login |

Survivor – 33×02: Control

2016. 09. 29. 20:27 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Nem voltam annyira oda a folytatásért. Hiába volt bőven idő karakterpillanatokra, hiszen még nincs jutalomjáték, még így is elég sok minden kimaradt a részből, ami nem lett volna hátrány, ha megvan az utolsó tíz percre. Viszont legalább a játékosokat nagyjából most már sikerült megjegyeznem, bár favoritom nem nagyon van még.

survivor-33x02-000

Azt pedig most a rövid főcím előnyére írom, hogy a hosszúban pont egy olyan (challenge) pillanatot lőnek el, ami a mostani rész egyik izgalmas pillanatának végkimenetelét árulta el. (Persze még mindig jobb, mint a magyar változat, ahol mintha a döntő környékéről vágtak volna be egy pillanatot az intróba.) Spoilerekkel folytatom a tovább mögött.

Mari esett ki.

survivor-33x02-0000

Hannah’s being Hannah.

Próbálták ugyan mutatni a folyamatokat, de ha nem kellett volna mindkét tribe-bal foglalkozni, akkor szerintem következetesebb lett volna a történetmesélés. Egyrészt Hannah kaphatott volna több hátteret. Ez nem annyira fontos, de nem árt. Oké, Mari végig partvonalon maradt, ez belefért, az viszont nem, hogy ennyire nem volt tiszta a Michaela/Figgy-viszony, illetve előbbi kapcsolata a múltkor kiemelt kvartettel.

survivor-33x02-06

Azt láttuk ugyanis, hogy miképp reagált Figgy és Taylor nagyonokos összemelegedésére, mindenki levonhatott ebből következtetéseket, majd később már egymás mellett beszélgettek közös taktikáról az estére vonatkozó, s láthattuk azt is, hogy együtt is szavaztak. Szóval, bár lehet sejteni a sztorit, de ha valamit nem mesélnek el a részen belül, akkor azt úgy kell kezelnünk, mintha nem is létezne.

survivor-33x02-25

Egyébként a 7-3-as szavazás fényében az egész Hannah-s intermezzo is felesleges volt, de ha mást nem is, így legalább az ő karakteréről végre van tudomásunk. A kérdés, hogy a Mari mellett döntők (ő mivel is szolgált rá a döntésre? ez megint fehér foltnak tűnik, bár nem kell mindig nyomós ok) most már együtt vannak Figgy-ékkel, vagy Figgy-nek idővel valóban mennie kell?

survivor-33x02-17

A másik oldalon a vezetővé előlépett, és megpuccsolásra váró Paul egészségügyi gondja okozott ijedelmet (elég nagyot), Dave pedig bezsákolt magának egy idolt, aminek a bálványozását nem nagyon értem, hiszen, ha egyszer elhasználja, akkor csak 3 napot nyer. Kivéve persze akkor, ha éppen így kerül többségbe a szövetségeseivel.

survivor-33x02-05

Még pár dolog:

  • ugye nem csak én olvasom folyton Vaníliának az egyik törzs nevét?
  • challenge közben továbbra sem tudok betelni az ugrást a víz alá is követő kamerával.
  • ha egy részben említeni fogják a legacy advantage-et, akkor biztosak lehetünk benne, hogy azt szavazzák ki, akinél van? vagy legalább is veszélybe kerül. Ez így nem szerencsés, mert említeni kell, minden részben viszont nem fogják említeni, ha pedig merge előtt kerül sor erre, akkor azt is ellövik, hogy ki nyeri a védettséget. De persze ezt a készítők is tudják, szóval talán kitalálnak valamit.
  • ennek kapcsán még eszembe jutott, hogy szokott valaki prívjöszlionszörvájvört nézni?
  • lehet, hogy a fenti gondjaimra gyógyírt jelentett volna, ha végignézem a majdnem 2 órányi bónusz interjú videót, amit az első rész után adtak ki, de ilyesmire sosem tudom rávenni magam, pedig ezek a videók is elég jól karakterizálhatnak. Vagy legalábbis megmutatják, hogy milyen a játékos valójában.

survivor-33x02-00 survivor-33x02-01survivor-33x02-02 survivor-33x02-03   survivor-33x02-04 survivor-33x02-07 survivor-33x02-08 survivor-33x02-09 survivor-33x02-10 survivor-33x02-11 survivor-33x02-12 survivor-33x02-13 survivor-33x02-14 survivor-33x02-15 survivor-33x02-16 survivor-33x02-18 survivor-33x02-19 survivor-33x02-20 survivor-33x02-21 survivor-33x02-22 survivor-33x02-23 survivor-33x02-24  survivor-33x02-26 survivor-33x02-27

10 hozzászólás Ne habozz!

Risi92 - 2016. 09. 29. 21:12

szerintem jó rész volt, bár fáj a szívem Mariért, volt benne potenciál. a gen-x részlegen Ken egyre szimpatikusabb és edgic-wise nagyon jó részt produkált, de továbbra is a millenials az a csapat akin a hangsúly van. Michelle előtt le a kalappal, hogy 3 bizonytalant is maga mellé állított (Will, Michaela, Hannah) így megszerezve a többséget. Hannah tiszta olyan mint mint tavaly Aubry. és ha már az előző évad, mekkora lenne már ha idén Michelle nyerne (tavaly meg ugye Michele) :D ami nem kizárt, már előző részben is írtam, hogy figyeljünk rá oda. most neki is nagyon erős epizódja volt.

winnie - 2016. 09. 29. 21:34

én pont arra gondoltam, hogy ha figgy nyerne, akkor megint bartender nyerne:)

Rodney - 2016. 09. 29. 22:00

Bár jobban örültem volna Mari maradásának, mit Figgyének, Michelle tényleg ügyesen ténykedett. Ezen kívül viszont csak Dave idolja érte meg a műsoridejét. A Paul féle szívrohamdemégse valahogy nem igazán érdekelt, a Figgyék féle románc meg aztán végképp. De a jövő heti twist jó lesz ;) Egyébként gyakran érdemes nézni az említett plusz interjúkat, olykor pl látszik, hogy melyik tv-ben leadott mondatokat melyikekből vágták össze, hogyan butítják vagy éppen okosítják a karaktereket. Meg hát pl Lucy a két epizód alatt egy interjúdarabkát sem kapott, szóval a teljes képhez azért az ilyesmi is hozzátartozik.

Riggins - 2016. 09. 30. 00:00

Michelle mekkorát ment!

Nagyon kellett szurkolnom, hogy Figgy benn maradjon, de sikerült :D én nem aggódnék a hookup miatt, elnézve a résztvevőket 80%-ra adom, hogy Taylor és Figgy még a merge előtt összevesznek és ki akarják szavazni egymást. Az meg neked jó. Persze ez csak egyenes vonalú játékmenetben jön ki így, lehet már jövő héten swapolnak 3 törzsre, ami szétszedi a bandákat.

winnie - 2016. 09. 30. 05:35

“a teljes képhez azért az ilyesmi is hozzátartozik.”

a teljes kép per definitionem az, amit kapunk, a többi az a teljesen túli képhez tartozik, amit a végtelenségig lehetne bővíteni. a történetmesélést megoldják azzal, amit beleraknak, és a karaktereket is azáltal kell kezelni, mert az így bemutatott karakterek cselekedeteit fogják alátámasztani a szerkesztéssel. ez talán a kivágott jelenetekhez hasonlítható, hiszen ami azokban van egy filmnél, hivatalosan az sem történt meg, hiába forgatták le:)

oké, ez absztraktizálás, de másképp nem megy, mert különben tényleg csak a 24/7-es megfigyelés működne.

dragon1986 - 2016. 10. 01. 16:54

Nagy felhaborodas van smosh csatornakon Mari kieseseert. Igy szaldtam a Spoilerbe. :'(

Natale - 2016. 10. 01. 17:23

Azt hittem az elejen hogy sima lesz, es aki van annyira idiota hogy 4-es szovetseget kot 10-es torzsben ES part valaszt az tulelesre alkalmatlan, de ezek szerint nem. A szakitos felvetes nagyon tetszik, esetleg ha valaki alul talalja magat, elkezdhet olyamiket terjeszteni hogy Figgy mar Adammel flortolt vagy nemtudom.

De van egy olyan erzesem hogy amint a 3 ertelmesebb millenial a masik torzzsel kapcsolatba kerul, atugrik es egyesevel levadasszak a maradekot. Ami nem is szomoritana el, jo sok szezon utan nem tetszik hogy valaki ennyire nyiltan semmibe veszi a Survivor ‘szabalyait’ es megis megussza csak mert idiotakkal van korulveve.

Enzo - 2016. 10. 02. 02:55

33×02

GenX:
-David kőhordásnak álcázott idolkeresése egész zseniális volt, még ha továbbra is fullban nyomja a paranoiát. Szinte már meglepő volt, hogy sima hidden idolt talált, nincs semmi csavar (clue és egyebek).
-Ken vs polip témában elég látványos snittek születtek, az összeállásuk Daviddel pedig egy elég furcsa párost eredményezett, de látok benne potenciált, kicsit a tavalyi Tai-Scot/Jason barátságra hajaz. David gyorsan megmutatta az idolját, nem hittem volna, hogy azonnal meghúzza ezt a bizalmi lépést.

Millennials:
-Ritka a szerelmespár a Survivorben, és általában gyorsan szétszedik. Figgy és Taylor cukik meg minden, de azért én inkább a másik oldal pártján álltam, még ha Michaela nem is a legszimpatikusabb karakter valaha.
-Én Jaynek nem mondtam volna el a Figgy-kiszavazós tervet, Jó, átlátta hogy ez veszélyes a triforce-ra nézve, de ugyanakkor 6:4-ben meg lehetett volna verni a szövetséget.
-Jól megkavarták a dolgokat, Michelle-ben megláttam a potenciált, nem volt semmi, ahogy tribal közben megpróbálta meggyőzni Hannah-t.
-Az egy dolog, hogy Michaela Figgyvel szavaz, de hogy Hannah gyakorlatilag a kért indok megkapása nélkül is “átáll”, azon meglepődtem. (Ahogy az előzetesből látom, nem csak én…) BTW érdekes, hogy mennyit számít a random ülésrend a tribalon.
-Marinak csak én nem láttam meglepődést az arcán az első-második szavazatánál?

Egyebek:
-Ez a főcím még a rövid verziónál is rövidebb lett…
-A poszt címe lehetett volna “Love goggles” vagy “Octopus Prime” is, utóbbin szakadtam :D (előbbi meg a hivatalos címe volt)
-Egyszer igazán lehetne vízalatti hidden idol, milyen király lenne már :) (vagy feltaláltam a spanyolviaszt?)
-Paul kidőlése elég para volt, beharangozták szépen az előzetesben…nem lennék meglepve, ha még lenne neki valami baja.
-Nem volt reward, de teljesen oké ez így, 2.részben még bőven be kell mutatni az embereket. Lucy pl így sem kapott screentime-ot.
-Hajrá fiatalok, de azért nem volt baj, hogy ők mentek tribalra, érdekes volt.
-Ennyit gondolkodni egy szavazaton talán még sose láttam senkit :D Jeff be is kukkantott, hogy minden OK-e :D
-Igen, én is mindig Vanillának olvasom a Vanua törzs nevét :DDD

dragon1986 - 2016. 10. 03. 01:24

Ide masolom

dragon1986 – 2016. 10. 03. 01:16
33×02

Mari wtf?

3-an ott pofoznak mellette Jeff 2x is felhívja rá a figyelmet erre azt mondja a szemüveges biztos kucsusokrol es fenekekrol cseveg ja persze pont ket heteropasival szavazasok elotti percekben

Az elsonel rogton figyelnie kellett volna es gyanakodni szajrol olvasni vagy mi mondjuk tok mindegy legalább nem érte volna váratlanul.

Mondjuk csak en vagyok igy vele ha egy szobababan velem suttogjak a nevemet en meghallom. Es senki sem keresett GEnXbol idolt?!

szerintem - 2016. 10. 03. 22:18

ez a millenials – genX felallas egyelore nem jon be nekem, kicsit eroltetettnek tunik. en a korom szerint eppen genX vagyok, de az biztos, hogy en nem ugy nottem fel, hogy errol valaha is hallottam volna (lehet, hogy burokban eltem, nem tudom) es ezert azonosulni sem tudok ezzel, arrol nem beszelve, hogy a korhatart alulrol surolom, szoval egy 10-15 evvel idosebb emberrel nem erzek semmifele kozosseget. az is igaz ugyanakkor, hogy a nalam alig 5 evvel fiatalabb imseroseimmel is mar oriasi a generacios szakadek. igy aztan ez a survivor felallas mindket oldalrol hidegen hagy az meg sosem jo, ha nem lehet szurkolni, bar nyilvan az erdekes resz az egyeni jateknal kezdodik majd.
az meg nagyon furcsa, hogy a figgy-taylor parost azzal riogatjak, hogy a power couple sosem mukodik. rob es amber? szerintem az eleg jol mukodott.
az interjuk alapjan egyelore a legtobben ertelmesnek tunnek, meg az idegesitobb karakterek is.
ja, es nem is emlekszem, mikor volt ilyen, hogy ferfi modell valoban jol nezett ki, ritkan van igazi, nekemvalo eyecandy a survivorban

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz