login |

Dark Matter: vége a 2. évadnak

2016. 10. 10. 16:25 - Írta: Desmond Wallace

12 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

(Lehet, hogy jobb lett volna, ha már rögtön a finálé után írok az évadról, de ez most így jött össze.) Már az első évad is a szódával elmegy kategóriába tartozott, és a 2×01 is pont azt a minőséget hozta, amit 2015-ben megszokhattunk a Dark Matter-től, de aztán azt vettem észre magamon, hogy egyre inkább élvezem ezt az utazást.

dark-matter-2x12-02

Szó sincs arról, hogy valami hatalmas minőségi ugrás következett volna be a 2. évadban, de szórakoztatni egész jól tudnak az írók. Folyamatosan jöttek az újabb és újabb infók erről a világról, előkapták az ismerős sci-fi paneleket, amelyek teljesen jól illeszkedtek a történetbe.

A legnagyobb meglepetést számomra az okozta, hogy még az androiddal is tudtak olyat húzni, ami miatt közelebb került hozzám ez a karakter. Ez azért is nagy szó, mivel az első évadban nagyon nem kedveltem ezt a figurát.

dark-matter-2x12-01

A premier során rögtön egy kamunak tűnő cliffhangerrel indított a Dark Matter, a fináléban pedig ismét lógva hagyták a nézőt, de szerencsére ez a cliff sokkal értékelhetőbb lett, mint egy éve, és bevallom őszintén, hogy eléggé várom a harmadik évadot. Innentől már spoileresen folytatom.

Ki gondolta volna, hogy tényleg kinyírják az egyik főszereplőt? Én nem nagyon, de az évad felétől már nem is bíztam abban, hogy valami huszárvágással visszatér a csapatba One. Persze jöttek helyette új karakterek, de közülük csak Nyx lett érdekes figura, a másik kettőtől pedig gyorsan meg is szabadultak az írók.

dark-matter-2x13-01

Nyx viszont itt volt az egész évadban, és ez a szereplő valóban volt annyira különleges, hogy megérje vele többet is foglalkozni. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a harmadik évadban már nem láthatjuk, de én azért a premierig még reménykedem.

Egy-két kevésbé érdekes epizód is becsúszott az idei adagba, de összességében élvezetes volt ez az űrkaland. Ryo személyiségváltozása nem igazán tetszett, de úgy tűnik, hogy az ő császárrá válása kellett a finálé felvezetéséhez. Egyébként a 2×12 és a 2×13 között éreztem némi űrt a sztoriban.

dark-matter-2x13-02

Ryo meglépett a Blink Drive-val, a csapat pedig a pusztuló űrállomáson maradt, és One kiírása óta már nem is nagyon lehetünk biztosak abban, hogy mindenkit látunk majd a 3. évadban. Úgy tűnik, hogy innentől kezdve már elkerülhetetlen a háború, jövőre pedig kiderül, hogy mennyire lesz fontos szereplője az eseményeknek a Raza legénysége.

Mindent összevetve, azt kell mondanom, hogy ez az évad egy fokkal jobban bejött, mint az első, így nem sajnálom rá a 6,5/10-et. Persze lehet, hogy nincs igazam, de én jól elvoltam ezzel a nem túl látványos, nem túl okos, de zömmel szórakoztató darabbal. A Dark Matter továbbra se kihagyhatatlan, de kellemes kikapcsolódást nyújtó űrsci-fi.

12 hozzászólás Ne habozz!

Raziel Anarki - 2016. 10. 10. 17:40

mondanám h ez a legjobb popcornscifi jelenleg, de nem nézem a killjoyst szal nincs teljes rálátásom :)

“ovábbra se kihagyhatatlan, de kellemes kikapcsolódás”
egyetértek :)

BDJG - 2016. 10. 10. 18:58

A harmadik résznél abbahagytam az évadot, de az írás felkeltette az érdeklődésem megint. Sebaj, úgy is itt a rossz idő, lehet sorozatot nézni úgyhogy gyors be is pótolom :D

majsz - 2016. 10. 10. 19:55

One kiírása részemről kicsit elcsépelt volt, mintha a színész lépett volna vagy nem tudom. Ha jól rémlik megindítottak vele valami románcot Two felé illetve vmi szerelmi háromszögelést One Two Three között (pun).
Hasonlóképp Four változása is elég zavaros, elcsapott.
Fiveba látok potenciált, az androidot jól hozzák, viszont Six nekem elég gyatra, mind karakterre mind játékra.
Egy 7/10-et adnék rá.

kiskiraly - 2016. 10. 10. 20:06

Az utolsó mondattal én is egyetértek.

Az kicsit tényleg fura volt hogy kiírták az egyik arcot, ráadásul az ‘Egyest'(!). LOL.
Bár azt hiszem a korábban látott 2. évados promóképek között már nem tűnt fel, úgyhogy valahol várható volt a távozása.

A Nyx feltűnése tényleg jót tett a csapatnak, volt saját háttértörténete is.
A másik új szereplőt (az orvost) pedig nem tudom mi a fenének hozták be. Volt valami rosszul sikerült műtétje, de többet nem is tudtunk meg róla, mert ki is nyírták. Kicsit olyan lett, mint amikor az írók az írás közben rájönnek, hogy az új karakterrel nem tudnak kezdeni semmit és kiradírozták :)

Killjoys már elment kissé szappanba nálam (1. évad jobb volt).

A jelenlegi mezőnyben (sci-fis űrhajós) nálam magasan az The Expanse a legjobb.

kiskiraly - 2016. 10. 10. 20:08

Hoppsz, spoilerkedtem, de a kritka is spoileres

Desmond Wallace - 2016. 10. 10. 20:21

kiskiraly: finálékritikánál nyugodtan lehet.

“A jelenlegi mezőnyben (sci-fis űrhajós) nálam magasan az The Expanse a legjobb.”

Nincs is nagy választék, de egyértelműen Holdenék a királyok.

vbalazs91 - 2016. 10. 11. 01:33

Desmond Wallace: Kinek mi… Én az Expanse-t 3 rész után kaszáltam, ezt meg még most is nézem (igaz, parkolópályán van, de csak időhiány miatt).

Desmond Wallace - 2016. 10. 11. 06:17

vbalazs91: Ha a 4. részt megnézted volna… Lehet, hogy nem változik a véleményed, de 40 percet talán megér még a dolog.

winnie - 2016. 10. 11. 07:59

“One kiírása részemről kicsit elcsépelt volt,”

?? nem hiszem, hogy bárkiben is felmerült volna ilyesmi. mármint, hogy megölik. meg eleve, kvázi főszereplőt ritkán ölnek meg a 2. évad elején. ezt csak az elcsépeltségre írom, hiszen, ha megölik és kiderül, hogy mégsem, az lehet, hogy az lett volna.

nade - 2016. 10. 11. 10:28

Az Expanse-nak mondjuk van pár könyv múltja, meg a láthatóan több lóvéból is gazdálkodhattak, ezért is profibb, vitathatatlanul, mégis az évad végére is a nyomozón kívül más emlékezetes karaktert nem adott.
Ellenben a dm csapatának többségével. One mondjuk pont olyan felejthető mint az Expanse főszereplőjének szánt latin srác, semmi bajom vele hogy kiírták. Fegyverekhez ugye nem értett, romantika meg nem baj ha hanyagolva van.

sorozatfan - 2016. 10. 22. 13:30

Nekem bejött ez a sorozat, nemcsak a második, hanem az első évad is. Az írók szépen fejtegetik a szálakat, és – aminek nagyon örülök – hogy az űrhajók, érdekes sci-fi környezet, között nem vész el az alapfelállás, és végig a háttérben “dolgozik” az emlékezet hiánya, és az, hogy kivel mit tesz, ki kicsoda volt régen, ki most, és ki lenne / lehetne / akarna-e lenni, ha emlékezne dolgokra (és ezeket szépen be is mutatják pár karakteren, amit nagyon bírtam).
Ráadásként jó a környezet is, a háttérsztori is szépen alakul.
Kedvelem. A Lost Girlös színészek szereplését / bejárkálását meg főleg.

winnie - 2017. 05. 30. 10:58

“Az Expanse-nak mondjuk van pár könyv múltja, ”

ennek is ott a képregény.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz