login |

Rosewood: kezdett a 2. évad

2016. 09. 28. 14:50 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Komolyan mondom, hogy próbáltam pozitívat találni ebben a premierben, de ha egyszer nincs. Ezerszer inkább újranéznék valami régi Castle-epizódot (pedig az sem az a kimondott sorozatkészítési csúcs), mint ezt a puhapöcs középszert.

rosewood-s2-1

Hogy is mondjam komolyabb kifakadás nélkül… az egész olyan kiszámított. Nem egy történetet nézek, hanem 6 éves gyerek által egymásra rakott építőkockákat. Vagyis olyan sorozatot, aminek az írói valószínűleg otthon dolgoznak a fontos pilotszkriptjeiken, ide meg mindenféle egyediség és egyéniség nélkül lekörmölnek valamit.

Számomra hihetetlen, hogy ez a nyomozós sorozat eljutott a 2. évadjáig, még akkor is, ha tudom, hogy az emberek nem szeretnek gondolkozni. Nem csavaros eseteket várok, de basszus, tök egyértelmű nyomokon halad az ügy, és minden apróságnál megállnak a nézőnek megmagyarázni. Persze ez sok krimiben jelen van, csak itt szinte olyan érzés, mintha közben ránk is néznének, hogy értjük-e, pedig alapból banális dolgokról van szó.

rosewood-s2-2

A konkrét premierről nem is tudom még mit mondhatnék. A fináléban felvetett kérdést a rész végére lezárták, és természetesen komolyabb változás nem várható, csak egy éveken át elhúzott ügy a heti esetek mellett. Az egyedüli valamennyire érdekes dolog az új kapitány volt, aki elég furcsán viselkedett, mintha csőbe akarná húzni Roziékat.

Arról meg külön posztot lehetne írni, hogy a főszereplő színészi alakítása milyen siralmas. Mintha nem is illene bele a helyzetekbe, azon meg csak mosolyogni tudok, ahogy a tényleges halottkémkedést csinálja.

rosewood-s2-3

Gondolom, felesleges pontoznom, ott a szöveg, de legyen egy random 2/10. Közelében sem jártak annak, hogy beszippantsanak, pedig kéne valami könnyen fogyasztható nyomozós sorozat, de ezerszer inkább egy Bull-szerű heti ügyezést választok, mint ezt.

3 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 09. 28. 15:01

meg szoktam nézni az évadnyitókat (nyilván 8-10 év csalódás után egy ncis vagy criminal minds már jó eséllyel kimarad), de erre nehezen tudom rávenni magamat.

de ahogy olvasom az új kapitányt, akkor azt jelenti, hogy a régit lefokozták és mezei nyomozó lett? akkor hogy villa most már a kopasszal partner és hármasban nyomoznak? mert kábé a régi kapitány volt az egyetlen, aki jóvá tudta tenni a sorozatot.

ALDO - 2016. 09. 28. 15:02

“hihetetlen, hogy ez a nyomozós sorozat eljutott a 2. évadjáig”

Ha ilyen nézettséget hoz, akkor harmadik már nem igen lesz.

human - 2016. 09. 28. 17:00

egyelőre nem tudni hogy lesz a dinamika, mert tényleg lefokozták és részt vett az ügyben, de háttérbe szorult, és rozi meg a csaj nyomozott igazából, egy résznél vonták be.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz