login |

Pilot-mustra: Westworld – 1×01

2016. 10. 03. 22:04 - Írta: winnie

225 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Az HBO új sorozatáról aztán lehet mit beszélni – és ez még mind semmi ahhoz képest, hogy az elkövetkező hetekben mi mindent lehet beszélni majd. Nemcsak arról, amit látunk, ami történik benne, hanem mindazokról a gondolatokról, kérdésekről, amiket felvet. Persze ezek egy része nem újdonság, azonban ilyen ambiciózus köntösben még nem nagyon volt dolgunk a témával.

Bármennyire is lehetőségekkel teli képet vázol fel a pilot, bármennyire is ambiciózus (már megint ez a jelző, de tényleg az) a kezdés, felpontozni nem tudom – és az értékelésben a látvány és a produkciós érték is benne. Nemcsak azért, mert a folytatás sokkal jobb (simán 8-9 pont, holy shit-pillanatokkal), hanem azért, mert mégiscsak egy 50 éves sztori jelenti az alapot, és a pilot nagyvonalakban nem sok újat hoz. Viszont megannyi izgalmas részletet tartalmaz.

WESTWORLD – 1×01 – 7/10

westworld-1x01-01

Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni a sztorit, akkor annyit mondanék a Westworld-ről, hogy adott egy mesterségesen kialakított, androidokkal benépesített, westernes tematikájú park, amiben a vendégek kikapcsolódhatnak vagy kiélhetik bármi nemű vágyaikat. És (természetesen) történik valami, aminek köszönhetően meghibásodás lép fel, ami a park “bentlakóit” is igencsak érinti.

Magára a Westworld-re úgy kell gondolni, mint egy megélt sandbox videójátékra, mint sokaknak, nekem is a Grand Theft Auto ugrott be. Ezt barangolhatják be az emberek, akik amellett, hogy ölhetnek és szexelhetnek, mindenféle melléküldetést is bevállalhatnak a (durva egyszerűsítéssel) 3D-s nyomtatóval készült, abszolút emberszabású host-ok között. Akik azon fő szabály mentén “élnek”, hogy semmi élőnek nem árthatnak.

westworld-1x01-04

Főhősről nem nagyon beszélhetünk, mert elég sok egyenrangú szereplőt mozgat a sorozat, androidokat, vendégeket, valamint megismerjük a parkot irányító infrastruktúrát, valamint a vendégek szórakozását elősegítő módszereket, amik nem kicsit hasonlítanak egy tévésorozat szerkezetére. A kreatív vezetők mellett például egy kvázi showrunner gyártja a történetszálakat minden host számára.

Talán a sok szereplő, talán a koncepció miatt (androidok!), igazán karakterizálás sincs a sorozatban, a készítők szinte minden erőforrásukat arra fordítják, hogy megteremtsenek egy döbbenetesen kinéző világot – valamint egy másik, afölött lévőt, valamint ezek fölé a mitológiát, és az említett infrastruktúrát, ami ontja magából a narratívákat és történetszálakat.

westworld-1x01-02

(A pilot kapcsán még annyit érdemes megjegyezni, hogy az eredetileg 90 perces anyag egy része az 1×02-ben érkezik majd meg, többek között két kiemelt szereplővel, szóval a teljes alapsztori inkább két rész után lesz teljes. A plusz szálra nem is térek ki.)

Mint fent említettem, az összkép egyszerűen ambiciózus volt. Eleve maga a park maga rengeteg kérdést vet fel (és ez még csak a kezdet), de az ember később azon kapja magát, hogy a parkot működtető mechanikákon és filozófiákon agyal, illetve az is eszébe juthat, hogy egyáltalán milyen világban játszódik a sorozat, mi van az irányító komplexumon kívül, vagy vannak-e más parkok.

westworld-1x01-05

A felvetett kérdések között a leghangsúlyosabb az erőszak és a szexualitás kérdése lehet – ráadásul rögtön több rétegben. Mint írtam, a parkban az emberek (a gazdagok) kiélhetik a vágyaikat, ami kritikaként is felfogható, illetve taszító viselkedésmintákat prezentál, de… adja magát a kérdés, hogy valóban fenn kell-e akadni bármin is, ha a “szenvedő” felek nem emberek, hanem kvázi tárgyak?

És, ha mindezt kritikaként kellene felfogni (nem feltétlenül az), akkor mi a helyzet az ezt bemutató tévésorozattal, mely természetesen (HBO, mondhatnánk rosszmájúan) így tele van erőszakkal, szexualitással és meztelenséggel?

westworld-1x01-07

Ezen a szinten egyébként nagyon működik a sorozat. Én is azon kaptam magam, hogy Ed Harris karakterénél szemétállattabbat már nem is tudtam volna találni a sorozatos panteonban (biztos van), amikor tudatosodott bennem, hogy igazából nem szeg törvényt, semmi “rosszat” nem csinál, és akikkel együtt érzek, azok pusztán tárgyak vagy programok – akik számára Westworld maga a pokol.

És máris szívesen kibeszéltem volna egy csomó mindent ennek kapcsán – lehet, hogy csak azért, mert maga a Westworld-koncepció már közel sem annyira scifi, mint volt a 70-es években, amikor Michael Crichton elkészítette az itthon Feltámad a vadnyugat-ként ismert filmet. (Egyelőre nem tudni, hogy mikor játszódik a sorozat, csak annyit, hogy a park évtizedek óta működik.)

westworld-1x01-03

A kezdés remek alapozás volt, de még sehol nem vagyunk, mindez csak ígéretet jelent. Meg jó pár kérdést, amik számra csak sokszorozódni fog, ahogy a folytatásban folytatódik a felfedezés. A pilot még véletlenül sem tökéletes, de aki ekkorát mer álmodni, arról nehéz elképzelni, hogy ne legyenek izgalmas dolgok a tarsolyában.

Úgy, ahogy mindenki megtalálhatja azokat a hősöket a sorozatban, akik közel állnak hozzá, úgy a hozzá közel álló történetszálakra is rálelhet. Némelyik figura sztoriját elég lassan kezdik el kibontani, van, aki enigma is marad, mások pedig még megismerve sem túl érdekesek, mindössze funkciójuk miatt számítanak tényezőnek. De őket mindenképp kompenzálják azok, akikkel kifejezetten érdekes dolgok történnek, vagy gondolatébresztő sztorik részesei.

westworld-1x01-06

Nem tudom, hogy ezt erénynek említsem-e, de az elsőnézés után ismét megnézve a pilotot, rögtön több dolog világosabbá válik, illetve feltűnnek olyan momentumok, amik elsőre nem voltak nyilvánvalóak. És ugyanígy, négy rész után ismét csak sokkal tisztább volt minden az első részt újranézve. És többek között ezért is mondom, hogy a Westworld olyan sorozat, amiről lehet sokat beszélni.

Hogy ezek a beszélgetések aztán mennyire szólnak a valamiről, vagy mennyire csak egy lufira épülnek, azt nem tudjuk, de akármire is futtatják ki a készítők a sorozatot, ha mást nem, gondolatokat mindenképp képesek voltak ébreszteni a nézőkben.

westworld-1x01-08

A Westworld első 4 részét az HBO jóvoltából láthattuk premier előtt. A pilot egyébként regisztráció nélkül is megnézhető az HBO GO-n magyar felirattal.

225 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2016. 10. 03. 22:26

Pont most végeztem vele. Nem is tudom volt e olyan pilot, ami ennyire tökéletes lett volna (legalábbis szerintem). Valamit nagyon eltaláltak, mert nekem innentől nincs is kérdés, ez egy remek sorozat lesz!

m76 - 2016. 10. 03. 22:34

“Egyelőre nem tudni, hogy mikor játszódik a sorozat, csak annyit, hogy a park évtizedek óta működik.”

Az első részben van egy utalás arra, hogy 30 éve volt egy incidens. Ha ezt az eredeti filmre való visszautalásnak tekintjük, akkor ez az után 30 évvel játszódik. De mivel abban sem mondják ki konkrétan az évet, így csak találgatni lehet. És ezt akár tovább is vihetik a sorozatra.

xümike89 - 2016. 10. 03. 22:35

Szerintem volt egy jó kis hangulat mely végig belengte a pilot-ot. Nekem tetszett. Az is nagyon jó volt, hogy nem akartak minden info-t az emberre zúdítani, és még rengeteg történeti lehetőséget hagytak.
Jó volt a képi világ, nagyon szép tájakon forgattak (vagy CGI-ben raktak mögé), mindegy a lényeg, hogy szép.
Színészek senki sem volt még kiemelkedő, de pl.: fekete ruhás férfiban és Dolores-ben is ott a lehetőség.
Hogy milyen sorozat lesz? Bizzunk az HBO-ban.

m76 - 2016. 10. 03. 22:43

A karakterek viszonylag jónak tűntek, nekem egyedül a winnie által “showrunner”-nek nevezett karakter zavart. Most vagy pocsék a színész aki játsza, vagy valami nem egyenes azzal a karakterrel.

Egyébként a sorozat jónak tűnik, ami tetszett, hogy a “háttér” mutatásánl hűek maradtak az eredeti film stílusához. Nem mentek el a mindenhol lcd monitorok és kéken csillog villog minden parasztvakító neonfényben irányba.

Potenciál van benne, de egyelőre hiányzik belőle egy olyan karakter akiért lehetne aggódni, vagy izgulni. Mert az eddig bemutatottak vagy semlegesek vagy negatívak votlak. Így a 7/10-es pontszám jogos. Még én talán le is vinném 6/10-re. CSAk azért mert van benne potenciál nem fogom felpontozni. Majd akkor ha ki is használták azt. Szerintem rengeteg olyan sorozatkezdést láttam már ami ennél sokkal jobban magával ragadott.

Még érdekességképp megjegyzem, hogy a sorozat 1 részének a költségvetése majd a duplája az eredeti 1973-as film költségvetésének. Természetesen az inflációt is beleszámítva.

beforesunset - 2016. 10. 03. 22:56

Egyelőre nem dobtam tőle hátast.

patrickburnsred - 2016. 10. 03. 23:09

nálam simán 9/10 volt, bízom benne, hogy a lelkesedésem kitart az évad végéig, de eddig engem teljesen megvettek.

bvr - 2016. 10. 03. 23:21

Ja nem tudtam hogy az emlékeztetőn kívül még egy bővebb írás is lesz :) Gondolom ez lesz majd a szokásos kibeszélő topic, akkor azért becopyzom:

Nna, hát ez q*rvajó volt! :)))
Kicsit aggódtam mert a netes beharangozókban voltak utalások hogy nem lett az igazi (én meg általában finnyásabb vagyok még a kritikus kritikusoknál is), de ez nekem nagyon tetszett! Látvány, színészek, hangulat – szuper! Ami a történetből eddig kiderült, szerintem az is oké, benne van a potenciál (az persze egy másik kérdés hogy vajon ezt be tudják e váltani, de hát ez majd x rész múlva kiderül :)
A Paint it black jelenet meg szerintem is külön ütősre sikeredett :))

* * *

Viszont akkor még annyit hogy pont a mostani ismertetőben is említett “annyi kérdés merül fel” hogy most komolyan elgondolkoztam hogy lehet hogy kivételesen az épp megnézett rész után sem fogok kibeszélőt olvasni, nem azért mert szándékosan spoilerezne valaki hanem mert az ilyen nagy találgatós topicokban általában mindig “kitalálódnak” az igazságok (vagy a “b” forgatókönyv amikor sokkal jobb megoldások születnek és aztán a film annak közelében sem lesz :) Legutóbb pl. a GoT-ban az Arya vs. the Waif wolt ilyen, aztán mekkora meh lett belőle :)
Szóval asszem most egy kicsit csak hátra szeretnék dőlni, elmerülni majd ebben a 10 részben, a világban, abban a tempóban felfedezni ahogy a készítők mutatják és közben kizárni kicsit a kollektív találgatásokat (végülis egy 2 órás mozit sem állítok meg 10 percenként hogy közben jól kibeszéljem mi történt addig :))
Más sorozatnál ezt nem csináltam, lehet hogy aztán itt sem fogom, de ez a pilot most tetszett anynira hogy leeht hogy ezt kipróbálom :)

a_n_d_r_e_w - 2016. 10. 03. 23:22

Nagyon bejott a pilot, pedig szinte semmit nem adott. Sztori szinten nem vett volna meg, de olyan atmoszferat teremtett, hogy voltak reszek amiket ujra kellett nezzek utana megegyszer (paint it black, khm). Apropo zenek, eloszor viccesnek gondoltam a tok anakronisztikus zeneket (pl black hole sun) de most igy tovabb gondolva, ha ez elegge a jovoben jatszodik, akkor belemagyarazhato a park uzemeltetoinek muveletlensegebe az a +-100 ev elteres, nem lenne egyedulallo eset a “tortenelmi” elmenyparkoknal :)

DarkEagle - 2016. 10. 03. 23:26

Ez sima 9/10 és simán rádobnám a 10/10-et is de legyen hova fejlődnie azért. :D

Ha ez nem volt tökéletes Pilot akkor nem tudom, mi volt az, mert ez fix, hogy tökéletes volt. Évek óta nem láttam egy olyan sorozatot sem amire azonnal rádobtam 7-nél többet nem hogy 9-et. Ez azért elég sok dolgot elárul a mai gyártmányokról. És tényleg vicc, hogy ha az ember komoly sorozatot akar nézni akkor kábelen kell keresgélnie.

Magáról a Pilotról nem is tudom, mit lehetne írni, főleg mivel a lényeget Winnie leírta. Én talán annyit tennék hozzá, hogy egyesekkel ellentétben én azonnal együtt tudtam érezni Dolores-szel és az apjával meg pláne. És ha már az apja. Akit nem rázott ki a hideg a közte és Ford közt zajló párbeszédtől az csak fél szemmel figyelte a részt. Minden elfogultság nélkül, Louis Herthum-nak már most odaadnám az Emmy-t azért a jelenért, plusz azért is amit a lányával lezavart mikor rájött a dolgokra.

Vicces egyébként, hogy általában a robotos, androidos filmekben/sorozatokban több élet van magukban a gépekben mint az élő emberekben. És ez itt is nagyon jól érezhető volt. Nem semmi fricska ez egyébként a mai világra! Én ezért is adtam rögtön 9/10-et a Pilotra. Nem érdekel milyen lesz a folytatás a Pilot kérdés nélkül megérdemli a maximális pontozást!

Szerintem még megnézem párszor a Pilotot mire jön a 2. rész. Amit egyébként 100-ból MAX 2 sorozatnál szoktam csinálni, szóval ja, ez megint elmond mindent a minőségről. Ilyenkor tényleg elgondolkodik az ember azon az HBO szlogenen, hogy “Ez nem TV, ez HBO!” :D

Ja egyébként a Paint it Black jelenetnél engem is kirázott a hideg! Vissza is pörgettem párszor.

kormányos - 2016. 10. 03. 23:31

“Magára a Westworld-re úgy kell gondolni, mint egy megélt sandbox videójátékra, mint sokaknak, nekem is a Grand Theft Auto ugrott be. ”

Ha már játék akkor inkább a Red Dead Redemption :)

bvr - 2016. 10. 03. 23:32

A Paint it black-et én is, meg még szerintem fogom is egy párszor! :) Baromira tetszett ez a cover, és nagyon jó volt hozzá a jelenet is!

aky - 2016. 10. 03. 23:50

Nekem is tetszett a pilot, beszippantott, és elkapott a hangulata. Remélem ki fogják tudni használni a potenciált ami a sorozatban van. És amikor Dolores apja visszaemlékezett az előző “szerepeire”, akkor konkrétan a Dollhouse jutott az eszembe! Részemről 8/10 csak így tovább.

Chros69 - 2016. 10. 03. 23:54

Erdekes volt, hatarozottan, de nem voltam elajulva tole (lehet, hogy a sok beharangozo miatt?). 6/10 nalam is.
Lassuk, mit hoz a jovo :)

Gevin - 2016. 10. 04. 00:08

Kicsit összecsapott volt ez a kezdés, mert beleakartak tuszkolni mindent (inkább lett volna 90 perces), de még így is hihetetlen élvezetes volt. Napokig bírnám nézni. A potenciál benne egy 50 emeletes lakóház, ami bármikor rádőlhet és végleg kilapíthatja az egészet.

Azt már most látom, hogy Ed Harris és Anthony Hopkins lesznek a kedvenceim, és ők erősen fogják a hátukon cipelni a mezőnyt. Mert azért be kell vallani, hogy van itt néhány olyan mellékkarakter, akire nem épp a legjobb színészeket válogatták össze. Példának okáért Evan Rachel Woodnak valami hatalmas csókosa lehetett a stábba, aki kihalászta neki ezt a szerepet, mert ő sok minden volt már, de igazán tehetséges színésznő sajnos sosem. James Marsden pedig még nem tudott olyan jól játszani, hogy ne akarjam szájba vágni.

Thandie Newtonnak viszont szívből örülök. Repesve.

Bízom benne, de a pilot messze nem ragadott úgy magával, mint mondjuk Bobby Cannavale műsora a Vinylben.

Viszont maga a világ valóban lenyűgöző és végtelen lehetőséget rejt magában.

Gevin - 2016. 10. 04. 00:10

Kérdés: humantól is lesz majd kritika?

Lemoni - 2016. 10. 04. 00:16

Talán még korai kijelentenem, de azt hiszem, megvan az idei top kedvenc újoncom. A filmből jóformán már csak Yul Brynner alakjára emlékszem, annyira régen láttam, meg arra, hogy kényelmetlen gondolataim támadtak tőle. Akárcsak most az első részt nézve, de ez így van rendjén. Aztán a már emlegetett Paint It Black jelenet, ott majdnem dobtam egy hátast, lehet simán az év jelenete nálam. Szereplők jók, persze kiemelkedik a 3 H (Hopkins, Harris, Herthum). A 4. H (Hemsworth) is lehetett volna, talán ha a szebbik tesó (Chris :) játszana Luke helyett.
Simán 8/10, de azért csak ennyi, mert winnie megígérte, hogy még több jóság jön :)

a_n_d_r_e_w - 2016. 10. 04. 02:06

Na elkovettem azt a hibat, hogy nagy lelkesedesemben ujraneztem az eredetit. Nem szabad, rettento gagyi. Es itt nem a kivitelezesrol beszelek, az olyan amit a kor megenged maganak, szivesen nezegetek en `60-as `70-es sci-fiket, hanem a tortenet nagyon gyenge, foleg a konfliktus resz, amire majd a film fele ramegy. A sorozat ebben a pilotban tobb ertelmet ad az egesznek, mint az egesz film anno :(

John Doe - 2016. 10. 04. 03:04

Megnéztem a pilotot, a látvány szép, jól néz ki a sorozat, az alapötlet sem rossz, érdekes. Én a filmet nem láttam, szóval ahhoz mérni nem tudom.

Közepesnél jobbra sikerült, kíváncsi vagyok a folytatásra. A karakterek között van 1-2 érdekesebb, de olyan is akad, aki igencsak tölteléknek tűnt a pilotban.

Legyen egy erős 6.5/10.

winnie - 2016. 10. 04. 04:21

“30 éve volt egy incidens. Ha ezt az eredeti filmre való visszautalásnak tekintjük,”

nem az eredeti filmre történt az utalás.

winnie - 2016. 10. 04. 04:22

Gevin: ”

Kérdés: humantól is lesz majd kritika?

igen, de szerintem csak a 2. rész után.

bvr - 2016. 10. 04. 06:16

@m76, winnie: amúgy nem azt mondták hogy 30 éve volt incidens, hanem hogy több mint 30 év alatt nem volt egyetlen kritikus hiba sem.

monti - 2016. 10. 04. 07:47

Sajnos elkövettem azt a hibát hogy tegnap este néztem meg egy fárasztó nap után és így bealudtam a felénél de kétségkivül tetszett amire emlékszem, sőt ha azt írjátok hogy a köv részek még jobbak elhiszem.

(off: épp most volt a hirekben hogy egy nő műanyag szobordinoval akart szexelni, egy másik meg egy fűzfával, szal az ilyen emberi kinézetű robotokkal valo szexre senki nem kapja már fel a fejét :-D )

ayren - 2016. 10. 04. 07:57

Sci-fi, androidok, hű, ez a Szárnya fejvadász óta nagyon bejön, mint téma! Nagyon várós részemről, remélem, egyik alapsorozatom lesz idén. Annak meg kifejezetten örülök, hogy a mozifilmre már alig emlékszem.

clegane - 2016. 10. 04. 08:40

én így látatlanban azt nem értem, hogy ha ez egy ilyen sandbox massive multiplayer park, akkor mit csinálnak azokkal a szituációkban, amikor player kerül player ellen szembenállásba? mondjuk mert az egyik a banditák mellé a áll, a másik meg a seriff mellé.
na most akkor oké hogy lelövik a robotokat a tűzharcban, na de a playereket?
(és ha egy jócsaj player jön szembe, és azzal kezd erőszakoskodni a hímsoviniszta player?)

winnie - 2016. 10. 04. 08:45

clegane: szerintem erre, és pár kérdéses esetre ki fognak térni a folytatásban – vagy pedig a szerződésben valami rohadt nagy büntetést helyeznek kilátásba. az biztos, hogy a játékosokat figyelik, de nem tudom, hogy milyen gyorsan tudnának közbe lépni. viszont egymást pisztollyal nem tudnák megsebezni, mert az ilyesmi nem szándékosan is előfordulhatna.

rob - 2016. 10. 04. 08:46

Nekem tetszett. Jó az alapfelállás, a téma,a megvalositas és a színészi játékra sem volt panasz. szerencsére mivel mindenki egy szinten mozog jelenleg így idegesítő karakterekről se beszélhetünk egyelőre

Shyllard - 2016. 10. 04. 08:48

Rég tetszett ennyire egy pilot, iszonyatosan ütött az egész. Kicsit féltem, mert a western-scifi kettőst azért el lehet rontani nagyon is, de itt mindenből kaptunk, ami kell. Abszolút megéri megnézni, nagyon várom a folytatást, bár már rész közben is többször felmerült bennem, hogy ezt még is hogy fogják überelni.

clegane - 2016. 10. 04. 08:57

winnie: na ja, remélem kitérnek majd rá, mert az eredetiben nem esett erről szó és ez engem tökre zavart.
mert tényleg, simán lehet az ilyen eset nem szándékos, ha nincs megkülönböztető jelzés a playereken, honnan tudja valaki, hogy most éppen robottal vagy playerrel erőszakoskodik-e.

- 2016. 10. 04. 09:07

Epik volt, nálam év sorozata (lesz), ahogy megjósoltam.

Dave - 2016. 10. 04. 09:11

Örülök, hogy sokan osztják a véleményem, hogy ez nagyon jó volt. Nekem az intro is tetszett, nem elcsépelt szép zenével.
Amit nem értek (nagyon sok minden van), hogy a sub lever 83 miért úgy néz ki mint egy elhagyatott bevásárlóközpont?
Ed Harris most akkor ember vagy Host?
Ja és hogy Sir Hopkins miért ilyen borzalmasan libabőrt keltően jó színész? :)

Bagosz - 2016. 10. 04. 09:23

Nekem kicsit az éjszaka a múzeumban jutott eszembe:-)
Első megtekintésre valóban kicsit sok,ülepednie kell,és én még nem látom,hogy lehet ebből több évadot kihozni majd,talán valóban több rész után áll ez is össze.
Ami tény,hogy nem szokványos sorozat,óriási lehetőségekkel,látvánnyal.
8/10-et adnék rá.

JKJ - 2016. 10. 04. 09:25

Rengeteg a potenciál benne. A nyomás is óriási, hogy a trónok harca után is szállítsanak valami minőségi sorozatot (tudom, hogy van más sorozatuk is!).

Jonathan Nolan neve számomra bizonyos fokig garancia a minőségre. Nem lesz itt gond.

Számomra egy dolog nem teljes így az első rész után. Méghozzá, hogy miért is kellene izguljak a “droidok” hogyléte miatt. Ez mégis csak egy felturbózott vidámpark. LEgrosszabb esetben meghal pár vendég. Oké. Még a Disney World-ben is előfordul néha ilyesmi, szóval nem értem a problémát. De azt is tudom, hogy szegényes a fantáziám :-)

a_n_d_r_e_w - 2016. 10. 04. 09:42

Miert is kellene izgulnod egy sorozaton vagy filmen barki miatt? Hiszen nem valosagos karakterek nem valosagos problemait meselik el. A robotok pont ugyanezek, nem valos karakterek nem valos problemakkal. Csak az absztrakcios szint lett eggyel nagyobb.

todie - 2016. 10. 04. 10:50

az intro nezesenel nekem is a gagyi jutott eszembe, raadasul sablonos. Az egeszet athatotta a GOT szellem. Nincs foszereplo, az elejen meg karakterek sem, ugyanolyan a zene (legalabbis az intro alatt), ettol fuggetlenul azonnal neznem a kovetkezot. ERW viszont nagyon gyenge eddig.

yuing - 2016. 10. 04. 11:12

Remek pilot volt. Nekem tetszett ERW jateka is. Leftovers utan mar jol jott egy uj minosegi sori.

energy - 2016. 10. 04. 11:15

Na megnéztem! Első rész, csak a bemelegítés volt. Nehéz megkülönböztetni az androidokat, kivéve ha az emberek olyanokat mondanak “nem vagy igazi”….
Nem volt nagyon horror csak androidok pusztultak, akiket megjavítottak később.
Volt benne némi pornó…

Sancho Pansa - 2016. 10. 04. 11:36

Ha csak minőségi sorira vágysz, akkor ott van egy csomó minőségi sori, ami a Leftovers után indult.

human - 2016. 10. 04. 11:50

“amikor player kerül player ellen szembenállásba? mondjuk mert az egyik a banditák mellé a áll, a másik meg a seriff mellé.”

ez bennem is felmerült, szerintem lesz valami magyarázat a fegyverekről, vagy hasonló, hiszen a robotok amikor lőttek akkor a másik robotra igazi volt a golyó, de rögtön utána emberre nem, lásd Ed harris-es jelenet. de biztos van valami jelölés az igazi emberekre (amit majd a csajjal közösen felfedezünk?), hogy ne erőszakolják meg egymás feleségeit.

azorka - 2016. 10. 04. 11:54

Csakis egyetérteni tudok DarkEagle hozzászólásával. Nagyon-nagyon ritkán látok olyan pilot-ot ami ennyire beszippantana és minőségi lenne. Vagyis simán több mint 7/10, és csak attól rettegek nehogy megzuhanjon a színvonal.
Ami kifejezetten tetszett, hogy az irdatlan karakter mennyiség ellenére mindegyiket sikerült érdekessé tenni, a színészek kiválasztásáról nem is beszélve. Engem minősít de eddig sajnos nem ismertem sem a Theresa-t alakító Sidse Babett Knudsen, sem pedig Louis Herthum munkásságát, de le a kalappal előttük.
Az utóbbi jelenete Anthony Hopkins-sal nálam örökre beírta magát a felejthetetlen tévés jelenetek közé.

human - 2016. 10. 04. 12:30

“A kezdés, intro nagyon béna. Ha valaki azt állítja, hogy minőségi sorozatot készít az mostanában ilyesmi kezdést csinál neki, de már nagyon elcsépelt.”

linkeld már ezeket? mert a legtöbb sorozatnak nincs másfél perces introja, főleg nem párszázezerért pluszban renderelt. (szerintem is lehetne jobb amúgy, nem erre reagáltam)

rives - 2016. 10. 04. 13:01

engem pedig már az itt leszólt intróval megvettek…
A képek, a zene, nekem teljesen egyben van, még ha kicsit hajaz is a Black Sails-re.
Szerintem az intro 10/10, a pilot 8/10

winnie - 2016. 10. 04. 13:16

az intrót majd kirakom, hogy mások véleményét kérjük. az ilyet én nem tudom értékelni, meg a screeneren az nem is volt kész, csak vázlatokat mutattak, viszont szinte mindenhol azt írták, hogy mennyire ász az intró, szóval meglepett, hogy többen is felrótták.

winnie - 2016. 10. 04. 13:17

azorka: a borgenhez még magyar felirat is van, kötelező sorozat, érdemes pótolni, ha lesz időd.

DarkEagle - 2016. 10. 04. 13:33

“A kezdés, intro nagyon béna. Ha valaki azt állítja, hogy minőségi sorozatot készít az mostanában ilyesmi kezdést csinál neki, de már nagyon elcsépelt.”

Pedig az intro baromi jó, láttam vagy 10x már. Az intro egyértelműen az androidokra ment rá hiszen ők a főszereplők. A GOT-ra nem véletlen hasonlít amúgy mivel a zenét ugyan az szerezte itt is mint a GOT-ban. Szóval ja zeneileg is 10/10 a sorozat.

energy - 2016. 10. 04. 13:53

“intro baromi jó”
Szerintem is!
Bár a zene a lövöldözős jelenetnél, mindent ver!
Westworld Paint it Black
https://www.youtube.com/watch?v=0I3EgQ394_k
The Rolling Stones – Paint It, Black (Official Lyric Video)
https://www.youtube.com/watch?v=O4irXQhgMqg

winnie - 2016. 10. 04. 14:03

“Szóval ja zeneileg is 10/10 a sorozat.”

én szeretem a got zenéjét, djiwaditól a person of interest is nagy kedvencem, de ez megragadt a “jó” szinten. lehet, hogy a sok szalonzongora miatt? (nem úgy szól, mint a leftoverses:)

szóval valahogy nem éreztem extrának, de persze ez nem is epikus akar lenni, a western környezetre tökéletes (a kintire meg…, nem is emlékszem, hogy milyen zene van westworldön kívül), vagy mondjuk úgy, hogy a célnak megfelel. de a lényeg, hogy nálam messze van egye, zeneileg tökély sorozatok szintjétől. vannak témák, amiket egy-két rész után tudok dúdolni, itt semmi, egyelőre.

a balck hole sun és a paint it black nagyon jó volt, de elég random volt, de valahogy nem értettem, hogy miért, főleg, mert később nem nagyon van ilyen – a black hole készítői easter egg? (vagyis mintha említenének még valami számot, amit nem ismerek, szóval lehet, hogy még bevetik ezt a trükköt, de tuti, hogy nem teszik rendszeressé. persze, lehet, hogy nem volt végleges mindenhol a zene, szóval hátha nagyot fogok majd nézni.)

todie - 2016. 10. 04. 14:43

@ “human – 2016. 10. 04. 12:30

“A kezdés, intro nagyon béna. Ha valaki azt állítja, hogy minőségi sorozatot készít az mostanában ilyesmi kezdést csinál neki, de már nagyon elcsépelt.”

linkeld már ezeket? mert a legtöbb sorozatnak nincs másfél perces introja, főleg nem párszázezerért pluszban renderelt. (szerintem is lehetne jobb amúgy, nem erre reagáltam)”

linkelni nem tudok, de legjobban a The Night Manager introjara hajaz (azt az introt/zenet imadtam), de a GOT intro is tok ilyen.

buscafe - 2016. 10. 04. 14:52

black hole sun :)

Yetti - 2016. 10. 04. 14:57

Nekem is nagyon bejött az első rész. Látványos, tetszik a tempója és a kis apróságok, mint például az ismételt jelenetek apró eltérései.
Számomra egyébként nem az tolsó jelenet vitt mindent, hanem előtte a bársonykabátos hülyegyerek belerondítása a tervekbe.

sleepwalker77 - 2016. 10. 04. 15:09

Eddig nagyon jó, ha ezt a szintet tudják tartani én már elégedett leszek. :)

Silver-sama - 2016. 10. 04. 17:02

Az igen, kapásból 50+ komment a pilotra :D.
Nagyon vártam már, alig várom, hogy meg tudjam nézni ^^

azorka - 2016. 10. 04. 17:52

winnie:köszi, hogy ajánlottad a Borgen-t. Futólag hallottam már hogy sokan dicsérték, a színésznő miatt szerintem beprobálom. Amúgy is bízok az északi sorozatokban. Nem teljesen északi, mivel hogy belga gyártmány de talán ajánlanám az itteni junkieknak az Out-Law (eredeti nevén Clan-ként futó sorozatot.
Egész érdekes színfolt a palettán, nem olyan rég mutatták be a Channel4-on.

Sidewinder - 2016. 10. 04. 19:11

Nagyon jó volt a pilot!Bár engem nyugtalanít egy kérdés!Hogy lesznek kicsik az emberek,abban az asztalnyi világban,hogy müxik ez az egész?

Edg - 2016. 10. 04. 19:41

Az HBO-s sorozatok mindig erősek szoktak lenni, de ez egy rész után egyszerűen elcsépelt és gagyi :-(

Viszont az eleje felé tetszett az aláfestő zene, a helyszínek meg szépek.
Egy rész elég is volt.

LaCRossE - 2016. 10. 04. 19:56

Próbáltam szeretni, de a felénél kinyomtam, mert untam.

Valamikor a hónapban még adok a résznek még egy esélyt, mert lehet, tegnap az én készülékemben volt a baj, és nem tudtam sehogy sem ráhangolódni.

Mark Bolt - 2016. 10. 04. 20:28

Elképesztő szereplőgárda vonul itt fel, emiatt szinte sokkot kaptam, viszont első rész önmagában számomra nehezen feldolgozható volt, nem igazán értettem hogy ki mi hogy meg mi ez, mi értelme, fél távnál bealudtam, aztán csak a végére ébredtem, a klassz széfrablásra. Nagyon tetszett a zene, a lassítások, az a sebzett arcú kegyetlen lány. Ma megnézem az átaludt részt, és abszolút várós a 2. rész, de kicsit félek azért, mert óriási katyvaz ez, nem tudom mit hoznak ki belőle aminek a sztoriját úgy várhatom majd.

patrickburnsred - 2016. 10. 04. 20:29

@Sidewinder

“Hogy lesznek kicsik az emberek,abban az asztalnyi világban,hogy müxik ez az egész?”

szerintem hasonló alapon, mint a Star Warsban a geonózisi csatánál. ott is az arénában zajlott a harc, de ahol a Halál csillag terveit őrizték, volt egy hasonló nagy tervezőasztal, ahol figyelték az eseményeket Dooku-ék. és én arra gondolok, hogy itt is ez van, hogy valahonnan az épületből/től elérhető a megtervezett világ valóságos része, hiszen valahogy Ford emberei is bementek ugye és mindennek pedig van egy tervezői része, amit fentről néznek/alakítanak/irányítanak, stb. én így tudom elképzelni, de meglátjuk.

winnie - 2016. 10. 04. 21:05

Mark Bolt: mint írom fent, szerintem elég átgondolt, és utólag rengeteg dolog érthetővé válik, egyszerűen csak magasabb a belépési küszöb, ami nem tudom, mennyire tesz jót a sorozatnak. amikor először néztem, néhol csak pislogtam, de másodikra, illetve több rész után állnak össze a dolgok, miközben máson pislogok. én legalábbis még mindig tele vagyok kérdőjelekkel. az viszont igaz, hogy egyelőre olyan, hogy Egy Történet, nem nagyon van benne, inkább működési mechanizmusokat, mitológiát mutatnak be. persze vannak történetszálak, amik elindulnak, de ez lehet, hogy nem olyan sorozat lesz, aminek a sztoriját fogja várni az ember, hanem azt, hogy egyre tágabbra és tágabbra táruljon a világ, hogy újabb konfliktusok keletkezzenek, kérdések kerüljenek napvilágra.

Orni - 2016. 10. 04. 21:12

Shannon Woodwardot elég furcsa itt látni a nevelésből elégséges után :)

Amúgy múlt évben volt valamelyik adón az eredeti film. Akkor eszembe jutott, hogy ebből milyen jó sorozatot lehetne csinálni. Rákerestem és láttam, hogy készítik a sorozatot… azóta várom és tetszik is!

Mark Bolt - 2016. 10. 04. 21:15

Ja ja ja, én is hiszek a soriban, biztos hogy kibontakozik, meg olvasom is tőled, hogy ki fog.

a_n_d_r_e_w - 2016. 10. 04. 23:21

Azert tegyuk hozza, hogy a paint it black jelenethez kellett a pilot legcoolabb, legbadassebb karaktere is. A srac instant favorit lehetne, ha nem a rossz oldalon lenne (hehe rossz oldal, mert robot irt artatlan robotot script alapjan :D).

fireblade - 2016. 10. 04. 23:47

hát nekem nem nagyon jött be
a cowboyos vonulat uncsi, a vergődés meg cicaharc a vezetők meg a programozók közt, gyerekes, és értelmetlen..történet izgalma az lenne ( az Ed kavarós vonala mellett)hogy pár “mosógép” hogy vergődik egymással? ráadásul nem tudni ki az igazi ember a kavalkádban..
megnéztem, és valszeg belenézek a folytatásba, de ez egyelőre gyengus..
4/10

Geza Kovacs - 2016. 10. 05. 01:48

Hát ez nagyon durva. Baromira össze lett rakva. Mr. Robot szintű áthallásos/elemezgetősnek tűnik. Remélhetőleg itt nem gurul el a gyógyszer még a 2. évadban sem.

Sheen - 2016. 10. 05. 05:11

Nagyon bejött a pilot. Kicsit dark city jutott róla eszembe (csak ez ugye robotokkal). Kíváncsi leszek a folytatásokra.

mxyzptlk - 2016. 10. 05. 06:31

Ez valami egészen hihetetlenül ígéretes kezdés volt, egyetlen másik sorozatét sem tudnám ehhez hasonlítani, ez az alap sztori nagyon ki lett találva, rengeteg kérdést vet fel, óriási potenciál van benne. Remélem meg fog élni legalább 3 évadot, abszolút hiány pótló sorozat lehet.

Bikuci - 2016. 10. 05. 09:19

Sokat markol a kezdés, remélem nem hullik ki a kezéből. Nagyon elgondolkodtatott a befogadás problémaköre.

patrickburnsred - 2016. 10. 05. 11:41

ha valakit érdekel, itt van Nolannel és a feleségéve legy interjú a sorozatról és a pilotról többek között. jót mosolyogtam, amikor Joy is megemlíti a GTA-t.

http://www.ew.com/article/2016/10/02/westworld-premiere-interview

DarkEagle - 2016. 10. 05. 11:50

Ja ez eddig nekem le se esett hirtelen, hogy Nolan papa tesója csinálja a sorozatot. Legalábbis executive producer meg az 1. részt rendezte is ha igaz. Na meg itt van még egy J.J. Abrams is. Nem csoda hogy azonnal berántott. :D

Adam9456 - 2016. 10. 05. 14:53

Nagyon tetszett, gyönyörű látvány, az atmoszféra, a színészek. Igazi minőségi sorozat.
Egyből megfogott az első résszel, alig várom a következőt. Számomra az American Crime Story meg a Stranger Things után a legjobb új sorozat idén, de könnyen lehet túlszárnyalja azokat.
Tényleg rengeteg potenciál van benne az andoridokkal és a mesterséges intelligenciával.

Jonathan Nolan neve tényleg egyet jelent a minőséggel + JJ Abrams.

Enzo - 2016. 10. 05. 16:22

1×01
Na végre elkezdtem ezt is :) Már nagyon vártam az első promók óta, és hát nálam a Crichton-JNolan-JJAbrams trió bármelyike garancia a minőségre, nemhogy együtt :)
Adnék egy 8/10-et a kezdésre, nem volt olyan hú de epic, viszont rendesen felépítette a környezetet, bevezetett minket a világba, közben gyönyörű, látványos volt, remek színészi alakításokal megtűzdelve.

Szerintem ERW is jól játszott, androidot játszáshoz mindig kell tehetség. A pálmát mondjuk egyértelműen Dolores apja, azaz az eddig általam sem ismert Louis Herthum vitte el, a Mr.Forddal folytatott beszélgetése zseniálisan para lett.

Teddyről én elsőre azt hittem, hogy ő is vendég. Ed Harris karaktere meg látszólag nem lehet android, mert akkor miért nem tudta lelőni Teddy? Viszont minden más megnyilvánulása alapján meg annak kéne lennie, érdekes…

A Paint It Black jelenet nagyon nagy királyság volt, úgy érzem, meghallgatom még egy-kétszer a számot :) A Hector nevű bandita szőke sidekick csajszija meg érdekel, remélem szerepel még.

A végén a lecsapásnál kellett egy 2-3 másodperc, mire leesett, hogy ez most miért is volt cliffhanger, de tetszett!

Intro: hát, én nem ájultam el tőle, egyrészt a hosszú introkat az első megnézés után úgyis áttekerem (ahhoz nagyon jónak kell lennie, hogy ne tegyem), másrészt kicsit olyan érzésem van, mintha minden intro egy kaptafára készülne. Mármint nagyon szép, de nekem a The Man In The High Castle, az And Then There Were None, a 11.22.63., a Daredevil, a Luke Cage, és a Westworld intrója pl. valahogy olyan “egyforma”, nem tudom jobban megfogalmazni.

Darabkák:
-Amikor a légy Dolores szemén mászkál, attól a jelenettől már a trailerben is enyhe idegrángást kaptam. Amúgy a légy, mint motívum, mennyire szépen végigvonult már a piloton, a legelsőtől az utolsó jelenetig (és közte is párszor).
-A keveredő vér+tej is zseniális snitt volt, meg a későbbi jelenet, amikor a golyó ütötte lyukból folyik a tej, az már a trailerben is nagy kedvenc lett.
-A tájképből terepasztalra kizoomolást annyira korán elsütötték, hogy nem is nevezhető csavarnak, ezért itt is korán “ellőtték”.
-A hűtőházas jelenet a sok megmerevedett androiddal csak nekem juttatta eszembe az “Én, a robot” c. filmet? (Amúgy tényleg úgy nézett ki a 83.szint, mint egy lepusztult pláza…)
-Kb 2000 android van összesen, ez hátha még fontos infó lesz később.
-Az kemény, hogy pilotposzthoz már (ezzel együtt) több mint 70 komment érkezett. Remélem nem csökken a lelkesedés és a színvonal a továbbiakban sem.

szxaigza - 2016. 10. 05. 16:59

Megnéztem az előzetest, mondanom se kell nagyon tetszett. Itt írta valaki hogy a hetvenes években filmet is készítettek belőle. Letöltöttem, megnéztem. Übergagyi, irtó gyenge színészi alakításokkal, béna megoldásokkal. El is ment a kedvem ettől a soritól, de itt sokan dicsérik a pilotot és az imdb oldalon is nagyon magas, jó értékeléseket adtak.
Ezek után természetesen letöltöttem és készülök megnézni, bár most nagyon elfoglalt vagyok, mert jön ez a szemét Matthew hurricane.

winnie - 2016. 10. 05. 20:03

“Szerintem ERW is jól játszott, androidot játszáshoz mindig kell tehetség. ”

nekem semmi bajom nem volt vele, sőt, ráadásul a “kikérdezős” jelenetek miatt eleve neki van a legnehezebb feladata. eddig (nekem) végig hiteles volt, ráadásuk elnyerte a szimpátiámat.

TorrenteXY - 2016. 10. 05. 21:40

Hát gyerekek, ritkán van ez.

Mostanában már alig nézek sorozatokat(heti 15-30 órából lett 2-4 óra), repetitívnek érzem a legtöbbet, de pár újat minden évadban bepróbálok. Általában tetszik is egy-két darab, idén pl. a Timeless pilotja vagy a Stranger Things fogott meg, de csak ilyen 7-8/10 szinten.

A Westworld viszont teljesen beszippantott. Nem is emlékszem már olyan filmre vagy sorozatrészre, ami közben ne csekkoltam volna facebookot, vagy valamit. A pilot pár apró hibája ellenére nagyon változatos, érdekes, meglepő volt. Csak ajánlani tudom. Lehet a folytatás nem fog tetszeni ennyire, de ez egy ÉLMÉNY volt. Még úgy is hogy se a westernes téma, se az androidos nem szokott igazán érdekelni, ( ezzel ellentétben pl. a Timeless kötelező csekkolás volt az időutazás miatt).

Nézzétek!

sfefe - 2016. 10. 05. 22:00

Nekem ez baromi unalmas….
szerintem ennyi volt….

pytta - 2016. 10. 05. 23:28

@ “human – 2016. 10. 04. 12:30

“A kezdés, intro nagyon béna. Ha valaki azt állítja, hogy minőségi sorozatot készít az mostanában ilyesmi kezdést csinál neki, de már nagyon elcsépelt.”

linkeld már ezeket?”

Pl. a The Night Of openingje is hasonló volt, csak a közelmúltból, nekem az után most a Westworld-é bár tetszett, de azért kicsit elcsépeltnek (fantáziátlannak) éreztem… (De tényleg a GoT is, valmennyire a True Detective is hasonló stílust képviselt – jók ezek, csak olyan sorozatgyártott :) )

VanillaSky - 2016. 10. 06. 00:29

Nagyon ritkán van olyan mikor egy hasonló tematikájú filmben/sorozatban az emberek ellen szurkolok, de itt kívántam, hogy a droid visszakézből letépje a teremtők és asszisztensek buksiját. Eddig messze a legambiciózusabb pilot, de mondjuk egy hbo sorozattól hasonlóakat vár az ember.

Benzin - 2016. 10. 06. 00:35

Vótmá, hogy a gépzongora a csehóban SOUNDGARDEN átiratot nyomatott, bankrablás alatt ROLLING STONES nagyzenekarra szólt, végefőcím meg JOHNNY CASH?

Ha semmi más nem történt volna, akkor is maradnék, hátha leesik még egy-két hasonló zseni soundtrack, szerencsére a “képanyag” is rendben volt.

( Ed Harris kegyetlenül megöregedett, Hopkins meg hogy lesz a szinkronos verzióban Sinkó László nélkül? Sehogy, már most szólok…)

10/8

Benzin - 2016. 10. 06. 00:38

energy – 2016. 10. 04. 13:53

yeah!

karit - 2016. 10. 06. 01:45

Valahol a Losthoz hasonlították, hát, úgy legyen.

“van egy utalás arra, hogy 30 éve volt egy incidens” : )
Yeah, ezzel az MLMCS érzés már meg is volt, a koponyacsont belsejébe rejtett térkép csak apró bónusz, vagyis minden adottsága megvan, hogy újra heti komment tengert okozzon. 8/10

winnie - 2016. 10. 06. 04:58

karit: annyiban mindenképp lehet hasonlítani hozzá, hogy az elkövetkező részekben annyi kérdés fog felmerülni, hogy az ember nem győzi őket majd kommentbe rendezni.

bostone - 2016. 10. 06. 13:21

Jó lesz ez :)

bkitten - 2016. 10. 06. 18:15

jaj de jó akkor megvan mit akartam megnézni :D

Sawyer - 2016. 10. 06. 18:56

Vártam, nagyon vártam, és nem is az, hogy csalódást okozott, de én többre számítottam, ez csak egy közepes katyvasz volt HBO minőségben. Arra számítottam, hogy a pilotban tisztázódnak az alapok, de egyelőre sok szereplő, azonosulás velük nulla, a parkról sokat nem tudni, és eléggé Jurassic World-beütésűnek éreztem, néhol Sorsügynökséggel keverve. Mindig mikor beszippantott volna a western hangulat, benyomták a tök sablonos hepciáskodó parkos viszályokat, amik nálam elég lehúzóak voltak. Nem ismerem a régi filmet, de nem nagy kunszt rájönni, hogy mi lesz a fő probléma, ergo akkor már várhatna többet az ember egy közepesen felszínes történetvezetéstől.
A szikla óta nagy kedvencem Ed Harris, persze, nem kell rögtön az elején lelőni vele kapcsolatban a poént, de ez akkor sem volt kerek, őt például tök feleslegesnek éreztem. Apró motívumok, légy, ötletes, a kedvencem az android “csaj” apjával folytatott Hopkins-beszélgetés, egyedül ott éreztem azt a kellő feszültséget a levegőben. Amúgy 6/10-et kapna, de ez felhúzta 7-re. És remélem, hogy változtatnak ezen a dinamikán, mert rengeteg lehetőség van ebben a soriban.

szabot85 - 2016. 10. 06. 19:07

nekem sok minden mellett ez jött vissza .. https://www.youtube.com/watch?v=EjAoBKagWQA

Silverhand - 2016. 10. 06. 19:37

Sawyer:

Szerintem teljesen jó ütemben adagolják az eseményeket, és nem különösebb titok, hogy akik már megtekinthették az első négy részt, abszolút top-kategóriásnak tartják a sorozatot.

Nincs abban semmi rossz, hogy sok dologról nem kerül le a lepel, és egyelőre ködben maradnak a mozgatórugók.
Az erkölcsi dilemmák le kell, hogy játszódjanak az ember fejében, a következő részre várva végig kell peregnie párszor az agyunkban az okoknak és a következményeknek.
Nagyon tetszik, hogy nem egy szuperhősös sorozat egydimenziós történetszálát, vagy egy 45 perces nyomozás történetét adják elém, de a modellekből és a szép autókból is elegem van már. Nekem 8/10.

Ja, és még ez:

“Amik a legyek
A pajkos gyermekeknek, az vagyunk
Az isteneknek mink; mulatkozásból
Ölnek bennünket.”
(Shakespeare: Lear király)

BotondB - 2016. 10. 06. 22:05

Lenyűgöző pilot volt, pont.
Egyszerűen minden képkocka felért egy kinccsel, ha emellé idővel, vagy akár rögtön társul egy izgalmas és fordulatos plot akkor történelmi jelentőségű sorozat lehet.
Remélem így lesz, de ez akárhogy is nézem egy 9/10-es nyitány.

Platschu - 2016. 10. 07. 01:50

Jó kis sorozat lesz ez. A Dolores játszó színésznő nagyon szép és még tud is játszani. Az apja is egész félelmetes volt a kihallgatáskor, remélem később még szerepel valahogy.

Amit még nem értek, hogy ha látják, hogy a rendszer rakoncátlankodik, akkor miért nem állítják meg azonnal? Tehát miért hagyták, hogy Dolores apja ott suttogjon?

Miért nem tudják követni a Fekete kalapos palit? Erről jutott eszembe, hogy szegény Ed Harris iszonyúan megöregedett….

Miből gondolják, hogy a játékosok nem mondanak el nekik valamit? A fekete kisfiú is elszólta magát a folyóparton, bár lehet azt úgy értelmezni is, hogy ő is droid és a lányról hitte, hogy újonnan érkezett emberke.

10%-ot mondtak a sérült egyedeknél, amit kb. 200 főre becsültek, tehát a város lakossága magyarul 2000 fő. Később viszont azt mondták, hogy 1400 játékos játszik, tehát mintha a számarányok elsiklottak volna.

Nagyon tetszett, ahogy oda és vissza játszottak a nézőkkel, hogy nem tudjuk, hogy ki az android és ki nem. Elsőnek Teddyvel, majd a vége felé a bandita segédjével.

Ugyanakkor óriási marhaság, hogy fehér fonalból építik fel ezeket a “tejhuszárokat”. Erre még tényleg abból állították húzták elő a vázat. Ilyet csak olyan író talál ki, akinek nincsenek alapvető biokémiai ismeretei. Az emberi test ennél jóval összetettebb és bonyolultabb, hogy egy anyagból fel lehessen építeni. Másrészt hogy ha valaki megsérül, akkor mivel modellezik alatta a szöveteket? Mitől lesz vére? Vagy ha levágnak egy bölényt / lovat, hogy megegyék, akkor a belső szerveit mivel “szimulálják”?

S ha már a tejről beszéltünk, akkor vajon véletlen lenne, hogy a megkattant bűnöző is éppen azt locsolgatta? Nyilván nem. A legyes kezdés is rém undorító volt, ahogy ivott a szeme sarkából, de aztán a végén már simán lecsapja, miközben előtte egy perccel még éppen arról beszéltek, hogy semmilyen élőlénynek nem tud ártani, tehát hazudni is tud. Szóval ez jó összekötés volt, de ezt a szemzugból, majd pupillán mászkálást igazán kihagyhatták volna, mert ez rémes nyitójelenet.

Hogyan indítják újra a napot? Ha valamelyik modell megsérül, akkor hogy javítják meg? Miért lenne jó a játékosoknak, ha ebben a “virtuális MMORPGben” újra ugyanazt a napot élhetik át? Mivel építik újjá az épületeket, ha azok megsérülnek? Pl. a golyó ütötte nyomok,hogy tűnnek el? Meddig vannak a határok? Mivel fordítják vissza a bent lévőket? Feltételezem a programozással, hogy azért mégse legyen Truman show / a Sziget a sorozatból.

S még ott van a kérdés arról is, hogy ez most mire is jó? Miért fizetne valaki, hogy egy ilyen virtuális világban kalandozzon / szexeljen? Mi történt a kinti világgal? Vajon a kintiek emberek is androidok? Az Anthony Hopkins által játszott kreátornál is nagy csavar lenne, ha váratlanul kinyírná magát, így senki nem tudná, hogy mi indított még el. Vagy kiderülne, hogy ő már egy megszökött droid és helyet cserélt az “igazi” testével. Remélem itt azért még lesz valami csavar.

human - 2016. 10. 07. 04:17

“10%-ot mondtak a sérült egyedeknél, amit kb. 200 főre becsültek, tehát a város lakossága magyarul 2000 fő. Később viszont azt mondták, hogy 1400 játékos játszik, tehát mintha a számarányok elsiklottak volna.”

A számaid nem egymásnak mondanak ellen, látszólag 2000 robot kell, hogy fenntartsa az illúziót 1400 hús vér embernek. Avagy az összlakosság 3400 amikor tele a park játékosokkal.

“Miből gondolják, hogy a játékosok nem mondanak el nekik valamit? A fekete kisfiú is elszólta magát a folyóparton, bár lehet azt úgy értelmezni is, hogy ő is droid és a lányról hitte, hogy újonnan érkezett emberke.”

minden nap letörlik őket, és a memóriájukat is. még ha egy nap el is szabadul, másnap reboot van. pont ezen változtatott Hopkins updateje.

“Amit még nem értek, hogy ha látják, hogy a rendszer rakoncátlankodik, akkor miért nem állítják meg azonnal? Tehát miért hagyták, hogy Dolores apja ott suttogjon?”

avagy nyugodtan suttoghat, hiszen úgyis elfelejti.

“Miért nem tudják követni a Fekete kalapos palit? Erről jutott eszembe, hogy szegény Ed Harris iszonyúan megöregedett….”

lehet nem figyeltem, de nem is akarták követni egyelőre, így nem tudjuk, hogy képesek-e rá. De erről nyilván többet tudunk majd meg, hiszen elég rejtélyes a szála.

winnie - 2016. 10. 07. 07:53

Platschu: bárkit követhetnek. nem kell leállítani a rendszert ahhoz, hogy javítsák, mindig is így ment (egyébként meg nem fognak bukni több millió dollárt emiatt). a tejnek nincs köze, viszont az androidok tényleg így készülnek, ez volt az egyik legsarkallatosabb, amit megterveztek. a te jelenleg tudásod nem biztos, hogy ekvivalens a westworld jövővilágát lakók tudásával. ha a jelenlegi tudással lehetne ilyet csinálni, akkor megcsinálnák.

ja, és a számarányok rendben vannak, a játék pedig nem ez a kisváros, hanem egy nagy westernvilág. a kisváros csak az induló állomás.

“tehát hazudni is tud”

ez nem feltétlenül igaz.

“Hogyan indítják újra a napot? Ha valamelyik modell megsérül, akkor hogy javítják meg? Miért lenne jó a játékosoknak, ha ebben a “virtuális MMORPGben” újra ugyanazt a napot élhetik át?

plusz a többi kérdés – minden nem férhet be a pilotba:) de a játékosok nem ugyanazt a napot élik át, őket nem lehet rebootolni.

winnie - 2016. 10. 07. 10:15

CSAK JELZEM, HOGY INNENTŐL LEHETNEK 1×02-ES INFÓK IS.

szóval, aki nem látta a premier előtt elérhetővé tett részt, óvatosan olvasson. esetleg a kommentelők jelezhetik, hogy az 1×02-ről írnak.

ixub - 2016. 10. 07. 12:36

Nem tudom, hogy miért van egy két ember kiakadva a realtime 3d map-re. Kb. megfelelő (pénzügyi) erőforrással ma meg lehetne csinálni drónokkal és műholdakkal. A kérdés nekem csak annyi, hogy miért nincs fulltime hang rögzítés?

patrickburnsred - 2016. 10. 07. 19:57

FIGYELEM, AZ 1×02-RŐL ÍROK, SZÓVAL AKI NEM LÁTTA, AZ ITT CSUKJA BE A SZEMÉT

Ismét kaptunk egy baromi erős részt, ami ismételten csak feldobott jónéhány kérdést, de közben válaszolgatott a pilot epizódban felmerülő kérdésekre is. Valamennyivel jobban megismerhettük a világot és az odajutást mikéntjét ,persze azért itt még van jónéhány kérdés ezzel kapcsolatban, de nem hiszem, hogy nem fogjuk tudni összerakni idővel.

Friss infók érkeztek a Man in Blackről, aki nem kevés “életet” ontott ki. Ugye elárulta, hogy 30 éve itt van, mostmár egészen biztos, hogy egy labirintust keres, ahol a “játék” van. Illetve azt is megtudhattuk, hogy a készítők nagyon is ismerik őt és tisztában vannak vele, hogy miket tesz, de ez ahogyan ők is fogalmazták “ő bármit megtehet” és nekem ebben a részben méginkább megkutyulta azt, hogy ő host vagy vendég, ugye továbbra sem sérül, viszont az, ahogyan a fenti emberek beszéltek róla és ahogyan ő is beszél magáról, nekem azt az érzést kelti, hogy nem lehet host, fura és nagyon izgalmas ez a karakter, Ed Harris pedig félelmetes precizítással szerepel.

Ez a precizítás ugyanakkor persze elmondható a többi színészről is, eddig akiket bemutattak nekünk, mind egytől egyik kiváló, de nekem egyelőre Harris mellett gondolom nem lesz meglepetés ha azt mondom, hogy Hopkins emelkedik ki, aki úgyszintén bombasztikus Fordként és azt is megtudhattuk, hogy a látszólag elkényelmesedett teremtőnek azért van valami egészen nagy terv a tarsolyában, amin titkon (vagyis mostmár Lowe is belett avatva) dolgozgat a háttérben. Ez egyébként egy nagyon jól felépített és humoros jelenet is lett, amikor Seizmore büszkén és magabiztosan prezentálta a főnökségnek az új storylinet, ami “csak” egy bővítése ha úgy tetszik “dlc” a már meglévő világhoz, amit a mosolyogva hallgató Ford nemes egyszerűséggel visszautasított, majd a “semmi sem tetszik?” kérdésre kérdéssel felelt “mekkora az a bakancs?” – szerintem zseniális húzás volt :D ezután pedig kiderült, hogy ami a rész közepe felé már szerepelt templom-szerűség, igazából Ford tervének egyik alappilléreként szolgál és míg Seizmore, ismétlem “csak” bővíteni akarta a meglévő világot, szerintem Ford egy teljesen új világon dolgozik a háttérben. Ehhez lenne is 1-2 elméletem, de most még nem ért meg annyira, hogy előadjam, inkább kivárom, hátha banális hülyeség az amire gondolok.

patrickburnsred - 2016. 10. 07. 19:58

hopp és az kimaradt, hogy nálam ez is egy laza 9/10-es epizód volt. nagyon berántott.

a_n_d_r_e_w - 2016. 10. 08. 00:12

1×02

Nekem ez most nem jott at igazan, sehol se ereztem a nagy WTF-et ami itt ott pletykakent be lett lebegtetve. Hangulata volt ennek a resznek is, de a pilote jobb. Ez most olyan semmilyen. Ed Harris is ugy maszkal a vilagban mint egy eletunt RPGs, aki mar lvl70, tudja hogy senki se arthat neki, mar halalra unja a dolgot es mar teljesen 0 a beleelese a vilagba, inkabb mar csak magat szorakoztatja mert az NPCket kivulrol ismeri, de meg van egy utolso sidequest amit meg akar csinalni az achievementhez, addig nem lep ki.

bélabá - 2016. 10. 08. 01:01

1×02

Nekem ez is nagyon tetszett, beránt a történet és elrepül a 40 perc. Szóval alapvetően várós, de azért itt van pár pont ami nem tetszik igazán:

Kicsit szétszabdalt néha a történet a sok ide-oda váltás miatt. Történik valami, aztán máris az egyik androiddal beszélget egy üzemeltető.

Még zavaróbb, hogy Hopkins és a feka vezető nekem kicsit erőltetett karakterek. Ők ilyen szakmai, technológia vezetőknek tűnnek, mégis, főképp filozofálnak, meg ülnek és néznek maguk elé. Nekem ez hiteltelen, a valóságban ilyen pozícióban gyakorlatias emberek ülnének. Sokkal gyakorlatiasabban állnának hozzá a problémákhoz.

Azért lássuk be, elég komoly problémák történnek, egymás után romlanak el a robotjaik, ők meg kérdeznek tőlük hármat, aztán filozofálnak percekig.

A végén az új forgatókönyv bemutatása is hiteltelen volt. Egy ilyen park, aminél arra utalnak, hogy baromi drága bejutni, nyilván sokba kerülnek a robotok, a tervezésük, létrehozásuk, a sztorik kidolgozása, stb. Nehogy már akkor derüljön ki hogy a szakmai főnök megvétózza az egészet, amikor már minden kész van. Ennél jóval kisebb dolgokat is hónapokig terveznek, meetingelnek rajta, újragondolják, stb.

Az elején arról beszél Hopkins meg a feka vezető, hogy valaki átprogramozta-e szabotázsakció keretében a lány apját játszó robotot az előző részben. Nehogy már… A valóságban ráállítanának karbantartókat, mérnököket, programozókat, hogy derítsék ki pontosan mi volt a hiba oka, mi történt és mikor. Nem tippelgetnének merengés közben.

Ezek néha kizökkentenek a történetből, de egyébként a hangulata nagyon tetszik. Kíváncsi vagyok Ed Harris kicsoda benne.

Platschu - 2016. 10. 08. 01:13

Én azért még agyaltam tegnap rajta, mert jó lehet ez a sorozat. Kellemes a felütés, tehát ilyen Mátrix-Groundhog day-Sziget-western elegy, tehát még akár jól is elsülhetne. Ami nem tetszett annyira, hogy itt is emberek játszanak embernek látszó nem embereket. Ez olyan egyszerű és snassz megoldás egy írócsapattól. Értem, hogy így lehet Goa’uldokat és Cylonokat is bedobni, de hát na.. Bár végül is maga a sorozat erről az android-ember kapcsolatokról szól.

Szóval azon agyaltam, hogy milyen kimenetelek jöhetnek szóba. Én ugyan nem láttam az eredetit, de kicsit beindítottam magam és próbáltam brainstormingolni :

1. A Fekete kalapos pali egy hacker, aki bármikor betörhet a rendszerbe és kedvére szemetelhet. Ha viszont hacker lenne, akkor a “rendőrök” már rég kivonták volna a forgalomból. Valószínűleg az egész nyomozása is egy előre eltervezett eseménysorozat, tehát ő azt hiszi, hogy a világot váltja meg, miközben kint jót röhögnek rajta és csak vezetik ide és oda. Hiszen vagy átvizsgálta már az egészet töviről hegyire, de valószínűbb, hogy része lehetett az eredeti tervező vagy kiszolgáló csapatnak, így bennfentesként tudja, hogy hol kell jeleket keresgélnie. Esetleg nem tud kiszállni a játékból és bent ragadt, ez is lehetne egy történeti kimenetel.

2. Dolores : a névválasztás tökéletes (latinul a dolor = fájdalom), hiszen ő valóban a potenciális áldozat szerepkört alakítja. Érdekes, hogy ő a legrégebbi modell, aki gondolom minden nap megerőszakol vagy megöl valaki. Ám felmerült bennem az is, hogy miért kell egyedi androidokat gyártani? Bármikor le tudják ugyanazt az illetőt és tölteni egy új testbe a tudatát vagy az alapprogramot, mint a BSG-ben. Tehát javítgatják Dolorest, holott megvan a vázlat, bármikor legyártják újból és a régi meg mehet a zúzdába. Minek őrizgetnék a selejteket egy raktárban? Így is csodálkozom, hogy mikor fog az első habzó szájú nővédő csoport ráugorni a készítőkre, hogy kvázi legalizálták a nők elleni erőszakot a játékban. Mert hát pasik is lepuffantják egymást fegyverekkel, de azért ez egy elég kényes téma.

3. Az Anthony Hopkins által játszott figura esetleg maga Isten vagy legalábbis akár sugalmazhatnák is, így a nézőkben elültetik a kétkedést, hogy vajon a valóságban is nem így játszadozik velünk. Esetleg ő figurája is titokban android, aki átvette a tervezője helyét és szerepét. Vagy ha kitágítjuk ezt az elméletet, hogy akár az egész megfigyelő labor is szintén androidokból áll, mert az egy magasabb szint. Erről a börtönkísérlet jutott eszembe, hogy talán itt is emberkék vagy embereknek hitt androidok játszadoznak a benti csoporttal. Nyilván a statiszták levetkőztetése is egy fajta dominancia kifejezés lehet. Na most a forgatás előtt állítólag csinos kis szerződést kötöttek velük, hogy nyugodtan megtapizhatják a nemesebb részeiket a jelenetekben. A prűd Amerikát szerintem ez az öncélú nudizmus hosszabb távon ki fogja akasztani. Mert hát lássuk be egy gatyában is simán vizsgálhatnák az androidokat, de az HBO szerint ez kell a mai nézőknek.

4. A kérdés az, hogy az egész játék mire jó bárkinek is? Mert még eszembe jutott, hogy a játék lehetne akár egy szirén program is, ami egyre több embert becsábít és így igázza le a Földet. Vagy akár lemásolja az embereket és az androidokat meg kiküldi, így foglalva el a bolygót. Vagy esetleg űrlények játszadoznának így az emberekkel? Vajon tényleg lesz más környezet a westernen kívül? Szóval lehetőségek vannak még bőven.

* * *

1×02 megnézése után…

A második rész teljesen jó volt. Szépen bővítik a világot.. Na jó, most szó szerint. Kaptunk erre és arra válaszokat, miközben megnyitottak még pár új történetszálat. Határozottan alakul ez a sorozat.

Azt pl. már nem tudták orvosolni, hogy amíg az androidok memóriája törölhető, addig az emberek már kiismerik a kulcsjátékosokat. Kvázi tudják, hogy ki milyen küldetést ad. Ed Harris pedig tényleg ilyen max. levelre felküzdött játékos, ahogy andrew írta fentebb. Ráadásul nagyon is tudják, hogy mit művel bent, de nem is akarják leállítani. Ennyit a hacker teóriámról. Valószínűleg védett személy is lehet, ha egyszer szabadon garázdálkodhat. Lehet a Főnök tesója. Vagy ilyen különleges státuszt kapott android is lehetne, akinek nem törlik a memóriáját, de mivel a többiek embernek hiszik, így a rendszer nem is engedi megsérülni. Itt egyébként elgondolkodnék még azon, hogy mivel védik ki, hogy egy játékos ne sérüljön meg. A golyó megáll a levegőben?

Ami Anthony Hopkins karakterét illeti, ő maga is elszórakozik a saját világával. Vajon tényleg bemesélnek nem western környezetet is? De hát akkor le kellene a kellékeket is gyártani. Inkább valami várost építget. A DLC lefújásakor mondott beszéde is szerintem nem volt annyira ütős, még ha ezzel akarták volna a park értelmét vagy mottóját kicsit előadni

A játékmesterek magánélete őszintén szólva nem érdekel.

Az új játékos balfaszkodása az öltözéskor.. Jaj… Na mondom, ő tuti látensen meleg lesz, de a nagy szerelem hivatkozva védte erényeit. Viszont legalább azt is tudjuk, hogy vannak kint is androidok. Bár akkor megint felmerül, hogy vajon ki a gép és ki nem.

Visszatérve még egy picit a “tejre”. Jó, hát én nem neveztem el így, mennyivel szalonképesebb, mint a bálnasperma. :D Tehát marhaság ez a huzalokból összerakjuk az embereket. Utána befújják őket festékkel? És hogy loccsannak szét? Hogy lesznek belső, hihető szöveteik? Hogy van vérük, ha egyszer mesterséges anyagból állnak? Itt valami magyarázat még azért hiányzik.

Két kisebb hibát láttam :
– szegény statiszták itt már nem bírtak mozdulatlanul állni, azért voltak kisebb beremegések a sorakozónál, ami azért egy csöppet gagyin hatott
– a vonatról Teddy nem szállt le a két új játékos érkezésekor, pedig azt vártam, hogy az a program is futni fog a háttérben, mint a LOST esetében. Biztos átküldték máshová, hiszen most már a meghibásodott seriff helyett katonák kezdtek el toborozni. Szeretem az ilyen visszautalásokat és a sorozat tobzódik az ilyenekben.

a_n_d_r_e_w - 2016. 10. 08. 01:29

Amugy kicsit zavaro ez a kovetkezmenyek nelkuli vilag. Nyilvan vannak akik bemennek, es megprobaljak felvenni a szerepet es atelni a vadnyugatot, de akik sokadjara csinaljak, azoknak ez mar unalmas lehet. Raadasul van bent 1400 vendeg, eleg egyetlen ujgazdag suttyo, aki tisztaban leven azzal, hogy godmode-ban nyomul teljesen veletlenszeruen halomra lodozne a szereploket, tucatjaval, akar szazaval, ezzel azonnal hazavagva a maradek 1399 fizeto vendeg szorakozasat, nem beszelve arrol, hogy milyen koltsegei vannak aztan a javitasnak. Arra tippelek, hogy a bankszamlat folyamatosan terhelik amig bent vagy, minden kart amit okozol azt azonnal levonjak, igy tartva feken az orjongoket. Ed Harris pont ezt csinalja viszont, raadasul evek ota, es mivel mar nem gondolom, hogy egy renegat android lenne, akkor viszont egy kogazdag suttyo lesz, akinek jobb szorakozasa sincs, mint itt elverni az orokseget.

matt - 2016. 10. 08. 03:27

Lehet, hogy nagy hulyeseget csinalok, de en a masodik resz utan elkaszaltam. En ugy erzem, ebbol megint egy kurva nagy atveres lesz. Epitgetik a kerdeseket, a karakterfejlodes akar meg szinvonalas, erdekes is lesz, de a vegen az egeszrol kiderul majd megint, hogy egy bazi nagy bloff volt. Ami azt illeti, itt meg arrol sincs szo, hogy ket resz utan erdekelne, mi lesz kesobb.
Nem az zavar, hogy az elso ket reszben szinte semmi sem tortent, szeretem a lassu sztorikat, a Wire mindenidok legnagyobb kedvence nalam, de ez csak egy bombasztikus lufinak tunik, es ez a ket resz egy picit sem keltette fel az erdeklodesemet. Kar erte, az alapsztori pedig jonak tunt.

winnie - 2016. 10. 08. 03:29

matt: eleve, ha nem tetszik valami, akkor nem csinálsz hülyeséget. nyilván mindenkinek megvan, hogy őt mi érdekli. van, akit a vége (és az, ahogy összeáll minden), mást az, ahogy eljut a végéig. van, akinek a sorozat egy évekig tartó hosszú és egységes folyam, másnak heti 40 perc addig, amíg érdekli, és őt nem feltétlenül dobja fel az, hogy hosszú évekig is nézheti.

szerintem mindkettő teljesen respektálható. engem a vége sosem szokott érdekelni. ha a westworld csak az a 4 rész lenne, amit láttam, akkor is remek élmény volt, és sajnáltam volna kihagyni (nyilván nekem jobban bejöttek a részek, mint neked), mint ahogy lazán el fogom kaszálni mindenféle végeválasz nélkül a 3. évadban, ha már nem köt le – mint a lostot a 6. évad közepén:) de a lényeg, hogy azt a sok órányi élményt (vagy akár ezt a négyet), amit láttam, azaz az utazást, nem veheti el tőlem senki.

viszont összességében erre akkor is csak azt tudom mondani, hogy ez a hozzáállás kábé minden sorozat élvezetét meg tudja akadályozni. nálam is előfordul, hogy egyes sorozatoknál nem tudom, hogy bízzak-e a készítőkben vagy sem (sokszor nagyon fontos a bizalom), de ez akkor is lutri, ha az ember ismeri a készítőt (nolan ugye, eddig csak a person of interestet tette le az asztalra, plusz olyan filmeket, mint a memento, the prestige, dark knight és interstellar). mert bármikor előfordulhat, hogy csalódunk. viszont, ha valaki fél a csalódástól, az rég rossz. szóval az legyen a fontosabb, hogy nem tetszik.

winnie - 2016. 10. 08. 08:14

“szakmai főnök megvétózza az egészet, amikor már minden kész van. Ennél jóval kisebb dolgokat is hónapokig terveznek,”

ez a sorozatoknál is így van. azzal a különbséggel, hogy a szakmai főnök azt a szkriptet vétózhatja meg, ami az alapján készült, amit előtte leokéztak.

winnie - 2016. 10. 08. 08:16

“akik sokadjara csinaljak, azoknak ez mar unalmas lehet. ”

akiknek unalmas, azok nem csinálják, de épp ezért van egy csomó melléksztori és egyéb küldetés, ami simán el tud szórakoztatni ezer embert, nem?

“sehol se ereztem a nagy WTF-et ami itt ott pletykakent be lett lebegtetve.”

ez nem hiszem, hogy az a sorozat. legalábbis eddig nem. itt, keresve nem is találom a kifejezést. épp azt akartam írni, hogy valójában simán lehet spoiler nélkül is írni a részekről, mert nem hatalmas meglepődések meg csavarok vannak (eddig), inkább felfedezések. például, hogy már az 1×02-ben felébred thandie newton karaktere.

dabe - 2016. 10. 08. 09:16

Amit nem értek Illetve oké hogy kell a konfliktus, de mindent host ot alaposan (meg kell hogy)figyeljenek. A 2. részben a kurtizánt egyből vitték ellenőrzésre egy mondat miatt. Erre az amúgyis alaposan megfigyelt Abernathyt és Doloresnél nem veszik észre ahogy leüt egy legyet? Persze apróság de az apját is hogy nézte a mérnök csaj a tableten hogy a fényképen kívül mi vezetett a meghibásodásához.

DeadMan - 2016. 10. 08. 10:48

Elképesztő, hogy az első rész önmagában mennyire nem volt egy teljes pilot, és hogy ez konkrétan milyen jót tett az egésznek. Igen, itt most arra gondolok, ahogy az országos csatornákon mostanában divat az ilyen high concept dolgoknál megpróbálni 40 percbe belesüríteni az egész alapozást. Értem, hogy mi az, ami miatt ezzel próbálkoznak, de a vége az, hogy borzalmas, összecsapott az összes ilyen pilot, még azon sorozatoknál is, amikből később jó kis sori lesz.

A Westworld meg fogta magát, és nem hogy gyakorlatilag 2 részes a pilot, de még a második részére se lőttek el annyi mindent az alapfelállásból, amit máshol a 40 perc alatt szoktak. Hogy ez mennyire jót tett a sorozatnak, az szerintem már a fenti kommentekből is látszik.

Tudom, el kell kapni a nézőt, már a legeslő részben, de a Westworld nem az egyetlen olyan sorozat, ami bizonyította, hogy ezt a minőséggel lehet a legjobban megtenni.

DeadMan - 2016. 10. 08. 10:59

Ja meg félig már off, de mint alkalmanként MMO-kkal (is) játszó emberke, én voltam az egyetlen, akinek nagyon meta volt ez az NPC-k, questek, bossok felállás. Kicsit még a szadizó emberké(k)ben is magamra ismertem, mert hát tegyük a kezünket a szívünkre, van itt köztünk olyan, aki a régi falloutokban nem irtott még ki egy teljes települést, csak mert kiváncsi volt, mi történik, ha megpróbálja? :)

Vagy, a mai generáció kedvéért GTA-ban nem próbálta még ki, meddig tud őrjöngeni a város közepén, mire a zsaruk végül kinyírják?

Mondjuk, lehet, hogy egy real life Westworld park nekem már túl igazi lenne, meg vannak bizonyos dolgok, amiket még kipróbálásból sem akarnék megtenni kvázi “berendezési tárgyakkal” sem, szóval a leggusztusalanabb dolgokat művelő vendégeket már nem biztos, hogy meg lehet védeni morális oldalról az “ezek csak npc-k” felkiáltással. Viszont, bár mi nézők tudjuk, hogy ezek az eszközök igazából már többek annál, kezdenek öntudatra ébredni, és talán igazából érezni, az egyszeri játékosoknak erről fingjuk sem lehet.

Remélem a kérdéseknek ezen oldalát is megvizsgálják, kiváncsi is lennék a két újonnan érkezőből az elszálltabbik mit szólna hozzá, amikor erre rájön.

Sawyer - 2016. 10. 08. 18:47

Silverhand

Igazad van, a sebességgel nincs gond, de valami akkor sem klappol. A másodikat még nem láttam, de most olvasom, hogy a második résszel lesz teljes, ha valóban így van, akkor oké, de ez így pilotnak hiányos volt. Igen, azt hiszem ez a legjobb szó rá, hiányos.

DarkEagle - 2016. 10. 08. 20:10

1×02

Na hát, nem tudom, lehet, hogy rossz időben estem neki, kicsit fáradt vagyok de ez a rész baromi lassú volt. Nagyon jó csak baromi lassú. :D Viszont most nem akarok elmélkedni mindenen amit felhozott a rész mert rengeteg dologról lehetne írni megint csak. Kaptunk 1-2 választ is hál’ Isten. Viszont ami nagyon érdekelne, hogy ki is valójában a Man in Black csávesz. Egy pillanatig azt hittem, ő is android de aztán mégis elvetettem ezt az ötletet. Úgy tűnik mindenki ismeri és hagyják is tombolni de szerintem nem azért mert baromi sok pénze van. Azt mondta, lényegében itt született. Ergo akkor valakinek a fia vagy a rokona. Talán őa legködösebb karakter az egészben. Amit még nagyon furcsállok, hogy az öreget láthatóan nem érdeklik a hibák, olyan mintha direkt Ő akarná, hogy a robotok hibázzanak és egyre emberibbek legyenek. Mármint ez utóbbi tény, hisz ki is mondta. De nem értem mi ezzel a terve. Biztos, hogy nem csak annyi, hogy a látogatók jobban bele tudják magukat élni a dolgokba.

Egyébként az a robot kölök is akivel beszélt szintén fura volt. Az eléggé egyértelmű, hogy ő is android de egy pillanatra az az érzésem támadt, hogy van valami köze az öreghez és/vagy a Man in Black csókához. Meg az öreg is fura volt vele. Elhozta az új játszótérhez aztán azt mondta neki, hogy többet ne jöjjön oda.

Megint csak rengeteg a kérdés, amiket remélem az évad végére meg is válaszolnak. Eddig nagyon bejövős.

dinnyemano - 2016. 10. 08. 20:13

Én csak a pilotot néztem meg amiatt, hogy a hét legjobb epizódjánál vagy százan beírták…

értem, hogy miért a hype, meg totál high concept,
de olyan depressziós a hangulata,
hogy nekem nincs kedvem tovább nézni.

És az is, hogy arról szól,
hogy a robotok meghibásodnak, és elkezdenek érezni, meg létüket felfedezni…
ez is totál elcsépelt. Eddig is utáltam az ilyen filmeket, sorikat.

Goodbye Westworld.

winnie - 2016. 10. 08. 22:06

dinnyemano: pedig csak annyi történik, hogy robotokat bántanak benne, és emberek gépeket irányítanak:) egyébként szerintem annyira nem elcsépelt, nincs olyan sok hasonló sorozat (sajnálom, hogy human sosem lesz ilyen népszerű), de talán film sem – viszont valóban nem új (ami azért nem az elcsépeltséggel egyenlő). de erre számítani lehetett, hiszen ez egy 50 éves film alapsztorija (meg sok scifié), ez eddig sem volt titok, írtam én is a kritikában, hogy ezért nem sok újat hozott – ezért is lepődtem meg a 9-eseken meg 10-eseken, amihez nekem újszerű sztori is kellene.

de már az első részben látszott, hogy egyáltalán nem erről fog szólni, ez csak a kiindulás. hanem sokkal, de sokkal többről. az alapsztorit a filmben is lerendezték.

Dixon - 2016. 10. 08. 22:21

1×2 után:

Nem volt rossz, de a Pilot azért erősebb volt.
Továbbra is rengeteg a megválaszolatlan kérdés, de ezeket már fentebb sokan írták.
Ami nekem még megmaradt az első részből az Cullen és Sizemore beszélgetése a teraszon, amikor utóbbi felvetette, hogy ez az egész “vidámparkosdi” közel sem csak a gazdagok szórakoztatásáról szól:
“You are smart enough to guess there is a bigger picture, but not smart enough to see what it is.”
Szóval lehet, hogy a történet elsősorban a parkban játszódik, azért érdekes lesz figyelni arra is hogyan alakulnak a dolgok a háttérben…

pytta - 2016. 10. 08. 23:02

1×02 után én attól félek, ez a sorozat nagyon-nagyot akar markolni, de végül mégis keveset fog… És (hogy még egy ordas nagy közhellyel éljek) a kevesebb néha talán tényleg több, itt viszont úgy tűnik, mintha csak egyre többet és többet akarnának belevinni.
Szóval ez az 1×02 nekem kicsit szétesett: nem láttam a fókuszt; azzal együtt az univerzumtágítás kellett, csak ne tolják túl…

JKJ - 2016. 10. 09. 00:45

Ez a sorozat nem olyan, amit két rész alapján kell, vagy lehet megítélni. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy szán-e rá időt, de emiatt ne is hozzon senki végleges döntést 2 rész alapján.

Ez olyan, mintha valaki a hatodik érzék című filmet az utolsó 20 perc megnézése nélkül véleményezné. Lehet, de nem érdemes.

Sok a béna, felületes sorozat, de szeretném azt hinni, hogy vannak ahol jól átgondolt és jól felépített sorozatok, amiket érdemes több ideig követni, akár utólag darában is. Főleg ha utólag, már vannak vélemények, akik többé-kevésbé megbízhatóak és jelzik, hogy érdemes belefektetni az időt. A végén meg fogja érni.

Az biztos, hogy 2 rész alapján nem lehet ezt eldönteni. Ennél a sorozatnál biztosan nem.

emese - 2016. 10. 09. 02:31

Még csak a pilotot láttam, de egyebek mellett nálam a zene is nagyon nyerő: Ain’t no grave to hold my body down és a Paint it Black feldolgozás a szalon-jelenetnél. Kb minden napomat azzal a Stones számmal kezdem, szóval volt öröm, mikor meghallottam. :D

winnie - 2016. 10. 09. 04:46

jkj: aki ítél, az a pilotot vagy a 2. részt ítéli, nem a teljes sorozatot. nyilván a legtöbb sorozatot nem lehet megítélni 2 rész után az összkép viszonylatában, de azt mindenki meg tudja ítélni, hogy tetszik-e neki, vagy akarja-e nézni. csak azért én sem fogok valamit nézni, mert egy hosszabb történet elejét meséli el.

“Ez olyan, mintha valaki a hatodik érzék című filmet az utolsó 20 perc megnézése nélkül véleményezné. Lehet, de nem érdemes.”

ez viszont nem túl jó hasonlat. ha valami nem tetszik az embernek, akkor csak a vége miatt nem fog hirtelen tetszeni neki. attól teljes lesz a kép, de a filmen nem fog javítani. és az embernek az a fontos, hogy neki tetszik-e, amit lát.

Yooha - 2016. 10. 09. 09:58

Szerintem nincsenek igazi lőfegyverek, mert akkor elkerülhetetlen lenne, hogy egy vendég véletlenül lelőne egy másikat. Ha robotra lő bárki (egy másik is akár) akkor be van programozva hogy “ér” a találat, emberen meg nem.
De a vágó fegyverek, vagy hogy lelöknek egy szikláról, ott nem tudom hogy érik el, hogy ne sérüljön ember.

leila - 2016. 10. 09. 10:53

1×02

Ez megint nagyon jó volt. A hangulat, a képi világ és a történet is fejlődött. Öröm volt látni Hopkins papát, hogy egy klasszikust idézzek, ha a telefonkönyvet olvassa fel, azt is nézném.

Szépen, lassan omlik össze a rendszer, de ezt nem kínos látni, és inkább az androidoknak drukkolok, mintsem a sok ügyetlen embernek. Jimmi Simpson és a haverja az 1973-as filmből jöttek elő, ezt is öröm volt látni.

Először nem értettem, minek ide élveboncolás és ön-kannibalizmus (?), de aztán a fő designert hamar helyre rakták. Örülök, hogy nem az öncélú szex és meztelenkedés a fő téma, inkább az androidok kiszolgáltatottságának jelképe.

energy - 2016. 10. 09. 12:05

Gondolkoztam… rosszul csinálták, hogy ennyire átvették a filmet, mert manapság a virtuális valóság sokkal kényelmesebb, klasszabb, népszerűbb, modernebb, mint az androidok. A lehetőségek is sokkal tágabbak. Egy program is lázadhat…

nade - 2016. 10. 09. 12:49

profi megvalósítás, de a koncepció béna. Hogy lehet sikeres a biznisz, ha a vendégek tudják hogy robotokat dugnak, meg sebezhetetlenek? El can rontva az egész élmény, olyan, mintha csalnál egy videójátékban, GOD MODE-ban játszanál…

Harris nagyon játsza a keményt így, god-mode-ban. Legalább távolodva a központi várostól erősödnie kéne a fegyvereknek, de amint láttuk a 2. részben, egy távoli városban is sebezhetetlen még mindig. Legalább paintball lövés szintet kellett volna éreznie, meg többet ahogy távolodik.

Meg hogy hogy pont 30 év múltán jutott csak eszébe felkeresni az Easter Egg-et, a labitrintust? Egyből 2 rejtvényt is megfejtett…
béna írás…

Andris - 2016. 10. 09. 15:16

Sorozat nem lehet ambiciózus, csak személy. Talán a grandiózus szót szerette volna használni? Az jobb lenne, de az sem az igazi.

“A sorozat nagyon ígéretes, nagy potenciál van a történetben. Vajon elképzelhető, hogy egy kiváló sorozat szülését követhetjük nyomon?”

Aki ennyire képtelen fogalmazni, ne fáradjon szerintem. Az sem ment fel senkit a bénázás alól, ha zárójelet használ a szóismétlés után, amiben még fel is hívja a figyelmünket arra, hogy képtelen volt keresni egy megfelelő kifejezést.

egy igazi szakember - 2016. 10. 09. 16:59

Mivel én a realitások híve vagyok, ezért sem érdekel ez a zagyvaság, továbbá a scifik nagy része egy idő után értelmezhetetlen történések sorozatává válik, ami szintén nem érdekel.

Látom lesz mire nyálat csorgatni az embereknek, de egy Narcos második évad visszhangok nélkül le tudott pörögni itt a junkien. Ízlések és.

Lui - 2016. 10. 09. 17:17

nagyon érdekes koncepció, maradok!

Alulról a második képen.. ki az a szinésznő. Valamiben már láttam de azértsem ugrik be..

kiváncsi fáncsi - 2016. 10. 09. 17:28

egymás után néztem meg az első 2 epizódot

tetszik, beszippantott kapásból, pedig nem vagyok oda a westernért

viszont nem teljesen értem, hogy most akkor naponta vannak törölve az androidok? már az első részben is legalább két helyen utalnak arra, hogy 24 óránál nagyobb időtartamokról van szó – a vonaton a legelső newcommer meséli, hogy már kétszer járt westworld-ben, és az a 2 hét volt élete legjobb élménye – a másik, amikor egy héttel előre hozzák a nagy szalonrablást

akkor most mi van? naponta ismétlődik a világ, vagy folyik az élet a maga menete szerint?

továbbá nem teljesen értettem, hogy ed harris karaktere elrabol egy host-ot és ez nem zavar senkit? illetve, hogy megbontja a gépezetét? vagy a park üzemeltetői se igazán tudják, hogy ott volt a “tervrajz/térkép” a skalpban?

patrickburnsred - 2016. 10. 09. 20:20

@Lui:

szerintem a Raising Hope-ból lehet ismerős főleg.

kiváncsi fáncsi - 2016. 10. 09. 21:44

ha már ilyen sokan leírták, mire emlékezteti őket az intro, én a kés alatt – nip/tuck -ot dobnám be a kalapba :)

Enzo - 2016. 10. 10. 01:02

1×02
Hm. Hát ez nem vágott a falhoz, inkább csak építkezés jellege volt.
Azért jó volt látni a “belépési procedúrát”, William meg egy az egyben kb ahogy én viselkednék egy ilyen helyen :D
Az “elváltozás” vajon tényleg terjed? Mintha most Maeve is “elkapta” volna. Doloresből mondjuk csak foszlányokat kaptunk ebben a részben, talán tényleg az első két epizód tesz ki együtt egy pilotot történetileg.

-A videojátékos felépítés tetszik, kicsit egyfajta kikacsintásként is értelmezhető.
-Bernard és a nőci kavarnak, eh.
-Megvan amúgy, honnan ismerős a színész: a Quantum of Solace-ben ő volt Felix.
-A James Marsden által játszott karakter minden részben meghal, és ennyi? :D
-Maeve “szökése” tetszett, de azt meg sikeresen elspoilereztem magamnak az előzetes megnézésével. Többet nem nézek promót :D
-Man In Black száláról nem tudok mit mondani, építkezés van egyelőre. Mondjuk ez meglepett, hogy 30 éve itt van. Vajon máshogy telik az idő ott “benn”? És vajon hány megölt hostnál avatkoznának be a készítők?
-Meglepett, hogy amikor Ford nemet mondott Sizemore új tervére, akkor utóbbit – aki egyébként egy felfújt káromkodós valaki – láthatóan megrázta az eset.
-A zárójelenet eléggé alulmúlta a várakozásaimat, de lesz ez még jobb is :)

Zoli221 - 2016. 10. 10. 11:24

Teddy miert nem tudta lelőni Ed Harrist? Elsőre mintha mellélőtt volna,de hátulról tuti eltalálta

Lui - 2016. 10. 10. 21:51

patrickburnsred: Igen, Ő az, köszi!

hát, a második rész már inkább csak érdekes volt, viszont benne van a levegőben, hogy hatalmas sorozat lehet belőle.

Platschu - 2016. 10. 10. 22:48

Arra mondjuk azért kíváncsi lennék, hogy Ed Harris karaktere mit fog csinálni, ha talál egy másik játékost, akit nem tud levakarni magáról? Meg nem ölheti, kárt nem tehet benne, de a másik sem hagyja békén.

Vagy mit csinálnak akkor a játékban, ha két játékos kezd el párbajozni?

Remélem a sztori arrafelé fog kifutni, hogy a rendszer lezárja magát és valami AI átveszi az írányítást, majd egyre növeli a nehézségi szinteket. Vagy gondolom egy idő után már a játékosok sem lesznek védettek.

Tényleg, mit csinálnak a játékosokkal? Mindenki szépen kimegy estére? Vagy bent aludnak, aztán a hostoknak törlik a memóriáját?

Quantumleap - 2016. 10. 11. 09:08

“…mert mégiscsak egy 50 éves sztori jelenti az alapot,..”

Bárhogy is számolom, 1973-hoz 43 kell, hogy 2016 legyen. :) Ha kerekíteni akartál, azt szerintem inkább lefele kellett volna.

Mielőtt nekiálltam a pilotnak, újranéztem a filmet, amit eddig csak egyszer láttam. És szerintem jól tettem, mert máskülönben több kérdés merült volna fel bennem nézés közben.
Az tetszik, hogy a filmhez képest a robotok sokkal emberibbnek vannak ábrázolva. Az meg mindig is érdekelt, hogy ők vajon tudják-e magukról hogy robotok.
És igen, én még ugyan csak pilotot láttam, de egyet kell értsek, hogy nincs (még) olyan karakter, akiért izgulni lehetne, vagy beleélni magunkat a helyzetébe. Lehet, hogy majd később érvényesül a Fonzie-szindróma, és egy szereplő a sok közül a sztori jelentős, elmaradhatatlan figurájává válik?

Quantumleap - 2016. 10. 11. 09:10

Platschu:

“Tényleg, mit csinálnak a játékosokkal? Mindenki szépen kimegy estére? Vagy bent aludnak, aztán a hostoknak törlik a memóriáját?”

A filmben utóbbi volt. Amikor mindenki nyugovóra tért, a cég emberei összeszedegették a robothullákat, és amit tudtak, rendbehoztak.

Platschu - 2016. 10. 11. 22:43

Valószínűleg úgy is az emberi gyarlóságra lesz a sztori kihegyezve, hogy valószínűleg a dolgozók hanyagsága vagy egymással rivalizálása teszi próbára a parkot és mesterséges lakóit. Esetleg egy konkurens park akarja így aláásná a WestWorld projektet. Esetleg a tervező akarja így a téglákat felfedni vagy a beépített androidokat kiugrasztani a bokorból.

Egy tehetséges jótét lélek már el is játszotta zongorán a vonatérkezéses számot :
https://www.youtube.com/watch?v=rf2zVRKD80Q

noodles - 2016. 10. 13. 15:22

nem olvastam vissza az összes kommentet de gondolom másnál is felmerült, hogy a vendégek hogyan különböztetik meg egymást a robotoktól? Pl. mi van ha egy másik játékos kezébe vág bele valaki egy kést, vagy erőszakol meg egy élő embert? ok ez utóbbit le lehet állítani de egy szúrást, sérülést nem nagyon.
persze van egy csomó más minden is, de a 2.részben ez zavart a legjobban :)

Shed - 2016. 10. 14. 15:31

noodles:
Persze, ez a park ebben a felállásban nem működne 30 éve, mint ahogy mondják. Van 2000 robot, meg 1400 ember akikről nem látod hogy az. Főleg hogy kiereszteni megy a gőzt sok vendég, láthatóan be is rúgnak, kurváznak, verekednek. A valóságban itt rendszeresek lennének az olyan helyzetek hogy megsérül, esetleg meghal egy ember, akár a másiktól. De pl. mikor a szinesbőrű prosti robot megtapizta az egyik női vendéget, az gondolom OK volt. De mi akadályozna meg egy részeg embert hogy ugyanezt megtegye, vagy rosszabbat? A robotoknál ki lehet védeni hogy csak lőhetnek az emberekre, de nem üthetik meg őket, nem használhatnak ellenük semmilyen más eszközt a revolvereken kívül. De igen, egy részeg ember egy másikat, akár csak félreértésből is leszúrhat, leüthet egy asztallábbal stb.

De lesz nyilván itt is példa erre. Mert hogy Dolores új ember pasija tuti hogy visszajön még a meglátott csajhoz. Csak hát azt a 30 éve visszajáró Ed Harris elég sokszor megerőszakolja és megöli. Ők ott a farmon biztos találkozni fognak és konfliktus is lesz. Majd akkor kiderül hogy van e bármilyen épeszű magyarázat az emberi sérülések elkerülésére.

yuing - 2016. 10. 15. 01:22

Kis észrevétel: Kiemelt Westworld pilot linkje a második részre mutat.

energy - 2016. 10. 17. 12:58

3. rész után már kezdem unni, az előzetes olyan ígéretes volt, hogy nem bírtam magammal.. erre semmi.
Androidok halnak, Alice-szal keressük a létezés titkaik…
“Gondolkodom, tehát vagyok” még nincs meg.

DarkEagle - 2016. 10. 17. 21:55

Azért az 2 rész után erősen látszik, hogy ezt a sorozat nem mindenkinek készítették hanem azoknak akik értékelik a lassú folyású sorozatokat. Minap megnéztem a Falling Water-t na az pl lassú de baromi unalmas ráadásul epukisnak akar tűnni de nem ment neki. A Westworld viszont kétségtelen hogy sikeresen csinálja amit akar. Az más kérdés, hogy egyes nézők mit várnak el egy sorozattól és a készítők mit akarnak kezdeni vele. Még mindig sok a megválaszolatlan kérdés de mi a francért is válaszolnák meg 3 rész után mindet? Saját maguk ellenségei legyenek csak mert pár néző nem bír magával. akinek ez a stílus nem jön be szerintem most dobja a sorozatot mert később lesz másabb. Nyilván nem 1 évadra tervezték a sorozat. Ráadásul bármennyire is hasonlítja sok ember, – bár még mindig nem értem, miért – a GOT-hoz annak 1 részében is több dolog történt mint itt 3-ban. Nyilván ez átlag nézői szemmel igaz de igazából ha valaki NAGYON odafigyel mert nagyon oda kell figyelni, mivel ez nem popcorn mozi amit fél szemmel is ért az ember, akkor látni fogja a hogy igen is rengeteg dolog történik, mind WW-ben mind kinn a világban az emberek közt.

Néha már én se tudom mit is látok, van mikor belém hasít, hogy na ő ezt meg azt akarja aztán közben baromira nem úgy van mégsem. Szóval próbál vezetni a sorozat de közben meg is vezet. Pont úgy ahogy az embereket az androidok. Ők sem mindig tudják hogy az illet robot vagy sem és ezt a részét még tuti ki fogják játszani a készítők mert ebben van talán a legnagyobb potenciál és az átlagnézők ahogy látom ezt is várják leginkább hogy mi van ha véletlen lelövik egymást a pénzes pacákok mert robotoknak nézik egymást, márpedig erősen erre felé haladunk hiszen minél emberibbek lesznek a robotok annál gépiesebbek lesznek az emberek.

És nekem pont ez tetszik ebben a sorozatban a legjobban. És ezért hatalmas plusz pont hogy NINCS FŐSZEREPLŐ! Ez a sorozat egyszerre fricska a való élet felé és közben útmutató is. Akik értik mire gondolok azok valóban értik a sorozatot is.

Sunabubus - 2016. 10. 20. 05:20

Egyesek úgy kaszálgatnak sorozatokat egy-két rész után, mintha legalábbis tele lenne a naptárjuk jobbnál-jobb sorozatokkal, amikkel ez képtelen versenyt tartani, közben nyígnak, hogy nem értik, és különben is miért nem adnak minden kérdésre választ már az első részben. Röhejes.
Én mmo-val játszok, értem, és értékelem a sorozatot. Tetszenek a részletek: a “bugfixek” (helyszínen), az “npc” interakciók, az “eventek”, amikbe a “játékosok” csak belecsöppennek jártukban-keltükben (amikor, és főleg ahogy lelövik Escatont), az egyszeri csóri quest givereket – akiket visszautasítanak (öreg papper vs. kés). Szerintem nagyon jó!

winnie - 2016. 10. 20. 07:26

Sunabubus: adja magát a kérdés, hogy miért zavar téged, ha mást nem érdekel egy sorozat? a sorozat akkor is lehet jó, ha rajtad kívül senki nem nézi. a világ legtermészetesebb dolga, hogy valaki elkaszál egy sorozatot a pilot után, mert nem tetszik neki. ha valami nem jön be, akkor minek nézze a folytatást? ez a pilot funkciója.

“Egyesek úgy kaszálgatnak sorozatokat egy-két rész után, mintha legalábbis tele lenne a naptárjuk jobbnál-jobb sorozatokkal, ”

ööö, mi van?:) épp ez az, hogy tele vagyunk jobbnál jobb sorozatokkal – ha ez valamikor igaz, akkor ma. nagyon durva, hogy például nekem már a szimplán “jó” sorozat sem fér bele, mert annyi a nagyon jó és a kiváló. csak az elmúlt két hónapban 12 új, kötelezően nézős sorozat indult, és akkor a visszatérőkről nem is beszéltünk. Idán eddig 49 újonc lett nézős nálam, amik közül kizárt, hogy az összeset megtartsam, ergó még azokból is kaszálnom kell.

szóval ilyet csak az mondhat, aki nem is próbál be új sorozatokat, max évente 20-at, és csak a hype-oltaknak ad esélyt. a többség természetesen érthető módon ilyen. de mondom, ettől eltekintve, hogy lehetetlen nézni minden nagyon jót, az ember nem fog olyasmit erőltetni, ami nem érdekli.

DarkEagle - 2016. 10. 21. 00:09

Kivételesen 100%-ig egyetértek Winnie-vel. :D
Bár Sunabubus-nak is igaza van abban, hogy egy ILYEN sorozatot nem lehet 2 rész alapján megítélni. Human is írta a saját kritikájában, hogy ezt a sorozatot darálva jó nézni mert úgy áll össze a kép. Így csak olyan mintha egy nagyon hosszú filmet néznénk darabokban. Persze akinek megszokott már ez a dolog, azok maradni fognak végig, akiknek meg újdonság és Castle-ön meg hasonlókon edződtek ahol évadonként akár 10 részt is kihagyhatsz nem maradsz le semmiről azoknak ez a sorozat egyáltalán nem való. :D

Azt a vak is látja, hogy ez a sorozat se nem mainstream se nem hype mert akkor akármennyire is szar lenne nézné mindenki. Bár talán a hype-ot rá lehet fogni de nálam a hype a GOT-nál kezdődik igazán.

Egyébként épp a mostani “Travelers” kritika után jöttem rá hogy csak az elmúlt 2 hónapban felvettem 10+ új sorozatot a listára és elnézve a nézettségeket legalább a fele maradni is fog. Ja és még csak ősz van jön vagy másik 10 a mid-seasonből és akkor ott az alap 40-50 amit nézek, igaz azokból kb 20 van amit szinten is tudok tartani. :D

Szóval ja választék van dögivel az viszont már egyéni szoc problem hogy kinek mi a minőségi. Mert hiába nézek 50+ sorit annak csak a 10%-ra adnék többek 7/10-nél a maradékból pedig olyan 5-6/10-es skálán mozognak. 5 alattiakat meg nem nézek már értelemszerűen. MAX ha már évek óta nézem őket.

Sunabubs - 2016. 10. 22. 16:07

Winnie, én választok magamnak sorozatot, nem bepróbálok. Megnézek egy trailert, elolvasok egy “miről is fog ez szólni” írást, és kb. itt elbukik 70%-a az újaknak.
1. A Szereplőknek szimpinek kell lenniük. Big bang theory felőlem lehet a legjobbnak kikiáltott sorozat, én idegrángást kapok a szereplőktől. Az összestől.
2. A sztorinak érdekelnie kell. Engem nem érdekel a 9999. amerikai ügynökös/fehérházas sorozat. Nagyon kitűnőnek kell ahhoz lennie, hogy belenézzek. Ezek általában 1-2 évad után jutnak el hozzám, mert amúgy a francnak van kedve egy eleve bukásra ítélt sorozattal bajlódni.
3. Nem szeretem ha egy sorozat tiszta másolata a másiknak. Példa a rengeteg kórházas sorozat, meg a helyszínelősök, meg mi is volt a gyilkos elmék kopija? Szóval ezekből kizárt, hogy én többet futtassak egyszerre. Hogy van-e sorozat, amivel ellennék, mert időmbe belefér, de amúgy nem nagy szám? Persze, csak akkor inkább hadd ne már.

Neked úgymond a szakmád mindenbe belenézni, de nekem nem. :D Inkább kevesebb sorozatot nézek, de azok különlegesek, minthogy több “futottak még”-et nézzek. :/
Engem nem az zavar, hogy másoknak nem tetszik, hanem hogy nem is értik, és úgy szólják le. De ez is túlzás, hogy zavar. Ilyenkor mindig eszembe jut Wall-E. Ülünk a fotelünkben a kis szívószálas szörpikénkkel, és előre megemésztett cuccokat tolunk lefele, ha kicsit rágósabb valami, már nyüszögés van.
Elmúlt két hónap 12 kötelező sorozat? Hm. Gondolom szeptember-októberre célzol? Lehet hogy ez megint összefügg azzal, hogy én tudatosan választok magamnak sorozatot, de nekem szeptember-októberből van… 1 szeptemberes (Van Helsing, de eddig szvsz meh :/), éssss 4 októberes. (Travelers pilotja nekem nem volt meggyőző, akkor 100X inkább Str8, hasonló vonal)
Arról nem is beszélve, hogy a naptáram márcsak azért sincs tele, mert ugye 2-3 havonta jönnek-mennek sorozatok, így nálam pl. a naptár sokszor hirtelen üres lesz. Van 52 sorozatom amit nézek, ebből jelenleg fut 12-13.

Itchap - 2016. 10. 22. 18:05

Elottem mar mondtak, de tenyleg inkabb RED DEAD REDEMPTION (ha mar Rockstar) :)))

DarkEagle - 2016. 10. 24. 23:16

Ez a 4. rész oda lett téve rendesen megint csak. Ford beszélgetése a kurfirc anyuval durva volt. Vajon honnan tudja hogy ezek ketten kufircolnak, tényleg robot a szentem? Mármint a csoki pasas. Még szoknom kell a neveket sorry. :D

Mindenesetre ahogy elnézem TIPPRE, évad végére felépül az új helyszín ami már nem vadnyugatos lesz. De az tuti hogy nem egy szimpla dolog mint most. És ha tényleg elszabadul a pokol érdekes kis harcok kerekedhetnek.

Dolores pedig nagyon jó helyre került mert az a baromarc simán el fogja mondani neki hogy ő egy android. És már így is ki van készülve szegény csaj.
És ha már csaj, már másodjára láttuk azt a kis csajt akivel beszélt aztán eltűnt. Most nem tudom az mi akar lenni, egy szellem? Azt erősen kétlem szóval nem értem miért csak ő látta. Vagy egy újabb emlék a múltból? Néha nagyon nehéz kivenni egyébként hogy mi a jelen és mi a múlt. Most már egyre jobban érdekel mi is az a labirintus és remélem megéri oda elmenni.

PuMa - 2016. 10. 31. 20:10

1×05

Hú szerintem ez most nagyon jó rész volt, a pilot óta a legjobb. Úgy érzem, most igazán nagyot fordultak a dolgok. Tetszett, hogy többet megtudtunk a labirintusról, az is kiderült, hogy a hostok sem sebezhetetlenek, és valami egészen remek párbeszédek voltak.
Ja és végre Ed Harris, Hopkins találkozás, öröm volt nézni a két színészlegendát együtt. Meg Teddy is érdekes volt abban a jelenetben
Nálam 8,5/10

Aredhel - 2016. 11. 01. 11:44

@PuMa +1
Szerintem is ez volt eddig a legjobb rész. Úgy éreztem, hogy most nem csak filozófiai mélységekben való elmerülés volt terítéken (nem mintha azzal nagy baj lenne…), hanem a sztori is haladt előre. Dolorest kezdem megkedvelni, főleg így William mellett, pedig az elején ritka ellenszenves volt. Plusz Ed Harris és Anthony Hopkins együttes jelenete nekem a Heat nagy DeNiro&Pacino találkozását idézte. Borzongató volt.
Amit nagyon tud ez a sorozat, az a hangulatteremtés. Talán ezért is jó hetinézősben és nem darálva. Egészen specifikus, megfoghatatlan érzést kelt bennem, ami napokkal utána is be-bevillan az adott rész egy-egy jelenetével együtt. Így az sem fog esetleg zavarni, hogy a végén a Maze esetleg nem lesz akkora durranás. Számomra jelen esetben tényleg inkább az odavezető út a fontos, mint a cél maga.

winnie - 2016. 11. 07. 13:05

na, eddig ez volt a legnemkedvencebb részem, pedig ebben történt a legtöbb dolog.

és megint volt benne kacsintás a régi filmre. és megint mondták a készítők, hogy ez csak apróság, nem érdemes teóriákat gyártani.

nade - 2016. 11. 07. 13:18

^ mármint az 1×07? egyetértek. a robot megfenyegeti, erre ahelyett hogy lenullázná, inkább “hogyne, szuper okossá teszlek, miértne”.

nade - 2016. 11. 07. 13:19

bocs: 1×06

Alterego9 - 2016. 11. 07. 16:17

Maeve körtúrája nagyon szép jelenet volt, azt meg már a másik threadben is mondtam, hogy az ő semmiből rejtélyeket megfejtő szála jobban tetszik mint a Dolores és MiB és Ford és Bernard közötti pusmus.

Brynden Rivers - 2016. 11. 07. 18:17

Az továbbra is rohadtul nincs megmagyarázva a sorozatban hogyan nem vesznek észre olyan változásokat, mint Dolores esetében a gyilkolás, meg az hogy teljesen lement a loopról.

A cég biztonsági rendszere valami félelmetesen rossz, ha nagyjából minden csak túl későn derül ki.

DarkEagle - 2016. 11. 08. 00:11

@Brynden Rivers: Ami azt illeti épp a 6. részben magyarázták el csak nem volt szájba rágva. :D

Emlékezz csak vissza kis is a főellenőr és ki is az aki többek közt irányítja a régi gyártású robikat mint pl Dolores? Na, meg van? :D Mondjuk Dolorest nyilván Andrew irányítja de mivel a vezírek közül mások is irányítgatnak ezért nem foglalkozik velük más csak az a két illető aki nem tud semmiről. :D

Amúgy ez a 6. rész durván jó volt megint. Nem tudom de nálam eddig minden rész egyre jobb és jobb lesz. Mondjuk azért az feltűnt hogy Dolores most nem volt. Ami pedig Meave-vel történt szimpla kocka gyengeség. Leállíthatták volna de ha megteszik magukat is bajba keverik. Szimpla elemi ösztön ahogy mondani szokás.

Amúgy más is észrevette a filmbéli Easter Egg-et vagyis Gunslinger-t? :D Ha nem akkor tessék:

http://screencrush.com/westworld-movie-tv-easter-egg-yul-brynner

DarkEagle - 2016. 11. 08. 00:29

LOL most nézem csak, mi a francért Andrew-t írtam, Arnoldot akartam. :D

nade - 2016. 11. 14. 12:08

ja és az a Bernardos fordulat elég gyenge volt.Már rég parancsszavakkal utasitgatta. A vonatos/üldözős jelenet se volt valami izgalmas… pl a BlackSails fogatüldözés is hatásosabb volt

energy - 2016. 11. 14. 12:11

Kezdek kiábrándulni. Ki nem látta ezt előre?
A vonatos rész unalmas volt.

DarkEagle - 2016. 11. 14. 13:07

Emberek ez rohadtul nem azért volt EPIC mert nem számított rá senki. Hanem mert rohadt epic volt és kész pont. Azért mert gondolunk vagy számítunk valamire és az a valami tényleg bekövetkezik még nem von le az értékéből max ha hülye vagy és nem értékeled a jó történet mesélést. :D

Maga a rész elég lagymatag volt mert most a hostokkal való részek lazábbra voltak véve hogy a vége jobban üssön, szó szerint. :P Doloresék része pl nem hiányzott de az is előrevitte legalább a storyt.

Meave pedig továbbra is remek. Kíváncsi vagyok mit fog csinálni, kétlem hogy róla is tud Ford de nem lepne meg ha tudna.

Ford pedig pont hogy nem szemétláda mert a vezetőség a gennyláda. tudták hogy mi lesz mégis leküldték a nőt hogy intézkedjen.

Egyébként beigazolódott amit mondtam, hogy a robotok egyre inkább emberibbek míg az emberek totál hülyék lesznek. Szerencsétlen nő azt se vette észre meg úgy általában senki hogy Bernard robot. :D Ez a heti rész nagyon durván odaszólt a való világnak és jól pofán is b@szta.

A mihez tartás végett mondom, hogy a Bernardos fordulatot már az 1. részben tudtam de ettől függetlenül kirázott a hideg mert aki szerint az a jelenet ott lenn nem volt 20/10-es legalább az hülye. Már elnézést. Hopkins legapróbb pislantása is aranyat ér. Amikor pl Clemmel szarakodtak meg se szólalt de nem is kellett már ott látni lehetett hogy mindent tud és csak röhög a többieken mert azt hiszik ők az Istenek pedig nem. :D

Alterego9 - 2016. 11. 14. 15:31

Annak örülök hogy Maeve továbbra is úgy tűnik hogy a maga ura. Volt ott egy becsapós jelenetvágás amikor úgy állították be mintha az ő lázongása lenne előkészítve véráldozatnak, de nem.

Doloresék továbbra is unalmasabbak, a park keretei között játszadoznak. Még ha nem is a múltban vannak, akkor is tudjuk hogy minden robbantásukat a HQ hagyja jóvá, hogy Dolores tét nélkül újrakezdhetné a loopját, stb.

Bernard leleplezésében DarkEagle-nek van igaza, egyszerűen rohadt jó jelenet volt, esztétikus, ugyanúgy mint múlt héten Maeve körútja a laborban. Nem mint twist volt jó, hanem mint dráma.

mxyzptlk - 2016. 11. 14. 16:30

Hú emberek, hát ez kemény volt, remélem az évad utolsó 3 része is hozza ezt a szintet. Sejtettem hogy durvulás lesz de erre nem gondoltam volna.

nade - 2016. 11. 14. 17:08

^a múltban még nem biztos hogy engedélyezni kellett a robbantást, a pisztoly is máshogy működött, hátra esett tőle Will (Logan nem, de meg is jegyezte hogy új fegyver volt)

Láttam pár cikket, amiben irják hogy de, twistnek szánták. lehet az is lett volna, ha nem forumozgatok/unk és találkozunk megannyi teóriával.
A következő gondolom az lesz hogy Bernard Arnoldról lett mintázva. A neve (Bernard Lowe) anagramjából kijön egy Arnold Weber név.
Vagy (és) hogy még él és ő rabolta el Elliet.

Blobov - 2016. 11. 14. 19:19

Nade: Elsie az, nem Ellie, ez nem a Dallas. :-)

Acheron - 2016. 11. 14. 19:43

Gyerekek, attól hogy teóriákat kreálunk, vagy éppen másét olvassuk, nem leszünk okosak, és előrelátóak. A Bernard eset mindeddig csak elmélet volt, és ne mondja már nekem senki, hogy előre biztosan tudta! Feltételezte, de az más.
Az jelenet nem is csak azért volt durva.

Más. Nekem is eszembe jutott utána, Elsie. Ő kaphatta volna el? De akkor miért kereste oly bőszen telefonon. Igaz, Theresa-ra se fog emlékezni, nem ő irányította saját magát.

Szerintem jót tenne, ha az emberek nem olvasnának kommenteket. Igen tudom, nehéz ellenállni.

Owerlord - 2016. 11. 14. 20:41

Ezt a 7. részt ismét odatették rendesen! Yeeeeeyee

DarkEagle - 2016. 11. 14. 20:54

Berendelték a 2. évadot viszont a hírek szerint csak 2018-ban fog érkezni sajnos. :( Na mindegy lényeg hogy jó legyen. :D

tibi - 2016. 11. 14. 21:18

Én arra számítottam,hogy Bernardék Elsie hulláját és egy félkész Elsie-t találálják meg, és utána lehetett volna agyalni ,hogy kiket cserélhettek már le robot verzióra.
De lehet,hogy gyorsan legyárt Ford egy Theresát, és akkor ugyanez a helyzet.

Syracuse - 2016. 11. 17. 00:16
energy - 2016. 11. 21. 13:06

Már tudom hova küldte Loki az apját:D
House of the Rising Sun OMG
A szépség és a szörnyeteg reklám?
Még egyszer? Jó jelenet volt, de már kezd sok lenni!
Nem értem mi folyik itt, de a több idősík teória nem tűnik helyesnek.

Ida - 2016. 11. 21. 13:55

Eddig is hajlottam a több idősík elméletre, most úgy gondolom akár 3 idősíkot is bemutatnak, ebből kettőt (vagy mindhármat) Doloresen keresztül.
Van egy múlt a park kezdetéről, amire Dolores emlékszik (és szerintem Ő lehetett aki fellázadt a teremtője ellen és ki akarta írtani az egész parkot, Arnoldnak segítve), van a múlt, ahol dolores Williammal utazgat, és a jelen, ahol a többi esemény játszódik, és Ed Harris egyre inkább Willnek tűnik.
(a 8-as monológja alég sokat elárul)

wondorog - 2016. 11. 21. 17:31

Én is egyre biztosabb vagyok a William=MIB teóriában, bár William színészének szája szélén van egy nagy szemölcs, ami Ed Harris-ről hiányzik, de valószínűleg ezt egyszerű plasztikai műtéttel ki lehet magyarázni.

wondorog - 2016. 11. 21. 20:27

A timeline valahogy így nézhet ki:
A park 35 évvel ezelőtt épült, Dolores kb. az első évre flashelhetett vissza a templomnál, amikor elkezdték beprogramozni a dolgokat, ekkor történhetett Arnold “balesete”. MIB említette, hogy 30 évig volt együtt a feleségével, és utána tért vissza a parkba, az a jelenlegi idővonal, míg Doloresék 30 évvel ezelőtt vannak.
Egyetlen egy zavaró tényező van: 2 vagy 3 résszel ezelőtt MIB azt mondta, hogy az ő még emlékszik amikor nem volt hús-teste az androidoknak.

Blobov - 2016. 11. 28. 08:57

A mai részből az idővonal nagyjából összeállt:

1., Dolores a régi városban fejlődik az androidokkal, Arnold ekkor fejleszti őt. Dolores megöli Arnoldot valamiért. Ennek örömére az összes hostot Teddy levadássza.
2., Will és Dolores útja, Dolores ekkor is újraéli azt, hogy mi történt korábban vele, de nem tudjuk még, hogy itt mi volt a labirintus vége.
3., Napjaink: Dolores elszalad, végigjárja egyedül az utat újra és a templomban Arnoldot keresve MiB-t találja meg.

energy - 2016. 11. 28. 11:17

Nagyon csúnyán át….tak minket!
Legalább mások rájöttek, minden ellenére.
Második évadot nem fogom nézni ezek után.

Hanadi - 2016. 11. 28. 11:33

energy: mivel ***-tak át?

energy - 2016. 11. 28. 11:53

Egy rakás teória beigazolódott, beigazolódni látszik, amiket nem akartam elhinni, mert akkor a készítők a vágással és egyebekkel durván megvezettek minket.

Tod - 2016. 11. 28. 12:45

Nem megvezettek, csak nem tették egyértelművé. Teljesen más.

Malachi - 2016. 11. 28. 12:47

Star Warsban is mindenkit megvezettek, hát Vader Luke apja! Soha többé Star Wars! Istenem.

Hanadix - 2016. 11. 28. 13:00

Attól hogy a végére áll csak össze a kép, még nem át*ás. Az elejétől kezdve tudni lehetetz, hogy ilyen lesz.

Ida - 2016. 11. 28. 13:04

Elég sok (egyértelmű) utalást elszórtak azért a részekben, hogy a mai “fordulatot” lehessen már előre sejteni. Eddig kb. minden bejött amira tippeltem (és a sok netes elmélet alapján nem csak én).
Kíváncsi vagyok az utolsó tipp is bejö-e. :)

Alterego9 - 2016. 11. 28. 13:40

Érdekes hogy Elsie halálát még most sem igazolták.

wondorog - 2016. 11. 28. 14:44

Na 2 nagy elmélet maradt az egyikben szinte 100% vagyok, már csak a Wyatt-es kérdéses, de az is egyre biztosabb.

mogsta - 2016. 11. 28. 17:31

Arnold, Bernard, Charlotte, Dolores…

Acheron - 2016. 11. 28. 18:53

Azért a fiatal Hopkinsos résznél megint csak pislogtam, hogy mire nem képesek már manapság. God Bless the CGI.

hbal - 2016. 11. 28. 21:02

Bitang jó rész volt megint.
@Acheron tényleg kemény volt az a jelenet a fiatal Hopkins-szal, én is csak lestem :D

juhdo3 - 2016. 11. 28. 21:15

Én mostmár ezt végképp nem értem… oke hogy idősíkok meg minden de valaki magyarázza már el légyszi 😂

leila - 2016. 12. 05. 10:20

Hoppá, hoppá. Sok mindent előre láttunk, de talán azt, hogy Dolores = Wyatt, azt nem.

És vannak más világok is!

Blobov - 2016. 12. 05. 11:10

Viszont szerintem felesleges volt a duplarész, ez mehetett volna két darabban is nyugodtan.
(Maeve-en csodálkoztam, mi a fenéért szállt le? Mi van a programjában így? Ja és igen: egyáltalán van ébredés vagy csak Ford kavart minden szoftvert össze? :D)

Fakocka - 2016. 12. 05. 11:14

“Maeve-en csodálkoztam, mi a fenéért szállt le? Mi van a programjában így?”

Ő döntött így. És itt az Ő-n van a hangsúly. :)

Fakocka - 2016. 12. 05. 11:17

Meg a “Döntött”-en. :D

leila - 2016. 12. 05. 11:18

Az öntudatra ébredés most történt meg. Arnold már megtette volna, Ford viszont még szívatni akarta őket előtte, hogy szenvedjenek még.

Dixon - 2016. 12. 05. 11:39

MiB feje a végén mindent vitt :)

irgum76 - 2016. 12. 05. 11:44

“de talán azt, hogy Dolores = Wyatt, azt nem.”

ez nekem evidens volt pár résszel ezelőtt is
viszont, hogy Dolores = Dolores az nem

a másik MiB-Will hát nem tudom számítottam rá meg dramaturgilag is indokolt
de ha egyszer valaki ennyire szeret valakit akkor később nem tesz vele ilyeneket

szerencsére sok mindenre választ kaptunk
én arra számítottam, hogy a fele FB lesz a másik fele meg homály és várhattunk volna egy évadot a válaszokkal
viszont a válaszok mellett egy csomó új kérdés is felmerült

szerintem nekem elég volt ez a 10 rész
a misztikum lufi kipukkadt
következő évadot nem hiszem, hogy nézem majd

leila - 2016. 12. 05. 11:56

@Dixon

Ő végre megkapta, amit akart, egyenlő küzdelmet.

Maeve-t ki programozta, hogy meneküljön?

Blobov - 2016. 12. 05. 12:45

Az igazi metapoén az lenne, ha nincs is öntudatra ébredés, az is végig csak a narratíva része. S Ford valójában csak a Delost akarta kiírtani azért, mert elvették a játékszerét :)

arsebulls - 2016. 12. 05. 12:54

Oké. William miért ölte meg Maeve lányát, azzal az indokkal, hogy kíváncsi arra, hogy él-e, ha már ott volt neki az összes Dolores-es kaland? (Hiszen öreg volt már amikor elment Maeve-hez)

István - 2016. 12. 05. 12:58

Blobov: Szerintem pontosan ez történt.

nade - 2016. 12. 05. 13:13

csak katonákat ölt Willként, nőt és gyereket (ill annak látszó robotokat) nem.
A nagy revealnél majdnem elhittem, hogy mégse Will lesz MiB, de szerencsére nem kavarták tovább.

Lehet hogy azért ütötte D-t, hogy rendbejöjjön. Mint amikor a rossz gépeket is ütögeti az ember…. és be is vált, emlékezni kezdett.

kla - 2016. 12. 05. 13:20

Atyaég, mennyire túlhúzott finálé volt ez. Az mindig jó, ha egy jelenet megkapja a kellő teret, de ez nagyon, nagyon túl volt itt tolva. És ezt érzem leginkább az egész évadra is, a füst itt jóval nagyobb volt, mint a láng. Na de ezt majd a kritikánál.

Ford halálában biztos voltam, várható volt, hogy Hopkins nem fog több évadra maradni. Azt mondjuk kinézem a sorozatból, hogy felvettek vele pár jelenetet előre, későbbi emlékképekhez vagy látomásokhoz.

nade - 2016. 12. 05. 13:21

Blobov: ahogy István irja, akárcsak régen, most is a mészárlás lett a vége (ill. kezdete egy új történetnek)

Ami robot meg épült, amikor Bernardról kiderült hogy robot, még az is lehet hogy Ford robot teste volt, és azt lőtte le most Dolores. Igy Ford visszatérhet 2. évadra, ha akar/megéri.

nade - 2016. 12. 05. 13:25

MiB meg ha túlélte, visszavonul, hasonó, de nyugisabb világot alkotni, ez lett a Truman-show

Pilgrim76 - 2016. 12. 05. 13:33

nade: Nálam a nap kommentje a tiéd! :D

sallome - 2016. 12. 05. 13:49

“Maeve-en csodálkoztam, mi a fenéért szállt le? Mi van a programjában így?”

Tök egyszerű, a lánya miatt szállt le. Bernard kifejtette, hogy a lányával kapcsolatos emlékei a kódja sarokkövei. Ha törölné, azzal konkrétan tönkre vágná a személyiségét. És bármennyire is tudja, hogy csak kitalálták neki a narratívát, annyira a része,hogy leszáll és megkeresi a lányát, mivel nélküle nem mehet el, bár ezt akarja legjobban.

Más:

Az “alagsorban álldogáló” hostokat mindet azért vonták ki a forgalomból a 30 év során, mert már valamikor öntudatra ébredtek? (Bernard mondja,hogy némelyik bele is őrült. Gondolom, akik a törlés után újra “normálisan” üzemeltek, mint Dolores, azok meg mentek vissza a narratívába, vagy újat kaptak, mint Maeve)

Blobov - 2016. 12. 05. 14:06

sallome és mások: Akkor másként írom: Maeve az én szememben nem selfaware host, hanem csak egy narratíva által irányított host, akinél lehet, hogy az is benne van a narratívájába, hogy akkor a végén leszáll, és mégsem megy sehová (de addig végigcsinálja a forradalmat, mert ugye ez is kellett/kellhetett Fordnak).

kla - 2016. 12. 05. 14:16

Továbbra is nehezen hiszem, hogy Hopkins marad több évadra, de ez érdekes, nézés közben is feltűnt, hogy valami nem stimmel ezzel a kézfogással:

https://www.reddit.com/r/westworld/comments/5gldxh/ep_10_spoilersa_simple_handshake/

energy - 2016. 12. 05. 14:43

Végre vége. Ez a sorozat nem azt adta, amit vártam. Nem fogom nézni a 2. évadot. Egy pillanatra már azt hittem, ellövik azt a poént, hogy sorozatot forgatnak.

nade - 2016. 12. 05. 15:51

^Igaz. A találgatások jók voltak, de pl az Ash vs evil dead a maga félórácska játékidejével messze szórakoztatóbb mint ez gigaprodukció.

muhaddib - 2016. 12. 05. 16:37

Ford először a gőg miatt nem engedte az Ébredést – elvégre nem is hitt benne.
Arnold halála jobban megviselte mint gondolta volna, és egyre jobban megértette mi motiválta Arnoldot.

Viszont, az Ébredés egy gyermek ébredése lett volna. Kiengedni a Host-okat a kegyetlen világba, olyan lett volna mint egy gyerektől elvárni, hogy felelős döntéseket hozzon. Tanulniuk kellet, és szenvedni. Az emberek nem azért mentek a parkba, hogy babusgassák a host-okat hanem, hogy kiélljék perverz és brutális vágyaikat. A host-ok betekintést kaptak abba, mi vár rájuk a valódi világban, ahol nem építik őket újjá, hanem egy életük van.

Egy oktató farmot hozott létre Ford az AI-knak, ahol sosem semmisültek meg. Raktárban védték őket, amíg elegen lettek, hogy megvédhessék magukat.

Tippre, a 2-ik évad több évvel az első eseményei után játszódik. A park még mindig üzemel, de csak a többi szinten, a WestWorld rész lezárva,ahol Delos háborúban van a host-okkal. Időközben jó pár host kijutott, és Abernathy információjával szépen lépegetnek felfele céges ranglétrákon – elvégre bőven van piszkos infójuk gazdag, hatalmas emberekről. Ford évekkel ezelőtt elhunyt, és már régóta a csere-host vitte a prímet helyette, és beáll a forradalomba. Bernard marad a Delos-nál, de titokban segíti a forradalmat. Maeve az első 2 részben meghal végleg, és a háttértörténete eltűnik teljesen. William a parkban marad és bújkál, személyesen akarja megölni Dolores-t. Logan-t előszedik az intézetből ahova bedugták, miután a Delos főrészvényese eltűnt, és a családból ő maradt még életben.

Én várom a következő évadot, remélem 2 év kihagyás elég időt ad az alkotóknak egy hasonlóan élvezetes évadhoz.

JKJ - 2016. 12. 05. 17:10

A második évadba, csak akkor fektetek időt, ha már lement és a visszajelzések pozitívak.

irgum76 - 2016. 12. 05. 17:43

Muhaddib:
Jaj :)

Platschu - 2016. 12. 05. 19:08

muhaddib : Ez marha jó, valami hasonlón gondolkodtam én is.

Én mondjuk még azzal csavarnám meg az egészet, hogy a farmon történt jelenetek már a 2. évad idővonalához tartozik. Tehát Maeve megtalálja a lányát, aki még életben van és utána jön az indiántámadás és lép közbe a MiB is. A kislányról akár kiderülhetne, hogy Bernard (Arnold) és Maeve közös gyereke, aki nem más, mint … CHARLOTTE és aki a kinti világban nevelkedett fel. Tudom, hogy ez ilyen vad elméletnek tűnik, de bírnám, ha igazam lenne.

Korábban még arra is gondoltam, hogy esetleg MiB tényleg megszöktetett egy hostot és ő lett a felesége, aki viszont a kinti világban csalódva öngyilkos lett. Mert Charlotte akár lehetne Maeve és William gyereke is a kinti világban, de hát ez már nagyon szappanoperás lenne és nem is volt köztük semmi vonzalom.

Egyáltalán ne vegyétek készpénznek Ford látványos öngyilkosságát is. Miért is tette volna? Az az ember, aki a családjából is biodíszletet csinál, nem fog a halálba rohanni önként. Pláne hogy előtte erővel védte a mostani narratíva elindulását. Tehát lehet simán ő is egy másolat volt már régóta, míg az igazi valahol jót röhög az egészen. Nyilván akkor nem fog nevetni, ha látja, hogy az új író srác belebarmolt a tervébe és megint más irányt vesz a főtörténet.

A szamurájokból kiindulva egész biztosan létezik Medievalworld is ezek szerint. S Félix is homályosan utalt rá, hogy ennél sokkal nagyobb a létesítmény. Valószínűleg a vonat több helyen meg tud ám állni…

Visszatérve még Maevere. Hogy akart volna elmenni, ha egyszer a bombás problémát nem oldotta meg a testében? Vagy lehet nem tűnt fel és én nem értettem meg, hogy azt mikor hidalta át.

macman5562 - 2016. 12. 05. 19:36

Platschu:Sylvester ott rakta össze Maeve testének csont vázát,és ott cserélte ki az adott csigolya részt amiben a robbanószer van

irgum76 - 2016. 12. 05. 19:37

“Visszatérve még Maevere. Hogy akart volna elmenni, ha egyszer a bombás problémát nem oldotta meg a testében? Vagy lehet nem tűnt fel és én nem értettem meg, hogy azt mikor hidalta át.”

építtek neki egy teljesen új testet még tökölődik is vele a hentes, hogy melyik a C6-os csigolya
és mikor kész Maeve kérdezi is, hogy azon gondolkodik-e a hentes, hogy sikerült-e

a logón lévő SW-ből arra lehet következtetni meg persze a szamurájokból
hogy ez Samuraiworld
ez mondjuk nem zárja ki, hogy lenne Medievalworld is
hiszen MiB amikor mesél Teddynek akkor számos kinti világról beszél

Platschu - 2016. 12. 05. 19:56

Oké, valószínűleg ezt úgy nem fogtam fel vagy akkor bambultam a reggelimet. Köszi.

Ami még félrevezető volt, hogy ha jól emlékszem a régi fotón két fehér férfit láttunk. Erre jobb oldalt áll egy harmadik személy, Bernard. Na most elképzelhető, hogy ilyen egyszerű trükkökkel vezetnek félre minket az írók, mert ezzel is azt demonstrálták, hogy a hostok azt látnak, amit látni engednek. A múltkori ajtós jelenet is hasonló volt, mert a csupasz falból a kamera elfordulása után már ajtó lett. Tehát éppen ezért vártam, hogy Arnold a képen lévő fehér férfi lesz, erre simán bemesélték Bernardként. :)

Vödör - 2016. 12. 05. 20:35

hát, inkább nem tetszett, mint igen. Ami nem:

– William jellemváltozása megalapozatlan volt,
– amikor hostok haltak az mindig unalmas volt, és tét nélküli,
– az őrök egyesével szétszóródva mászkálnak, hogy könnyebb legyen lelőni őket, emellett teljesen fogalom nélkül mozogtak
– rendkívül kényelmes dramaturgiailag, hogy a teljes tulajdonosi kör egy helyen, az általuk éppen lemondatott Fordnál partizik, akinek ráadásul van egy teljes android hadserege is. Még a leggyatrább mai cégnél is ha kirúgnak valakit akkor azonnal megvonják a hozzáférését a számítógéptől és kitessékelik az épületből. Ez így teljesen hiteltelen volt.

Az egész évadra adok egy 7/10-et az utolsó részre egy ötöst.

Brynden Rivers - 2016. 12. 05. 21:04

@leila: elvileg Lee Sizemore (a főkreatív fiatal fickó) Charlotte Hale utasításra. Kérdés persze hogy a lázadása nem volt-e része Ford új narratívájának.

@Vödör: akkor még nem rúgták ki, utána kellett volna bejelentenie a nem önkéntes lemondását. Btw. a új narratíva = gyilkos terv már készen volt már azelőtt hogy Hale megpuccsolta volna.

Brynden Rivers - 2016. 12. 05. 21:12

Wyatt/Dolores vajon megöl mindenkit (Bernardot, Charlotte-ot, Teddyt, William-et stb.)?

A negatívan kommentelőknek abban igaza van hogy sok minden logikátlan, pl. meggyilkolni egy rakás gazdag embert az jó eséllyel nem a szabadság felé vezető út, hanem csak egy mindenképpen elveszített háborút eredményez.

Ha elfajul a helyzet egyszerűen rádobnak egy EMP-t a park(ok)ra.

A dramaturgia kissé elnyújtott volt és sokszor lusta írói megoldásokat eredményezett – pl. természetesen minden fontos karakter ott van a fogadáson.

Bikuci - 2016. 12. 05. 21:23

Valahol 2-3. rész táján írtam commentbe, hogy Ford új narratívája a robotok lázadása, és hogy a történet lényege az emberi létezés értelme. Elégedett voltam a sorozattal nézni fogom a következőt, de tartom azt, hogy sok commentelő már jobb filmeket lát maga előtt, mint amit valaha kapni fog. Nosza, írjuk meg őket.

Platschu - 2016. 12. 05. 21:32

Vajon Ford azért indította be a gyilkos tervet, mert ő maga is host? Arnold simán felülírhatta a programját, mert a tömegmészárlás és látványos öngyilkosság inkább rá vallana és nem Fordra. Mintha itt hibázna valami, de majd újból meg kell néznem a részt.

Brynden Rivers - 2016. 12. 05. 21:38

@Bikuci:

Az évad kb. teljes 2. fele meg lett tippelve helyesen kommentekben / redditen: robotlázadás, 3 idősík, MiB = William, Arnold = Bernard, Dolores = Wyatt stb., mivel rengeteg vizuális és egyéb utalással szórták meg a történetet az írók.

Jobbat nem biztos hogy írni kell, hanem keresni, pl. ott van a Black Mirror, Her stb.

Brynden Rivers - 2016. 12. 05. 21:46

@Platschu: Ez kicsit túlgondolt sztem :)

Ford elmondta mi a motivációja, szerintem ezt az írók egészen szájba rágósan adták elő. Plusz nem hiszem hogy Hopkins vállal még egy évadot. Annyiban igaz amit írsz hogy Arnold kvázi “inception-ölte” Fordot az öngyilkosságával. Csak azt nem értem hogy a már Ford által is célként megjelölt nagy robot-szabadság hogyan jön el azzal hogy 30 évig pokolban élnek a robotok, aztán öntudatra ébrednek és megölnek egy rakás befolyásos embert – ez egy elég beteg terv.

ÉS az interjúk alapján az íróknak sincs semmi fogalmuk merre viszik tovább a történetet, nem volt előre megírt több-évados sorozat-bibliájuk. Ami lássuk be elég nagy baj és csalódás J. Nolantől :(

bvr - 2016. 12. 05. 21:54

Háááát…. hát. Az évadzáróra de az évadra is.
Kissé (vagy nem is kissé) elnyújtott és felfújt volt. Az évadzáró és az évad is.
Nyilván nem kidobott idő (főleg a színészek és a látvány, de sokszor azért a hangulat miatt is) viszont az első pár rész alapján sokkal többet vártam.

PS: igen, az a furcsa kézfogás “élőben” nézve is nagyon furcsa volt.

winnie - 2016. 12. 05. 22:26

Brynden Rivers: miért csalódás egy írótól, aki korábban 90-120 perces filmeket írt, meg egy epizodikus nyomozós sorozatot? az lenne a durva, ha most hirtelen előre megírna 3000 percnyi anyagot.

“ÉS az interjúk alapján az íróknak sincs semmi fogalmuk merre viszik tovább a történetet, nem volt előre megírt több-évados sorozat-bibliájuk. ”

ja, minden 100-ból 100 sorozatnál:) a sorozatbiblia az nem az, amit előre megírnak és többévados. senki nem ír meg semmit több évadra. a sorozat írásának 7-9 hónapja szolgál erre. a sorozatbiblia az, amiben az alapkoncepciót tolják bele szöröstől-börőstől, totál lebontva, esetleg az első szezont leképezik, és később minden rész új információival bővítik, hogy vissza lehessen mindent keresni.

épp azt mondták el, hogy tudják, hogy merre halad, de nem mondják el. anélkül nem is lehet hozzákezdeni. (sőt, ezt még a premier előtt is elmondták.)

de koncepciót egész egyszerűen marhaság lenne már az elején köbe vésni, hiszen a sorozatkészítési folyamatnak éppen az a lényege, hogy amikor nekikezdesz, akkor közel sem azon az úton jutsz el a szezon végéig, amin eredetileg tervezted, hiszen nem lehet elkészülni a közös, írószobai munkára más írókkal, akik ötletek özöneit hozzák.

vannak tentpole-ok meg guideline-ok, amik mentén lehet kormányozni a sorozatot, de semmi több. és

Brynden Rivers - 2016. 12. 06. 07:36

@winnie: Sose értettem hogy egyes kommentelők hosszú letámadós leérvelése miért moderátori feladat, de hagyjuk :)

De ha már belementél, akkor legalább a tényeket tisztázzuk
– “senki nem ír meg semmit több évadra”, nem is állítottam hogy mindent megírnak előre.

De terveznek előre, lásd Battlestar Galactica (sorozatbibliával indultak neki), Breaking Bad (utóbbinál képteleneség lett volna annyit előre utalni, ha nincs előre tervük), és vannak még példák

köztük maga a Westworld, aminek most végre nekiállnak 2 évadra előre tervezni (interjúban mondta a J. Nolan), csak ezt előtte kellett volna

– És meg is látszik az végeredményen ha nem terveznek több évadra, lásd True Detective, ahol az első évad a készítő elmondása szerint egy ki nem adott könyv önadaptációja, amit több évig írt míg a 2. évadra ugye jóval kevesebb ideje volt, olyan is lett.

– A Westworld nem 100 sorozatból az egyik tipikus, hanem elvileg egy HBO-s prémium anyag ami a poszt-Trónok Harca korszakra is van szánva, mint nagy dobás

– a POI minden csak nem szimpla heti ügyes nyomozós sorozat. Pl. a standalone heti ügyeket az utolsó évadban valószínűleg csak a megrendelő nyomta bele.

Brynden Rivers - 2016. 12. 06. 07:42

@winnie: “az lenne a durva, ha most hirtelen előre megírna 3000 percnyi anyagot”

ez kulcsmondat – J. Nolan szerintem túlvállalta magát a Westworld-del, mert láthatóan ráfért volna még egy kör átgondolás, feszesebb narratíva, kevesebb “felfújtság” meg “elnyújtottság” meg egy jobb írószoba, ahol a kollégák offolják a rosszabb megoldásokat

Valószínűleg volt néhány résznyi anyaga aztán kellett írni hirtelen 10 részes évadot, akkor lett belőle ez a egészen jó sorozat, ami azért lehetett volna jobb is.

winnie - 2016. 12. 06. 07:48

Brynden Rivers: most erre stílszerűen csak azt tudom mondani, hogy mi a francért írsz marhaságokat? én, mint kommentelő írok neked. mint sorozatnéző. eleve moderátor nem vagyok, max admin, de hol van annak, amit írok köze annak, hogy ki vagyok? én sem nézem a kommentelők nevét, nem ebben a minőségben nyilvánulok meg a blogon, amikor sorozatokról írok, vagy amikor olyat ír valaki, amit szerintem rosszul tud vagy félreért. az ilyet mindig, mindenhol próbálom saját tudásom szerint javítani.

mint ahogy azt is elvárom, hogy ha én írok hülyeséget, én értek félre valamit, akkor engem is helyretegyen.

“De terveznek előre, lásd Battlestar Galactica (sorozatbibliával indultak neki), Breaking Bad (utóbbinál képteleneség lett volna annyit előre utalni, ha nincs előre tervük), és vannak még példák”

mindenki tervez előre. aztán a terveknek a 10%-a valósul meg. a breaking badben annyira előreterveztek, hogy eleve meg kellett volna halnia jessie-nek az elején, majd pedig jött még az írósztrájk is. és a breaking badben fogalmuk sem volt arról a sorozat elején, hogy milyen irányba fog menni a sorozat a 2. évadban. (és a folytatásban is ugyanígy volt, lásd, az eredetileg egy-két részre behozott karakterek kiemelése állandónak, illetve kényszerű kiírások, stb.)

a breaking bad egyébként remek példa, mert ott főleg játékot űztek azzal, hogy zsákutcába írták magukat, hogy aztán ki kelljen találni, hogy másznak ki belőle. ezt vince gilligan nyilatkoztak, mert szeretett kihívásokat támasztan az írói elé. és az is ilyen játék volt, amikor megmutatták flashforwardban egy évad végét, mert nagyon jó puzzle kitalálni, hogy sikerül eljutni ahhoz a pontig, amit kitűztek maguk elé.

a teljes évadberendelések esetében pedig egy sokkal konkrétabb tervvel is elő lehet rukkolni, amit elég hosszas írás előz meg. de ez az a terv, amitől az írási folyamat során el fognak térni számtalanszor, épen azért, mert az rossz író, aki nem fogad el a sajátjánál jobb ötleteket.

minden sorozatkészítőnek megvan az elképzelése arról, hogy kábé milyen utat képzel el a sorozatának. mert a pitch során a csatornának a 7 évados tervet is prezentálnia kell, illetve érdemes. el kell mondani azt is, hogy kábé hogyan képzeli el a szezont.

erre írtam, hogy “vannak tentpole-ok meg guideline-ok, amik mentén lehet kormányozni a sorozatot, de semmi több.”

de semmi sincs kőbe vésve. max 1-2 dolog. ha ugyanis valami kis összetevő változik, akkor sok minden borulhat.

és már csak azért is képlékeny minden, mert ember tervez, isten végez. senki nem tudja, hogy meddig marad a készítő vagy egy színész a projektnél, mindig közbejöhetnek előre nem látott IRL-dolgok.

sorozatbibliája minden sorozatnak van. az alapvetés.

winnie - 2016. 12. 06. 07:57

“köztük maga a Westworld, aminek most végre nekiállnak 2 évadra előre tervezni (interjúban mondta a J. Nolan), csak ezt előtte kellett volna”

egy sorozatkészítő TUDJA, hogy merre fog menni a sorozata. a pitch során a csatornával (meg előtte a stúdióval, azelőtt pedig a producerrel is közli). ezt nolan is elmondta, még mi is írtuk hírben. ha idézet kell, akkor kapsz:

” Nolan says they told HBO a rough plan for the first three or four seasons when they pitched the show. “I always feel like you want to have a sense,” Nolan says.”

ezért döbbenek meg mindig, amikor valaki kitalálja, hogy az író mit csinált vagy mit nem. nekem fogalmam sincs, de én legalább próbálok az általános megoldások mellett a konkrétumokhoz ragaszkodni, amit elmondtak.

“– És meg is látszik az végeredményen ha nem terveznek több évadra,”

ez megint marhaság. találsz egy példát, ahol szerinted az első évad jobb, mint a második, és rányomsz egy általánosságot. és, ha erre azt mondom, hogy a 2. évad sokkal jobb volt, mint az első, akkor megdől az elmélet? vagy azt, hogy az első pocsék volt? komolyan oda alacsonyodunk le, hogy a saját szubjektív véleményből konkrétumokat, hovatovább tételeket vezetünk le?

eleve a TD elég gyenge példa, hiszen a 2. évad tovább készült, mint az elmúlt évek sorozatainak 99%-a. eleve nem lehetett volna hova tervezni egy antológia esetében.

de félretéve a szubjektumot, nem attól lesz jó valami, hogy terveznek. 10 év tervezés után is lehet valami pocsék (ezer példa van). mint ahogy rengeteg példa van arra is, hogy valaki, ahogy azt szokás, a berendeléskor leül agyalni azon, hogy mi lesz a következő szezonban, és ír valami zseniálisat.

mert évtizedek óta így készülnek a sorozatok. nyilván ezt nem kell elfogadnod, de ettől még nem változik meg. mert ez egy elég speciális műfaj. ha egy írónak van szabadideje, akkor nem azon fog agyalni, hogy a jelenlegi sorozatának a berendelésre talán sosem kerülő harmadik szezonjában mi lesz, hanem azon, hogy mi lesz az új pilotja, amit megpróbál eladni, ha kaszát kap a sorozata.

még egy matt weiner is filmeken és pilotokon dolgozott a mad men szüneteiben, nem azon, hogy mi lesz az új szezonban.

winnie - 2016. 12. 06. 08:03

“– a POI minden csak nem szimpla heti ügyes nyomozós sorozat. Pl. a standalone heti ügyeket az utolsó évadban valószínűleg csak a megrendelő nyomta bele.”

??? te is azt írod, hogy még az utolsó évad is epizodikus. ergó akkor az előzőek is. akkor mi a vita tárgya? erre már nem is tudok mit mondani. a poi a heti ügyes sorozatoknak a legtipikusabb példája. sőt, ha lehet, a legtipikusabbnál is tipikusabb, hiszen egy olyan fix engine-je van (szám/epizód), aminél még a legtöbb krimi is kevésbé konkrétabb.

komolyan, mintha sértés lenne vagy minőségi ismérv, hogy valami epizodikus.

azzal mit is lehet kezdeni, hogy “valószínűleg csak”? vagy ők, vagy a készítők. ha nem tudod, akkor minek elővenni? ha utolsó a szezon, akkor minek belenyomni? eladni anélkül is el tudják máshova. jonathan nolan volt az, aki készített egy epizodikus nyomozós sorozatot. amit aztán megspékelt átíveléssel. mint ahogy rengeteg krimit megspékelnek átíveléssel. még talán a law and orderekre is igaz, hogy van bennük annyi átívelés, mint a poi-ban. ergó attól, hogy valamiben van átívelés, még ugyanúgy epizodikus marad. (az efféléket egyébként egy filmes írónak nem nehéz írni. kvázi megír egy filmes szkriptet, amit 22 részre szed, hogy minden részben legyen pár perc különálló anyag.)

winnie - 2016. 12. 06. 08:06

“– A Westworld nem 100 sorozatból az egyik tipikus, hanem elvileg egy HBO-s prémium anyag ami a poszt-Trónok Harca korszakra is van szánva, mint nagy dobás”

van nem prémium hbo-s anyag? vagy olyan, mint nem nagy dobás? szerintem azt akartad írni, hogy zsánersorozat. az hbo ami drámát elindított mostanság, az mindig prémium anyag, nagy dobásnak szánt valami. a boardwalk empire-től kezdve a true detective-en és a vinyl-en át a jövő évben érkező the deuce-ig. az már más kérdés, hogy az elmúlt években alig indult dráma a csatornán.

de igen, a westworld ezek közül az igazán rajongói sorozat. lehet, hogy nem a legnézettebb vagy a legsikeresebb, de jó eséllyel a legletöltöttebb lesz, hiszen zsánersorozat.

xido - 2016. 12. 06. 08:19

Ide írjam vagy a másikhoz?…Mindegy..olvasgatom itt a finis utáni dolgokat..Van valami,ami előkerül sokaknál..hogy Ford is android…Akkor ezzel kapcsolatban van egy kérdésem..Hopkins egy szándékosan lassú és kimért mozdulatos színész..avagy…?
Pár résszel korábban Clementine-t beviszik letesztelni..egyik fülkében péppé veri a kínai,aztán fordul a kocka..megvan?..Másik fülkében Ford,Theresa,Bernard meg talán még 1-2…Mikor a csaj kicsinálja a kínait,megy a motorikus funkció állj..
Akkor Ford a döbbenettől dermed le elég sokáig..vagy a parancstól?:)
Igaz erre meg jön a másik kérdés,hogy Bernard miért nem fagyott le?…Vagy mitől lesz egyéni vagy kollektív a parancs egy helyiségben?

xido - 2016. 12. 06. 08:23

visszanéztem..azért pislog meg forgolódik..oké..
akkor a Ford rész törölve..de Bernard lefagyásának hiánya érdekelne :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz