login |

NCIS: New Orleans: kezdett a 3. évad

2016. 09. 27. 17:50 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Á, az amerikaiak keddi komfort kajája, amelyben négy dolog a biztos: lesz főzőcske, zenélés/jammelés, címkiírás (nosza, számoljuk össze azokat a sorozatokat, ahol még kiírják az epizódok címeit!) és persze gyilkosság.

A tavalyi évadzáró elég jól sikerült, ilyet először írtam az NCIS: New Orleans kapcsán. Olyannyira, hogy még az új szezonra is hatással volt, hiszen a Brody-t alakító Zoe McLellan-t kidobták a sorozatból, hogy behozzák helyette a röhejes (talán jersey-i) akcentussal beszélő Vanessa Ferlito-t, aki eleinte nem feltétlenül barát, de idővel a csapat tagjává fog válni.

ncis-new-orleans-3x01-01

‘Csapat’ helyett persze írhattam volna ‘család’-ot is, hiszen az NCIS: NOLA fő motívuma továbbra is ez maradt: a család, az összetartozás, így teljesen érthető módon némelyik csapattag igencsak megzuhan Brody távozása miatt, ki tudja, talán még a folytatásban is szerepet kap ez a szál, hogy pár érdektelen, karakterizálós percet kapjon a sorozat.

Ezúttal a középpontban egy mesterlövész volt, aki random embereket lőtt halomra (meglepően és értelmetlenül erőszakos volt a körítés, ennyit a komfort kajáról – biztos, hogy ez vonzza a nézőket?), de az ügyre nagyon kevés idő jutott, így nem is érdemes foglalkozni vele. Rájöttek a tipikus indítékra, majd erőltetett módon arra is, hogy kaphatják el, és némi akciózás révén lezárták az ügyet. (Mikor lesz már olyan, hogy egy mesterlövészt nem a távcső csillogása buktat le?)

ncis-new-orleans-3x01-03

Ezzel a kezdéssel aztán nem lesz gondja az állandó nézőnek, a sok louisiana-i fűszer ellenére íztelen volt, de hangulatában nem akar változni a sorozat, Brody meg nem hiszem, hogy afféle kedvenc karakter-alapanyag volt. Az ő szálán kívül még volt némi romantikus huzavona, és tippre lesz is, mert nincs az az isten, hogy Lucas Black (az arca elég fura volt) és az új lány ne legyen idővel egymásé.

Már tavaly, a finálénál is feltűnt, hogy Brad Kern, a Charmed egykori showrunnerje, az, aki legutóbb a Beauty & The Beast-et vitte, most idejött a showrunner mellé második embernek. Elég éles váltás, mit ne mondja.

2 hozzászólás Ne habozz!

vaskutya - 2016. 09. 27. 18:22

Zoe McLellan-t miért dobták ki ?lehet tudni ?

winnie - 2016. 09. 27. 21:55

az ilyesmit nem verik nagydobra, de lehet, hogy szimpla kreatív ok. a másik két ncis-ben is volt egy-egy gyors kiírás.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz