login |

Grey’s Anatomy: kezdett a 13. évad

2016. 10. 02. 18:12 - Írta: Deny

315 hozzászólás | kategória: kritika,

Már 13-nál tartunk!

Ha babonás lennék, valószínűleg most aggódnék, hogy ezt az évadot el ne szúrják az írók, és kicsit aggódom is, de nem ez okból. Az a helyzet ugyanis, hogy a 12. szezon annyira felülmúlta a várakozásaimat, és annyira magasra tette a lécet, hogy azt nagyon nehéz lesz megugrani, és még könnyebb alulmúlni.

greys-anatomy-13x01-08

Azonban, ha a szezon első két részét vesszük alapul, kijelenthetjük, hogy a Grey’s Anatomy reneszánsza egyelőre nemcsak egyévados csodának tűnik. Nagyon korrekt és erős startot hozott a sorozat. Innentől spoilerekkel folytatom.

Amikor a tavalyi évadzárót néztem, azt hittem, az írók azt szánták „cliffhangernek”, hogy Maggie a semmiből kijelentette, hogy tetszik neki Riggs, órákkal azután, hogy a férfi és Mer összejöttek. Nem is gondoltam volna, hogy Alex utolsó jelenetének ilyen drasztikus folytatása lesz. Az ő történetére fókuszált az évadnyitó, jó pár megható baráti pillanatot és egy váratlan fordulatot is hozva.

ga-ct

Imádtam Meredith és Alex jeleneteit: ahogy Mer rögtön rájött, hogy mi történt, és azonnal a barátja segítségére sietett. Az ő barátságuk annyira őszinte és mély, hogy tényleg követnék egymást a bűnbe is.

Ellen Pompeo nagyszerűen hozta az aggódó Meredith-t, akit szabályosan felemésztett a dilemma, hogy falazzon barátjának, vagy teljesítse szakmai kötelességét, és elmondja az igazat. Nálam ők ketten vitték el a premiert. Ez az, ami a Grey’s egyik legnagyobb erőssége: a feltétel nélküli összetartás és a legendás barátságok ábrázolása.

greys-anatomy-13x01-07

A premiervégi húzásra nem számítottam, ugyanis 1) A Grey’s-ben eddig a legtöbb kihágást – legyen akármilyen súlyos – megúszták egy ejnye-bejnyével, vagy egy apróbb büntetéssel, 2) azt vártam, hogy több részen át húzzák majd a dolgot.

Bár az igaz, hogy a következmények egyelőre nem teljesen bontakoztak ki, és lesz még súlya a történteknek. Érdekes lesz látni, hogy ki hogy viszonyul majd a „közellenséghez”, illetve, hogy Jo háttértörténetét kifejtik-e bővebben most, hogy kiderült a titka.

ga-harriet

Úgy tűnik, Jackson és April végre elindult a békülés útján hála az újszülött Harrietnek. Kivételesen Mama Avery sem volt idegesítő, pedig az elején úgy tűnt, hogy megint fel akarja kavarni az állóvizet.

Bailey-éknél is helyreállt a rend, és Ben végre újra munkába állhatott a féléves felfüggesztés után. Owen és Amelia aranyosak friss házasokként, de kérdés, hogy két ennyire temperamentumos személy mennyi ideig tud harmóniában meglenni.

greys-anatomy-13x01-06

A második részben már kaptunk vicces jeleneteket is a sorozat klasszikus humorával: a kórház „kémjének” kinevezett Dr. Webber nagyon aranyos volt, és megidézte az első évadok szellemét, gondoljunk csak arra, amikor George kényszerült erre a szerepre. Bailey is újra megvillanthatta azt az énjét, ami miatt anno a Náci becenevet kapta, és mindenki vigyázzba állt, ha ő megjelent.

Maggie Riggs utáni sóvárgását is viccesnek szánhatták a készítők, de nálam ez az, ami inkább a kínos kategóriába esik. Az rendben van, hogy Maggie különc és néha gyerekes – ami egyébként nem zavar, mert pont ez teszi számomra irtó aranyossá -, de van amikor már túlzásba viszi.

Most egy pár részig biztos elnézhetjük majd a kínos, tinédzser drámába illő „háromszöget”, ami igazából nem is valódi, hisz Riggs nem érez iránta semmit. Már most látom magam előtt a reakcióját, ha megtudja az igazat.

ga

Arizona egyelőre kimaradt a drámából, de csak azért, mert a színésznő szülési szabadságon volt. A harmadik részben már visszatér, és Shonda Rhimes komoly történetet szán neki a folytatásban, a szemfülesek már valószínűleg azt is tudják, hogy mi lesz az. Azt is érdekes lesz látni, hogy beleírják-e az Ameliát alakító színésznő terhességét a sorozatba.

Az évad központi témája egyébként a gyökerekhez való visszatérés lesz, így az eredeti szereplőkön (Meredith, Alex, Bailey, Webber) lesz a hangsúly.

greys-anatomy-13x01-03

Összességében a 13. évad eddig hozza az előző szezon minőségét, és remélem, ez nem is változik meg egyhamar.

Ahogy azt már nyár elején is írtam, 4 éve nem élveztem ennyire a sorozatot, mint az utóbbi esztendőben, ezért 8/10-re értékelném az eddig látottakat. Vészesen közelítünk az ER 15 évadja felé, és ha továbbra is ilyen jól tartja magát a Grey’s Anatomy, akkor nagyon könnyen túl is élheti az NBC egykori orvosos sorozatát.

315 hozzászólás Ne habozz!

Annie - 2016. 10. 02. 19:41

Nagyon jó kis írás teljesen egyet értek! :) Imádom ezt a sorozatot sose okozott csalódást. De sajnos úgy néz ki én nem vagyok elég szemfüles.. kifejtenéd az Arizonás részt? :)

Deny - 2016. 10. 02. 19:47

Persze :) Shonda komoly szerelmi szálat ígért neki.

szepi06 - 2016. 10. 02. 20:04

Köszönjük a kritikát! :) Már féltem, hogy nem is írsz Deny. Szerintem is nagyon jól kezdett ez az évad, megmondom őszintén s11-nél már aggódtam, hiányzott a “Twisted Sisters” nagyon.

Kíváncsi vagyok, hogy Alex-nek mibe fog kerülni ez a kis bunyó, rossz volt látni, hogy így elveszítette a fejét:(
Engem is érdekel, hogy hogyan fogják megoldani a büntetését. Ha bevarják akkor egy időre, gondolom én, ki fogják írni. Ha megússza és folytatják az eddigi hagyományokat akkor meg túl kiszámítható lesz a sorozat.

Deny - 2016. 10. 02. 20:10

szepi06: Szerintem börtön tuti nem lesz, már csak azért is, mert úgy tűnik, hogy DeLuca megúszta. Nem ismerem nagyon az amerikai jogot, de szerintem így akkor már nem minősül bűntettnek, csak vétségnek.

Lehet, hogy egy darabig majd a klinikán fog dolgozni, ahogy azt most be is lengették. Még van egy olyan elképzelésem, hogy lehet, hogy megússza minden további nélkül, viszont a szülők nem akarják majd, hogy ő kezelje a gyerekeiket.

Egyébként nekem is rohadtul hiányzik a Twisted Sisters, de nagyon tetszik Mer és Alex dinamikája :) Méltó person-utód lett.

casi - 2016. 10. 02. 20:50

Én vagyok az egyetlen (tudom, tudom, biztos nem), de engem iszonyatosan irritál Meredith, sosem szerettem nagyon, de már 2-3 évada kifejezetten idegesít.
Alex és Jo: nem volt még ilyen élményem, de nem hiszem el, hogy nem lehet elmondani az igazságot annak a férfinak, akit szeretek. Vagy legalább hazudjon valamit arról, hogy miért nem lehet házas, ne azzal intézze el, hogy nem tehetem.
Webber: miért nem írták már ki?
April és Avery: nekik valamilyen szinten drukkolok.
A háromszög: megint, miért nem lehet egy felnőtt embernek elmondani, aki nemcsak a barátod, hanem a testvéred, hogy figyi, kopjál le erről a pasiról, mert én már lefeküdtem vele. Közben meg Riggsnek parancsolgat, hogy ne kezdjen Maggievel, mire fel?
Áhh, nyírjunk ki pár embert.

renka - 2016. 10. 02. 22:07

Végre, köszi!Már kénytelen voltam csatlakozni egy külföldi fórumhoz…:D

Nagyon tetszett az első rész, volt benne feszültség, dinamika…minden, ami kell! A másodikról sajnos már nem mondhatom el ugyanezt…Shonda viccesnek találja Maggiet, én viszont nagyon-nagyon kínosnak. Bírom őt, de ez már így sok.Itt még csak az sem lehetséges, h ki ennek, ki annak szorít, mert Meredith már összejött Riggssel…és ugye két testvérről beszélünk (akik nem a középiskolában vanak!), tehát Maggie-nek esélye sem volt.Amúgy Meredith puszta “jótestvéri” szeretetből segít Maggie-nek hülyét csinálni magából, azért mondta Riggsnek, h mit csináljon (ill. mit nem), h védje… Remélem jövő héten végre vége ennek a baromságnak, Maggie majd nyafog még egy pár epizódot, aztán felejtsük el, h ilyen is volt…de gyorsan!

Az Alex-Jo-DeLuca sztoriban rengeteg lehetőség van (és nem, nem egy újabb szerelmi háromszögre gondolok), Shonda központi témának szánja a családon belüli erőszakot ebben az évadban (szóval jó esély van rá, h megértsük, h Jo miért nem mondhatta el a villámkezű Alexnek, h mi is a helyzet valójában). Kíváncsi vagyok, h Alexnek mi lesz a büntetése, mert az világos, h ezt nem úszhatja meg, de nyilván a börtön is kizárva (felfüggesztett, némi közmunka esetleg?)

Annie - 2016. 10. 02. 22:09

Deny: Jaj na ennek nagyon örülök bár gondoltam Callie távozása után (amit nagyon sajnálok) hogy lesz neki más .. csak azt hittem arra érted, hogy már feltűnt valami szereplő a sorozatban akit nem vettem észre :D

casi: Meredith engem régen jobban irritált sőt Derek halála volt a fordulópont nálam, azóta jobban szeretem a karaktert. Jo titkolózása és a háromszög szerintem is bénázás és nem reális de hát.. kell a dráma :D

Agiccc - 2016. 10. 02. 22:23

Casi: minden szavaddal egyetértek, annyi plusszal, hogy engem mindig is irritált Meredith és Bailey is.

Nekem annyira hiányoztak a régi szereplők, hogy a nyáron darában elkezdtem visszanézni a sorozatot. Annyira más volt, és sajnos – számomra- a Sloan-Lexie-Teddy szereplőket nem tudták pótolni, és a 3 legjobb női karakter Addison, Christina és Callie volt és sajnos most nincs olyan nő a, aki az ő hiányukat legalább egy kicsi szinten enyhítené :S
Alex és Arizona gyakorlatilag az a két karakter, akiket tényleg szeretek.

Viszont nem tudom ki emlékszik, de a 9. évad végén Jo az akkori barátját (a szülész pasit) nagyon hasonló módon megverte, ugyanígy került kórházba, ugyanígy Alex hozta be. Persze a két szitut nehéz összehasonlítani, mert itt gyakorlatilag ok nélkül ment Alex DeLucanak, ott pedig megvolt az indok, de Jo a múltjával magyarázta ezt, ami sokban hasonlít Karevéra, és így már egészen máshogy fest a mostani rekaciója erre a szituációra.
BTW szerintetek amúgy össze fogják hozni Mer-t és Alexet egymással?

szepi06 - 2016. 10. 02. 22:50

Agiccc: Én is gondoltam erre, de én maximum egy sorozatzáróként lépném ezt meg. Bár én nem vagyok Shonda… :)

renka - 2016. 10. 02. 22:52

Jot a 9. évadban többször megverte a barátja ha jól emlékszem, aztán végül megvédte magát, akkor került be a srác a kórházba. Szóval az azért egy picit tényleg más szitu. De látszik, h a fináléban még nem voltak abban biztosak a készítők, h hogyan is fog ez a dolog folytatódni… Jo éppen nevetett, amikor Alex mosolyogva belépett a szobába, mert azt hitte, h minden rendben itt, Jonak jó kedve van… Aztán megpillantotta DeLuca-t (elég félreérthető szituációban ugye) és elszállt az agya, Jo hiába kiabált utána, már nem tudott leállni.Szóval akkor még csak féltékenységről volt itt szó, az évadnyitóra lett beőle ez az “Alex azt hitte, h DeLuca erőszakoskodik Joval” variáció. Gondolom valami menekülőútvonalat készítettek elő ezzel Alexnek, mert azt csak nem akarják, h semmi következménye ne legyen az ügynek, de a hosszabb börtönbüntetés meg csak egy idő-ugrással lenne lehetséges…

Még mindig képesek ezzel szivatni az arra hajlamosakat (van, aki drukkol nekik) ezzel az Alex-Meredith dologgal, máskor meg azt mondják, h olyanok, mint a testvérek, úgyhogy nagyon fura lenne… Szóval nem hiszem.

renka - 2016. 10. 02. 22:56

Miért nem lehet itt javítani, ha az ember hülyeséget írt? :D

Agiccc - 2016. 10. 02. 23:16

Igen más volt az alaphelyzet annál a “bunyónál” csak tényleg majdnem egymás után látva a két részt nagyon hasonlított az egész jelenet amikor Alex ott van a kórházban egy összevert emberrel. Meg utána azt mondja a srác, hogy veszekedtek és Jo ment neki és ő úgy ragadta meg meg visszaütött h azért verte meg ennyire a Jo, szóval elvileg egyszeri alkalom volt. De nem is ez a lényeg, csak tényleg a rengeteg hasonló mozzanat. Nem tudom mennyire tudatos, Shondanál sosem lehet tudni :D

Igen, néha testvérinek tűnik a szeretetük de néha meg olyan, h nem is tudok “újat” elképzelni melléjük.
Például ez a Riggs és Meredith szál számomra borzasztó indokolatlan, és nagyon gyenge karakternek érzem őt (IS!).

Agiccc - 2016. 10. 02. 23:17

Jajj, ebbe most én is nagyon belejavítanék:D

renka - 2016. 10. 02. 23:37

Abból a szempontból biztos tudatos volt ez Shonda-tól, h ebben a szezonban Jo múltja is fókuszban lesz. A hasonló múlt az Alex-Jo párosnál is alap volt, most kicsit jobban belemennek majd, h ki honnan jött stb.

Riggsnek meg Meredithnek azért kell Maggie bénázása (ezért kellett gyorsan szakítania DeLuca-val, pedig én ott mondjuk sokkal-sokkal több kémiát éreztem), h kicsit nehezítse a dolgukat, így az emberek elkezdenek drukkolni nekik…és egyébként is,ha minden rendben lenne Meredith életében, akkor az a sorozat végét jelentené (ez utóbbi by Shonda).

Evian - 2016. 10. 02. 23:40

Ez volt az elso olyan GA evad eleje, ami idegesitett. Nekem csalodas a kezdes mindket resze.
A Maggie-Riggs-Meredith fele vonaltol konkretan kihabzott a szappan a fuleimen. Olyan bugyutanak ereztem, mintha vmi rossz brazil/mexikói sorozatot neztem volna.
Jo reakcioja es videlkedese, gondolkodas modja szinten eleg erthetetlen es logikatlan, mintha azt a celt szolgalna, vegre Alex is, mint minden kezdeti foszereplo megkapja a maga teljes padlora kuldeset.
April es Avery nem erdekel. Annyira unalmasak mar.
Egyetertek par elottem szoloval: kiirtak/utkozben elhagytak tobb olyan kulcskaraktert, fontos figurakat, amiket nem sikerult igazan potolni. A jelenlegi garda pedig ezekkel a tortenetszalakkal igen gyenge dolgot produkal.
A Meredith-Riggs paros dinamikaja nagyon jo egyutt, de az a bajom a legtobb jelenetuket mintha lattam volna mar a MerDer parossal. Meg a civodasaik is hasonlo stilusuak.
En azt erzem, hogy verfrissites kell, mind torteneti, mind karakterek szintjen…

-Tomi - 2016. 10. 03. 08:57

Én eddig még csak a visszatérő első részt láttam, de nekem valahogy nem jött be. Nem ez volt a legerősebb kezdése a sorozatnak, ezért úgy gondoltam, hogy egy kicsit most jegelem. Várok össze pár részt, és akkor majd újra előveszem.
Maggie engem az előző évadban nem, most viszont nagyon idegesít.
A többiekkel nincs különösebb bajom, Jo-Alex-DeLuca szál tetszik, és most is mint mindig Mer és Alex jelenetei nagyon jók, viszont Meredith és Riggs szála nekem túljátszott.

renka - 2016. 10. 03. 11:01

Lehet, h én vagyok az egyetlen, de én nem sírok vissza régi karaktereket.Engem inkább az zavar, h túl sokan vannak, így akadnak szálak, amik elnagyoltak, karakterek, amik nincsenek megfelelően beépítve. Márpedig ha egy olyan sorozatba hozunk be új szereplőket, ami már ilyen hosszú ideje fut, akkor dolgozni kell azon, h az újakat is megszerettessük valahogy, h ők is érdekesek legyenek. És én értem, h ez a sorozat Meredith Grey fejlődéstörténetéről szól, de nem biztos, h az használ neki, ha az ő érdekében teljes mértékben beáldozunk karaktereket (lásd:Maggie pl).

kicsini - 2016. 10. 03. 11:37

Na végre már egy 13-as kibeszélő! :D

Nos én kifejezetten nagy Grey’s fan vagyok. Leírni sem tudom, hogy mennyire. :)
Régi karaktereket én sem sírok vissza, talán Christinát egy kicsikét.
Viszont az új arcokkal van némi problémám. Például Maggie engem a megjelenésétől kezdve irritál. Könyörgöm, egy ovis kislányról van szó vagy egy hiperszuper, okos szívsebészről? Ez a jaj de szeretem DeLucát, aztán meg Riggs a mindenem csapongás nagyon gyenge. Meg a hisztik, amikor pl Meredith eltitkolta az Alex-Jo történéseket előtte. Mi volt az a kirohanás, hogy Mer egy családot ajánlott neki ő pedig elfogadta és neki mennyire mást jelent az, hogy testvérek? Ok, hogy féltesók, de Alexet régebb óta ismeri, több mindenen estek ők át együtt, mint Maggievel. Nyilván védelmezi őt Mer, amit Maggienek is be kéne látni.
Én Ameliát sem kedvelem. Vele akarták pótolni Derek elvesztését, de számomra egy irritáló, hisztis, döntésképtelen csajjá vált. Owent nagyon szeretem, örülök, hogy végre boldog. De úgysem fog ez sokáig tartani náluk Ameliát ismerve.
Riggs egy olyan karakter, akit akár még szeretni is tudnék. De ehhez kicsit jobban meg kéne ismerni. Aranyos Meredith vele, boldoggá teszik egymást. De igazán lehetnének őszinték egymással és a környezetükkel is. Letelt a gyász, Riggs is egyedülálló. Miért nem lehet felvállalni, hogy alakul közöttük valami? Mindjárt tisztább lenne Maggie számára is, hogy nulla az esélye.
Amúgy féltem Mert. Biztos nem hagyják ennyiben Owen lánytestvérének a történetét. Túl szép lenne, ha valóban hagynánk boldogan élni Mert. (Amúgy a gyerekek hol a fenében vannak??)
Alex-Jo szál. Fuh, nem szeretem Jot. Voltak alkalmak, amikor elhittem, hogy fejlődik, de alapból ki nem állok a hazug embereket. Ha annyira veszettül szerelmes vagyok valakibe, akkor elmondom neki, hogy mi a szitu. Nem hagyom szenvedni a másikat egy “nem tehetem” dumával.
Amúgy ő most miért is van ennyire kiakadva Alexre? Mert Alex lelépett, miután ezredik leánykérést is semmitmondó indokokkal elutasította? Aztán meg visszatért hozzá, de éppen matt részegen hempergett egy másik pasival? (Tudom, hogy véletlen volt és hogy DeLuca semmit nem akart, de Alex ezt honnan tudta volna?) Azt meg nem róhatja fel Jo neki, hogy megverte a pasast. Ismeri, tudja milyen/milyen volt Alex élete..
Alex megérdemelne már végre egy rendes, normális, aranyos barátnőt. Eddig csak dilis csajokkal hozta őt össze Shonda.
Nem szeretném őket Merrel együtt látni, mint egy pár. Annyira aranyosak együtt, de mint két testvér.
Callie nem fog hiányozni, nem volt már a régi önmaga egy jó ideje. Arizona történetére igazán kíváncsi leszek.
A Náci és Ben szerelmi szála sem mozgat meg különösebben. Kezdtek már túl csöpögősek lenni. (Amúgy ebből a családból is elpárolgott a gyerek??)
Webbert nagyon szerettem régen, de már kiöregedett a kórházból. Nem fájna érte a szívem, ha kiírnák. Vagy esetleg nagyobb hangot fektethetnének arra, hogy ő Maggie apja. Ha már a csaj úgyis annyira oda meg vissza van az új “családja” miatt.
Jackson és April engem érdekel. Remélem a kicsi lány összehozza őket újra. Annyira egymásnak vannak teremtve. Szomorú lenne, ha ezek után sem sikerülne nekik a dolog.

Összességében nekem eddig minden rész és évad tetszett, függő vagyok. De a 13. évad első két része kifejezetten megragadott. Izgatottan várom a fejleményeket.

Enci - 2016. 10. 03. 14:56

KIBESZÉÉÉÉLŐŐŐŐŐ!!!!! :D Nem vagyok egy Deny, se Kriszta, de már majdnem azt hittem, hogy én nekem kell majd megírni :D

Amúgy Caterina Scorsone wikipedia oldala szerint a terhessége nem lesz beleírva a sorozatba. Bár már igencsak megérdemelte volna mindkettő és még a helyzet is adott volt. Mármint Amelia és Owen.

Avery mama most kifejezetten nem volt egy freudi rémálom :D De az nagy volt, amikor azt hitte, hogy Catherine lett a pici :D :D :D Meg a vezetéknév… az tényleg kellően humorosra sikerült.
“That’s your baby. She is my baby”. Harriet Kapner-Avery.

Eddig sajna csak az első részt láttam, nekem tetszett, bár egy két dolog nálam is furán veszi ki magát. Pl a gyerekek eltűnése a semmiben (ez másnak is, látom). Aley dühkitörése is fura volt nekem, hiszen oké, hogy egy alapból nagyon hirtelen ember, de ennyire kikelni önmagából… Ez számomra kész rejtély. Mernek és Riggsnek én személy szerint drukkolok, visont Maggie mellé sem egy De Lucát tudnék elképzelni, mint inkább egy Riggs 2.0-t. Érett, férfias, stb.

Kíváncsi vagyok, mi volt legutóbbi csütörtökön (ez ma délután fog számomra csak igazán kiderülni).

Köszi az évadnyitót Deny!!!!! :)

Enci - 2016. 10. 03. 14:56

a változatosság kedvéért megint elveszett a kritikám az éterben…

infinity - 2016. 10. 03. 20:20

köszi az írást!
nekem is tetszett a kezdés, és remélem, hogy az eddigiekhez hasonló részek (vagy jobbak) lesznek az évadban.
én is elkezdtem újranézni az elejétől a sorozatot és nekem is hiányoznak régi szereplők + valahogy a sorozat is jobb volt, de nyilván nem illik ezt felróni egy ilyen idős sorinál.
A mostani évad eddig tetszik és mivel nagy fan vagyok, ezért nézem ameddig tart.

Csilla0422 - 2016. 10. 03. 21:48

Köszi Deny az írást! A 100. hsz az enyém lesz… most nem fogsz beelőzni :)

Az első két résztől nem dobtam hátast, de azért voltak kifejezetten jó jelenetek. Lehet az az oka, hogy láttam ismét a kezdeteket és ezért magas a mérce. No meg hiányoznak a régi arcok.
Ráadásul Jo már olyan szinten irritál… egyre nehezebben viselem el az idióta képét és az agyatlan viselkedését. Könyörgöm jöjjön egy busz vagy Mr. Gary Clark 2.0

Kepner – Avery család nagyon tetszik, nekik szurkolok. Mama Avery meg taps, taps és taps.

Maggie viselkedése inkább egy ovishoz hasonlít mintsem egy jegyzett szívsebészhez. Ami még tavaly aranyos volt, az most már inkább kínos és megalázó.

Jo meg ha csak ennyire tartja Alexat miért van vele?

Amelia – na róla még mindig nem tudunk semmit és valahogy nem ide való. Nem hiszem, hogy hosszú lesz a házasságuk.

Mer és Riggs ez még akár érdekes is lehet.

Baileynek kifejezetten jó tett, hogy főnök lett – egyre többet villan fel a kezdeti Bailey.

Ha ez a szint megmarad unatkozni akkor sem fogunk, de tudnak ők ennél jobbat is. Arizona is jön vissza! Leah trollkodása még most is hiányzik.

BubuMaczko - 2016. 10. 03. 21:57

Köszönjük a kritikát! :) Már vártam nagyon a kibeszélőt :)
Nekem az évad elejével a problémám a Maggie-Meredith téma. Nem életszerű, hogy egy háromgyerekes özvegy úgy viselkedjen, mint egy idétlen kamasz. Kötve hiszem, hogy lenne ilyen játszmákra ideje/energiája, és nem állna őszintén a testvére vagy akár egy barát elé, hogy bocs, de vele kavarok, és nem publikus, mert még én sem tudom pontosan, mi ez… Amúgy a Meredith-Riggs páros nagyon tetszik, Derekből már elég volt. A köztük lévő dinamika eddig jó, Meredith kinőtt a diákszerepből, és egyenrangú partner. Derek egója eléggé elnyomta már. Ez ráfért, kevesebbet is drámázik, és végre mosolyog! Meg a srácban pont elég szarkazmus van, hogy értsék egymást.
Az tetszett, hogy April félkómásan “megtáncoltatta” anyóspajtást, és hagyta, hogy alkudozzon a gyerek nevéről :) És eddig nagyon korrekten kezelték a szitut, szurkolok nekik.
Jo-t tényleg szétmázolhatná egy busz. Nem lehetett volna a verekedés előtt és után sem őszinte? Évekig együtt van valakivel, akiért úgy odavan, de nem mondja el, hogy nem mehet férjhez? Utána is csak azért ment be csóri DeLucához, hogy ő ne mondja el a kis titkát.
Alex reakcióját valahol értem, de szerintem, mivel első kihágás, és felépül belőle a srác, maximum felfüggesztettet kaphat, pénzbírsággal, vagy közmunkával. Plusz Amerikában divatos a dühkezelési terápia… Szerintem egy idő után a priuszát is törlik ilyen esetben. És mentő körülmény, hogy védeni akart valakit, de persze ettől még felelősséggel tartozik.
Amelia és Owen párosát mindig bírtam, de már kicsit túlfeszítették a hzavonát az előző évadokban. A gyereket beírhatnáka a sorozatba, megérdemelnék, és új kihívás lenne nekik. Persze, csak az elején, aztán a többi gyerekhez csatlakoznának a Bermuda háromszögben :)
Arizonának remélem valami jófej párt találnak, ráférne, mert Callie borzalmas hisztis ösztönlénye már kikeregetett a világból.

manci - 2016. 10. 03. 22:45

A gyereket beírhatnáka a sorozatba, megérdemelnék, és új kihívás lenne nekik. Persze, csak az elején, aztán a többi gyerekhez csatlakoznának a Bermuda háromszögben :)

haha ezen jót nevettem :))

Bia - 2016. 10. 03. 22:57

Hát Caterinán már igencsak látszik a terhesség!!

Enci - 2016. 10. 04. 06:22

Az 5. rész tartalmából:

“Both Sides Now” – Meredith and Bailey are at odds when both of their patients need a liver transplant, Owen seeks help from the other doctors when he is charged with babysitting baby Harriet for the day, and Amelia struggles with telling Owen some important news, on “Grey’s Anatomy,” (spoilertv.com)

“In August 2016, Scorsone announced the couple was expecting their second child. The pregnancy won’t be featured in Grey’s Anatomy.” (wikipedia, Caterina Scorsone)

Végül is, ebből még akármi is lehet.
Mindenesetre, tuti muris lenne. És azért vesztettek már gyereket ahhoz mindketten, hogy kiérdemeljenek egyet.

Enci - 2016. 10. 04. 06:22

Az 5. rész tartalmából:

“Both Sides Now” – Meredith and Bailey are at odds when both of their patients need a liver transplant, Owen seeks help from the other doctors when he is charged with babysitting baby Harriet for the day, and Amelia struggles with telling Owen some important news, on “Grey’s Anatomy,” (spoilertv.com)

“In August 2016, Scorsone announced the couple was expecting their second child. The pregnancy won’t be featured in Grey’s Anatomy.” (wikipedia, Caterina Scorsone)

Végül is, ebből még akármi is lehet.
Mindenesetre, tuti muris lenne. És azért vesztettek már gyereket ahhoz mindketten, hogy kiérdemeljenek egyet.

renka - 2016. 10. 04. 18:09

Nem hiszem, h a közös gyerekről lesz szó…Szerintem inkább valami szakmai dolog, ami miatt Amelia egy ideig nem lesz látható, az őt alakító színésznő meg kiveszi közben a szülési szabadságát (ez kb. pont az évad közepére esik, vagy picit hamarabb). Azt gondolom, h ezt kezdik előkészíteni.Kicsit nagy falat lenne mindjárt az esküvő után a gyerek is, ez már tényleg nagyon nem lenne fair a Jolex fanokkal szemben, idén rajtuk a sor, h valamit mutassanak belőlük. Arról nem beszélve, h én is kicsit unom már őket (annyira tulajdonképpen soha nem is érdekeltek):D

-Tomi - 2016. 10. 04. 20:08

Nem akartam, de ma mégiscsak megnéztem a 2. részt. És nagyon, de nagyon bejött.
Annyira aranyosak voltak az April-Jackson-baba jelenetek, hogy az csak na.
Most még Meredith és Riggs sem idegesítettek, inkább poénosak voltak.
Hát…Maggie-vel még mindig nem vagyok kibékülve, de remélem, kicsit visszavesznek belőle. Bár most annyira nem idegesített, mint az előző részben.
Engem Jo sem irritál különösebben, bár az, hogy titkolja Alex elől a múltját, az gázos. De valamivel nekik is kell drámázni.
Én is örülök, hogy visszakaptunk egy kicsit a régi Bailey-ből, jó volt látni.
Az utolsó jelenet pedig valami hihetetlenül nevetséges volt, de jó értelemben.

Agiccc - 2016. 10. 07. 11:51

3. rész után SPOILEREKKEL

borzasztóan idegesít Meredith és az ebben a részben lévő megnyilvánulásai után inkább egy Gossip girl-béli karakterhez hasonlít már (menj el vele randizni de legyél szarfej h megutáljon stb…)

Amelia kifejezetten tetszett most, Arizona is nagyon hiányzott már, Alex és Kepner jelenetei tetszettek, és én drukkolok h újra együtt legyen Jackson és April mert szerintem ők kb most az egyetlen páros akik között tök jó a kémia.

Tetszett, hogy végre behoztak egy gyereket is a sztoriba!

De tényleg azt látni h nagyon sok már a karakter, és sokan kb fél jelenetben ha szerepeltek ebben a részben is (Owen, Webber, Jo stb.) És sajnos akikre meg nagy hangsúlyt fektetnek Meredith, Maggie, Riggs számomra nem annyira szerethető karakterek :S Na de kíváncsi leszek a folytatásra…

BubuMaczko - 2016. 10. 07. 13:46

Egyetértek, most már tényleg annyira sok a karakter, hogy kb két epizód kell, hogy mindenki szerepelhessen egy mondatnál többet. Plusz hiányolom az érdekes sebészeti eseteket, újításokat, amiket nagyon szeretek ebben a sorozatban. Valami jó kis projektre, vagy kutatásra várok!
Aránytalan kezd lenni, a nagy és sokszor fölösleges dráma miatt. Meredith amilyen szimpatikus volt az előző évadban, ezzel az éretlen csitri szintű kamuzásával kezd fárasztó lenni. Ha még előadja később, hogy ő Maggie érdekében hazudozott neki vigyorogva, és uszította a srácot, hogy utáltassa meg már magár vele, falnak megyek. Amúgy Maggie is kezd édes, fura lányból kivetkőzni óvodássá.
Arizona már nagyon hiányzott, friss szellő volt a többiek mellett. Ben atyai húzása is megmosolyogtatott :)
Jacksonnak és Aprilnek szurkolok én is, jó látni, hogy lenyugodtak a kedélyek, és egyre jobb a kapcsolatuk :)
Alex meg ne nyafogjon a bünti miatt, hanem vállalja a felelősséget, ahogy az első részben is tette, és tanulja meg levezetni valahol az indulatait.

Deny - 2016. 10. 07. 17:41

“Plusz hiányolom az érdekes sebészeti eseteket, újításokat, amiket nagyon szeretek ebben a sorozatban.”

Ezzel egyetértek, de azért a feltámadó néni szerintem elég érdekes volt :D

BubuMaczko - 2016. 10. 07. 18:15

“azért a feltámadó néni szerintem elég érdekes volt”
Igen, de ott is inkább a családi hisztire hegyezték ki a dolgot, a tudományosabb magyarázat, várható következmének helyett… :(

kicsini - 2016. 10. 07. 18:35

Harmadik rész is megnézve.
Most Mer engem is kiakasztott, nagyon gagyi ez a ezt tedd-azt tedd parancsolgatás, de azért cuki, hogy Riggs ezt milyen aranyosan kezeli. :)
Maggie még most is irritál… Mikor Amelianak panaszkodott arról, hogy Mer milyen. Ne haragudjon a világ, de én se viselném el ezt a hisztit a testvéremtől. Felnőtt nő, nem is ismeri igazán Riggset, de naggyon szerelmes. Aha, hogyne.
Amelia hasa nagyon feltűnő volt ebben a részben, figyelhetnének rá jobban…
Nagyon örültem, hogy Tuck benne volt a részben. Olyan furcsa volt, hogy már ilyen nagyfiú. Több gyerek kéne a részekbe, egy pár felesleges karakter meg kiiktathatnának. Pl Webbert.
Az orvosi, tudományos részeket én is hiányolom, engem ez a feltámadt nő se kötött le. Visszagondolva azokra az időkre, amikor Derek és a többi orvos a műtéteket tervezte, jobbnál jobb eseteken dolgoztak… kicsit összeszorul a szívem :(

renka - 2016. 10. 07. 18:35

Éééés, az utóbbi évadok egyik legostobább történetiszála (nem írom le melyik, úgyis tudjátok)tovább fut… Embert nem olvastam még, akinek ez tetszett volna. Tök frusztráló, h minden epizód előtt úgy ülök le, h “na, mostmár biztos vége lesz, tovább léphetünk!”. Mostantól csak tudomásul veszem, h ez van, soha nem lesz vége…:D

Az epizód ennek ellenére tetszett. Örülök Arizona visszatérésének,ha ő nem jön, talán elindulok, h én magam öleljem meg szegény DeLuca-t.:D Azért jó lenne, ha nem feledkeznénk meg róla, h ki az áldozat… Alex mindenkinek kedvére nyűglődhet (kivéve Maggie-t, ő rövidre zárta a sztorit), DeLucanak minden epizódban jut két jelenet, meg kb. 3 mondat, h megértesse a nézőkkel, h ami történt, az nem csak Alex életére van komoly hatással…

Klassz volt a kissrác, aki Bailey fiát játszotta, jöhetne máskor is!Most bírtam Stephanie-t is, vicces volt.
Szerintem novemberi finálénak kapunk majd egy tárgyalást…

kicsini - 2016. 10. 07. 19:33

Amúgy nekem volt egy olyan érzésem, amikor Arizona megöleltet DeLucat, hogy ô lesz Arizona új nagy szerelme, amiről hallani lehetett.
Nem tudom miért, de ezt éreztem. Tudom, jogy Arizona kicsi kora óta tudja, hogy meleg, de ez a greys, itt vannak csodák és furaságok. :)

Kriszta - 2016. 10. 07. 19:56

Igen kicsit furán hatott a jelent vége mikor DL Arizona után néz,de szerintem szegény szerencsétlen csak nem hitt a szemének,mert abban a pár másodpercben több megértést kapott mint az elmúlt 3 részben összesen… :)

UI: 13 évados sorozatnál,amiben minden de szó szerint minden reprezentálva volt a fő és mellékszereplők által,Arizona most az egyetlen ha jól tudom akivel a ‘meleg’ párkapcsolatokat vagy bármit amit ki akarnak hozni az ahhoz kapcsolódó témakörhöz meg tudják mutatni így kizártnak tartom hogy bármi ilyen jellegű irányt venne a kapcsolatuk.

Plusz az utóbbi kényes amerikai közhangulatnak sem tenne túl jót az írok részéről ha Arizona egy ilyen jellegű pálforduláson esne át

renka - 2016. 10. 07. 20:44

“szegény szerencsétlen csak nem hitt a szemének,mert abban a pár másodpercben több megértést kapott mint az elmúlt 3 részben összesen… :)” Tökéletesen egyetértek. Olyan egyedül van az a srác, h el sem hiszem! Most olvastam, h Alex összehaverkodik Riggssel, ami egyébként tökre nem érdekel (kezd már nekem túl sok lenni ez a fickó, annyira azért nem nagy szám, h mindenki “belezúgjon”), csak elgondolkodtam, h de jó, szerencsétlen DeLuca továbbra is, mintha egy lakatlan szigeten élne, Alexnek meg “mindenki” ott van… Remélem nem azt hozzák ki a történet végére, h tulajdonképpen Alex az áldozat, vagy nem is történt itt semmi különös…csak addig ütött valakit, amíg mozgott.

manci - 2016. 10. 09. 12:41

Nekem nagyon bejön Riggs!!:))) jó lesz ez :))

Deny - 2016. 10. 10. 22:59

Na, gyerekek! Megvalósulhat sokatok álma :D
Leah visszatér a 6. részben, és később újra állandó szereplő lehet. Mindazonáltal nem hinném, hogy ő lesz a love interest Arizonának.

renka - 2016. 10. 11. 11:49

Rèmàlma (a fanok nagyon kiakadtak)…Abbòl a csapat gyakornokbòl mindenki pszichopata volt.Ha ő lesz Arizona ùj szerelme,azt kell mondjam,h Shondat elhagyta a szuperereje (a szerelmi hàromszög is erősen ebbe az irànyba mutat)… Nincs ezeknek semmi fantàziàjuk?!lol DeLuca-nak lehetne egy vagàny,leszbikus,rockstar stìlusù nővère,aki hazaèrkezik a tàrgyalàsra…Lazàn megoldanàm ezt a kèrdèst.😂

kicsini - 2016. 10. 11. 18:46

Na ne. Leah? Hát mi a fenéért? Úgy örültem, hogy hamar lekopott a csaj.. Imádom Arizonát, de eret vágok, ha Leah lesz a nagy szerelme. DeLuca vagány lánytesóját én is elviselném, nem rossz ötlet. :D

Csilla0422 - 2016. 10. 11. 21:24

Akkor lehet, hogy csak az én szám ér fülig? :D Jessica titokzatos volt az ügyben… lehet új szereplő, lehet olyan, akit már ismerünk… Dany, én nem tartanám kizártnak, hogy Leah lesz az illető. Nyilván nem ok nélkül hozták vissza. Erre várok a 10. évad óta.

A 13. évadból eddig a harmadik rész volt, ami tényleg tetszett. Jót tett Arizona megjelenése. Mer-el nincs bajom (még), de ez a “hazudgálás” nem tetszik.

Amy, ahogyan szívta Maggie vérét… ez vitte a prímet. Ha a végén még felbukkan Owen tesója nem is háromszög lesz itt… Meglennék nélküle.

Katey - 2016. 10. 12. 12:10

Pont a legrosszabb karaktert hozza vissza? Akitől örültünk, hogy megszabadultunk??? Remélem nem tartósan.

Agiccc - 2016. 10. 12. 13:26

én bírtam azokat a gyakornokokat a srácot, aki elment Christinával meg a lányt, meghal (neveket már nem tudom). Leah-t is csíptem, a karaktert magát (sokkal jobbak voltak mint a mostani újak), de hogy ő legyen a nagy szerelme Arizonának azt borzasztó nevetségesnek tartanám :O az olyan “WTF” típusú dolog lenne, de a rossz értelemben….:D

Kakadu - 2016. 10. 12. 15:08

Nekem Teddy hiányzik a legjobban. Imádtam azt a nőt. Hiányzik Christina is, jók voltak együtt Merrel, de tudom nélkülözni. Callie viszont nagyon nem jó, hogy elment, erős és karizmatikus karakter volt.

Mer nem idegesít különösképpen, de iszonyat megfáradt, fásult karaktert játszik, az életben én tutira pszichológushoz küldeném. Ennyi idősen nem kellene ennyire szociopatának lenni. És ez nem Derek halálával indult nála…

Maggie egy vicc. Esélytelen, hogy így viselkedik egy profi szívsebész. Mondjuk Amelia sem lehetne a valóságban kiemelkedő agysebész… de ő legalább cuki.

Sajnálom, hogy Webbert ennyire hanyagolják.

Alex egy időben már egész jó volt, most megint visszasüllyedt. Alex csaja viszont rém idegesítő, buta és konkrétan úgy kirúgnám a kórházból, amíg nem kezelteti az agyát, mint a szél. Nem való emberek közé.

DeLuca kaphatna valami ütős szerepet.

Alex csajának barátnője, a kis bongyor fekete csaj, na őt ki kellene dobni, mert nemcsak csufika, de totál béna is.

Érdekes, hogy Derek távozás után én is azt mondtam, hogy na jó, itt a vége az egésznek, de mostanra rájöttem, Derek simán felejthető.

renka - 2016. 10. 12. 15:51

A Leah-t alakító színésznő Shonda valamelyik másik sorozatában szerepel…így remélhetőleg elég lesz neki minimális játékperc is.:D Különben J. Capshaw azt mondta, h nem feltétlenül kell most Arizonának egy nagyon-nagyon komoly kapcsolat….csak kell már valami. Mondjuk Shonda meg azt mondta, h azt akarja, h olyanok legyenek együtt, h az emberek drukkoljanak nekik…háááááát…
Én ezeknek a gyakornokoknak a nevét sem jegyeztem meg soha, annyira nem érdekeltek.Kivéve most DeLuca-ét,ő kiérdemelte.:D Mondjuk én is szeretném ha kapna “valami ütős szerepet” (átvitt értelemben:D, amúgy most pont ütős szerepben van :D).

Várom már a tárgyalást, kíváncsi vagyok, h mi sül ki belőle!

Deny - 2016. 10. 13. 10:22

renka: Ha a Toast-ra gondolsz, akkor abból a sorozatból nem lesz semmi, mert nem rendelték be. Abban játszott volna elvileg az Edwardsot alakító színésznővel.

renka - 2016. 10. 13. 10:40

Òh,tènyleg, “Edwards” is benne lett volna! Shonda indìthatna megint valamit,egy kis lètszàmritkìtàs ràfèrne a Grey’s-re.😁Mièrt nem a Scandal-be pakolgatja àt a szereplőket?! Azt màr nem nèzem…😂

Deny - 2016. 10. 15. 12:06

Ez a rész nekem nem jött be. Semmi sem történt sajnos :/ Alex betege mondjuk érdekes volt, de azon kívül eléggé untam magam a rész közben.

manci - 2016. 10. 15. 15:44

sztem is uncsi volt.
viszont amelia terhes…nem úgy volt h nem lesz az a sorozatban? itt valami nagy gáz lesz már megint..

renka - 2016. 10. 15. 18:44

Csatlakozom:uncsi volt. Gondolom a tárgyalást a szünet előtti utolsó két epizódra tartogatják, de úgy érzem, h így elveszik az egésznek az élét. DeLuca meggyógyult közben (a nézők egy része nem is érti majd, h mire fel ez az egész tárgyalósdi), Alexet kezdik “kimosogatni” (mert milyen jó orvos már, nem?),lazán piknikezget a 3 nővérrel (ez minden, amire szüksége van, ugyan minek neki barátnő?)…az áldozat meg egy kellemetlen “púp”lett a kórház hátán, a végén még ő megy a börtönbe lol…

Szerintem Amelia nem terhes…vagy az, és szülés előtt lelép,majd a fináléra visszatér a gyerekkel a karján, egy kis szülés utáni depresszióval…és közli Owennel, h ő ezt az egész babázást nem akarja.lol

kicsini - 2016. 10. 15. 18:45

Nagyon úgy néz ki, hogy csak bele lesz írva az a terhesség. Viszont meglepődnék, ha happy end lenne. Tuti bevágnak valamit, hogy szétkapják őket Owennel..Túl cukik együtt.

Meredith ismét kiakasztott ezzel a Riggs féle bénázással. Fájna beismernie, hogy kedveli a csávót? Ok, hogy a nézők rájöttek, Derek után is van élet, de ez Meredithnek még nem jött össze.

Kifejezetten örültem, hogy Maggie nem szerepelt sokat.

Alex idióta volt. Igenis baromi nagy szüksége lett volna arra, hogy megtudják, hogy ki mentette meg a csaj életét. Miért olyankor kell hősnek lenni, amikor neki is kellene pár plusz pont?

Amúgy tényleg unalmas rész volt.. :/

kicsini - 2016. 10. 15. 18:50

Lassan kezdtem sajnálni és szeretni DeLucat, de ha összemelegedik Joval, akkor nálam mehet vele együtt a fenébe.. El kéne tüntetni azt a csajt a sorozatból…

renka - 2016. 10. 15. 19:20

Itt az ideje, h megessen Jo-n is a szíved!lol De most komolyan, behozták anno Alex barátnőjének,kezdetben még voltak közös jeleneteik, mint egy pár…aztán Christina ekment, és attól kezdve csak asszisztált Alex életéhez, karrierjéhez, barátságához (köcsög volt hozzá Alex is, meg Mer is…és közben őt utálták meg sokan, miközben ő mindig ott volt Alexnek). Nem írtak neki egy normális sztorit,ő volt Alex barátnője és kész….ennyi. Tulajdonképpen DeLuca is így indult, de talán neki más is jut majd…még időben. Értékelném, ha megmaradnának a barátság szintjén, de most éppen mérges vagyok Maggie-re (lassan az ő karakterét is beáldozzák Meredith oltárán), szóval…

Nálam Amelia és Owen még mindig a “kit érdekel?!” kategória… Remélem Riggs kicsit visszább vesz, mert ez a magabiztos nyomulás nem teszi szimpatikussá, ahogy az sem, ahogy a készítők nyomják őt minden fronton…

BubuMaczko - 2016. 10. 16. 11:17

A problémám Jo-val, és most már Meggie-vel is, hogy szakmailag abszolút nem érdekesek, nem tesznek hozzá a cselekményhez, csak nyavalyognak folyton. Jo elvileg a semmiből küzdötte fel, az ilyen ember nem nyávog, hanem cselekszik. Már nem is érdekel, elmondja-e, vagy kibékül-e, teljesen érdektelenné vált.
Meggie elvileg a családját kereste, de az apjával nem is próbálkozik fenntartani semmilyen kapcsolatot, Meredith mellett meg egy kisgyerek, nem önálló, felnőtt nő. Egy kardioeset nem rémlik tőle, amiben a zsenialitás megmutatkozna.
Owen és Amelia párosa nekem mindig tetszett, mindkettőnek megvan a puttonya, ahogy korábban már írták, érdekes, ezek hogy fognak boldogulni. Legyenek ikreik, és azzal próbáljanak megbirkózni :)
Meredith hisztije Riggsel is lenyugodhatna, és ugornia kéne. Ok, hogy fél, meg gyászol, de nehéz lenne azt mondani, tetszel nekem, de vegyük lassúra? Ez az egész fárasztó ennyi idős nőtől.
Az felháborít, hogy mindenki hátba veregeti Alexet, mikor örülhet, hogy nem rúgták ki páros lábbal, vagy vették el az engedélyét. DeLuca meg egy szót sem szólhat, és még ő lett kb számkivetve. Nem épp a legjobb üzenetet közvetítik.
April és Jackson végre lenyugodtak, és tetszik, hogy értik egymást, és megtanulták helyén kezelni a dolgaikat. Tartok tőle, ez nem lesz eléggé drámai, és megbolygatják megint őket.

Agiccc - 2016. 10. 16. 11:59

Én amúgy nagyon örülnék, ha végre nem lenne semmi gebasz és Amelia meg Owen boldogan élnének, már kijár nekik, meg jól esne egy “nyugodt” szál.

Maggie-Grey-Riggs hármas meg mehetne a levesbe ahogy van…

renka - 2016. 10. 16. 12:54

Az a gond, h vannak karakterek, amelyek megkapják a lehetőséget, meg vannak,amelyek nem… Az, h Maggie meg Jo csak nyafog, h szakmailag semmi nem történik velük, egyértelműen az írók sara. Jonak és Alexnek kb. ugyanúgy megvan a “puttonya”, de ebből nem látunk semmit, mert se sztorit, se elegendő játékpercet nem kapnak évek óta (mikor beszélgetnek már végre?)… Elvileg most itt lenne ugyan a lehetőség, de mit nézünk most is? Owent és Ameliat. Szakítanak, kibékülnek, összeházasodnak, gyerekük lesz (vagy nem) stb.történnek velük a dolgok (ahogy Jacksonnal és Aprillel is), mégha engem amúgy hidegen is hagynak. Alexet és Jot összehozták a 9. évadban és ottfelejtették őket…amire csak mostanában jöttek rá.(Az sem segít rajtuk, h a készítők időnként elkezdik interjúkban lebegtetni ezt az Alex-Meredith románcot, vagy legalábbis teret adnak a találgatásoknak.)Külön-külön sem történt velük túl sok érdemleges, Alex is csak Meredith embere …ennyi. Mikor lett Owen fontosabb szereplő, mint Ő?
Lassan Maggie karakterében is olyan kárt okoznak, h később, ha estleg nem lesz már arra szükség, h az aktuális bolondot játssza Meredith körül, ha esetleg kapna egy normális sztorit…már nem biztos, h lesz, akit az érdekeljen. Pedig Kelly McCreary elég jó színésznő, egy csomó mindent eltudna játszani, de nincs rá szükség sajnos…

renka - 2016. 10. 16. 13:46

Azt hiszem,h az előző hozzàszòlàsom eltűnt az èterben… Röviden a lènyeg:Maggie,Jo, Jolex, mindannyian az ìròk àldozatai. Jonak ès Alexnek is megvan a maga “puttonya”, de amikor vègre lenne lehetősèg arra,h làssunk is ebből valamit,akkor is nagyobb teret kap pl. Owen ès Amelia (ők,ahogy Aprilèk is,megkapjàk a lehetősèget a jàtèkra). Vannak “mostohagyerekek” ebben a sorozatban…pech, h èn inkàbb ràjuk lennèk kìvàncsi…
Elèg sokan kiakadtak azon,ahogy ezt az Alex-DeLuca szitut kezdik kezelni…

Csilla0422 - 2016. 10. 16. 15:42

Pénteken a rész után úgy álltam fel, hogy WTF. Benneteket olvasva megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül – mert tényleg unalmas rész volt.

Jo amikor kezdett még a kedvenc gyakornokom volt, de amióta Karevvel van, azt kívánom, hogy írják ki. A nyafogása már elviselhetetlenné tette.

Amelia és Owen meg hidegen hagy. Hozzáment egy olyan emberhez, akinél még a gyakornokát is jobban ismeri.

Riggs még előző az évadban nem zavart, de most ahogyan próbálják ránk erőltetni, egyre inkább negatív irányba változik a véleményem.

Alex meg kapjon már végre kitüntetést, amiért megverte DeLucat. Az hittem, hogy rosszul látok, amikor a részben megkezdték a “kimosdatását”, még a végén ő lesz az áldozat. Más már rég felfüggesztett lenne…. Remélem, hogy a bíróságon nem csak ejnye – bejnye lesz.

Japrilnek lehet szurkolni.

Kíváncsi vagyok, hogy Murphy érkezését miként fogják kezelni. Kész ténykényt kezelik, hogy ő lesz Arizona LI-je, de Shondat ismerve biztos lesz valami csavar.

szepi06 - 2016. 10. 17. 12:00

Jajjj de jó, hogy más is unalmasnak tartotta nem csak én :)Már azt hittem velem van a baj.Ez volt az első GA rész szerintem eddig, amit nem bírtam elsőre végignéni. Kávét főztem,arcot radíroztam és körmöt reszeltem . Ez viszont nem sok jót sejtet a jövőre nézve…

-Tomi - 2016. 10. 18. 09:13

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Tényleg borzasztóan unalmas rész volt. Olyan érzés, mintha egy helyben topognánk. Mintha a készítők kifogytak volna az ötletekből, vagy későbbre tartogatják a nagy dobásokat?! Az a gond, hogy még az irányt se látom, hogy merre akarnak haladni.
Riggs számomra is nagyon erőltetett. A kevesebb néha több.
Jelenleg az egyetlen élvezhető, normális szál Jackson és April története.

Andi - 2016. 10. 18. 22:25

Most már nekem is hiányoznak az érdekesebb, izgalmas orvosi esetek. Sok a nyafogás és egy helyben topogás.
Az meg egyenesen meghökkent és felháborít, ahogy DeLucát kezelik és Alex az érinthetetlen, akinek a pártjára állnak…
Szomorú, hogy egy ilyen erőszaknál is az nyom többet a latban, hogy a másik már tapasztaltabb és többet tud.
Legalább kötelezték volna terápiára addig is, amíg jön az első tárgyalása…
De úgy tűnik, aki több évet lehúzott orvosként, az Amerikában is elég, hogy jobb színben tündököljön. Nem tudom ez vajon a való életben is így van-e?
És rosszul vagyok a három gyerekes Meredith viselkedésétől és a rengeteg szabad idejétől…
Néha úgy érzem April is sokat nyafog és a harmadik részben kiverte nálam a biztosítékot, amikor a babával a kórházban lebzselt.
Remélem ennél a negyediknél csak jobb részek jönnek!

renka - 2016. 10. 19. 11:39

Elvileg a téli fináléban lesz “tűzijáték” rendesen… Mondjuk én bírnám, ha a meglévő szálakat bontanák ki végre normálisan,és nem próbálnának drámát pakolni drámára (mondjuk ha Maggie rájön, h rászedték, az nálam nem az a kategória) csak mert ez egy (kis)finálé… Nem biztos, h mondjuk most kellene megjelennie Jo férjének (bár ha ő lenne a bíró esetleg lol), mert akkor háttérbe szorulna az, amit Alex tett.
Azért bízom a jobb folytatásban…

Deny - 2016. 10. 19. 12:30

Engem Alex bánásmódja csak azért nem zavar, mert ha úgy vesszük, teljesen érthető. A legtöbb karakter jóban van vele, DeLuca meg kb. csak Maggie-vel meg Arizonával van igazán jóban. Még a rezidens társai körében se népszerű.
Én is a barátomat védeném, és mindent megtennék, hogy segítsek rajta, a tettétől függetlenül. Most ettől lehet, hogy szemét vagyok, de na :D
Sajnálom DeLucát ettől függetlenül, így különösen rémes lehet, hogy konkrétan senki sincs, akivel beszélhetne, vagy aki foglalkozna vele. Talán majd Arizona :)
A 6. részben amúgy lesz valami, mert Baileynek valami súlyos döntést kell meghoznia Alexszel kapcsolatban. Ami késik, nem múlik?

manci - 2016. 10. 21. 13:47

ez nekem megint nem jött be :( jo és deluca túl egyértelmű, hogy kavarni fognak, meredith gondolom majd a téli fináléban fog újra lefeküdni riggszel, a vesés néni meg egyszerűen nem volt vicces… azt is sejteni lehetett, h owenéknek nem jön össze ilyen könnyen, túl egyszerű lett volna..a teszten kívül meg megint nem történt semmi.

renka - 2016. 10. 21. 14:50

Unalmas és kiszámítható volt…zéró feszültség,megint.Dacára annak, h ezt az évadot a “dinamika” szóval jellemezték…na ez az, ami most (is) hiányzott.Egyértelműen tartalékolnak,h aztán a téli fináléra mindent a nyakunkba zúdítsanak.
Az összes Jolex fan pánikol Jo és DeLuca miatt. Nem tudom…szerintem ennyire buták nem lehetnek a készítők.Jo mérges ugyan, de nem kérdés, h szereti Alexet…meg van egy bármelyik pillanatban felbukkanható erőszakos férje. Biztos, h hiányzik ebbe a történetbe egy 26. szerelmi háromszög?! Egyébként én semmi extrém dolgot nem éreztem kettőjük között, ha nem erről a showról lenne szó, nem feltételeznék többet barátságnál (Alexnek kb. csak nő barátai voltak ill. vannak).Ugyanolyan “bandázás” volt ez, mint anno a sorozat elején az alap gyakornok csapattal, meg ami ebben az epizódban is volt a Mer-Alex párossal (csak őket már megszoktuk együtt).

Talán-talán a 6. epizódban felpörögnek kicsit az események…

manci - 2016. 10. 21. 15:18

érthetetlen nekem h léteznek egyáltalán jolex-fanok..egyszerűen semmi szerethető nincs a karakterében. izzy is idegesítő volt nagyon sokszor, mégis szerethető is egyben. de jo…nagyon remélem, h tényleg nem hozzák össze delucával, ő olyan kis cuki. de túl feltűnő ez a nagy bandázás, hiszen tképpen deluca jonak a gyakornoka (volt? most is az ? nemtudom). bár lehet, hogy csak ők a “kitaszítottak”, és ezért van az egész.

renka - 2016. 10. 21. 15:53

Ők a “kitaszítottak”.lol Egyébként igen. És mert ideje volt már DeLuca-t valahogy beépíteni ebbe a közösségbe. Miután szakítottak Maggie-vel (remélem csak egy időre), alig volt jelenete,nem igazán tudtak vele mit kezdeni, nem tudták kihez kapcsolni.És mivel nem bandázhat a feletteseivel, csak a rezidensek jöhettek szóba (abból sincs túl sok, talán Leah-t is azért hozzák vissza)…
Az újdonság erejével hatott most, h kezdik egyenrangú partnerként kezelni (már amennyire egy gyakornokot lehet).Amúgy ez nem lenne egy rossz dolog, h kicsit megkavarják a szereplőket, nem mindig ugyanazok a párok dolgoznak együtt.

BubuMaczko - 2016. 10. 21. 17:02

Sok hűhó két máj körül… Jesszus! Bailey-t általában szeretem, de most nagyon gyerekes volt, ezzel az ellopják az örömét dologgal. Nem az öröme lett volna a lényeg, hanem, hogy egy lány élete veszélyben van, könyörgöm!
Jo megint kezdi a nyavalygást, hogy Steph a jobb orvos, ahelyett, hogy odatenné magát szakmailag. Ez az egyik legidegesítőbb vonása, és már rég járna érte a péklapát… DeLucával én nem érzem, hogy nagy kavarás lenne (ugye nem?), inkább megértést, barátságot érzek köztük, ami a srácnak már kijárna. Jo és Alex között így kb már kihűlt minden, remélem, ezután nem akarják összeboronálni őket újra. Nevetséges lenne.
Ahogy az is, hogy Meredith kiabál az ott sem lévő kölkei után.
Owen és Amelia élete túl egyszerű lett volna, ha csak úgy összejön egy kölyök :( Pedig nekik aztán kijárna egy (hogy aztán megint egy fél évad után eltűnjön az összes többi poronttyal)
Leah-nál már csak az lenne a rosszabb, ha a Shane jönne vissza. Muszájkabátban és egy szép gumiszobában lenne a helye mindkettőnek. Heather volt a legérdekesebb gyakornok abból az eresztésből, de persze tőle kellett megszabadulni…
Amúgy valami szelektálás kéne, mert iszonyat sokan vannak, és érdektelen egysorosakra vannak tartva ebből páran.
De valamit hozzanak össze, mert az előző évadban is kicsit lassan melegítettek be, de az ötödik érsznél legalább beindult az élet rendesen…

Deny - 2016. 10. 21. 17:47

Nekem ez most tetszett. Aranyos feelgood rész volt. És alighanem ez volt az utolsó nyugis rész a téli finálé előtt. Jövő héttől felpörögnek a dolgok.

renka - 2016. 10. 22. 13:11

Lassan úgy tűnik, mintha,én lennék Jo legnagyobb rajongója (ami nem igaz persze)lol… de csak az egyensúly kedvéért:Jo és Alex kb. 4-5 éve vannak (voltak?)együtt. Ez Alex leghosszabb (talán a jelenlegi párok közül ők vannak a legrégebben együtt a sorozatban)és legstabilabb kapcsolata, előtte a “röptében a legyet is” volt rá jellemző, meg úgy egyébként is sok hülyeséget csinált.Gondolom lesz majd egy olyan fókuszos rész, mint anno Japriléknek, ahol meg is mutatják ezt. Ez az első igazán nagy válságuk, de azért olyan könnyen nem fognak itt kihűlni az érzelmek… Azt én is remélem, h idén nem csak nyafogás lesz, hanem Jo is megtalálja a mentorát stb. Bár itt jegyezném meg, h Stephanie arroganciája sem kevésbé idegesítő számomra mint a nyávogás…de tény, h a szingliség jót tett a karrierjének.lol

BubuMaczko - 2016. 10. 22. 16:43

“talán a jelenlegi párok közül ők vannak a legrégebben együtt a sorozatban”
Bailey és Ben, April és Jackson (tudom, ők határeset, de egyiküknek sincs más, van gyerekük és nem szexelnek, tehát gyakorlatilag házasok), Webber és az ő külön kis rémálma…
Tény, hogy régóta voltak együtt, de nem úgy tűnik, hogy most nagyon szenvednének egymás nélkül. Alex a klinika miatt jobban odavan, és azért ez jelez valamit. Jo is inkább tűnik letörtnek azért, mert valaki jobb nála.
Az elején amúgy kedvelhető volt a Jo, sajnos addig, amíg össze nem jött Alex-szal. Amit addig felépítettek vagány karaktert, azt ki is dobták, és jött Nyafika.
Az arrogancia szerintem még mindig jobb, mint a nyafogás. Az legalább érdekes esetekhez visz, nem az óvodába…

renka - 2016. 10. 22. 19:01

“gyakorlatilag házasok”Háááát…azért csak nem, szerintem. De ezen nem veszünk össze. Viszont ha már témánál vagyunk, azért April nyávogásai is megérnének egy misét,bár az utóbbi évadokban ehhez legalább párosult némi “akcióhős” attitűd is, ez némileg ellensúlyozza…
“nem úgy tűnik, hogy most nagyon szenvednének egymás nélkül” Ha konkrétan a mostani epizódra gondolsz, akkor valóban nem…a másodikban meg azért látszott, h igen..
“Az elején amúgy kedvelhető volt Jo, sajnos addig, amíg nem jött össze Alex-szal.” Igen,a 12. évadban már én is löktem volna a busz alá. Kíváncsi vagyok (jó, nyilván csak én egyedül lol), h a következő néhány epizódban merre viszik el ezt a történetet, bár azt gondolom, h most hosszabb ideig külön lesznek, és lehet olyan dolgokkal is foglalkozni, mint mondjuk a karrier. Meredithék mennyi baromságot megcsináltak anno, a mostani rezidenseknek nem sok esélyük van erre (legutóljára Bennek volt lehetősége elszúrni valamit).

BubuMaczko - 2016. 10. 22. 19:57

A gyakorlatilag házasok rész félig volt komoly. De félretéve, ilyen helyzetbe nem hiszem, hogy bárki harmadikként elférne. Biztos nem kezdenék egy pasival, aki együtt él az ex-szel, és a közös gyerekükkel. Nem azt mondom, nem megoldható, de nagyon bonyolult, és láthatóan nincsenek túl egymáson.
Jonak rendeznie kéne ügyes-bajos dolgait (ahogy Alexnek is), azon felül meg a munkára koncentrálnia. Amúgy szerintem pont a múltja miatt lehet ennek vége. Akit bántalmaztak, nem hinném, hogy egy időzített bombával szeretne együtt élni.
Azért hagyjuk meg a reményt az új generációnak is a kapitális hibákra :D

renka - 2016. 10. 22. 20:41

Állítólag fognak randizgatni Japrilék…mármint nem egymással. De igen, ettől függetlenül ők biztosan újra összejönnek majd. Viszont ott akkor be is zárul a kör, mert már lassan minden megtörtént velük, ami megtörténhetett…
“Amúgy szerintem pont a múltja miatt lehet ennek vége.” Lehetne így is akár. Bár nem mindig találok logikát ezekben a dolgokban. Maggie és DeLuca pl. szakítottak, aztán mintha soha nem is találkoztak volna. Majd az évadnyitóban Maggie teljes sokkban rohangált a folyosón, fogta az ex kezét, hívta a szüleit (mert ismeri őket WTF?!)…és Jacksonnal együtt -nem túl meggyőzően- bizonygatták, h ezeknek a dolgoknak amúgy nincs semmi jelentősége. Aztán most megint filmszakadás,ki tudja meddig. Mintha leginkább az írók lennének azok, akik nem tudják, h mit akarnak, h hova akarnak eljutni… Jonak és Alexnek is volt a 13. évadban is néhány olyan akciója, ami abszolút érthetetlenné vált a fináléra. Pedig elvileg ezt a sztorit már a 11. évadban elakarták mesélni, csak akkor P. Dempsey hirtelen kilépése miatt erre nem volt lehetőségük, akkor arra kellett koncentrálni.

BubuMaczko - 2016. 10. 22. 22:24

Az jó, ha randevúznak, mert nekik – bár tényleg szinte minden megvolt köztük – hagyományos randevújuk még nem volt. Csak összejöttek, szakítottak, aztán később összeházasodtak, de sosem randevúztak. Mikor még a nászutas fázisban kellett volna lenniük, már elvesztettek egy kölköt.
Ha összejönnek, ezt jó lenne rendesen felépíteni. Náluk még mindig ott van az elentétek vonzása, meg a két anyós, és épeszű örökösöket nevelni.
A Meggie és DeLuca dolog olyan édes volt, bírtam őket, és annyira gáz, ahogy egyszer csak elvágták a dolgot.
Milyne akcióra gondolsz?
Nekem a fura, hogy amikor Jo vert össze egy kollégát baseballütővel, nem volt semmi következmény, Alex ott állt mögötte, most meg olyan idétlenül van kezelve az egész ügy. Mondjuk szerintem ilyenért úgy rúgnák ki őket, mint a macskát. Csodállom, hogy így babusgatja mindenki.

manci - 2016. 10. 22. 23:41

csak nekem volt morbid mikor mer derek halálával “poénkodott”? tökjó, h túl van rajta, meg minden, de sztem a valóságban ilyeneket nem mondanánk (h mondtad meg dereknek, h terhes vagy? ellis-szel könnyű volt, addigra halott volt)

renka - 2016. 10. 23. 14:21

Aprilék külön-külön próbálnak majd párt találni, de gondolom nem sok sikerrel…ez valami lightos vonal lesz idén.

Akción a lánykérést, meg a gyűrű körüli történéseket értem.
Ha jól emlékszem, az akkori barátja Jot többször megütötte, az ominózus esetnél meg ő is visszaütött. Önvédelem volt, ezért is tudta Alex tulajdonképpen megzsarolni, h jobb, ha nem megy a rendőrségre, mert akkor majd előszedik a korábbi veréseket is.

A Maggie-DeLuca sztori már csak azért is érthetetlen számomra, mert lehet, h még ilyen hosszúra sem tervezték eredetileg, de működött. Ráadásul a sok kiszámítható történet mellett, ez egy abszolút váratlan húzás volt (nulla közös jelenet után jöttek össze). Arról nem is beszélve, h Shonda szereti az ilyen sztorikat:fiatalabb, alacsonyabb pozícióban lévő, fehér fiú…idősebb, vezető beosztású fekete nő,aki ráadásul abszolút nem a rugalmasságáról híres ilyen téren, plusz roknok stb…Ehelyett kapunk egy buta, középiskolás szerelmi háromszöget…Shonda-nak vajon,h fér bele ez a Maggie-féle viselkedés az erős nőkről alkotott képébe?!

manci:Igen, elég morbid volt…de hát Meredithnél ez nem olyan szokatlan.

Deny - 2016. 10. 23. 14:50

manci: Morbid volt, de bevallom, én felnevettem. Az nagyon Meredith-es volt. Csak nem Amelia előtt kellett volna mondania.

Agiccc - 2016. 10. 23. 23:05

Én visszanéztem a Jo bunyóját az akkori csávóval és szó sem volt róla, h a pasi megverte volna előtte is, “csak” önvédelem volt a pasi részéről, Jo kezdte a verekedést. (akkor volt valami veszekedés ahol a srác valahogy megrángatta v megszorította)

April és Jackson már tényleg annyi mindenen átment h én örülnék ha lenne végre egy nyugodt stabil párkapcsolat a sorozatban.

Amúgy tényleg borzasztó, h mindenkinek egy mondata van. Ebben a részben kb 5en szerepeltek, és ebből engem Meredith és Bailey is borzasztóan idegesít.(Bailey már az elviselhetetlenség határát súrolja nálam)
Arizona egy fél pillanatig szerepelt, nekem ő pl nagyon hiányzik (meg a “kapcsolata” Alexszel).

Amelianál meg a végén a szövegnél én éreztem úgy mintha igazából megkönnyebbült volna, h nincs gyerek? Talán a múltbéli dolgok miatt?

Deny - 2016. 10. 23. 23:39

Agiccc: Igen, szerintem Amelia még fél egy újabb terhességtől, de elvileg most rendben kéne, hogy legyen, mert most nem drogozik.

Arizonát lehet, hogy Jessica szülése miatt fogták eddig lightosra, de mivel a 6. részben jön Leah, szerintem most ő lesz megint az egyik központi karakter. Illetve azt se felejtsük el, hogy az előző évad végén nagyon előtérben volt Arizona története, szóval érthető, hogy most háttérbe szorították kicsit. Aprilékkel ugyanez a helyzet.

renka - 2016. 10. 24. 10:06

A bunyòba nem,csak az utàna következő jelenetekbe nèztem bele… Nekem teljesen màskèpp rèmlett. Mondjuk mèg ìgy is màs szitu,mint az Alex-DeLuca eset… itt csak az egyikük ütött. De most mondja valaki,h nem illenek össze! Lol Viszont Alex ès Jo baràtsàga ugyanùgy egy titokkal kezdődött,mint a DaLuca-Jo pàrosè… Remèlem van annyi eszük,h nem teljesen koppintjàk le azt a törtènetet.

Csilla0422 - 2016. 10. 24. 21:07

Talán egy fokkal jobb rész volt, mint az előző. Kezd alakulni, de még nem az igazi.
Ha kell minden rész után leírom, Jot vigye már el az ördög. :)

Deny, szerintem nem lehet, hanem biztos, hogy Arizona ezért van kevesebbet – még. Másrészt pont ilyen okból van most Amelia többet “porondon”.

Kepner – Avery párosnál tényleg a randis rész kimaradt, de még nem késő pótolni.

Egyre jobban kíváncsi vagyok Leah belépőjére. Arizona ahogyan dobta, majd Leah (szerintem joggal) feljelentette Calliet. Érdekes lesz, hogy Callie nélkül folytatják -e vagy megmarad szakmai kapcsolatnak. Az a tűs jelenet az egyik kedvencem, Arizona jó mentor, tanár és remélem, hogy ebből többet is fogunk látni.

Deny - 2016. 10. 26. 14:44

A 8. rész érdekesnek ígérkezik. Eredetileg azt szánták a 6. résznek, de aztán valamiért cseréltek. Lesznek benne flashbackek a fiatal Stephanie-ról, feltűnik benne egy “Gail Webber” nevű rokon, akinek Richard múltjához lesz köze. Mer és a gyerekei (!) pedig a Dillardban vannak a promóképeken, úgyhogy Derek halálához is visszatérünk.

renka - 2016. 10. 26. 18:37

Azért remélem, h nem az egész rész egy nagy flashback lesz, csak bizonyos részek…
A promokat láttátok? Mondjuk én az Amelia-Owen fókuszos elsőt azt hanyagoltam, nekem nagyon elég már belőlük. A második vicces volt. Én annyira nem emlékszem sok mindenre ebből a Leah-ból, csak arra, h ellenszenves volt…ez mit sem változott.lol Most akkor lehet tippelgetni, h csak még egy arcot akartak a rezidensek közé, h ők is legyenek már egy csapat…vagy mit fog kavarni ez a leányzó? A 7. epizódban jön Scott Foley felesége,rá kíváncsi vagyok.

Kérdés:Jo, Steph (meg Leah) utolsó éves rezidensek, DeLuca meg gyakornok…ez időben mit jelent?

Deny - 2016. 10. 26. 21:18

renka: Azt, hogy az írók nem bánnak jól az idővel. :) Elvileg már az előző évad végére túl kellett volna lenniük a vizsgán, úgyhogy nagyon bízom benne, hogy erre mihamarabb sor kerül.

April tabletján/iPadjén is rossz volt a dátum. 2016-ot írtak, pedig a Grey’s-univerzumban már 2017 ősze van hála a nagy időugrásnak.

renka - 2016. 10. 26. 21:47

Igen,nèmi zavar van az időben… Ez a valòsàgban elvileg ùgy nèzne ki,h DeLuca 3 èvvel kèsőbb kezdte…?! Mondjuk a rezidenseknek tènyleg ideje lenne màr vizsgàzni,bàr Jonak mèg mentora sincs. Minden X. rèszben elmondjàk,h Stephanie a legjobb (az ugyan nem egèszen vilàgos, h mitől), Leah is milyen jò (WTF?! külön òràkat vett?!), Joval is kezdeniük kellene valamit. A cardio,a neuro, elvileg foglalt màr…

renka - 2016. 10. 26. 21:52

Òh, most olvastam,h a pletykàk igaznak bizonyultak,a Jot alakìtò szìnèsznő terhes,tavasszal èrkezik a bèbi…akkor ezèrt forgattak jeleneteket a 13.rèszhez màr most. Na, ez megint megkavarhatja a dolgokat…

manci - 2016. 10. 28. 02:54

hát, sztem most sem történt sok minden… viszont ez a deluca vallomás nekem eléggé szerelmi vallomásnak tűnt :D

Agiccc - 2016. 10. 28. 12:51

Arra emlékszik valaki, hogy anno Amelia kinek mondta el, hogy ez történt a babájával? Én úgy emlékeztem Owennek, de ezek szerint mégsem. (ez akkor volt, mikor April beteg babája miatt mindenki ment a kápolnába gyertyát gyújtani, és Amelia különösképp érzékenyen reagált az eseményekre, és akkor ott elmesélte valakinek….DE KINEK?)

BubuMaczko - 2016. 10. 28. 14:01

Agiccc:
https://www.youtube.com/watch?v=SvJOcMblPys
1:47-től van a jelenet, és Owennek mond annyit, hogy az ő babája 43 percig élt.

renka - 2016. 10. 28. 14:26

Azért érdekes rész volt… Mintha megint lazán belengették volna ezt a Mer-Alex kapcsolatot, nem? Egyáltalán nem vártam, de Amelia jó volt (viszont nagyon-nagyon terhes már, lassan csomagolni fog valahová). DeLuca…háááát, nála ugyan soha nem lehet tudni (a múltkor 2 jelenet után az emberek egy része elkezdett szorítani neki és Arizonának, szóval van a srácban valami alapból lol), de a románc Joval benne volt ill. van a levegőben a kezdetektől.A kérdés az, h belemennek-e ebbe a történetbe, vagy marad ilyen plátói. C. Luddington terhessége miatt ugyan forgatnak előre is, de azt gondolom, h a sorozat utolsó harmadában nem fog szerepelni. Így azért pláne kár elkezdeni valamit…de sajnos nem én döntöm ezt el.
Shonda milyen ügyesen oldja ezt meg, h gyakorlatilag mindenki frusztrálva érzi magát, akárkinek “drukkol”…lol Azt olvastam, h az írókkal fejben mindig a fináléval kezdik az évadot, oda próbálnak idény közben eljutni. Azért most nincs könnyű dolga, két terhesség is bekavar a tervekbe.

Deny - 2016. 10. 28. 18:10

Shondának azért jól bekavarnak a terhességek :D Scandal emiatt csúszik, Greysben két színésznő is terhes, JCap kihagyott pár részt a szülése miatt… :D Termékeny egy munkahely :D

Csilla0422 - 2016. 10. 28. 20:40

A legjobb szó a részre: érdekes.

Ameliat sajnálom az eset miatt. Nem értem, hogy miért nem kért egy koponya CT-t.

Eddig úgy voltam, hogy Jo és DeLuca barátok és jól működnek így, de most mintha már kicsit több lenne ez. Vajon meglépik?

Steph meg csalódás… ő ítélkezik, amikor Avery babája volt, majd Leah vállán sírt és adta az ötletet a feljelentéshez.

Leah talán komolyabb lett, az érdeklődése Maggie irányába szakmai. Remélem az is marad. Neki is jó lenne valami oktatási szál a Riggs “kaland” után.

Arizona “futott” két kört, majd Leah örülök, hogy itt vagy? Azért több drámát vártam. Lehet fordul a kocka…

Dr. Webber sem maradhat ki a jóból.

Agiccc - 2016. 10. 29. 14:52

Akkor ha Amelia Owennek mondta el nem értem most a szitut, vagy lemaradtam valamiről….??? Nem azt mondta most meg Alexnak, h nem tud erről Owen? Meg h fél h megutálja (mondjuk arról is lemaradtam h miért utálja meg? mert beteg volt a babája???)

Nekem tetszett viszont az April-Jackson babaüléses jelenet a kocsiban. Azt hittem sírás, remegés, félelem, kifakadás lesz belőle, de szerencsére csak egy kedves, életszerű jelenet lett (bár nagyon szomorú dolog miatt)

BubuMaczko - 2016. 10. 29. 16:09

Szerintem Ameila attól fél, hogy ha megmondja Owennek, hogy nem akar vagy csak később akar gyereket, akkor utálja meg. Azt nem mondta el neki, hogy megkönnyebbült a negatív eredménytől. Erre azért van esély, mert szerencsétlen pasi már másodjára vett el olyan nőt, aki ezt így gondolja. Bár remélem, nem ebbe az irányba akarják ezt a kapcsolatot bonyolítani, mert ez már volt egyszer.
April és Jackson jelenete nekem is tetszett, mert nem volt idegesítő az aggódásuk, sőt szerintem előbb-utóbb minden orvos/rendőr/mentős/tűzoltó eljut eddig a gondolatig, ha gyereke van.
Avery mama lám, egész normális is tud lenni. Most ezt inkább az epizód végére értem. Átgondolta a másik oldalt is, utánanézett a dolgoknak, próbálta globáisan közelíteni a dolgokat. És remélem, ennek a megbeszélésnek a folyománya lehet egy kis vérfrissítés vagy inkább ritkítás, ami rá is fér a sorozatra, mert egyszerűen sokan vannak. Jo kiírását abszolút nem bánnám pl.
Tetszik az új Leah eddig, hogy magabiztosabban, és több szakmai érdeklődéssel jött vissza, bár, mióta Maggie itt van, nem igazán láttam, miért is olyan nagyágyú, vagy mit is tud pontosan. Stephanie-t bírom úgy általában, de most megérdemelte. Azért ő sem egy ártatlan virágszál.
Nem tudom, csak én érzem-e úgy, hogy azért is volt jobb ez a rész, mert Meredith csak az elején és a végén volt, és nem láttam a besavanyodott megnyilvánulásait…
Ő és Alex számomra nagyon fura lenne. Szerintem sosem működne egy ilyen kapcsolat, mert ha valaha is számításba vették volna egymást, nem szerettek volna ennyire bele valaki másba. Végig ott lebegne köztük, hogy csak azért, mert a másik épp ott volt, és nem volt ló, még nem kéne szamárnak lenni. Meredith amúgy is gyakorlatilag elmondta, hogy neki a Riggs tetszik, Alex meg inkább tanulja meg az indulatait kezelni.

renka - 2016. 10. 29. 18:43

Szerintem Amelia akar gyereket, csak fél, ami az ő történetével érthető is. Christina viszont egyáltalán nem akart. Szóval itt van megoldás, gondolom majd meg is találják…csak persze nem most.

Nem gondolom, h az Alex-Mer dologból mostanában lesz valami, csak a készítők időről-időre eljátszanak a gondolattal (azt nem tudom, h működne-e, de mindenesetre fura lenne), meg a nézők érzelmeivel…most mondjuk azért, h majd Mer és Riggs “váratlanul” jól egymásnak essenek a 9. epizódban.lol És, h még fordulatosabb legyen a dolog, most, h mindenki Jo-DeLuca akciót vár, majd Maggie vigasztalgatja DeLucat a tárgyaláson…oké, ez utóbbi csak az “in my dream” kategória.lol

Avery mama felbukkanásának “folyománya” az lesz, h jön egy konzulens, aki segít rendbetenni a kórház oktatási rendszerét…meg lehet, h Arizona szerelmi életét is.

Határozottan jót tett ennek a résznek az, h nem Meredithről szólt (lesz még ennek böjtje lol)…és Maggie sem nyafogott.

Csilla0422 - 2016. 10. 29. 20:20

Renka, remélem, hogy nem. Így is túl sokan vannak. Már csak az hiányozna, hogy a konzulens is állandó legyen. Másrészt remélem, hogy nem ő lesz Arizona LI-je.

Arizona érdekes volt. Először ki akarja rúgni Murphyt, majd mint egy szerelmes kamasz úgy viselkedik vele. Leah viszont távolságtartónak tűnt, de ez érthető is. Érdekes, hogy őt láttuk egyedül “gratulálni” Arizonanak az új szakvizsgához.

Owen tesót is “várom”… Természetesen csak az után, hogy Mer enged Riggsnek. Rég láttunk háromszöget. :)

Japril reakciója teljesen normális volt.

Agiccc - 2016. 10. 30. 00:10

Meredith tényleg nem hiányzott, és ebben a részben világossá vált számomra, hogy nekem ő csak Alex miatt/mellett (mint barát) érdekes, ha ez a szál nem lenne, akkor számomra semmi nem lenne ebben a nőben. Viszont az eleje és a vége, kettejük jelenete meg nagyon tetszett (süssünkvasárnappalacsintát stb). Régen azt hittem bejönnének nekem együtt párként, de ez a barátság szál most nagyon átjött. Szóval több Mer-Alex jelenetet, kevesebb Mer-bárki jelenetet és nekem úgy meg is felelne :D:D:D

BubuMaczko - 2016. 10. 30. 12:52

Leah megjelenése azért tetszett (egyenlőre), mert így tudom elképzelni egy oktató kórház működését: szakmai lelkesedés, elismerés, és nem a várószobában egymásnak eső oktatókkal és diákokkal. Persze eze nélkül a sorozat lehúzhatta volna a rolót, de egy ideje már túlzottan túlsúlyban van a személyes dráma, huzavona a professzionális légkörrel, orvosi érdekességekkel, fejlesztésekkel szemben. Ebben az évadban még nem volt olyan eset, ami igazán említésre lenne méltó. A betegek magánéletét akarták érdekessé tenni, és nem a betegségüket.
Meredith is szerintem a cím miatt nem került még lapátra. Christina, Derek, Arizona, April mind érdekesebbek nála már vagy a nyolcadik évad óta (számomra).
A frissítés jót fog tenni, de tényleg ne hozzanak be új embert, hacsak nem megy el cserébe három.

renka - 2016. 10. 30. 15:00

Az a gond ezzel az “Alex és a barátok” dologgal, h ő már lassan másról sem szól. Annyira akar saját családot, mégis folyton partvonalon kívülre teszi a nőt, akivel elvileg ezt megvalósíthatná.Alex Karev mindenki barátja, amikor romokban az élete, akkor is ő az egész kórház lelki szemetesládája…közben újabban minden epizódban megold egy bonyolult orvosi esetet is, de ez inkább most a közönség manipuláláásra szolgál. Alex Karev jó ember, csodálatos orvos, csak néha összver valakit…ejnye, bocsánatos bűn.Félreértés ne essék, én bírom őt, csak úgy érzem, h az utóbbi 2 évadban nagyon rosszul kezelik az írok a a karakterét. Szeretnék egy Alex-DeLuca face to face beszélgetést, ahol tényleg azt láthatom, h nem csak a saját fenekét akarja menteni, nem csak a börtöntől parázik, hanem valóban szembenéz azzal, amit tett… és nem csak jogi értelemben fogja fel a súlyát. Ebben esetleg segíthetnének neki a barátok, ráébreszthetnék, h valami gond van vele,de helyette ő ad tanácsokat.Tudom, h Jo nem a legnépszerűbb szereplő ezen a fórumon, de függetlenül ettől, nem hiszem, h egy több éves kapcsolatnak az a legmegfelelőbb lezárása, h “úgy teszünk, mintha soha nem is lettünk volna együtt”.Minimum egy utolsó beszélgetés…

Amúgy igen, ha nem folyon azzal foglalkoznának az írók, h kiket hozzanak gyorsan össze, aztán robbantsanak szét, akkor eesetleg lehetnének újra érdekes orvosi esetek is…Párkapcsolaton belül, és munkában is lehetne karakterfejlődés, nem muszály mindig szakítani…
Remélem Leah nem akar majd ráugrani Maggie-re, és tényleg csak szakmai kapcsolat lesz ez…

BubuMaczko - 2016. 10. 30. 15:51

Teljesen egyetértek Veled, renka!
Tényleg nem bírom Jo-t, de tény, hogy a kapcsolatuk finoman szólva is egyenlőtlen volt mindig is. Lehetne mindenki barátja, de a saját élettársát nem vonta be a baráti körébe, nem várta el, hogy a helyén kezeljék, ahogy ő sem kezelte a helyén. Kérdés, ezt miért tűrte el a csaj, miért nem állt sokkal előbb a sarkára. Nem Meredith-szel kellett volna szembeállnia ebben, hanem Alex-szel, és beszélni vele. De ők a fontos dolgokat valahogy nem beszélték meg, várható volt, hogy ahogy nagyobb baj lesz, megtörik ez az egész. Jo tényleg megérdemelne valaki mást, akinek ő az első. De amíg ő beéri ennyivel, addig ezt fogja kapni.
Abban, hogy nem zárták le rendesen a kettejük dolgát, mindketten egyformán felelősek: egyik sem rohant a másikhoz, hogy lenne mit mondania. Jo-nak is tisztáznia kellett volna, hogy miért nem mehet hozzá, és miért egy másik férfival beszélt helyette. Alexnek pedig nem csak DeLucától kéne őszintén, érdek nélkül bocsánatot kérnie, hanem Jo-tól is, amiért félreértette a szituációt, és a szívbajt hozta rá. Ebben a kérdésben Jo sem ártatlan, ő is először azért ment be a sráchoz, hogy ne mondja el, amit megtudott. Fel kéne nőniük már…

renka - 2016. 10. 30. 16:55

BubuMaczko:igen,ilyen mùlttal nem èrtem h Jo mièrt nem harciasabb. Bàr csalàdon belüli erőszak esetèn (a fèrjère gondolok)előszokott fordulni,h az àldozat magàt hibàztatja,elhiszi,h ő csak ennyit èrdemel stb. Na ezt kellene megmutatniuk,ez lenne Jo törtènete!Viszont ha most összehozzàk DeLuca-val,akkor megint nem ismerjük meg jobban,rossz irànyt vesz ìgy ez az egèsz.. Amùgy nekem ùgy tűnik, mintha Maggie ès DeLuca teljesen màs èrtèkrenddel bìrna mint a többiek,nàluk èlesebbek a hatàrok…jòl bedobtàk őket a càpàk közè.😂

Csilla0422 - 2016. 10. 30. 17:06

Jo karakterét az elején szerettem. Szurkoltam, hogy jöjjön össze Alexel, mert hasonló körülmények között nőttek fel. Izzie után ő az, aki igazán megérti Alex helyzetét. Erre egy ilyen fontos dolgot elhallgat, majd egy másik pasinak meg elmondja.
Jo karakterének valahol ott lett vége, hogy “Karevné” lett. Steph kapta a jó eseteket, ő meg folyton nyafogott valami miatt.

Riggs – nem értem, hogy mit keres itt. Ha olyan nagyágyú Maggie, akkor miért kell mellé vagy inkább alá még egy ilyen kaliberű orvos, mint Riggs?

Mer mellé, szerintem Dr. William Thorpe sokkal jobban illik. Bár lehet csak Scott Elrod miatt vagyok elfogult.

Renka, a külföldi fórumokon Jo egyre népszerűtlenebb lesz DeLucaval együtt.

Remélem, hogy nem fogunk látni Leah – Maggie párost. Ha már lesz akkor inkább Maggie – DeLuca és Leah – Arizona legyen.

Örülnék ha inkább az orvosi esetekre koncentrálnának, mert eddig ez az évad a Lazarus syndrome-tól eltekintve orvosilag gyenge.

renka - 2016. 10. 30. 17:43

Elvileg a sztori (Shonda fejében)a következő lenne:családon belüli erőszak bemutatása,milyen az, amikor valakinek mindent, gyakorlatilag az egész korábbi életét, nevét hátra kell hagynia és menekülni. Az ex annyira veszélyes, h senkinek, egy ilyen pasinak (Alex), aki ennyire nem tudja kezelni az indulatait meg pláne nem lehet elomndani…. Veszélybe sodorná mindkettőjüket. Az, h DeLuca-nak elmondta, csak az alkoholnak volt köszönhető… Szóval ezt kellene látnunk megelevenedni a képernyőn. Csak valahogy nem érzem, h eljutunk odáig (C. Luddington terhessége miatt ez méginkább kérdéses).
A külföldi fórumokat én is olvasom, meg a twittert is. Ez utóbbin értelmesebbek a hozzászólások…

Már az is abszurd, h egyáltalán felmerül bennünk, h Maggie meg Leah (de hát ez a Grey’s Anatomy). Azt a történetet már elmesélték (Callie), h valaki felnőtt korában ébred rá, h biszexuális.Ez megint csak nevetségessé tenne egy egyébként komoly témát…Ráadásul csak a nőkkel kapcsolatban merül ez fel (korábban sokan Arizona-Maggie párost vízionáltak), mondjuk az éppen szigli pasiknál ez valahogy nem merült fel…

BubuMaczko - 2016. 10. 31. 14:45

Elhiszem, hogy ez volt a cél Jo-val, de nagyon nem jött össze. Jo nem cselekszik, csak nyávog, és ez tényleg egyre rosszabb, mióta összejöttek. A viselkedése nem következetes: ha valaki ilyen múlttal rendelkezik, nem lovagol állandóan apróságokon, nem rinyál, hogy miért nem kérték meg, utána meg nem szenveleg, hogy miért történt meg mégis. Azt értem, hogy nem szívesen mondja el ezt senkinek, de ha veszélyben érezné mindkettőjüket, miért akar gyereket akar Alex-től? Neki joga lenne tudni, minek teszi ki magát, és esetleg a gyereket is. Szerintem erre a veszélyre mindig gondolnia kéne, ha a jövőjét tervezi, nem csak akkor, ha épp úgy jön ki.
Meg ha már maradt, és nem menekült el az eset után, szembenézhetne a saját felelősségével, lezárhatná rendesen ezt a kapcsolatot, és fókuszálhatna a munkájára. Ehelyett tovább nyafog…
Tudom, régi film, de az Egy ágyban az ellenséggel mutatta meg eddig legjobban, milyen egy bántalmazó kapcsolatból elmenekülni, és milyen lesz tőle egy ember.
Nekem Callie volt a legrosszabb karakter, részben mert sosem tudott uralkodni magán, és a legnagyobb területet az agyában a szex foglalta el. Esküszöm, benyomva felejtették nála a hisztis, önző, ösztönlény gombot. Ő aztán tényleg fűvel-fával-bokorral csinálta volna állandóan. Így az egész téma, ahogy felfedezi, hogy biszexuális olyan komolytalan lett. Ettől függetlenül nem kéne még egyszer ezt a vonalat eljátszani, főleg nem Arizonával. Meggie már eléggé botladozó heteroként van bemutatva, a pálfordulása felérne egy katasztrófával. Ez a Riggs téma is épp elég ciki.

renka - 2016. 11. 01. 19:25

Nagyon ciki…remélhetőleg a “pálfordulás” csak néhány néző fejében fordult meg, a készítők nem is gondolnak rá. Volt most egy rendezvény, ahol (többek között)Kelly McCreary-nek 3 szóval kellett leírnia, h mi fog történni a karakterével a közel jövőben:”Transition of power.” Szerintem vagy Meredith, vagy Webber posztját kapja meg a rezidens képzésben (vagy leváltják a cardio éléről he-he). Ez klassz lenne, a munkában Maggie mindig nagyon határozott.. Stephanie is fog kapni valamit úgy érzem, mostanában amúgy is többször kiemelték, h ő a legjobb…

infinity - 2016. 11. 02. 16:59

Nekem ez a legutóbbi rész annyira nem jött be, hogy a rész közben gondolkoztam a kaszán! Ha nem lesznek jobb részek, akkor biztos nem nézem tovább, pedig milliószor megnéztem már az évadokat. (és a régebbiek jobbak) Szóval remélem, hogy összeszedik magukat, mert van 1-2 karakter aki jó.

Deny - 2016. 11. 03. 19:37

Nyugi, szepi, nem rád haragudtam :) Sejtettem, hogy ez az oldal a bűnös :D Ne higgyetek neki, ezek mindig idióták módjára spekulálnak. Az évadnyitó előtt azt hozták le, hogy majd visszajön Izzie meg Cristina, mert ez az évad az eredeti szereplőkről szól majd. Nevetséges :D

Csak az bánt, hogy a magyar fanpage is bedőlt, és most riogatják a rajongókat, pedig többen is jeleztük, hogy kamu. Nem mondom, hogy Justin tavaszig nem dönthet úgy, hogy lelép, de mindenesetre most még semmi ilyenről nincs szó.

renka - 2016. 11. 03. 19:53

Shonda pár hete kérdésekre válaszolt egy (azt hiszem, h face) videóban, ott is cáfolta, h J. Chambers távozik. Nyilván most elmennek a sorozatban a végletekig, az is lehet, h a téli fináléban Alex nagy döntése az lesz, h elhagyja a várost…aztán lehet parázni (annak, aki erre fogékony lol) januárig. Most ugyanis nem kell februárig várnunk, január 19-én visszatért a Grey’s a képernyőre!

Van magyar fanpage?

Deny - 2016. 11. 03. 20:38

renka: Facebookon igen. Örülök, a korábbi kezdésnek :)

renka - 2016. 11. 03. 20:47

De ez valami zárt csoport, nem?

Deny - 2016. 11. 03. 21:32

Nem, bárki elérheti. “A Grace klinika – Grey’s Anatomy” néven fut.

renka - 2016. 11. 03. 21:49

Köszi, megtaláltam. Ezen amúgy én is mindig meglepődöm, h az emberek nagy része nem igazán tud eligazodni azon, h mit tekinthetünk megbízható információforrásnak…Valaki olvas valamit, valahol és akkor az biztos úgy is van…

manci - 2016. 11. 04. 11:10

valamit villantaniuk kellene, ez az évad eddig hót unalom, főleg a tavalyihoz képest.. és minden fórumon ezt olvasom. :(

szepi06 - 2016. 11. 04. 11:17

Renka, hát bocsi mégegyszer. Nem megbízható az oldal én ezt nem tudtam csak úgy ránézésre:( Te honnan állapítod meg hogy mi az ami 100%ban hiteles és mi nem? Csak azért kérdezem,mert írod,hogy csodálkozol azon hogy valaki nem tudja eldönteni hogy mi megbízható információforrás és mi nem.

Bird - 2016. 11. 04. 11:33

Valóban full unalom az egész, viszont Arizonának megvannak a maga kis villanásai. :) Imádom!! Ès elképzelhető, hogy az “új barna” lesz a nagy Ő? :))

Csilla0422 - 2016. 11. 04. 12:02

Nagyon remélem, hogy az “új barna” nem marad sokáig. Az elején úgy tűnt, hogy kicsit feldobja az állóvizet, de aztán nekem is az jött le, mit többen is megfogalmaztak: asshole…
Maggie műtétje közben meg a páciens életét veszélynek tette ki… ez nem badass dolog, hanem felelőtlenség.

A 7. rész után is csak azt tudom mondani: jó lenne ha már kezdenének valamit.

Bird - 2016. 11. 04. 12:34

Nekem sem szimpi, de az elkèpzelhető, hogy épp ezzel akarnak nèmi lendületet csempeszni a sorozatba… Pl. hatással lesz magánèletre, pozícióra ès barátságoka is.

Deny - 2016. 11. 04. 12:43

Az előző évadhoz képest tényleg csalódás ez a szezon, de azért én így is élvezem, tetszik ez a lightos hangulat. Mondjuk az amcsiknak már semmi se jó: eddig az volt a bajuk, hogy túl sok a dráma, most meg az a baj, hogy túl unalmas. Hátha a tárgyalással és a téli fináléval majd felpörögnek az események.

Aliza elsőre szimpatikus volt, de gyorsan megutáltam. Azért a műtős húzásért a valóságban elítélték volna szó nélkül. Még Cahillt is jobban bírtam anno, de azért a színésznő tetszik.

renka - 2016. 11. 04. 15:21

Hááát…Az a baj, h langyos ez még mindig.Nem kell mindig őrületes drámáknak zajlania, de valami pörgés nem ártana. Az klassz, h ők is rájöttek:a rezidensek, gyakornokok csak díszletként funkcionálnak az utóbbi 1-2 (?) évadban. De nem díjazom azt az elgondolást, h 1-2-3 epizódón keresztül toljunk valamit ezerrel, aztán meg mindenféle megoldás nélkül ejtsük a témát, h aztán az aktuális fináléra előhúzzuk megint. Az idétlen szerelmi háromszög pl.eddig sem érdekelt szinte senkit, de ha a 9. epizódban végre szerencsétlen Maggie rájön, h hazudtak neki, az kit fog felvillanyozni már?! Úgy érzem magam, mint Alex:nem tudok mást csinálni,csak várok…kb. a 3. résztől már a téli fináléra készülök, mert hamar kiderült, h itt addig sok érdemleges nem fog történni. Remélem akkor azért igen (bár egy pici kételkedés van bennem, h majd hirtelen mindent egyszerre akarnak megoldani)!
Ha előremozdítja a történetet, akkor engem nem zavar, h az új szereplő asshole. Owen meg Amelia mi a manót csinálnak?!

szepi06:én kérek elnézést. Egyáltalán nem akartam célozgatni, vagy beszólni senkinek, csak mostanában sok hasonló esetbe futottam bele (különböző témákban). Tényleg nem könnyű eligazodni az információs dzsungelben,az inteneten gyakorlatilag bárki írhat bármit…mindenféle következmény nélkül (én korábban belülről ismertem ezt a világot, így könnyebben felismerem a manipulációt, csúsztatást stb.)Mégegyszer:bocsánat.

BubuMaczko - 2016. 11. 04. 15:28

Nekem nincs bajom az új lánnyal. Szerintem nem árt, ha felrázzák néha a tanárokat a fásultságból, és egy kicsit több nyomást tesznek rájuk, hogy a diákokon kevesebb legyen. Abban azért igaza volt, hogy négy gyakorlott orvos mellett nagyobb biztonságban volt mindenki.
Különben hogy tanulnák meg az új orvosok, mikor mi a teendő? Fontos, hogy nyugodtak maradjanak. De azért a “komoly orvosok”, akik itt tanítanak, eléggé amatőren álltak most az egész helyzethez. Pedig az oktatás színvonala csak akkor lehet magas, ha professzionálisan tanítanak, és nem személyeskednek. Meggie pl. még mindig nem ezt képviseli azzal, hogy előbb lop el egy jegyzetet, és hisztizik, mint magába szállna. Meredith is gondolkodhatna, de akkor már nem is ő lenne.
Tetszett még, hogy az egész tanár-diák témát megdobták azzal, hogy Bailey-nek kell majd félreállítania a legfőbb támogatóját.
Ami nekem furcsa, hogy mintha már nem is lenne vezetői értekezlet, és úgy hoznak ilyen döntéseket a tanulóprogramról, mintha nem is létezne vezetőségi vélemény. Pedig jó ideig ez igen fontos téma volt, hogy ezt a kórházat orvosok irányítják. Meg Avery mama :)
Ez az epizód legalább kevésbé volt állóvíz, és tetszik eddig a reform.
Arizona és Jacksonék még mindig, akiken jókat lehet mosolyogni…

szepi06 - 2016. 11. 04. 16:04

Renka:nem számonkérésnek szántam:) csak a jövőven remélem én is jobban fogom érezni,hogy mely oldalak azok ahol tuti hogy csak kamu infók terjednek.

Az új részt még nem láttam, remélem nem lesz csalódás…

Csilla0422 - 2016. 11. 04. 16:58

Nekem nem a felrázással van a gondom, hanem annak a módjával. A szakorvosok részéről teljesen érthető volt a reakció.

A problémán az volt, hogy idegenként jön és belecsap a lecsóba. Fogalma sincs arról, hogy mi zajlott itt eddig, melyik rezidens mire képes. Rögtön éles helyzetekbe avatkozott bele, ezzel életeket veszélyeztetve. Ott van az oktatóterem – tavaly még használták – van patológia is, ahol lehet gyakorolni, ismerkedni a tanítványok képességeivel. Ennél még Hunt disznói is jobb célt szolgáltak.

+1 pont Leahnak – amikor belátta, hogy nem megy és félreállt.

Ha ennyi gond van változtatni kell a módszereken, de azért nem így. Biztos van más megoldás is.

manci - 2016. 11. 04. 17:26

owen és amelia mióta házasok, 4-5 hete ? :D inkább írták volna bele a terhességet..értelmesebb lett volna

Deny - 2016. 11. 04. 17:35

manci: 2 hónapja :D múltkor volt egy utalás az időre.

manci - 2016. 11. 04. 18:03

akkor egészen sokáig bírták..:D mondjuk várható volt. szegény owen mindig megszívja :D

manci - 2016. 11. 04. 18:39

egyébként amelia tudhat bármit is arról, h owen és cristina között a gyerektéma mennyire központi volt? hát tképpen emiatt lett vége…nem emlékszem, h mutatták volna, hogy erről volt szó közöttük. ha tudja, akkor nagypn gáz, kitalálhatta volna az esküvő előtt is :DD

renka - 2016. 11. 04. 18:55

Jól beleugrottak ebbe a házasságba…én kis naív meg azt hittem, h ebben az évadban lesz egy kis Amelia-Owen nyugi. Bár valami szünet csak lesz, mert bár nagyon forgatnak (a januári visszatérés miatt is gondolom), de azért C.S. mindjárt megszül. Kíváncsi vagyok,hogyan oldják ezt meg a sorozatban. Most éppen Amelia kezd teljesen szétcsúszni, addig még lehet, h bekapkod valamit, aztán mehet az elvonóra.
Az milyen furcsa, h Alexék sem beszélgetnek?! Külön-kölön sem nagyon kerül szóba a másik…ez elég életszerűtlen nekem.

jessm - 2016. 11. 04. 20:41

Ez volt a legbénább húzás arra , hogy elhúzzanak egy drámát. Pedig volt sok ostoba lépés Ga történetében (szellem Danny ?) . Most komolyan Owen Christina dolgot fogják folytatni? Miért nem lehetett volna mondani, hogy a terhesség elő hozott dolgokat amikkel foglalkoznia kell (persze lehet, hog erre megy ki a játék, és majd 22 rész utolsó másodpercében Amelia kinyögi mi a baja), és akkor értelmesen végig mehetne ez a történet.
Ezért unalmas ez az évad mert az összes történetet húzzák mint a rétes tésztát, Ga eddig is szerette elhúzni a dolgot , de most valahogy minden plusz egy rész.

Csilla0422 - 2016. 11. 04. 20:54

Owen – Amelia meg sem lepődök. Amelia maga mondta, hogy a gyakornokát jobban ismeri, mint a férjét. A baba témát sem egymással beszélik meg.

Most ha az “új barna” elfogadja az állást:
1. Webber – Mit kezdenek vele? Kirúgják? “Lefokozzák”?
2. ő lesz Arizona új LI-je?

Ha ezt tervezik akkor gondolom nemsokára regular lesz… már így sok van. Ritkítani és nem szaporítani kéne őket.

Azért van itt, mert Scott Foley a férje? Színészként nem igazán domborít Marika D.

manci - 2016. 11. 04. 20:57

azok után amit mondott arizonának 100% h ő lesz az új love-ja

renka - 2016. 11. 04. 21:40

Nem feltétlenül kell, h “regular” legyen, Penny is milyen sokáig élvezte a kórház vendégszeretetét (szépen elvéve mások elől az értékes perceket). Egy ideig mehet ez így (Ben is elég sokáig csak vendég volt).Meg azt sem tudjuk, h a két kismama mennyi időre esik ki (mondjuk én megoldottam volna ezt házon belül).Egyébként ezért sem kellene mindig szétrobbantani a párokat, mert külön-külön végképp nem jut mindenkire elég idő.Én nem szeretem ezeket a fókuszos epizódokat sem, ekkora szereplőgárdával ez is luxusnak számít.

“Ezért unalmas ez az évad mert az összes történetet húzzák mint a rétes tésztát, Ga eddig is szerette elhúzni a dolgot , de most valahogy minden plusz egy rész.” Pontosan! A Maggie-Riggs-Mer szenvdicset minimum a 3. epizódban meg kellett volna oldani (úgyis lett volna 1-2 rész utózöngéje), a Jo-DeLuca-Alex hármasnak a sztoriját meg elkezdeni kibontani, mert ott annyi minden van már,h az életben nem tudjuk meg a végét…szóval haladjunk már! Az Owen-Amelia páros (és bocs, de legalább a szezon feléig Japrilék is)meg kicsit pihenhetett volna,a 12. évadot végig nyűglődték, most másokon lenne a sor!

Elvileg Stephanie-nak is lesz LI-je (by Shonda)…

Csilla0422 - 2016. 11. 04. 22:30

Ausiello mennyire megbízható forrás?

Sajnos guestként is tudja rabolni az időt a többitől.

Ha Arizona párnak kapja megszívta, pont olyan parancsolgató, mint Callie.

Jobb lenne az orvosi esetekről beszélni és nem arról, hogy milyen unalmas és rétes az évad. Rengeteg karakter van, nem tudnak velük mit kezdeni, de még mindig hoznak be új arcokat. Ráadásként a karakterek szerelmi élete van előtérben. A Chicago Medben sokkal érdekesebb orvosi esetek vannak.

Markot szeretném, de ez a hajó…

renka - 2016. 11. 04. 23:20

Ausiello néha csak beszél, és nem mond semmi érdemlegest, de ha mégis, akkor elég megbízható (olvastad a repülős-sztorit?).

Épp az előbb néztem meg egy Chicagos epizódot, mondjuk ez most tűzoltós volt, de nézem a kórházast is..

Deny - 2016. 11. 05. 13:21

Az a repülős rész nagyon izgalmasan hangzik, már alig várom. Szerintem Arizonának kell majd akcióba lendülnie New Yorkba menet (vagy visszafelé) :D

Megbízható források pl.: TVLine, TV Guide, SpoilerTV, Deadline, Hollywood Reporter, Variety.

Bird - 2016. 11. 05. 13:52

Repülős rész?? Arizona? Oh… Hol tudok utána olvasni?

renka - 2016. 11. 05. 15:29

TVLine Van benne mondjuk spekuláció is szerintem, de az alap sztori (orvos a repülőn)valósnak tűnik.

Csilla0422 - 2016. 11. 05. 16:15

Repülést részt még nem olvastam.

Azért kérdeztem Ausiellot, mert néha bejön amit ír, néha nem. Nem tudok rajta eligazodni. :)

Most pl. leírta, hogy ki lesz Arizona LI-je, képpel együtt. Furcsa lenne ha csak úgy kiadnák Shondaék a kezükből. Anno azt sem mondták meg, hogy Derek fog meghalni, csak annyit, hogy egy orvos.

Arról nem is beszélve, hogy elkezdtek megint háromszögezni: Arizona – Leah és “új barna”. Már megint ilyen szálat terveznek, ahelyett, hogy Arizona mentené a bébiket, Leah fejlődne és (ha lesz) “új barna” akkor szedné rendbe a képzést.

Másrészt raknák össze a párokat és nyafogásuk nem venné el az időt az orvosi esetektől.

Visszatérve “új barnára” főorvos nagynéném nagyon kiakadt a képzési módszerére.

renka - 2016. 11. 05. 18:29

Néha odaírják, h spoiler, aztán az ég világon semmi újat nem mondanak, néha meg ők maguk spekulálnak…meg olyan is előfordul, h a színészek beszélnek egy jelenetről, amit végül kivágnak (csak persze ők ezt akkor még nem tudják), vagy beszélnek arról, h ők hogyan képzelik el a karakterük sztoriját (ami sokszor köszönő viszonyban sincs a valósággal).Sok múlik a megfogalmazáson, bár néha ez is csak játék a szavakkal (én leginkább a Shonda-interjúkra figyelek, de ő is képes megvezetni az embert lol),de megpróbálok olvasni a sorok között.Szóval óvatosan kell bánni ezekkel az infókkal.

Amúgy mostanában szerintem az a jellemző, h lebegtetnek valamit epizódokon keresztül, aztán a csavar az, h egy hirtelen váltással az ellenkezője történik annak, amit sugaltak…ezt hívják ők csavarnak.Szeretik, ha a nézők össze vannak zavarodva.

Agiccc - 2016. 11. 06. 12:14

volt már valaha itt nyugis szerelmi szál? értem én h dráma de legalább EGY stabil pár lenne, legalább egy… mert ez így nem reális már nekem, h ezek a kapcsolatok halállal, megcsalással, hazugsággal stb végződnek…lehetne egy “szép” szerelem, komolyan

BubuMaczko - 2016. 11. 06. 15:20

Jelenleg Bailey és Ben azok, akik minden nehézségen túljutottak együtt. Nem csalták meg egymást, nem hagyták cserben a másikat, és szeretik egymást…
April és Jackson nem megcsalás, hazugság vagy halál miatt szakított. Épp azért, mert őszintén különbözőek.
Persze az arány nem életszerű, és az sem, hogy minden kapcsolat véget ér, pláne csúnyán, de azért vannak jobb kapcsolatok is.

jessm - 2016. 11. 06. 18:03

April és Jackson is halál miatt szakított, csak nem ők haétak meg hanem a gyerekük.

Csilla0422 - 2016. 11. 08. 20:27

Arizona kellemetlen helyzetekbe is kerülhet. Ha lesz tárgyalás az Alex – DeLuca ügyben, ki mellett fog lenni? A tanítvány vagy a lakótárs?

Ha összeterelik az “új barnával” ennyi erővel akár hátba is szúrhatja Webbert, aki az utóbbi időben jó barátja lett.

Még mindig nem értem, hogy Leaht miért hozták vissza. Eddig profi a viselkedése, remélem így is marad. Arizona tűnt most éretlennek mellette. Asszem dr. Herman szívná a vérét. :)

Bord - 2016. 11. 08. 21:49

Az is lehet egy opció, hogy épp ő lesz az, aki Webber ès a “barna” között kialakuló ellenszenvet, v. pozíció miatti konfliktust tompítani fogja.. Nem?
Hisz Webbernek ott van először is Jackson mama és Bailey párosa, akik megteremtették ezt a kellemetlen szitut. Èn itt várok harcokat!!!

Alex bunyós balhèja már kezd unalmas lenni, bízom benne, hogy 2×2 perc alatt “lezavarják” a tárgyalást és ítéletet hoznak, VÈGRE tovább léphetünk és nem alakítanak ki ezzel kapcs. további mellék szálakat.

Leah pedig van, de minek??? max. azt tudom elképzelni, hogy lesz olyan szitu, amikor tud majd villantani és elismerést szerezni.

Arizonanak drukkolok, tuti lesz pár vicces helyzete mèg a barnával, aki egyértelmű, hogy őt csekkolta mikor a rezidensekkel beszélt és kinézett a “sebész sorfalra” :)

Egyébként a döntéseket a tulajdonosokkal nem kellett volna átbeszelni?
Ugye van Arizona, Mer, Jackson és J.mama. Dereck, Cristina és Callie része kire szallt?? Vagy Cris és Callie tulajdonosok maradtak?

renka - 2016. 11. 08. 22:57

Tárgyalás lesz, de lehet, h Arizona-nak nem szánnak ebben olyan nagy szerepet…vagy ha igen, szépen elmondja, h milyen klassz srác mind a kettő.lol Eddig amúgy azt hittem, h szinte az egész 9. epizód a tárgyalásról fog szólni, de úgy tűnik, h 1 nappal előtte kezdik a sztorit, úgyhogy ki tudja, h meddig fog tartani… Baromi kíváncsi vagyok, h mit hoznak ki belőle! Nem igazán tetszik, h Jo-ra megint ledobnak egy bombát (van neki elég baja így is, nem?)…vagyis DeLuca-t, a féltékeny “lovagot”. Lenne itt egy igen fontos sztori, nehogy már ez legyen mindkettőjük legnagyobb baja most, h akkor kinek ki tetszik!
Ha már itt tartunk:mit vártok a finálétól?

Leaht én sem nagyon értem…esetleg ez lehet majd egy ok, h mondjuk Jo lelép (szülési szabadságra), mert mostmár tényleg a műtő közelébe sem kerül?!
Az eheti epizódot nem igazán várom, bár talán most majd kiderül, h Stephanie mitől a legjobb.(Anno teljesen egyértelmű volt -a gyakorlatban láttuk-, h miért Christina volt a number1…)

manci - 2016. 11. 10. 15:46

Happy b-day Ellen! 😊 remelem a mai resz vegre nem lesz uncsi..

Csilla0422 - 2016. 11. 10. 20:50

Leah karakterét szeretem és örülök, hogy itt van. Tessa Ferrer meg nemcsak énekhangot örökölt… De még eddig nem derült ki, hogy milyen célból hozták vissza.

Bailey is nehéz helyzetben lesz, mert neki kell Richardnak megmondani, hogy az “új barna” csak szólózik. Ezért is nem értem, hogy miért ő lenne, Arizona LI-je. Ha itt rendbe rakja a képzést gondolom megy oda, ahol szükség van rá.

Ami érdekes, eddig a klinikát jegelték, (úgy tudtam, hogy be is zárt) most Alex miatt előszedték. Azért kissé ironikus, hogy exfeleség volt vőlegénye a névadó és most ott dolgozok.

Eleve nem értettem, hogy Callie illetve Sofia miért kapott egész részt Mark után. Neki van egy nagy lánya és unokája is.

Lexi és Derek része Meredithé lett, akkor nála van fele? Cristina Alexnek adta oda.

Remélem, hogy legalább a fináléra összekapják magukat.

manci - 2016. 11. 11. 04:33

én még soha de tényleg soha nem csináltam ilyet, de ezt végigtekertem kb 5 perc alatt… tipikus fillér, huh, nem tudom a nézőszámokat, de nem csodálkoznék ha elkezdene csökkenni :( hu mekkora csalódás ez az évad..:( nagyon kár.

manci - 2016. 11. 11. 04:46

de hatha egyedul leszek ezzel es nektek tetszik.

Csilla0422 - 2016. 11. 11. 09:15

Végre egy jó eset. Nem gondoltam volna, hogy ezt is sikerül unalmassá tenniük.
Kettő dolog azért tetszett Owen és Mer múltjának egy-egy darabja.

renka - 2016. 11. 11. 10:30

Én eredtileg is úgy terveztem, h ezt a részt kihagyom…egyelőre tartom magam ehhez. Eleve nem szeretem a fókuszos epizódokat, de most még az időzítés is pocsék. Komolyan gondolták, h ezt a flasback-mozit a téli finálé előtt kell meglépni?! Izgatottan várom, h az évad második felének (nem létező) dinamikáját is megtörjék egy ilyen mini (Japril-es)filmmel…

Csilla0422 - 2016. 11. 11. 10:56

Nem beszélve arról, hogy ez az unalom az “új barna” miatt volt. Az ő tanítási módszerét erőltette rá Webber a többiekre. Nagyon remélem, hogy nem marad sokáig.

A rész a 10. évadban simán elment volna, mert az nagyon erős volt. Itt viszont rontott még az eleve nem jó helyzeten.

Deny - 2016. 11. 11. 12:12

A 10. évad jó? Érdekes, én azt tartom a legunalmasabbnak :D Cristina búcsúja volt kb. az egyetlen dolog, ami tetszett benne.

Bord - 2016. 11. 11. 14:09

OMG… Ez valami ultra szar volt!! Aki nem valamelyik karakter elvakult rajongója (Owen, Mer, Webber, Stef) nyugodtan ugorhat és várhatja a köv.hetet.

Deny - 2016. 11. 11. 16:07

Megnéztem. Hát… érdekes volt, de teljesen kihagyható rész. Ezt nem most kellett volna, sőt nem is évadon belül, hanem valamilyen “special episode”-ként kellett volna leadni mondjuk a téli szünetben.

Kicsit olyan volt, mint a musical rész, de ott legalább haladt előre a cselekmény. Az elején nagyon furcsa volt, ahogy összemosódtak az emlékek a valósággal, de a rész második felére ez már jobb lett. Mer és Owen része tetszett, de szerintem ezt a részt befüvezve írhatták az írók :D

Se nem rossz, se nem jó, szóval nálam 5/10. Nem erre számítottam.

manci - 2016. 11. 11. 18:02

olyan szomoru vagyok.. ha az evadzaro is szar lesz.. hat nemtudom

manci - 2016. 11. 11. 18:02

vagyis winter finale bocsi

renka - 2016. 11. 11. 19:11

Én még mindig bízom a fináléban. Nem mondom, h nincsenek kétségeim, mert ahelyett, h felépítették volna a fősztorit (Alex-DeLuca-Jo), vagy lezárták volna azt a történetet, amit el sem kellett volna kezdeni (Maggie-Riggs-Meredith),csak megnyomták a pillanatmegállítót… De remélem, h adnak egy jó (újra)kezdést a 9. epizódban, aztán az évad 2. felében dinamikusan haladunk valamiféle megoldás felé…
Az új szálról egyelőre nem tudom, h mit gondoljak…az tény, h a rezidens-gyakornok programot nem ártana megreformálni…már úgy értem, h a nézők szempontjából is, lássunk már tőlük valami akciót!

jessm - 2016. 11. 11. 20:40

Én ezt 5 vperc alatt végig tekertem, amikor láttam, hgoy egy esetett kapunk flashback-kel, akkor kész tekertem. Ráadásul pont azokkal volt a flashback akikkel vagy már tudnk kb mindetn tehát unalmas (MEr, Richard). vagy mert nem érdekel a karakter Owen,Steph.

Azaz igazság ez az a centrikus , flasbackes epizódnak volt a keveréke.
A centrikus epizódokat 10 évadtól eröltetik,nem sok sikerrel, ráadásul Japril és Callie tárgyalásosak voltak a legjobb , az összes többi csalódás volt.
A flasback epizódban pedig 6×15 The time wrap volt a legjobb, érdekes esetekkel, valódi érzelmekkel.

A 12. évad valóban jó volt, de 11. évad óta megfigyelhető, hogy nem találják el az eseteket, unalmasak, vagy nem is emlékszem a betegre, leginkább orvosok magáéletére. De ebben az évadban a legrosszabb szinte egy eset nem volt eddig ami különsen meg fogott volna, remélem javítanak rajta.

manci - 2016. 11. 11. 21:11

lattam az elozetest. vicces h jo most bezzeg benyogi h married, nem igazan ertem, h megis mi a fene ertelme volt honapokig (evekig?) alex elol eltitkolni es bizonytalansagban tartani, ami tkeppen a deluca dolognal csucsosodott ki ( persze attol meg nem kellett volna peppe vernie). nem ertem, h mit nem mer ezen elmondani, alex nem egy ostoba valaki, aki ezert haragudni fog v nem fogja megerteni miert tette. nem latom ertelmet h ahelyett h egyszer vegre oszinte lenne, jobb evekig titkolozni. most bezzeg mar elarulja..akkor mostmar inkabb fogta volna be. nekem ennek semmi ertelme.

Deny - 2016. 11. 11. 21:12

Lehet, hogy nem túl izgalmasak az esetek, de azért az amcsik dicsérték az évad betegeit eddig.

A Lazarus-szindrómás nő például elég emlékezetes volt, az Ehlers-Danlos szindrómás lány esete pedig ugyan nem volt izgalmas, mégis nagyon sokan örültek, hogy felhívták a figyelmet erre a nagyon ritka betegségre.

Azzal egyetértek, hogy az előző évadban sem volt túl izgalmas eset, írtam is a kritikában nyáron. Egyedül a katonakórházban végrehajtott szuperműtét maradt meg, meg néhány érdekesebb beteg, mint a tüsszentős-sérves srác, a nagyon magas nő, és az öregek a “silver flood”-ból.

renka - 2016. 11. 11. 22:03

Meglátjuk, h Jo tényleg Alexnek mondja-e el,h férjnél van (a promo-ban úgy tűnik, h igen, de lehet ebben egy csavar), vagy mondjuk Meredithnek…
“Alex nem egy ostoba valaki, aki ezért haragudni fog v nem fogja megérteni” Háááát… Alexnek néha gyorsabban jár a keze, mint az esze. DeLuca-t is egy félreértés miatt verte péppé…szerinted mit csinálna azzal az emberrel, aki tényleg bántotta Jot?
Ennek az egész DV sztorinak talán az lenne a leglényegesebb pontja, h megértsük, miért nem lehetett ezt elmondani, milyen az, amikor nem lehet elmondani…Ha csak (vagy túlnyomó részben)Alex szemszögéből mutatják be ezt a történetet, akkor attól tartok, h 3 hónap múlva is felteszed majd ezt a kérdést… és ezt egyértelműen írói hibának fogom tekinteni.

manci - 2016. 11. 11. 22:44

háát nemtudom. szerintem egy értelmes tanult embernek fel kell fognia, hogy az nem megoldás hogy megkeresem és megpüfölöm, ha jo azt kéri tőlem, h ne hánytorgassam/bántsam/kutassam fel mittudomén, akkor a minimum h megteszem. akkor is értelmesebb dolog az elejét venni és elmondani, úgyis kiderül, és az csak rosszabb. nekem nem életszerű, én biztosan nem így reagáltam volna le a helyzetet, hanem elmondom a szerelmemnek.

dehát nyilván kell valami kavarás.

renka - 2016. 11. 11. 23:32

Nem ugyanaz a sztori (tènyleg remèlem,h ez majd kiderül a következő epizòdokban),de…Amelia ès Owen elmondtàk egymàsnak a sötèt titkaikat? Màr hàzasok… Mikor hozakodjon elő az ember az ilyen dolgokkal? Indìtson ezzel egy kapcsolatot? Vagy vàrjon? Mennyit vàrjon? Èrdekes dolgok ezek…
Làttad,ahogy ez az “èrtelmes,tanult ember” kèrdès helyett ütött… Lehet valaki èrtelmes,ès ugyanakkor olyan ember,aki nem tudja kezelni a dühèt,nem zàrja ki a kettő egymàst. Màr règ teràpiàra kellene jàrnia,ez is egy folt,amit az ìròk szàmlàjàra ìrok. Nagyon nagy fàba vàgtàk a fejszèjüket ezzel a szàllal,meglàtjuk,h megtudjàk-e oldani…

manci - 2016. 11. 12. 00:29

Jo hat amelia es owen kulon vicces h kb semmit sem tudnak egymasrol xD az is egy eleg bizarr kapcsolat ilyen szempontbol.. meg amelia sztem erre, h (egyelore) nem akar gyereket csak most dobbent ra, eddig nem annyira volt mit elmondani, most viszont ez sem tul logikus, h nem mondja el owennek az okat.. de meg mindig sokkal jobban erdekelnek mint a jo-alex paros. mindegy is csak a kovetkezo reszben tortenjen mar valami!😄😄😬

guide - 2016. 11. 12. 15:46

Amikor láttam az ominózus utolsó részt a 12. évadból majd az első pár részt a 13.-ból én azt vártam, hogy a büntetésén túl, a tárgyalásán kívül ezzelé a dühkitöréseivel Alexnek kezdenek valamit, oly módon hogy elküldik egy szakemberhez, mint ahogy Mer fordult a 4. évadban a problémáival. Ha családon belüli erőszak, akkor én ezt is megnéztem volna Alex esetében, hogy egy nehézsorsú srác, aki felküzdötte magát arra hogy kiváló sebész lett most mgbicsaklott egy váratlan helyzet okán, ez a múltjában fakad, kezelni kell és valahogy levetközze magáról ezt.

yeeeyha - 2016. 11. 12. 19:29

Na mondom leülök már egy jó kis sorozatepizódhoz, aztán ehhhh…
Tavaly nyáron hoztam fel magam a sorozattal, és a 12. évadot végig hetiben néztem, meg vártam, de egyelőre gyengének tartom ezt az évadot. Fel nem fogom, miért pont erre a 3 karakterre koncentráltak, bőven kellett volna másra hely.

majomka - 2016. 11. 12. 22:08

Magasan az évad legjobb része volt, nekem is 5 percnek tűnt az egész, de nem mert khm *** módon végigtekertem volna, hanem mert egy hatalmas 40 perces flash volt. Gratula a készítőknek! Aki itt visszasírja a musicales részt ehelyett, annak tudom ajánlani a rengeteg fincsi indiai táncos-zenés “movie”-t, ami az utóbbi években megy. :)

manci - 2016. 11. 13. 01:04

senki sem sirta vissza, latom a szovegertes nem megy 😊

Enci - 2016. 11. 14. 07:57

Mondjuk nekem (musical énekes vagyok) majdnem mind közül a Song beneath the song tetszett a legjobban.

Na tény, hogy nem mint sorozatepizód, mert a sorozatba pont nem illett bele, hanem mint rész, függetlenül mindentől. Azóta is sokszor meghallgatom a dalokat belőle, és egyszer már kórusszinten is énekeltük a Chasing Cars című számot három szólistával és a nagytotállal :) (abból Sara Ramirez részeit kaptam én.)

BubuMaczko - 2016. 11. 14. 12:29

Nagyon nem tetszett ez most nekem. Karakteridegen, értelmetlen, és abszolút nem volt valóságos.
Ha ennyire bevonódna minden orvos, oda lenne az objektivitásuk, és összeomlanának pár műtét utaán. Ha nem lenne meg, melyik emberé a végső szó, káosszá lényegülne minden komplikáltabb műtét. Ha a gyakornok feladata történetek kitalálása lenne, nem lenne soha senkiből orvos. Ha ne adj’ Isten egyszer műtőbe kerülnék, csak ilyen orvosokhoz ne legyen közöm. Idegesített az egész…
Csak én érzem úgy, hogy Webbert le akarják építeni?

renka - 2016. 11. 14. 23:15

BubuMaczko:én évek óta érzem, de még mindig itt van…lol Valahol logikus, h mivel egyre idősebb, így átalakul a szerepe a kórházban. Mondjuk ha az idő tényező lenne ebben a sorozatban, akkor a rezidensek is végeznének egyszer… Lehet, h Leah helyett inkább egy gyakornokot kellett volna hozni (DeLuca mellé)vendégnek,és akkor ez is megvalósulhatna. Kicsit elkanyarodtam a témától, bocs.

BubuMaczko - 2016. 11. 15. 01:40

Igaz, ez mindig benne volt a pakliban, de most valahogy erősebbnek érzem: jött az új nő, ezzel ugrott neki a rezidens képzés, most ki lett emelve, hogy mennyi szabadidejében van. Tehát az adminisztrációs, a tanári és a sebész munkája is csökkentve lett… Nem mondom, hogy azonnal, de várható. A helyükben amúgy is csökkentenék a létszámot, mert ennél nagyobb egy helyben toporgás még nem volt a sorozatban. Nagyon remélem, hogy nem ez a mélyrepülés lesz a vége, de ez az irány nem a legjobb.

renka - 2016. 11. 16. 22:52

Elvileg ebben az évadban a 4 alapemberre (Meredith, Alex, Bailey, Webber)akarnak koncentrálni,megmutatni, h mennyit változtak (ha változtak), köréjük építeni a sztorikat.Mondjuk az más kérdés, h miért?! Szóval talán csak arról van szó, h ez most itt a Weebber-storyline (és közben esetleg Arizona is kap egy rövid? románcot, két legyet ütnek egy csapásra).

Enci - 2016. 11. 17. 08:51

Függő voltam a sorozattól, idén csak ímmel-ámmal nézek bele idő hiányában. De olvasva a kommentjeiteket, és tapasztalva a tavalyi erős évadot, akarom én ezt?

Rég olvastam ennyi negatív dolgot, mint amit itt ti leírtok minden egyes rész után…

Deny - 2016. 11. 17. 10:17

Enci: Azért nem olyan rossz ez, csak csalódás az előzőhöz képest. De szerintem ne add fel, máskor is voltak már (véleményem szerint sokkal rosszabb) mélypontjai is a sorozatnak, mégis ki tudott láballni belőlük. Csak akkor hadd fel, ha tényleg kínzást jelent a nézése.

renka - 2016. 11. 17. 13:39

Én a 11. évadot néztem ímmel-ámmal, aztán valami (már nem emlékszem,h mi volt az)miatt újra belelkesedtem a végére. Ilyen hosszú sorozatnál szerintem természetes, h néha kicsit unjuk. Bízom a mai epizódban, mégha nem is minden az elképzeléseim szerint alakul, remélem, h ad majd egy új lökést ennek az évadnak….még mindig szeretem a hangulatát.

Csilla0422 - 2016. 11. 17. 20:08

Marika D. (új barna) meghallgatásra jár, ő maga posztolta. Tehát nem kapott még regular státuszt itt. Bár ettől még guestként is rabolhat időt.

debcsillu - 2016. 11. 18. 10:21

Most komolyan, mi volt ez a finálé???
ahhh, kicsit kiakadtam és nem pozitívan…pedig én hardcore fan vagyok…voltam…
Jövök majd ha már ti is láttátok, kíváncsi vagyok h hasonló-e a véleményünk…

jessm - 2016. 11. 18. 10:57

Én akárhányszor Jo-t megláttam a képernyőn meg akartam fojtani. Már régóta idegesít a karakter és a szinésznő,de a mostani rész kiütötte a határt. Egyrészt borzalamas ahogy a szenvedő fejet játsza, karakter szinten pedig nagyon idegesítő volt, h minden második szava az volt ” lelépek, ne aggódj” , amugy ki tudja miről akart beszélni a másik.
Arról ne is beszéljünk, hogy Alex megoldása az egész helyzetre az , hogy feladja magát és nem szól senkinek Jo problémájáról , végkép nevetséges. Véletlenül se az megoldás, hogy elmondom Meredithnek, aki esetleg valami értelmes tervet kitalál Jo megsegítésére.
Esetleg szól Owen-nek, könyörgöm, a pasi a katona volt, talán vannak összekötetései , vagy Averynek, aki tök gazdag, talán vannak kapcsolatai, vagy kórházba biztos van olyan akinek van rendőr ismerőse.

Amugy rész többi része elment, végre volt egy érdekesebb eset, és legalább Ben vicces volt papként. Webber és új doki konfliktus érdkesebben volt megírva mint az Alex konfliktus. Bár az hogy Bailey nem szólt, az elég fárasztó volt, de ez már a legkevesebb.

Az meg , hogy az Alex ügyet nem zárják, hanem húzzák tipikus mid season finale , az elmúlt 4 évben.

Csilla0422 - 2016. 11. 18. 11:34

Ha csak a 13. évadot veszem figyelembe, akkor egész jó volt. Pörgősebb volt és a karakterek szenvedése annyira nem vonta el a figyelmet a betegről.

De egy ilyen szezon után komolyan ezzel a résszel akartak elküldeni szünetre? WTF

Hiába volt eddig is több érdekes eset, mégsem tudunk arról beszélni. A betegek mintha csak megtűrt kellékek lettek volna és az orvosok magánélete vitte a pálmát, sajnos számomra unalmas szálként.

Padre Warren lol

Aki eddig Jot nem utálta… :) Remek időzítése volt. Nem elég, hogy folyton nyafogott most még önző is lett.

Szegény Richard, legalább a szakorvosok ott állnak mellette.

Az “új barna” úgy tűnik, hogy nem csak a műtőben nyomul… egyre jobban nem szeretem. Nagyon remélem, hogy nem marad.

Owen – Rigg működött.

Amelia: tegye fel a kezét, aki nem erre tippelt. :D

Deny - 2016. 11. 18. 13:23

Engem Amelia kicsit meglepett, de gondolom a színésznő terhessége játszhatott közre.
Ez viszont jó és pörgős rész volt. Ezt már szeretem. Viszont Alex tuti nem fogadja el a vádalkut, mert a tárgyalás jó kis premier rész lenne, meg nem hinném, hogy ugranánk 2 évet előre, hogy átugorjuk a büntetését.

renka - 2016. 11. 18. 14:35

Annyira nem éreztem ezt finálésnak, de nem volt rossz, én szeretem az ilyen katasztrófa-eseteket, amik megmozgatják az egész kórházat.

Jól nyitva hagytak minden szálat…gyakorlatilag ezt csinálják az előző évad végétől. Szerintem lesz tárgyalás, ne akarjanak már mindent ilyen sehogysem megoldani.

Az Ameliat alakító színésznő kb. 2-3 hete megszült, úgyhogy a szezon vége felé akár még be is ugorhat.

Jo meg leléphet…nem hiszem, h C. Luddington végig viszi az évadot. Mondjuk ebben az lesz az idegesítő, h ha emiatt átviszik ezt a sztorit a következő évadra. Nagyon nem szeretném, ha Alex és DeLuca egy fél évadon keresztül ott sóvárogna Jo után…

A Mer-Riggs-Maggie szálat, h ejetették?! Na nem mintha hiányozna, csak kicsit félek, h majd egyszercsak előszedik…

Az oké, h kiállnak Webber mellett, de a rezidensek (gyakornokok) akkor is el vannak hanyagolva ebben a kórházban. Egy kis önkritikát azért gyakorolhatnának a vezető orvosok is…

manci - 2016. 11. 18. 16:33

jessm nagyon egyetértek. alex megoldása valami vicc, isaura-szintű, amelia lelépéséről meg balogh nóra lelépése jutott eszembe közvetlenül az esküvőjük után mikivel. az is nevetséges. legalábbb owen-riggs vicces volt. ennyi a pozitívum kb..

debcsillu - 2016. 11. 18. 19:08

Én is azon csodálkoztam h ejtve lett a maggie-riggs-mer ügy teljesen, meg a japril is.
Alex totál nem vágja a dolgokat, a liftben nem az jutott el az agyáig h Jonak menekülnie kellett hanem csak az h házas…ok, ez is nagy dolog, de a másik talán kicsit lényegesebb…
a webberes sztori annyira nem izgat viszont az új barna nagyon unszimpi, remélem nem marad…
Amúgy az esetek most tetszettek, jól bemutatták, hogy egy anya mennyivel másképp kezd el viselkedni a veszteség miatti sokktól mint egy apa…kicsit azt hittem h megismétlődik a 6.évad finálé, és vérengzés lesz az anyuka részéről, 1-2 ember mehetett volna a levesbe :P
Ja és megnéztem volna hogy a két csaj (a feleség meg a szerető) mit szól egymáshoz a pasi betegágyánál :D

De összességében többet vártam a résztől, annyira nem volt izgalmas h most annyira nem is vagyok felcsigázva a folyatástól és ez még magamnak is fura :)

renka - 2016. 11. 18. 20:08

Azzal, h Alex végül úgy döntött (már ha úgy döntött), h elfogadja a 2 évet, Jot védi. Ejtik a tárgyalást és Jonak nem kell tanúskodnia. Azon gondolkodom, h talán DeLuca is azt akarta elmondani Jonak, h visszavonja a feljelentést…lehet, h ezt soha nem tudjuk már meg.lol

SPOILER…vagy nem, de beszéltünk a repülős részről nemrég… Eddig két ember posztolt egy éjszakai forgatásról, egy repülő mellett állva:Mer és Riggs.Úgy tűnik, h idén nem nagyon ússzuk meg ezeket a fókuszos részeket (Japrilék is elég sokat forgattak együtt külső helyszínen).

manci - 2016. 11. 18. 21:03

sztem ez lesz, deluca vonja vissza az egészet, ezt akarta elmondani jonak, de az csak pofázott és nem hagyta elmondani… alex nem fogja elfogadni a 2évet, de sztem tárgyalás sem lesz.

renka - 2016. 11. 18. 22:13

Ez a történet úgy kezdődött, h (már bocsánat) szegény DeLuca jól megszívta…és bármelyik variáció is lép életbe, a vége is hasonló lesz.

Agiccc - 2016. 11. 19. 00:09

borzasztóan unalmas volt… végig vártam valami izgi nagy fordulatra ami ráfért volna az évadra de minden lépést előre ki lehetett számolni…:S

renka - 2016. 11. 19. 21:51

manci:oké, megnéztem mégegyszer ezt a “pofázós” jelenetet.Szerintem ez a rendes gyerek lol már vissza is vonta az egészet…nem csak akarta,ez már megtörtént. Mostmár csak azt remélem, h van olyan okos, h ebből az utolsó beszélgetésből rájött, h Jo és Alex nem múltidő…úgy tűnt, h leesett neki…Mondjuk ha nem lesz tárgyalás, akkor számomra nem lesz igazi megoldása ennek az ügynek.

manci - 2016. 11. 20. 01:51

renka lhetséges, hajnalban néztem, fáradtan, tanulás közben, úgyh már nem is annyira emlékszem :D csak abban voltam biztos h ő ott nekem fura volt. úgyis meg kell úsznia alexnek, akkor ez lesz a módszer..

Bord - 2016. 11. 21. 22:10

Hát.., hogy is lehetne ezt a részt jellemezni; ” nesze semmi, fogd meg jól”.
Mèg jó, hogy a kedvenceimnek Webbernek és Arizonanak volt pár jó jelenete. Utóbbi aranyosan játszmázik az “új barnával” ( èn már bírom ) !

szepi06 - 2017. 01. 09. 19:22

Wow, a 13X10 izgalmasnak ígérkezik, az előzetes alapján ;)

renka - 2017. 01. 10. 14:06

A 13×10 egy 3 szereplős, fókuszos rész (Arizona-Bailey-Jo a börtön kórházban), eredetileg a 13×13-as epizódnak szánták… Attól tartok, h csak ügyesen összevágták az előzetest (innen-onnan)és egy lépéssel sem kerülünk közelebb a “megoldáshoz”. Ja, és 1 héttel elhalasztották a “premiert”. Ez van.

manci - 2017. 01. 27. 11:02

nahát, ki gondolta volna, h nem tudnunk meg SEMMIT?? húzzák ezt az idióta szálat ameddig csak lehet, fuh de gáz..

Deny - 2017. 01. 27. 11:38

manci: Ez nem volt új info. Egy ideje lehetett tudni, hogy ez lesz a premierben, és csak a jövő héten derül ki Alex sorsa.

Annak ellenére, hogy filler rèsz volt, szerintem nagyon erős volt. Sokkal jobb lett, mint vártam, és fényévekkel jobb volt, mint a 13×08 nevű katasztrófa.

renka - 2017. 01. 27. 19:36

Nem mernék én megesküdni arra a jövő hétre sem…lol Az lehet, h az utolsó 1,5 percben kiderül, h Alex nem a börtönben, hanem mondjuk a bárban ül egy sör mellett, de a teljes sztorit talán csak a 12. részben kapjuk meg. Nem biztos persze, de van egy ilyen érzésem. Az mondjuk tuti, h Alex és Jo drámája itt nem ér véget, amivel egyébként nekem nem is lenne bajom, csak a pótkocsit (DeLuca-t) akasszák le róluk…ő kapjon már valami szakmai storyline-t, mert neki ebben a történetben már nincs helye, nem kell a semmit tovább húzni.

manci - 2017. 01. 27. 23:55

13×08nál valóban fényévekkel, mondjuk attól nem volt nehéz :D én lemaradtam, nem tudtam, h ez lesz, azért reméltem, hogy vmi kiderül :( bár lényegében 98% eséllyel megmondható, h deluca lefújta az egészet

Deny - 2017. 02. 01. 11:23

Jerrika Hinton (Stephanie) távozik a sorozatból.

renka - 2017. 02. 01. 13:59

Remélem sok energiát (értékes játékperceket) nem fordítanak a kiírására.

Deny - 2017. 02. 01. 14:56

renka: Tekintve, hogy a karakterére se sokat fordítottak, szerintem csak simán elmegy egy másik kórházba. Úgyis esedékes lesz a szakorvosi vizsga a rezidenseknek.

renka - 2017. 02. 01. 15:35

Pontosan ìgy tervezem èn is, a “best” rezidens kap majd valami jò ajànlatot egy màsik kòrhàzbòl.😁

debcsillu - 2017. 02. 01. 17:16

ahh pedig lett volna benne potenciál…

szepi06 - 2017. 02. 01. 18:13

Kár, hogy nem Joe kapott … :)

Bird - 2017. 02. 03. 18:09

Vègre!!! Legalább 13×11 -ben történt vmi, és nem csak Alexel voltak elfoglalva. Arizona meg mindig a best számomra! Jót tett a karakterènek a komolyabb, harciasabb jellem. De Luca, Ben, Stef olyanok mint lapon az oldalszámozás; vab, de senki nem foglalkozik különösebben vele.
Joe rémes!! Webber nagy arc, ahogy össze jatszik a szakorvosokkal, várom a folyt..

Deny - 2017. 02. 04. 01:46

Meglepő módon nekem valahogy pont ez a rész nem jött be annyira, pedig nagyon vártam. Valami furcsa volt benne, de fogalmam sincs, pontosan mi. Nem tudom, talán hidegen hagy a szakorvosok lázadása, pedig inkább Webber-párti vagyok. Elizát egyik részben kedvelem, a másikban utálom. Itt most épp utáltam.
Az utolsó percek viszont nagyon aranyosak voltak. Jó lenne most már lezárni végre ezt az Alex-ügyet, mert most már kezdi nagyon lehúzni az évadot ez az egy helyben toporgás.

renka - 2017. 02. 04. 21:52

Valahogy engem sem érdekel a szakorvosok lázadása, talán azért, mert úgy érzem, h inkább a rezidenseknek, gyakornokoknak lenne miért…
Arizona volt a mostani epizód kedvence nálam. Bírom őket DeLuca-val,remélem lesznek még közös jeleneteik.
Az Alex-ügyet én is szeretném ha lezárnák, de abszolút csalódás, ahogy ezt az egészet kezelik.Az ezzel kapcsolatos kiakadásomat a jövőheti epizód megtekintése utánra tartogatom.:D

A WTF?! pillanat (természetesen)nem az volt, h Alex nincs börtönben, hanem az, h Meredith ágyában (!) aludt.
Amúgy örülök, h teljes létszámmal visszatértek, már nagyon hiányoztak.

Deny - 2017. 02. 04. 23:44

renka: Szerintem azért ment Mer szobájába, mert az övét átadta Ameliának. Nem tudhatta, hogy Amelia lelépett Edwardshoz.

renka - 2017. 02. 05. 10:53

Oké, persze…..de azért imádják lebegtetni ezt a témát. Született is megint 1-2 “mikor jönnek már végre össze” cikk.

Csilla0422 - 2017. 02. 05. 17:57

A szakorvosok védelmében – én nem örülnék, hogy egy idegen bejönne a műtőmbe és ott megfigyelné az eljárásomat, hogy taníthatom -e a rezidenseket. Nem kezdő szakorvosként, hanem olyanként, aki már tett le valamit az asztalra, generációt nevelt fel, ez nagyon irritálna.

Ez a nő roppant módon idegesítő. Nagyon remélem, hogy nem lesz belőle állandó.

A visszatérő két rész kifejezetten tetszett. Dr. Eldredge, őt nem lehetne valahogyan megszerezni? Ha a börtönben így tud dolgozni, mire lenne képes az extrában.

Jot esetleg Steph nem tudná az évad végén magával vinni? Szerintem sokan örülnének. DeLucaval is csak többen vannak.

Arizona újra tanított. Végre!

Alex ügynek könyörgöm legyen már vége.

Deny - 2017. 02. 05. 19:01

Persze, Csilla, én is Webberéknek szurkolok, meg abszolút jogos szerintem a felháborodásuk. Szerintem én is így viselkednék Minnickkel. Mit dirigál ő egy 35 éve pályán lévő sebésznek? Nekem inkább csak az a bajom a sztorival, hogy annyira nem izgat, meg ezt már láttuk pepitában a 9. évadban Cahill-lel.
Meg azért annyira mégse rossz az a program. April kirúgása rögtön a fúzió után történt, így az nem róható fel a Seattle Grace-nek. Meredith személyes okokból szabotálta a kísérletet, nem azért mert rossz oktatást kapott. Ben sem akart rosszat, csak felelőtlen volt. Murphy pedig lehet, hogy egyszerűen nem volt elég érett a sebészetre. Ha olyan rossz lenne az a program, akkor csak idióta orvosok dolgoznának ott, és nyílván nem lett volna a kórház az ország legjobbjai között.

Deny - 2017. 02. 10. 20:11

Berendeltek minket :) és mindenki marad, elvileg.

szepi06 - 2017. 02. 10. 21:07

Ez egy jó kis rész volt. Maggie milyen gonosz volt, bár tényleg picit sok volt az elején a mama, de nagyon sajnáltam. Bailey bekeményített, de már csak önmaga árnyéka. April, mint chief??? wtf! Már vezető rezidensnek sem vált be! Az viszont tetszett, hogy Mer kiállt magáért.

renka - 2017. 02. 10. 21:34

Maggie-mama szerintem még visszajön…
Ez az Arizona-Eliza dolog csak nekem tűnik erőltetetnek? Mondjuk egyelőre nem haladnak sehová,bár ebben nincs semmi meglepő…elnézve ezt az évadot.Jó sokat kellett várni erre a DeLuca-Alex face to face szitura is, és ugyan én lettem volna a legboldogabb ha ezzel ejtjük is ezt az ügyet…de sajnos igaza van DeLuca-nak, ez azért nem így működik. Jól túltolták a drámát a fináléban és a premierben is, aztán csak úgy tudnak belőle kimászni, h a bántalmazási-ügyből csinálnak egy szerelmi háromszöget…baromira nem vagyok rá kíváncsi.
Meredithnek jó lesz egy kicsit otthon….

Csilla0422 - 2017. 02. 10. 22:02

Renka, legalább nem csak én érzem ezt. Minnicket Arizona miatt hozták be és nem “oktatni” sajnos. Az ilyen kiképző orvosok csak adott ideig vannak a kórházban és mennek tovább. Így mi értelme van egy esetleges kapcsolatnak?

Bailey Apriller zseniálisat húzott. Kinevezte főnöknek az ellenállók közül a leggyengébbet, akit a többiek támadni fognak és nem vele foglalkoznak.

Maggie anyukája Adel Webberre emlékeztet stílusában.

Karev – DeLuca… ez már vicc kategória.

kicsinii - 2017. 02. 11. 11:56

Nekem egyetlen egy kérdésem van ehhez az epizódhoz kapcsolódóan.
Mi a fene volt ez a sok Game of Thrones utalás??

renka - 2017. 02. 11. 12:03

Én ugyan azt a sorozatot nem nézem, szóval nem tudom, h miről beszélsz lol, de Shonda eléggé oda van érte, szóval ez lehet a magyarázat…

Deny - 2017. 02. 11. 18:58

kicsinii: Volt több is? Gyűlölöm a GoT-ot, de azért a Winter is coming-on felröhögtem :D

Ez nem újdonság. Tudjuk, hogy Shonda szereti beleszőni a kedvenc sorozatait/filmjeit. Bailey Star Wars rajongása a 4. évadzáróból? Vagy a Hunger Games-utalások a 9×13-ban? :D

renka - 2017. 02. 11. 22:22

A Star Wars-ra emlékszem, nyilván nem véletlenül….imádom!

kicsinii - 2017. 02. 16. 13:26

Én hármat véltem felfedezni.
Az első az volt, amikor Avery mama mondta Bailey-nek, hogy ő a sárkánya, vegye le a láncot, ha kell segítség.
Második a Winter is coming volt.
A harmadik meg az, amikor a csajok átmentek Jo-hoz és ő éppen sorozatot nézett, aminek a pár szavas jellemzés GoT volt :D
Én nem vettem észre viszont se a Star Wars, se a Hunger Games utalásokat. Vagy csak már nem emlékszem :)

Deny - 2017. 02. 16. 15:51

kicsinii: Jogos, a sárkányra gondolhattam volna :D Jo sorozatára meg már nem emlékeztem, de most hogy írtad, már rémlik.

A Star Wars akkor volt, amikor a cementtömbbe szorult fiú pánikolni kezdett, és Bailey Han Solóval kezdte nyugtatni :D a Hunger Games meg akkor volt, amikor a Pegasustól jött az a fickó, aki az új sérvtechnikát tanította meg nekik, és egy pulcsiért versenyeztek. Akkor mondta Bailey, hogy “May the odds be ever in your favour.”

szepi06 - 2017. 02. 17. 21:28

ÁÁÁÁÁ, ez de jó rész volt:) Az évad legjobbja. “Dr.not Grey” gúnynév pedig mennyire igaz és találó volt:)
Sajnos a végkimenetel borítékolható volt a kisfiú hetibetegnél, Arizona és Richard jófejek voltak.Előbbit nagyon megkedveltem ebben az évadban. Avery anyuka meg még mindig egy manipulatív perszóna, persze Aprilt nem nehéz.

renka - 2017. 02. 17. 21:59

Azért az vicces picit, h April több utálkozást kap mint Karev, aki ugye majdnem agyonvert valakit…
Nyilván mindenkinek van legalább egy embere, akivel úgy érzi, h “csak többen vannak”, nekem sokszor Riggs az… Néha bírom egy-egy beszólását,máskor meg nagyon bénának találom ezt a “laza vagyok és magabiztos”, nyegle stílusát.
Nahát,Minnicknek egészen véletlenül az orto a szakterülete! Lehet, h az évad végére ott találja magát egy állandó szerepkörben.
Arizona és Richard tényleg jó volt, és összességében nem volt egy rossz rész…

szepi06 - 2017. 02. 17. 22:27

Renka: Nyilván mindenkinek van legalább egy embere, akivel úgy érzi, h “csak többen vannak”… nekem mostanság Owen és ha a verekedős balhét és annak következményeit leszámítjuk akkor DeLuca is.

renka - 2017. 02. 17. 22:39

Igen, sokszor Owen is…Előre tartok tőle, h Ameliaval milyen nyűglődést fognak levágni a következő részekben (asszem a 15.-től várható ez).
Én szeretem DeLuca-t, azt nem szeretem csak, amit csinálnak vele (Maggie-vel is így vagyok)…Oké, értem, h ezt a kettőt nem mindenkinek olyan könnyű elválasztania.lol Bízom benne, h Shonda tényleg valami jót tartogat neki az évad végéhez közeledve, mert ez eddig egy nagy szívás volt neki…
Mondjuk olyan szereplő nem nagyon van, akit kifejezetten utálnék. Tényleg sok múlik az írókon,akik sajnos mostanában ritkán állnak a helyzet magaslatán…

manci - 2017. 02. 17. 23:51

ez a műbalhé webber-minnick között annyira érdektelen :((

BubuMaczko - 2017. 02. 18. 01:27

Azért vicces, hogy sebészek felróják Aprilnek, hogy karrierista, törtető, stb, mert elvállalt egy előléptetést. Máskor nyíltan vitáznak egy műtétért. Amúgy meg vállalta, és dolgozik is érte. Jobban is illik hozzá, mint Merhez. Leárulózni, mert Mer majdnem kirúgását magát, és közben nem épp a betegeiért aggódik, April meg foglalkozik is a munkával, elég erős túlzás volt. Ez munka, nem óvoda. Most a Feudi rémálom is normális volt vele, érdekes, hogy kezdenek jól meglenni, miután már nem rokonok.
A valóságtól ebben a Webber hisztivel távolodott el nagyon a sorozat. Egy oktatókórházban az emberélet és az oktatás kéne, hogy első legyen, és nagyrészt erre tojnak éppen a kisded játékuk miatt. Meredith megérdemelte a felfüggesztést, ha ez nem tetszik a vezetőknek, össze lehet hívni a bizottságot, ahogyan az oktató liba módszerei miatt is, és felnőtt módon döntésre jutni, majd tartani magukat hozzá. Így ez az egész eléggé műbalhé kezd lenni, amit meg lehetett volna előzni.
Amúgy az epizód tetszett, olyan volt, mint egy balesetet lassításban végignézni, már ami szegény gyereket illeti. Az oktatónő pedig súlyosan, több értelemben is leszerepelt. És persze, hogy egy hisztis ortopéd sebész, az kell Arizonának…
Részemről Owen semmi orvosi nem tett hozzá jó ideje a sorozathoz, DeLucának sincs semmi érdemleges szerepe, ahogy Jonak is kifut lassan az aktuális drámája. Amúgy az ő terhessége sem lesz beleírva? Abból is érezni, hogy sokan vannak, hogy kb minden második epizódban jut be egy-egy ember rendes játékidőre. Emiatt most rájöttem, Meredith sem hiányzik. Érdektelen lett…

szepi06 - 2017. 02. 18. 13:02

Bubu: az abszolút jogos, hogy April a hozzáállásával és a szorgalmával kiérdemelte ezt. Nekem egyszerűen emberként irritáló, persze a 11. és 12. családi tragédiák miatt sajnáltam. De olyan túl ambiciózus ő is, csak nem olyan vicces módon mint pl. Cristina volt az ő határozottságával. Vele kapcsolatban persze elfogult vagyok, mert ő volt a kedvencem:) April valahogy mindig emberileg akar kiérdemelni dolgokat és nem a profizmusával mint Yang. Ráadásul engem idegesít ez a sok körítés Kepnernél, ez az örökös rendezgetés szin szerint,stréber beszédstílus + próbál olyan kis cuki lenni, emiatt a rész elején is sz*ba se vették.

renka - 2017. 02. 18. 13:31

Ezen én is csodálkozom, h miért nem hívják össze a tulajdonosokat, vagy a vezetőket (majdnem ugyanazokról van szó mondjuk)? Ehelyett kiközösítősdit játszanak, ki van velünk, ki ellenünk stb. Ettől még maradna az alapkonfliktus,csak lehetne ezt másképp is kezelni…
Amúgy Riggsnek elvileg April igen jó barátja lenne (tudom, Arizonának is, de neki Webber is), ő volt az egyetlen, akihez szólhatott, amikor a kórházba került…hogy elfelejtette.

BubuMaczko - 2017. 02. 18. 13:43

Én kedvelem Aprilt, bár a válás előtt erősen túlzásba esett. Szerintem pont a rendezettsége miatt alkalmasabb egy ilyen pozícióra, ahol sok adminisztratív kötelesség is van. Azért most határozottabban lépett fel a nap végére. Azt nem érzem, hogy cuki akarna lenni, csak elismerést szeretne, és már rég kilépett a vidéki kislány szerepkörből, de még mindig úgy néznek rá. Nem veszik komolyan.
Arról szó sem volt, hogy nem jó sebész, csak nem a hencegős, lazább stílusban, mint Christina. Én mindkettőjüket bírom, de teljesen más emberek. April kicsit görcsös, és másfajta temperamentuma van, mint a többieknek, de szorgalmas, mély érzésű és keményen dolgozik. Csak nehezebben él meg bizonyos helyzeteket, és túlkombinál dolgokat. De nagyobb felelősségérzete van. Sok ember ilyen, nem mindenki Christina. Nem lehet mindenki egyforma.
De Meredith hozzáállása akár veszélybe is vihetett volna beteget. Mint ahogy ez a nő is várni akart, hogy visszajöjjön, és bele is halhatott volna a nagy várakozásba. Erre nem gondolt, mikor nagy arccal meg akarta mondani, hogy nem csinálja, amit a felettese mond. Az, hogy tulaj a kórházban, az nem érvényes ebben a helyzetben. Megvan a fórum (vezetői bizottság), ahol panasszal élhet akár Baileyvel szemben, akár az új oktatási módszerek ellen, de addig is köteles oktatni és ellátni a betegeket. Emberek élete jobban kéne számítson, mint a gyermeteg lázadása.
Ahogy Webbernek is azt kellett volna néznie, hogy így vagy úgy, de hozzá mennek a gyakornokok, ha baj van. Ha annyira szeret tanítani, az kéne számítson, hogy mindenki a legjobb oktatást, jó lehetőséget kapja az induláshoz. Ehelyett a saját egóját babusgatja, meg egymás ellen uszítja az embereket, ami nem éppen egy jó munkakörnyezet életek mentésére. Inkább alá kéne segítenie a nőnek, hogy az is lássa, neki helye van az oktatásban, és nem feltétlenül beosztottként. Ez így nevetséges legyezgetése a saját hiúságának.
Többen is a nagyobb jót nézik most, és fókuszban tartják, ami igazán számít, és nem személyeskednek úgy, mint pl Meggie. Ez jóval szimpatikusabb, mint árulózni, meg betegekkel szórakozni.

BubuMaczko - 2017. 02. 18. 13:46

renka: Hát pár menet Meredith-szel emlékezetesebb ezek szerint. Tudhat valamit a nő… :)
Amúgy egy ilyen vezetői témánál kellett volna eleve megvitatni, hogy felvegyék ezt az oktató libát. Ha meg baja van Baileyvel, szintén ezen a fórumon le lehet váltani… De addig is, ő a kinevezett igazgató, és amit mond, az parancs.

renka - 2017. 02. 18. 14:04

Mondjuk ezt a témát Catherine erőltette rá Baileyre (mindenkinek van egy főnöke, még a főnöknek is lol), ő meg a szakorvosokra. De ez tényleg egy dedós probléma-kezelés, én bírtam volna, ha egy-egy vezetői értekezleten “csapnak” össze. Mondhatja azt Bailey, h márpedig ez a nő marad, úgyhogy közösen kell megoldást találniuk stb., de nem a folyosón kell megtárgyalni az ilyen dolgokat. Akárki is a főnök, azért mindenkinek az az érdeke, h a kórház jól működjön…és jelen pillanatban ez nem igazán van így.

Deny - 2017. 02. 18. 15:10

Azért azzal erősen vitatkoznék, hogy April alkalmasabb a pozícióra, mint Mer. Eleve nem is értem, hogy került ő az élre, lévén, hogy traumatológus. Oké, hogy van átfedés, de azért az nem egyenlő az általános sebészettel. Ilyen erővel kinevezhetnék Maggie-t a neuro vezetőjének.
Bírom Aprilt, de tudjuk, hogy neki nem megy az irányítás (8. évad, vezető rezidens), hiába fejlődött sokat a fronton. Az én szememben ő itt most igenis áruló. Gyenge volt. Ha valaki/valami mellett őszintén kiállok, akkor az nem fog hirtelen megváltozni, csak mert Bailey hirtelen tököket növesztett. Lássuk be, April betojt, hogy ő is hazarepül, ezért átpártolt. Ennyi. Én biztosan nem hagytam volna magam, függesszen fel, ha akar, de kitartok a véleményem mellett.

Szerintem Mer is tök jogosan állt ki Webberért, nem ő veszélyezteti a betegek életét, hanem Bailey, azzal, hogy hazaküldte. Másképp is meg lehet fegyelmezni valakit, Minnick is mondta, hogy hülye döntés volt felfüggeszteni.

A beteget is megértem, Greynek van egy hírneve, nyílván ő is kezelte már egy ideje. Ha én lennék beteg, tuti megvárnám én is a választott orvosomat, és nem érném be egy másikkal, aki azzal próbál érvelni, hogy “ő kedvesebb”. Mert az nagy erény, tényleg! Én abban a pillanatban ki is penderítettem volna Aprilt egy “Kösz, szivi, de inkább passzolok”-kal. Engem ne a személyiségeddel próbálj meg lenyűgözni, hanem a tudásoddal. Persze a vészhelyzet, az más, de ha nem sürgős a műtét, akkor hadd döntsem el már én, hogy ki legyen a sebészem. Elvileg ez egy magánkórház.

Na, kifújtam magam :D Kezd idegesíteni ez a szál :D

BubuMaczko - 2017. 02. 18. 15:17

Igen, drámázni ugyanúgy lehet egy konferencia teremben, mint egy folyosón. És egyik oldal – másik oldal látványa is megvan. Ennek a hiánya miatt a sorozat jelenleg kórház a káosz szélén.
Amúgy azt nagyon vártam, mikor zúg le a nagy oktató az egójáról az iq-jára, és túlzottan élveztem. Nem véletlenül van hierarchikus rendszer a kórházakban, és ha egy osztály vezetője mond valamit, az nem véletlen. Stephanie-nak sem ártott egy pofáraesés már, de az, hogy ilyen pillanatban hagyták magára, nagyon is…
Örülök neki, hogy többen is a nagyobb jót nézik most, és fókuszban tartják, ami igazán számít, és nem személyeskednek úgy, mint pl Meggie. Ez jóval szimpatikusabb, mint árulózni, meg betegekkel szórakozni.

renka - 2017. 02. 18. 15:31

Meredith mindig a sajàt feje utàn megy. Az meg csùcs,h hàzhoz mennek hozzà könyörögni,h fàradjon màr vissza dolgozni. Bezzeg egy agysebèsz nèlkül simàn megvannak,Amelia senkinek nem hiànyzik.😂

BubuMaczko - 2017. 02. 18. 17:31

Elvégre nem Shepard-Sloan Memorial a kórház neve. Meredith a kabalájuk, és nagyon fontos, hogy növeljék az önbizalmát, különben mi lenne vele ;)
Amúgy tetszett, hogy az oktató liba végre lezúgott az egójáról az iq-jára. Ez az eset is mutatta, hogy nem véletlenül alakult ki hierarchia a kórházakban. Steph-nek sem ártott egy kis hibázás. Bár az, hogy a csaj otthagyta egy ilyen helyzetben, nem pátyolgatást, hanem pofont érdemelt volna. Ha most, a nagy hiszti közepén összejött volna Arizonával, kitérek a hitemből…

renka - 2017. 02. 18. 18:12

Persze, tudjuk, h Meredith az origo…de azért néha olyan jó lenne elfelejteni… lol

manci - 2017. 02. 18. 19:51

nagyon gáz ez az évad az előzőhöz képest :/

Deny - 2017. 02. 18. 23:01

Egy kis kulisszák mögötti info.

Sara Ramirez aligha fog már visszatérni Callie-ként. A színésznő bojkottálni kezdte a csatornát, mivel a The Real O’Neals c. szitkomban sértő módon poénkodtak a biszexuálisokról. Azt mondta, “nagyon csalódott egykori munkahelyében, és nem kívánja olyan helybe fektetni a jövőjét, ahol nem tisztelik.” (Ugyebár ő maga is biszexuális.)

Most már csak az a kérdés, hogy Shonda ír-e neki egy jó kis off-screen halált.

BubuMaczko - 2017. 02. 19. 18:26

Jó hír, mindig is irritált Callie. Az Off-Screen halálnak nem látom értelmét, így van ok nem mutatni Sophia-t. És így remélem, Penny-t sem hozzák vissza…

Bird - 2017. 02. 20. 14:21

Csak Pennyt NE!!!
Borzalmas idegesítő volt és általa Callie is.
Arizona viszont továbbra is kedvenc! Örulok, hogy több figyelmet kap az íróktól és végre az Alex ügy is lezárult…

renka - 2017. 02. 20. 17:49

Penny miatt nem aggódom,ő nem jön…majd Jo férje bukkan föl.lol Már csak abban reménykedem, h kicsit több fantáziájuk lesz az íróknak, és nem ugyanúgy hozzák be a sorozatba (hogy valakivel randizik), ahogy anno Pennyt…

BubuMaczko - 2017. 02. 20. 21:33

Csak azt nem tudom, a színésznő terhessége miatt nem-e halasztják el a férj felbukkanását. Vagy beírják a sorozatba? Meglátja a volt férjet, és megszül? ;)

renka - 2017. 02. 21. 20:29

Lehet, h azt akarják, h később derüljön ki, h ő a férj.Amúgy ha C. Luddington akkor szül, amikorra ki van írva, akkor még éppen-éppen forgat a stáb. Szerintem mondjuk kicsit “körülményes”, amikor az utolsó pillanatig dolgoznak a kismamák (azért már most is nagyon látszik, h terhes), de engem nem kérdeztek meg erről (sem)lol… Meg az is lehet, h előre forgatnak vele pár jelenetet. Annyira elhúzták ezt a sztorit (meg úgy egyébként ezt az egész évadot), h én most abszolút nem vagyok rá kíváncsi…

Bird - 2017. 02. 24. 07:02

Aaaa és igen! :) (A&M Kiss)
Nem gondoltam, hogy meg ebben az évadban eljutunk idáig, tekintettel az előzményekre. Webber doki is meg meg villantotta a régi vicces önmagát.., uh bizakodom jó lesz az évad második fele.

manci - 2017. 02. 24. 20:17

nagyon készítik elő a terepet riggs meganjének…. jo-nak meg évekig kb semmi problémája nem volt ezzel a családon belüli erőszak dologgal, most meg hirtelen beütött a krach… :D

Csilla0422 - 2017. 02. 24. 21:09

Minnic az teljesen világos volt, hogy nem orvosnak hozták hanem Arizona nőjének. Kár volt ez köret hozzá, mert kiderült, hogy semmihez sem ért. Orvosként és oktatóként is leszerepelt. A gyakorlatban ezért szakorvosoktól tanulnak a rezidensek. Ő ortopédusként miért nyúlt bele más szakorvosok műtétjébe? Több beteg is kárát látta. Nagyon remélem, hogy nem fog maradni.

Mer jó volt. Bailey majd Richard látogatása. :)

A heti esetek tetszettek.

Ha Kepner áruló volt akkor Arizona mi? A képmutatón kívül inkább mást nem írok. A cselekedetével az évad csalódása lett.

renka - 2017. 02. 24. 21:43

A heti esetek nekem is tetszettek. Néha elképzelem, h milyen lenne ez a sorozat, ha többnyire erről szólna, és nem “kellene” mindig azon izgulni, h ki-kivel.lol Oké,tudom… az már nem a Grey’s Anatomy lenne. De ez csúcs nekem,h mostanában néhány epizódon keresztül nyomnak párosokat, aztán hirtelen elvágják a történetüket (anélkül, h lezárnák),majd megint előveszik őket…és hoppá, lassan el is telik egy évad!

Én nem vagyok benne biztos, h Megan érkezését készítik elő, inkább csak kezdik előmelegíteni a Mer-Riggs kapcsolatot azzal, h megint megmutatták, h bennük mennyire megvan a közös pont (talán Maggie-nek is leesik, bár erre azért nem fogadnék). Persze simán lehet, h tévedek, és majd a fináléban jön mindenki:Jo férje,Riggs exmenyasszonya…meg a vízözön.lol Tényleg, h hiányzik már valami katasztrófa-féle!

Engem Meredith viselkedés inkább idegesített, Arizona-val viszont most elnéző vagyok. És szerintem maradni fog Minnick (pláne, ha Stephanie megy).

renka - 2017. 02. 24. 21:52

Óh, ezt kihagytam, pedig…Jackson baromi idegesítő, egy arrogáns…., és ez időröl-időre előjön. Alig “várom”, h a 13×16-os central episode-ban csak őt, meg Aprilt nézzem.
Jo jó volt.

Bird - 2017. 02. 24. 23:24

Szerintem, a szakdokik lázadásának oka épp ugy èrzelmi indíttatású volt, mint April “árulása”, és Arizona “más típusú” kilengèse..
Webber ex chef, barát, oktató, apa és rokon egy személyben. Egyertelmű, hogy kiálltak mellette!

April többnyire háttérben kullogott, meg jó, hogy meg akarta mutatni, ő is van annyira jó mint Mer, vagy legalábbis kezd felzárkózni.

Arizona pedig, (akivel èn is elnéző vagyok/leszek- mert továbbra is kedvenc) küzdött, de végül az érzelmek nyertek és a csinos barna. :)
Eliza karaktere kissè zűrzavaros mèg, de idővel kiforrja magát és szerintem kedvelhető, vagy ennél meg jobban utalható lesz. Meglátjuk..

BubuMaczko - 2017. 02. 25. 11:52

Engem nagyon zavar még mindig ez az amatőr hozzáállás. Most először lett említve jó ideje, hogy amúgy itt többen tulajdonosok. Akiknek már ideje lenne nyíltan vállalni a véleményüket. Arizonának meg ha ennyire bejön a csaj, vállalja. Jackson is leszállhatna már a magas lóról.
April döntését nem csak érzelmi alapon látom. Ő nem Grey vagy Avery, nem kockáztathatja, hogy felfüggesszék, van egy gyereke és fizetni kell a számláit. Nincs mögötte olyan támogató rendszer vagy pénz, mint a másik kettő mögött. Az, hogy ideiglenesen elvállalt egy állást, amit felajánlottak, nem érzek árulásnak. Akárhogy is, az ő jövője szempontjából jól döntött. Amúgy Webber nem igazán tanította, vagy segítette őt, Meredith és a baráti köre is csak folyton viccet csináltak belőle, szóval nem érzem fene nagy árulásnak ezt. Ha az ő állását Meredith kapná meg ideiglenesen, mindenki a vállát veregetné.
Az, hogy úgy könyörögnek Meredith-nek éppúgy túlzásnak tartom, mint, hogy senki nem beszél Ameliával, hogy dolgozni kéne. Meredith pedig tényleg csodanő, hogy három ilyen kicsi gyerek, egy kórház vezetői pozicó mellett van ideje unatkozni. Lehet, hogy mint sebész fel van függesztve, de a másik kettő ettől nem áll meg.
Ez az epizód aúgy tetszett, végre elkezdett emlékeztetni a korábbi részekre, mikor egy-egy beteggel kapcsolatban érdekes kérdések merültek fel, és szépen megágyazott Meghan visszatérésének és Jo várható drámájának. A tippem az évadzáróra Mer és Riggs eljegyzése (ha már esküvővel indult az évad), amiből tömegbunyó lesz :D

renka - 2017. 02. 25. 15:59

Nincs annál izgalmasabb (az írók szerint)mint amikor titkolni kell egy kapcsolatot. Nem sok pár volt ebben a sorozatban, amelyik az elejétől nyíltan együtt lett volna,gondolom eljátszanak ezzel Arizonaéknál is.

Meredith-Riggs eljegyzés??? Az elég meredek lenne, nagyon bele kellene húzniuk,egyelőre pont ott tartanak, ahol az előző évadban:Riggs fűzi Meredith-t,ha randizzanak (a trailer alapján, Meredith még mindig egy gimis lány szintjén reagál rá), Maggie még mindig nem tudja, h ők ketten…

BubuMaczko - 2017. 02. 25. 18:31

Azért eljegyzés, mert a sima komolyabbra fordul elég privát. Így hogy legyen tömegbunyó? Vagy vörös nász…

renka - 2017. 02. 25. 18:57

Na jó, de kik fognak összeverekedni? lol Mondjuk nekem hiányzik már valami izgalom ebből a sorozatból, dinamika, pörgés, valami váratlan, de ötletes fordulat stb. Egyfelől nagyon vontatottak,kiszámíthatóak a történések (az a kevés, ami van), másfelől meg abszolút nem látom, h hova akarnak haladni ebben az évadban…akarnak egyáltalán valamerre?!

BubuMaczko - 2017. 02. 25. 21:05

Jo férje Alex-szel, Owen Riggs-szel… Minden szál összeér egy helyen. Ez persze kevéssé valószínű, de álmodozni jó. Meg végre lenne valami meglepő :)
Amennyire úgy voltam az előző évad második felében, hogy milyen izgalmas is lehet ennyi év után, most annál rosszabb. Remélem, hamar kimásznak a gödörből, vagy én mászok ki a sorozatból. Vissza kéne hozni az anatómia oktatásokat, és a tényleg érdekes eseteket. És orvosilag / jogilag / erkölcsileg legyen érdekes egy beteg, ne a magánéletét tekintve.

renka - 2017. 02. 25. 23:55

Nekem is kész forgatókönyvek vannak a fejemben, csak ezek sajnos ritkán találkoznak az írók elképzeléseivel…lol Ezért szoktam koppani, ugyanakkor ezért tartok ki még olyankor is a sorozat mellett, amikor nem könnyű…mert hátha…

renka - 2017. 03. 10. 22:18

Oké, kezdem én!

Meredith-Riggs-Alex:ez volt a 15. epizód, és kb. ott tartunk, ahol az előző évadban…Riggs “fűzögeti” Meredith-t. Ráadásul (számomra) elég idétlenül. Nekem ez se nem szexi, se nem aranyos…
Az, h Alex is benne van mostmár a “buliban”, megint egy műbalhé,amivel Meredith tovább halogathatja a döntést(mire meg elhatározza magát, majd jön Megan lol)…

Alex-DeLuca-Riggs:”Are we cool?”-az előzmények ismeretében, ez elég vicces volt Alextől. DeLuca nem tűnt bosszúra éhesnek,nem hiszem, h ezért döntött úgy, h Riggs utasítását követi. Szerintem próbált korrekt lenni, helyes döntést hozni, ahogy általában teszi.
Érdekes, h ebbe ill. a Jo-DeLuca jelenetbe ki mit lát bele…az egyik vélemény az, h ebből majd egy Alex-DeLuca barátság lesz, a másik meg az, h egy Alex-Jo-Deluca háromszög…

Az Avery család:remélem, h -ha már megint szivatni fogják a nem Japril rajongókat egy central epizóddal, akkor- Jackson megtalálja az apját, mert kijárna neki már egy atyai pofon, elég bunkó mostanában.

Owen-Amelia:úgy érzem, h ennek igen csúnya vége lesz…aztán majd kezdik újra.

BubuMaczko - 2017. 03. 10. 23:38

Ok! :) Folytatom…
Nekem tetszik, hogy van végre valaki, aki hatni tud Merre, és nem babusgatja, olykor meg is “táncoltatja”. Ráfér már. Szegény csávó meg hogy udvarolna? Titokban tartja szegényt egy fiókban “Maggie miatt”, egyik percben elutasítja, a másikban utal rá, hogy valami alakul. A vegyes jelzések küldését már rég túlment ez a dolog… A mostani parancsolgatás orvosi kérdésben, ami minden professzionalitást mellőzött tökéletes példája Meredith érdekes világlátásának.
Alex elég rosszul kezeli az egész helyzetet DeLucaval, rég elintézhette volna egy tisztes bocsánatkéréssel, most meg jön ez a szöveg, miután a srác megmondta, hogy nem ok a dolog. Szerintem sem a személyes érzései vezették, de eléggé lehetetlen helyzetben volt amúgy is. Szerintem a háromszög felé mennek, az olyan ritka a sorozatban :) A barátság szerintem nem opció náluk. Ha már barátság, Arizonát nem értem, plusz nem illik hozzá, hogy ne beszéljen őszintén Webberrel.
Jackson úgy viselkedik, mint egy kiváltságos életbe született, elkényeztetett taknyos, aminek nevelték. Kezd olyan lenni, mint Meredith: mindenhol oldalak vannak, ellenfelek, és a megoldás a hiszti. Az a pofon nem jöhet elég hamar… Kár, mert kedveltem, egész korrekt gyereknek indult.
Owennek kár volt egy már lejátszott történetet újraírni valaki mással (se vele, se nélküle – gyors házasság – gyerek téma – elijeszti a másikat) Mondjuk Amelia esetében jobban meg lehet érteni, miért fél a gyerekvállalástól.
A forgatókönyvíróknak össze kéne kapni magukat, mert ez a sok önismétlés, karakteridegen cselekmények, időhúzás, műbalhé kezd sok lenni…

renka - 2017. 03. 11. 10:56

“Szerintem a háromszög felé mennek, az olyan ritka a sorozatban.” Ezt lebegtetik már szinte az évad első epizódjától, ezért elvárnék valami csavart ebbe a történetbe (is)…ne legyen már minden ilyen kiszámítható, lepjenek már meg valamivel basszus!
Igen, a “forgatókönyvíróknak össze kéne kapni magukat”….de nagyon, mert nálam lassan menthetetlen lesz ez az évad.

romy - 2017. 03. 12. 02:08

BubuMaczko pontosan leírtad a véleményem.

Sosem szerettem igazán Mereditht, de tisztelem az erejét, értem miért olyan, amilyen… De talán a sok átélt tragédia miatt azt várná az ember, hogy nem megy bele minden pitiáner vitába, nem esik neki ok nélkül a másiknak. Unom már, hogy mindenkit kioktat… Azt se tudta pontosan mi miatt vitázott Alex és Riggs, de kikéri magának a dolgot, mert Alex, mertcsak…

Alex egyébként nagy bunkó, nem igaz nem bír egy őszinte sajnálomot kinyögni… mindenki úgy átsiklik az egész majdnem agyonverésen, ehelyett Aprilt úgy bántják, mintha valami egetrengető erkölcsi bűnt követett volna el. Kiváncsi leszek Arizonára meddig haragszanak majd, ő még mindenki szemébe is hazudott,de nem hiszem őt is így kiközösítenék.

Eddig nem látszódott, hogy Jackson ennyire buborékban van. Nekem mindig az volt az érzésem, hogy szerény, alázatos, két lábbal áll a földön. Inkább ráerőltették ezt a szerepet, hogy legyen valami balhé Aprillel. April egyébként fura, hogy ennyire a mami után lohol, remélem tényleg csak a karrierje miatt, annyiszor bedőlt már neki…

Remélem ha az Ameliát játszó színész újra képernyő kompatibilis lesz, megoldják a házasságukat. Mindkét karakter megérdemelné a boldogságot. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem lehet elmondani Owennek, hogy miért nem akar gyereket. Ha hozzátenné, hogy nem akarom, hogy megoldd ezt a problémát, Owen ezt is tiszteletben tartaná. Bújkálni a férjem elől… milyen megoldás ez? Nem igaz, hogy nem találtak ki jobbat az írók. Betegség, külföldi út, bármi jobb lett volna mint ez a gyerekes viselkedés.

Néha nagyon gyerekesen viselkedik minden karakter, régen nem ilyen volt a sorozat.
Milyen profi sebészek ezek? Műtét közben végig veszekednek egymással, leteszik a kezüket is, rá se néznek közben a betegre. Bevinni a magánéletet az orvosi döntésekbe… elég rossz képet fest ez így a sebészekről.

A gyakornokokba több racionalitás szorult egyébként mint a nagy öregekbe…

BubuMaczko - 2017. 03. 13. 11:09

Meredith-t én sem kedveltem soha, néha sajnáltam a gyerekkora, de felnőtt emberként, sebészként szorulhatna bele némi józanság. Semmi empátiát nem mutat mások felé, de ő teljes megértést vár, akkor is, ha nem érdemelte ki.
Az számomra furcsa, hogy mindenki mellé állt, mikor felfüggesztették, és April lett az áruló, meg a tolvaj. Ha Aprilt függesztenék fel, mindenki jogosnak tartaná, és ha Mer megkapná az állását ideiglenesen, az lenne a közvélemény, hogy megérdemli. De ez, hogy visszaadja egy szó nélkül, ő meg tolvajnak nevezi… Semmi, kösz, hogy a betegeimet elláttad, és az osztályom egyben tartottad. Ez mindent elmond a professzionalitásáról. Kettős mérce van a Meredith és kis köre és a többiek közt.
Alex már a legelső részben bocsánatot kérhetett volna DeLuca betegágyánál, ahogyan Jo is. De ott is csak az számított, hogy Jo titka megmaradjon, és Alex mentse a menthetőt. Azt sem értem, ezek után mit keres DeLuca Jo társaságában.
Jacksontól szerintem is idegen ez a dolog, gondolom ez akart lenni a felvezetés az apja kereséséhez. Sok mindenben hasonlítanak Meredith-szel a nevük, múltjuk miatt, de Jacksont nevelte az anyja, Meredith-t nem igazán. De ez nem hiszem, hogy akkor kerülne középpontban, mikor már elvált és van egy gyereke. A szülői felelősség pont a másik irányba változtatja meg az embert, nem attól lesz hirtelen ilyen zakkant és hisztis.
Ameliánál azt értem, hogy fél, elveszti Owent, és megint hova juttatná ez, de még az is jobb lett volna ennél, ha elmegy Indiába meditálni. Vagy továbbképzésre, vagy simán nyaralni. De legalább itt a meglepő forgatókönyvi húzás, amit vártunk. Csak meglepően ötlettelen…
Régen is megvolt a gyerekes viselkedés (klikkek, cicaharc, hazudozás), de kontrasztként ott volt a professzionálisabb hozzáállás a munkához. Mostanra elmosódott a határ a kettő közt és sajnos nem a jó irányba.
Az előző évad elején féltem, átlépték a lélektani határt, amikor már nem tudnak megújulni, és meglepően jó évad lett. Most úgy voltam, menni fog ez, mert az előzőnél is ment, erre jött ez… Remélem, ennél már csak feljebb van.

renka - 2017. 03. 13. 13:59

Az első részben Alex próbált bocsánatot kérni DeLuca-tól,de az finoman szólva nem volt a legalkalmasabb pillanat… DeLuca begyógyszerezve, kábán, feküdt ott a műtét után, Alex meg próbálta menteni a saját bőrét. Később viszont nem tudom, h mi tartotta vissza attól, h legalább próbálkozzon… Egyébként volt erről egy jó cikk valamelyik amerikai portálon,h ha DeLuca-nak nem tartogat valami klassz dolgot az évad végére Shonda, akkor ez a a kórház a legrosszabb munkahely, ahol csak dolgozhat az ember, mert olyan bénán kezelték ezt az egész ügyet.

“Régen is megvolt a gyerekes viselkedés” Igen, csak akkor Meredith és Alex is fiatalabb volt 10 évvel,valamivel érthetőbb volt….de most? A gyakornok kb. érettebben viselkedett az előző részben mint a főnökei.
Meredith félelmei egy új kapcsolattól érthetőek, de középiskolai szinten adja ezt elő…meg a többi konfliktus helyzetet is így kezelik (April-es jelenet, Amelia-Owen stb.)

Lehet, h én emlékszem rosszul, de Jackson elég labilis gyakornok gyerek volt anno. Változott közben persze, de nekem elég nagy váltás volt, amikor tulajdonképpen pozíciót kapott a kórházban, mégha az anyja révén is. Ha már Jacksonnál tartunk:a jó ég tudja hány történeti szálat húznak már itt időtlen idők óta, és akkor ennek a kellős közepén találkozzunk Jackson apjával! Persze egy central epizód keretein belül, mert az a Japriléknek minden évben jár.Biztos, h ez a legmegfelelőbb alkalom?

Ennek az Amelia-Owen dolognak akkor van némi értelme, ha most máshogy végződik a sztorijuk, és lesz végül gyerekük..

Vajon Jo és Alex fognak még ebben az évadban (vagy ebben az életben lol) beszélni egymással, egymásról? Elég életszerűtlen nekem ez a szituáció, hihetetlen, h még csak másoknak sem beszélnek arról, h mit gondolnak, mit éreznek stb.

BubuMaczko - 2017. 03. 13. 16:36

Azért nem csak April és Jackson kapta meg eddig sem a kizárólagos epizódot: Arizona és Callie is kapott többször is (amikor szakítottak, meg a bíróság), Meredith is megkapta Derek halálakor és a fojtogatás miatt is. Engem nem zavar ez, mert annyi a karakter, hogy sokszor egy helyben toporog epizódokon keresztül egy szál (mint most Alex és Jo), hogy a többi haladhasson, és annál jobb, mint amikor öt percet kap max mindenki egy részben.
Mondjuk nem akkor kell bocsánatot kérni, mikor a másikat még össze se kaparták, és magánál sincs. Egy ilyen helyzetben úgysem a másik lelkén könnyít az ember, hanem a sajátján, és előbbre való, vagy legalábbis kéne, hogy legyen, hogy a másik rendbejöjjön. De azóta is nagyon gyáván viselkedett Alex. Utólag meg már elég nevetséges, hogy akkor kér bocsánatot, mikor már megúszta.
Ember fogalmazta meg jól az Owen dolgot. Szerinte olyan, mintha nem tudták volna úgy befejezni az Owen-Christina dolgot, ahogy akarták, így most reboot van Ameliával, hogy oda fusson ki a történet… Owen 2.0. Én sem fogalmazhattam volna meg jobban :) De én is reálisabban látom esélyét, hogy vele gyereke legyen, mert nem az alapvetően a gond, hogy nem akar, hanem az, hogy fél. Miután Owen közli, hogy nem akarja megint ugyanazt, és elveszteni, akit szeret.
Jacksonnak mindig is gondok voltak a tekintély tisztelettel (khm, Freudi rémálom), de alapvetően rendes gyerek volt (pl segített másoknak, hogy az ő neve miatt ne kerüljenek hátrányba) és a munkáját mindig jól végezte. A bizottság alakulásakor nőtt fel igazán, és az új névvel, meg a döntéseivel megmutatta, hogy hogy is szeretne vezetni. Aprillel is azért tetszett a kapcsolatuk, mert minden különbözőségük ellenére elfogadták egymást. Erre most visszaviszik egy kamasz szintjére, aki nincs tekintettel más véleményére. Annyira nem illik szerintem hozzá.
Igen, Alex és Jo felett ott lebeg egy csomó kérdés, amit egyénileg sem gondolnak át, nemhogy közösen megbeszélni. Szerintem nem sokan tudnának így létezni, nem egészséges. Meg nevetséges.

renka - 2017. 03. 13. 18:15

Ilyen central epizódok, amikor az adott 2-3 szereplőn kívül senki más nem szerepel, szerintem nem voltak korábban. Ez tavaly tetszett meg a készítőknek. Nekem nem annyira sajnos. lol A börtönös nem volt ugyan rossz, de én nem támogatom ezt az ötletet.

“olyan, mintha nem tudták volna úgy befejezni az Owen-Cristina dolgot, ahogy akarták” Arra gondolsz, h Sandra Oh hamarabb távozott, h ha marad, akkor megoldják ezt a gyerek kérdést Owennel? Olvastam tavaly Shonda könyvét, Cristina karakteréről elég sok szó esett, mivel Shonda (saját elmondása szerint)az ő személyiségébe tett bele a legtöbbet magából. Azt mondja, h az egyetlen lényeges dolog, amit megváltoztatott, h ő mindig tudta, h soha nem akar megházasodni, de gyereket szeretne. Cristinánál felcserélte ezt a két dolgot. És a karaktert ismerve,Cristina az az ember volt, aki pontosan tudta, h mit akar (és mit nem). Nem illett volna hozzá az, ha végül beadja a derekát és gyereket vállal. Pontosan azért távozott, mert az ő történetét már nem lehetett tovább vinni, abban ennyi volt.Amelianal más a helyzet (ahogy te is írtad).

BubuMaczko - 2017. 03. 13. 20:31

Nem a tavalyi évadnál kezdték ezt a centrál epizód dolgot. Arizona és Callie szakítása is csak róluk szólt, Christina is kapott már (a repülés után, mikor valahol északon dolgozott; az elköszönése előtt is), Meredith is kapott pár ilyet, és Derek is. Nekem tetszik (ha jól vannak megcsinálva), neked nem :)
Nem, én inkább úgy értettem, hogy kitaláltak egy sztorit Owennek és Christinának, de aztán részben a Christina karakterének jellege, részben a távozása miatt, nem úgy fejezték be, ahogyan képzelték. És Amelia a 2.0-s verziója ugyanannak a történetnek. Akinek szintén van oka, hogy ne akarjon gyereket, szintén pont Owent szúrja ki magának, és szintén egy igen hullámzó kapcsolatban vannak, gyors házasságkötéssel. Csak ő alapvetően szeretne gyereket, de retteg, mert eddig mindenki, akit szeretett, meghalt.

Csilla0422 - 2017. 03. 13. 20:54

Az eddigi legrosszabb évad. Számos karakter ész nélkül tengődik. Minnick rendesen kiforgatta magából az embereket. Úgy viselkednek mintha óvodában és nem kórházban lennének.
Arizona (az egyik kedvencem) amióta Minnick körötte van a legszívesebben leütném. Dr. Nicole Herman mellett Arizona végre valaki volt. Legalább menő orvosként funkcionált és nem más párjaként.
Az meg elég undorító volt az írók részről, hogy egy gyerek karaktert megöltek azért, hogy Arizona tudja vigasztani az oktató libát. Bár Minnick az eset kapcsán is csak a hozzá nem értését bizonyította.
Stephaniet a legnagyobb sz.rban hagyta ott, most meg ő legjobb? WTF Steph…

Most már lassan ott tartunk, hogy DeLucanak kell bocsánatot kérni Alextől, amiért megverte őt.

Riggs meg teljesen jól járt el, hiszen a páciens érdekét nézte.

April helyében én azért vigyáznék az anyóssal. Avery mama remek manipulátor és szerintem most is van valami hátsó szándéka.

Owen – Amelia meg egy vicc.

jessm - 2017. 03. 13. 21:00

Centrál epizódokat 10 . évad kezdték el , szerintem egyféle orvosságként unalmas 9. évad után.
Azóta kb. Meredith, Arizona és Callie ebben az évben csak Arizona, Jackson & April kap centrál epizódot, de kapott Cristina és Derek is. Csak Alex szokták kihagyni aszórásból , amit nem igazán tudok hova tenni.

Elég gyengusz az évad, és centrál epizódok idén inkább rontottak rajta, ráadásul egyáltalán nem várom az Owen & Amelia konfliktus megoldását.. Meredith is ritka idegesítő idén.

renka - 2017. 03. 13. 21:18

Ezek szerint engem eddig nem zavartak ezek az epizódok, ezért fel sem tűntek. Abszolút a vontatott évad számlájára írom, h most igen…lol

BubuMaczko - 2017. 03. 14. 21:03

Engem is csak akkor zavart, mikor Callie volt a középpontjában, mert még egy karakter sem irritált annyira, mint ő.
Illetve reméltem mindkét bírósági kitérőnél, hogy veszít, de nagyot. Legalább az egyiknél ez bejött…
Alex nem tudom, mennyire alkalmas ilyen epizódokra, de azért ennek az évadnak a kezdő epizódja eléggé őt tette középpontba. Neki a viselkedése nem feltétlen olyan, amit jó sokáig nézni.

renka - 2017. 03. 15. 16:01

Engem nem irritál senki a csapatból (jelen pillanatban), csak vannak sztorik, amik aktuálisan untatnak. Japriléknek időnként drukkolni is szoktam, de már szinte minden megtörtént velük, ami megtörténhetett,kaphatta volna idén más páros is a central epizodot (ha már ragaszokodnak hozzá, h idén ennyi legyen). Jo és Alex sztoriját lehetett volna máshogy kivitelezni,egy central is beleférhetett volna nekik.Mindegy, ez van.

BubuMaczko - 2017. 03. 15. 20:18

Lehet, hogy nekik is akartak, csak a színésznő már nagyon sok hónapos ehhez. Illetve még mindig lehet, hogy kapnak egyet, csak odébb van. Lehet, leforgatták az ő részüket előre.

renka - 2017. 03. 15. 20:39

Még egy repülős Mer-Riggs (13×19)central epizód lesz, szóval idén Jo és Alex kimaradnak. Ha akartak volna, lett volna rá alkalmuk, ezeket az epizódokat jó előre betervezik ill.párhuzamosan forgatták a normál részekkel. Mondjuk Jo benne volt egy centralban, csak ugye nem Alex-el.Amúgy ez tényleg érdekes lesz, h mennyit sikerült előre forgatniuk a Jo-t alakító színésznővel (2-3 héten belül szül), kíváncsi vagyok, h végig lesz-e, hogyan oldják meg, ha mégsem stb. Azért remélem nem megyünk át teljesen brazil szappanoperába, nem rabolja el a volt férj vagy ilyesmi.lol

Skyroads - 2017. 03. 18. 19:14

Látom, nagyon felpörgette a kibeszélőt a 13×16. :)
Az orvosi eljárás nekem teljesen hiteltelen volt (nem vagyok orvos, de nehezen hiszem, hogy ez így működik, hogy gyorsan egy óra alatt összedobunk valami műtéti tervet, amit ráadásul azelőtt senki sem csinált).
Azon pedig csodálkoztam volna, ha April és Jackson nem fekszenek össze a közös utazás alatt, pedig érdekesebb lett volna.
Az apjával való találkozásról ne is beszéljünk…

Deny - 2017. 03. 18. 22:05

Nekem bejött a rész :)
Amúgy utánanéztem, elvileg nem volt sci-fi a műtét (mondjuk eleve minden eset valós eseteken alapszik), csak a “még sosem csinálták része” volt kamu.

renka - 2017. 03. 18. 22:11

Én még nem láttam…lehet, h nem is fogom.Viszont úgy tűnik, h a másik centric epizódot eggyel arrébb pakolták. Nem is tudom, h ennek most örülni kellene-e…

jessm - 2017. 03. 19. 16:40

Nekem tetszett, de aki nem rajong a Japril párosért annak biztos unalmas volt.
Arra kiváncsi vagyok, ezek után mit kezdenek Japril szállal, bár valószínű semmit, majd a következő évadban kapunk egy centrikus epizódot amiben feloldják :D
Amugy ez a hirtelen hasra ütés szerűen megtalálják a megoldást, ezt már a legelső évadtól csináják, 5 perces lenne a rész ha már az első percben tudnák a megoldást.

BubuMaczko - 2017. 03. 19. 17:57

Sokminden történik ebben a sorozatban, ami a való életben kizárt, hogy így működik. Van, amikor bemutatják mennyi kutatás, ötetelés vezet el egy-egy ilyen műtéthez, valamikor nem. Annak örültem, hogy végre volt valami érdekes ügy (de persze önmaguk maradtak, nem elég drámai önmagában, kellett a leszbikus anyukák vitája). Én szeretem Aprilt és Jacksont, főleg együtt, és jó volt, hogy April ott volt, hogy meghallgassa, Jackson meg beszélt végre. Nem vitatkoztak legalább, és elkezdtek igazán beszélgetni. Az apa-anya témát pedig előbb utóbb elővették volna, így legalább egy nagyobb (és felesleges) konfliktust elkezdtek lezárni.

Csilla0422 - 2017. 03. 20. 21:27

A börtönös után az évad 2. legjobbja.

Jackson ötletével annyi a bajom annak ellenére, hogy új eljárás volt, nem szántak rá annyi időt, hogy előtte egy próbát tegyen. Igaza volt – ez “medzsik”!

Már mióta vártam Japrilre. Végre!

Mama Averynél meg nem tudom eldönteni, hogy mit szeretne.
Robert csak azért kellett, hogy Jackson rájöjjön, hogy anya sokkal jobb fej, mint apa? Az ő szála nem igazán lett kibontva és úgy tűnik, hogy Jackson ezt el is varrta.

Hhugi - 2017. 03. 25. 10:00

Régóta vártam erre a részre és igaz,hogy vannak gyengébb részek az egyik kedvenc a mai napig.
Szurkolok Japril-éknek :D

Deny - 2017. 03. 25. 13:55

Ez a rész szerintem nagyon jó volt. Mennyivel jobb, ha nincs ez a hülye Minnick! Mondjuk Amelia picit messzire ment szerintem. Megértem, hogy így érez, de azért nem mondanám, hogy Owen fojtogatja. Ő csak próbálja megérteni, hogy mi van. Azzal viszont egyetértek, hogy Cristinát tényleg fojtogatta (és most nem a ventilátoros esetre gondolok). Nála tudta, hogy tényleg nem akar gyereket, mégis folyton ezzel cseszegette.

A jövő hét durva lesz. Kíváncsi vagyok Ellen rendezésére.

Csilla0422 - 2017. 03. 27. 19:53

Ha tudnak ilyen részeket is, akkor miért kellett szenvednünk ebben az évadban? :)

Végre haladtak azok, akinek kellett. Arizona meg nagyon megérdemelte ezt. Ahogyan meg Bailey szívta a vérét… mesés volt. A régi időket idézte fel.

Remélem, hogy nem oda lyukadunk ki, hogy a helyzet miatt Richard lesz a hibás és Minnick helyett őt küldik el.

Minnick hiánya kifejezetten jót tett. Bízok benne, hogy nem sokáig kell látni.

BubuMaczko - 2017. 03. 28. 10:46

Én nem voltam oda annyira ezért a részért. (Házas) párok vérre menő vitája a kórház közepén egyrészt nagyon gáz, másrészt már megvolt párszor. Azok után meg, hogy Amelia elbújt, mert nem áll készen, hogy ezt lemeccselje, majd mindenki előtt lejáratja Owen, olcsó húzás volt. Ezt kettesben is ugyanúgy lerendezhették volna, nem lett volna kisebb dráma, de mindenképp életszerűbben hatott volna. Örülök, hogy végre betegek is megint vannak, de sajnos még mindig nem a betegségük kel akarják érdekessé tenni őket. Meredith hónapok kavarása után előhúzza az anyakártyát, és végre mutatják is a kölkeit a pizsamapartik helyett. Végre egy kedves mosolyra is telt tőlük. Arizona szerintem tudja, hogy megérdemelte, ezért is kért bocsánatot. A beszélgetésük korrekt volt Richarddal, főleg, hogy R. végre elismerte, oldalakat kreálni, és ellenségeskedést szítani nem jó egy munkahelyen. Remélem, most már kifelé lábal a sorozat ebből a mélyesésből…

jessm - 2017. 04. 01. 10:48

Én valahogy nem tudtam átérezni ezt drámát Maggie anyjával. Nem tudom mi de valmi nem müködött.

Nekem ez a részekre csak egy két emberre koncentrálunk formáció kezd unalmassá válni, ha van 2-3 ilyen rész egy évadban az Ok. De mostaz egész évad ilyen kb.

Anthonz - 2017. 04. 02. 21:22

Heszusz de utálom a tematikus részeket. Már nincs semmi ötlet, vagy mért nyomják tele az évadot ilyenekkel? Börtönös, Japryl, ez a mostani, túl sok…ezeket pörgetem is át, 10 perc alatt “megnéztem”, már az első zenés montázsnál tudtam mi lesz, de aztán még volt vagy 5, kegyetlen unalmas…

Deny - 2017. 04. 03. 13:57

Lesz még egy repülős jövő héten. Nekem pont ezek lettek a legjobb részek az évadból, kivéve persze a förtelmes 13×08-at.

Dee - 2017. 04. 12. 10:48

Sziasztok!

Megszületett a Jo-t alakító színésznő kislánya, aki a Hayden nevet kapta. :)
Remélem most pár hétig otthon marad vele. :D

Deny - 2017. 04. 12. 11:26

Dee: Ez nagyon jó hír. A forgatás viszont befejeződött, szóval most már nyugodtan babázhat :D

Dee - 2017. 04. 12. 11:56

Tudom, de jó lett volna, ha most pár részt még felvesznek, nélküle. :D Egyszerűen nem bírom a vinnyogását..
Bár már Meredith is kezd irritálni, úgy viselkedik, mint valami tini, Riggs helyében én már hagynám a fenébe, amennyit rángatja…
Arról tudni valamit, hogy Owenékkel mi lesz a későbbiekben?

debcsillu - 2017. 04. 13. 13:56

hmm, mos néztem meg a múlt heti részt, végre tökjó volt megint!….szegény riggs…
és egy motoszkált a fejemben végig: ugye nem akarják Jacksont és Maggie-t összehozni??? ugye nem???

eszemix - 2017. 04. 15. 13:06

Az a helyzet, hogy már csak megszokásból nézem ezt a sorozatot. Senki sorsa nem hat meg már, annyira régóta megy. A szereplők is öregszenek. Lehet, hogy ideje lenne abbahagyni. (?)

Dee - 2017. 04. 15. 13:55

Debcsillu, ez engem is érdekel.. Vagy lemaradtam valamiről, vagy marhára nem értem, mikor is lettek ők ennyire jó barátok?!

BubuMaczko - 2017. 04. 16. 00:06

Amikor April és Owen Jordániában volt, Meredith meg eltűnt Derek halála után, Alex, Meggie, Jackson és Amelia együtt lógtak, nem? De ezt a mostanit nem mély barátságként, hanem terápiás csoportként látom leginkább. De bennem is felmerült, hogy ugye nem akarják őket összehozni. Főleg a múltkori April dolog után.
A Meredith és Riggs féle szálat nálam kezdik túljáratni, a falat kaparom már tőlük, pedig szerintem jó ötlet volt, illenek is egymáshoz, de már lejárt lemez lett, ami el sem kezdődött.

Deny - 2017. 04. 16. 14:37

Szerintem Maggie-éket nem fogják összehozni, mégiscsak mostohatesók. Tudom, hogy ez elvileg nem akadály, de szerintem Shonda nem kockáztatja meg, hogy esetleg kiverje a biztosítékot egy ilyen húzással. Meg én nem úgy láttam, hogy Jacksont “úgy” érdekelné Maggie, szerintem tényleg csak segíteni akar(t) rajta.

BubuMaczko - 2017. 04. 17. 12:58

Én nem is összehozásra gondoltam, hanem inkább arra, hogy Meggie megint rossz ajtón kopogtat. De így még nem gondoltam rájuk. Jackson részéről egyértelmű, hogy ez barátság, meg némi szánalom.

szepi06 - 2017. 05. 01. 18:19

Nekem tetszett ez a 13X21 :) Szerintem jó kis feelgood rész volt(kivéve az egyik heti beteg sztori végét, ott viszont bőgtem mint egy gyerek). Richard- Avery mama úgy néz ki megoldódik. Ameliáék szerintem még kérdéses.

Zoli - 2017. 05. 12. 12:52

Te jóságos úristen… rég volt már ilyen brutál rész, ami ennyire földhöz vágott. Több szóra most nem is futja.

debcsillu - 2017. 05. 12. 13:37

bakker, bakker, bakker!

(ugye nem ez volt az évadzáró???)

Deny - 2017. 05. 12. 16:24

Épp akartam írni, hogy de kihalt a kibeszélő :) Lesz még egy rész jövő héten, de gőzöm nincs, ezt hogy fogják felülmúlni.

Bogyó - 2017. 05. 12. 19:44

13×23 – Én nagyon csalódott vagyok, főleg az Owenes szál miatt,

SPOILER
Az lett volna a nagy húzás ha mégse hozzák vissza M-t, annyira kiszámítható volt!!! Az meg, h a tesójához mennek, nem a férjet kéne először értesíteni? Vagy legalább mindkettőt? Persze, h Mer-nek kell elmondania neki, pff, tiszta gáz.
Az erőszakolós csávót jól felvezették, h milyen cukik, de a kislányt idekavarni nekem már sok volt. Aztán, ahhoz képest, hogy mozdítani se lehetett volna a csávót, még ő ráncigálja S-t kb… Nagyon reális, tényleg. És egy doktor legyen már annyira tisztába az anatómiával, h odakönyököl egyet a lépébe (vagy mi akart neki tönkremenni)

SPOILER vége

Csilla0422 - 2017. 05. 12. 19:53

Az utolsó pár rész nem volt rossz. A mostani viszont – erre nem számítottam. Nagyon jó volt.

Ez az oktató ri..nc (nem tudok már rá jobb szót) olyan szinten irritál, hogy amikor csak meglátom full ideg leszek.

Ő javasolja Steph felfüggesztését? Milyen képmutató egy alak. A nagyképűsége miatt halt meg egy gyerek és még a rezidensét sem tudta megnyugtatni. Ne feledjük azt sem, amikor műtét közben veszélynek tett ki egy beteget.

Murpyt miért hozták vissza? Nem nagyon szerepel.

Matthew Morrisont dr. Stadlerként még bizony elnézném egy jó darabig.

Deny - 2017. 05. 12. 21:09

Bogyó: Gondolom, az adrenalin csodákra képes. Steph egyébként megpróbált beleütni egyet a lépcsőn. Hát… késsel a nyakamon én se mernék próbálkozni többször.
Én a végén jobb ötletnek tartottam volna, ha belevágja a kést a hátába, vagy keresztülhasítja az oldalát. Megelőzhető lett volna az egész.

Kár, hogy Minnick nem volt a robbanás közelében :(

BubuMaczko - 2017. 05. 12. 22:16

@Bogyó: Én úgy tudom, Riggs nem a férje, csak a vőlegénye volt M-nek. Így logikus, hogy az anyját, vagy a bátyját értesítik, ha csak nem adott meg mást. De szerintem is tök gáz, hogy visszahozták.
Mondjuk így nem akkora a bonyodalom, mert eltelt tíz év, plusz Riggs megcsalta, szóval nem hiszem (remélem) nem az lesz, hogy összevesznek rajta. Az már mókásabb lenne, ha Mer azért lett volna rosszul, mert bekapta a legyet… :)
Stephanie úgy tudom, távozik a sorozatból, így mégsem lehetett késsel hadonásznia, különben nem lenne ilyen kirobbanó siker a távozás.
És könyörgöm, Jackson és Meggie ne legyen összeboronálva. Úgy látom, ezt akarják alapozni sajnos.
Remélem, ezek után Owen és Amelia képesek lesznek éretten beszélgetni egyet.
Minnick engem is alapból irritál, de abban igaza volt, hogy Steph elkezdett kikészülni, ilyen állapotban pedig segítségre szorul (emlékezzünk a srácra, aki hallucinálva műtött…)
De jó ideje magasan a legjobb rész volt.

Deny - 2017. 05. 12. 22:32

Oh, a Mer-terhesség nagyon is esélyes!

Anthonz - 2017. 05. 13. 15:03

Shonda megint elszállt, először meghúznak egy Homelandet, aztán megint bűntény és fölösleges robbanás a kórházban. A költői túlzás enyhe kifejezés.

BubuMaczko - 2017. 05. 14. 00:20

Igazából már egy ideje elvesztette a sorozat a kapcsolatot a valósággal, én nem is azért nézem. Lassan ez már amolyan katasztrófa turizmus nálam.
Egy percig sem gondoltam volna másra a leszúráson kívül. Anatómiából képzett ember, egy poszt operációs lábadozót, hátulról csak le tud szúrni… Pláne, hogy össze vannak zárva, és egy lángoló ember kevésbé kontrollálható…
De mindegy, legalább nem a szokásos szenvelgés volt. Ezt az évadot követve már ez is valami.

Katey - 2017. 05. 19. 02:43

Worst season finale ever in the Grey’s anatomy history…

Borzalmas befejezes volt egy meg borzalmasabb evadnak. Pedig én imádom a Grey’s Anatomyt 13 hosszú éve és sosem hagynám abba, de egyszerűen tök unalmas volt az egész évad, idegesítő és ellenszenves karaktereket hoztak be és a párosítások is kiábrándítóak voltak.

Kezdve az Amelia/Owen cívódással, a meredith/Nathan/maggie haromszog és a tökéletesen értelmetlen april/jackson epizód…az első pár részt a karev és jó civódás miatt aludtam végig. 1 részt sem tudok mondani, amit élveztem volna…

Spoiler
Az uj csaj kipecerintese orommel toltott el es remelem nem jon vissza. Az egyetlen pozitivum amit el tudok mondani.
Es orulok h stephaniet nem oltek meg, mert igy egyszer akar vissza is terhet es lehetne vele kezdeni valami ertelmeset…
Spoiler vege

debcsillu - 2017. 05. 19. 10:18

hmmm hmmm és még egyszer hmmm…

SPOILER
bennem még ülepszik a dolog, de nagyon irreális volt az egész “tűzbenedzettStephanie”-dolog…
a lányka elég sz.rul játszotta a sebesültet, olyan hamar felpattant mikor kijutottak a lépcsőházba h felröhögtem :D
és ugye már megmondtam hetekkel ezelőtt h lesz MAggie-Jackson szál? atyaég milyen kavarások lesznek még mert az is nyilvánvaló volt h Jackson mennyire nagyon aggódott Stephaniért, lehet szerette volna vele újrakezdeni?…
A Nathan/Mer végkifejlet nagyon tetszett, hogy ilyen nyugisan felnőtt módra elintézte Mer a dolgot :)
és jó lenne, ha Owen vissza tudna találni Ameliához, így h Megan rendeződik…dehát még kiderül h amnéziás-e :D
Stephanie hiányozni fog, Minnick nem, jó volt végre újra CHIEF Bailey-t látni :D
És asszem ennyi, talán még az hiányozna a köv évadból h egyrészt összejöjjön végre Alex és Mer :D (nem! :D )
SPOILER VÉGE

nekem nagy vágyam és reményem a köv évad felé h visszahozzák végre Cristinát ha csak vendégszerepre is de na :)

jessm - 2017. 05. 19. 11:15

Borzalmas volt ez az évad.
azt hittem a rajongók képzelődnek ezzel a Jackson & Maggie dologgal, de nem volt vicc. Komolyan csak love trianglet tudnak írni Maggienek? Nem szívem csücske a karakter, de azért nevetséges amit vele művelnek. Ráadásul totál eladták April és Jackson az egymásra találás felé halad , nem pedig a másokkal járás felé, erre derült égből előhúzzák ezt a nulla kémiás kapcsolatot.
Azt pedig külön nem díjaztam, hogy Owen egész részben csak várt arra, hogy találkozon testvérével. Értem, hogy még nem találtak színésznőt Elég lett volna annyi is meg fogja kezét.
Stephanie pedig , annyira nem érdekelt, de komolyan ez zárták le a szállát , hogy elmegy utazgatni és világot látni? Jobban el tudtam volna képzeni ,hogy utazgatt a világban és mondjuk segít a segélyszervezetnek, hitelesebb lenne. Nekem , de kedvelem a karkatert ,de ez valami rikta gyenge kilépő volt.

összevissza gondoloatok:
-LEah minek hozták vissza, nem is szerepelt?
– Minnicktől megszabadultunk. Hurrá
– Alex is kb minek a sorozatban , nulla a szerepe….
– hiába csökkenteni kellene stábot

Szóval nekem ez részemről kasza, a 11. után is kaszáltam, de 12. évad valóban megérte a visszatérést . A 13. évadhoz képest 11. évad fényévekkel jobb volt. Esetleg visszatérek, ha megint jók lesznek a kritikák, de sikerült elérniük, hogy senki sorsa ne érdekeljen. Nem maradok orvos sorozat nélkül, a Chicago med idén sokkal jobb volt mint Grey.

Csilla0422 - 2017. 05. 19. 15:31

A finálé annyira nem volt rossz. Az évad viszont pocsék, egy-két rész volt csak elfogadható. Minnick megjelenése elég rossz irányba vitte a dolgokat. Nagyon remélem, hogy soha többet nem fogjuk látni.

Steph hiányozni fog. Valahol megértem a távozása okát is. Gyerekként szinte a kórházban élt, ezt legyőzve felnőttként orvos lett. Viszont történtek olyan esetek, amik rossz emlékeket hoztak vissza és ezért gyökeres változásra van szüksége.

Már kezdtem megnyugodni, hogy végre újra Japril – erre April gyakorlatilag tálcán kínálja a volt férjet Maggienek. Neeeem!

Mer végre felnőtt? Helyes!

Ha Steph elment, akkor Leah talán újra előtérbe kerül.

Bailey – az évadban párszor a régi önmaga volt. Több ilyen kéne.

Deny - 2017. 05. 19. 15:36

Már írom a kritikát. :)

Dee - 2017. 05. 21. 17:36

Én most csak ilyen Fluimucil Ábel-módra kérdezem: de miért????
– Miért nem merte meglépni Shonda, hogy Steph is meghaljon? Túl sok halál volt már, v nyuszi lett? Ez a lezárás nekem kicsit sok volt, kezdve azzal, hogy megégett karra támaszkodva egy szó nélkül megy a lépcsőn fel (oké, adrenalin), majd zenei aláfestéssel is érzékeltetik, mekkora hős, aztán egy csavarral “én még élni, utazni akarok” szöveggel lelép majd, miután akkora “sztár” rezidens volt és direkt kiskorától doki akart lenni..
– A legnagyobb fájdalmam a Jackson-Maggie szál!:( Minek?! A nagy semmiből hirtelen hú, de vonzódunk egymáshoz.. És April?! Amikor ketten osztják Maggie-vel Jacksont, már ott gyanús volt, hogy újabb felvezető a háromszöghöz, de hogy ezt csak így szó nélkül hagyja, és szinte belelöki J. karjaiba a csajt.. Hát sok értelme volt annak az egy éjszakának is, bár innen értelmezve akkor az a kapcsolatuk lezárásának pillanata volt. Neeeem akarom Jacksont Maggie-vel látni!!:(
– Nekem az Owen-es lelassított, elgondolkozós jelenetek is sokak voltak. Nagyon fel kell vezetni a Tesót..
– Tetszett viszont, hogy Mer végre érett nőként gondolkozott és elengedte a Riggs-es történetet. Azért kíváncsi vagyok, lesz e új szerelmi szála majd még (vavy esetleg Riggs összejön újra az exével, de rájön, hogy már Meredith-et szereti).
– Bailey végre nem fapina (boccs) volt, hanem kiállt a tanáráért (már az elején így kellett volna, ha nem enged Avery Mama nyomásának, de hát kellett ez az évadnyi sztori ugye).
– Pápá Minnick!😄 Remélem, így a suerelmi szál is lecseng hamar.
Összességében azt mondom, itt kéne befejeznem. A sorozat nálam innentől guilty pleasure lett, már nem tud újat mutatni és le sem köt annyira, de mivel régen igazi fan voltam, most már kitartok a végéig.

Dee - 2017. 05. 21. 17:38

Bocs a hibákért és a szóismétlésekért. :)

ketlinturner - 2017. 05. 30. 13:35

Sziasztok

Életemben először írok ilyen helyre, de nagy Grace Klinika rajongó révén és a kommenteket olvasva, úgy érzem nekem is meg kell osztanom pár gondolatomat.
Bár én még csak az évad 16. részénél tartok, elolvasván az írásokat sejtem mi, hova fog fajulni…
De addig is:
Ahogy látom szinte egyedül maradok azzal. hogy Aprilt kimondottan utálom (akaratos, számító, fúúú… és még tudnám sorolni, leginkább, hogy a tekintete néha vetekszik Chucky-éval) és az az Avery sokkal de sokkal jobbat érdemelne még ha az Maggie is. Vele nem tudom mi a probléma, bár igaz kissé gyerekes, számomra üdítő a karaktere.

Szegény Owen hogy megint kifogott egy ilyen roncsot mint amilyen Yang volt……kissé unalmas.

Elmondani nem tudom miért, de alexet az első évad óta nem bírom. akárhányszor megpróbáltam valami pozitívat találni benne, nem ment. Ellenszenves.

Meredith-nek és Riggs-nek drukkoltam nagyon, de ahogy olvasom hiába :( :(

Ez az évad egy kissé tényleg lassú folyású, de azért kitartok.

Tudom sok mindennel nem fogtok egyet érteni, de ha jól gondolom ez a kommentelés arról szól, hogy mindenki a maga véleményét írja le, ne azt amitől szimpatikus lesz a többiek szemében.
Így vállalom, hogy remélem, hogy Alexet és Meredith-t soha nem fogják összehozni és azt, hogy Aprilt vagy kiírják, vagy legalább szétmennek végleg Avery-vel és ő talál egy sokkal jobbat Kepner-nél. (nem lenne nehéz)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz