login |

Big Brother: vége a 18. évadnak – írta Riggins

2016. 09. 28. 16:11 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Elhanyagolható háttértudással ültem neki az első amerikai Big Brother-szezonomnak, miután azt tanácsolták a kedvenc Survivor podcasterjeim, hogy adjak egy esélyt a műsornak a hosszú nyári holtszezonban, a finálé úgyis egy napra esik majd a Millenials vs GenX nyitányával. 42 résszel később itt vagyok és írom a kritikát, mert egy jó élmény volt.

Az nyilván nem a legegészségesebb, ha valaki a 18. évadba csatlakozik be, hiszen temérdek korábbi szezonról fognak jönni a spoilerek, amiknek a pótlása így nem lesz az igazi, főleg, hogy 4 visszatérő játékossal (és két korábbi játékos testvérével) indult az idei.

bb1

Amit gyorsan meg lehetett állapítani, hogy nem sok kompetens játékost sikerült castingolni az újakkal, és a veteránok közül is többen megmutatták, hogy a BB-rutin önmagában nem elég hozzá, hogy győztes potenciálod legyen.

A műsor felépítése miatt az első pár hét mindig érdekes, utána viszont eléggé leült az évad a pre-jury időszakban. Teljesen érdektelen rivalizálásokkal mentek a hetek, ahol egyértelmű volt, hogy győzelemre esélytelen versenyzők igyekeznek kiszúrni a másikkal, miközben az igazi favoritok kivonták magukat az események sodrásából. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Akkor zökkent ki valami, amikor egy pankrációs szakkifejezéssel élve, heel-turn során Paulie felemelkedett a ház villainjévé és teljesen a fejébe szállt a hatalom a játék azon pontján, amikor egyértelmű favoritként tekintettek rá a nézők. Ahogy hallottam, a Big Brotherben a legtöbb kiesés ezen a mintán zajlik, szóval furcsa volt, hogy éppen ő, Cody öccse esett bele a csapdába.

Miután kialakultak a végső szavazó blokkok (copyright Stephen Fishbach), egy jóval érdekesebb stratégiai játék bontakozott ki, amiért például én eredetileg leültem nézni a BB18-at.

bb3

Hoztak be a készítők új szegmenseket is, és eltűnt az előző évadokban megutált battle-of-the-block, tehát csak egy HoH (Head of Household) volt, mint rendesen. Lett helyette titkos szoba, aminek semmi jelentősége se lett, America’s care package, ami a nézői szavazok alapján hétről-hétre eltérő hatalmat adott egy versenyzőnek.

Volt az elején roadkill-verseny, aminél a lakók nem tudták ki nyert (amíg el nem mondta! WTF!), és a nyertes jelölhetett egy harmadik lakót kiesésre. És volt két kiesés utáni visszaköltözés is, ami már nem újdonság, de az eredménye történelmi lett.

Karakterek szempontjából hasonló a helyzet, mint a taktikusoknál – nem volt erős a mezőny. Mivel rengeteg showmance alakult ki, ez sem segítette az egyéniségeket. Paul kiemelkedett a frázisaival, viselkedéseivel és külsejével is, a szezon legnagyobb felfedezettje egyértelműen ő, nagy meglepetés volt, hogy ötből egy csomagot se küldött neki Amerika.

corey-nicole-big-brother-zoom-d2bb65b9-4c77-4f92-82f6-68d2b73e747c

Paulie még biztosan emlékezetes marad, a bátyja hírneve ezen csak segít. Benne látok all-star potenciált még, illetve a fan favoritnak megszavazott játékosban. Viszont nem ő, hanem Nicole győzött, 5-4-re. Márpedig az amerikai BB-ben még soha nem győzött le a döntőben egy nő egy férfit, szóval történelmi siker volt. Paul beszéde alatt nem hittem volna, hogy ez lesz a vége, mert hihetetlen meggyőző rezümét sorolt fel magának, de a döntést nyilván nem akkor hozta meg a zsűri.

Paul menetelése nagyon impresszív, főleg úgy, hogy fél szezonnyi Big Brothert látott a műsor előtt összesen. Rosszul mérte fel az erőviszonyokat az elején, így gyorsan nehézkes szituációba került, de be tudta hízelegni magát a nagy csoport kegyeibe, Paulie egyenesen az ikertestvérévé akart válni egy ponton, és mikor Victor először visszajött, Paul már volt annyira dörzsölt, hogy jól helyezkedjen.

Kellett ehhez egy olyan pajzs, mint Victor, de 6 jelölést túlélni és a végén behúzni a végső versenyeket, megsüvegelendő teljesítmény, még akkor is, ha sokszor szerencséje volt, hogy a körülötte lévők megsemmisítették önmagukat.

bb2

Nicole más utat járt be, szinte végig a domináns szövetségben ülve, igyekezett a radar alatt maradni, amennyire ez egy veterán játékos esetében lehetséges, és erre jó módszer volt az, hogy Corey-val töltötte a napjai nagy részét, hiszen róluk senki sem feltételezte, hogy taktikai megbeszélést folytatnak.

Nem kezdett el túl korán, túl keményen játszani, ami két másik veterán, Frank és Da’Vonne vesztét okozta. Ugyanezt az utat járta volna be James is, de messze nem tudatosan, az ő showmance-ében Natalie volt az ész. Eleve James elsősorban a közönségnek játszott, nem tett komoly lépéseket a győzelemért és a mentális versenyeken is előre leírhattuk jó párszor.

A végső hármasból úgy gondolom, az a két ember került a döntőbe, akik jobban megérdemelték.

bb4

Én személy szerint Paulnak szurkoltam, így keserű vége lett az évadnak, de maga a műsor megtetszett annyira, hogy az egy hét múlva induló BB Over-The-Top premierjénél is valószínűleg ott legyek.

Az szembetűnő, hogy a Big Brother tud sokkal izgalmasabb is lenni, ha erősebb, érdekesebb játékosok vannak, ezért nem akarom felülpontozni a 18. évadot, hiszen viszonyítási alapom sincs, de 6.5/10-re simán jó és mivel sose halogattam az új részt, így guilty pleasure-nek is beillett.

7 hozzászólás Ne habozz!

dragon1986 - 2016. 09. 28. 19:42

” az ő showmance-ében Natalie volt az ész. ”
?! igen :)) igaz én félre raktam egy időre miután 2x jött vissza Victor :D

Riggins - 2016. 09. 28. 22:14

Natalie manipulálta James-t, utóbbi bármibe belement volna, hogy a kedvére tegyen.

Riggins - 2016. 09. 28. 22:15

a címed elírtátok, de így se rossz :D

Deny - 2016. 09. 28. 22:47

Én nagyon megszerettem ezt a műsort, és szerintem jól sikerült ez az évad. Jobban élveztem, mint az előző szezont.

A kedvenc játékosaim Paul, Victor, Natalie és Bridgette voltak. Da’Vonne-t pedig a riportjai miatt bírtam nagyon :D

Ott leszek az Over the Top-nál is szerintem, de a 19. évadnál biztosan :)

Thomas - 2016. 09. 29. 00:31

Örülök, hogy írtál róla, mert sajnálom, hogy nem nézi több Survivorös a Big Brothert. Talán a heti 3 adás, vagy a magyar verzió miatt előítéletek, de én még azt sem tudtam, hogy rajtam kívül még 3 nézője van itt a blogon (persze Deny-ről tudtam már pár hete:). De a lényeg, hogy amennyivel több adásidő jut egy hétre, szerintem pont annyival összetettebb és érdekesebb játék a Survivornál.

Ez az évad nekem simán a jobbak között volt, a 10-kel kezdtem, szóval már van némi összehasonlítási alapom. De nekem pl. az előző, a 17. volt a kedvencem az utóbbi néhányból, ami meg úgy tűnik, hogy Denynek nem jött be annyira, szóval ez erősen szubjektív:) Az abszolút kedvencem meg az S11, és az S13 szorosan a nyomában:)

Nálam azért mindig benne van, hogy ha a kedvenceim korán kiesnek, akkor utána eléggé elveszítem az érdeklődésem, itt is, miután Michelle (akit imádtam, annyit röhögtem rajta, eszméletlenül nagy arc) és Natalie (akinek a legcukibb hangja van a világon) kiesett, már nem volt túl élvezetes a vége. Persze James-nek szurkoltam, de “egyedül” már nem volt ő sem olyan szórakoztató, és amilyen hihetetlen béna volt az összes játékban (úgy emlékszem, tavaly tök jól ment neki, mi történt?), valahol meg is érdemelte. A döntősök közül nekem már teljesen mindegy volt, melyik nyer, Nicole-t a saját szezonjában szerettem, de itt sikerült megutálnom, Paul meg a közepe táján egy darabig szimpi volt, de a végén már csak azt vártam, hogy mikor szavazzák ki.

Az Over the Top-ra nagyon kíváncsi vagyok, főleg, hogy lesznek újra tesók, meg az eyecandy faktor az egekben, remélem lehet majd nézni valahogy:)

dragon1986 - 2016. 09. 29. 10:15

Udv itt is Thomas es a sok mondatok :D Szeretek olvasni :)

En is kovetem mar jo par eve. Kedvenceim nincsenek.

Bogomasina es tavalyi bogomasina az ideigeimre mentek.

Titkos szobanak tenyleg sok ertelme nem volt foleg hogy Paulnal volt es nem szavaztak ki ezert nem is lett felhasznalva a repulojegy :)

Mondjuk hiányzik az ami a Kanadai verzioban volt beszelo szarvas fej ami titkos küldetéseket ad valakinek ugy hogy a tobbiek tudnak rola es meg kell akadalyozzak hogy teljesitse. :D

Thomas - 2016. 09. 29. 13:35

Michelle pedig olyan cuki volt, én nagyon bírtam:) Ki volt a tavalyi bőgőmasina, Vanessa?:)
Ne már, nézed a kanadait is? Mint Alex, az Over the Top-ból, tegnap olvastam az interjúkat. Eddig még sajnos nem került fel sehova semmi, de talán ma lesz az első összefoglaló, és holnap már látunk belőlük valamit.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz