login |

Hell’s Kitchen: kezdett a 16. évad

2016. 10. 03. 16:45 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Pár roppant gyenge szezon után a 13. évad jól kezdett, a 14. pedig közepesen, a 15. startját pedig (quelle horreur!) úgy látom, kihagytam. De sebaj, mert a mostani 16. szezonos indítás után nem fogom azt érezni, hogy be kéne próbáljam, mert annyira céltalannak tűnik az egész, minimális szórakoztató faktorral.

hells-kitchen-16x01-03

Itt szokás szerint leírhatnám, hogy pedig egy reality-nél minden évadnyitó újrakezdés, hiszen újak a karakterek, de a HK esetében ez nem igaz. Visszasírom, amikor még nem arról szólt a műsor, hogy sok idiótát és főzni nem tudót válogassanak be. De oké, még ez is beleférne, de az S16-ban nem igazán volt emlékezetes karakter. Vagy legalábbis a 16×01-ből ez nem derült ki.

Azt viszont megtudtuk, hogy már akkor is hiszti van, ha fából készült tárgyakat kell pakolgatni (WTF). Az viszont érdekelne, ha gáz hihetetlen nagy szörnyűség a konzerv hozzávaló, akkor miért van a konyhában (kamrában)? És, ha már signature dish, akkor miért annyira tufa valaki, hogy valamit életében először csinál? Miért akar “kockáztatni”? Van játékos, aki szerint számít valamit, hogy 3 vagy 4 pontot kap elsőre? Úgyis a RÓ! RÓ! RÓ! dönt a kiesésről.

hells-kitchen-16x01-04

(Egyébként ha pizza is van az étlapon, hogyhogy nem halljuk rendelésben? Máskor volt már? Vagy mindig képesek kivágni, mert azt úgysem rontja el senki? (A desszertet nem kérdezem meg, de komolyan, volt már olyan, hogy az döntött a kiesésről? Vagy mindig a station-ök leosztása után nyilvánvaló, hogy ki jöhet szóba? Itt például a két-két asztalmenti biztonságban volt.))

Nem sok pozitívum volt a kezdésben, de a 4. évad győztesének megjelenése (az a szezon még DVD-n is megvan!) mindenképp az. Azzal a lendülettel meg is néztem a 4. évad kezdését, és, basszus, ég és föld a készítői hozzáállás a kettő között, nagyon látszik, hogy ma már inkább csak a komédiára mennek rá.

hells-kitchen-16x01-05

Egy valami viszont egyre jobban érdekel. Nem tudom, hogy van-e ilyen anyag, de rohadt kíváncsi lennék egy “Így készül”-videóra, hogy mi történik a konyhában, s hogy mennyire akciódús egy esti kiszolgálás, mert még a legdurvábban tűnő rész is csak azt jelenti, hogy több órányi anyagból látunk 5-10 percet, annyit pedig mindenki hibázhat. (Nem véletlen, hogy a játékosok egy adás után is tudják, hogy kik az igazán jó szakácsok. Ez az, amit mi nem látunk.)

7 hozzászólás Ne habozz!

Bazsa - 2016. 10. 03. 18:03

A 8. évad végén járok jelenleg, kicsit félve zárkózom felfele, mert sajnos nem ez az első kiritka, amely a 10+ évadokat lehúzza…

Bazsa - 2016. 10. 03. 18:05

Ja hozzátenném, hogy itt még egy Raj kifejezetten szórakoztató volt (tessék rákeresni azonnal, ha valaki nem emlékszik rá!), de ha a fele társaság ilyenből fog áll a későbbi évadokban, akkor az viszont már baromi idegesítő lehet.

winnie - 2016. 10. 03. 18:35

bazsa: vannak, akiknek simán bejön, szóval bőven van remény.

Silver-sama - 2016. 10. 03. 18:54

Mindig azt hiszem Daredevil városáról van szó XD

LaCRossE - 2016. 10. 03. 22:24

A Hell’s Kitchen nem egy város, hanem New York városnegyede, csakúgy, mint Harlem.

ON: azt sem tudom, melyik évad volt az utolsó, de már nagyon rég kiszálltam. Az egészből egy cirkuszt csináltak, amiből szinte teljesen hiányzik a szakmaiság.

csaka - 2016. 10. 04. 13:10

Az így készült videóra én is kíváncsi lennék… sőt akár egy évadnyi Unreal-t is néznék a témában

Silver-sama - 2016. 10. 04. 20:46

(LaCRossE: Bocsi, tudom, csak gyorsan írtam, és a város jött a nyelvemre.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz