login |

Pilot: Aftermath

2016. 10. 06. 19:50 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

A Syfy új sorozatát látnia kell minden katasztrófaturistának. Aki valamennyire tudja, hogy nagyjából miképp épül fel egy rendes történet, az iszonyúan jól fog szórakozni. Aki nem… nos lehet, hogy ő is, de igazából ezt nem tudom megítélni, mert végigmosolyogtam és röhögtem ezt a drámát még úgyis, hogy félig ki volt kapcsolva az agyam.

aftermath0

Nehéz szavakba önteni, hogy milyen sokszínű ez a fos. A történet… az nincs igazából egyelőre. Az Aftermath alapjait mondom inkább: az összes világméretű katasztrófa egyszerre következik be. Ezek mellé még képünkbe nyomott vallásosság is van (nagyon viccesek ezek a jelenetek), szóval lehet, hogy tényleg ítéletnap lesz a vége, mert egyszerűen ennyi csapás nem jöhet máshogy egyszerre.

Elsőnek egy hurrikán csap le a főszereplő családra. Halakat hagy maga után a pázsiton, de semmi pánik. Aztán kiderül, hogy az emberek megőrülnek, és kicsit zombiszerűen viselkednek. Aztán becsapódik egy meteor. Aztán napszél jön. Aztán… ki tudja mi lesz még itt, a második rész vége alapján egy fantasy világ is bekacsint, mivel mitikus lényt láthatunk a képernyőn.

aftermath1

A tényleges cselekményt az indítja el, hogy az ötfős csalás egyik tagját elragadja valami. Innentől két szálon halad a sztori, de olyan szinten random dolgokat bedobálva, hogy szinte fájt. Az Aftermath-et úgy kell elképzelni, hogy 2 perces agresszív, “ez majd cool lesz”-jelenetek töltik ki a részeket.

Azt már nem is említem, hogy az erőszaknak egyszerűen semmi hatása nincs a szereplőkre. Mármint 2 napja vannak úton, és már úgy ölnek embereket, mintha Rick Grimes keze alatt szolgálnának sok éve – kis lelkifurdalás után bárkin áttaposnak. Nem csak hatása sincs, sokszor igazából fel sem vezetik az érzelmi tetőpontot, vagyis… az írók próbálkoznak, de minddel besülnek.

aftermath2

A bevezetőben említett “rendes történet” dolog a leginkább azon érhető tetten, ahogy a két szál halad valami közös pont felé. Szóval lecsapott a napszél, meg a meteor meg mittudomén, de amikor a plot szerint előrefelé akarják mozdítani a szereplőket, akkor mindig visszajön a mobilszolgáltatás kicsit, SMS-cserére vagy épp telefonálásra, aztán megint elmegy, és a két szál dobálhatja a random ötleteket.

Két olyan jelenet volt, amin tényleg hangosan kacagtam: az egyikben a becsapódó meteor robbanása elől egy busz alá menekül a különvált tini, és ott túl is éli. Ez olyan “atomrobbanás elől a pad alá” (vagy épp a hűtőbe) hangulatot sugárzott. A másik az volt, amikor a család hajt a semmibe, mert “keresi a lányt”, és az anyuka néha megszólal, hogy “Merre vagy?” – és természetesen egy telefoncsörgés a válasz. Hihetetlenül silány.

aftermath4

Az értékelés? Pár sör alapozással a legviccesebb dolog amit a hónapban nézhettünk. A probléma, hogy komolyan vették, szemben például egy Z Nation-nel, és ez leginkább a szereplőgárdán érhető tetten, hiszen James Tupper és Anne Heche elég rutinos sorozatszereplő, itt is próbálkoznak alakítani, na de pocsék forgatókönyvből mit lehet csinálni? A többi színész csak amatőr, nem is várunk tőlük sokat. Realista pontozással 1/10.

18 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2016. 10. 06. 20:03

Az alapötlet jó!, de aa megvalósítás harmat gyenge. Ez a van telefon-nincs telefon-t sem nagyon értettem. Az én kedvenc felnevetős részem az volt, amikor beszéltek a viharról, aztán mondja, hogy fordulj meg. BASSZUSS… NEM LÁTTA EDDIG AZT A NAGY TORNÁDÓT?

Amúgy Randy-nek nem nagyon jött be az élet, miután várost váltott.

Balumedve - 2016. 10. 06. 20:19

Áh, én 10 perc után feladtam. Azért még egy kicsit beletekertem, hátha akad a végére valami biztató, de nem. Az a 10 perc, amit láttam, elég ködös volt. Csak történtek dolgok emberekkel, de nem értettem, hogy mit nézek. Talán végig kellett volna néznem, hogy értelmet nyerjen az egész, de csak időpocsékolásnak éreztem.

Lemoni - 2016. 10. 06. 20:25

Maximálisan egyetértek a kritikával. Még Syfy-hoz képest is ritka pocsék. Anne Heche; így múlik el a világ dicsősége.

azorka - 2016. 10. 06. 20:39

Én azért néztem végig mert annyira abszurdan vállalhatatlan és röhejes volt, hogy az már érdekessé tette. Esküszöm azon gondolkodtam ez valami átverés, és a végén közlik, hogy a valódi epizód a jövő héten jön.

monti - 2016. 10. 06. 20:42

“…Maximálisan egyetértek a kritikával. Még Syfy-hoz képest is ritka pocsék…”

Ilyen szart még nem láttam én se pedig szeretem a apokalipszis cuccokat de ez borzalmas mint ha összehányták volna

energy - 2016. 10. 06. 20:59

fordulj meg. BASSZUSS… NEM LÁTTA EDDIG AZT A NAGY TORNÁDÓT?
Erre én is emlékszem…

Gagyi, erőszakos… én sem néztem végig.

Habár nem láttam a Sharknado-t, de az is ez a kategória lehet.

csb - 2016. 10. 06. 20:59

Pont most fejeztem be, szóval még a hatása alatt vagyok… Ez volt a legrosszabb pilot, amit valaha láttam. Nincsenek szavak rá, hogy milyen borzalmas.

winnie - 2016. 10. 06. 21:06

még nem láttam, de kíváncsi vagyok. itt egy anne heche talkshow-interjú: https://www.youtube.com/watch?v=UywRSh0xLx8

3:30-tól beszél arról, hogy mennyire jó a sorozat. készítői interjút nem találok, pedig érdekes lenne.

chros69 - 2016. 10. 06. 21:59

human: “látnia kell minden katasztrófaturistának” , “milyen sokszínű ez a fos.” :D :D :D
Micsodaaaa? Meg birtad nezni a 2.-at is? :)

Pocok: “fordulj meg. BASSZUSS… NEM LÁTTA EDDIG AZT A NAGY TORNÁDÓT?”
:D Ez volt talan a legszarabb :)

winnie: “3:30-tól beszél arról, hogy mennyire jó a sorozat.” :D :D :D

Meg annyit tennek hozza (valaki valami hasonlot irt az egyik delelotti videos poszthoz), hogy a szereplok 90%-a rem randa! :D

Bazsi - 2016. 10. 06. 22:20

Hát ez egy borzasztó nagy fos volt, és akkor finoman fogalmaztam :D

MadCat - 2016. 10. 06. 22:50

Sör? Ez pálinkával is borzalmas volt. :)

norti - 2016. 10. 07. 07:12

Akkor szinte egyedül vagyok, aki nagyon jót szórakoztam rajta (annyira rossz, hogy nem lehet máshogy nézni). Inkább ez, mint egy új MacGyver rész :D

Tomtaker - 2016. 10. 07. 11:34

Borzalmas, kritikán aluli volt. A szereplőgárda színészi játéka egyenlő a nullával, a történetvezetés szintén. A megvalósítás borzalmas. Nem is akarok hozzáfűzni semmit, mert human mindent leírt.

human - 2016. 10. 07. 13:09

norti: a poszt alapján azért ketten vagyunk ))

Phoe - 2016. 10. 07. 19:26

Csatlakozom az “annyira rossz, hogy már jó” gárdához, bár még egy rész és olyan lesz, mint az Under the dome… nyáron jobban feküdt volna azért

Tyberius06 - 2016. 10. 08. 01:25

Megküzdöttem a 2dik résszel én is. Nem tudok egyet érteni a kritika pontszámával. Szerintem felháborítóan túl lett értékelve. Mire adtál Human 1 pontot vagy mi hozta fel 1ig? Az elfogyasztott sör?
Ehhez képest a Van Helsing az egy mestermű, pedig ott is vakarom a fejem hogy most mi is van? Illetve vakartam mert kasza az is.

No comment!

Zsu84 - 2016. 10. 09. 21:49

+1 human és norti, ez annyira rossz, hogy az már jó (de aki nem bírja/tudja így nézni, az el se kezdje, mert borzasztóan zsé kat…, gagyi, stb…)

dinom - 2016. 12. 20. 11:58

Én pont ezért nézem meg mindig az aktuális Steven Segal filmet. ha vícjátéknak készülnének biztosan nem lennének ennyire sírva röhögősek. Áldottak legyenek a ZS filmek. :DDD

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz