login |

How To Get Away with Murder: kezdett a 3. évad

2016. 09. 24. 11:22 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: kritika,

We’re good people now.

Ez elég nagy kontraszt volt a remek, 2. évados nyitóepizóddal szemben. Már az S2 második fele is köhögött, csak a végén pislákolt a reménysugár, de az S3 kezdése akkora visszaesés volt (mondhatni bullshit), hogy én egy időre félre fogom tenni a sorozatot, és ki tudja, elő kerül-e még valamikor.

how-to-get-away-with-murder-3x01-01

És nem, mindezt nem csak a befejezés miatt mondom, bár az tette be végleg a kaput, hiszen a rész közben vártam, hogy majd az ütni fog. Hát, nem. Eddig ugyanis a flashforward elem azért adott valamit, a mostani viszont egy nagy kamu volt. Még akkor is ezt mondom, ha nagyon nagy veszteség érte Annalise-t, de így, hogy az egész akár színjáték is lehet, végképp nincs miért várnom, hogy a jelen mikor éri utol a “jövőt”.

A cliffhanger-t is röhejesen lerendezték (persze idézőjelben) pár másodperc alatt, s bár nyilván az egész szezonra szóló következménye van Frank esetében, de ettől még gáz. (A 3. évad középpontjában egyébként ő lesz, a kapcsolata Keating-gel, illetve nyilván a múltja – mindez talán még érdekelne is. Talán.)

how-to-get-away-with-murder-3x01-02

Mi volt még? Semmi, de semmi említésre méltó. Kaptunk egy pár hónapos ugrást is, röhejes szinkronüvöltést, érzelmi resetet (ez jól jöhet), pár flashback-et a nyárról (minek?), egy érdektelen ügyet (nem volt semmi idő arra, hogy mélyebb érzelmi kötődést alakíthassunk ki), rejtélyes szórólapokat és telefonokat, plusz egy új romantikus kapcsolatot.

Ja, igen. Meg a világ legérthetetlenebb szakítását – képesek ilyen indokkal szétbarmolni az egyetlen normális kapcsolatot? Ez így egy nagy nulla volt. És mivel eléggé átívelős a sorozat, ezért egyelőre nem érzem azt, hogy érdemes a múlt féléves (fél)fiaskó után befektetnem, pedig abban biztos vagyok, hogy lesznek emlékezetes húzások a szezonban, mert ahhoz nagyon ért a HTGAWM. Csak épp erre az évadnyitóra nem jutott belőlük.

15 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2016. 09. 24. 12:08

Nekem ez bejött, pedig az előző félévad után úgy ültem le a rész elé, hogy valószínűleg ez lesz az utolsó, amit megnézek belőle. Ehhez képest nem is volt rossz. Tetszett, hogy most nem pörgött ezerrel, jobban tudtam követni. Az is tetszik, hogy visszatértek a heti esetekhez, szerintem sokkal jobban működik, mint a tavalyi átívelős. Egy-két jelenetet leszámítva nem is idegesített. A cliff most engem se hozott annyira lázba, mindenesetre ez a rész elég volt arra, hogy ne kaszáljam a francba. Legalábbis egyelőre.

Tr7 - 2016. 09. 24. 12:24

Egyet ertek vele, nagyon gaz volt az egesz, en is felreraktam. De vicces, hogy a sorozat facebook oldalan kerdezik, hogy What was your OMG moment? Es sokan azt irjak, hogy az, amikor Frank megborotvaltozik….ez OMG moment? Ennyi erovel az is OMG, hogy Viola Davis megint mas parokat visel…

infinity - 2016. 09. 24. 13:43

Ez egy jó kis lightos rész volt. Az előző évadokból kiindulva pedig erősebb kezdést vártam, viszont remélhetőleg a fokozatosságra törekednek és egyre jobb részek következnek. Én biztos maradok az évadra és várom, hogy mi lesz belőle.

Tomi - 2016. 09. 24. 22:27

Én is örültem, hogy kicsit könnyedebb részt kaptunk, így nem kellett kapkodnom a fejemet, hogy most, akkor ki, mit, hol, miért csinált. Szerintem, a lassú víz partot mos taktikát alkalmazzák. Viszont a rész végi cliff miatt kiakadtam.
A következő rész promója miatt meg még inkább. Nem gondoltam, hogy itt is eljátsszák azt, hogy nem mutatják meg a halottat, és még el is mondják, hogy nem is fogják…ezért jár vagy 2 mínusz pont.

winnie - 2016. 09. 25. 10:01

valamennyit enyhíthet a helyzeten, hogy a készítő elmondta, hogy még ők sem tudják, hogy ki halt meg.

Alcrow - 2016. 09. 26. 00:09

“valamennyit enyhíthet a helyzeten, hogy a készítő elmondta, hogy még ők sem tudják, hogy ki halt meg.”

Ez viszont új megvilágításba helyezi Viola Davis nyilatkozatát, miszerint idén egyszerűen nem tudtak rájönni, hogy mi lesz a megoldás, nem úgy, mint tavaly. Ez a “minden héten felfedünk valakit, aki életben marad” megoldás viszont még akár jó is lehet.

Chros69 - 2016. 09. 26. 14:19

Miiii? A keszitok sem tudjak meg, mi a sztori??? Ppffff…. :)

Egyebkent nekem is bejott a nyitany, +1 a heti esetert.

fm! - 2016. 09. 26. 19:30

Én már a 2. évad első részénél is így éreztem, azóta se láttam egy részt se…

winnie - 2016. 09. 28. 14:16

“Miiii? A keszitok sem tudjak meg, mi a sztori???”

tudják, mi a sztori, azt nem tudják, hogy kire hegyezik ki, de folyamatosan tudják szűkíteni a kört. az első évadban sem tudták, hogy ki a gyilkos, inkább úgy döntöttek, hogy szervesen vezetik le. ahogy alakítják az eseményeket, hagyják, hogy azok alakítsák a végkifejletet.

írói szempontból ez is érdekes.

Dytta - 2016. 10. 09. 16:02

Nem panaszkodom. Valoban nem volt olyan eros a kezdes, mint a korabbiakban, de kaszat tuti nem erdemel nalam.

Erdekes lesz nezni, hogy hova fut ki majd ez most, ha meg a keszitok sem tudjak, ki halt meg. Talan nem irjak ki a diakokat, szoval en Nathanra, Bonniera vagy egy random szereplore tippelnek (mondjuk Eve). Az utolso pillanatban behozhatnak valakit extraban, aki aztan felaldozhato.

Draco44 - 2016. 10. 11. 09:31

Most néztem meg (valamiért én sem vártam tűkön ülve az új szezont), ez sajnos nekem is csalódás volt, de én kitartok még a sorozat mellett.
Remélem volt valami nyomós oka, hogy ezt a “szakítást” beleerőltették.

torjack - 2016. 11. 18. 16:04

Ezt szépen kijátszották a végére. Mondhatni, tökös húzás a hulla kiléte.

debcsillu - 2016. 11. 18. 19:30

hmm, érdekes volt, több cliffhanger is maradt benne, de nem az az elborult módon, mint tavaly, a 2dik évad közepén majdnem kaszáltam, mert már nagyon agyament volt…
de most várom hogy szépen elkezdjenek majd összeérni és kibogozódni a szálak a szünet után :)

Tapsifüles - 2016. 11. 19. 20:33

:D nem tudom miért nézem, de komolyan… ennek a sorozatnak semmi értelme, nem lehet sehogyse vége, cliff-cliff hátán, tíz percenként van egy fordulat…mégis imádom :D shonda rhimes nagyon tudhat valamit, mert ennél “popcornabb” sorozat még biztos létezett (ez amúgy heti kérdés is lehetne, kíváncsi lennék milyen válaszok lennének)

-Tomi - 2016. 11. 20. 11:14

Nagyon komoly kis finálé volt ez, jó értelemben! Nem gondoltam volna, hogy meg merik lépni ezt az írók. Várom a folytatást!! Kíváncsi leszek, hogy mit hoznak ki a félbehagyott szálakból.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz