login |

Shark Tank: kezdett a 8. évad

2016. 09. 28. 17:30 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

You’re murdering money in front of children

Valamiért kőkeményen visszaesett az üzleti tárgyalós reality nézettsége az 5-6. évados csúcsponthoz képest, és nem nagyon látom, hogy ennek mi az oka, mert a mostani évadnyitó nagyon jól sikerült. Ezúttal túl sok is jutott nekünk a jóból, mert mind a hat cápa jelen volt (majd visszamegyünk ötre, de idén jön egy újabb shark). Egyébként most először néztem olyan szemüveggel a show-t, hogy tudom, odakint ez igazi családi szórakozás, tehát gyerekek is nézik és élvezik.

shark-tank-8x01-01

Too good to be true.

Elég változatos volt a nyitóepizód. Kezdtünk egy elég brutális árú termékkel (kár, hogy közöm nincs a sörökhöz, így nem tudom, hogy mi a különbség a csapolt és az üveges között), amelynél érdekes dolgok hangoztak el. Majd egy első hallásra jó ötletnek tűnő, de egyébként katasztrofális termék kapott szívhez szóló körítést, a harmadik pedig elég WTF-jelenet volt magában, a termék, a kért összeg és a végkimenetel is.

Ezek mind olyan szegmensek voltak, amik miatt még mindig nagy kedvencem maradt a Shark Tank, sőt, talán az utolsó is, amit végképp nem értettem, hogy ki használná, de legalább valóban jó cél szolgál, és mindezt 16 évesen?

shark-tank-8x01-02

A részt nézve egyébként eszembe jutott, hogy mennyire tetszik, hogy minden titkolózás nélkül beszélnek arról, hogy mennyi a termékek előállítási költsége, s olykor nem semmi hallani a számokat, vagy azt, hogy mekkora a különbség az előállítási költség, valamint a fogyasztói ár között. (De ugyanígy hasznos infó, hogy ki mire költené a pénzt (persze, inventory…).)

Szóval csak így tovább, nyilván nem fogok kiszállni (ez a műsor nem hiszem, hogy nagyon el tudna romlani, max akkor nem érdekelne, ha nagyon rosszak lennének a cápák), de a mostani remek évadnyitót követően ez fel sem merülhetett.

shark-tank-8x01-03

Ja, a végére a szokásos mantrám:

Azt hittem, hogy minden évben ugyanazt írhatom le a Shark Tank-ről, mint már oly sokszor, hogy 10/10, kötelező, stb. Mert tényleg ez az a “sorozat” (egyébként) reality, ami az első perctől az utolsóig szinte mindig leköt. Szóval ismétlésképpen itt van pár, tippre igen redundáns kritika: 1. évad2. évad3. évad4. évad5. évad6. évad7. évad.

7 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2016. 09. 28. 18:14

Én szintén továbbra is egyetértek a mantrával. 10/10, mindig ez a legelső, amit megnézek! IMÁDOM!
És nagyon sokszor elmerengek azon, miként-milyen lenne, ha egy-pár terméket -megelőzve a divatot és európai terjesztést- behoznék és árusítanám… 10/10.

Thomas - 2016. 09. 29. 02:18

Most csak úgy poénból letöltöttem, kíváncsi voltam már, hogy mit tud, meg Robertet már úgy is ismertem a DWTS-ból, miért ne?:) És jó, teljesen élvezhető, még ha egyértelműen szoknom is kéne a nyelvezetét, meg a kifejezéseket, amiket használnak, hogy ne csak 80%-osan értsem meg.

Ami meglepett, hogy ezek már mind működő vállalkozások, amik hasznot hoztak, csak fejlesztésre kell a pénz? Bennem valahogy az élt, hogy ide ötleteket hoznak, amiből még prototípus sem feltétlenül van, és arra kell a pénz, hogy beindítsák a dolgokat.

A sörösök akkor nagyjából elérték, amit akartak, ha jól értem, 500e-t kértek 4% részesedésért cserébe, majd 2M-t kapta 16,67%-ért. A termékről nincs sok véleményem, nem iszok sört, de biztos praktikus.

A leveseseket sajnáltam, hisz ki ne szeretne majdnem 20e Ft-ért jó kis házi levest rendelni:) Persze ezt nem a magyar pénztárcákhoz kell mérni, de úgy láttam, hogy a cápák is sokallták. De amúgy, amit nem érettem, 18 dollárba kerül nekik előállítani egy csomagot? És akkor mi volt a 35 dollár? 15 volt a szállítási költstég. Most direkt megnéztem a honlapjukat, és tényleg 70 dollár az eladási ár, szóval azt jól értettem. És a pasi 1,3M-et fektetett be, és vesztett rajta. De azért ez mekkora reklám nekik még így is, hogy nem kaptak pénzt!

Személyre szabható papucsok, juhú:) Erről így nehéz véleményt formálni, hogy nem tudom kipróbálni, de az 50 dolláros ár túlzónak tűnik, akármilyen kényelmes is. És itt ki értékelte 20M-ra a cég értékét, ő? Mert ha jól értettem, a többiek még Robertet is hülyének nézték, hogy adna 500e-t a 20%-áért, vagyis még kevesebbre tartották. A srác meg nem fogadta el, hát ez van. Mindjárt megnézem az ő honlapját is, tervezek magamnak valami jó kis papucsot:)

A ReThinknek én sem látom értelmét, legalábbis nem úgy, ahogy a csaj előadta, ezzel nem fogja a ciberbully-kat megfékezni. Majd az anyjuk felrakja nekik az appot, ők meg nem fognak az OK-ra, nyomni, ugyanmár:) Jobban járt volna, ha leszerződik azzal a szolgáltatóval, amit Marc is mondott, hogy gyerekbarátként lehet reklámozni vele a telefont, mert ennek tényleg max gyerekeknél lenne létjogosultsága, akik még nem érzik, hogy mivel bánthatnak meg valakit. Szóval meglep, hogy erre pénzt adtak. Mark és Lori mindig együtt dolgozik?:)

winnie - 2016. 09. 29. 04:53

thomas: beindított vállalkozások, a semmibe nem fektetnek be. olyat keresnek, ami azért már hoz bevételt, de még kell valami a következő szinthez. ha megtudják, hogy valami nem fial, akkor nem fogja érdekelni őket. nem berúgni akarják a vállalkozást, hanem egy biztatóba beszállni. vagy egy olyanba, ami helyi szinten bizonyított, de kell a tőke az országoshoz.

általában ugye alkudozásról van szó, és van, hogy aki 100 ezret és 10%-ot kér, végül 50%-ot kénytelen odaadni a pénzért, vagy ilyesmi.

“18 dollárba kerül nekik előállítani egy csomagot? És akkor mi volt a 35 dollár? ”

most nem emlékszem a számokra, de itt ugye mindig a margin érdekli őket, hogy mennyiért készíted, mennyiért árulod és a különbözet a nyereséged. (ja, írod a 70-et, akkor nem ezt kérdezted:)

“De azért ez mekkora reklám nekik még így is, hogy nem kaptak pénzt!”

igen, ez nem elhanyagolható, vannak, akiknek igazából ez a céljuk. más kérdés, hogy ilyesmivel és nem túl jó termékkel csak röpke fellendülést lehet elérni, kvázi 15 perc hírnevet.

de volt már olyan, aki senkinek nem kellett, utána a termék iszonyatosan befutott.

és nincs nagy együttdolgozás, ez így jött ki, teljesen random, hogy épp ki kaparintja meg a dolgokat, vagy kit von be maga mellé.

itt talán nem mondták el egyébként, de mindnek van valami szakterülete, amiben nagyon jó.

dragon1986 - 2016. 09. 29. 10:00

Thomas jó olvasni a soraidat vegre hosszú bekezdések 😃

En meg neztem az uj evadot majd ma este 😄

Thomas - 2016. 09. 29. 12:53

Értem, végül is logikus, csak fura, hogy milyen eltérő prekoncepciók élhetnek bennem, pedig biztos, hogy minden írásodat elolvastam róla. Az érdekes, hogy itt hiába nem látnak fantáziát benne, ugyanúgy működik tovább a leveses biznisz, vagy a papucsos, hiába veszteséges nekik, nem adják fel.

Valóban margint emlegettek a 35 dollár kapcsán, szóval az lenne a haszon, az előállítási költség és a vételár közötti rés. Mondjuk akkor se jön ki, ha 18 az előállítás és 70 az ár, biztos volt ott még valami, amit nem értettem.

dragon1986: örülök, hogy tetszett:) Nem ígérem, hogy innentől nézni fogom, de érdekes volt belepillantani.

dragon1986 - 2016. 10. 02. 18:08

Thomas :(

Sörös azoknak jó akik mégis érzik a különbséget, nekem nem tűnne fel olyan mint csap víz és ásványvíz esete 😁

Mondjuk érdekelt volna hogy kávé habját is lehetne tuningolni ha kicsit babralnak a technológiával

16 éves lány előtt megemelem a kalapomat. De így tényleg semmit sem ér. Jó néhányan meggondoljak magukat, de trollok es komolyan ártani akarok úgyis elküldik amit akarnak és még hozza is adhatnak pár sértő sort. :D

dragon1986 - 2016. 10. 22. 21:32

Tetszik hogy ebben az ebben az evadban a részek elejen van egy kis behind the scene :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz