login |

Chicago Med: kezdett a 2. évad – írta Sue

2016. 10. 05. 17:13 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: kritika,

A tavalyi évad egyik sikeres országos újonca, a harmadik Chicago-sorozat visszatért a képernyőkre: a szimpatikus dokik, a néhol elgondolkodtató esetek visszaköltöznek az életünkbe. Mindezt persze a legnagyobb természetességgel teszik.

chicago-med-2x01-02

Kezeket fel, aki várt valami meglepetést, nagy dobást ettől az évadnyitótól. Remélem, nem túl sokan rakták fel a kacsójukat, mert mint ahogyan az egész első évad nagyobb meglepetések nélkül, kiegyensúlyozottan zajlott, úgy a visszatérés is.

A hangulatot abszolút hozta, a feelgoodság is azonnal megvolt nálam, és gyakorlatilag nem sok minden történt abban a pár hónapban, amit nyári szünetnek hívunk mi, nézők. Vagyis történt ez-az, de minden valahogy olyan természetességgel kerül bemutatásra, hogy egyáltalán nem éreztem durvának, gyorsnak.

chicago-med-2x01-06

Előre bocsátom: egy évad után már kijelenthetjük, hogy ezt a sorozatot a karakterek viszik el a hátukon. Ráadásul úgy teszi mindezt, hogy mindig legyen kinek drukkolni. Vagyis aki nem bírja, ha egy kórházas sorozatban ügyesen lavírozunk a szereplők és az esetek közt, és mégsem csöpög minden a nyáltól romantika címén, a kórház pedig nem csupán díszlet, az jó eséllyel nem fogja kedvelni a Chicago Med-et.

Azért bízom benne, hogy az ezt kedvelők vagyunk többen… Na de nézzük a májusban nyitva hagyott szálakat, kicsit spoileresen a tovább mögött.

Halstead doki bár maradt Chicagóban, szerintem folyamatosan átkozza a vele játszadozó magasabb erőket. Bár Goodwin főnökasszony segítségével úgy tűnik, hogy valamelyest sikerül a lehető legenyhébben megúsznia azt, hogy kibújt belőle az ember a rákbeteg anyuka kapcsán. Kedvenc sebészünk, dr. Rhodes új vezető sebészt kap maga mellé dr. Latham személyében, aki meglehetősen sajátosan mutatkozik be a műtőbeli kiakadásával.

chicago-med-2x01-01

Dr. Choi vezető rezidens lett – még egyelőre az én szememben is bőségesen van mit és hova fejlődnie, mindenesetre legalább ismét van miért drukkolni neki.

Natalie tényleg kezd továbblépni a gyászából. Ebben egyértelműen segítségére van az egyik „új” medikus, aki régi ismerőse (és igen, aki nézte a Chicago Fire 2. évadát, annak nem véletlenül ismerős), s nyilvánvalóan nem közömbös a csinos fiatal özvegy doktornő iránt (és igen, Will átkozódhat miatta). Nem egyszerű a helyzet, de ha így megy tovább, akkor csak bonyolultabb lesz. Mindenesetre változatlanul reménykedem, hogy nem lesz a Natalie-Will párosból rétes, amit bár nagyon szeretek, de nem ebben a formában.

chicago-med-2x01-04

April hivatalosan már nem fertőző, de önbizalmát és önértékelését látványosan megtépázta a TBC. Ő az, akinek megint csak maximálisan drukkolni tudok, hogy ebből jól jöjjön ki, és a magánélete se lássa kárát.

És végül, de nem utolsó sorban: ne feledkezzünk meg a kedvenc pszichiáterünk, dr. Charles és új rezidense, Reese párosáról. Bizony-bizony. Dr. Charles rezidensi helyet ajánlott a patológiát visszautasító, így rezidensi hely nélkül maradt lánynak. Nekem úgy festett, hogy működőképes lesz az ő kettejük duója, A legkedvesebb pillanatokat abszolút hozzájuk tudom kötni ebben az évadnyitóban.

chicago-med-2x01-03

A két fő eset közül az egyik a balesetet szenvedett terhes kismama és édesapja volt. Eleinte a terhes kismama állapota tűnik súlyosabbnak, aztán kiderül, hogy – kórházas sorozatokon edződötteknek abszolút nem meglepő módon – az apa súlyos belső sérüléseket szenvedett. Végül unokáját világra segítik, így nagypapája még láthatja a csecsemőt, mielőtt meghal. Megható jelenetsor volt, nem vitás.

A másik fő eset egy nagyon modern kori történet: az életét az Instagramon és a Facebookon élő kamaszlány, aki ezért kísérel meg öngyilkosságot, mert „nem tökéletes”. (Nem tehetek róla, de rögtön ez a dal jutott róla eszembe.) Reese talpraesettségének köszönhető, hogy kiderül, mi állt a túladagolásos akció hátterében. Mindez remek figyelmeztetés volt dr. Charles számára is, mire figyeljen a lánya kapcsán. Igen, az Olivier Platt által megformált karakternek van egy tizenéves lánya. Ez volt azt hiszem az igazi meglepetés ebben a részben.

chicago-med-2x01-05

Összességében tehát hozták a chicagói kórház dolgozói azt a színvonalat, ahol befejezték. Nem kérdés, hogy továbbra is a várósok listáján marad a szerethető karakterek és az egyébként nem egyszer egészen érdekes esetek miatt.

8 hozzászólás Ne habozz!

Szula 25 - 2016. 10. 05. 18:02

Nagyon jó írás lett teljesen egyetértek vele. Nagyon jó és érdekes eseteket tárnak elénk és mindig valamelyik szereplő vagy közelebb vagy távolabb kerül hozzánk. Amitől én kicsit tartottam az évad végén és be is következett az a Natalie-Will-Jeff szerelmi háromszög. Remélem nagyon nem fogják ezt erőltetni de tudom hogy korházas sorozatban kell egy ilyen is. Willre azért kiváncsi leszek mit fog kihozni belőle ez na meg a hitel és az hogy elég rövid pórázon van tartva. El tudom képzelni hogy valami piáért vagy droghoz nyúljon később.

Ahogy a kismama és az apja története végződött nagyon ott volt, engem teljesen kirázott a hideg. :)

jessm - 2016. 10. 05. 18:27

Úgy látszik a Halstead fivéreknek meg kell küzdeniük azért , hogy a megkapják a lányt.
Az első évad első felét elégé untam, de 1. évad végén megtalálta a sorozat lendületet és egyenlőre most kitartni látsdzik. És tényleg dr. chase és Reese szolgáltatták a legjobb pillanatokat, akikért még az elején nem volt odáig.

Cathy07 - 2016. 10. 05. 20:03

De a sorozathoz is hozzászóljak, tényleg tök stabilan hozza a jót, remélem ebben az évadban is az egészségügyi etikai dilemmák lesznek túlsúlyban.

Deny - 2016. 10. 05. 20:29

Nálam most ment át élvezhetetlenül unalmassá, a második részt végigásítottam. Számomra abszolút érdektelenek a karakterek, ami nálam hatalmas negatívum ebben a franchise-ban, mert a Fire és a PD nagyon erős ilyen téren. Azokból egyik karaktert sem szeretném elveszíteni, itt viszont van egy-kettő, aki szimpatikus (Dr. Charles, Reese, Maggie), de őértük sem rágnám tövig a körmöm, ha valami történne velük. Az esetek még el is mennének, de valahogy azok sem az igaziak. Nem tudok úgy kötődni hozzájuk, mint a Grey’s-ben, vagy a Saving Hope-ban.

Még egy részt kap, de utána szerintem én kiszállok. Belenéztem a Code Blackbe a héten, és az sokkal érdekesebbnek tűnik. Sajnálom, hogy pont egy Chiago-sorozatban kellett ekkorát csalódnom.

Eny - 2016. 10. 05. 21:26

Köszi a kritikát Sue.
nekem is nagyon tetszik a sori..s örülök Dr Reese és Dr Charles együttműködéseinek is…azok mindig a legjobbak nálam, no meg Dr Rhodes pillanatok :)

renka - 2016. 10. 06. 17:50

A karaktereket én sem érzem elég erősnek (és ezen nem segít, h a Chicago Fire-ből sikerült a leggyengébb láncszemet elhozni…mint “love interest”…háááát),de az első évadot néztem, a másodikat is el fogom kezdeni…

jessm - 2017. 02. 12. 18:40

Az évad közepéhez érve, továbbra is azt kell mondjam, hogy Dr. Reese és Dr. Charles nagyon jó párost alkotnak és ezt írók is észrevették.
A többi orvos váltakozva érdekel, pl most Dr. Lantren kapott egy érdekes szálat, az Asperger-vel.
A nővérek közül Maggie kedvelem.
Én úgy érzem, hogy kicist összerázodott a sorozat s jobb mint az első évadban .

jessm - 2017. 02. 17. 20:22

Tippre az Er rezidens , aki hibákat követett eel mostani részben , az tuti öngyilkos lesz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz