login |

Pilot-mustra: Timeless – 1×01

2016. 10. 04. 21:22 - Írta: winnie

183 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

This is Dr. Dre, I’m Nurse Jackie and we’re from General Hospital.

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) IDŐUTAZÁS!!! Muszáj így kezdenem, hogy mindenki tudja, hogy valamilyen szinten elfogult vagyok, de persze ez nem akadályozott meg abban, hogy egyes időutazós sorozatokat ne szeressek. Az NBC-s Timeless még véletlenül sem kiemelkedő vagy eredeti, sem koncepcióját, sem megvalósítását, sem a csavarjait tekintve, a szabályai ráadásul elég erőltetettek. Viszont örömmel néztem a klasszikus formulát. Elsőre legalábbis.

TIMELESS – 1×01 – 7,5/10

timeless-1x01-03

Egy történész, egy katona és egy programozó bemegy aaaa… z időgépbe, mert egy gonoszember is ellopott magának egy masinát, ami nem elég, hogy sokba kerül, de birtoklása elég veszélyes. Azt ugyan nem tudja a tulajdonos szervezet, hogy “hol” köt ki az időben a rosszfiú, de azt lekövethetik, hogy “mikor”. Az első út célpontja 1937. május 6-a, amikor is elég nevezetes esemény történt. A kérdés csak az, hogy mi a szándéka az időgép-tolvajnak?

A Timeless nem 12 Monkeys, itt nem kell túlbonyolított időkezelésre és “Mi vaaan?”-ig fokozódó átívelésre számítani, hőseink a klasszikus formulát követik, ahogy a feletteseik ide, majd oda küldik őket az időben, hogy a rosszfiú nyomára akadjanak, aki (gondolom) mindig el akar valami barmolni az idővonalban. A sorozat motorja tehát epizodikus, azonban a főgonosz alapból szolgáltat átívelő szálat. (Sőt, nemcsak a főgonosz, de csitt.)

timeless-1x01-04

A pilot talán túlságosan is a kötelező köröket futja le (szabályok, következmények, paradoxon, rácsodálkozások, morális dilemmák), mostanra már elfogadom, hogy hőseinknek minden óvaintés ellenére kötelező rögtön, az első adandó alkalommal belebarmolni az idővonalba, megakadályozni “megtörtént” (ööö, mi is az, ami “megtörtént”?) eseményeket – nyilván egy sorozat nem építhet arra, hogy láttunk féltucat hasonló műfajút.

De a Timeless kezdése a fentiek ellenére is simán elszórakoztatott, sőt, meg is tudott lepni, mert azt hittem, sokkal egyszerűbbre veszik a figurát, de a készítők a végére mertek csavarni annyit a sztorin, hogy érdekes érzelmi húrokat pengessenek meg. (És persze ezzel párhuzamosan némiképp tökön is szúrták magukat, de gondolom, szeretik a kihívásokat.)

timeless-1x01-06

A csapatos időutazás élvezéséhez persze az is kell, hogy a csapat tagjai ne irritálják az embert, és itt az eleve szimpatikus színészek (Abigail Spencer, Matt Lanter, Malcolm “jé, nem komédiában vagyok!” Barrett) korrekt, bár rémesen sztereotíp figurákat kaptak. Sebaj, majd őket is elkezdik felépíteni – remélhetőleg nem lelkizések által, hanem küldetések közben, a csapatdinamikát felhasználva.

There is literally no place in American history that will be awesome for me.

Alapvetően egy lájtos sorozatról van szó (nem is akar több lenni), amibe beleférnek a butácska poénok, meg valahol tényleg ad némi, fikcióval vegyített történelemleckét, én legalábbis a pilot eseményeivel annyira nem voltam tisztában.

timeless-1x01-07

De persze nézni nem ezért fogom, ha jó marad. Ha maradnak a pilotban felvázolt arányok és a stílus, akkor viszont kitarthatok mellette. Ha meg nem, akkor még mindig ott van a többi idei időutazós móka, a Time After Time, a Making History vagy a Frequency. Meg 12 Monkeys. Meg az El Ministerio Del Tiempo.

183 hozzászólás Ne habozz!

Geza Kovacs - 2016. 10. 04. 22:44

Királyság.

Lemoni - 2016. 10. 04. 23:11

Eh, ez nekem sajnos nagyon tré volt. Amikor a melltartócsattal nyitotta ki a pasi a börtöncella ajtaját, már a fejem fogtam :/ Visnjic nem tud megtapadni nálam, ahogy a sorozatai sem. Abigail Spencer azonban marad a kedvenc sorozatszínésznőim között, de a Rectify révén.

Bullseye - 2016. 10. 04. 23:13

Az nyilván csak az én hasfájásom, hogy ez a megváltozik a jelen, meg paradoxonok, időikrek és idióta szabályok arról, miért nem mehetünk vissza bizonyos időkre, mennyire gáz egy szép, sima multiverzumos utazgatás mellett, ahol még mindig el lehet indulni a rosszfiúkat megállítani merő humanizmusból.

De az tuti nem csak nekem fájt, hogy – SPOILER – a hősök kinéznek a léghajó ablakán, csak hogy érzékeljük az éppen felszállt és halad – aztán ellépnek az ablaktól, és nekikezdenek egy bonyolult és látványos tervnek, hogy megszabaduljanak a bombától.

zolkó - 2016. 10. 04. 23:15

Nálam azonnali kasza. Nincs időm/türelmem kivárni az ilyen 12 egy tucat sorozatoknál kivárni, hogy hátha lesz belőle valami jó.

Lajosék a másodikról - 2016. 10. 04. 23:17

Nincs az az isten, hogy az írók kimásszanak ebből a csapdából, az ilyen bárminek-bármi-a-következménye-lehet pillangóhatás elsőre jó vicc, de másodikra szimpla baromság.

Mégis mi a franc motiválna valakit, hogy ezek után visszamenjen?

DarkEagle - 2016. 10. 04. 23:33

“Amikor a melltartócsattal nyitotta ki a pasi a börtöncella ajtaját, már a fejem fogtam”

Miért szerinted csak kulccsal lehet kinyitni egy ajtót? :D Mennyivel gázabb hajcsattal kinyitni pl? A komolyabb ügynökségek simán kinyitnak egy ajtót akár melltartó pánttal is. :D

z - 2016. 10. 04. 23:41

Lajosék a másodikról: Star Trek Voyager: Year of Hell? [Spoiler] Vagyis visszaállítani azt, ami az időutazás előtt volt, mert kétlem, hogy a húga beáldozása az anyja egészségéért nyerő kombináció lenne a főszereplő számára… másrészről simán ki lehet olyan kombinációt hozni, hogy valaki csak nyert a dologgal… ezt amúgy eljátszották El Ministerio Del Tiempo-ban is egy rész erejéig, amire kísértetiesen hasonlít a széria…

energy - 2016. 10. 04. 23:49

7,5/10?! Biztos jó hangulatban voltál!

Én untam, csak a vége dobta fel, mikor visszatértek, de a 2. rész előzetese hamar lehűtötte lelkesedésem.

Az a nő fogadni mernék, hogy minden amerikai elnöknek tudja a cipőméretét is!
A katona meg részeg, jövőbeli technológiát vitt vissza az időben (fegyver), szándékosan át akarta írni a történelmet… lényegében 100%-osan alkalmatlan! A néger MacGyver lesz az állandó humorforrás, hiszen négerként utazik vissza a múltba Amerikában!

Qedrák - 2016. 10. 04. 23:49

ahhoz képest hogy az EL Ministerio del Tiempo 5,5 pontot kapott, a 7,5-et itt kicsit lágyszívűnek tartom, bár hadd tegyem hozzá winnie védelmében, hogy lehet, hogy a pilot emlékeit a sorozat alaposan megszépíti a számunkra. :)

Apropó, ha már szóba került: nem csodálkozom, hogy a spanyolok idegesek, tényleg nyúlásszagú a dolog.

winnie - 2016. 10. 05. 04:52

“7,5/10?! Biztos jó hangulatban voltál!”

hát, naná, elkezdődött az országos szezon, és megérkezett az első időutazós sorozat

“néger MacGyver lesz az állandó humorforrás, hiszen négerként utazik vissza a múltba Amerikában!”

ez szerintem épp a humor ellenkezőjére ad lehetőséget.

winnie - 2016. 10. 05. 04:56

zolkó: ezen a sorozaton nem hiszem, hogy bármit kéne várni, jobb nem lehet, mint volt. minden részben elmennek egy időpontba, ott megakadályoznak valami rosszaságot, aztán visszajönnek, és olykor csodálkoznak azon, ha valami megváltozott.

mármint arra célzok, hogy sok sorozatnál nem egyértelmű a pilot után, hogy mi lesz, itt teljesen tisztán látható. változás maximum annyi lehet, hogy ütősebb a heti történet, vagy kevésbé sikerült.

winnie - 2016. 10. 05. 05:00

Qedrák: ott egyrészt a 70 perces játékidő gyilkos volt, másrészt az nagyon sokat alapozott (helyesen, de egy időutazós sorozatban, ami nem időutazás, az nem pozitívum), és a heti esetre nem sem maradt sok kraft. ez viszont rögtön belevágott, nem foglalkozott azzal, hogy milyenek a karakterek, adtak nekik pár kulcsmegnyilvánulást, és kalap.

a spanyolnak szerintem az a nagy erőssége, hogy a karakterek különféle időkből vannak, meg az, hogy ott vannak karakterek. abban a nő például ezerszer izgalmasabb személyiség.

zolkó - 2016. 10. 05. 06:54

@winnie: Persze, én is kb arra gondoltam, hogy nagyjából be lehet lőni egy irányvonalat ennyi alapján, hogy mi lesz ez. Viszont előfordulhat(na), hogy szereplők között elkezd működni a kémia, vagy a forgatókönyvírók előállnak valami bitangjó sztorival, háttérsztorival, jó ötletekkel. De itt még ha össze is hozzák, azt nekem nincs kedvem kivárni, hogy mondjuk “úúú, a tizedik résztől annyira jó lett”.

winnie - 2016. 10. 05. 07:00

zolkó: ja, így értem. hát…, nem tudom, végülis előfordulhat. de sztori szintjén én mindenképp inkább a hullámzást látom bele, vagy maximum az állandó minőséget (legyen az alacsony vagy magas), főleg, ha azt nézem, hogy folyamatosan elő kell állniuk az újabb meg újabb történelmi eseményekkel, amik idővel (törvényszerűen) erőltetettebbek lesznek.

viszont, ha mernek kilépni a komfortzónájukból és jobban át fognak ívelni (én nem biztos, hogy vágyom rá), akkor bármi lehet.

szerintem - 2016. 10. 05. 07:25

nekem errol a posztrol a warehouse 13 jutott eszembe. az sem volt tulbonyolitva, epizodikus volt nemi ativelessel. a karakterek meglehetosen egyszeruek voltak. es megis mukodott, nagyon jo kikapcsolodas volt.

wellwellwell - 2016. 10. 05. 08:00

annyira gagyi, hogy jajj.
de nagyon elszaladt az idő, mikor néztem. :)
egyelőre marad.

leila - 2016. 10. 05. 09:05

Hát ez egy kellemes kis limonádé volt, semmi több. Azonnal belecsaptak a közepibe, még csak nem is magyarázgatták a pillangóhatást. Az érdekelt volna, hogy amikor hőseink még nem mentek vissza a múltba, de a főgonosz már igen, kellett volna legyen egy olyan idővonal, amikor a Hindenburg visszafelé menet felrobbant és Amerika romba dőlt. Azaz nem lett volna lehetőség a második időutazásra.

De az idővonal jó fej volt, megvárta, míg a második időgéppel visszamennek a múltba.

Innentől kezdve ugrálni fogunk az időben és követni fogjuk Goran Visnjicet, ahogy gonoszkodik, és megpróbálja kisiklatni a történelmet?

castro - 2016. 10. 05. 09:11

A spanyol Ministerio nemrég berendel harmadik évadában állítólag gyakrabban lép majd ki a hispán történelmi keretek közül a világtörténelem színpadára, nagyobb költségvetést is kaptak ehhez. Közben egyre jobban hergelik magukat a spanyol alkotók és a nézők is, hogy a Timeless mekkora plágium (ami szerintem nem igaz), és most szurkolnak is a Timeless mielőbbi bukásának. Pedig ez a kettő simán elférne egymás mellett.
A spanyoloknál valóban erősebb a karakterizálás, ez verbuválta össze a rajongótábort is.

JH94 - 2016. 10. 05. 09:41

Kicsit unalmas volt a pilot. Végig úgy éreztem, hogy nincsen tétje annak, hogy meg akarják akadályozni Flynnt.
Kicsit azt a benyomást keltette az összes múltbeli jelenet mintha nagy ovációt várnának a nézőktől, hogy ők a múltba mentek és milyen hiper-szuper ez.
De ezt már mintha láttuk volna valahol…
Remélem később lesz magyarázat az egész pillagó hatásra.
6/10

_Peter - 2016. 10. 05. 09:57

A két szépség miatt belenéztem, de nem hiszem maradok. Emmett Brown haja égnek állna ahogy két perc alatt szétbarmolták az idővonalat, persze minden időutazós erről szól. Kimaradt vagy nem figyeltem eléggé az időgép hol “szálljon le” és hogyan rejtsék el dolgot mondták a szabályoknál? A léghajóból látni lehetett a modern masinát. A Hindenburg CGI egész jó volt.

“bár rémesen sztereotíp figurákat kaptak. Sebaj, majd őket is elkezdik felépíteni – remélhetőleg nem lelkizések által”

Nekem pont az jött le sajnos lelkizés lesz. Ahogy Abigail családja változott, a katona felesége majd élni fog, összevesznek miért kéne az “eredeti” idővonalhoz ragaszkodni, vagy az egyik maradni akar a múltban. Aztán tippre a legvégén visszamennek a prototípus megépítését megakadályozni, nem játék az időutazás tanulsággal és egymásba szeretnek. A fikció érdekelne mi van ha a nácik győztek, mi van ha megmentik JFK-t, de úgyis szirupozni fognak. Várok 4-5 részt figyelem itt a szöveges közvetítést, de most elég volt a pilot, mást néznék ha visszamehetnék az időben. :)

z - 2016. 10. 05. 10:57

castro: Azért a frissen megözvegyült fickó és a lexikális tudással rendelkező nő meg az illegális titokzatos időutazók kicsit nagyon éreztetik, hogy miből is indultak ki, persze a körítésen változtattak, hogy ne legyenek perelhetőek, de sok apróság benne maradt… persze ettől nem lesz jobb vagy rosszabb a cucc, de kicsit ellenszenvesebb az egész dolog…

winnie - 2016. 10. 05. 11:14

z: nem hiszem, hogy ha nem lettek volna tervek a remake-ről, akkor felmerült volna bármilyen plágiumgyanú. a megbeszélések miatt gázos némiképp a dolog, mert egyébként az alapfelállás pár motívuma tényleg hasonló, de ugyanígy lehet eltéréseket sorolni, az időutazás jellegétől kezdve a jelenből jött utazókon át a magánszférás felettesekig. de mint írtam korábban, az efféle túlságosan is zsánersorozatoknál nehéz lenne érvényesíteni bármilyen jogot is az alapfelállásra, hiszen bár az a kiindulás alap, és így igen fontos, mégiscsak pusztán töredékét képzi még egy 13 részes szezon történetmesélésének is.

(ellenszenves persze lehet, de akkor is a stúdió vagy a csatorna részéről, a készítőknek ehhez nincs köze, és végülis ők csinálják a sorozatot.)

majsz - 2016. 10. 05. 11:15

A 7,5 kicsit bőkezű, viszont a rész elszaladt nem néztem az órát közben szóval valami működik.
Szereplőgárda nem túl erős, a fekete csávó kifejezetten gyenge, a ráírt poénok mégúgy. A csajszi okés, ha nem írnak rá sok klisét, a katona srác meg hát, tipikus hendszom cast eddig nem sok karizmával.
A dolog, hogy 2x ugyanoda nem mehetnek sok lehetőséget kizár, nem tudom hogy ez most könnyebbséget vagy nehézséget okoz készítőknek. Sokat nem várok, mert így igazából egyenes magyarázatot úgysem fognak adni, hiszen ugyanoda újra nem mehetnek, max az azt követő dolgokat tudják “egyengetni” azokra meg kb bármit rá lehet fogni, hogy most ezért létezik/nem létezik xy..
Az ellőtt sejtetésekkel nem tudom mit akarnak, amit a programozónak mondott a főnöke, illetve a csajnak a gonosz. Talán maradós 1-2 rész erejéig míg az irány kirajzolódik.

-Tomi - 2016. 10. 05. 11:32

Sajnos nem fogott meg így elsőre a pilot, nem éreztem az irányt, amerre haladni akarnak, viszont az utolsó egy percben sikerült mégis felkelteni az érdeklődésemet.
Kíváncsi vagyok a folytatásra, és hogy mennyi időbe/részbe telik, amíg feloldják a csavart, így adok még neki egy két résznyi esélyt.

sorozat/gyilkos - 2016. 10. 05. 11:35

A felénél kaszáltam, a maradék 20 perc viszont altatónak pont jó volt.

Minden probléma (sablonos, erőltetett, gyerekes, butácska poénok), amit említettél valós, csak én nem találtam meg benne a varázslatos, “de”-t, amiért nézném.

Viszont engem még a szereplők sem fogtak meg. Kovac doktor a maga két percében nem tudta azt a titokzatos, nemisbiztosrosszfiút eladni, nem is nagyon próbálta. De Abigail Spencer sokkal nagyobb csalódás. Rectify, Suits: mindkettőben pöpecül karakterben volt, itt meg nagyon nem. Talán csak idegen tőle ez a könnyed rácsodálkozó karakter, vagy az egész hóbelebanc kedves ostobasága idegesíti annyira, hogy ne akarjon teljes szívvel átvedleni (ennyi bőven elég), de teljesen out of character. Se a professzort nem látom, se az időutazót, se az egésztől ledöbbent embert. Egy gyönyörű színésznőt látok, vicces szerepben szerencsétlenkedni.

A katonacsávó mehetne a CW-re is (maga a sorozat is amúgy), egyedül Barett figurája valamilyen, főleg, amikor humorfaktor van, de hát ugye annak oka van.

Meg hát az egész: alapszitu felvázolása 5 perc (ebben az időutazás, a rablás), fő karakterek bemutatása (hát akkor ez időutazás és te mész, de nem BKV-val, és nem rákospalotára. Jajj mi? hát jó.) és a sorozat koncepciója összesen 10 perc. Értem én, hogy ebben a műfajban nincs lelkizés, meg előjáték és a nézőnek azonnal kell mutatni, amit húsz rész múlva is látni fog.

De nekem, ez a biztosra játszó epizodikus netvörk cucc egyre kevésbé jön be. Vagy én öregszem, vagy ők csinálják szarabbul, nem tudom.

winnie - 2016. 10. 05. 11:58

majsz: ha abból indulok ki, hogy a journeymanre 8,5 pontot adtam…:) a műfaj az minimum +2 pont nálam, szóval ezt nyilván bele kell számítani.

“A dolog, hogy 2x ugyanoda nem mehetnek sok lehetőséget kizár, nem tudom hogy ez most könnyebbséget vagy nehézséget okoz készítőknek.”

szerintem ezt azért mondják, hogy ne lehessen belekötni bizonyos dolgokba, hogy a saját dolgukat megkönnyítsék, ne kelljen magyarázkodni. ez az, amit többek között erőltetettnek éreztem.

mmonitor - 2016. 10. 05. 12:22

Ez elég gyenge próbálkozás. A karakterek a történet meg ahogy kinéz az egész a kilencvene években még elment volna, én mindenesetre sokkal többet vártam még úgy is, hogy az időutatás nekem is a gyengém. Még egyet megnézek de nem reménykedek abban, hogy le tud kötni. Heti várós biztos nem lesz akkor meg minek.

Bullseye - 2016. 10. 05. 15:10

@leila
Igen, ez az egyik apró kellemetlensége a Hollywoodi időutazásnak. Már annak örülhetünk, hogy a lassú időátmenetet nem jelzik elhalványuló kezekkel. Hanem csak simán adnak X időt, hogy helyrehozzák. Tuti úgy megy ez is, mint a földre eset kajánál. :)

FirstT - 2016. 10. 05. 21:30

Kozhely puffogtatas, 11.22 rip-off szaga van mar most, karakterek, story, minden. Tul sok realisan szerkesztett sori jart a kezem kozott az elmult idoben, ahhoz hogy egy inkonzisztens timetravel fozeleket beengedjen a gyomrom. Nem lesz az osz sorozata, gulity pleasurenek talan jo hideg hetkoznap estekre, egy ket resz utan eldontom. 10/5

winnie - 2016. 10. 05. 21:36

11.22??? miért pont? a múltban elég sok időben ide-odaugráló, problémákat megoldó sorozat volt, ez is egy közülük, miután felfedezték, hogy jó pár éve nem volt ilyen. de a 11.22 már csak azért is elég fura választás, mert ott még utazgatás sincs, csak egy út, egy feladat. mondjuk az igaz, hogy a 11.22 sztorija az itt egy epizód lehet, de az ilyen sorozatoknak épp az a lényege, hogy 100 rész alatt 100 utazás, 100 problémamegoldás legyen.

FirstT - 2016. 10. 05. 23:01

Pont emiatt 11.22 amit irtal.. Ugyanugy tortenelmi esemenyhez kotodo timetravel, a katona srac kicsit dave franco beutes, a szoke riporterno saidi dunhill.. Ugyanezt a tortenelmi esemeny megvaltoztatas temat nem tudom el tudjak e nekem adni soksok reszen keresztul. En orulnek neki a legjobban ha igen.

winnie - 2016. 10. 06. 05:03

mondjuk más nézőpontból azt is lehet mondani, hogy a 11.22 csupán olyan, mint egy időutazós sorozat egyetlen epizódja, csak sokkal alaposabban kifejtve:)

GrammarLord - 2016. 10. 06. 12:37

Én is imádom az időutazós sorozatokat, ez is tetszik még egyelőre :D
De az a legnagyobb baj, hogy lazán elejét vehették volna az egész sorozatnak :D
Mert ugye nem utazhatnak oda, ahol 2 van belőlük.. legalábbis ezt mondták…és kapásból elvetették az 5 perccel a támadás előtti utazást.
Ezt számtalan más módon kiküszöbölhették volna :D
Pl. üzenetet küldeni.

Na mindegy.. tudom, hogy ahhoz, hogy ilyesmit tudjanak alkotni pár racionális gondolattól meg kell válni… de sebaj D:

Ambriel - 2016. 10. 06. 15:50

Annyira gagyi, hogy fájt nézni. A megvalósítás a 90-es éveket idézte, a karakterek színtelenek. Abigail Spencer ugyanúgy hőbörgött, mint a Suitsban, ahonnan örültem, hogy eltüntették.

Thorongil - 2016. 10. 06. 20:13

hát nem tudom hogyan akarnak ebből sorozatot csinálni. egy résznek még elmegy.

kicsit nehéz elhinni,hogy ott ahol időgépet fejlesztesz ennyire gagyi a biztonsági rendszer…

Másik nagy hiba amit Bullseye is írt, miért nem dobták ki szimplán a bombát????

ALDO - 2016. 10. 06. 20:41

Engem lekötött, bár nem voltak túlzott elvárásaim. A szereplők egyenlőre nem idegesítenek, a kissé logikátlannak tűnő cselekedetek sem zavartak annyira, a kézzel írt notesz rejtélye is felkeltette az érdeklődésemet. Ez a megmentjük a Hindenburg áldozatait és a pillangóhatás miatt rendbe jön az anyám, de kitörlődik a húgom létezése, miközben én semmire sem emlékszem, mert nincs rám hatással a dolog viszont elég gyenge WTF húzás volt a rész végére. Akkor már azt is bedobhatták volna, hogy a katona felesége is feltámadt, hogy teljes legyen a kavarodás. Gondolom ezzel is terveznek majd valamit.
Azt viszont baromi okos ötlet, hogy egy feketét vigyenek, amikor még az 1960-as években sem használhattak a fehérekkel közös WC-t.

galocza - 2016. 10. 06. 22:53

+1 epizódniyi esély.

Enzo - 2016. 10. 07. 00:14

1×01
Aranyos, élvezhető volt, némi logikátlanságokkal.

Esküszöm, sikítófrászt kapok, ha még egy sorozatban/filmben meglátom ezt a papírral téridő-meggörbítős jelenetet, szerintem már csak poénból rakták bele…ha négy különböző helyen nem jött szembe eddig, akkor egyszer se.
Az egész bemutatósdit marha gyorsan lezavarták, akár összecsapottnak is nevezhetném, lehet hogy a pilot jobban működött volna 60 percesben.

Átívelő szálak: na ez érdekesnek ígérkezik, pl hogy mi volt Rufus feladata (felvenni a másik 2 ember beszélgetését?? minek?), meg amit Flynn belengetett, az is.

Kicsit valóban öntökönszúrás ez az egész idővonallal kavarás, hogy nem mehetnek vissza oda, ahol léteznek, meg hogy random hatásai lettek a jelenben (azért megnézném levezetve, hogy miért, akár valaki mással 1 konkrét esetet levezetni), illetve hogy a fejeseknek elvileg nem kéne tudniuk semmiről, amit az utazás előtt mondtak hőseinknek, mert az egy másik idővonal, nem? (még akkor is, ha nem sok változott, Kate ugyanúgy halott, a Hburg ugyanúgy felrobbant)

@leila kérdése (hogy amikor Flynn visszament, de ők még nem, azok a történések miért nem gyűrűztek be?) először elgondolkoztatott, de hát Flynn még nem csinált semmit, nem volt olyan időpillanat, amikor megtörtént volna a tervezett robbanás (ami megölte volna a tudósokat), tehát nincs minek begyűrűznie.

Malcolm Barrett jól nyomta, a fekete elnyomásos utalások (“jó volt az út a busz hátuljában”) tetszettek :D A katonacsávó (Wyatt) motivációja…hát, eh, kicsit ez is gyorsan jött, hogy ő most veszélyezteti az egész tervet 1 pillantás után. A feleségével közös fényképet nézve, Kate nem is nagyon hasonlított rá :D

Tetszett a melltartós szökés, a léghajó utasainak és jelentőségüknek az emlegetése (Rockefeller, Sikorsky), meg a Rufus-Jiya szálat is “shippelem” (haha) :D

#hétidézete: “This is Dr. Dre, I’m Nurse Jackie and we’re from General Hospital.” felröhögtem :D

Bullseye - 2016. 10. 07. 02:07

Mondjuk most, hogy kicsit elgondolkodtam ezen a visszaugrós tiltáson: azt mi akadályozza meg, hogy egy csapat kommandós az ország egy távoli pontjáról odautazzon a bázisra, majd visszamenjen Kovac doktor érkezése előtt 1 percelre és szitává lőjék?

@Enzo
Amikor Flynn visszament 1916-ba, és másnap robbant a hajó, az 100 évvel azelőtt volt, hogy a jófiúk elindultak volna, szóval addigra már az újságnak azt kellett volna írnia, hogy másnap robbant, felszállás után. Kivéve, ha az idővonal is olyan, mint a figyelt lábas, amiben sosem forr fel a víz. :)

winnie - 2016. 10. 07. 07:55

bullseye: az akadályozza meg, hogy akkor nem lenne sorozat. a tiltásnak az a lényege, hogy ne kérdezgessen mindenki ilyet – mondhatták volna, hogy “mert csak”, de inkább előre bebiztosították magukat, ennyi. azért, hogy a néző ne a törvényszerű lyukakkal törődjön.

winnie - 2016. 10. 07. 07:57

“hát nem tudom hogyan akarnak ebből sorozatot csinálni.”

??? ezt nem is értem. hogyhogy hogy? ez azok közé a sorozatok közé tartozik, amik esetében már az első részben egyértelmű, hogy mi a sorozat motorja. minden részben, utazás, probléma, megoldás. ennyi.

mint más sok évadon át futó időutazós sorozat esetében. nem már, hogy ennyien nem látták a klasszikusokat. ez is abszolút azokat idézte meg, a nyolcvanas, kilencvenes évek sorozatait, mai látványvilággal, persze. bár nyilván ennyi pénzt már nem költhetnek az effektekre (megnézve az eredeti híradófelvételeket, ők is tanulmányozhatták azokat). egyébként elég drága lesz amúgy is a sorozat, hiszen itt nem sok állandó díszlettel dolgozhatnak.

Thomas - 2016. 10. 07. 17:57

Jobb lett, mint amire számítottam, pedig már a Frequency-t sokkal jobban vártam, mióta jöttek a hírek az epizodikusságról. Persze az egy dolog, hogy ez most így egyszer tetszett, de hogy mennyire egy sablon alapján épülnek fel a részek, mennyire lesz önismétlő, mennyire tudnak lekötni a heti problémák, és tudnak-e megfelelő körítéssel szolgálni mellé (pl. változások a jelenben), az majd csak pár rész után derül ki.
Volt benne pár szerencsétlen megoldás, meg a nagy költségvetés ellenére szerintem a CGI bántóan gagyi lett, és ahogy a léghajó lezuhanásánál vágták egymásra a külső meg a belső képeket, abban semmi természetesség nem volt. De ennek ellenére a szórakoztató faktor bőven megvolt benne, szóval nem kérdés, hogy még pár részre biztos maradok.

Bullseye - 2016. 10. 07. 22:07

@winnie
De miért nem kérdezget mindenki ilyet, ha ennyire idióta és óriási lyukat hagytak a világuk alapszabályában? Miért nem kérdezte meg senki menet közben ezt, hogy valami kevésbé látszatindokkal álljanak elő (ami amúgy is főleg arra van, hogy a katonagyerek ne menjen vissza a feleségét megmenteni – és lehessen erről lelkizni, ha a pillangó hatás visszahozza neki, és elveszítené újra egy változtatással), vagy vállalják fel a “csak” indokot, mint a Doki, akinél van ami fix pont, meg van ami wibley-wobley, ozt az írók csinálnak amit akarnak.

Ha a krimikben gáz, amikor hirtelen a levegőből húznak elő egy bizonyítékot vagy megfejtést, akkor szerintem itt is elég komoly gond van.

winnie - 2016. 10. 07. 22:13

Bullseye: időutazás nem létezik irl. a sorozatban létezik. a szabályokat éppen ezért a jelenség írói találják ki:) oké, ez nem spanyolviasz, de pont a mostani frequency-kritikában írom le a saját hozzáállásomat. vannak furcsa dolgok az életben, és ha valami úgy van, ahogy, akkor bármennyire is nem tetszik nekünk, nem tudunk ellene érvelni. ahogy a zombik ellen sem mondhatjuk, hogy a “valóságban” az agyukat kell szétcsapni, és nem is halnak meg attól, ha levágják a karjukat. ld. még, true blood és a vámpírfogak.

“ami amúgy is főleg arra van, hogy a katonagyerek ne menjen vissza a feleségét megmenteni”

ezt egyébként eléggé úgy lebegtették be, hogy meg fogja szegni idővel a szabályt. és az írók is szeretik megszegni a saját szabályaikat. nem írták volna ilyenre, ha nem lennének terveik vele.

Bullseye - 2016. 10. 08. 00:14

De könyörgöm, a saját szabályuk nem zárja ki az egyik legegyszerűbb megoldást – ami ahogy említetted is, lezárja a sorozatot a 10. percben. Nem az a bajom, hogy szabályokat hoztak kizárni a küldetés ismétlést (mert így izgibb is, meg a Vissza a jövőbézés gondolom költséges lenne a stúdiónak), meg egyebeket, hanem hogy a szabály simán megkerülhető.

Két sornyi ST technoblabla megoldotta volna arról, hogy ahol jelen volt a két időgép egyike, oda már ugyanaz nem mehet újra, mert húzza az időfalat, mint a Tron fénybicikli, vagy bármi ilyesmi. Több meg nincs belőlük, mert unobtaniumból vannak :)

(Az is biztos, hogy egy évadzáróra már betervezték, hogy juszt is hazamegy, ha bele is pusztul, hogy megmentse a feleségét…)

H1N1 - 2016. 10. 09. 00:58

Kicsit sok a klisé a sorozatban, de legalább a vége érdekes volt, hogy máris megváltoztattak egy nagy dolgot a csajszi életében.
Egyébként ilyen időutazós témánál egyből előjön a paradoxon, amit szerintem kb nem is lehet elkerülni, hacsak nem 1 percre egy üres rétre mész vissza…
Dean R. Koontznak volt egy jó könyve, ami időutazásos volt. Ott úgy oldotta meg (szerintem tök jól), hogy csak előre lehetett menni. Így kizárta azt, hogy mi van ha megölöm a szüleimet bla bla bla

Bullseye - 2016. 10. 09. 13:31

A multiverzum elmélet (legalábbis azon a szinten, ahol én egyáltalán képes vagyok felfogni) megoldja a paradoxont. Akármit változtatsz (és szerintem már a megérkezés a múltba változás), új dimenzióban folytatódik a történet, így megölheted a nagyapád, apád, magad, stb, nincs paradoxon. Max az a kérdés, hogy utána ha visszaugrasz, akkor a régi világodba mész vissza, vagy az újba, ahol lehet, hogy van belőled még egy. (Én az egyszerűség kedvéért az elsőre voksolok).

De ez még nem zárna ki egy sorozatot, mert ugye nem túl humanista dolog hagyni valakit, hogy pl. kiírtsa az emberiséget a környezetvédelem nevében, csak azért, mert az egy másik dimenzióban történik, és nem hat ránk, de “mi” tettük lehetővé. Persze a drámai meglepetés fordulatokból visszaugráskor nem lenne annyi. Már ezért megérné. :)

DarkEagle - 2016. 10. 10. 01:08

Nekem bejött a Pilot 6/10 mivel alapozás volt csak de ígéretes az egész koncepció. Meglátjuk meddig jut.
Karakterek jók szóval az telitalálat. Mondjuk nem kevés kérdés merült fel nézés közben és egyesekkel ellentétben én nem ragadtam le olyan baromságoknál, hogy egy melltartóban levő fém izével hogy nyitja ki a csávó a zárat mert láttam pár kém filmet szóval engem az ilyenek nem lepnek meg, max azokat akik földhöz ragadtak. Viszont az időutazás megoldása tetszik főleg az hogy nem mehetnek vissza a saját idejükbe ahol éltek már és ugyan oda sem ahol már jártak. Hál’ Isten ezzel ki is lőtték az önismétlést. Persze idővel ez lehet változni fog.

energy - 2016. 10. 11. 11:52

Már vártam, hogy nem ismerik fel őket az időgépből kilépve, vagy senki nem lesz ott. Én azon se lepődnék meg, ha a nő egy másik időben Goran Visnjic felesége lett volna.
Az Időminisztérium azért nem ilyen komolytalan.

energy - 2016. 10. 11. 13:06

Jobban belegondolva lehet még a még nem született fia, nem ismert apja is Goran Visnjic.

winnie - 2016. 10. 11. 13:52

1×02: na, ez majdnem ugyanannyira bejött, mint az első rész, jópofa volt. kellemes, szórakoztató, nem veszi magát komolyan, de felmond egy törileckét is, és még a magánéleti szál is okés az időváltozással. végre valami, ami visszahozza a klasszikus időutazós sorozatok hangulatát.

7/10

Bullseye - 2016. 10. 12. 14:34

Ez kellemes volt, némi filozófia, némi történelem, némi karakterépítés, jó összhatás. Kovac brilliáns tervétől félek, hogy gügye lesz, de egyelőre kíváncsian várom, hogy mit akar megváltoztatni, és meddig akar visszamenni az időben ehhez.

És végre eszükbe jutott a papírnehezék! :)

Khaal - 2016. 10. 13. 00:56

Nem rossz ez, de hiányzik belőle valami újdonság, folyamatosan jön az “ezt már láttam valahol korábban” érzés. Plusz ott vannak a többiek által már említett dolgok: a bázis nevetségesen gyenge védelme, ahogy a katona elkezd kavarni mert valaki távolról hasonlít a halott feleségére, az hogy tényleg kinéznek az ablakon aztán mégis nekiáll hatástalanítani a bombát. Azért viszont elismerés, hogy sokféle paradoxon kérdést próbálnak megmagyarázni / elkerülni, de a műfajból adódóan persze így is marad sok lyuk.

Az idővonal késleltetett megváltozására az lehet a magyarázat, hogy a két szálon (múlt és jelen) “párhuzamosan tellik az idő”, tehát ha pl. a fő időgép megérkezése után csak két nappal kuszálja össze a dolgokat Flynn, akkor a jelenben is van két nap amíg még minden megmarad az erdetiben, de majd meglátjuk ők milyen magyarázattal jönnek elő.

Összességében szórakoztató, hosszú távon kérdéses, hogy mit hoznak ki a háttérben kavaró főgonosz társaság témájából.

Khaal - 2016. 10. 13. 01:01

Emlékeim mélyéről felbugyogott egy eléggé hasonló, de csak egy részt megért sorozat. A szesztilalom idejére mentek vissza a pilotban, valai hasonló összetételű csapattal. Szívesen újranézném, de semmi más nem jut eszembe, se színészek, se készítők, se csatorna, se cím. Valaki esetleg ennyiből tudja, hogy miről beszélek?

Enzo - 2016. 10. 13. 01:51

1×02
Na, ez tetszett. A legnagyobb pluszpont a végén levő egyik jelenetért jár, ahol Jiya levezette Lucynak, hogy mi változott a családfájában a Hindenburg-os múltbeli változások miatt, köszönöm szépen, pontosan ezt írtam a pilotkritikában, hogy egy ilyet szeretnék :)
Egész izgi volt a rész, kis történelmi kitekintéssel, tényleg más lehet élőben szembesülni akár magával Lincolnnal, akár a feketék helyzetével, pláne feketeként. Lucy végül is ügyesen megoldotta, hogy a kellő mederben folyjanak az események, és a lelkiismerete is nagyjából rendben legyen. A végén marha vicces fejeket vágott, főleg amikor hátulról megérkezett a pasija, jó hogy nem bemutatkozott neki :D

Zseniális volt az önreflexió a sorozattól:
“We really should get some paperweights.” – felröhögtem, #hétidézete :D és még mutatták is őket később :D
Volt még pár jó duma benn, persze megint főleg Rufustól:
“So this is like if Donnie Wahlberg assassinated the president?”
“Is it unsanitary if I throw up on you now?”

Darabkák:
-Vajon mindig így lesz, hogy a rész elején bemutatják a default verzióját a történelemnek?
-Egyszer érkezhetnének civilizált területre is, lenne nagy felhajtás. Vagy az érkezés helyét tudják befolyásolni?
-Kéne valami felkészülési idő nekik, hogy legalább valami minimális kamusztorit meg álneveket kitaláljanak, és akkor meg lehetne előzni a kínos pillanatokat. Juliet Shakesman, really? :D Mondjuk az egy ügyes húzás volt, hogy elneveztek róla egy középiskolát, ezért jár a keksz a forgatókönyvíróknak ismét.
-Jiyát bírom egyébként :) a randijuk viszont nem sikerült Rufussal, úgy látszik.
-Hopphopp, akkor Lucy adoptált, ha jól értettem a levezetést?
-Frankó volt a Mad World feldolgozás :)

H1N1 - 2016. 10. 13. 12:19

Tippre a “főgonosz” az igazi apja.

karit - 2016. 10. 13. 15:51
DarkEagle - 2016. 10. 14. 01:42

Na úgy látom kezd beigazolódni a sejtésem hogy a kis gonosz az apja Lucy-nak. Legalábbis nagyon meglepne ha valami random Józsi lenne. :D

Egyébként szinten tartották a részt a Pilothoz képest. Ha így marad szépen meg fog élni a sorozat. De azért jó lenne változtatnának egyszer valami komolyat is a történelmen, oké értem Lincoln életben hagyása túl nagy falat lett volna de azért remélem igaz amit Flynn mondott és Lucy átpártol hozzá hogy segítsen neki rongálni a történelmet avagy megmenteni ha igaz amit állít akkor tényleg Flynn a jófiú.És egyelőre nagyon úgy fest hogy a csoki főnök az igazi gonosz.

winnie - 2016. 10. 14. 08:20

“Emlékeim mélyéről felbugyogott egy eléggé hasonló, de csak egy részt megért sorozat. A szesztilalom idejére mentek vissza a pilotban, valai hasonló összetételű csapattal. Szívesen újranézném, de semmi más nem jut eszembe, se színészek, se készítők, se csatorna, se cím. Valaki esetleg ennyiből tudja, hogy miről beszélek?”

de a star trek híres-neves, nekem ajánlott epizódja is ilyen volt, az 1×28:)

hummel - 2016. 10. 14. 15:52

Khaal: Syfy-tól a Rewind. Még 2012-ben készült a pilot, de nem rendelték be. Aztán 2013-ban leadták a leforgatott részt. Egyébként a felállás tényleg szörnyen hasonló.

dragon1986 - 2016. 10. 14. 22:43

1×01 nagyon bejott amikor kiderult hogy hugi meg sem született libaboros lettem mert nagyon megsajnaltam szegenyt..

energy - 2016. 10. 18. 13:57

3 Rész után,ennél jobban is el tudom tölteni az időm. Ráadásul a villám is hasonló ebben az évadban.

winnie - 2016. 10. 18. 23:01

1×03: ez annyira nem jött be, a fő sztori elég meh volt, a karaktermomentumok és a humor rendben van, ez a rittenhouse-átívelés pedig dettó nem túl izgalmas, legalábbis egyelőre nem érdekel (legalább tudjuk, mi a céljuk), az 5/10 ellenére viszont egyértelműen nézős marad.

(az mondjuk pozitív volt, hogy nem arról szólt a rész, hogy meg akar a rosszfiú ölni valakit, és meg kell akadályozni. sőt, eleve ezúttal a rosszfiú nyert, véghez vitte a tervét.)

daniferi - 2016. 10. 19. 20:18

Három rész után még simán maradok, főleg azért, mert nem az a tipikus “minden sikerül a végére” részek. A mostani résznél szintén pozitívum, hogy más volt a lényeg, mint előre gondolták az évszám alapján.

Enzo - 2016. 10. 20. 03:28

1×03
Kicsit az időpont meg JFK miatt 11/22/63 utánérzésem volt az elején, még a baseball-fogadások is szóba kerültek :)
Aztán a legutóbbi kérdéseim közül az első kettőre választ kaptam: most nem mutatták be az alapértelmezett verzióját a dolgoknak, és amúgy tudják szabályozni a “leparkolást”.

A rész maga nem volt rossz, az átívelés még mindig misztikum….Flynn ki akarja törölni Rittenhouse-t a történelemből, ennyit megtudtunk. De legalább most a rosszfiú nyert, valóban, a cserés húzást ha átlátszónak nem is mondanám, de tényleg több dolog is gyanús volt: Anthony túl könnyen odaadta a táskát, előtte meg feltűnően mutatták a kék hordót, aztán ugye tényleg abban volt. Flynn meg azért van annyira eszes, hogy nem ugrik át a téridőn egy plutónium maggal, inkább elássa, az biztonságosabb.

– Észrevettem, hogy a főcím elején a számláló mindig az adott rész aktuális évszámán áll, abból vált át a “TIMELESS” szóra :)
– Frank Sinatrát ügyesen csak hátulról mutatták, hogy ne kelljen CGI-ra költeni/hasonmással foglalkozni.
– John F Kennedynek miért Jack a beceneve? A’internet szerint “Jack is a common nickname for John”, de ez szerintem f@szság. Na mindegy.
– Wyatt minden helyzetből megpróbálja kihozni a felesége megmentését, ez a táviratos próba aranyos volt (bár tényleg long shot).

#hétidézete megint Rufusé:
“‘Cause in ’62, I’m pretty much invisible. It’s my superpower.”

winnie - 2016. 10. 20. 05:00

enzo: de akkor minek lenne a becézése a jack?:)

Enzo - 2016. 10. 20. 12:41

winnie: Hát Jacobnak előbb el tudnám képzelni, bár fene tudja, mert az meg inkább Jake. Áh, bonyolult ez a John-Jack-James-Jimmy-Jake-Jacob vonal :D
Wikipédia szerint is John becézése, de valahogy én ebben semmi logikát nem látok…

JH94 - 2016. 10. 20. 13:47

Megadtam a 3 rész esélyt a sorozatnak, de itt el is vállnak útjaink. Pedig imádom a történelmet, de sajnos itt egyszerűen nem tetszik a sztorivezetés. Talán később darálom le egyben.

@enzo @winnie: A felesége nevezte el Jacknek Kennedyt, nagyon szerették egymást és így sokkal jobban hasonlítottak a neveik. Jackie(Jacquline) volt a felesége beceneve.

_Peter - 2016. 10. 20. 19:08

4-5 részt akartam adni ennek, de már elég most. Csak a nő élete fordul fel teljesen minden utazás után, a másik kettőé nem? Egymás közt pampognak, a fejeseknek meg se említik nem túl oké mennyire változik minden? A jelenben miért nem lehet körözni Kovac dokit? Az akciózás gyenge, hát az atommal az üres bőrönd trükköt komolyan gondolták, annyira kínos. Időutazásnak tényleg elmegy a sorozat, mintha 90-es évek lenne a 13 éves énem lehet várná is ezt suli után. :D

“John F Kennedynek miért Jack a beceneve? A’internet szerint “Jack is a common nickname for John”, de ez szerintem f@szság. Na mindegy.”

Hát pedig de. Jack Nicholson is John igazából.

ALDO - 2016. 10. 20. 21:55

Azért milyen jó, hogy a 3. részre a nagyokosoknak is eszébe jutott, hogy tulajdonképpen a jelenben is lehetne keresni a másik időgépet.
Az mondjuk tényleg érdekes, hogy csak Lucy életére hat ki drasztikusan minden kirándulás. A Hidenburggal kitörölték a húga létezését, de Lincoln fejbe lövésével, hogy kapott egy vőlegényt meg egy vastag fotóalbumot, hiszen az ugyanúgy maradt, csak nem Booth a gyilkos, hanem egy ismeretlen merénylő?
A nagy csavar meg gondolom az lesz, hogy Flynn tulajdonképpen jók és a kutatásban részt vevők sumákolnak valamit.
Nem az évad újonca, de nálam továbbra is nézős marad.

winnie - 2016. 10. 20. 22:02

“sak a nő élete fordul fel teljesen minden utazás után, a másik kettőé nem?”

ha egyszer neki volt kapcsolata a hindenburggal (ami lehet, hogy nem is véletlen), akkor miért borult volna fel másnak? de nem fordult fel teljesen, csak volt némi változás, de említették a főnökségnek is ezt (más kérdés, hogy ők mit sem észlelnek ebből, hiszen nekik adott a történelem. mondjuk nekem már eleve ez is sok, hogy a főnökség miképp éli meg, hogy kreálnak idővonalakat, vagy tudom is én miket a lépéseikkel.)

“mintha 90-es évek lenne a 13 éves énem lehet várná is ezt suli után.”

ez a legjobb benne. régen voltak ilyen sorozatok, végre most is van:)

winnie - 2016. 10. 20. 22:03

aldo: a vőlegénye nem volt meg lincoln előtt? mármint tudom, hogy utána jött csak, de nem lehet, hogy előtte csak nem találkozott még vele? (nem tudom, kérdezem, mert annyi mindent nézek, hogy rág nem emlékszem a jelenetekre:)

_Peter - 2016. 10. 20. 22:51

“de nem fordult fel teljesen, csak volt némi változás”

Ööö izé “csak” megszűnt létezni a testvére és kapott a semmiből egy vőlegényt akit soha nem látott előtte. Némi változás. :) A testvért és az anyja nem beteg dolgot legalább megmagyarázták, de honnan lett a vőlegény?

Enzo - 2016. 10. 21. 01:30

“ha egyszer neki volt kapcsolata a hindenburggal, akkor miért borult volna fel másnak?”

KÖSZI winnie, hogy nem nekem kellett elmagyaráznom a nyilvánvalót, amit Jiya levezetésével még a szánkba is rágtak :D ennyire nem bonyolult, legalább ami nem hiba, azt ne rójuk fel hibaként a sorozatnak -.-

A vőlegény meg biztos hogy megvolt a Lincoln-eset előtt is, mert az 1×01 végén, amikor Lucy hazaért, akkor kérdezte az anyja, hogy “Hova lett az eljegyzési gyűrűd?” És ezerféleképpen bejöhetett a képbe a vőlegény, hiszen más lett az apja, másképpen alakult az anyja élete. Például lehet hogy a fickó valamelyik szülőjének ismerőse/beosztottja/stb, nem kell hozzá nagy képzelőerő.

ALDO - 2016. 10. 21. 16:58

“a vőlegénye nem volt meg lincoln előtt? mármint tudom, hogy utána jött csak, de nem lehet, hogy előtte csak nem találkozott még vele? (nem tudom, kérdezem, mert annyi mindent nézek, hogy rág nem emlékszem a jelenetekre:”

Amikor hazatértek az epizód végén egy eljegyzési partiba sétált bele és a vőlegényre csak nézett, hogy “ez meg ki?”. A harmadik epizódban átlapozta a fotóalbumot, majd az indulás előtt meg is említi, hogy kapott egy albumot tele emlékekkel és egy vőlegényt is. Nekem ebből az jött le, hogy nem volt meg a pasi még a pilotban. Azért kérdeztem, hogy milyen változás hozta ezt létre, mert Lincoln ugyanúgy meghalt, csak most Flynn az ismeretlen gyilkos, a többi kormánytagot megmentették, Booth meg ugyanúgy megölték később a katonák. Mert a Hindenburgot azt megmagyarázták.

Annatar - 2016. 10. 22. 22:57

Amikor az első útról hazaértek, már megvolt a vőlegény – anyu megjegyzést tett a hiányzó eljegyzési gyűrűre, sőt, említette a bulit is – , de nem találkozott vele, mivel szinte azonnal rohant a második küldetésre. Ami nem okozott észrevehető változást a jelenben, de az előző állapot is fennmaradt, ergo buli és vőlegény ;)

Ja, és a Jonathan becézése is Jack, ld. Jack O’Neill a Csillagkapuból.

Sawyer - 2016. 10. 23. 19:02

Jó kis sorozat lehetne, ha nem volna ilyen primitív, elbutított. Hadarás, kapkodás, elég volt a pilot.

5/10

heidfeld - 2016. 10. 23. 22:52

A harmadik részre is javult kicsit a sorozat, bár van honnan..Sajnos csak a két csaj nyújtott értékelhető színészi teljesítményt az aktuális epizódban. A többiek hihetetlen rosszak, már-már Unce Upon a Time szintje.. Érdekesek lehetnének az történések, utazások következményei, de valami hiányzik, némi kapkodás is érezhető. Közepesnél picit jobb, de szeretem a történelmet, így elfogult vagyok.

Pipacs - 2016. 10. 28. 01:16

Lehet, hogy már valaki írta előttem, de az első részben, amikor a végén arról beszélnek, hogy azért nem mehetnek vissza még egyszer próbálkozni, hátha másodszorra sikerül “kijavítani a történelmet”, mert nem találkozhatnak saját magukkal a múltban, akkor csak bennem merült fel, hogy mi a szarért nem küldtek vissza 3 másik ilyesmi kvalitású bárkiket? Ennyit csak megért volna a dolog, nem?

Amúgy túl 4 részen, bennem is az van, hogy kicsit a 90-es éveket idéző hányaveti logikátlanságai és felszínes “tudományos” magyarázatai ellenére jó nézni, de az mondjuk valószínű, hogy ha per pill nem lenne rá időm, mert lenne még a most nézősökön felül 2-3 másik színvonalasabb sorozat, valszeg kaszálnám, illetve elfelejteném letölteni a többi részt, és magáról kaszálódna el.

Enzo - 2016. 10. 28. 18:17

1×04
– Náci idők! Ó, enyhe The Man In The High Castle utánérzés :)
– A hatalmas ruhásszekrény mennyire állat volt már!
– Épp itt volt az ideje, hogy végre legyen ott valaki, amikor megérkeznek. Örülök, hogy ezeket a lehetőségeket nem hagyja ki a sorozat. Egyszer lehetne olyan is, hogy lefoglalják az időgépet, vagy hasonló, és nem tudnak miatta hazajutni (egy darabig ofkorsz).
– Az epizód fő történéseiről nem nagyon tudok mit írni, inkább az eleje meg a vége volt érdekes.
– Rufus ugyanazokat a köröket futja Masonnel (“de akkor se fogom kémkedni a barátaim után” – “dehogynem fogsz), csak most már valami Rittenhouse-os fószer is nyomást gyakorolt rá.
– Lucy ellenben tökös volt a fenyegetésével, bár nem teljesen vágom, hogy akarja visszahozni a húgát.
– Jót röhögtem, hogy készült egy új Bond-film velük, kellenek az ilyen kis utalások, hogy mi változott.

De a rész messze legjobb jelenete a következő, sírva röhögtem, és kétszer visszanéztem:
Fleming: -I swear, you Americans. You couldn’t stand out more if you tried.
Beront a néger Rufus a fegyverrel: -Don’t move.
Erre Fleming: -I stand corrected. :DDDDD

Lucytól az odasuttogott “Definitely not.” a végén is vicces volt, meg a “James Bond’s hitting on Lucy” is, amit fogalmam sincs, hogy miért raktak bele kétszer a szövegkönyvbe, WTF?

DarkEagle - 2016. 10. 29. 18:46

Jó volt ez a rész nagyon. Eddig bejön a sorozat és talán túl is éli az évadot a nézettséget elnézve. Lassan kezdhetnék kifejteni hogy mi is ez a Rittenhouse meg ki Flynn.

Jövőheti rész is jónak ígérkezik a fangirlök már most sírnak a shippingelés miatt. :D Hihetetlen hogy egyesek pár rész után is úgy tudnak üvöltve örülni pl egy egymásra nézésnek is mintha az életük múlna rajta. :D
Azért remélem nem hozzák őket túl hamar össze mert ismerve a dolgokat valószínűleg rontana a dolgokon.

winnie - 2016. 10. 29. 19:46

“Lassan kezdhetnék kifejteni hogy mi is ez a Rittenhouse”

nem mondom, hogy egy cseppet is érdekelne, teljesen random és érdektelen az egész, félmondatokból nem lehet érdekes mitológiát építeni. de pont most nyilatkozta kripke, hogy elég hamar jön a válasz, szóval akkor talán érdekessé válik ez.

DarkEagle - 2016. 10. 30. 22:33

Hát ideje lenne már mert oké hogy csak nem rég kezdődött a sorozat de egyértelműen ők a főgonoszok legalábbis úgy fest. azokat meg nem ártana megismerni vagy legalább is tudni mit akarnak. Elvégre nem igazán értem miért jó az nekik ha felveszik amit cseverészik a 3 utazójuk. Ha a múltról akarnak valamit megtudni akkor olvassanak el egy könyvet. :D Szóval ja ez nagyon ködös egyelőre. És itt – bármennyire is bejön a sori – nem áll jól ez a köd.

Silver-sama - 2016. 10. 31. 09:53

Tegnap megnéztem az 1.részt, mert nem volt más, és kellemes szórakozás volt :). A karakterektől féltem a legjobban, hogy unalmasak lesznek, de végülis okésak voltak, meglátjuk, hogyan alakulnak a későbbiekben.
Ami zavart, az az, hogy olyan könnyen belementek ebbe az utazásba, és olyan könnyen engedték őket. Mármint, mi történt volna, ha valamit nagyon elbarmolnak az idővel? És semmi biztosíték nem volt rá, hogy elvégzik a feladatot. Meg alapból az, hogy miért pont 3 ilyen embert választottak? Biztos nem lettek volna alkalmasabb emberek erre a feladatra? Építhettek is volna még gépeket és egy egész nagy csapattal indulhattak volna el. Hova siessenek? Ha van időgéped, van időd :D. Akármit is tesznek a múltban a rosszfiúk (a sori szabályai szerint), az a jelenben már megtörtént.
Na mindegy, talán kár ilyeneken gondolkodni egy időutazós sorozat esetében :D. Mindenesetre a kezdés kap egy bíztató 7,5/10-et tőlem is.

yeeeyha - 2016. 11. 01. 16:26

4 rész alapján már kitűnik, hogy nagyon sok múlik azon, hogy melyik korszakba mennek vissza, az 1×03-at ezért is éreztem gyengébbnek.
Eddig az 1×04 tetszett a legjobban, nácikkal kapcsolatos dilemmák of course, meg egyre jobban működik együtt a hármas (a poénok is egyre jobbak), és szuper ötlet volt Fleminget belekeverni a sztoriba. Eddig csak Lucy, meg néha Rufus nézett ámulva-bámulva, most kicsit Wyatt-ből is kibújt a lelkes kisfiú :D Reméltem, hogy megjátsszák a készítők, hogy a találkozásból születik egy új Bond sztori, és igazam is lett.

@Enzo: szerintem ezzel csak a wyatt-lucy shipp-re akarták felhívni a figyelmet, wyatt apró reakcióit kell figyelni :D
(amúgy gondolom valahogy meg lesz wyatt felesége mentve előbb-utóbb, de jó, lesz egy szerelmi háromszög *lemondó sóhaj*)

Ami idegesít, az az egész rittenhouse.

u.i.: pacsi a készítőknek a röpke történelemleckékért, ahogy hallom, az amerikaiak történelem tudása nem valami nagy, legalább ők is sokat tanulnak :D

heidfeld - 2016. 11. 03. 12:10

4. rész nagyon jó volt. Sajnos az 5. borzasztó gyenge és unalmas. Nem szokásom félbe hagyni epizódot, de itt erősen rezgett a léc. Némi pozitívum. hogy a néger gyerek elég sokat javult, de a katonát játszó színész borzasztóan gyenge..
Annyit még, hogy Goran lassan még japánul is beszélni fog. Szerintem érdekes ismert színészeket más nyelven hallani.

ALDO - 2016. 11. 03. 16:25

Idáig mindegyik epizódban sikerült valahogy bekavarni a történelembe, de azért drasztikus változások nem történtek.
Amikor haza jönnek az aktuális küldetésről, akkor a fejesek már alapból a megváltozott történelemre emlékeznek és csak a trió tudja mi volt az eredeti idővonalon?

Bullseye - 2016. 11. 04. 18:48

Azért most jópofa lett volna, ha kinyírják a katonát hősies módon, egy kicsit reménykedtem, de annyira nem akarta visszaadni a pisztolyt, hogy nyilvánvaló volt a dolog. :(

@ALDO
Pontosan. Már vitáztak is rajta, hogy mi hogy történt, mert senki nem úgy emlékezett.

Enzo - 2016. 11. 07. 17:45

1×05 – avagy PTSD és indokolatlanul gyors meggyőzések

Érdekes volt a szál, hogy Wyattnek mennie kell, nagy szám lett volna, ha meglépnek egy főszereplőcserét 5 rész után, akár sima leváltással, akár úgy, hogy ott marad Alamoban, de sajna nem. (hát, legalább megmutatták a másik fickót :D)

A nagy ötlet a gránátokkal, te jó ég…a softball-labda méretű lyuk legelső említésénél egyértelmű volt, hogy azt kell használni, úgyhogy fogtam a fejem 20 percen át, hogy valakinek jusson már eszébe…ez ritka bugyuta volt, na. -.-

A vége meh, miért nem dobták fel a cliffhangert a név (Lucy apja) megmutatásával?

#hétidézete megint Rufusé: “How do I get fired?” :DD

energy - 2016. 11. 15. 14:05

6. volt eddig a legjobb rész. Összeesküvés árulás, néhány válasz… A 7. rész előzetesében Lucy Flynn néven mutatkozik be!

energy - 2016. 11. 15. 15:41

Nem Flynn, hanem Dr. Quinn, Medicine Woman még egy pop-kulturális utalás, rosszul hallottam. Egyszerűen csak nem hiszem el a készítőknek, hogy Flynn és Lucy nem rokonok:(

Tyberius06 - 2016. 11. 16. 21:58

hm… jó volt a 6-dik rész, de engem továbbra is zavar, hogy Lucy olyan sík hülyére lett megírva, hogy nyugodtan átfesthetnék szőkére a haját, akkor kevésbé lógna ki a karakterből. Tudják, hogy a Big Brother létezik, most szépen körbement az infó, hogy kb mindenki mindenkit átbaszott eddig, viszont Lucy hitetlenkedése a saját naplójáról még mindig agyament. Időutaznak naná, hogy lehet a jövőnek egy olyan pontja, ahol megírta azt a naplót. Egy tanult tudós ember nem lehet ennyire szkeptikus… A kétely az még oké, de a tagadás… WTF?

Silver-sama - 2016. 11. 17. 18:10

Tetszik ez a Rittenhause. Olyannak tűnik, mint az Illuminátus :D.

Enzo - 2016. 11. 17. 18:58

1×06
Érdekes volt a rész, végre kaptunk némi magyarázatot, több infót a Rittenhouse-ról, Flynn motivációjáról, és a csapattagok is felfedtek 1-2 titkot egymás előtt. Mondjuk gyorsan eljutottunk a “mi egy csapat vagyunk, és bízunk egymásban, ha ő kilép, akkor én is” állapotból a nem megbízásba :D
Rufus végre kiélhette magát az események “főszereplőjeként” egy olyan korban, ahol már egész elfogadottak voltak a négerek, vicces volt a párhuzam-ellentét, ahogy most meg Lucy maradt kinn az utcán. Ja és Kanye néven mutatkozott be, imádom ahogy viszik át az időben az ilyen random celebneveket bemutatkozásokhoz :D
Ügyes volt a Rittenhouse és Flynnék egymásnak eresztése, de valszeg le fognak azért majd bukni.

#hétidézete:
“Deepthroat, here we come” :D (comment:comon szokta sixx használni az eredeti kifejezést, aztán meg csodálkozik, hogy mindenki csak a p0rnós verziót ismeri)

DarkEagle - 2016. 11. 17. 19:02

@Tyberius06: Nem hülye ő csak szimplán ember, ezért nem akarja elfogadni, hogy (egy általa meg mások által belesulykolt “tény” vagyis hogy Flynn gonosz) egyszer össze fog dolgozni vele. Egyébként itt megjegyezném, hogy ez a legnagyobb plothole talán a story-ban. Az alap elv ugye az hogy nem mehetnek oda ahol már élnek. Akkor kérdem én hogy a pibe szerezte meg a naplót Flynn?

No de ez a rész nagyon jó volt végre mindenki tud mindent amit kell és ez a Rittenhouse dolog is egyre érdekesebb amit sikeresen elb@sztak a rész végi fordulattal. Most komolyan ki nem számított erre? Azok után, hogy Lucy a rész elején órákig ott vár de nem megy be számomra egyértelmű volt hogy ki az apja. Nyilván ahogy megtudtuk hogy Flynn családja hogy halt meg meg mi történt aztán láttuk a sírkövüket is teljes mértékben világossá vált hogy vele nem áll rokoni kapcsolatban. Szóval maradt a másik és így már teljesen érthető miért őt sorozták be. Elvégre nekem senki ne adja be hogy ő az egyetlen aki mindent tud a történelemről. :D

Azon viszont hangosan felkiáltottam mikor Rufus mérges lett Lucy-ra hogy a JÖVŐBEN együtt dolgozik majd Flynn-el és erről nem beszélt nekik közben ő meg jó ideje titkos ügynök. Szóval a sorozat ebben a részben a lehető legtöbb klisét ellőtte.

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER! :D

A jövőheti rész előzetese is érdekesre sikeredett és már az is felvet bennem egy érdekes kérdést mert eddig azt hittem a hajó sérthetetlen de legalábbis golyóálló. :D

ayren - 2016. 11. 18. 14:47

Kitartásom csak nem hozta meg gyümölcsét – most jutottam el a kaszáig, akármennyire is szeretem az időutazást, mint témát. (By the way, dupla kasza: Frequency sem jött be idén.)
Egyszerűen a sorozat buta, klisés és unalmas, karakterek/színészek is leginkább ütnivalóak.
Én igazából egyetlen célközönséget tudnék a Timeless számára elképzelni: a tiniket, mert a készítők rendre az USA történelmének ikonikus eseményeit teszik az egyes epizódok fókuszába, így a fiatalabb korosztálynak adhat valami művelődéstörténeti pluszt a sorozat – a felnőttek meg esetleg felfrissíthetik ismereteiket.

Tyberius06 - 2016. 11. 18. 23:55

@Darkeagle: szerintem a csaj adta neki oda visszamenve a múltba.
Egyébként nálam is rezeg a léc. Sci-fi ide vagy oda baromi hanyagul van kezelve a téma. Ugyanakkorra nem mehetnek vissza, de ha vissza megy 2 héttel korábbanra es hagy egy üzenetet saját maguknak hogy mi fog történni azzal elvben nem lehetne baj.
A másik hogy a tesó kitörlődésén kívül semmi lényeges nem változik pedig folyamat basztatják az idővonalat ahányszor leütnek-lőnek vkit a múltban. Simán lehetne olyan csavar, hogy valaki tyűkszemére lép az mikor hazaér a tesó megint él. De nem, abba nincs dráma. Hát amit eddig láttam abba se sok.

heidfeld - 2016. 11. 19. 11:22

Megszámoltam: 19. helyen van nálam a sorozat. Mivel 24 epizód a heti limitem, 4 sorozatot ilyen-olyan okok miatt pótolnom kell, bizony rezeg a léc. Két szó: Hanyag, közepes. Hát, ez pont olyan. Pedig bőven lenne lehetőség benne A katona gyerek meg olyan gyengén “játszik” hogy az Unce Upon A Time színészei is tűrhetőnek tűnnének mellette…
Nem vagyunk egyformák. Engem érdekel mások véleménye is, ha nem is értek egyet minden véleménnyel. Viszont ha valaha ajánlanom kell egy közepes sorozatot, hát ez elsőként fog eszembe jutni.
Kár érte.

ayren - 2016. 11. 19. 11:46

heidfeld
Az az érdekes, hogy közepes és közepes sorozat közt is van különbség a megítélésben. A Chicago Fire és a Designated Survivor is közepesek, és minden eredetiséget nélkülöznek, mégis nézősek maradtak nálam.
Kell néha a szemnek is valami rágógumi, na.
A Timelessnél viszont tényleg minden, de minden elcsépelt vagy egyszerűen rossz a sztoritól a színészeken át a látványvilágig, szóval nekem simán dögunalom az egész.

heidfeld - 2016. 11. 19. 14:03

@ayren:”Közepes és közepes sorozat közt is van különbség megítélésben”
Teljesen igazat adok. Chicago Fire már csak téli dara lesz nálam, Timelessnél a személyek sorsa tart még ott, de nem erről kellene szólnia. Sokkal többet ki lehetne hozni belőle. Designated Survivor nálam jó kategóriában van az elejétől. 5. rész piszok jó volt.

DarkEagle - 2016. 11. 19. 21:15

Egyébként ezeket az időutazós szabályokat ki találta ki, a góré nem? Aki ugye a Rittenesekkel van szóval nem vagyok én abban olyan biztos hogy ezek a szabályok tényleg valódiak. Elvégre egyszer elfogynak a múltban az események ahova mehetnek szóval marad a jövő de az meg nincs hatással a Rittenre. Szóval ha valami komolyat akarnak csinálni akkor hamarosan ki kell derülnie hogy bárhova utazhatnak. Máskülönben sosem nyomják le az ellenséget. :D

energy - 2016. 11. 22. 14:18

Ez a rész nagyon gyenge volt, az időgép megjavítása, az idővonal szinte nem változik, a Star Wars utalás!…

Szula 25 - 2016. 11. 22. 14:23

Most daráltam le a 6 részt és azt kell mondanom hogy tetszik és a 3 főszereplővel sincs semmi gondom. Sok időutazós sorit nem láttam de ez most megfogott. Jó hogy nem húzták ezt a kamuzzunk egymásnak dolgot sokáig és külön tetszett Wyatt reakciója Rufus és Lucy felé. Wyattet játszó színészt nem láttam még semmiben amit nézek/néztem így kellemes csalódás a srác.
Pár dolog:
-Lehet Wyatt feleségét a Ritten bagázs fogja elintézni?
-Lucy húgát akkor hogy is fogják visszahozni, csak össze kell anyucit valamikor boronálnia a nevelőapjával.
-Lucy férje is szerintem az RH tagja lesz és még lehet anyuci is.

Tyberius06 - 2016. 11. 22. 20:11

7-dik rész után egyre erősebb a kasza késztetésem a sorozat irányába. Ez szimplán foss volt. Egy újságcikkes utaláson kívül semmi nem változott a történelemben, holott megint öltek. Ezt baromi hanyagul kezelik, és ettől herótom van. Simán átlépnek afelett, hogy Wyatt megint kinyírt valakit, ráadásul most nem egy random náci közkatonát, hanem egy francia katonai középvezető fiát. Az ilyennek simán kéne hatással lennie a jövőre…
Voltak olyan pillanatok a részben, amikor meg simán csak ásítoztam.
Noh majd jövő hétig kitalálom, hogy folytatódik e vagy sem…

Enzo - 2016. 11. 23. 16:26

1×07
Nem volt rossz a rész, bár pont a legfontosabb kérdéseket oldották fel kicsit túl egyszerűen. A Star Wars analógia nekem tetszett, meg hogy kicsit kaptunk többet Jiyából, illetve Masonből is, meg úgy általában az ottani emberek többet szerepeltek (Christopher ügynök meg pont Masonről akar titkos nyomozást? na vajon meddig fog tartani, amíg belefut a Rittenhouseba? :D)
A végén azért vártam, hogy tök máshol kötnek ki, ez így klisés lett, hogy kb 10 métert tévedtek.

Random észrevételek:
-A palack kiásásánál Termite kotrógépek voltak CAT helyett (ami ugye Caterpillar), vicces márkaváltoztatás :D
-A Zika-vírus említéséért pluszpont, szeretem az aktualizálásokat.
-Mason nem kérdezett (még) rá a diktafonra, hogy mi van vele? Fura.

#hétidézetei:

“-Obviously, the situation is not ideal…
-Not ideal is having french fries without ketchup. This has been three days of trudging through the mud, bitten by bugs I can’t identify, eating meat I don’t want to identify…” (Rufus)

“How do you say ‘I had sex with your mother’ in French?” :D (Wyatt)

“More like Fort Dysentery.” :D (Rufus)

Silver-sama - 2016. 11. 25. 15:39

Ezt a részt valahogy nagyon untam. Először fordult elő, hogy folyton másfelé néztem.
Az a csók csak engem bosszantott? Nem is építették fel a kapcsolatukat (nem is volt kapcsolatuk, lol), nem lett megalapozva. Ugyebár “volt” egy randijuk, de azt sem mutatták, csak mondták. Konkrétan nem is ismerik egymást, erre megcsókolja a csaj.. Mondanom sem kell, mit lehet erről gondolni..
Ez így hatalmas randomság, hanyagság.
A történet maga tetszett, pontosabban, hogy végre ottragadtak a múltban. Vártam már egy ilyen részt, ám a megoldás, hogy Rufus meg tudta javítani a hajót, csalódás.

Zora - 2016. 11. 27. 20:07

1×07

Nagyon tetszett.

Korábban, az a napló úgy kerülhetett Flynn kezébe, hogy olyan jövőbe utazott, ahol ő maga már nem élt
Hogy honnan tudta? Hát, jó kérdés. Esetleg direkt 60 évvel előrement, a napló meg vagy a tök öreg Lucynál volt, vagy valamelyik leszármazottjánál – vagy egy múzeumban…
Han Solo-s utalás tetszett, meg ez a protokoll-dolog is. Jó ötlet!
Viszont, vajon mi a protokoll, ha a jövőbe mennek?

heidfeld - 2016. 11. 27. 20:22

Talán ez a rész tetszett a legjobban. Többet voltak a múltban. Jók voltak az utalások, dr Quinn kifejezetten tetszett. Indiai? Libanoni? csaj meglepően jó, Sokkal többet belőle!
Indiános rész viszont elég gagyi volt. Női törzsfőnök, aki annyira volt indián, mint én koreai, meg ahogy kivágták magukat – Ugyan már! Viszont nagyon nevettem rajta, annyira bénán volt kivitelezve. Máskor bosszantana, de ma nyertek kedvenc csapataim, akiket utálok meg kikaptak, így jó kedvem volt.
Kicsit lassú a sorozat tempója, de ez egy jó rész volt 7/10

Enzo - 2016. 11. 30. 22:09

1×08
Érdekes volt elsősorban Flynn-ék szemszögéből nézni a sztorit az elején, meg meglepett, hogy Flynn megmentett valakit, de persze csak amíg ki nem derült, hogy rokoni szálak fűzik hozzá. Mondjuk ez érdekes, hogy a saját életükre kiható változások nem gyűrűznek be? Ki tudja, hogy így, hogy a testvére életben maradt, pont ugyanazt csinálta az anyja, és ugyanúgy megszületett az ugyanolyan 2.gyereke?
Amúgy nagyon cuki a Mariát játszó csaj :) Flynn-től meg remek volt a parkban a terv, miszerint hagyta, hogy a csaj kiszúrja, és utána meg a “legjobb védekezés a támadás” alapon megkérdezte, hogy ugye nem követi? :D

Randomságok:
-Mi történik, ha valaki pontosan ott áll, ahova az időgép megérkezik? Arrébblökődik, vagy beszippantja a tér-idő kontinuum?
-Rájöttem, hogy Anthonyt Matt Frewer játssza, aki Taggart volt az Eurekában :)
-Vidám, ahogy mindig csekkolják az újságokat a végén, hogy hogyan befolyásolták a történelmet :D
-Lucy magánéletét visszahozhatnák amúgy.

#hétidézete meglepő módon Flynné:
“Greetings! We come in peace!” :D
(meg a Mulder ügynökön is felröhögtem, imádom hogy minden részben eljátszanak valami hasonlót :D)

Tyberius06 - 2016. 12. 03. 10:48

Szerintem az összes magánelet mehet a lecsóba. Az hogy Flynn tesója nem volt semmire hatással, de rögtön az első részben eljátszották hogy a legkisebb dolog is hatással lehet a történelemre: lásd Lucy tesója, az gáz. Én itt kaszáltam.
Jó volt a rész, kifejezetten tetszett, Mulder jó volt meg Rufusnak volt egy szövege meg arca amikor a nö a központban mondja hogy 2 megabyte-os memoria kartyájuk van és az milyen hatalmas. :D
De ezek nem kompenzálják az írói hanyagságot…

Zora - 2016. 12. 04. 09:05

1×08

Rosszul emlékeznék? Nem úgy volt, hogy abba az időbe nem mehetnek, amiben ők már éltek? Mert ’69-ben Anthony már javában élt.
???

heidfeld - 2016. 12. 04. 09:24

@Zora: Saját magukkal való találkozás veszélyes, de lehet, hogy ez csak kamu.
2 megabbyte memória, meg Mulder ügynök hatalmas volt, a Rufus-t játszó színész rengeteget javult. Többit el is felejthetnénk, ha nem bukkant volna fel Caitlin Carver. Teljesen ízlésemnek való szépség.
Történet elég gyenge, mint pár színész is. Sok az írói hiba, és nem igazán izgalmas. Családi dolgokkal általában nem jó erőltetni, de itt határozottan dobna a dolgon.
Teljesen közepes a sorozat. Ha nem húznak bele egy évados lesz, ha nem veszi át másik csatorna.

Zora - 2016. 12. 04. 09:29

A saját magukkal való találkozást más sorozatoknál hallottam. (Mármint, hogy ott ez volt a szabály.)

A saját idejüket határozottan ebben a sorozatban hallottam. Ezért nem tudnak az Időgép ellopásának idejébe menni, hogy megakadályozzák, mert akkor már mindannyian éltek.

Tyberius06 - 2016. 12. 07. 00:20

Annak ellenére, hogy kaszáltam megnéztem az adott heti részt. És nálam a rész működött mert vhogy kimaradtak azok a bosszantó dolgok amik a korábbi részeket átszőtték.
Ez nem jelenti azt hogy maradok.

Enzo - 2016. 12. 12. 01:58

“Annak ellenére, hogy kaszáltam megnéztem az adott heti részt.”
:DDD már ne haragudj, de ez akkora ellentmondás, hogy a fal adja a másikat :D

1×09
Tetszett a rész: aranyos volt Bonnie és Clyde (főleg az akcentusuk), megint volt benn vicces névhasználat (Wesley Snipes :D), Henry lebuktatása a hangrögzítővel ügyes húzás, és végre nem a klisés happy enddel zárult a dolog. De vajon mi lehet a papíron?

Wyatt eljegyzési sztorija már-már a szívbemarkolóság határát súrolta volna, ha jobban kötődnénk a szereplőkhöz, viszont egy kicsit jobban is alakíthatták volna a szerepüket Lucyék, alapból viselkedhettek volna úgy, mint egy pár. Ja és mennyire kínos volt már amikor feküdtek a fal túloldalán, hallgatva B&C hancúrozását :D

Jövő héten félévadzáró!

winnie - 2016. 12. 12. 06:53

enzo: én elég sok kaszált sorozatomból nézek olykor részt:)

Tyberius06 - 2016. 12. 12. 23:51

Annyira nem nagy ellentmondás. Azt hittem, hogy a múlt heti résszel megy szünetre a sorozat, és bár a 8-dik után eldöntöttem, hogy ne tovább, a 9-diket még megnéztem, sőt megnézem a mait is, ami az aktuális félévadzáró lesz. Az utóbbi két rész egyébként nem volt rossz, de az alapvető problémám maradt. A múlt megváltoztatása a legcsekélyebb mértékben sincs hatással a jelenre (leszámítva azt az egy-két esetet, Lucy húga és Flynn tesójának megmentése, de ez utóbbi sem volt hatással semmire). Mert az nem releváns változás, hogy Ian Flemming más címet és sztorit ad a regényének, vagy UFO észlelés az USAban az 1800-as években stb…
De így vagyok a Designated Survivorral is, amit kaszáltam a legutóbbival, de a félévadzárót még megnézem…

Enzo - 2016. 12. 21. 02:09

1×10
Gyorsan lepörgött ez a 42 perc. Érzelmes kezdéssel indítottunk Christopher ügynöknél, és izgalmas volt a rész felütése is Flynn ajánlatával, és már-már emberi oldalának bemutatásával.
Aztán jött a csavar, hogy Rittenhouse mégiscsak egy ember, és szerintem egész jó karakter volt az öreg fazon Armin Shimerman előadásában (IMDb powa). A cliffhanger kicsit várható volt, de az egy jó kérdés, hogy hova viszi Flynn Lucyt most? (Meg mondjuk egyszer megnéznék egy jelentősen megváltozott USÁt valami esemény után…)

Darabkák:
-Részeg Mason eljátszásért pluszpont, hihető lett.
-Most kifejezetten töriórának éreztem a sorozatot, mármint a jó értelemben, mert Benedict Arnoldról a büdös életben nem hallottam eddig egyébként.

Január 16.-án folytatás! Amúgy eléggé kihalt a kibeszélő, nem mondom…

Ripazha - 2016. 12. 21. 13:34

ömmmm az első két résznél úgy voltam, hogy ajjj nem kell ez nekem, semmi érdemleges, de utána megnéztem a harmadik részt, akkor tényleg úgy voltam, hogy a mechanika jó, de a kivitelezésen lehetne mit csiszolni, nem pazarlom rá az időmet…
Erre meg most a napokba egyre jobban jött eza történetórás időutazósdi(*) és megnéztem a negyedik részt, és utána mindet… erre meg már azt vettem észre, hogy mint egy idióta percenként frissitem a twitter oldalt hogy mikor lesz már felirat :D A végére totál elkezdett érdekelni a dolog Rittenhouse-tól kezdve az egész mechanika, végül csak erre volt szükségem( plusz lehet közrejátszott a mad world az édes hangú hölgyemény által)
De végérvényben tetszett és megváro a maradék részeket, és most kifejezetten érdekel a folytatás. Lehet végül saját időutazásmániám rabja lettem… de ez miért is lenne baj ha az időutazás király? :D
(*amúgy dekirály töri óra lenne,, szigorúan megfigyelőként visszavinnének egy ketrec szerűségbe mint amikor cápák közé engednek embereket, valahogy értelmesen kidolgozni, és ilyen “interaktív” töri óra… modnjuk ot a veszélye a menydörgő robajnak’ de megoldható)

heidfeld - 2016. 12. 27. 06:01

Ez a Rittenhouse-dolog határozottan érdekes kezd lenni. Ugye eleve Gorant-t üldözve utazgatnak a múltban, aki a szervezett ellen harcol.
Jó volt a 10. rész történelmi háttere, Armin Shimerman meg nagyon jó színész. Kár, hogy előtte 2, töltelék-szagú epizód volt, vagy csak engem nem kötött le. Hopp! Caitlin Carver is volt. Na, rá figyelnék, de nagyon…
Nem értem, miért nem szerepel Lucy apja, pedig szinte biztos a Rittenhouse tagja. Megváltozott Amerikát én is megnéznék, de a sorozat nagy hibája a ki nem használt helyzetek sora.
Azt meg, hogy mi “random” mindenki magának kell eldönteni, bár én ki nem állhatom ezt a kifejezést.
Sokan a Rittenhouse-t vélték annak, pedig nem az. Egy mellékszereplő halála is százezres nézettség esést okozhat kábeles sorozatnál, mondjuk az Enzo és általam “értékelt” szériánál.

sheva83 - 2016. 12. 27. 09:04

1×10
Nem szoktam foglalkozni a bakikkal, logikátlanságokkal, de azon most felakadtam, hogy, hogy a francba került Flynn időgépe az öreg Rittenhouse kertjébe?

Parafa - 2016. 12. 30. 22:39

Hát én nem vagyok elájulva. Az alap ötlet remek, a kivitelezés gagyi. Már a hajam tépem, amikor elmondják nem szabad beleavatkozni az idővonalba, aztán eltesznek pár ipsét az útból, és persze a fegyver sem felel meg az épp felkeresett idősíknak, meg a lőszer sem. Ja, hogy a kiiktatott emberekről semmit nem tudnak, tehát bármilyen következménnyel lehetnek a jövőre. Jaj…
A történelmi lecke, mely egy-egy részhez tartozik viszont kimondottan tetszik.
Persze végig fogom nézni, mert ha egyszer elkezdtem…, talán a többi rész jobb lesz.

Sigismundus - 2017. 01. 01. 21:30

Én csak most kezdtem el nézni a sorozatot, vegyesek az érzelmeim, elmegy. 1×04-nél tartok, a nácis, rakétás Flemminges.

Olvasom mellette a junkie-n a hozzászólásokat, ki hogy kommentálta az aktuális részt.

És észrevettem valamit, ami felett úgy tűnik mindenki, akár rajongó akár fanyalgó elsiklott.

Ugye, 1944 decemberébe ment vissza a gonosz, hogy atomot adjon a náciknak, azok meg kilőjék Belgiumra, ide ment vissza a trió hogy megállítsa.

Ehhez képest napsugaras madárcsicsergéses nyárban akcióznak hőseink… ???!!!

Sigismundus - 2017. 01. 08. 09:45

Végignéztem az első tíz részt, tetszett, várom a többit.

Gagyinak gagyi benne sok minden, költséghatékonyan, látszik hogy ugyanabban az erdőben járnak körbe állandóan, de vállaltan gagyi.

Csak az a 1944 decemberében zöld erdős ne lett volna. Ez jobban zavart mint az időutazós logikátlanságok, vagy időtörések, vagy hogy Santa Ana nem egy kecskeszakálas öregúr volt 1835-ben hanem egy csupaszképű 42 éves. Vagy a gyenge színészí játék. Ami valóban javult a végére bár van mit fejlődni a főszereplőknek még most is.

Rufus a kedvenc, egyáltalán nem baj, sőt jót tett a sorozatnak szerintem hogy “mert kell bele egy néger is, minek, hisz ők korábban nem mozoghattak olyan szabadon”. Pont ez a hátrányos megkülönböztetésből szemlélet vetett fel komoly dilemmákat. Egy feketének nem olyan könnyű kimondania, hogy hát igen hagyjuk úgy a történelmet ahogy volt, nem szabad változtatni rajta.

Más szemszögből is lehet krónikákat írni, történelmet szemlélni nem csak egyféle van. A magyar történelmet is főként nemesi történelemszemlélettel írták, akik a lakosság alig 10%át tették ki csak.

Mondjuk Rufus szerepére inkább mást választottam volna, egy vékonyabb, kicsit fiatalabb srácot, kis afrofrizurával, és hipszterszemüveggel. Olyat akiről ránézésre el lehet képzelni könnyen hogy középsuliban is kocka volt, aki lapított ha a ganxták mentek végig a közelben.

Mit várok a 1×11-től? Egy erősen költséghatékony bemutatását a Rittenhouse nélküli jövőnek, amibe Rufus és Wyatt visszatér.

Ripazha - 2017. 01. 19. 19:24

Nem vártam semmit a résztől, s kb mégis azt kaptam amire számítottam, de annál azért mégis többet, a HHHolmes és Houdini karaktere nagyon feldobta a részt, mintha ennél a résznél érződne a plusz 3 rész berendelése, hogy akkor tolunk egy kicsit a dolgon, tetszett, mint modnjak még? :D

Zora - 2017. 01. 19. 20:00

1×11

Nekem is tetszett.

Sigismundus - 2017. 01. 19. 20:37

1×11

Nekem is tetszett. Igaz megint nem bonyolították túl, a Rittenhouse szálat. Bár bíztam benne hogy hosszabb ideig kénytelenek nélkülözni történelemtudását, és bénázni a múltban, de hamar meglett Lucy, együtt a csapat.

Ügyes trükk volt becsalni őket a horrorházba, sajna már ismertem a történetét korábbról, annyira nem lepett meg ami a cellából kijutás után történt.

Houdini nagy popkult egy arc, itt is meg az El Ministerio-ban is szerepel :-) Okos húzás volt Lucytól hogy emlékeztette a trükkjére.

Hm, tulajdonképpen trükkök egymás után volt ez a rész.

ALDO - 2017. 01. 21. 18:57

Houdini karaktere ellenére számomra elég gyenge volt a 11. rész.
A szünet előtti epizódnak nem sok hatása volt a mostanira. A csapat újra egyesült és kaptunk egy újabb utazást a múltba. Először azt hittem, hogy a Rittenhouse eleve azért jött létre mert a jövőből valahogy bekavartak a múltba.

heidfeld - 2017. 01. 21. 20:51

Nem volt valami jó rész, de tényleg csak Houdini jelenléte mentette meg. Rittenhouse, szereplők körüli változások hanyagolva voltak. Rufus karakterét nagyon bírom, de végén ez a monológ…. Nem is értem.
Sokkal többet is ki lehetne hozni a szériából. Nagyon tartok tőle, hogy nem lesz második évad, pedig sok lehetőség lenne, de a 11. rész után sem látom, hogy milyen irányban mozdulnak el.

Enzo - 2017. 01. 24. 18:38

1×11
Kifejezetten tetszett a rész, még így is, hogy konkrétan a Rittenhouse-os dolgokkal nem igazán foglalkoztak. A horrorhotel izgalmas helyszín volt, Houdini karaktere marha jó (hogy megszívatta Flynnt :D), remek csavar is volt benne (Goerge=Holmes). Ja meg az elején vicces volt, hogy Lucy nélkül mennyire elveszettek voltak történelmi tények terén :D

A vége felvezetett 2 izgalmas szálat is: vajon mi lesz a hatása Rufus hangfelvételének (jómegmontadnekikfiam!), és vajon Wyatt vissza akar-e menni megölni ezt a Gilliam nevű embert.

DarkEagle - 2017. 01. 27. 00:06

NA asszem most már belecsapnak a lecsóba. Végre olyat is megváltoztatnak talán ami rájuk is hatással van így láthatjuk a következményeket is.

Meg kell mondjam, ahhoz képest mennyire védelmezi Rufust az a rohadék simán bedobja a cápák elé csaját. Remélem megölik mert nagyon nem csípem a csókát.

Egyébként a Jesse James rész nagyon jó volt. Lehet hogy gagyi a sorozat de a morális dolgokat nagyon jól vázolják benne. Csak ne kaszálják mert bánnám. :D

Sigismundus - 2017. 01. 27. 20:39

1×12

Nekem is nagyon tetszett, imádtam.Egyetértek az előttem szólóval, a morális szempontok nagyon jók a sorozatban.

Megint egy érdekes, alig ismert dolgot lehetett az eredeti amerikai történelemből, és annak a tömegkultúrában továbbéléséről megtudni.

Ezen agyalok, egy magyar Timelessben vagy El Ministerioban hogyan jelelne ez meg.

Sigismundus - 2017. 01. 28. 09:03

1×12

Az hogy Rufus mellé/helyett pont Jiya-t képzi ki Mason pilótának, zseniálisan szemét egy húzás. Csóri Rufus most hogy beszélje le a nagy nehezen összejött csaját, hogy ne legyen pilóta ? Hogy nem támogatja ebben? Ha meg elmondja mi van a hátterében, ki tudja mik lesznek a reakciók, veszélybe sodorhatja Jiyát azzal.. (annak ellenére hogy a csaj magától is elkezdett kutakodni, de azzal a videóval csak a felszínt kapargatta meg csak kissé)

A másik pilóta esete is tetszik, az előkerülése nem amolyan nyuszi-a-kalapból előkerülés, voltak előzmények utalások, szerencsétlen első utakra.
A jó öreg Anthony már az időgép pilotbeli elrablása előtt is játszott némi kettős szerepet, azzal hogy eltitkolta hová lett a legelső pilótanő, Whitmore. És emlékezzünk, a pilotban, közvetlen a rablás előtt el akarta küldeni -biztonságos távolsága – Rufust és Jayát a kebabért.

Ami abszolult nem érdekelt az Flynn és felesége gyilkosának szála volt, kevésbé érdekel hogyan akarják majd megoldani ezt.

Zora - 2017. 01. 28. 17:39

1×12

Jó volt, és igazából, ahhoz, hogy Jessica ne haljon meg, Flynn-nek sem kell embert ölni.
Többször elmegy a börtönbe, kiszedi a pasiból az élettörténetét, megtudja, hogy a szülei hol találkoztak először – és ezt hatásosan megakadályozza.
(Mint a Vissza a jövőbe, ahol Marty létezése került veszélybe, ha a szülei nem jönnek össze.)

Flynn eleve nem mehet olyan időbe, ahol ő már élt, a gyilkost pedig gyermekkorában már pláne nem ölné meg (gondolom, max 5 évvel lehet nála idősebb), szóval egyszerűbb elmenni a szülők fiatalkorába.

Jiha jól kombinál, úgyhogy nem féltem. Viszont, a főnök mit értett azon, ha sikerül a kiképzés, akkor Rufus nem lesz pótolhatatlan? Hogy egyszerűen fogják és megölik?

Zora - 2017. 01. 28. 19:46

Tök érdekes, hogy az 1×11 is HH Holmes-szal, a sorozatgyilkossal foglalkozik, és a Sherlock 2. részében szintén sok szó esik róla (most nézem éppen.)
Eddig nem is hallottam erről az emberről.

heidfeld - 2017. 01. 28. 22:53

Talán a legjobb rész volt. Igen komolyan bedobják ezeket a morális kérdéseket. a történet maga is nagyon rendben volt, meg akadt pár jó színész is.
Viszont ez a Matt Lener botrányosan rossz. Nagyon veszélyes, ha sok jó színész mellett a jelenetben akad egy ilyen, mert még jobban kijönnek a hiányosságok.
Nagy kár a hat elpazarolt részért. Ez egy nagyon érdekes, jó sorozat lenne, de erősen kérdéses, hogy lesz-e második évad.
A készítők bizonytalanságai, tévedései miatt mi, nézők szívunk. Néznénk még, de nagyon tartok tőle, hogy már nem sokáig.
Tényleg kár lenne érte, mert nagyon szeretem a történelmi témájú sorozatokat. Szerencsére van a csomagomban TVE, és pár hónap múlva láthatom az El Ministerio Del Tiempo premier részeit.. Jóval profibb széria, de a Timeless-t is kezdem megkedvelni.

ALDO - 2017. 01. 29. 11:48

“Jó volt, és igazából, ahhoz, hogy Jessica ne haljon meg, Flynn-nek sem kell embert ölni.”

Mármint Wyatt? Flynnek mi érdeke lenne megmenteni az asszonyt? Ő a saját családját akarja feltámasztani.

“Viszont, a főnök mit értett azon, ha sikerül a kiképzés, akkor Rufus nem lesz pótolhatatlan? Hogy egyszerűen fogják és megölik?”

Csak akkor, ha nagyon ugrál. A múltkori epizódban keményen beszólt a Rittenhouse-nak a hangfelvételen és mondta Masonnek, hogy ideje lenne eldönteni, hogy kinek az oldalán áll. Gondolom a Rittenhouse ezen egy kicsit berágott, így ha lesz egy 2. pilóta, akkor Rufus már nem lesz pótolhatatlan, így feláldozható. Bár az érdekes lesz, hogy a csaj mikre fog rájönni, mert most is kutakodott a videofelvételek között. Jelenleg tehát összesen három pilóta van: Rufus, az öreg doki, Anthony és Emma, a vörös csaj, akit a vadnyugaton találtak.

Arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy Wyatt, hogy tervezte ezt az ellopjuk az időgépet, és megmentem a feleségem dolgot és arra, hogy a csapat mikor fog végleg a Rittenhouse ellen fordulni és nem Flynn levadászása lesz a fő céljuk.

Enzo - 2017. 01. 30. 02:37

1×12
Fontos rész volt ez. Már rögtön az elején nem sz@roztak a Jessica ügy továbbgöngyölítésével, aztán bedobtak egy Amy látomást, ezzel nemcsak Lucyt, de minket is emlékeztetve arra, hogy bizony az ő visszaszerzése eléggé el lett hanyagolva. Mondjuk ez biztos jobban megérintené a nézőket, ha Amyt nem csak egy fél rész erejéig láttuk voln anno, én speciel az arcára se emlékeztem.

A Jiya üggyel kapcsolatban szó szerint ugyanúgy érzek, mint fentebb Sigismundus:
“Az hogy Rufus mellé/helyett pont Jiya-t képzi ki Mason pilótának, zseniálisan szemét egy húzás. Csóri Rufus most hogy beszélje le a nagy nehezen összejött csaját, hogy ne legyen pilóta ? Hogy nem támogatja ebben?”
Pont ugyanezt éreztem közben, ebbe nagyon belenyúlt Mason, nyilván nem véletlenül. Ja meg örülök, hogy Jiyából többet kaptunk. (De a hackelés szörnyű gagyi volt BTW)

Pont a múltkori részben jutott eszembe, hogy összefuthatnának valakivel, aki meglepő módon ugyanúgy az ő korukból jött, és nem Flynn bandájához tartozik, erre tessék :D Meglepődtem rendesen egyrészt Emma létezésén, másrészt hogy hozzá ment el Flynn. Jól bemutatták, ahogy közben párhuzamosan Jiya nézte a felvételeket.

A moralizálás a rész közben, meg a standoff a végén remek volt…ééés akkor ez Lucy első ölése, jól számolom?

Narakh - 2017. 02. 02. 00:53

Bambi kisasszony szép szemeiben órákra el tudnék veszni, és ez pontosan nyolc részre volt elég számomra. Pedig szinte mindig van valami guilty pleasure sorozatom, de ebben a hölgy báján kívül minden irritál.

DenisaW - 2017. 02. 02. 18:14

Most akkor Wyatt karakterét ki is írták? Nem nagyon találok erről semmit sem a neten. A következő részről annyit írnak, hogy egy új katona lesz a harmadik ember. Eddig nem nagyon érdekelt, hogy ki ölte meg Wyatt feleségét, de most már igen. Erre kirakják a soriból az egész szálat azzal, hogy lecserélték Wyattet.
Ha sikerül kiiktatniuk ezt a Rittenhouse-t, akkor Lucy-t is törlik? Hiszen Lucynak a vérében van, ahogy az apja fogalmazott.
Mire kell a Rittenhouse-nak az anyahajó? Elég sok témát feldobtak ezzel kapcsolatban, már csak válaszok kellenének rá.
Rufust sajnálom, Mason rendesen kicseszett vele, hogy a csaját képezi pilótának. Kezdek kételkedni abban, hogy ezt azért teszi, mert fél a Rittenhouse-tól… Biztosan van e mögött más is.
Azért remélem, hogy nem kaszálják ezt a sorozatot, mert nekem bejön. De ahogy a nézettségét nézem, a pilothoz képest a felét elveszítette…

heidfeld - 2017. 02. 03. 05:46

Szóval egyszer már megfújtak egy több milliárdos időgépet, de most sem őrzi komolyabban senki? :D:D:D:D UGYAN MÁR!
Amúgy nagyon rendben lett volna a rész, még Matt Lener is mutatott végre értékelhető színészi teljesítményt. Mondjuk a bárban lefeküdhetett volna a csajjal, de elnézem az íróknak.
Rufus mekkora volt a pultossal, amikor az felhívta figyelmét, hogy viheti szobára a lányt…
Rittenhouse és Lucy a legérdekesebb.

Sigismundus - 2017. 02. 03. 07:53

1×13

Rájöttem, Wyattet nem tudtam eddig sem megkedvelni, színészt sem, szerepét sem. Mindenhova magával viszi a pisztolyát pedig többször keverte bajba mint segített neki, most is. A terve eleve olyan elcseszett volt, aztán a megvalósítása. Nem nézett utána hogy korábban érkezik a csaj repülője, az egyenruhás csajoknak akik ismerték a keresettet, más sztorit adott be, mint amit később mesélt. Egyáltalán nem profi titkosügynök viselkedés, inkább kapkodó amatőr. Rufus többet és jobban tett hozzá az ügyhöz, még azt is bevállalta hogy szemezzen a csapossal :-)

Szórakoztató volt a múltra rácsodálkozásuk, az A-Team, PacMan stb.

Lucy helyében én rettegtem volna, hogy két társam elmegy az idővel kavarni és ha olyat is tesznek amitől ÉN kitörlődök, vagy máshová kerülök? Inkább velük mentem volna, mert ők hárman, (és Anthony és Flynn ) alighanem a legeredetibbek még. A időhajók falán kívül minden változott.

Rittenhouse-Anthony szál, nem sok történt, öreget kiírták a sorozatból, új pilóta van, aki elkötelezettebb talán.

jinjang - 2017. 02. 03. 11:56

@heidfeld
Matt Lanter-nek hívják, nem Lener, és én spec. kedvelem. Bár Wyatt karaktere elég elcseszettre van megírva (az övé is), szóval küszködik a szereppel, de igyekszik.

Úgy eleve az egész sorozat nagyon gyengére sikerült, pedig a kiindulási ötlet jó. Már csak azért nézem, mert szerintem nem fogja megérni a 2. évadot, én meg szeretem befejezni azt, amit elkezdtem.

heidfeld - 2017. 02. 03. 16:54

@jinjang
Akkor duplán kell elnézést kérnem Matt Lanter-től. Talán kétszer írtam rosszul a nevét. Igaz, kér részben mutatott értékelhető színészi teljesítményt… Karaktere hihetetlen rosszul van megírva, de szerintem csak gyenge közepes.
A sorozat legnagyobb gondja, hogy még mindig nincs iránya. Ide-oda nyúlnak, de hosszú távon így nem lehet csinálni. Hiába egyre érdekesebbek az epizódok, ha volt 6 gyenge rész.
Mindenki egyéni ízlése alapján döntse el, hogy melyik sorozat középszerű. Sajnos ez pont olyan, pedig lehetne jobb.

Enzo - 2017. 02. 03. 19:27

1×13
Megint egy fontos rész, mintha kezdene egyre átívelőbb lenni a sorozat.
A sok akadályról, amivel Wyatték szembesültek, kicsit a 11/22/63 jutott eszembe, ahogy a múlt próbál az ellen harcolni, hogy megváltoztassák.

Negatívumok:
Nem emlékszem, kimondták valaha a sorozatban, hogy a jelen az úgy 2016 körül van? Mert akkor elég fura, hogy mindössze ’83-ba mentek vissza Wes Gilliam fogantatásához, a fickó az előző részben minimum 40 évesnek nézett ki. Az időgép ellopása is kicsit túl egyszerűen sikerült :D …Wyatt ha nem is szól Lucynak, aki késve betelefonál, akkor nem is mennek oda az ügynökök, vagy mi? Hát akkor kihagyhatta volna az egészet.

Darabkák:
-Christopher ügynök jó gyorsan rájött mindenre az elején, aztán meg meglepően könnyen lett meggyőzve a felrobbantós témáról.
-Anthonytól a nyomkövetős trükk szép húzás volt :) A Lucy-ra vigyázó emberek meg ennél feltűnőbbek nem is lehettek volna…
-Én is azt hittem egy darabig, hogy a végén a csaj Wyattel fog lefeküdni, az lett volna a szép mentés, pláne ha így fogan meg Wes :D Mondjuk az is tetszett, hogy mindenki fel akarta szedni Claire-t.
-Rufus és a másik csaj, meg a pultossal való szemezés hatalmas volt :D
-A Lucyfater szálat már kezdtem hiányolni, de annyira, hogy a fickó nevét is elfelejtettem (pláne mert van egy hasonló szál a TMITHC-ben is)
-Anthony végzetét tényleg lehetett volna sejteni így, hogy Flynn szert tett egy másik pilótára…most meg a jó ég tudja, hova mentek.
-Elég szomorú lett a rész vége így, hogy mindez hiába volt, meg Anthony is meghalt…+így nem annyira jó ötlet kitörölni a Rittenhouse-t, mert akkor Lucy is megszűnik. Lesz itt még bonyolítás…

A #hétidézetei rovatba termeltek rendesen :D
“-Look, all we gotta do… is make sure these two don’t hook up tonight.
-So it’s like a reverse “Back to the Future”?” :D

“-Right, ’cause if he does, they’ll bang and conceive a serial killer, got it. That is not a sentence you say every day.”

“-What kid?
-His name is Haley Joel. He’s short, kind of creepy-looking.” :D (csak hogy meglegyen a heti neves utalás :D)

ALDO - 2017. 02. 04. 15:19

“Nem emlékszem, kimondták valaha a sorozatban, hogy a jelen az úgy 2016 körül van?”

Igen. Amikor Benedict Arnold elvezeti őket Rittenhouse-hoz, akkor Flynn többször is megemlíti neki, hogy a távcső 2016-ban készült és ők is ebből az évből jöttek, de senki nem vette komolyan.

” Mert akkor elég fura, hogy mindössze ’83-ba mentek vissza Wes Gilliam fogantatásához, a fickó az előző részben minimum 40 évesnek nézett ki.”

Talán a börtönkoszt miatt egy kicsit lerobbant odabent.

“Az időgép ellopása is kicsit túl egyszerűen sikerült :D …Wyatt ha nem is szól Lucynak, aki késve betelefonál, akkor nem is mennek oda az ügynökök, vagy mi? Hát akkor kihagyhatta volna az egészet.”

Az ember azt hinné, hogy egy ilyen fontos szerkezetet jobban védenek.

“Én is azt hittem egy darabig, hogy a végén a csaj Wyattel fog lefeküdni, az lett volna a szép mentés, pláne ha így fogan meg Wes :D”

Megfejelve azzal, hogy így Wes nem három, hanem legalább 10 nőt öl meg. Amúgy nem kell ezt túlagyalni, a készítők sem teszik.

“Anthony végzetét tényleg lehetett volna sejteni így, hogy Flynn szert tett egy másik pilótára…most meg a jó ég tudja, hova mentek.”

Amikor mondta, hogy felrobbantja a gépet, akkor kb. meg is pecsételődött a sorsa. Egyrészt már van egy másik pilóta, másrészt, akkor meg véget érne a sorozat.

Az is érdekes, hogy az alapszabály szerint nem lehet abba az évbe utazni, ahol az időutazók már éltek – Rufus ezért is választotta ezt a dátumot, mert pár hónappal van a születése előtt – a holdraszállós részben Anthony mégis vissza tudott menni 1969-be, holott ránézésre több mint 47 éves.

Zora - 2017. 02. 04. 18:28

@ALDO

“Az is érdekes, hogy az alapszabály szerint nem lehet abba az évbe utazni, ahol az időutazók már éltek – Rufus ezért is választotta ezt a dátumot, mert pár hónappal van a születése előtt – a holdraszállós részben Anthony mégis vissza tudott menni 1969-be, holott ránézésre több mint 47 éves.”

Igen, ez nekem is anno feltűnt:

***Zora – 2016. 12. 04. 09:05
1×08

Rosszul emlékeznék? Nem úgy volt, hogy abba az időbe nem mehetnek, amiben ők már éltek? Mert ’69-ben Anthony már javában élt.
??? ***

1×13

Na, Wyatt az én eszemmel gondolkodott:

“Zora – 2017. 01. 28. 17:39
1×12

Jó volt, és igazából, ahhoz, hogy Jessica ne haljon meg, Flynn-nek sem kell embert ölni.
Többször elmegy a börtönbe, kiszedi a pasiból az élettörténetét, megtudja, hogy a szülei hol találkoztak először – és ezt hatásosan megakadályozza.
(Mint a Vissza a jövőbe, ahol Marty létezése került veszélybe, ha a szülei nem jönnek össze.)”

Még az utalás is megvolt a filmre.

De, tényleg elbénázta. Ment volna 1-2 nappal előbb, leitatja Joell-t, hogy ne tudjon munkába állni.
Vagy, ő maga jelentkezik bárpultosnak. Vagy, megnézi pontosabban, mikor száll le a gép. Vagy, NEM AZ UTOLSÓ PILLANATRA IDŐZÍT, és Claire-t akadályozza meg, hogy a bárba menjen.

Amúgy, az az érzésem, azért lett direkt elbénázva, hogy láthassuk, egy történész nélkül nem sikerülhet.
(Amúgy mi van, ha a gyilkos hazudott Jessica megöléséről? És inkább beismerte, merthát neki úgyis mindegy? Vagy Flynn átverte volna?)

ALDO - 2017. 02. 04. 21:25

@Zora

“Amúgy, az az érzésem, azért lett direkt elbénázva, hogy láthassuk, egy történész nélkül nem sikerülhet.”

Szerintem ehhez az akcióhoz nem nagyon volt szükség történészre, hiszen csak 30 évet utaztak vissza. Gyerekként még emlékezhetnek a korszakra. Inkább csak jobban meg kellett volna szervezni az egészet. Bár ha sikerrel járnak, akkor meg Wyatt-nak nincs motivációja a továbbiakban.

“Amúgy mi van, ha a gyilkos hazudott Jessica megöléséről? És inkább beismerte, merthát neki úgyis mindegy? Vagy Flynn átverte volna?”

Lehetséges, de mi értelme lett volna? Wes nyilván amúgy is élete végéig sitten marad a két másik nő miatt, így nem miért vállalna magára egy másikat is? Persze lehet, hogy Flynn felajánlott egy komolyabb összeget a kint lévő családjának, de akkor is túl sok szervezést igényelne és csak annyi haszna lenne, hogy Wyatt-et kiveszik a csapatból az időgép ellopása miatt, de gondolom a következő küldetésre úgyis kiengedik. Azon kívül Flynn eddig sem hazudott a csapatnak, amit mondott nekik az mind igaz volt. Egyedül a napló kérdéses, hogy honnan szerezte, mert a jelek szerint a jövőből.

DarkEagle - 2017. 02. 06. 15:49

Egyetlen nyilvánvaló oka van annak, hogy nem sikerült a küldetés. Mert nem is volt rá alapból esély, hogy sikerüljön, elvégre Flynn csak meg akarta mutatni Wyattnek, hogy ha van egy időgépe ő is képes megtenni mindent a családjáért. Ez volt az egész rész lényege. Az hogy Wyatt bénáskodott semmi köze ahhoz hogy ő mekkora menő katona. Nincs olyan élő ember a világon, aki ilyen infók tudatában rendesen tudott volna figyelni, miközben ketyeg az óra a feje mellett. Egyébként most már talán abbahagyja ezt az egész megmentem a feleségem dolgot mert talán rájött hogy ami megtörtént nem lehet változtatni és végre rendes történetet írnak neki mert eléggé egyértelmű mit akarnak vele meg Lucyval kezdeni.

Amúgy nem lepne meg ha Flynn a gyilkos csókával is lebeszélte volna a dolgot ezért is sikerült két nőt megmenteni és Wyatt csaját meg nem.

Ami a szabályokat illeti tuti hogy mind kamu. Először is Rittenesek irányítottak kb mindent. Olyat meg egyetlen egy időutazós cuccban sem láttam, hogy nem mehet vissza oda az illető ahol már létezik. Ez baromság ahogy van. Azt még megértem ha nem érintkezhet magával vagy nem mondhat el dolgokat de hogy nem mehet ugyan oda vissza az hülyeség. Ezt tuti hogy a Rittenesek találták ki elvégre Mason mondta asszem a szabályokat őt meg tudjuk kik irányítják. Ritteneseknek meg nyilván az az érdekük hogy ne menjenek vissza olyan időbe Lucyék ahol ők is léteznek.

De ha tippelnem kellene ez úgyis kiderül az évad végére. Főleg ha nem rendelik be a 2. évadot akkor lezárás úgyis az lesz hogy leállítják őket.

DarkEagle - 2017. 02. 06. 15:51

“Lehetséges, de mi értelme lett volna? Wes nyilván amúgy is élete végéig sitten marad a két másik nő miatt, így nem miért vállalna magára egy másikat is?”

Ennek elég nyilvánvaló okai vannak. Most, hogy Wyatt megváltoztatta a múltat a csávó lényegében meg sem született így börtönbe se kerülhet. :D Flynn meg tuti hogy ígért neki valami nagy összeget amivel a dutyiban nagymenő lehet. Ami az időutazás miatt úgyse kerül hozzá ha Wyatt eltörli a létezését.

De ez úgyis ki fog derülni mikor legközelebb találkoznak majd.

ALDO - 2017. 02. 06. 16:51

“Olyat meg egyetlen egy időutazós cuccban sem láttam, hogy nem mehet vissza oda az illető ahol már létezik.”

Az időzsaruban volt, hogy tilos visszautazni oda, ahol már élt mert két test nem lehet ugyanabban a térben vagy valami ilyesmi, így ha hozzáér a múltbeli önmagához, akkor mindketten meghalnak. Na az a baromság.
Lehet, hogy csak a Rittenhouse szívatja őket ezzel a szabállyal, mert ahogy azt többeknek is feltűnt, Anthony is vissza tudott menni 1969-be, pedig jóval idősebbnek tűnik 47 évesnél.

“Flynn meg tuti hogy ígért neki valami nagy összeget amivel a dutyiban nagymenő lehet. Ami az időutazás miatt úgyse kerül hozzá ha Wyatt eltörli a létezését.”

A sitten pár karton cigivel is nagy menő lehet. Nem hiszem, hogy milliókat kéne fizetni neki vagy, hogy Flynn-t annyira érdekelné, hogy egy rakás pénzt el kell költenie.
Inkább Wyatt félreállítása lehetett volna a célja, mert mivel ő nem ment vissza 1983-ba, ezért a csapatot amúgy sem küldhették ebbe az évbe, így kénytelen volt ellopni a gépet, ami miatt a visszatérés után egyből el is vezették.

Neoprimitiv - 2017. 02. 07. 16:01

Na, Wyatt-et hál’ Istennek úgy látszik leszedték az ex-nej tripről, ideje volt. A “találkozzunk híres emberekkel” dolog hiába jön elő sokadszor, még mindig szórakoztató. Azt, hogy Christopher nem jött rá magától, hogy ez nem egy egyszerű leváltás, meg Wyatt szökését dugjuk gyorsan a “suspend your disbelief” fiókba. A következő rész az előzetes alapján jónak ígérkezik, az “I’m Connery, this is Costner and he’s our driver, Robert… DeNiro” hét idézete gyanús.

Most már csak egy dolog van, amit nem értek, nyilván túlságosan lekötött a különböző korokban ugrálás: Mi a fenét akar ez a Rittenhouse nevű szekta/család/törzs, tököm tudja mi? (Nem tudom, hogy nagy jó pont vagy nagy rossz pont a sorozatnak, hogy anélkül is szórakoztat, hogy egy hangot is értenék a fő szálból…)

DarkEagle - 2017. 02. 08. 19:04

Bejött a rész meg volt benne minden ami kell. És már csak 2 rész van vissza az évadból és igen én is hiányolom, hogy kiderüljön mit akarnak valójában a Rittenesek mert az odáig oké hogy úgy akarják forgatni az időt hogy ők legyenek a mindenható vezérek de miért? Ahogy én látom már most is meg van mindenük és ha csak annyi az egész hogy a világ vezetői akarnak lenni az baromi klisés lenne. Ráadásul ha szigorúan vesszük már évszázadok óta vezetik a világot elvégre benne vannak minden nagy szövetségben, az utolsó krumpli tenyésztő is Rittenes. :D

Őszintén szólva remélem lesz 2. évad mert ez így nagyon nem lesz kóser mert az fix hogy nem kapunk rendes lezárást. És sajnos nem hiszem hogy az NBC ilyen számokkal berendeli a kövit.

Zora - 2017. 02. 10. 13:50

1×14

Ez igen! Szóval, mindkét csapat a Rittenhouse ellen dolgozik, egyik nyíltan, másik titokban.
Jó lesz!

Zora - 2017. 02. 10. 13:54

Lehet, hogy a Rittenesek valami igazán nagy dolgot akarnak. Jobb időgépet, vagy nagyobbat, vagy, hogy a jövőbe is tudjanak utazni, és az a cég, vagy cégek, amelyek ilyesmi gyártására képesek, még nincs a hatalmukban.
Talán.
Mert emberileg valóban van hatalmuk.

ALDO - 2017. 02. 12. 12:35

Jó rész volt a 14-es, bár az új katonát hamar takarékra állították. Wyatt elég könnyen kijutott a börtönből. A gamekapcsos megoldás és az áram kiiktatása már-már macgyveres volt. Kíváncsi leszek a harcoljunk a Ritten ellen hogyan fog megnyilvánulni? Megint ellopják a gépet? Kár, hogy már csak két rész van hátra és több nem is nagyon fog készülni.

Enzo - 2017. 02. 12. 17:04

1×14
Na már csak 2 rész. Felépítették szépen az évadzáró dilemmát, érdekes látni egy kormányügynököt így a csapattal dolgozni. Szegény Baumgardnert gyorsan kinyírták, pedig örültem hogy egy már egyszer bemutatott arcot hoztak be ideiglenes katonának.

-A repülőlandolásnál a CGI elég tré volt, na :D
-Lucyék, mint a gyerekek az édességboltban, csillogó szemekkel :D Hemingway, Josephine Baker… :D

heidfeld - 2017. 02. 12. 17:37

Rittenhouse-ról külön sorozatot szívesen megnéznék!

winnie - 2017. 02. 14. 10:55

“Rittenhouse-ról külön sorozatot szívesen megnéznék!”

ugye csak viccelsz?:) ne már… most komolyan, valami hihetetlenül fantáziátlanul elcsépelt ez a “titkos szervezet, aki rosszat akar”-szál. még ha valamit tudnánk erről, de semmi. folyamatosan úgy beszélnek róla, mintha a világ legrosszabb, majd a legjobb dolga lenne, mintha a nézőnek rettegnie kéne, de az egész csak egy szó, nem több. a sorozat mélypontja volt, hogy előidézték a lucy és apu beszélgetést, amiben apu pozitívan beszél róla, de nem kérdez vissza lucy.

mindezt annak ellenére mondom, hogy a 4-10. részes szünidei matiné színvonal az elmúlt 3-4 részre megugrott és a sorozat is izgalmasabbá vált, s ezzel az átívelés is jobb.

energy - 2017. 02. 14. 10:56

Az Időzsaru jobb volt! Mióta Lucy elvesztette a testvérét, szinte semmi sem változik a jövőben! Fontos emberek hallnak meg, de az összeesküvés tart, mint abban a hajlakk reklámban:D

heidfeld - 2017. 02. 14. 18:58

@Winnie: A sorozatnak több mélypontja volt, de nem ez a apa-lánya beszélgetés. Egy roppan érdekes dolgon sokan átsiklottak: Honnan tudja az apja, hogy van még egy lánya, akire senki nem emlékszik? Az más kérdés, hogy Lucy miért nem kérdezett rá fontosnak tűnő dolgokra…
Sajnos rengeteg minden nem fog kiderülni, mert ennek a szériának csak úgy lenne második évada, ha másik adóra kerülne. Erre viszont kicsi az esély. Hiába javult nagyon sokat a színvonal, a számok nem túl biztatóak. Sajnos ezt a készítők csak maguknak köszönhetik.
Érdekes dolog ez a “random” kifejezés. Én kifejezetten nem szeretem. Mindenki maga döntse el ,hogy számára ki, mi az. Tavalyi kedvenc új sorozatom 2 részében is elhalálozott egy “random” szereplő, erre főleg női nézők tízezrei fenyegettek bojkottal. Vele teljesen más lett volna a széria…
Véleményem szerint a Rittenhouse-dologoknak van szerepe a sorozat javulásában, de mindenki döntsön saját ízlése szerint. Rengeteg ember szerette például a Lost-ot, de az egy értelmetlen zagyvaság volt.

ALDO - 2017. 02. 17. 15:23

“Honnan tudja az apja, hogy van még egy lánya, akire senki nem emlékszik? Az más kérdés, hogy Lucy miért nem kérdezett rá fontosnak tűnő dolgokra…”

Az elején – amikor befenyítették – Rufus még rendesen elkészítette a hangfelvételeket. Ott Lucy említette a soha nem létező húgát, így apu is értesülhetett róla.

Ha már megválaszolatlan kérdések. A legutóbbi részben, Flynn megtorpedózta Al Capone elítélését adócsalás miatt. Gyakorlatilag csak ez alapján tudták volna lesittelni, de akkor a csapat által felkutatott, álnéven élő bátyja mégis mi alapján vihette volna be?
Az is érdekes lesz, hogy most hova fognak utazni? Mert ha hazamennek, akkor egyből elkapják őket. Szóval célszerű lenne a jövőbe utazni, hogy megmentsék Rufust.

Zora - 2017. 02. 18. 14:00

1×15

Hát, ez izgalmas pillanatnál maradt abba…

Jó volt a rész!

Enzo - 2017. 02. 21. 01:23

1×15
Talán most voltak a legnehezebb helyzetben eddig főhőseink. De miért Rufust lőtték meg? :( Itt elvágni a részt…nemcsak hogy az kérdéses, hogy Rufus túléli-e, hanem hogy így is elindul-e a Mentőcsónak, és ha igen, hol kötnek ki?
Jiya több szerepet kapott, az király, meg jó szövegeket is :D Amikor Masonnel versenyt hackeltek, az kicsit gagyinak hatott (meg hogy utána gyorsabban lebontotta az egészet, minthogy Masonék odaértek), bár a képernyőn mutatott kód nem volt olyan vészesen baromság.

#hétidézetei:
“Look. I was about to step out for my fantasy football draft, but I can’t leave you here looking like this.” (pap)

“Okay, a little handsy there. I don’t remember swiping right.” (Jiya)

energy - 2017. 02. 21. 11:03

Túl könnyen megoldották a Rufus sebét! Rohadt cliffhangerek!
Utálom, hogy nem tudnak rendes befejezst adni egy évadnak, ha nem lesz második évad, akkor kiszúrtak a nézőkkel:(
Most jöttem rá, hogy Lucy anyja volt Moira Queen. :O
Mikor lehet tudni, hogy lesz-e 2. évad?

csubi - 2017. 02. 21. 14:57

Nézem a sorozatot, még mindig, annak ellenére, h tele van hibákkal. Ha nem tudnak beszerezni egy korba illő járművet, akkor inkább bele se tegyék. :D Rengeteg ilyen és ehhez hasonló baki van a sorozatban. Pár rész után, már van mit írni róla.
Ha a múltban megváltoztattak vlmt, akkor az nem csak az ő jövőjükre, de másokra is hatni fog. Hiába ugranának vissza dátumokra, amit pl a nő ismer, lehet abban az idősíkban már meg sem történik, vagy nem akkor történik és nem azokkal a személyekkel. Ha az ő húga kitörlődött, akkor lehet JFK meg sem született. Mi van ha ők sem születtek meg és mikor visszaérnek, nem ismerik fel őket a központban? Vagy nem is létezik a központ. Lehet volt III. világháború és élet sincs a bolygón. Bármi lehetséges. Ezért eleve értelmetlen ugrálni az időben előre és hátra. Minnél távolabb utaznánk a múltba és megváltoztatnánk vlmt, annál nagyobb “kárt” okoznánk. Viszont ha 2-3 évre megyük, tegyük fel megmentjük a katona csávó feleségét, annak még nincs akkora hatása. Már ha csak beszélgetésbe elegyedsz valakivel a múltban, már annak beláthatatlan következményei lehetnek. Miattad elkéshet, vagy más jut eszébe a beszélgetésből és más lesz a szakmája… bármi lehet. Meg ez mekkora baromság, h nem mehetnek előttük oda a Hindenburg katasztrófánál. Máshogy nem lehet visszaállítani a történelem általuk ismert menetét. Egyre nagyobb kárt okoznak az időben… kétbalkezes banda ez a három. Mindennek ellenére tovább nézem, hátha kapok vlm magyarázatot a sok baromságra. :D Remélem Goran egy a jövőből származó csókát alakít, aki rendet akar tenni, mert ah ő állítja be, ez a történelem helyes menete és a Rittenhausok változtatták a kedvükre. Kicsit Rockefeller meg Rothschild beütése van az egésznek. Remélem nem egy katyvasz az egész, hanem ki fog ebből vlm értelem bújni, nagyon remélem. Reménykedtem benne, h kapok egy újabb 11/22/63 féle sorozatot, de tévedtem. Ez a Timeless messze van attól, nagyon messze.

Geza Kovacs - 2017. 02. 21. 21:39

Kár, hogy tuti nem lesz 2. évad, most már pont megszerettem. Na jó, hazudok, kb. a 3-4. rész óta nagy kedvenc. A Netflix megvehetné, mint a Longmire-t. Ilyen mértéktartó, kedves sorozatok is nagyon kellenek, nem csak az őrjöngés.

Tyberius06 - 2017. 02. 21. 21:47

Vazze, megnézve az utcsó részt már bánom hogy visszatértem es daráltam az utolsó 6ot.
Rufus sebe, a végén a csavar ami inkább szög volt a sorozat koporsójába. Nálam legalábbis mindenképp.
Az tök nyilvánvaló volt anyuci is benne van, ezt aztán ilyen fossul meglépni… remélem is hogy kasza lesz és nem folytatják. Itt lett volna az esély hogy eut a Rittenhous fost elpakolják végleg, erre megy tovább. Az meg hogy az egykori pilóta is a társaság tagja eléggé WTF. És a legkevésbbé se jó értelemben.
Pedig jól indult az utcsó lár rész, de nálam a zárás az 0, NULLA!

ALDO - 2017. 02. 21. 22:43

csubi:
Szerintem ne agyald túl ennyire, a készítők sem tették. Meg sem próbálták. Engem az egész Rittenhouse-szál abszolút hidegen hagyott. Átívelésnek elég gyenge volt. Inkább egyfajta epizodikus kaland, sci-fi problémamegoldós sorozat volt ez, amiből pár évtizede rengeteget készítettek, mostanában viszont hiány van belőlük.
Az évadzáró olyan volt mint a Wayward Pines 1. évad. Ha levágnánk az utolsó 5-6 percet, akkor egész jó lett volna és nem ilyen béna cliffhangert kaptunk volna.

winnie - 2017. 02. 21. 22:46

” Mikor lehet tudni, hogy lesz-e 2. évad?”

májusban.

winnie - 2017. 02. 21. 22:56

“Rengeteg ilyen és ehhez hasonló baki van a sorozatban. ”

ilyet olvasva mindig eszembe jut, hogy vajon ők nem értenek hozzá, amikor szó szerint ez a munkájuk, és megfizetnek embereket, akik sokkal jobban értenek hozzá, mint én vagy te. nem tudom, csak mindig eszembe jut, hogy sok hibaemlegetős kommentelőben fel sem merül, hogy ő tud valamit rosszul.

de ehhez nem tudok hozzászólni, ahhoz viszont igen, hogy:

“Ezért eleve értelmetlen ugrálni az időben előre és hátra. Minnél távolabb utaznánk a múltba és megváltoztatnánk vlmt, annál nagyobb “kárt” okoznánk. ”

??? mivan ??? nem, én saját tapasztalatból úgy tudom, hogy ha megváltoztatnak valamit, akkor semmi sem változik:)

“Ha a múltban megváltoztattak vlmt, akkor az nem csak az ő jövőjükre, de másokra is hatni fog.”

ööö, ezt időutazós tapasztalatból mondod?

viccen kívül, ez olyan, mint a zombik viselkedésében hibát keresni. ezért lehet nyugodtan ilyen sorozatokat csinálni, mert nem lehet beléjük kötni.

amit te írsz, az holmi filmes szabályokra épít. amik ugyancsak kitalációk. (a 11/22/63 említése kapóra jön, mert lehet, hogy az idő úgy működik, hogy elkezd magától korrigálni dolgokat. tök mindegy, nem lehet tudni. mert ez mese. a szabályokat az író találja ki és nem kell semmi korábbi dologhoz kötnie azokat.)

de félretéve ezt, már csak azért sem érthető a komment, mert honnan tudod, hogy nem változott meg kismillió dolog? honnan tudod, hogy megszületett jfk? nem volt róla szó, nem tudhatod.

ahogy írja aldo. nem érdemes túlgondolkodni. nem azért, mert nem kell, hanem azért, mert az ilyen felvetéseket olykor egy legyintéssel le lehet rendezni. nem kell, hogy az a legyintés igaz legyen, elég, ha jó ellenérv.

winnie - 2017. 02. 21. 22:57

“Remélem Goran egy a jövőből származó csókát alakít”

ebben legalább biztos lehetsz, hogy nem.

csubi - 2017. 02. 22. 02:17

ALDO
Ja amúgy igen, teljesen igazad van, csak szeretek olyan filmeket, sorozatokat nézni aminek több köze van a jelenlegi tudományos állasponthoz, v pedig annyira ferdít, h még lehet lehetséges is. ;)
Nah ha Wayward Pines féle vég, akk az érdekes lesz. :D

winnie hát ahogy ALDO-nak is írtam, ez a problémám. Kicsit röghöz kötött vagyok ilyen téren. Értem én, h az író összekagyvaszolt vlmt, de na. :D Viszont ennek ellenére nézhető még nekem is. Szórakoztat, tökéletes unaloműzés és persze kíváncsi is vagyok. Jah és h még egy kicsit idegesítselek kedves winnie: azt kihagytam, h ha ugye az időben utaznak, akk nem is telik el idő mikor visszatértek. Mintha el se mentek volna. :D Na jó, leállok, ez volt az uccsó.
Nem filmes szabályokra építek, hanem tudományos véleménnyekre. Viszont eleve lehetetlen az időben utazni visszafelé (jelenelgi állaspont szerint), előre viszont semmi akadálya, csak hibernáltatjuk magunkat, mint a Wayward Pines-ban. Tényleg ez volt az uccsó okoskodás, de azt had jegyezzem meg, h ez egyáltalán nem olyan, mint a zombik viselkedésében a hibát keresni. :)

Na meg a hibákról: pl a 4-ik részben jól látható a fau-kettő, ami kicsi az eredetihez képest, de amúgy igényes modell. :) Ami még eléggé szembetűnő, az egy mai modern, négytengelyes katonai teherautó. Konkrétan egy HEMTT. (hobbim a modellezés, ergó ezeket egyből kiszúrom, és ehhez nem kellett keresnem a hibát, csak van szemem, bocs már :D )
Igen, közben szembesültem, h Goran nem jövőfiú. Kár.
Eléggé kiszámíthatóak az epizódok, de ez épp jó is ebben és tetszik továbbra is, minden hibájának ellenére. Ez a lényeg, nem? Tetszik és nézem.
Egy véleményt osztottam meg csupán, nem kell mindjárt karóba húzni.

Jah és a végére!
Időzsaru vagyok. De pszt… ;)

ALDO - 2017. 02. 22. 15:24

csubi
Igaz, de időutazós filmekben, sorozatokban kár ésszerűséget keresni, mert hiába van mindenféle tudományos elmélet, a gyakorlatban még senki sem valósította meg. Nem tudjuk, hogy milyen hatása lenne egy működőképes időgépnek.
A készítők szándéka is elsősorban nem az, hogy egy tényszerű dokumentumfilmet készítsenek a Discovery Channel számára, hanem, hogy egy szórakoztató sorozatot, amit reményeik szerint néznek majd annyian, hogy évekre munkát biztosítson a számukra. Ahány időutazós sorozat, annyi sajátos szabály.
Engem inkább az húz fel, ha a szereplők teljesen irracionálisan és értelmetlenül viselkednek.

DarkEagle - 2017. 02. 23. 22:10

Hát ez igen érdekes finálé volt. A vége az annyira nem is meglepetés mert aki kicsit is figyelt azt nem érte meglepetés. Elvégre már részekkel ezelőtt ki lett hangsúlyozva, hogy családi biznisz a Rittenhouse.

Ami viszont meglepett az Jiya. Mi az Isten volt az a Flashback a kórházban? Kapott valami szuper-erőt amivel látja a jövőt vagy múltat vagy ki tudja mit. :D Ezt a csak hárman ülhetünk a hajóban dolgot se értem nem rémlik, hogy lett volna említve máskor is. Na mindegy.

Ami még érdekelne hogy mire célzott Flynn mikor azt mondta Lucynak, hogy jól tartja magát akkor is mikor odaadja neki majd a könyvet. Ezzel eléggé arra utalhatott hogy idősebb korában adja oda ergo Flynn nem is a jelenben él vagy szimplán elutazott a jövőbe és ott kapta meg tőle a naplót.

Baromi sok kérdés maradt és ha nem rendelik be a kövi évadot akkor újabb sorozatot kezdtem el fölöslegesen mert tényleg nem a legjobb de szórakoztató és tényleg nem kell ezt túlgondolni. A készítők se teszik nem véletlen hogy ennyi bakit elkövetnek. Ezért nem szeretek új sorozatokba belekezdeni kivéve ha jó a nézettségük mert 1 évad után kasza aztán semmi értelme nem volt belekezdeni.

@Winnie: “én saját tapasztalatból úgy tudom, hogy ha megváltoztatnak valamit, akkor semmi sem változik:)”

WTF? Most komolyan ennek a mondatnak semmi értelme. :D Mi az, hogy saját tapasztalatból tudod? Utaztál már az időben vagy mi? :D Egyébként magának a mondatnak sincs értelme, ha megváltoztatsz valamit akkor pont hogy minden változik. Főleg ha nagy dologba nyúlsz bele.

Egyébként ezt az írói dolgot sem értem. Bírom benned, hogy mindig két oldalról nézed a dolgokat és mindent kimagyarázol, kb mint egy trash író. :D

Ha valamiben sok hibát látnak a nézők akkor nyilván ott van is hiba. Az, hogy valaki fizetést kap azért hogy írjon egy scriptet pl az nem jelenti azt, hogy nem vét hibákat csak mert ez a szakmája. A pék is érti a dolgát de mégis odaégetheti a kenyeret néha. :D Az íráshoz nem kell ám akkor tudás csak annyit kell tudnod, hogy miről akarsz írni és hogy jutsz el A-ból B-be. Minden más csak körítés. Csak, hogy a legtöbb író főleg sorozatoknál ugye, megváltoztatja még a saját szabályait is, lehet ez külső ráhatás miatt pl fan visszajelzések miatt vagy stúdió miatt. De, hogy őszinte legyek bármennyire is bejött a sorozat egy pillanatig nem merült fel bennem, hogy tartják magukat az alap szabályokhoz. Pedig még csak 1 évad ment le. És ez főleg ebben az utolsó részben jött át. Pl itt a csóka nagy pálfordulása hogy ő most 3D sakkozik és a jókkal van. Erre semmi utalás nem volt, nem volt felvezetve csak ide-oda ugrált, tipikusan olyan ember aki mindig a nyerő oldalra akar állni. És akkor itt a rész végi “csavar” a másik nővel aki legyilkolt mindenkit. Miért? Ez is csak úgy jött a semmiből. Konkrétan 1 nap leforgása alatt kb minden megfordult majd ugyan oda visszakerült mert megint a Rittenesek irányítanak. Így nem csoda, hogy a néző azt mondja hogy sok a baki ha a készítők sem tartják magukat az alap koncepcióhoz. Oké, hogy ez egy időutazós sori de azért ha egy részen belül többször is fordul a kocka ott már gondok vannak mert az kapkodásra utal. Ami meg hibákat szül függetlenül attól, hogy mekkora tudású írók csinálják a forgatókönyvet.

DarkEagle - 2017. 02. 23. 22:12

Egyébként én nagyon remélem, hogy lesz 2. évad mert baromira érdekelne mit akarnak kihozni ebből mert egyelőre csak maszlag az egész és még mindig nem tudjuk mit akar a Ritten. Miért akarnak ennyire időt utazni mikor mindenük megvan így is. És hát láthatóan mindent irányítanak hiszen alig tartóztattak le ki tudja hány embert máris visszakerültek a vezető pozícióba ráadásul kiiktatták Flynnt is. :D

winnie - 2017. 02. 23. 22:19

“iért akarnak ennyire időt utazni mikor mindenük megvan így is.”

lehet, hogy mindenük megvan, de most lehetőségük nyílt az időutazásra is. főleg most, hogy ekkora csapást mérnek rájuk, jól jöhet. arról nincs szó, hogy ne folytatódnának a letartóztatások, flynn pedig teljesen irreleváns. de ő nyilván, ha lesz folytatás, hamar szabadlábra kerül.

flynn-nek nem kell a jövőbe mennie, elég, ha találkozott a múltban valamikor az idősebben is időt utazó lucyval. jiyvának csak összekavarodtak a receptorai azzal, hogy látja a múltat – miért pont a negyedik utasra hatott a dolog?:) ez elég esetlen és random megoldás volt, de hajlandó vagyok túllépni rajta, ha kap valami olyan képességet, ami növeli a cool faktort.


az írásról:

“az nem jelenti azt, hogy nem vét hibákat csak mert ez a szakmája”

mint ahogy az sem jelenti, hogy bármiben hiba van, ha valaki hibát vél felfedezni benne. ennek ez a lényege. mindkét ember, az író és a hibát emlegető is bízik magában és tévedhetetlennek érzi magát, csak éppen nem tudják megbeszélni a dolgot, így sosem derül ki, hogy mi a helyzet, hogy melyik fél nem gondolt valamire.

“csak annyit kell tudnod, hogy miről akarsz írni és hogy jutsz el A-ból B-be”

nem mintha ez lett volna a téma, de akkor egy kis fejtágítás, mert a fenti elég gyakori tévhit, mert nem csak történetközpontú mesélés van, hanem karakterközpontú. amikor megírod a karaktereidet, beengeded őket egy szituációba, és utána elengeded a kezüket, és a történetet az általad megírt karakter alakítja saját jellemzői, illetve belső konfliktusai révén. biztos vagyok benne, hogy erről tankönyvek is vannak, tele ilyesmivel a net, egy random google-találat: http://www.dorrancepublishing.com/character-driven-v-plot-driven-writing-whats-difference/

“Csak, hogy a legtöbb író főleg sorozatoknál ugye, megváltoztatja még a saját szabályait”

innentől kezdve pedig már csak bs, amit írsz, mert hasra csaptál, legalábbis a google-be az istenért nem találom a forrást a többségre vonatkozóan. az lehet, hogy olyan sorozatokat nézel, ahol ez igaz – illetve helyesbitek, ahol valóban hiszed, hogy ez történik, de ez sokszor csak azért van, mert téves előfeltevéssel élsz, először érted félre az író szándékait, vagy csak az író félrevezet téged, és később az íróra kened az inkonzisztenciát.

ezzel nem azt mondom, hogy nem fordul elő, mindössze azt, hogy fogalmad sincs sem arról, mikor fordul elő, sem arról, hogy mi a többség és mi nem.

“itt a csóka nagy pálfordulása hogy ő most 3D sakkozik és a jókkal van.”

ez viszont komolyan érdekelne: mi utalt arra, hogy a “rosszakkal” van? (nem igazán tudom, hogy melyik karakterre célzol, és hogy ki a “másik nő”, de a timeless esetében az a helyzet, amit egy napja írtam a walking deadnél, arra, hogy valaki irritálóból jófej lett: itt, főleg a mellékszereplőknek minimális, vagy nulla a karakterizálás (ld. plot driven), ergó bármit csinálhatnak, semminek sem lesz alapja, másképp mondva mindennek ugyanannyi alapja lesz.

“mert megint a Rittenesek irányítanak”

most eléggé szopóágon vannak, semmi sem utal erre.

de összességében itt jön az elő, hogy valóban az író hibája az, ha nem mindenki érti meg a szándékait, ha nem tudja jól átadni, ld. a példádat.

winnie - 2017. 02. 23. 22:22

darkeagle: “ha megváltoztatsz valamit akkor pont hogy minden változik. ”

WTF? Most komolyan ennek a mondatnak semmi értelme. :D Utaztál már az időben vagy mi? :D Honnan tudod?

(gondolom ismerős a fenti válasz. pontosan erre akartam célozni, hogy mennyire abszurd kétségbe vonni az időutazás dolgait, amikor mindenféle elmélet pusztán csak elmélet, tapasztalata senkinek nincs. ezért is céloztam a 11/22/63-ra, mert ott az idő maga, mint entitás, egy igen érdekes szerepet tölt be, az némiképp újszerű koncepció volt.)

Zora - 2017. 02. 24. 13:56

“Ami még érdekelne hogy mire célzott Flynn mikor azt mondta Lucynak, hogy jól tartja magát akkor is mikor odaadja neki majd a könyvet. ”

Szerintem nem Flynn volt a jövőben, hanem az idős Lucy a múltban.
:-)

Amikor már annyira tele lett a hócipője a Ritt.-zal, akkor elkötötte a mentőcsónakot – vagy elhozhatta akár engedéllyel is, ha – mint a nagyapja – kettős céljai voltak. – és visszament a múltba. (Mondjuk, ennek ellentmond, hogy a saját életkorukba nem mehetnek.)

Ja, és a közepétől a résznek idegesített, miért kesztyűs kézzel nyúlnak a Ritt. tagjaihoz?
Mivel, a C4-gyel egyidőben már élt Lucy apja, így L. amúgy is megszületett volna. A nagyapja meg szerintem nem is akart elmenni a gyűlésre.
Hagyni kellett volna az egészet a csudába, hadd robbanjon!, nem???

Zora - 2017. 02. 24. 14:06

““itt a csóka nagy pálfordulása hogy ő most 3D sakkozik és a jókkal van.”

ez viszont komolyan érdekelne: mi utalt arra, hogy a “rosszakkal” van? (nem igazán tudom, hogy melyik karakterre célzol, és hogy ki a “másik nő”, ”

@winnie, bocsi, nézted a részt?

A ‘csóka’ Ruphus pótapja, a másik nő meg az indiánföldről visszahozott pilóta.
Márpedig Pótapu nagyon is a rosszakkal volt.

““mert megint a Rittenesek irányítanak” –
most eléggé szopóágon vannak, semmi sem utal erre.

Dehogyisnem. Biztosan láttad az utolsó részt? A katonák, akik az anyahajóért mentek volna, halottak.
Christopher ügynököt tuti leváltják, így Lucy nem viheti el a Mentőcsónakot (amúgy sem, a családja nem engedné.)
Az eddig letartóztatott Ritt. emberek újra kiszabadulnak.

Szóval, nagyon nincsenek szopóágon, hiszen van közöttük jogász is.

winnie - 2017. 02. 24. 14:51

zora: “Márpedig Pótapu nagyon is a rosszakkal volt.”

őt még be tudtam azonosítani, de nőből három volt, így nem tudtam, hogy melyik a másik és az egyik:) de mi utalt arra, hogy pótapu a rosszakkal van? volt valami konkrét, vagy csak a viselkedése? mert az elég látszólagosnak tűnt, legalábbis a karakterből, ahogy a kezdetekben felépítették, nekem nem következett az, hogy komoly lenne.

“Dehogyisnem.”

én csak a sorozat által infókra hagyatkozhatok, szóval láttam a részt:) attól még, ami történt itt, világszerte több, mint száz tagot tartóztattak le, és ez csak a kezdet. attól, hogy san franciscoban nem adják a mothershipet, máshol elindult egy elég kiterjedt tisztogatási folyamat. ez a jelen, jelenleg ez a helyzet. ezt nyilván meg lehet fordítani, de ha annyira nagy hatalmon lennének, ha mindenhova elérne a kezük, akkor eleve meg sem történtek volna a letartóztatások, de még kormányképviselőket is lazán elkaptak. eléggé meglepetésként érhette őket, és ki tudja, hogy mennyi idő és mekkora veszteség lesz, amíg reagálni tudnak.

szóval a szervezet kapott egy nagy maflást, amit most megpróbálnak majd enyhíteni (vagy befolyással, vagy időutazással – utóbbit nem tudom, hogyan), de az sem fog olyan könnyen menni.

anyu azt mondta, hogy nemsokára mindent ők fognak irányítani, de mindezt nem azért, mert a jelenben lévő helyzetük annyira rózsás lenne, hanem mert a kezükbe került az időgép.

heidfeld - 2017. 02. 24. 21:50

Héten még nem dolgoztam napi 12 óránál kevesebbet, még nem láttam az utolsó részt. Ám ha ez a sorozat nem volt tele hibákkal, elszalasztott lehetőségekkel, akkor a jegesmedvék fókák helyett csak zabpelyhet falatoznak…
Ennek ellenére megkedveltem, és kíváncsi lennék egy második évadra. Mondjuk egy sorozat a Rittenhouse-ról jobban érdekelne.

Sigismundus - 2017. 02. 25. 09:29

1×16

Én is megkedveltem, minden hülye hibája ellenére, és legyen folytatása.
A zárásról, nos Rufust nagyon gyorsan meggyógyították, a haslövése kb. olyan cliff volt mint Lucy elrablása pár résszel korábban.

Ami Jiya kettős látását illeti, szerintem azt akarják felvezetni hogy az ő tudata részben egy másik idősíkot is érzékel. Hatásaként annak hogy ő lett a nem számolt negyedik utas, és nem fért át teljesen a féreglyukon, oda és vissza.. :-) Kicsit karcolódott, volt ami leszakadt, volt amit magával hozott..

Ha lesz második évad, ennek a kettőslátásnak remélem lesz komoly szerepe.

Mason pálfordulása engem is meglepett, mert amíg Anthonynál már a pilot részben is voltak kettő játszmás jelek, Masonnél ilyen nem volt. Keményen a Ritten irányvonalát követte, fenyegetett, kért könyörgött, érzelmileg zsarolt Rufusnál.

De átgondoltam és mégsem annyira nyuszi-a-kalapból is ez.

Ez csak az én elméletem persze. De az ő karakterének is komoly motivációja (akárcsak Rufusnál,) hogy fekete. A maga erejéből, tudásával alkotta meg vállalatát, találmányát, ami feketeként nehezebb volt. Elismerés helyett azonban a Világ Urai rángatják mint egy bábot, a pénzükkel, fenyegetésekkel, ez dühíthet egy feketét nem kicsit, nagyon. B**tok meg fehérseggüek, úgy tesztek, mintha befogadnátok, pedig csicskának tartotok? na akkor és is úgy teszek mintha engedelmes rabszolga lennék, de kibabrálok veletek, amikor egyszer nem figyeltek… Ha valaki olvasta Michael Crichton : A Gömb könyvét, ott Dr.Harry Adamsnek (a filmben Samuel L.Jackson) volt hasonló motivációja, innen gondoltam tovább Masont is.

Ami a többieket illeti, Lucy anyu nagyon kiszámítható volt, hogy Rittenes, nem is értem Lucyben hogy nem merült fel a gondolat, hogy otthon is figyelik őt. ?

Garcia jól megszívta, a főellenség a következőkben az új pilotacsaj lesz, aki titokban Rittenes ezek szerint? Vagy az lett? Mert ha igen, akkor Garciát elő kell ásnia az ügynöknőnek hogy most ő legyen a vadász. Csak éppen egy igen sértett emberrel kell majd egyezkedniük, aki eddig sem volt túl rugalmas.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz