login |

Law & Order: SVU: kezdett a 18. évad

2016. 09. 28. 19:03 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Rape is rape.

Érdekes, de nem kiemelkedő résszel kezdődött idén a Law & Order: SVU, izgalmas morális kérdéseket vetett fel, kár, hogy a lecsengetése csalódást keltő volt, igaz, nem hiszem, hogy azért szó érhetné a ház elejét, hogy némiképp optimistább egy epizód végkicsengése. Azért remélem, hogy az új showrunner, Rick Eid számára nem csak ez lesz a követendő irány.

law-and-order-svu-18x01-03

A alapsztori a fenti kép után bevándorlós, terroristásnak látszott, nem is igazán volt tiszta, hogy Liv-ék miért másznak bele, de idővel más irányba kanyarodott el a történet, hogy féltávon ezúttal kiemelt szerepet kapjon a jogi szál. (Ami a dátumok alapján talán túl gyorsan is lett letudva.) Az viszont szokás szerint tetszett, hogy nem csak tárgyalás-tárgyalás van a sorozatban, hanem sima bírósági meghallgatás is, vagy mi a ‘motion’ elnevezése hivatalosan.

Az ügy aktualitásának mivolta is elég meglepő volt, nem arra hozták ki az egészet, amire számított volna az ember, ráadásul a fent már említett dilemma mellett a két állandó szereplő szembenállása jó kis jeleneteket hozott, bár a rendőrfőnök (egyébként érthető) neheztelése nélkül (az előző szezonfinálé miatt) meglettem volna.

law-and-order-svu-18x01-02

Egyébként hirtelen beugrott, hogy megnézzem, a Law & Order: SVU hogy áll Emmy-k szempontjából. Nyilván ma már nem merül fel a sorozat tényezőként, amit egyszer leírnak, az általában úgyis marad, pedig régen is színészek miatt jelölték: Mariska Hargitay az 5. és a 12. évad között nyolcszor volt jelölt (egyszer nyert is), Chris Meloni csak egyszer.

Rajtuk kívül a vendégszereplők 14 jelölést kaptak – 2005 és 2010 között egy kivétellel LO: SVU-s színész is kapta a szobrot. Ma már a neves vendégeket sem divat jelölni. Talán, ha egyszer Margo Martindale vagy Allison Janney is megjelenne. (Law & Order-ben természetesen már mindketten szerepeltek.)

5 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2016. 09. 28. 19:54

“Érdekes, de nem kiemelkedő réssel kezdődött…”

Ez aranyos, de azért majd javítsd. :)

AJ - 2016. 09. 29. 00:43

Az előző évad fényében én ennél többet vártam. Az volt az érzésem, mintha mindbe bele szerettek volna kapni, azaz legyen aktuális téma, a főnökkel, vagy jó barátjával (legalábbis az esetek közel 100%-ban mellette álló emberre) összekülönböző karakter, egy-két ripost (Fin megjegyzése a bevándorlókat élesen bíráló házmesterre), legyen benne kétes kimenetelű “akciójelenet” (az elején a kisgyerekes, pisztolyos)… és így tovább.

Nem egy témában, egy kérdésben merültek el, hanem szanaszét szaladt mindenki és kb. egy film történetét, eseményszerkezetét tuszakolták ide, ezzel pedig semmilyen lett.

Mariskának így egyedül nem állt olyan jól a harcos amazon szerep, bár túlzás ebben az esetben ennek beállítani, de nem éreztem hitelesnek, és indokoltnak, miért is áll ki ennyire az áldozatért. A kisgyerek-e miatt?

A másik pedig, hogy Barbanak nem állt jól a negatívabb szerep, őt akkor imádom a legjobban, mikor a szemét ellenfelei fölé kerekednek, és onnan próbál meg fölállni. Az előző évadban, amikor megfenyegették, az nagyon jó szál volt.

John - 2016. 09. 29. 19:33

Ezt a sorozatot melyik évaddal érdemes kezdeni? Egyszer bepróbáltam az elsőt, de kicsit gagyinak tűnt.

winnie - 2016. 09. 29. 20:21

teljesen mindegy, barmelyik reszt lehet nezni, de felesleges az elso evaddal, hiszen annak majdnem 20 eve.

vagy a legjobb reszeket nezi az ember, vagy az aktualis evadot. a 12. evad utan tavozott az egyik kiemelt szereplo, szoval lehet utana is, de a 7-10. evad talan a legerosebb.

John - 2016. 09. 29. 20:22

Ok, köszi.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz