új nézők szerzésével, inkább a kialakult rajongói réteget akarták megtartani erős fanservice-szel.

Minden negatívum ellenére a zenét, legyen szó popszámokról vagy a hangszeres szintis futamokról, imádom, meg némelyik nagyon elszállt ötletem is muszáj röhögni. És épp ezért nagy csalódás, amikor jól sikerült pillanatok után unalmas párbeszédek mögé temetik el a sorozatot.

14 hozzászólás Ne habozz!

Tomi - 2016. 09. 23. 17:29

Egyetértek a leírtakkal. Ugyanez a véleményem, annyival kiegészítve, hogy amíg engem az első évad nem kifejezetten idegesített, miután elfogadtam, hogy semmi értelmes dolog nincs benne, ez most valahogy nem működött itt.
Persze voltak jó jelenetek amelyeken hangosan röhögtem, és a zenék mint mindig most is jók voltak, de kábé ennyi.
Az idei gyilkos jelmez pedig inkább gagyi, mint ijesztő.

Risi92 - 2016. 09. 23. 18:17

én sokáig nem tudtam hova tenni ezt a sorozatot, de aztán nagyon megkedveltem a karaktereket, így nekem oké volt a premier. alig várom, hogy a többi régi arc is megjelenjen, de a legerősebb szereplők azért már itt vannak:D kiváncsi vagyok, mire futtatják ki az egészet

winnie - 2016. 09. 23. 18:47

valaki úgy bosszulja meg egy régi sérelmét, hogy a kórház rossz hírét kelti – vagy valami hasonló. legalábbis szerintem csak nem az az érdekes, hogy mire fut ki, hanem az, hogy hogyan fut ki, és mi minden állatság jut eddig eszükbe:)

audrey - 2016. 09. 23. 18:54

Szerintem jó kezdés volt, tetszik a felállás. Nem a rejtély miatt érdekel, heti agyzsibbasztásnak tökéletes.

Dave - 2016. 09. 23. 22:42

Tetszett nekem is a kezdés. Összeszokott a cspat. :) Persze amíg el nem hullanak:)

Andro - 2016. 09. 24. 11:02

Untam. Szóval részemről kasza.

Szaby59 - 2016. 09. 24. 14:06

Nekem is tetszett, Denise remélem több részre is visszajön mondjuk nyomozni mint FBI agent – correction SPECIAL agent :D

Tomi - 2016. 09. 25. 17:23

De a fő Chanel meghall az 1. évad utolsó másodperceiben, akkor itt meg hogy hogy él? És még csak meg sincs magyarázva…

Tomi - 2016. 09. 26. 13:09

Nem halt meg. Nem mutatták, hogy meghal, csak azt hogy felsikolt.

Tomi - 2016. 09. 26. 13:10

Mert mögötte volt a Vörös Ördög.

winnie - 2016. 09. 26. 13:52

az csak egy horrorfilmes húzás, afféle csavar, mintha nem lenne hepiend. nem kell megmagyarázni, vagy egyszerűen rámondják, hogy álom volt.

len90 - 2016. 09. 28. 20:27

Szerintem az idén tuta Grace, Grace apja vagy mindkettő a gyilkos. Ha Hester tud a történésekről, akkor valaki olyannak kell lennie, aki kapcsolatban állt vele, plusz ugye kell indíték a Chanelek, Zayday és Munch ellen.

winnie - 2016. 09. 29. 13:03

“plusz ugye kell indíték a Chanelek, Zayday és Munch ellen.”

de itt a betegeket ölik, vagyis a kórháznak akarnak keresztbe tenni, nem? akkor lehet, hogy nekik semmi közül hozzá.

Szaby59 - 2016. 09. 29. 14:46

@Tomi: A 2. részben ezt is “feloldották” csak Chad hülyéskedett Chanellel :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz