login |

Második blikk: The Good Place + Son of Zorn

2016. 09. 27. 16:25 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2016/17, animáció, kritika, ,

the-good-place-ban

The Good Place – 1×03: 3/10. (Pilotkritika itt.) Aranyoska és émelyítő, de még mindig nem az én stílusom, pedig papíron éppen annak gondoltam volna. Komolyan kevés olyan szitkomot tudok mondani a közelmúltból, amit ennyire untam volna. Kristen Bell-t persze szívesen elnézem, de csak Janet karaktere értékelhető (ő nagyon jó), cserébe Tahani rém ócska, tűzrevaló és idegesítő. (És a flashback-ek annyira feleslegesek.)

Kommentben mondta valaki, hogy egy hosszú filmként is fel lehet fogni a sorozatot, és egyetértek. Egy 4 órás, rejtélyközpontú, high concept komédia a The Good Place, amiben szerintem nagyon jó az átívelő szál, kár, hogy most is mondhatni csak egy remek cliffhanger erejéig került elő. Verdikt: Nagyon egyértelmű, hogy kaszálom, de a fő sztorit követni fogom – természetesen utánaolvasva.

son-of-zorn-ban

Son of Zorn – 1×02: 4/10. (Pilotkritika itt.) Ez is egy olyan szitkom, amit végülis lehet értékelni, beállítottság kérdése. Fura a helyzet, mert némelyik poén (főleg a fantasy földre utalókat) nagyon jól hangzik, tudom értékelni, de egyik sem röhögős, mert mind ugyanarra a kaptafára megy, hogy Zorn nincs tisztában az emberi szokásokkal.

Zorn és a felesége dinamikája még jó egyébként, de a többi elég meeh, a tinirománc nagyon nem izgat, az meg kifejezetten meglepett, hogy ide a kínos poénokat erőltették be. Nem kéne. Verdikt: nehezen tudom elképzelni, hogy ne búcsúzzak tőle az 1×03 után. A végén egyébként az átívelő szál akart lenni? Mert akkor pláne nem érdekel. (Egyébként a pilot végéről a WTF-ot nem is említették? Nem mintha túl érdekes lenne.)

4 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2016. 09. 27. 17:14

A 3. rész azért nem működött, mert tejesen háttérbe szorították a csaj tahóságát. Első két részben jó volt a “régi élet” bemutatása, itt nem. Minden sorozatban van oda nem illeszkedő rész, remélem itt ez volt az.
Egyébként nagyon tetszene. “számítógép”, szomszédok, főszereplő eszméletlen tahósága nagyon rendben van.

napocskin - 2016. 09. 27. 17:47

Nálam nézős marad a Good Place, de csak azért, mert a pro érvek most még felülmúlják a kontrát (bár a “csavart” nem volt nehéz előre kikövetkeztetni). Amíg szórakoztat, addig nézem, de őszintén szólva nem érzem, hogy fájna a szívem érte (legfeljebb Kristen Bell miatt), ha mégis kaszára kerül a sor. Bár Ted Dansont is bírom, de mennyivel jobb volt a Bored to Death-ben.

winnie - 2016. 09. 27. 17:55

napocskin: pedig semmi jel nem utalt arra, hogy mások is lehetnek itt “tévedésből”, ez így teljesen felpezsdíti a koncepciót, és persze még idézőjelesebbé teszi, hogy van-e tévedés, hogy michael-nek vannek-e egyáb szándékai, stb.

sehrezad - 2016. 09. 28. 10:03

Sajnos a harmadik résznél nálam (is) bejött az unalom-faktor, pedig a nyitórészek eléggé feldobtak. Érdekes módon Tahani nem idegesít, inkább “Mihály arkangyal”. Kristen Bell lelki társát viszont bírom, jó fazon :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz