login |

NCIS: Los Angeles: kezdett a 8. évad – írta Sue

2016. 10. 05. 18:32 - Írta: vendegblogger

95 hozzászólás | kategória: kritika,

A 7. évad végén meglehetősen felemás szájízzel búcsúztam el a nyári szünetre az NCIS Los Angeles-i csapatától, de ennek ellenére kíváncsiság volt bennem a dupla évadkezdés kapcsán. A kérdés azonban szűk 90 perc után szerintem nem csak bennem fogalmazódott meg: miért nem ez volt az évadzáró???

ncis-los-angeles-8x01-07

Abban nem tévedtem nagyot májusban, hogy a tégla-kérdést fogják boncolgatni, de reményeimmel ellentétben igazi megoldás nem született, azaz még mindig nem tudjuk, hogy ki VALÓJÁBAN a tégla?

ncis-los-angeles-8x01-08

Tény, hogy mindeközben a csapat sikeresen megoldott egy ügyet is (vagy ha úgy vesszük, igazából kettőt, de erre még visszatérek), de nem feledkezzünk meg arról, hogy jelentősen könnyebb lett volna a helyzetük, ha a Védelmi Minisztérium nem ül a nyakukon. De ne szaladjunk ennyire előre. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Egy vérlopásos eset kapcsán terroristaveszély bontakozik ki LA-ben, amelynek felgöngyölítése az NCIS feladata lesz. Eközben beállít a főhadiszállásra a Védelmi Minisztérium megbízott embere és kis csapata, akiknek az a feladata, hogy a kompromittálódott csapatban meglelje a téglát. Már az első pillanattól nyilvánvaló, hogy minisztériumi guru feltett szándéka legalább Hetty, de még inkább az egész csapat ellehetetlenítése – amilyen mélységes megvetéssel viseltetett Hetty és Granger felé, nem volt nehéz rájönni, mi az igazi célja.

ncis-los-angeles-8x01-06

Mindeközben beindul a nyomozás a terrorista-gyanús emberkék után. Láthatunk pár jól sikerült, vagyis viccesen elsülő akciójelenetet (azért Samnek melege lehetett – vagy éppen tán fázott?; Kensi, amint egy szép fegyverrel „babázik”), míg végül sikerül annyit kideríteni, hogy Szíriába vezetnek.

Így az első rész végén ott tartunk, hogy a kis csapat útra kelt Szíria felé, hogy a fő rosszfiút kézre kerítsék. Ekkora Eric és Nell teljesen átköltöztek a csónakházba, mert a saját kis Ops-ukból ki lettek zárva, és Hetty is szépen apránként elkezd összecsomagolni.

ncis-los-angeles-8x01-03

Ami viszont a második részben történt, az remekül hozta mindazt, ami miatt szeretni lehet ezt a sorozatot – legalábbis szerintem. V

olt akció, lehetett izgulni a csapatért, közben meg Hetty folyamatosan bizonyítja, hogy mekkora nagy arc, Kensi életért is aggódhatunk, majd hogy Eric, Nell, Hetty és Granger időben kijusson a főhadiszállásról. Merthogy persze olyan dolgokra van szükség a hatékony munkavégzéshez, amit kizárólag az irányítóteremből lehet elérni (helló műhold, helló drónok), így minden téren volt izgalom.

ncis-los-angeles-8x01-05

Azt ne felejtsem el jelezni: az nem volt kérdés, hogy a katonai helikopter zuhanását csak a két pilóta nem éli túl, ahogyan az is borítékolható volt, hogy a csapat legalább egy tagja kicsit komolyabban megsérül.

Nyilvánvalóan nem a kiszámíthatatlansága miatt szeretem ezt a sorozatot, mert az neki nem nagyon van. (Én sokkal kiszámíthatatlanabb vagyok, még a gyenge napjaimon is.) Azonban a menekülés közben kialakuló tűzharc drónos lezárása nem látszott kilométerekről (én inkább valami felmentő csapatra számítottam, de nyilván azért, mert naiv vagyok). Ericet majd ezután kezelésbe lehet venni, elvégre emberek haltak meg a keze nyomán, ami az ő számára láthatóan probléma volt – nagyon helyesen.

ncis-los-angeles-8x01-09

Nem tudok elmenni szó nélkül Kensi és Deeks párosa mellett: láthatóan jól alakul a kapcsolatuk, Deeks nem véletlenül tett szert egy gyűrűre, illetve mondta az anyahajó fedélzetén az orvosnak, hogy ő Kensi vőlegénye, habár a lánykérésig még nem jutott el. Kíváncsi leszek, bevallja-e a gyűrű kalandos útját a bélrendszerében Kensinek, ha mégoly kínos is a történet.

Ja, és igen: szépen megoldották a ‘Daniela Ruah újra babázik’-kérdést: a sérüléssel legalizálják, hogy egy darabig nem lesz annyit képernyőn. Ügyes.

ncis-los-angeles-8x01-04

Nem csigázom tovább az érdeklődőket azt illetően, hogy a minisztérium emebrei megtalálták-e a téglájukat, tekintve, hogy egy építkezésen nagyobb eséllyel indultak volna a téglalelésben. Az a nagy helyzet, hogy Hetty mindent magára vállalt, amiről Nellt is gyakorlatilag az utolsó utáni pillanatban értesítette egy olyan üzenet formájában, amit Grangernek sikerül megfejtenie.

Mindezek után gyanítom, hogy az elkövetkező pár részben végignézhetjük, ahogyan a csak termetre apró főnökasszony szépen újra visszakerül az őt megillető helyre, a csapat élére a vizsgálat végével. Mindenesetre meglepődnék, ha sokáig kéne nélkülöznünk.

ncis-los-angeles-8x01-10

Hogy ezen felül mit várok ettől az évadtól? Nagy reményeim az elmúlt 2 év fényében nincsenek, vagyis főgonoszt a tégla fenyegetésén kívül nem hiszem, hogy behoznak (bár ne legyen igazam), és már azzal megelégednék, ha sikerülne egy tisztességesen szórakoztató, egyenletes színvonalú következetlenségektől és ellentmondásoktól mentes idényt zárni májusban.

Akkor pedig meglátjuk, elmondhatom-e, hogy legalább egy is bejött-e ezek közül. Utánam az özönvíz!

95 hozzászólás Ne habozz!

Én is akarok kommentelni - 2016. 10. 05. 19:45

Szintén zenész.
A New Orleans nem érdekel, Ziva kiválása óta már csak megszokásból néztem az alap NCISt, Dinozzo kilépése óta nem érdekel.

De ezt mindig is a könnyedebb stílusa miatt szerettem… nem okozott csalódást az évadkezdés sem. Maradok a sorozat végéig szerintem.

Zordon - 2016. 10. 05. 19:52

A harmadik reszben meg is oldodott a Hetty-kerdes, bar egyelore csak “ideiglenesen”.

Nem ajultam el a kezdestol (es a 3. resztol), de szorakoztato volt, volt eleg poen, nem vittek tulzasba a dramazast, Eric es a dron kerdeset szerintem is elo lehetne meg venni.

Jo volt Nellt Deeks tarsakent latni, kicsit felrazta a hangulatot.

Megkaptuk a “nem konvencionalis” leanykerest is, amit beharangoztak, igazabol meglepett, hogy nem nyujtottak tovabb a retestesztat, de orulok neki.

Iden a foszal a tegla lesz, ha nem hazudtak tul nagyot egy interjuban, akkor ev vegere kiderul, ki is az. (Szerintem az irok sem tudjak meg…)

Meglepodnek, ha a fo karakterek kozul barkit kineveznenek, igy majd megint eloszednek egy sosemlatott G.I.Joet.

A nezettsege boven veri a tavalyit, szoval egyelore ugy tunik, emiatt nem kell aggodni :)

Jovo heten veletek ugyanitt. Meg kell szokni, hogy hetfon este sorozatozok melo utan, nem kedden, de tulelem :)

Ambriel - 2016. 10. 05. 20:08

Tényleg lehetett volna az évadnyitó az évadzáró, de nem baj, hogy nem így lett, mert akkor izgulni kellett volna őszig. :D
Az első három rész nagyon tetszett, és tényleg jól megoldották Daniela terhességét, de nagyon sajnálom Kensit. Múltkor Afganisztánban amortizálták le, most Szíriában. :D
Nekem kicsit olyan érzésem van, mintha arra készülnének, hogy ez az utolsó évad. Mindenki olyan lezáróan beszél. Például a bakancslistás rész, vagy Kensi és Deeks beszélgetés, hogy meddig fognak még az NCIS-nek dolgozni.

Tégla: Nekem nagyon gyanús Nell. Rá teszem egyelőre a voksom, aztán meglátjuk.

ravengirl - 2016. 10. 05. 21:59

Legyen Nate a tégla. Egyszer már úgy is “gyanúba” került. Ne már Nell…, de tényleg, ez is elképzelhető. Azt kizártnak tartom, hogy a négyesből (Sam-G, Kensi-Deeks)legyen valaki.
Nekem is ez az egyetlen nézős NCIS, de ezt biztos végigviszem. Tényleg nem egy nagy durranás, de azért az 5. évad 19. része nagyon ott volt. Jó lenne, ha ezt a színvonalat tudnák hozni.

torjack - 2016. 10. 05. 23:00

Jó volt ez kezdésnek. Kensi sérülése is várható volt, nyilván nem küldték el megint küldetésre. Ami a téglát illeti, tuti nem csapattag lesz, majd előrántanak valakit a cilinderből. Ha rutinosak lesznek, az évad folyamán bedobálnak majd a csapat köré pár mellékkaraktert, aztán majd lehet totózni, hogy ki a hunyó. Gondolom a téli szünetig meg az emberünk, ha jól emlékszem, Hetty 3 hónapot kért a belső nyomozásra.

payskin - 2016. 10. 06. 01:44

Na, jön a hülye payskin morogni.

Ha visszaemlékeztek, a tavalyi “vajon ki turkál a kukában?” évadnyitóra, na, az is egy ritka gyenge eresztés volt. Nálam az idei is… meh kategória, de különösen a második rész.

Azzal viszont nagyon egyetértünk, hogy ennek, vagy valami ilyesminek kellett volna lenni az évadzárónak, mert akkor Kensitől mostanra megszabadultunk volna, és nem az lett volna a két rész fő témája, hogy Daniela Ruah terhes, és feltűnően nem tudunk vele mit kezdeni.

Az első még nem is volt annyira rossz. Átlagos epizód közepesen érdekes üggyel, egész jó ugratásokkal. Csak a hatalomátvételnek nem volt se füle, se farka. Miért nem lehet ezt egyszer úgy megírni, hogy az érkezők ne arrogáns barmok legyenek, hanem legalább annyira kompetensek, mint akiket leváltani jöttek? Hogy ne csak bábként álljanak az opcenterben, és arcokat vágjanak, amikor Eric bohóckodik? Sőt, Eric ne bohóckodjon a jelenlétükben, esetleg hozzá se férjen a rendszerhez, ha már hatalomátvétel van! Hogy hely- és időkitöltés helyett valami értelme is legyen annak, hogy új felállás van, mert így nem sok volt.

A második rész viszont totál lejtmenet. Először is mit keres Eric, Nell és Granger este az opcenterben? Duggan nem örül, hogy a skacok átruccantak Szíriába, de a csapat többi tagja szabadon császkál abban az épületben, amit az első rész közepén lezáratott, és mindenkit kitiltatott? És amelyben egyébként ő is tartózkodik, csak biztos lent írja az emlékiratait egy kancsó víz mellett… Ezt hogy?

Aztán a helikopter lezuhanása. Ne már! Ezt azért nem szokás pár karcolással túlélni, na. Már a robbanást sem, amit belülről szolid szikraesővel sikerült érzékeltetni (költségvetés?), de a kontrollálatlan zuhanást aztán végképp. Szóval, ha nem akarunk magunkból hülyét csinálni, nem írunk ilyet a részbe. Nagyobb baj, hogy halvány fogalmuk nem volt, mit írjanak a részbe, így ezután jött a negyedórás Kensire ráesett a fél helikopter nyűglődés és innentől az egész részben, 35 percen keresztül nem történt semmi érdemleges.

A semmit leginkább azzal próbálták áthidalni, hogy Beale az átlagosnál is sokkal hülyébb volt, és minden beszólásánál meg kellett állni, és valakinek (szó szerint) vágni kellett egy arcot, de egy másik kameraállásból. Ráadásul ezek egy idő után iszonyú irritálóak voltak. Néha kicsit túlzásba viszik ezt az udvari bolond szerepet, amit előszeretettel írnak rá és Nellre. (A “stinking badges” nyávogás?!)

Azon is megállt az eszem, hogy a “somewhere safe” megint a csónakház lett, ahol Duggan aznap (!) már kétszer elkapta őket. Gondolom, megint a költségvetés játszott be, hogy egy átmeneti díszletre sem futotta arra a 3 percre, amíg ott voltak. A betörést hagyjuk is, csak felhúzom magam megint.

Eközben Szíriában hangtalanul meglépett AHA a roncsból. Biztos gumitalpú cipőben volt, hogy nem csapott semmi zajt. Callen meg utánamegy, elvégre csak 360 fokban indulhatott el bármerre, és ki tudja, mennyi ideje volt, arról nem is beszélve, hogy neki van terepismerete, G-nek nincs. De nem ám elmenekült! Elbújt egy közeli bokorban, pont abban, amerre Callen sétált, hogy egy bottal essen neki egy kiképzett, állig felfegyverzett amerikai katonának. Ennek mi a franc értelme volt, pláne úgy, hogy a helyi kommandó mindjárt odaér és megmenti?!

Ez is azért rohadt bosszantó, mert simán megírhatták volna az egészet úgy, hogy lebukik, amikor mászik ki a roncsból, elkezd futni valamerre, Callen utánamegy, elkapja, bunyó, lövés stb. Minden ugyanígy belefért volna, csak lett volna füle-farka, és talán még nagyobb feszültséget generál, hogy a lövéssel pont azt a helyüket árulják el a feltűnően lassan érkező helyieknek, ahol Kensi fekszik ájultan.

Végül is túl nagy jelentősége nincs, mert a következő 5 perc a mélypont az ész nélküli lövöldözéstől, a drónpolémián keresztül az óriás robbanásig, amihez a második vágásban már megfelelő mennyiségű műfüstre sem volt elég pénz. És csodával határos módon feltűnik a 30 másodperce még “several minutes out” helikopter is. Feszinéting!

Nagyon tetszett, hogy beraktad a végére a “szigorúan nézünk” képet. Az is egy csodálatos jelenet, egy kis hörgés/morgás hiányzott még belőle. :D

Enci - 2016. 10. 06. 19:22

Ennyi negativumot reg olvastam mar egyszerre egy sorozatrol…

Payskin! Ha ennyire “nemgyerebe” ez a sori, minek nezed?

payskin - 2016. 10. 07. 08:41

Ugye? És ezt a sok hülyeséget valaki papírra vetette, emberek körbeülték az asztalt és felmondták, aztán képesek voltak még le is forgatni és adásba adni!

Viszont meglepőt fogok mondani: az NCIS LA az egyik kedvenc “limonádé” sorozatom. Úgyhogy inkább mondd el, ha szerinted nem így volt, beszélgessünk róla! ;-)

Zora - 2016. 10. 21. 19:55

8×04

Végül is tetszett.

Zordon - 2016. 10. 21. 20:03

Nem volt rossz, de szerintem egy kicsit gyengebbre sikerult, mint az elozo 3. Ennek ellenere kivaloan szorakoztam. :)

Sue - 2016. 10. 23. 22:07

Zordon: egyetértek. :) (Végre behoztam a lemaradásomat…)

Zordon - 2016. 10. 24. 17:24

Black Market:

Nanemar…

Lehet, hogy csak rossz napom van, de ez a resz nagyon nem jott be.

Deeks meg az anyja a korhaz udvaran egyenesen papucsdobalosan irritalo volt, nem humoros. Deeks anyja ebben a reszben eleve idegesitore volt megirva. Brr.

Az ugy olyan semmilyen, de azert szodaval elmegy kategoria. Az uj szoke ideiglenes partner legalabb vitt nemi humort meg szint a tortenetbe.

A fenypont Sam volt. Az a kimert fenyegetes nagyon illett a karakterhez.

Hetty, Granger es Eric csak nyomokban volt jelent.

Es akkor a vegere hagytam a legnagyobb hasfajasomat. Nehogymar megint kezdik a dramazast… Az eddig soha nem jott be, most se sikerult tul jol. Egyszeruen eroltetettnek hatott. Mintha az irokat korbaccsal vertek olna, hogy ebresszek fel, de azert legyen oka meg par hetig GYES-en lenni Daniela Ruahnak. Nalam nagyon nem jott be.

Messze alulmulta az idei osszes epizodot, utoljara talan a hatodik evad kozepen volt egy ilyen szintu melyrepules. Remelem ez csak erre a reszre korlatozodot…

torjack - 2016. 10. 24. 21:34

Engem is nagyjából a Sam/Carl vonal kötött le, a többi nagyjából hidegen hagyott. Oké, Csipkerózsika felébredt, nincs csúcsformában, de majd jól lesz,addig dráma, haladjunk. Deeks anyunál meg túltolták a biciklit.

Potter - 2016. 10. 26. 22:55

what’s your first name?
Her first name is special – nagyot utott grangertol

Susan - 2016. 10. 31. 07:18

T. Cikkíró, Sue!

igazából nem értem a bevezető cikket a részedről, eléggé negativ véleménnyel vagy a sorozatról.
Csak azt nem értem, ha ilyennek találod minek is nézed?
(Bocsánat az azonnali tegeződésért, de egy ilyen oldalon számomra furcsa a magázódás)
Valami mégis megfog benne és nézed…
Részemről a 7. évad igen is jó volt, azért nem ez volt a lezáró rész mert azzal a szállal is kezdett valamit kezdeni ami tulajdonképpen már a 3. évad óta folyamatban volt.
Lezárásnak tűnik nekem is a 8. évad. Egy interjú kapcsán kiderült, hogy Kensi és Deeks összeházasodnak majd. A tégla kiléte pedig elég kacifántos. Jobb mintha 5 rész alatt ledarálták volna az egészet. Összességében a 8. évad szerintem nagyon is jó, egy méltó évad nyitóval. DR terhességét pedig nagyon jól megoldották.

Rachel - 2016. 10. 31. 07:40

Átolvastam a hozzászólásokat.
Megosztó vélemények.
Számomra eddig teljesen jó részek voltak.
A tégla személye pedig valószínűleg elég érdekes lesz. Szerintem egy már ismert személy lesz, nem hoznak be újat ez miatt. Tippem van, hogy ki lesz. De már ezért is megéri nézni a sorozatot. Ütős személy kell hogy legyen, legalábbis úgy gondolom.
Deeks és Kensi párost pedig remekül megoldották, nem írták ki a terhessége miatt.
Nekem a 4 karakter a legjobb benne. Mindegyiküknek megvan egy olyan oldala ami miatt érdekes a sorozat. Bár személy szerint a többi karaktert is nagyon kedvelem, azonosulni lehet velük A 7. évad zárójában szerintem semmi kivetni való nincsen. A Sam által levő vonal már a 3. évad óta folyamatban van(mint ahogy előttem is írták) lezárták már.
De önmagában kb. 4 évadon keresztül jól vitték a szálakat.
Egy valamit nagyon sajnálok, úgy néz ki szerintem is, hogy a 8. évad lezárás lesz már. De itt legalább nem hagynak remélem elvarratlan szálakat és nem csak úgy abbahagyják a sorozatot. (pl. Döglött akták)

torjack - 2016. 10. 31. 09:28

Nem lesz itt még semmilyen lezárás, a sorozat 5 év komfortzóna után teljesített a hétfői esti(CBS számára hagyományosan gyenge) sávban, most hozza magát vasárnap este is.

Háromszívű, késsel dobozbontogató mosómacik molesztáljanak egy befagyott tavon, ha nem lesz még 2 évad :D

Zordon - 2016. 10. 31. 17:09

:D

idenre ugy latszik mar kipusztultak a mosomackok, vagy az irok lejottek a szerrol es nem firkalnak le ilyen hulye kepzavarokat :)

Vasarnap lenyegesen jobb nezettsegi szamokat szallit, mint hetfon, sok CBS sorozatnal jobbat, szoval a nezettsege miatt miatt biztos nem lesz kasza.

Ez a mostani resz megint jol sikerult, nem vittek tulzasba a dramazast (+1 pont), cserebe meg el is mosolyodtam a poenokon (+1 pont).

Es vegre loktek egyet Nell es Eric kapcsolatan is.

Hetty egyaltalan nem volt, de nem is hianyzott, Granger es Deeks beszelgetese viszont nagyon utott, boven potolta a kis torpeszamurajt.

Rachel - 2016. 11. 03. 08:38

8×06
Nagyon jo resz volt. A Deeks es Granger beszelgetes pedig a nagyon jo jelenet volt.

Lois - 2016. 11. 09. 08:44

8×07

Tartja a legjobb formáját a sorozat! Nagyon jó
Aki meg leszavazni jár ide inkább ne nézze 😊

Rachel - 2016. 11. 09. 12:47

Agent Orange -Granger haldoklik
.
Na ez varatlan fordulat szamomra.
Egyre jobb lesz szerintem a 8. evad.
Ez a resz nagyon jo volt szinten. Kensi es Deeks pedig nagyon jol alakitanak.

Zordon - 2016. 11. 09. 16:50

Nekem a “Kensi nehezen birja a rehabot” mar tul sok a dramabol.

Granger egeszsegi allapota erdekes, eddig nem volt ilyesmirol emlites. Meglatjuk, mi sul ki belole.

Tobb humor, kevesebb siros-rivos-dramazos jelenet, es akkor meg jobb lesz.

Zora - 2016. 11. 09. 20:17

@Lois “Aki meg leszavazni jár ide inkább ne nézze 😊”

Miért ne? Ez nem fan-oldal, hanem fórum, ahol kritikát is meg szabad fogalmazni.

Lois - 2016. 11. 10. 09:34

Zora
Ha valakinek nem tetszik egy sorozat minek nezi?
Valami megfogja benne, valami oknal fogva megis nezi. Ergo annyira rossz csaknem lehet.
Ezt sosem ertettem. Szamomra is van olyan sorozat amit nem birok es nem is nezem. Es nem ulok le irogatni es minositeni.Ennyire senki sem unatkozhat. 😉
Persze mindenhol vannak gyengebb reszek.

Zora - 2016. 11. 11. 20:37

@Lois

Bármilyen különös, de én ennek a sorozatnak az első évadát félidőig végigszenvedtem! Majd visszakeresem az ideírt kommentjeimet, panaszkodtam, mérgelődtem, stb. De kíváncsi voltam magamra is, vajon meddig bírom. Aztán jött valami változás, és bizony megszerettem a sorozatot.

Ez az én történetem.

Hadd jöjjön ide bárki, bármilyen véleménnyel. Talán megváltozik. Vagy talán belefárad.

:-)

Lois - 2016. 11. 12. 09:22

Zora,

Sosem mondtam vagy gondoltam olyanra hogy ne írjon ide senki sem. Lehet rosszul fogalmaztam ami félreértésre adott okot. Nem annak szántam. Mindenki azt ír amit akar, de a rosszindalatú, számomra ócsárló és nem véleményformáló kommentek viszont értelmetlenek.
Vannak bakik persze minden sorozatban.
De önmagában rosszabbak is vannak bőven. Kinek mi az ízlése, ki mit szeret nézni. Ezt embere válogatja.
Mindenesetre én már alig várom a vasárnapi részt, és annak kell örülni, hogy valaki rendszeresen vállalja a fordítást, vasárnap adják és átlag keddre felirat van. Mire szinkronosan adásba kerül bőven egy évvel előbbre vagyunk évad terén. Szerencsére AXN adja, nem hagyja félbe x hónapig mint az RTL Klub. Ha elkezdik adni végig is adják.
1. évadtól nézem én is. Nekem mondjuk végig tetszett, voltak laposabb részek is számomra is.
De önmagában még a 8 év alatt egész jól teljesítettek.
Sajnos itt átlagban a Szulejmán és a Barátok közt amit állandóan adnak más csatornákon.

Sue - 2016. 11. 12. 15:36

Ájvé, most legalább a részekkel nem voltam elmaradva, csak a kommentek követésével. :)

Csak sorjában:
Susan – önmagamhoz képest egyáltalán nem voltam negatív, sem a 7. évad végén, sem most, úgyhogy bocs, de nem értem a kérdésedet. Olvasd végig az összes eddigi, ezen sorozat kapcsán született írásomat, és akkor szerintem meg fogod érteni, miért írtam, amit írtam. :) (Hello, guilty pleasure!)

torjack és Zordon kolléga: pont a legutóbbi rész közben jutottak eszembe a mosómedvék, és komolyan mondom, szeretném, ha megint lennének ilyen orbitális képzavarok. Különben min fogunk itten fulldokolva röhögni, amikor kifigurázzuk???? :)

Lois, Zora: nagyjából a második évad első harmadáig ez nem volt egy hűdejó sorozat, ez tény. Mint ahogy az is, hogy a nyögvenyelős kezdés után szépen felnőtt a feladathoz. Az meg tényleg mindenkinek szíve-joga, mit néz és miért, erről milyen véleményt formál, és hogy írásba adja-e. Elvégre ez volna a junkie célja. :)

Azt meg már tudjuk egy ideje (idestova 2 éve???). hogy Zordonnal nagyon egy húron pendülünk, de azért az nem ér, hogy mindig be tetszik előzni, és megírni, ami nálam is megfogalmazódik. :) Tudom-tudom, ne fáziskéssek. :D
Bár értem én, miért kell ennyire sokat mutatni abból, hogy Kensinek milyen nehéz a rehab, de valahogy ebben a legutóbbi részben még nekem is egy picit több volt a dráma, mint amit ettől a sorozattól jól viselek. Pláne, hogy alapvetően a drámázás kezd a humorfaktorból elvenni, ami a savát-borsát adta eddig ennek a sorozatnak.
Ez a Grander egészségi állapota kérdéskör meg szintén kezd erősen érdekes lenni. Nyamm. :)

Zordon - 2016. 11. 12. 16:16

@Sue: 6. evad ota derult ki, hogy azonos a rezonanciafrekvenciank gyakorlatilag mindenben. (Elotte nem kommenteltem itt)

Amugy heves bologatas a humor-drama temahoz, en is a mokazas miatt kedveltem meg, es meg mindig ez az egyik legvonzobb tulajdonsaga. Kozben a Kensi-Deeks dramazas udito szinfolt volt, amikor nem vittek tulzasba.

A dobozt is elfelejtettek meg a mosomackokat is, lassan kifogyunk a szekatura-alapanyagbol. :D

Eleve nem kedvelem a tulzasba vitt dramat, egyik sorozatban se, es itt a rehabtema meg a hogyan hat ez Deeksre kerdes kicsit tul lett tolva. (oke, nagyon). Mivel ez nem szitkom, nyilvan kell bele nemi drama, de egy hataron tul mar inkabb zavaro, mint szorakoztato.

Granger egeszsegi allapotarol eddig soha egy kukkot sem hallottunk az ominozus mergezest leszamitva, leginkabb arra vagyok kivancsi, hogy ezt hova akarjak kivezetni. A Miguel Ferrer kiszall/kiirjak? Hogy kapcsolodik ez a teglatemahoz meg a tobbi fuggo tortenetszalhoz? Ha sehogy, akkor morcos leszek.

Ha minden igaz DR ujra forgat, szoval par resz es remelhetoleg a rehabot letudjuk. Az azert erdekelne, hogy a csapat dinamikaja hogy valtozik majd, mert nagyon ugy latszik, hogy legalabbis hosszabb ideig meg nem lesz utcai ugribugri. Deeks kozben kapott uj tarsat, kicsit kavarodtak a parok az epuleten kivul, Anna karaktere kimondottan tetszik, meg sok mindent ki lehetne belole hozni.

Ja, es kovetelem vissza Taliat! Legalabb egy resz erejeig jojjon vissza, meg akkor is, ha Mercedes Mason Fear the Walking Deadezik…

Zora - 2016. 11. 19. 13:54

8×08

Nagyon jó volt.
Kensi és Deeks a gyűrűs vitában nagyon tetszett! (Pedig amúgy D-t nem bírom, de most nagyon aranyosak voltak.)
A történet is jó volt, bár én az ilyen haditechnikai-lopás vagy hekkelés-dolgot ritkán értem, de gondolom ez nem is lényeges.
A kislány is jó volt.

torjack - 2016. 11. 21. 12:26

8×09

Na, jó volt ez, talán Callen múltkeresős, rétestésztás szála nagyjából lezárult.

Arra ráhibáztam, hogy a megmérgezett nő a fater exe lesz, a leányzó meg a lánya. Bővült a família.

A castingosok viszont valamit benéztek a csajnál, két hófehér embernek a büdös életbe nem lesz ránézésre hindu származású lánya. :D

Zordon - 2016. 11. 21. 17:35

Szerencsere nem volt annyira Callen-kozpontu resz.

Nagyon bejott, bar Eric a sitten inkabb idegesitett, viszont ezzel a negativumokat nagyjabol ki is pipaltam.

Ennel gyengebb reszt soha ne szallitsanak, es akkor nagyon-nagyon elegedett leszek ezzel az evaddal.

Kensi felepulese is vegre kezd szorakoztato lenni, imadom Sullivan karcos humorat :)

bullseye - 2016. 11. 21. 18:05

Most Miguel Ferrer ennyire mélyen alakítja Grangert, vagy tényleg valami gond van? Mert mintha teljesen megváltozott volna a beszéde.

torjack - 2016. 11. 21. 18:56

Csak találgatások vannak a neten Ferrer állapotával kapcsolatban.
Van pletyka miszerint agyvérzése volt, szívinfarktus, esetleg rák, mások szerint kutya baja, csak a sztori miatt ilyen. Plusz szerepel a Twin Peaks-ben is majd.

Sue - 2016. 11. 26. 23:32

Na, hát a 8-9. rész mindegyike határozottan tetszetős volt. Bár a 9. elején egy pár pillanatra megijedtem, amikor a “previously” ment, de szerencsére egyáltalán nem volt túlzottan Callen a középpontba állítva.
A rehabos dolgok meg végre a helyükön vannak. :)
Miguel Ferrer kapcsán meg bár tényleg elég sok mindent olvasni itt-ott, én azért nagyon remélem, hogy semmi baja.

Zora - 2016. 12. 03. 21:02

Hát, Ferrer beszéde tényleg egy agyvérzésesé, tehát nagyon jól alakíthatja – ha másik soriban is játszik, akkor csak alakítás lehet. Remélem.
Mindenesetre Granger kollégái ezt még nem tették szóvá…

Andy - 2016. 12. 14. 07:06

Volt egy rész,amikor a fiuk megakadályozták egy atomreaktor felrobbanását.A “tettes” elfolyatta a reaktor hűtővizét,így a keletkezett hő robbantotta volna fel a rendszert.
Nos ez valós esemény alapján lett belevéve.A Fukushimai katasztrófát pontosan egy ilyen terrorakcio idézte elő.A magas vízhullámok létrehozásához mélytengeri robbantást alkalmaztak.Felső szinten Hillary Clinton a hunyó.A külügyhöz tartozott a CIA.

Zordon - 2016. 12. 29. 09:56

Csak nekem remlik ugy, vagy tenyleg eltunt az utolso par hsz?

Karacsonyi epizodrol igy utolag: Ugyanolyan volt, mint az azt megelozo nehany: nem kiemelkedo semmilyen szempontbol, de eleg szorakoztato.

A kibeszelo az ordito hulyesegek es szekaturalehetosegek hianya miatt kevesbe porog, mint ket eve, de alapvetoen eddig szerintem nem lehet panasz az evadra. Csak kicsit beszurkult, de minden heten hoz egy atlagos koruli szintet, ertekelheto humort, szerencsere a dramazast ritkan viszik tulzasba, ahogy az idegesito humort sem adagoljak az elviselhetonel nagyobb tetelekben.

Tenyleg hianyoznak a mosomedvek, mibol fogunk igy olyan mellekszalakat szoni a kommentek kozott, mint a 6. evadban?

Andy - 2017. 01. 04. 08:53

Elmondok egy fontosat:-Valamelyik részben ártalmatlanná tettek egy muszlim computer specialistát,aki-balesetnek álcázva-atomerőművet akart robbantani.Elfolyatni a hűtővizet kritikus mértékben és a túlmelegedés betesz a reaktornak.Nukleáris “baleset”.Ezt a filmben Callen még szóvá is tette:-Mint Fukushimában?
Igen terrorcselekmény volt,titokban most is vizsgálják az USA-ban.2013-ban kellett hozzá egy speciális mélytengeri bomba is/hidrogén?/,ami szökőárt tud produkálni.

Zordon - 2017. 01. 04. 19:11

Befejezned? Vidd az osszeeskuves-elemeleteidet valahova mashova.

Szula 25 - 2017. 01. 10. 19:25

Kezdem azt érezni hogy a Kensi drámát kicsit túltolják már, főleg a Deeksel való viszonya miatt is. Hiányoznak már az ő kis szösszeneteik. Nem akarok drámát még egyszer köztük, az már elég volt az évek során.

Zordon - 2017. 01. 10. 20:09

Ebben Sue az illetekes, de szerintem eleg realista modon kezelik a dolgot.
Abban egyetertunk, hogy hianyzik az egymas zrikalasa, abban is, hogy a dramazast nem kene tulzasba vinni, mert nem all jol a sorozatnak, de szerintem ez meg tureshataron innen van.

Viszont remelhetoleg par reszen belul letudjak, mert aztan megint elojon majd a retesteszta erzes.

torjack - 2017. 01. 10. 20:28

A Kensi drámának technikai okai is vannak ugye DR gyerekszülése miatt, így oldották meg. Kismamaként előredolgozott, szülés után némi pihi, most meg még gondolom nem dolgoztatják halálra. Na igen, ebben a szakmában nem léphet le az ember lánya évekre gyesre :D

Magát a részt eléggé untam, Callen befűzte Arkady lányát,oké, Hetty és Granger valahol vannak, a heti ügy…már alig emlékszem rá. Most viszont elvileg belehúznak a dolgokba, 1-2 részen belül csak kivégzik a téglás szálat. Plusz tippre Kensi is visszaül a nyeregbe lassacskán.

Zordon - 2017. 01. 10. 21:43

Volt heti ugy? :D

Sue - 2017. 01. 11. 11:34

Oh, megszólítva érzem magam. ;)
Kensi helyzetét tényleg meglepően realista módon kezelik, bár azért még így is nagyon gyorsan épül. Ha igazán realisták akarnának lenni, akkor némi PTSD is befigyelhetne, de ez nem az a sorozat, ahol ilyen szintet elvárunk. :) Mindenesetre maximális respct, hogy behozták azt a szálat is, hogy egy ilyen eset után mentálisan is rendben kell lenni, nem csak fizikálisan, mert az már régóta látszik, hogy bár fizikálisan szépen javul, mentálisan még nagyon nincs rendben. Az meg teljesen természetes, hogy a Deeksszel való kapcsolatába is bezavar mindez – ezt azért nagyon light verzióban mutatják be. A valóság ennél sokkal durvább lenne…
Ugyanakkor ha azt veszem, hogy sorozat, és hogy mihez szoktunk nézőként, ahhoz képest tényleg elhúzottnak tűnhet. De legalább végre vittek bele némi realitást! :)

A “mélylélektani szösszenet” mellé még annyi, hogy a triplázós részt a tégla felfedésével már alig várom, mert ez a legutóbbi amolyan kellemes alapzajnak az egész napos meló+tanulás után oké volt, de a kellemes limonádén túl nem mutatott mást. :)

Zordon - 2017. 01. 11. 16:54

Jol erzed :D

Mar hianyoltunk. Bar az allovizben nem volt tul sok olyasmi, amirol ertekezni lehetett volna.

Miota lelottek a mosomedveket es a kellemes kozeplangyos vizbe eresztettek a heti reszeket, nincs mit kifigurazni, es nincs nagyon mirol beszelni sem.

BTW, lehet, hogy csak en bobiskoltam el par pillanatra, de Anna es Callen kapcsolata nemikepp meglepett. Legalabbis korabban nem emlegettek semmifele ilyesmit. Vagy csak nekem maradt ki? (Ok, hogy utalas volt itt-ott, de ez kicsit hirtelen lett)

Masik ordogfioka meg azt sugdossa a fulecskembe, hogy amig DR nincs abban a helyzetbe, addig Anna lesz az “eyecandy”. Lehet, hogy ezzel is egyedul vagyok, de az utobbi reszben tobbszor is ilyen erzesem volt, leginkabb akkor, mikor a tornateremben edzett Kensi erkezese elott.

Nem panaszkodom, de kisse atlatszo (sajnos nem a ruhaja). :)

Sue - 2017. 01. 12. 13:35

Kérjük vissza a szorgosan ruhákat tisztogató mackókat a jégre!!! :)

Szerintem az Anna-Callen szálat szépen apránként építgetik tavaly óta folyamatosan, úgyhogy egyáltalán nem lepett meg – sőt, az az igazság, hogy már vártam, mikor lépik meg, mert benne volt a levegőben. A közös karácsony után meg már pláne nem csoda. Bár ehhez az egyértelműnek tűnéshez lehet, hogy XX kromoszómákkal kell rendelkezni. :D (BTW, hitetlenkedőknek ajánlom a Szennyből az angyal című zseniális regényt, mert abban csodásan benne van, mire képes a karácsony. És a heveny röhögőgörcs is garantált.)

torjack - 2017. 01. 16. 15:25

Na, ez mindjárt jobb volt, még a végén tényleg jó kis sztori lesz ez a téglás cucc. Kensi megint badass, Granger meg…hát nem tudom, ránézek az Ferrer-re és tényleg pocsékul néz ki.

Enci - 2017. 01. 17. 09:46

Egyszer Sam megjegyezte Callannek, hogy Anna pátyolgatása némikép… khm.khm. Meg hogy Kolchek lesz a végén az após. Közös ebédek, és együtt töltött családi ünnepek…

Ott azért már lehetett számítani arra, hogy ezek ketten együtt vannak/lesznek.
Szerintem amúgy jó kis páros :)

Potter - 2017. 01. 19. 23:25

R.I.P Miquel Ferrer
Nagyon bírtam az öreget,hiányozni fog.

Szula 25 - 2017. 01. 20. 07:47

R.I.P Miquel Ferrer
Granger hiányozni fog én bírtam a csávót remélem méltó búcsút vesznek tőle. Nem tudom mennyit forgathatott még de remélem köze lesz a tégla leleplezésében és ez lesz az utolsó tette a csapatért, akár úgy ki is írhatnák hogy feláldozta magát értük.

payskin - 2017. 01. 20. 09:29

:(

Lois - 2017. 01. 20. 17:03

Ez nagyon jo resze volt.
R.I.P. Miquel Ferrer.

torjack - 2017. 01. 20. 17:37

Szóval nem voltak alaptalanok a pletykák…:(

Amúgy egész hihetetlen, hogy ilyen betegen is még forgatott, ezek szerint nem véletlenül történt a legutóbbi epizódban az ami…

Zordon - 2017. 01. 20. 19:50

Nyugodjek bekeben!

Igy mar teljesen ertheto az utobbi honapok hianyzo Grangere es a kasas beszed. Le a kalappal, hogy meg nehany hete is forgatott a betegsege ellenere.

Zora - 2017. 01. 20. 20:35

8×13

Hú, hát ez nem semmi volt!

Zora - 2017. 01. 20. 20:37

Ó, hát meghalt?
:-(((
És mi volt a betegsége?

Zordon - 2017. 01. 20. 20:41

Rakos volt. Legalabbis ezt olvastam egy mai cikkben. (jobban mondva a 3 mondatos kivonatos reszben)

Sue - 2017. 01. 20. 23:56

Először is: R.I.P. Miguel Ferrer. Remélem, sikerül tőle szépen elbúcsúznia a sorozatnak.

Ráadásul a legutóbbi rész végre megint komoly potenciálokat mutatott (megtalálták a jó sztorikat író tollakat, vagy mi), úgyhogy jelen helyzetben kicsit keserédes szájízzel várom a folytatást, tudva, hogy Grangernek hamarosan végképp búcsút fogunk inteni.

payskin - 2017. 02. 01. 14:55

Azért a “mole” kiléte és magyarázata meglehetősen gyengére sikerült. Ez inkább volt a béna írói toll; gyakorlatilag zsákutcába írták magukat, ahonnan nem tudtak jól kijönni: egyik főszereplő sem lehet a besúgó, más látványos, visszatérő, belső szereplő meg nem volt. Nate nem jöhetett szóba, mert mi lett volna a motiváció, és egyébként is eljátszották pár éve, hogy “átállt” a másik oldalra, aztán meg nem is. Így kénytelenek voltak előhúzni ezt a minimum 2 éves szálat a semmiből (mikor volt Daniella Ruah korábban terhes?), plusz, ha belegondolunk, hogy milyen zűröket okozott a “besúgó”, ez Móka Miki ahhoz képest, amire ez a bizonyos hárombetűs cég képes lett volna a maga “kis” költségvetésével. Szóval, meh.

Az, hogy Hettynek köze volt az előző rész történéseihez, csak egy halvány figyelemelterelő próbálkozás lehetett, de ők sem gondolták komolyan, hogy bárki beveszi, hogy Hetty a mole. Mint csavar, jó volt. A “megoldás” is.

Lois - 2017. 02. 01. 19:21

Hát ez a legjobb részek egyike volt
Mondjuk ha visszagondoljuk az elmúlt évadok történéseit nagyjából Afganisztán után kezdődött
Szerintem nagyon jól megírták Bár elég jól elhúzzák még egy rész az ráadásul február 19 lesz, 3 hetet kell rá várni :(
Annál a résznél egy percig sem gondoltam arra, hogy a mole Hetty lenne. Nem mindenki értelmezte úgy szerintem azért.
Sabatinora mondjuk sosem gondoltam volna, még akkor sem amikor az email-ben elrejtett Trójai vírust emlegették.
Én már mindenesetre várom a 8×15 részt.

Rachel - 2017. 02. 02. 15:18

Ez a nagyon jó része volt. Igen jó kis fordulattal zárták le a tégla “folyamatot”.
Folytatást már várom én is nagyon, sajnos azonban tényleg csak febr. 19 lesz.
Hetty esetében én sem gondoltam egy percig sem, hogy ő lenne a tégla. Bár erre a végkifejletre én sem számítottam. Mondjuk személy szerint Sharow-ra már nem is emlékeztem, Sabatinora igen.
Sharow ha jól emlékszem az oroszországi részekben volt, ami ha jól sejtem a 7. évadban volt.

és persze R.I.P. Miguel Ferrer

Zordon - 2017. 02. 02. 17:52

A CIA a tegla megoldas kicsit elcsepelt kozhely, de ehhez kepest eleg jol kezeltek.

Ettol eltekintve szerintem kimondottan jo resz volt. Cliffhanger is jol meg lett csinalva, meg akkor is, ha nagyon erosen ketlem, hogy jovo hettol Kensi Blye csak labatlankodni fog…

Kathy - 2017. 02. 09. 07:59

Az elmúlt részek az egyik legjobbak voltak. Régóta nézem már én is ezt a sorozatot.
A tégla terén szerintem lesz itt még meglepetés. A következő résznél a szereplők között lesz Joelle.(valszint ezért hozzák vissza ebbe a részbe) Ebből eddig arra gondoltam, hogy esetleg ő lesz a tégla. Valahogy így vihetik tovább az CIA vonalat Sabatino, Sharow és Sullivan mellett.
De lehet tévedek, mindenesetre febr 19 kiderül

Jenő - 2017. 02. 15. 16:58

Gyanítom, hogy a tégla Granger lesz! Valahogy lelepleződik és lelövik, vagy öngyilkos lesz. Így veszik ki a sorozatból! Ami elég nagy galádság a halott színésszel szemben! Viszont megmagyarázható vele egy sor dolog! Várom a valóságban mi lesz!

torjack - 2017. 02. 15. 20:12

Grangert most szúrták hátba, még lelőni is eléggé overkill lenne :D

Nem lesz tégla, a CIA az, Sabatino jutott be a rendszerbe, amikor Kensit anno meghackelte, vagy valami ilyesmi.

Miguel Ferrert/Grangert szerintem méltósággal fogják búcsúztatni.

Megölt/öngyilkos áruló…esélytelen szerintem.

Lois - 2017. 02. 20. 06:58

Nagyon jó rész volt a 8×15!
Csak az a baj, hogy a Deeks vonalat Whiting nyomozóval félbehagyták! Bevallotta neki a gyilkosságot és a nyomozót miután meglőtték elvitte a mentő. Nem lett folytatása ebben a részben.
Sabatino megszökött, szerintem a tégla történetnek itt még nincs teljesen vége! Bár arra anno sosem gondoltam volna, hogy Joelle CIA ügynök.

Zordon - 2017. 02. 20. 16:52

Kezdetnek: Tenlyeg jo resz volt. A “Deeks ideges, ezert hisztizik” reszeket ki tudtam volna hagyni, de amugy csillagos otos.

Folytatasnak: Ugy tunik, megvan Granger utodja.

torjack - 2017. 02. 20. 17:41

Na, jó volt ez.

Joelle…anno poénkodtam, hátha orosz alvó ügynök lesz, majdnem bejött…

Sabatinóval nem tudom mi lesz, eléggé a szürke zónában mozog.

Zordon - 2017. 02. 20. 19:58

Ah, te voltal az. Tudtam, hogy valaki felemlegetett valami ilyesmit. Gratula. Most kerdezek. Lottoszamok? :D

torjack - 2017. 02. 21. 18:34

1,2,3,4,5

Hujber Ferinek bejött a Valami Amerika első részében :D

Más, fentebb említettek:

Whiting gondolom még szóba kerül, illene.

Chegwidden meg jöhet nyugodtan, bár nem tudom, nyugdíjazott JAG főügyészként milyen pozíciót tölthet majd be a csapatnál…bár lehet csak pár részre terveznek vele.

Ha meg már itt lődörög az öreg, veterán, egykor JAG-et nézők kedvéért igazán sztorizhatna a régi kollégáiról, kicsit nyitva hagyták azt a sorozatot annak idején.

Zora - 2017. 02. 24. 19:37

“Ha meg már itt lődörög az öreg, veterán, egykor JAG-et nézők kedvéért igazán sztorizhatna a régi kollégáiról, kicsit nyitva hagyták azt a sorozatot annak idején.”

Ha nem is itt, de az NCIS-ben 3-4 résszel ezelőtt az a pufók srác szerepelt – aki egy kolléganővel házasodott össze -, McGee meg is kérdezte, mi van Mac-kel és Harm-mal, ő meg el is kezdte mondani, aztán bejött az igazgató és nem tudtak tovább beszélgetni.

Chegwidden nagyon jó, de mivel ő Admirális is, nem csak jogász, így szerintem tud annyit, mint Granger.

torjack - 2017. 02. 25. 07:24

Tényleg, már emlékszem. Vicces volt, mert a McGee-t alakító Sean Murray anno vendégszerepelt a JAG-ben, mint Chegwidden egyik barátnőjének a problémás fiacskája…ugyanakkor McGee még nem volt csapattag az NCIS backdoor pilot idején, szóval onscreen nem is találkozott soha a Rabb-Mac duóval…már ha jól emlékszem. Bár mivel a 2 sorozat 2 éven át futott párhuzamosan egymás mellett, így offscreen ismerhették egymást.

István - 2017. 02. 25. 12:28

Ugye a JAG végén az volt hogy vagy Mac vagy Rebb lemond és megy a másikkal. Eredetileg tervbe volt véve 1 JAG: San Diego, tehát Mac valszeg maradt a JAG-gel, igy McGee beléjük futhatott, főleg hogy nyomozót is szokás behivni mondjuk tárgyalásra. David James Eliott legutóbb pont a Mom-ban szerepelt legutóbb, ami szintén CBS, esély biztos lenne rá hogy 1-2 részre visszafűzzék, én örülnék neki nagyon.

Sue - 2017. 02. 27. 01:01

torjack, abban pillanatban, amint a fekete vászonzacskóból Joelle feje bukkant elő, rögtön te jutottál eszembe, mint aki anno bedobta, hogy mi lenne, ha… :D
Ezen felül szépen meg lett oldva ez az egész – már a 8X14-ben, amikor Hetty hozta a formáját szokás szerint, nekem elég sok minden összeállt a fejemben, bár voltak mellette komoly kérdőjelek is. Joelle-re viszont nem számítottam elég sokáig, ezt be kell vallanom, de amint előbukkant a feje, biztos voltam benne, hogy ő sem az, akinek mondta magát. :) Mindezek fényében Sabatinoról fogunk még hallani, ha nem csal a megérzésem.

Plusz piros pont, hogy volt benne pár nagyon is jól eltalált mondat a CIA-s karakterek szájából, ami pontosan és jól jelzi, hogy a) a beépülősdinek vannak következményei, illetve b) komoly következményei lehetnek annak, ha a különböző ügynökségeknek eszükbe sem jut együttműködni.

Granger helyett Chegwidden érdekes és jó pótlás lehet, mindenesetre szívszorító volt látni Miguel Ferrert azon a kórházi ágyon – így még inkább betegnek tűnt, pedig már az öltönyökben is nagyon látszott, mennyire lefogyott… :(

Viszont a JAG-ből mindössze pár részt láttam, asszem bele kell kezdenem egy darába, amint lesz rá érkezésem. :)

torjack - 2017. 03. 07. 21:38

8×16:

Maga az ügy elég uncsi volt(mondjuk a téglás sztori után nem meglepő), Ferrer/Granger búcsúja meg… korrekt, hogy a karaktert “csakazértsem” ölték meg, hanem elsétálhatott offscreen. Sok időt mondjuk nem szenteltek erre, bár ez érthető.

Sue - 2017. 03. 07. 22:32

Huh. Én azért megkönnyeztem az utolsó jelenetsort. Részben pont azért, mert nem nyírták ki, de mégis elbúcsúzott Hettytől, s rajta keresztül elbúcsúzott a csapattól, mindezt a Knoning on heaven’s door közben – igen, vállalom, átmentem érzelgősbe.

Az meg egyértelmű volt, hogy 3 résznyi téglázás után nem kell eget rengető sztorira számítani, elcsordogált.

payskin - 2017. 03. 08. 21:20

Huh, bizony. Szipogtam én is. :(

Rachel - 2017. 03. 10. 07:44

Az utolsó jelentet én is megkönnyeztem. Pedig nem vagyok egy érzelgős típus.
Elég jól zárták le ilyen formában, mert nyitva hagyták a kérdést, hogy milyen ügyet kell még Grangernek elintéznie… Ennek még vmilyen módon lehet benne folytatása, csak sajnos Granger ezt már nem érhette meg :(
Amúgy elég jó része volt ez is.

Sue - 2017. 04. 09. 22:27

Jaj de nagy a csend errefelé mostanság. Nagyon hiányoznak nekünk ezek a mosómackók… ;)
Cserébe most néztem meg végre a 17-18-at, és azt kell mondjam, régen szórakoztam már ilyen jól ezen a sorozaton. Mindkettőnek a sztorijában volt némi előre mutatás (rosszfiú szállítása kapcsán történtek + Sabatino után érdeklődés) is, az átívelés irányába, ami eleve nem elhanyagolható, és hát közben szórakoztatott is, így részemről alapvetően rendben voltak.

Zordon - 2017. 04. 10. 18:44

Nem nagyon volt kiugro okorseg vagy kiemelkedo reszlet, amirol erdemes lett volna irni.

Viszont a 8×20-ban Daniela Ruah visszatert a gyokerekhez – Szep kis tancbemutatot rittyentett :) (Mellesleg jol allt neki a ruci :) )

Zora - 2017. 04. 15. 20:17

8×20

Szerintetek – de őszintén -, mi értelme volt ennek a résznek?
A nő fejét elcsábítja egy KGB ügynök, ezért rakétaterveket csempész ki hozzá. Amikor a KGB-s el akarja adni, akkor a nőt megkötözve a csomagtartóba teszi.
De miééért? Most, miután ennyi rajzot átszínezett, most döbben rá, hogy mit csinált? Mikor pont el akarják adni?

Egy nagy katyvasz volt az ügy.

Sue - 2017. 04. 24. 20:50

8×21 röviden és tömören: fincsiiiiii :)))))))))))) Pláne a To be continue a végén ;)

(A 8×20-ban pedig a legjobb jelent a vége volt, ami szerintem mindent elmond…)

torjack - 2017. 04. 24. 21:26

Na, ez már valóban jobb volt, asszem hivatalosan is ráfordultunk a szezonhajrára.

Zordon - 2017. 04. 25. 17:14

Az utolso reszek altalaban a jobbak kozul valok minden evadban, ez sem volt kivetel.
A oregember-kulonitmenyen meg neha hangosan felrohogtem.
Innentol kezdve csak egy kerdesem van: Ha tudnak ilyet is irni, miert nem sikerul ezt a szinvonalat egy evadon at tartani?

Zora - 2017. 04. 30. 18:49

8×21

Na, most azt mondja meg nekem valaki, hogy annak a veteránnak minek kellett azt az öltönyös pasit az autóval elrabolnia? Mi volt az értelme? Anélkül nem lehetett volna lecsukatni?
Tök logikátlan és értelmetlen dolog volt ez.

torjack - 2017. 04. 30. 22:47

A veterán nyilvánvalóan nincs már szellemileg csúcsformában, úgyhogy nem annyira meglepő, hogy nem a leglogikusabb lépést választja. Ha meg már emberrablás, elkaphatta volna az otthonában, vagy nap végén a munkahelyi parkolóban a fazont.

A logikát kár számonkérni, az emberek a való életben is csinálnak tök értelmetlen, ostoba dolgokat.

payskin - 2017. 05. 08. 12:58

Csöppet erős 23. rész, így az évadzáró előtt eggyel. Ííí…

torjack - 2017. 05. 08. 18:42

Igen…ez így erős volt…nem gondoltam, hogy meglépik.

Valamint Hetty és Nell helyzete is érdekes lesz, eléggé karriergyilkos lépéseik voltak, pláne Hetty részéről. Khaled nyilván zsákba kerül majd, de nehéz lesz innen visszajönni. Sam meg…fene se tudja.

Sue - 2017. 05. 08. 21:03

torjack, maximálisan egyetértünk.

Ráadásul csak halkan jegyzem meg: ez kint anyák napján került adásba, ami miatt szerintem még az erős sem elég kifejező jelző, mennyire gyomrosként ért. (Pláne a végén a rész elejére visszaemlékező képsorok.) Ha ezt tudják hova fokozni az évadzárásban, akkor asszem keresgélni fogjuk az állunkat.

torjack - 2017. 05. 08. 22:17

Nyilván lesz hova fokozni, lesz idén cliffhanger alighanem. Mondjuk Khaled aligha éri meg az évadzáró végét, de lesz egy bevadult, határt alighanem átlépő Sam, plusz ugye Hetty és Nell komoly bajba lesznek a SECNAV előtt…Nyilván megoldják valahogy, de nehéz lesz kimagyarázni a dolgokat innen. Azért Hetty volt már bajban az afgán kaland, majd a tégla miatt is, hát piszok nagy legendának kell lennie ahhoz, hogy ne nyugdíjazzák, plusz Nell állását is megmentse.

Sue - 2017. 05. 09. 10:35

Heves bólogatás részemről. :)

Zordon - 2017. 05. 14. 20:24

Csak most jutottam hozza, hogy megnezzem az utolso elotti reszt. Roviden: utott.

Kivancsian varom, mi lesz az evadzaroban. Az evad vegi cliffhangerekert nem vagyok nagyon oda, de ebbol a tortenetbol siman kinezek egy ilyet is. Meg akar jol is elsulhet :)

payskin - 2017. 05. 15. 22:20

Kint most hétvégén volt anyák napja, egy héttel később van, mint nálunk. ;)

Viszont az évadzáró…

Oh, that is unfortunate, ’cause you’d be better off with a live hand grenade in your mouth, actually I wish you had a live hand grenade in your mouth, which… begs the question to be asked… you don’t per chance have a live hand grenade just sitting around in the house, because if you did, and you could put that in your mouth, that would be fantastic.

– Did you guys hear that? The driver is one of Tahir’s.
– Well, take him out!
– Ehm, the driver’s a woman
– I stand corrected. Take _her_ out.

Majd ne felejtsem el nevezni őket a hét dumájának, nagyon jókat röhögtem. Szerintem az évad (egyik, ha nem a) legjobb része volt.

payskin - 2017. 05. 15. 22:20

Na, basszus, annyira koncentráltam, csak elrontottam a tageket. :D

Zordon - 2017. 05. 15. 23:23

az evad legjobb reszevel egyetertek. Kerdes nelkul, barmikor.

Es meg sikerult is meglepni ezzel a lany(/legeny(?))keressel. Jot rohogtem, ami a sok drama utan sokat javitott a hangulaton.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz