login |

Pilot: The Exorcist

2016. 09. 30. 19:30 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) A Cinemax spórolása lassan utoléri majd őket? Csak mert technikailag a FOX-ra érkezett The Exorcist sokkal szebb sorozat, mint az Outcast. A tartalma? Hát…

exor1

Úgy tűnik, itt a Junkie-n egyikünk sem horrorrajongó, mivel sem a többiek közül nem tolong soha senki ezeknél a sorozatoknál, se winnie nincs odaértük, és sajnos engem sem nyűgöznek le. Főleg, mert a horrorban még úgy sem érzek akkora potenciált, ha heti ügyes, de ha még leszűkítik azt heti démonra és főszálra? Hát, úgy még kevésbé érdekes.

Egy kicsit olyan ez, mint az indie horrorfilmek jelenlegi helyzete. Alacsony költségvetésből készül egy csomó, de abból csak pár talál be egy jó ötlettel vagy kreatívabb rendezővel. De azok is csak 2 órában működnek igazán. Egyszerűen úgy tűnik, hogy a stílusban nincs ennyi, több évados puskapor. Vagyis ami volt, azt a Supernatural ellőtte az első 5 évadjában (az a finálé huhh).

exor2

Mindezt úgy mondom, hogy a The Exorcist pilotja tetszett. A két különböző gondolkodású pap bemutatása, az apró ijesztgetések, és néhol a hangulatos képek. Sőt, még a konkrét démonos jelenetek is ütöttek valamennyire, hiszen mégiscsak azok kiűzéséről van szó.

exor3

Viszont az utolsó percek (a zene!) utáni évadtrailer nézése közben már csak az volt bennem, hogy nononono. Nem tudnék komolyan kikelni ellene, vagyis amit tudtam, azt fenn leírtam, egyszerűen csak nem is érdekel a folytatás. A horrornak minisorozatok kellenek, nem ilyenek. 5/10 mondjuk, bár itt nem sokat jelent a szám.

17 hozzászólás Ne habozz!

Chros69 - 2016. 09. 30. 19:46

Igazad van a minisorozatokat illetoen, hacsak nem humorral keverik a megvalositast.

BotondB - 2016. 09. 30. 19:55

Az Outcast nem a Cinemaxon megy?

winnie - 2016. 09. 30. 20:10

ha az outcastre céloz, akkor az természetesen cinemax, de a spórolás szót nem értem, ha ebben az összevetésben említi: dehogy spórolnak a kisebb csatornák. egyszerűen csak nincs annyi pénzük. az outcastet nézik 150 ezren, a the exorcistot több millióan. az egyiknél még reklámbevétel sincs, a másiknál meg bőven.

winnie - 2016. 09. 30. 20:13

egyébként meg:

“A horrornak minisorozatok kellenek”

lehet, hogy ez is az lesz. 13 rész és kasza. és, ha kell, mindig meg tudnak újulni 13 részes sztorik után, nem?

human - 2016. 09. 30. 21:34

nem találom h írtuk volna h 13 részre tervezték az első fő szálat és utána kitalálnak valamit. ha meg 13 rész és kasza és nem csak vége nincs, de még az odavezető utazás sem tűnik izgalmasnak, akkor meg főleg nincs értelme nézni.

Thomas - 2016. 09. 30. 22:52

Nekem tetszett, rég láttam már ennyire biztató pilotot, de ezt már a másik kritikánál kifejtettem, nem akarom ismételni magam. Számszerűleg 8,5/10.

“Egy kicsit olyan ez, mint az indie horrorfilmek jelenlegi helyzete. Alacsony költségvetésből készül egy csomó, de abból csak pár talál be egy jó ötlettel vagy kreatívabb rendezővel.”

Ezt viszont mindig fordítva közelítem meg:) A horrornak nincs szüksége jó ötletekre vagy kreatív rendezőkre, mert valóban csak pár talál be a nagyon sokból, a többi élvezhetetlen. Én inkább az olyan horrort szeretem, ahol a jól bevált paneleket variálják ügyesen, és hozza a megbízható szintet. Lehet, hogy nem fogom többször megnézni, mert mindig lesz új, de legalább jól szórakozok az n+1. hasonló slasheren is (nem mintha manapság olyan sok készülne).

A The Exorcistban is éppen annyi a kreativitás, hogy filmszerűbb a tempója és a fényképezése, ami talán kicsit kiemeli a jelenlegi országos felhozatalból, és ez nekem pont elég. Hogy lesz-e benne 13 résznyi, vagy több évadnyi puskapor, az nagyon jó kérdés, szeretném, ha lenne!
Viszont még mindig remélem, hogy nem lesz heti démon, mert az nagyon visszavetné a lelkesedésem, de meglátjuk.

A Supernatural amúgy horrornak tekinthető? Már csak a címéből is olyan prekoncepcióm volt, hogy stílusban olyasmi, mint a TVD, csak más természetfeletti lényeket kergetnek, ezért eszembe sem jutott soha belenézni.

Snoopyzit30 - 2016. 10. 01. 09:00

Az 5/10-es értékelés az szerintem nagyon alacsony, főleg annak fényében, hogy “úgy mondom, hogy a The Exorcist pilotja tetszett”. Nálam az 5/10 már bőven a nézhetetlen kategória. Mi lett volna ha még nem is tetszik???

winnie - 2016. 10. 01. 11:12

Snoopyzit30: akkor lehet, hogy 4/10. de az 5/10 az szerintem mindenhol közepes, de ezért mondjuk mindig, hogy a számok nem érdekesek, azok mindenkinél mást jelentenek. nálad nézhetetlent, nálam pedig jelenthet nagyon kellemes meglepetést is, mint a kevin can wait-pilot esetében.

winnie - 2016. 10. 01. 11:13

‘A Supernatural amúgy horrornak tekinthető? ‘

persze. az első évadban mindenféle horror legendát vettel sorra a részekben. az jópofa volt. persze természetfölötti a horror.

G0thM4n - 2016. 10. 01. 13:13

@Thomas: Supernatural,poén…röviden. Sokunk megszokásból nézi/te. Vannak,voltak komolyabb,faxa részek,akár évad is.Mindenképp kezdj bele,dráma,klasszik horror elemek,klisék,guszta,egyéni megoldások..stb. egyvelege. mellette pedig elég kínos helyenként.

Muhito - 2016. 10. 01. 18:07

Igazából az Outcast és az Exorcist,bejegyzései alatt is egyre több embernél látom,és jó magam is ezek közé sorolom magam azért eléggé hiánycikk a műfaj sorozatilag,és sajnos ott tartunk hogy pl az említett művekre azt kell mondjam jó vagy elmegy,mert egyszerűan nincs más..miközben egy egészséges mércével a műfajban mérve,stílus jegyeit nézve a nullához közelít.Az utolsó x évben az American horror story 2.évadjától eltekintve nem volt értékelhető darab,én nem hiszem el hogy az éves szinten lassan 400-500 legyártott sorozat közé nem fér el egy minőségi a stílusból.nem várok én nagy dolgokat,a klisék se zavarnak de legyen összerakva!Ennyire nincs ötlet,vagy ambíció?Ha csak vesznek egy classic storyt,mint a démonok közt első vagy második része mindegyikből lehetne egy önnáló évad is,normális szereplőgárdával,semmi mitológiailag túlcsavart dologgal,vagy akár heti ügyes átívelős,tisztességesen összerakva!visszatérve kicsit az AHS-re nagyon biztatóan indult,az első rész nagyon tetszett de megint bejöttek a félelmeima 2,részre hogy valami bődületes baromság lesz a mitológiai része és a “rossz…Szóval számomra érthetetlen..

Muhito - 2016. 10. 01. 18:08

A végén nyilván a AHS 6.évadjára gondoltam:)

zedtheant - 2016. 10. 02. 05:37

Asszem ez a sorozat nagyon alulértékelten indult a blogon. Most néztem meg a 2. részt és minden pozitívumot vitt tovább az elsőből, plusz terjesztette ki szépen a világot és úgy látszik, lesznek átívelő szálak is. Tehát nemcsak “az üggyel” fogják húzni az időt, amitől szerintem sokan féltek.

Ráadásul képi és zenei világban is nagyon ott van a sorozat. Azt érzem, amit nagyon kevés más sorozatnál és inkább filmeknél szoktam, hogy már az atmoszférával, a zenével, a beállításokkal tudnak hangulatot teremteni és feszültséget kelteni.

Profi munkának érzem, amiben a “világépítést” fontosnak tartják. Mondjuk az is igaz, hogy elfogult vagyok a téma miatt, mert kedvence, de szerintem érdemes még neki esélyt adni – a hangulat, az atmoszféra, a feszültség nagyon ott van.

G0thM4n - 2016. 10. 02. 07:23

@zedtheant:Így van.Ugyanígy érzem.Az Outcast pilot viszonylag erős volt,ahogy a Damien is,de teljes unalomba fulladtak!Itt több ötletet,reményt látok.Van potenciál az ilyen témájú film,sorozatokban csak ügyesen,okosan kell keverni a már meglévő dolgokat.

winnie - 2016. 10. 04. 14:09

1×02: ez tetszett. nem tudom, miért, de bejött. valahogy elkezdett érdekelni, bár az űzős klisék még mindig hidegen hagynak, de voltak benne azért érdekes dolgok-

egyébként is terveztem, hogy újranézem a pilotot, mert tuti, hogy sok minden kimaradt belőle, annyira nem érdekelt

6,5/10

zedtheant - 2016. 10. 08. 22:06

a 3. rész még jobb volt, mint az eddigiek. kár, hogy szinte 0 az esélye a túlélésre. nekem eddig a kedvenc az idei felhozatalból, bár még nem láttam sok ígéretes pilotot.

ombre - 2016. 10. 30. 21:51

Eddig az ötödik rész volt a legfainabb,volt benne kraft.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz