login |

Pilot: Hooten & The Lady

2016. 09. 26. 21:30 - Írta: human

16 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Nem tegnap indult országos széria, hiszen angol a Sky1-ról, szóval már alapból más hangulattal indít, mint azok. Erre még az is elmondható róla, hogy kalandsorozat, akkor máris csak egy nagyon kicsi halmazból kell kiemelkednie, ami szerintem sikerül is neki.

hootenpoenteam1

A Hooten & The Lady teljesen a régimódi kalandfilmekből merít. Nem az Indiana Jones, hanem A smaragd románca ugrott be közben, de bevallottan azt is akarták felidézni. Ez konkrétan azt jelenti, hogy egy kicsit merev nő és egy kalandor összefut a dzsungelben, hogy utána közös kalandokba keveredjenek. Minden részben újba.

A pilotban konkrétan az Amazonas mellett találtak egy térképet, aminek a segítségével egy eltűnt, kincsekkel teli várost kutathattak fel. Itt akár vége is lehetne, de persze “heti kincs” a tematika, így alapozták a folytatást.

hootenpoen1
Katt rá!

Nem akarom kerülgetni a negatívumokat, mivel jó pár van belőlük. Az egyik simán az, hogy túlságosan is realista néhol. Amikor a Lady a múzeumban ül egy meghallgatáson, az a legtipikusabb ásítós pillanatok egyike. Pont olyan dráma, ami baromira nem illik egy kalandsorozatba, vagy legalábbis nem így, ahogy itt megvalósították.

hootenunalom

A másik pedig egyértelműen az, hogy a költségvetéssel nem szálltak el. A dzsungel egy európai erdőnek érződik, a repülős jelenetek nagyjából egy terület fölött készültek, hiába szól máshogy a történet. A látványos akciókról sem tudok sok jót mondani, szóval rögtön aláássák a beleélést.

Most jön a de. Az egyértelműen a sorozat mellett szól, hogy nagyjából a The Librarians-t kell lenyomnia, ami azért nem olyan nehéz feladat. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a casting, és a két szereplő közötti adok-kapok valahogy szórakoztató tudott lenni. Persze az összehozásuk kicsit nagy lépésekkel haladt, ami tipikus pilotbetegség, láthatóan csak akkorra volt ötletük, amikor már ismerik egymást.

hootenpoenteam2

A pontszámmal nyilván nem szállnék el, olyan 6/10, de a kategóriáján belül konkrétan alig van más néznivaló, még moziban sem, szóval aki szereti az ilyesmit, az legalább az 1×01-et próbálja be.

16 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2016. 09. 26. 22:33

Meg fogom nézni, egy próbát megér.

MadCat - 2016. 09. 26. 23:05

Nagyon jól szórakoztam. Hiányzott már egy normális kalandsorozat. :)

Chros69 - 2016. 09. 26. 23:18

@MadCat: +1

Valoban kilog a szokasos sorozatok kozul, ami felidules. Szerettem Indy-t, s a hasonlo alkotasokat, mindig, ugyhogy lehet, hogy hazabeszelek.
Nekem egyetlen dolog a furcsa: 40 percben heti esteket nyujtani ebben a tematikaban. Siman 2-3 reszre elhuzhattak volna 1-1 esetet, ahogy jopar angol sorozat szokta. Ugy sokkal nagyobbat utne.
Ne habozzatok beprobalni, ha kicsit vonakodtok tole: ude szinfolt a hig fos tengereben. :)

VanillaSky - 2016. 09. 26. 23:48

” A smaragd románca ugrott be közben”

Azonnal megvettél ezzel a mondattal, szerzem is be.

wellwellwell - 2016. 09. 26. 23:58

nekem sajnos csalódás volt, éppen azért, mert felszínes. :(
túlságosan elnagyolt a kincskeresés heti epizódokban, és teljesen felesleges bevinni a sztorit a nagyvárosba (2. rész). a kalandfilm a dzsungelben működik jól.
azért persze még nézem…

Lajosék a másodikról - 2016. 09. 27. 08:22

Pár napja láttam a pilotot, Lovibond nagy szerelmem, de ezt még ő sem menti meg.

Abban a hitben voltam, hogy Eldorádó felkutatása kitesz egy angol évadot, erre kiderül, hogy ők ezt 15 perc alatt lezavarják. Rohan az egész, kapkod, Landes karakterét meg tök hülyére írták meg. Kár érte, pedig a műfajra “vóna” igény.

eanna - 2016. 09. 27. 08:51

Egy kicsit én is többet vártam, elhúzhattak volna 1-1 kalandot több részre, de így is szórakoztató. A csajt meg az elementary óta bírom. Az instagramja szerint több részt is ott forgattak, ahol játszódik :)

galocza - 2016. 09. 29. 22:01

nagy barátja vagyok a kalandfilmeknek, akkor növögettem, amikor a fentebb említettek készültek – és sajna a műfajban nagy az aszály az utóbbi 20+ évben.
az első 2 epizód alapján kellemes rágógumi, de nagyon zavar, hogy hülyének nézik a nézőt (vegyenek az íróknak egy rohadt könyvtártagságot már). ha az érdeklődésem nem csökken és mégis kaszálom, az emiatt lesz.

Lemoni - 2016. 09. 29. 23:02

Hemzseg a hibáktól, felszínes, sokszor erőltetett, a nő smirgli hangjától és hanghordozásától hülyét kapok, mégis marad nézős. Guilty pleasure is kell néha.

Lemoni - 2016. 10. 06. 22:31

3 rész után ez már eléggé Relic Hunter újratöltve. Még abban is, hogy olyan bájosan gagyi. Blake Ritsont viszont mindig öröm látni :)

Mizchris - 2016. 10. 09. 14:16

Annyira jópofa, nagyon vágytam már egy pörgős kalandsorozatra :) Ráadásul két idegesítően is szerethető karakterrel a középpontban, gyönyörű helyszínekkel, érdekes eseményekkel…hát, én nem bánom, hogy megcsinálták, 7/10 simán. Engem leigazoltak nézőnek.

energy - 2016. 10. 09. 18:33

Hogy nem vettem én ezt eddig észre!? Ha Az elveszett ereklyék fosztogatóira fog hasonlítani, akkor remélem lesz 2. évad is, imádtam azt a sorozatot!

zagloba - 2016. 10. 29. 01:02

Igazi felüdülés.
Könnyed, szórakoztató, nem is akar többet ennél, és ezt hozza is.
A főszereplők közi dinamika nagyon ott van, jók a poénok, ott a kaland is.
A sztori sokszor lukacsos, de érdekes módon itt ez nem zavar.

Kellett már egy ilyen hiánypótló, – persze elférne még bőven ebből a műfajból-, de ennek is örülhetünk.

Simán nézős marad.

Ricsi - 2016. 11. 02. 20:02

Simán nézős, nagyon jó.

polka.dots - 2017. 02. 12. 21:07

A 3. résznél tartok. Imádom az Indiana Jones filmeket, úgyhogy már a pilotnál megvettek kilóra. Laza, pörgős feeling-good.

mate - 2018. 09. 29. 14:30

Sziasztok, sajnálom, hogy 1 évad után kasza lett, nekem tetszett, jó kis sorozat volt, a főszereplők kedvelhetőek voltak, megnyerőek, volt benne humor is, akció, menő is, teljesen rendben volt, időtöltésre alkalmas, csak ajánlani tudom, szerintem egy 8/10 simán.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz