login |

American Horror Story – 6×04: Válaszhegyek – írta Lackó

2016. 10. 09. 19:40 - Írta: vendegblogger

17 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

The old magic and new world created something new. Something original.

Túl vagyunk pár résszel a jól fogadott évadkezdésen, ezért mostanra mindenképp érdemes nyíltabban beszélni a szezonról, amely eddig a legtöbb változtatást hozta.

Szembetűnő, hogy a korábbi évadokhoz képest kisebb dózisokban kapjuk az elvont, szürreális, beteg jeleneteket, ezek helyét inkább az ijesztgetés vette át. Azért valljuk be, erre szükség is van, hiszen csak ilyen közegben adhatják el nekünk (ál)dokumentumfilmként a szériát.

ahs-6x04-kep1

Engem egyébként sikerült kilóra megvenniük a koncepcióval, és reménykedem abban, hogy ez nem változik a későbbiekben sem. Azért az érdekes, hogy a legnagyobb kérdéseket mostanra meg is válaszolták, szóval felmerül, hogy mit is fogunk kapni az évad második felében.

ahs-6x04-kep2

A legutóbbi résszel folytatom, spoilerekkel a tovább mögött.

Válaszok tekintetében a 6×04 oroszlánrészt vállalt. A rész célja is egyértelműen a múlt elmesélése volt, akkor is, ha ezt kiömlött belekkel karöltve tette. Megtudtuk a ház történetét, ezzel együtt több gyilkosságot is megismerhettünk, valamint, hogy miért kapta Tomasyn a mészáros nevet.

A szereplők egy kis vitával indítanak, amin hamar túl is tesznek, ehhez egy malacfejű gyilkos (Evan Peters?) jelenléte is elég. Természetesen segítségül jön Matt, és itt meg is jegyezném, hogy a haverokkal jó kis ivós játékot lehet csapni, ha az hörpintést ahhoz kötitek, amikor Shelby a férje nevét kiáltja.

ahs-6x04-kep3

Ezután megindul az elmesélések sorozata, kezdve a videóról megismert Elias tapasztalataival a házban történt elhalálozásokról, majd ezt kiegészítve kapjuk a médium történetét a múltról. Az erdő valódi vezetőjét (akit Lady Gaga alakít) pedig Matt mutatja be nekünk. Nem is tudom, hogy volt már-e erre példa, hogy egy részben ennyi mindent felfedjenek. Nekem sok is volt egyszerre.

Szégyen vagy nem, de a záró képsorokat már csak félszemmel tudtam nézni, nem bírom, amikor ennyi belsőség van a képernyőn. Egyébként is ez a halálozás hatott meg a legjobban eddig a szezonban, mivel Cricket karaktere egy ideig még biztosan hiányozni fog. (Azért milyen vicces, hogy a majdnem egy perces gyilkolás végig nézése után, azért Shelby megnyugtatja a lelkiismeretét, hogy nem tudtak volna semmit tenni. Itt megjegyezném, sajnálom, hogy nem Sarah Paulsont ültették inkább a mesélői székbe, Lily Rabe helyett.))

ahs-6x04-kep4

Összességében a 4. epizód is bőven még a jó kategóriába csúszik, bár nálam eddig a harmadik vitte a prímet. Izgalommal várom már a folytatást és tényleg szorítok, hogy a készítők a továbbiakban is fenntartsák bennem ezt az érzést.

17 hozzászólás Ne habozz!

Lori - 2016. 10. 09. 20:02

Nekem nagyon tetszik ez az evad egyszeruen nagyon jo van egy ilyen jo kis feelingje az egesznek

Risi92 - 2016. 10. 09. 20:23

engem nagyon leköt az évad, az is sokat segít szerintem, hogy nem olyan hosszúak a részek, mint korábban (kb mindegyik ilyen 38 perc körüli?) és így nincs egy felesleges jelenet sem. a sztori végig izgalmas, feszültséggelteli. ha ilyen marad az évad akkor top3 lesz az AHS szezonok között

moony - 2016. 10. 09. 20:27

összességében, elmegy az évad, a 3. rész nagyon tetszett, viszont kicsit talán túl sok a horror klisé. kiváncsi vagyok mi lesz a “poén” az évadban, elvileg valami nagy csavar ígérnek a 6. részre (asszem). de hiányolom már Evant, meg Matt Bomert.

Casey Novak - 2016. 10. 09. 20:43

“a haverokkal jó kis ivós játékot lehet csapni, ha a hörpintést ahhoz kötitek, amikor Shelby a férje nevét kiáltja”

Telitalálat, a harmadik rész óta azon gondolkodom, hogy beállítok ébresztőhangnak egy “Maaaaaaatt”-et :D

A Hotel-nél gyakorlatilag minden részben az volt a fő negatívum, hogy fölöslegesen elnyújtották több mint egy órásra őket, most meg csapkodom az asztalt fél óra után, hogy mégmégmég. Megtalálhatnák már az egyensúlyt. Mi a bajuk a 45 perccel? Már úgy rá vagyok állva.

Kíváncsi vagyok, mi lesz a nagy csavar. Eddig simán bejön, de kifordított Cricket ide, szétszórt malacvégtagok oda, nekem már megint nem elég a horror. Mármint az a jó kis creepy horror, nem a kaszabolás.

Mikilós - 2016. 10. 09. 20:51

Nem tudom, hogy mások észre vették, de eddig minden részben volt valami utalás az elöző szezonokra.
1. részben Egy házaspár vetélés után beköltöznek egy GYANUSAN OLCSÓ házba, hogy új életet kezdjenek.
2. részben Szadista nővérek voltak.
3. részben Cricked New Orleansból érkezett.
4. részben meg Dandy Mottnak a faterja is ebben a házban lakot.

5. részben meg talán James Patrick March egyik rokona építette a háza?

És majd a 6. részben meg az új szezon. Valamilye.

Mikilós - 2016. 10. 09. 20:52

Ja meg Gaga boszorkány. 3. évad COVEN.

sherlock20 - 2016. 10. 09. 21:00

Asylum óta messze ez a legértékelhetőbb évad. Eddig. Általában az összes évad biztatóan kezdett. De talán most tényleg valid az optimizmus, már csak a szerkezet miatt is – meg a feszített tempó miatt is – ez végre jó legyen.

Kérdés, hogy A Nagy Hatodik Részi Bumm előre lendíti e az értékelést majd, vagy lerontja egy olyan irányba aminek megint az lesz a vége hogy az ember keserű szájízzel nézi a részeket…

Jeol - 2016. 10. 10. 02:03

Nekem is tetszik ez az évad. Egyedül a totál hihetetlen dolgok zavarnak pl:

-szerintem nincs olyan ember a Földön, aki pár olyan akció után, amit a telepesek(?mi a hivatalos megnevezés?) végrehajtottak, ne menekülne abból a házból, nem hogy még egyedül aludjanak ott, amikor is apuci dolgozni megy (jó-jó tudom, akkor nem is lenne történet, de akkor is idegesítő dolog)

-ezek után megengedi Shelby és Matt, hogy Flora-t oda vigye az anyja??wtf? + egyedül hagyják a házban a kislányt??

-többször is az erdőben mászkálnak az emberkék, persze, hihető, hogy ilyen lelki traumák után még sétálgatnak ott.

Ezeken kívül tetszik, szerintem is az Asylum óta a legjobb évad.

stEXXon - 2016. 10. 10. 11:32

Nekem a Coven kivételével mindegyik évad tetszett, most viszont előfordul, hogy csak két-három részletben tudom végignézni az aktuális epizódot. Túlságosan rámentek a trancsírozásra, ami borzasztó sokat elvesz az élvezeti értékéből. A horrort nem az állati/emberi tetemek vagy zsigerek nagytotálban mutatásából kell levezetni… arra ott vannak a zs-kategóriás, DVD-re készülő horrorfilmek.
A gusztustalanság-faktortól eltekintve az áldokus stílus behozott egy új színt a formátumba, a történet is érdekes (a durva logikai buktatóktól eltekintve), szóval bízom benne, hogy a belső szervekből visszavesznek, és akkor rendben lesz továbbra is a szezon, és nem több alkalommal kell nekiugranom az epizódoknak.

noodles - 2016. 10. 11. 09:42

stEXXon: kinek mi. nekem simán benne van a horrorban a belezés, sőt! nem mondanám, hogy ez kizárólag a zs kategória védjegye. ijesztgetni viszont nem tudnak, nagyon előre látható, hogy mikor jön valami hirtelen ijesztőnek szánt jelenet.(pl most a zuhanyzós malacfej)
az évad amúgy nagyon jó eddig, remélem nem rontják el.

Gumbo - 2016. 10. 12. 10:52

“4. részben meg Dandy Mottnak a faterja is ebben a házban lakot.”

MI? Hol? Lemaradtam erről :(

Eddard - 2016. 10. 13. 21:00

Valaki látta már az 5. részt? Olyan mintha vége is lenne a sorozatnak. A 6. rész promo-ja is elég fura lett…

Candy - 2016. 10. 14. 13:46

Hány részes lesz ez az évad,mert most néztem meg az 5.részt,és elég lezártnak tűnt..

chipesz - 2016. 10. 14. 20:50

@Candy:

10 részes, 6. rész valami nagy csavart ígér.

Candy - 2016. 10. 14. 21:42

Köszi :)

randyer - 2016. 10. 20. 20:56

azt a ku… embereeek, nekem nagyon tetszet a 6. részben a csavar,tényleg nem gondoltam volna erre, ezzel együtt már kimerem jelenteni hogy a legjobb AHS évad eddig, bármi is lessz a továbbiakban. Isteni az egész, ez az új hangulat és uj technikai megoldások a régi AHS feelingel keveredve, egyszerüen isteni a story is és az egész egyben . :D

Chros69 - 2016. 10. 24. 10:57

:) Nekem is bejott, nagyon! Kulonosen, ahogy osszeugrasztottak az osszes eddigi szereplot!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz