login |

10 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2016. 10. 10. 10:25

Ezt jobban várom bárminél most. Az eddigi 7 rész is kiváló volt belőle.

CsuDa - 2016. 10. 10. 10:36

Ezt igazán adhatná itthon a Viasat vagy az AXN….

LaCRossE - 2016. 10. 10. 11:48

EZ nagyon-nagyon jó lesz! Már alig várom

bvr - 2016. 10. 10. 12:01

Szintén nagyon várom! :)

Sorozatok aranykora ide vagy oda, pár éve magamban volt egy olyan sommás (nyilván igazságtalan) véleményem (tisztelet a sajnos elég kevés kivételnek) hogy döntő többségben csak ilyen dolgokat szabadna csinálni: 40-50 perc, azaz mint egy novella. Ha az írók (sorozatnál, de filmeknél is) nem tudnak (most lehet itt mentegetni hogy ki mindenki beleszól, meg nem tudnak nemhogy évadokra de sokszor még évadra sem előre tervezni, meg holywoodi filmeknél fókuszcsoport, biztonsági játék, akármi, a lényeg hogy valamiért nem tudnak) tisztességesen végiggondolt, nemhogy több évadon de legalább egy 8-10 részes évadot korrekten megtöltő _történetet_ írni, akkor legyen inkább sok ilyen kis novella. Egy-egy frappáns ötlet, ennyi. Bátran lehet kísérletezni, ha nem sikerül majd legközelebbre.

(mondom, igazságtalan vélemény, meg szerencsére azért ha nem is sok de mindig van egy-két éppen futó kivétel, de azért erre sokszor szoktam gondolni)

Skate - 2016. 10. 10. 12:30

Először a White Christmas-t láttam és akkora gyomrost adott az a különkiadás, hogy igen magas elvárásokkal ültem neki a többi hat résznek, amelyek meg se közelítették azt az élményt (összességében 7/10 átlagot hozott számomra a zseniális másfél órás speciál után, amely simán 9/10 volt). Felemásra sikeredtek (valamennyire csalódás volt az összkép) és a fordulatok egyáltalán nem nyűgöztek le, azért volt köztük rész, amit szerettem és amit teljes mértékben közhelyesnek éreztem. Gondolok itt az alpáribbakra. Az előzetest elnézve, itt is lesz ilyen legalább egy, látszólag finomabb tálalásban. Azon kívül a másik öt történet még érdekes lehet.

winnie - 2016. 10. 10. 12:38

bvr: ezek külön műfajok. van az egyszeri, és van a rendszeres. a film és a sorozat. az antológia afféle átmenet. szerintem ez nem “csak ilyen dolgokat lenne szabad”-kérdése, hanem azé, hogy mi érdekli az embert. akit a film érdekel, az filmet néz, akit a sorozat, az sorozatot. a hibrid, mint a black mirror, nos, ez nehéz kérdés.

jó eséllyel a hibrid nem lesz sikeres. kivételek vannak, de a BM sem volt tévében siker. de ami nagyobb gond, hogy én pont azért nem nézném, mert ugyanott vagyok vele, mint a filmekkel. egy rész vagy jó lesz, vagy nem. inkább nézek olyat (20-30 olyat), ami szinte mindig jó, nem? nem érdemes kockáztatni, az idő drága. (nyilván, ha valaki megbízhatóan teljesít, az jó dolog, de egyrészt ez ritka, ha meg elő is fordul, akkor évente vagy két évente 6 rész, az nem sok.)

egyébként alapvetően sok sorozat ilyen, például az epizodikus krimik. minden rész külön sztori, csak a szereplő ugyanazok:)

tobias88 - 2016. 10. 10. 12:57

Remélem nem sokat változtatnak az alap felálláson / lényegén a sorozatnak, akkor nem lehet baj

bvr - 2016. 10. 10. 13:09

@winnie: akkor félreérthetően fogalmaztam. Mert ha _jó_ akkor én abszolut sorozatpárti vagyok hiszen nincs az az időkorlát hogy kb 120 percbe kell beleférni, van idő világot, karaktereket, hangulatot építeni.
Csak sajnos ezzel szemben az a tapasztalatom (persze én a sztorira finnyás szoktam lenni) hogy ez a történeten elvérzik: nagyon-nagyon kevés akár csak az olyan sorozat is ahol legalább 1 db 8-10 részes évadig (beleértve azért az évadzárót is!) képesek a történetírók legalább egy tisztességesen korrekt minőséget fenntartani.
Filmeknél (főleg blockbuster) detto. Látvány, zene, trükkök, általában még színészek is rendben – és a sztoritól a legtöbbször a fejem fogom…
És persze más-más okok miatt nem sikerül ez a sorozatoknál és a filmeknél, de ez most mindegy, a lényeg hogy nem sikerül.
A Black Mirror meg nekem anno azt mutatta hogy 40-50 percben meg azért inkább sikerül.

(amúgy az epizodikusok az jó példa, én mondjuk olyanokat keveset nézek (a House mint kategóriák fölötti all time nagy kedvenc mondjuk ilyen volt) de pl. nyáron elkezdtem a Good Wife-ot, és komolyan az első mondjuk 2 évadban olyan ötletes heti ügyek voltak (és nem véletlenül 1, hanem rendszeresen) hogy egyszerűen érthetetlen hogy akkor miért is nincsenek jó ügyvédes filmek? Meg átívelő jogászos sorozatok? (a People vs O.J-t más miatt másként volt zseniális, de ha belevenném is, évente egy? Miközben ott hetente volt tök jó sztori-alapanyag?)

Persze, nem kell velem egyetérteni, de én nagyon régóta érzem sorozatoknál is, filmeknél is (tisztelet az évi nagyon kevés kivételnek) hogy bizony történetírói oldalról vannak a legnagyobb problémák. Lehet erre keresni az okokat meg a magyarázatokat, de sajnos nézőként azt kell mondanom hogy mindegy ha egyszer az eredmény az ami.

LaCRossE - 2016. 10. 10. 17:19

Hát persze, hogy nem kell egyetérteni, hiszen nem is lehet. :)

Csak gondolj bele abba, hogy ha tényleg az lenne, amit te mondanál. Akkor pont a fordítottja miatt panaszkodnál. A Black Mirror azért jó, mert egyedi, ez a formátum nem bír el olyan sok sorozatot, csak azt a néhányat, ami van.

bvr - 2016. 10. 10. 20:04

De pontosan mivel is nem ertesz egyet? Azt allitod hogy a legtobb filmnek es sorozatbak kimondottan eros pontja a tortenet? Bar igy lenne… :)
De mondok egy konkret peldat mire gondolok, tavaly irtam is a waynvard pines-nal: az a sztori azon a szinten (es a csattanonal befejezve) kb egy novellara, esetunkben egy black mirror reszre eleg. Na hat ok megprobaltak belole 10 reszt (plusz egy evadot, de arra en mar be nem szalltam)
Amig kulonfele okok miatt a filmek sorozatok donto tobbsegenel a tortenetiras olyan szinten van amilyenen, addig sajnos tartanom kell amit mondtam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz