login |

Modern Family: kezdett a 8. évad – írta kovg1987

2016. 09. 24. 13:08 - Írta: vendegblogger

14 hozzászólás | kategória: kritika,

Itt van az ősz, itt van újra,
s Pritchették is énnekem…

Valahogy ilyen érzésekkel ültem le a Modern Family legújabb nyitányára, szám szerint a nyolcadikra. Az előző szezon végén már vázoltam, miként érzek a sorozat iránt, amelyre már a szereplők is némi nosztalgiával tekintenek – legalábbis a fiatalabb szereplők közösségi felületei az utóbbi pár napban tele voltak akkor és most jellegű, hét évvel ezelőtti, valamint mostani fotókkal.

modern-family-8x01-02

Ilyen hangulatban fejeződött be az előző évad, és pont ugyanígy kezdődött a mostani: az időn és a szereplők életkorán kívül továbbra sem változott sok minden Pritchettéknél, akik viszont egy kifejezetten humoros évadnyitót szállítottak.

– God, you and Dad are mean.
– Aww. Says the murderer.

Továbbra is fennáll, amit tavasszal elmondhattunk: ha valaki eddig nézte és szerette, az ezt követően is nézni is szeretni fogja kedvenc családjaink csetlését-botlását, akik ugyanolyan szeleburdiak, abszurdak, mogorvák, butácskák, mint az elmúlt években bármikor.

modern-family-8x01-03

Legnagyobb megelégedésemre abból, amit az előző évadból sokszor hiányoltam, azaz a három Dunphy-gyerek közös jeleneteiből rögtön az elején kaptunk bőven, de nemcsak ők, hanem Camék szála is nagyon jól el volt találva a maga kicsit fekete (és olykor rózsaszín) humorával. Továbbra is ebben a két szálban van a legtöbb kakaó.

Bár most Gloria is jobb volt a szokásosnál, sajnos számomra (bármennyire is imádom lassan két évtizede a már hetven éves Ed O’Neillt) Pritchették jelentik általában a mélypontot – már ha Sofia Vergara szerepel az adott jelenetben.

modern-family-8x01-04

A kémia továbbra is megvan a színészek, szereplők között, és ez a formátum tipikusan az, amit ha a készítők, közreműködők és a nézők is úgy akarják, akár 10+ évadot is megélhet, anélkül, hogy önismétlő lenne. Ez volt a 167. epizód kedvenc családjainkból, kíváncsian várom, eljutunk-e kétszázig. Még egy fél évad kellene hozzá.

14 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 09. 24. 13:10

most egy csomó visszatérő, egyébként nem nézős komédia kellemes meglepetést szállított, a goldbergs és a tbbt is, de a mf jött be legjobban, és igen, kivételesen még gloriáékat is toleráltam, de hálát adok az égnek, hogy már kiszálltam azelőtt, hogy megszületett a gyerekük. őt nem nagyon tudnám elviselni.

ez a rész ugyan kicsit bohóckodós volt, de nagyon érzik az írók, hogy mik a színészek erősségei, abszolút tetszett, talán idén be fog férni havi egy rész a sorozatból.

casi - 2016. 09. 24. 15:53

Nekem most pont nagyon tetszett a kisgyerek (nem is tudom, hogy mi a neve, ennyire nem fontos a sorozatban…) Aranyos volt, ahogy elmesélte, hogy ő mostantól lop :D
Phil még mindig a kedvencem, az ő gyerekessége még tolerálható szinten van és ő szokta a legjobb poénokat hozni.

OFF: Akkor is tehetnétek egy tovább gombot, amikor nem hosszú a cikk, vagy nincs spoiler, vagy nem tudom mi alapján szoktatok tovább-ot tenni, mert így nem kéne visszamenni a cikk elejére ahhoz, hogy kommentelni lehessen. Vége

Wall-E - 2016. 09. 24. 15:57

Érdekes, hogy számotokra kellemes színfolt volt, én ellenkezőleg érzem, az hogy nem önismétlő, az egyenesen nagyon meglepő kijelentés számomra, mert valami elképesztően önismétlőnek találom, legfőképpen Cam és Mitch párosát, meg a történeteket, amiket adnak nekik. Ők már tényleg unalmasak általában. (Persze sokaknak meg gondolom ők a kedvenc párosa, ez csak az én nézőpontom.)

Ezen felül a nyitány számomra gyengébb volt, mint a hetedik évad, ami meglepően sok jó részt szállított.

Tényleg nem tudom, hogy miért nézem még mindig, szerintem arról van szó, hogy nagyon hozzászoktam, meg Phil révén főleg van egy-egy remek pillanat (meg Haley, akinek a reakcióit nagyon kedvelem), de az a baj, hogy százalékos arányban ez nagyon kevés az összképet nézve, főleg mivel ugye az epizodikusnál is epizodikusabb, szinte szkeccs jellegű a történetvezetés, ami számomra zavaró, mert nem érződnek igazán karakternek a karakterek, bár ezt nem tudom, hogyan kellene találóan kifejezni most.

Mindenesetre jó látni ilyen véleményt a sorozatról, köszi az írást. :)

winnie - 2016. 09. 24. 16:04

ja, és még annyi, hogy nem is tudtam, hogy stephanie beatriz alakítja gloria tesóját:) úgy tűnik, addigra már kaszáltam a sorozatot, mielőtt feltűnt volna.

Chev - 2016. 09. 24. 20:45

Nem volt rossz rész, de… Cam…
Eskü, Sofia Vergara “itt-ott gyengécske” színészi játéka nem is zavar annyira, mint Cam személyisége az elmúlt néhány évadban. :/ Ha ez nem sitcom lenne, és lehetne egyszer egy “reális” vége, borítékolnám, hogy amint a gyerek kirepült a kalitkából, Mitch ott hagyja Camet.

Dave - 2016. 09. 24. 21:37

Guilty pleasure ez már pont úgy mint a TBBT. A gyerekrablás tetszett itt a legjobban.

dragon1986 - 2016. 09. 24. 21:49

a gyerekek de megnőttek :O kivéve talán a legidősebb ő még mindig apró :D

stephanie beatriz jelenléte meglepett, jo látni b99 után, amikor először láttam, hogy a színésznő ikertesvére annyira más volt a hangja de aztán a végére b99-es lett a karaktere :D

heidfeld - 2016. 10. 01. 08:14

Nagyon nem tetszett az első rész. Túl sok mindent kellene nézni. Így könnyebben kell kaszálnom. Kap még 4 rész esélyt.

Katey - 2016. 10. 12. 11:40

Én pont imádom Joe-t. Merthogy ez Jay és Gloria gyerekének a neve és rohadt aranyos. Olyan monológot mondott az előző évadban is ilyen cuki angyali hangon, hogy egészen hihetetlen. És tök természetesen színészkedik és vannak nagy beszólásai. Nem tudom, honnan szalasztották, de mindennek lehet mondani, csak idegesítőnek nem.

winnie - 2016. 10. 13. 23:47

Katey: lehet, hogy épp azért idegesítő, mert ilyen a hangja és monológokat nyom tudálékosan. lehet, hogy csak azért, mert nem láttam a születését és a felnövését, de képtelen vagyok nézni, amikor szöveget adnak a szájába. lily például anno nagyon jó volt.

Agiccc - 2016. 10. 14. 00:37

ez a negyedik rész szerintem nagyon nagyon jó lett :))) De remélem visszahozzák Andyt…Erről tud valaki valamit?

dragon1986 - 2016. 11. 14. 23:13

mibe botlottam?! :)
Closer – The Chainsmokers ft. Halsey (Boyce Avenue ft. Sarah Hyland cover) —> Modern Family-ből :)
https://www.youtube.com/watch?v=WsptdUFthWI

WillTraveler - 2017. 05. 11. 22:11

8×21 az év MF része!! Dylan visszatérése (és a környező percek) sírva röhögős finomság.

Hozzátéve, hogy a 8×20 Women’s March rész pedig a sorozat történetének leggyengébb részét hozta. Sikerült még a 7. évad vonatos részét is alulmúlni – pedig nem kis feladat volt. Maradjon távol a sorozat a politikától, akkor tényleg zseniális is tud lennie, ahogy azt a mostani rész is megmutatta!

béla bá - 2017. 05. 19. 09:21

Befejeztem, és a sorozatot is, csak a megszokás miatt néztem már végig, de az utolsó pár részt inkább csak végigszenvedtem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz